Emotionele Genee is verbolgen door akelig kaartje in de brievenbus

Maandag, 29 juni 2020 om

Wilfred Genee zit in zijn maag met de ontstane situatie rond Veronica Inside. De presentator is de gebeten hond nadat hij vorige week maandag volgens menigeen collega Johan Derksen in de steek liet tijdens de thema-uitzending over racisme. Genee merkt dat zijn opvallende rol tijdens de uitzending veel losmaakt in Nederland.

Genee wordt op social media onder meer Judas en matennaaier genoemd, terwijl René van der Gijp de presentator zelfs beschuldigde van NSB-methodes. Bij Op1 vraagt presentator Jeroen Pauw aan Genee hoe vaak hij afgelopen week Judas is genoemd. "Heel regelmatig. Ik heb het niet bijgehouden, maar het is niet op één hand te tellen, denk ik", aldus Genee.

"Wat nog meer? NSB'er door René, klootzak bij de Albert Heijn van de week...", zegt Genee, die ook aangeeft dat hij een vervelend kaartje in de brievenbus had ontvangen. "Ik kreeg een kaartje thuis van een man of de echte Judas nu wilde opstaan. Het kaartje was naar mijn huis toegestuurd en hadden mijn kinderen ook uit de brievenbus kunnen halen."

"Het was anoniem. Als je dit doet, zet dan even je naam erbij. Dan kan ik je terugbellen en kunnen we er even over praten", vertelt de licht geëmotioneerde presentator, die de woede enigszins begrijpt. "Als ik de gedachtegang volg van Johan en René, kan ik me er iets bij voorstellen. Maar als je het totale plaatje ziet van alles dat er gebeurd is, moet ik dan leren zeggen volgens mij: ik kan me niet in het plaatje herkennen. Nee, dan vind ik toch wel dat er iets meer aan de hand is."

Genee onthult enorme financiële klap in veelbesproken interview

Wilfred Genee vertelt dat hij Veronica Inside juist probeerde te redden.Lees artikel

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'
Meer video's

Poll

Vind jij dat Wilfred Genee momenteel te hard wordt aangepakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door stua)

Genee wordt nu aangepakt op dezelfde manier zoals hij ook vaak anderen heeft aangepakt of geprovoceerd via de media. Dat maakt bedreigingen etc naar zijn gezin overigens niet goed te praten.

29 juni 2020 om 08:40

Maar die bedreigingen zijn aan de orde van de dag bij iedereen in dat programma. Bij VI benoemen ze het juist nooit, om er geen aandacht aan te geven. Alleen gebruikt Genee het nu om zieltjes te winnen want wat is hij toch zielig. Bedreigingen zijn verwerpelijk, maar er zo obvious gebruik van maken met een act die zijn weerga niet kent, vind ik ook walgelijk.

29 juni 2020 om 08:43

Hou toch op. Je kan tegen iemand zijn, maar laten we niet doen alsof het vreemd is als iemand bedreigingen openbaar maakt. Afgelopen weken was het zo belangrijk dat Derksen zijn recht op vrijheid van meningsuiting behield. Nu heeft Genee woorden gebruikt en zijn er debielen die hem daarop bedreigen. Dit is van het allerlaagste niveau. Het gaat om een stel gasten die jarenlang varen op het kleineren en vernederen van anderen. Dan vind ik het toch een beetje zielig hoe Van der Gijp, Genee en Derksen nu reageren.

29 juni 2020 om 08:44

Maat dat je nog denkt dat die man toneel speelt.. Ik weet niet of je zelf kinderen en een vrouw hebt. Maar waar ik vandaan kom is dat off limit je mag van alles vinden van iemand maar hou zijn of haar privé erbuiten

29 juni 2020 om 09:17

Het gaat er nu ook niet om of hij bedreigd is. Het gaat erom dat het via zijn gezin wordt gespeeld. Als dit via social media gegaan was, dan had hij dit ook echt niet benoemd.

29 juni 2020 om 09:40

Niet iedereen gaar er hetzelfde mee om natuurlijk. Misschien is Derksen niet bang uitgevallen maar dat wil niet zeggen dat het geen indruk maakt op Genee

29 juni 2020 om 09:06

Maar Genee doet dat gewoon open en bloot in plaats van anoniem.sowieso wordt het allemaal veel te groot gemaakt. Als een uitzending van VI het belangrijkste onderwerp van gesprek is, gaat het nog best goed met ons land.

29 juni 2020 om 09:44

Dat zijn ook gewoon welvaartsproblemen. Die hele problematiek over zwarte piet en VI ontstaan gewoon omdat mensen het (naar mijn mening) te goed hebben. In de VS is racisme natuurlijk een groot probleem, maar ik denk dat de economische malaise die daar heerst de grootste (stille) bron voor de huidige opstand is. Dat is hier in Nederland toch wel minder het geval. Elke gek kan hier een bijvoorbeeld een uitkering krijgen of zelfs aan een baan komen. Iedereen heeft voldoende vrije tijd, waardoor mensen dus om dit soort dingen een rel kunnen gaan maken.

29 juni 2020 om 14:08

Dus de mensen die een probleem met zwarte piet hebben, die hebben het ‘te goed’ hier? Dit is een typische houding. Het racisme is hier niet zo groot, dus waar maak je je druk over... Het racisme zal op deze manier nooit verdwijnen, want het is toch niet zo erg...

29 juni 2020 om 18:36

@Stua, ga alsjeblieft ergens anders huilen man, man, man. Zwarte Piet is geen racisme, hooguit de samenstelling is racisme. Voeg alle andere smaken toe en het hele racisme aspect is eraf. Maak je Aziatische pieten, Europese pieten enz. Enz. En dan kan het hele rasicme argument de prullenbak in (waar het eigenlijk al thuis hoort aangezien er al gigantisch veel veranderd is met onder andere roetveegpieten). Maar de zwakke broeders en zusters blijven miepen en halen daarmee iedereen door het slijk. En dat is echt een welvaart probleem, te veel aandacht voor jankerds en zeikerds die steeds opzoek zijn naar een nieuw excuus.

29 juni 2020 om 11:12

Vind jij dan dat niet ook met Johan gebeurd, altijd kritiek hebben op andere en nu met een dunne huidje zitten.

29 juni 2020 om 14:05

Heb je voorbeelden van zijn provocaties via de media?het is belachelijk dat de Derksen aanhangers zich zo laten gaan. Denk dat Derksen zelf geen racist is, maar enkele of vele van zijn aanhangers vermoedelijk wel.ik blijf het apart vinden dat van der Gijp zo een standpunt aanneemt. Enkele seizoenen terug , kon hij het bloed van Derksen wel drinken....

1 juli 2020 om 20:12

Dat kun je van Derksen ook zeggen...heeft al haren mensen onderuit gehaald, dus waar klaagt hij over...er zijn ergere problemen op de wereld dan 2 ruziënde mannen die het aan zichzelf te danken hebben

1 juli 2020 om 20:12

Dat kun je van Derksen ook zeggen...heeft al jaren mensen onderuit gehaald, dus waar klaagt hij over...er zijn ergere problemen op de wereld dan 2 ruziënde mannen die het aan zichzelf te danken hebben

Dit kan toch niet? Zijn er echt mensen zo triest dat ze anoniem een kaartje sturen na zijn huis? De maatschappij is ziek, niet normaal meer.

29 juni 2020 om 08:41

Kijk eens wat er anoniem op forums en social media word gegooid? Dan ben je hier toch ook niet verbaasd om.

29 juni 2020 om 08:48

Ach, dat soort gekkies zijn er altijd geweest. Valt nu allemaal wat meer op (social media). Je moet inderdaad flink gestoord zijn om bekende tv-personen prive gaat bestoken. Dan moet je je echt vervelen.

29 juni 2020 om 09:03

En check even de hoeveelheid commentaar op Fidan na gisteravond.......dat vinden we allemaal wel normaal en kunnen?

29 juni 2020 om 12:31

Jij bent hier toch ook Anoniem (behalve dan dat je 93 jaar bent en uit Varseveld komt). Dat is het hele gebeuren met social media. Iedereen kan zijn mening geven veilig vanaf zijn mobiel etc. Alles wat er gebeurt op de wereld wordt gefilmd en veroordeeld.

Je mag het oneens zijn met die man over hoe hij deed tegen Derksen tijdens de laatste uitzending, toch denk ik dat Derksen dit slim heeft gedaan door de aandacht van zijn persoon te weerleggen na zijn "grapje" over Akwasi. Ik zal en weiger respect te hebben voor mensen die gaan schelden omdat iemand in jou ogen iets fout doen. Als Derksen en Gijp zelf zo loyaal zijn als hoe ze beweren dan val je Genee niet openlijk af in de media.

29 juni 2020 om 09:12

Volgens mij heeft Genee dat gedaan tijdens de uitzending want het is een een een rat die in die uitzending zijn collega's openlijk afviel , Genee wil wel altijd de voorzetjes geven maar nu de onschuld uithangen buiten dat ik vind dat die grap van Derksen gewoon weg niet kon, maar Genee moet nu niet in de slachtofferrol kruipen want het is en blijft een heel vervelende en nare man , die bedreigingen kunnen natuurlijk ook niet en anoniem ja dat doen die IQ-loze gasten altijd ze kunnen niet anders .

Ik vind Genee echt een schijnheilig ventje, en vind zijn onzin praat echt lachwekkend steeds. Maar zoiets als dit gun je niemand, hoop dat de dader gepakt wordt en heel wat meer krijgt dan een taakstraf

Als je de reacties hier weer leest zie je precies wat mensen belangrijker vinden. Aan de ene kant heb je iemand die vaker racistische opmerkingen heeft gemaakt, die niet “racistisch bedoeld” waren. Aan de andere kant iemand die van mening veranderd en doet wat ze eigenlijk bij iedereen aan tafel doen. In plaats van een voetballer was het nu Johan. Zogenaamd een “maat naaien” is inderdaad vele malen erger. En continue de een verdedigen met vrijheid van meningsuiting maar wanneer de ander het toepast is hij schijnheilig. En misschien is hij dat ook maar heerlijk hoe de aandacht weg trekt van de heer Derksen en dat ze een zondebok hebben gevonden. Net als dat zijn worden in het niet vielen met de vergelijking betreft Qatar. Ze weten heel goed de aandacht te verleggen!

29 juni 2020 om 12:33

Maar goed, je hebt zelf jouw conclusie ook al klaar, enkel op basis van jouw eigen wereldbeeld. Je kunt namelijk twijfelen of de grap van Derksen racistisch was. De enigste die dat kan beoordelen, is Derksen zelf. Maar goed, de grap was uberhaupt niet grappig naar mijn mening. Ik vind alleen wel dat je absoluut niet kunt oordelen over de belangen van anderen als je zelf ook niet onafhankelijk naar de situatie kunt kijken.

Jezus wat doen die mannen zielig zeg. Wat waren ze altijd eigenzinnig en recht voor z’n raap. Lekker uitdelen zonder represailles, want de heren hadden schijt aan de wereld. Een paar adverteerders weg en een bak stront over zich heen, terecht of onterecht, en er blijft niks van over. Ik denk dat er over een paar jaar een biografische film zal komen over het dramatische instorten van het programma. Hoe Johan Derksen, de grote verzetsheld, stand hield tegen Judas Genee en zijn snode plannetjes. Man man man.

Ik vind nog steeds dat Genee iets minder afstand had moeten nemen, maar vind hoe het nu gesteld wordt echt overdreven. Derksen heeft zich prima kunnen verweren in die uitzending en ook al is Genee onderdeel van het team, met voorzetjes en alles, hij is ook vaak degene die een beetje op de rem trapt.

29 juni 2020 om 12:37

Op het moment dat de veiligheid in het geding komt, hoe in-concreet ook, gaat het sowieso allemaal te ver. Ik zie ook niet in waarom je in hemelsnaam als vreemde de moeite zou nemen om zo'n kaartje naar Genee te sturen. Als je al de moeite neemt om zo'n kaartje en een envelop te kopen, er zo'n tekst neer kalkt, z'n adres opzoekt en het kaartje vervolgens verstuurt of in de brievenbus gooit, heb je echt een nutteloos leven naar mijn mening.

We vinden met z'n allen dat Derksen alles moet kunnen doen en laten, maar dat geldt dan ook voor Genee vind ik. Derksen heeft wat mij betreft de vrijheid om dit soort grappen te maken, maar het staat anderen dan net zo goed vrij om die opmerking te bekritiseren. Maar voor een deel van de kijkers gelden er dan ineens andere standaarden m.b.t. vrijheid van meningsuiting. Dat zie je overigens wel vaker. Toen de naam van Jesse Klaver op een doodskist werd geschreven tijdens een boerenprotest, vond een behoorlijke groep mensen dat een leuke grap waar de ontvanger maar tegen moest kunnen. Toen op een demonstratie in Nijmegen een gesjeesde studente daarentegen 'paf' riep tegen Thierry Baudet, stonden dezelfde mensen op hun achterste benen uit verontwaardiging. Andersom zag je uit de andere hoek juist precies het omgekeerde en werd de doodskist veroordeeld terwijl het 'paf' roepen met de mantel der liefde werd bedekt. Mensen blijven daarin heel selectief. Als je vindt dat Derksen de vrijheid heeft om zulke grappen te maken (wat ikzelf trouwens ook vind), heeft een ander dan niet de vrijheid om kritiek te leveren?

29 juni 2020 om 11:23

Is ook zo, maar om nou bijvoorbeeld tot een boycot te roepen om een programma om zeep te helpen vind ik persoonlijk te ver gaan.

29 juni 2020 om 12:26

@hijniet! Ja, maar om een uitzending van een uur te wijden aan één grap, is wel wat overdreven niet? Dat is het probleem dat Gijp en Johan hebben. Denk jij dat Johan het erg vindt als mensen hem op die opmerking aanspreken of als Genee hem daarop aanspreekt. Het probleem is dat Genee/redactie een hele uitzending heeft gewijd aan het neerhalen van Johan en het format van de show om zichzelf ten opzichte van adverteerders etc. te redden. Johan moest de zondebok worden, terwijl het gehele programma en het gehele format de eventuele boosdoener is. Sta je achter het programma, dan sta je achter Johan.

29 juni 2020 om 12:40

Het word nu ook wel een grote poppenkast van mensen die een mening hebben alsof hun wereldbeeld de kloppende versie is. Laat die heren het lekker zelf uitzoeken. Ik ben bijvoorbeeld van mening dat Derksen de opmerking beter niet had kunnen maken en dat Genee z'n collega's niet zo voor de bus had moeten gooien uit zelfpreservatie. Ook denk ik dat het totaal geen zin had om het VI-relletje zo enorm op te blazen, want de wereld is er na de tijd echt niet beter of slechter op geworden. Een kwestie van prioriteiten stellen. Maar goed, dat is slechts mijn bescheiden mening.

Ja Genee heeft verkeerd gehandeld, maar ik vind de manier waarop gijp en derksen hem afvallen in de media ook schandalig. Hou het lekker binnenskamers en probeer na een oplossing te zoeken. Kinderachtig van beide partijen. En wat wordt er overdreven zeg foei, er zijn wat kritische vragen gesteld nou nou zeg foei foei!

Blijkt maar eens te meer wat het niveau is van de mensen die zich met deze zaak bemoeien . Gewoon laag bij de grond en dit programma VI moest het rascime probleem gaan oplossen ?

29 juni 2020 om 12:44

Tja, een kwestie van prioriteiten stellen. De wereld is er niet beter of slechter op geworden na die aflevering, dus ik begrijp ook niet wat mensen nou allemaal verwachten. Alsof je een maatschappelijk probleem van zoveel jaren op gaat lossen in een talkshow van anderhalf uur...

29 juni 2020 om 14:58

Nee dat niet , maar een een talkshow waar het thema goed wordt verwoord kan wel een aanzet geven tot.....Dat hoefde je hier helemaal niet te verwachten . Het enige wat ze goed hebben gedaan is het maximale aan publiciteit eruit te krijgen ....

Ik vond Genee toch wel heel zwak over komen gisteren. Hij trekt niet het boetekleed aan, terwijl hij dit van Johan wel verwacht. Zelfs met de gasten die hij nu had, had het een algemeen debat over racisme kunnen worden en had ook de grap van Johan besproken kunnen worden. Nu ging het eigenlijk alleen over de grap van Johan en/of dat wel kan. Genee zei bij Op1 dat hij gasten geen uitspraken in de mond wil leggen, maar hij liet niet los totdat Johan zijn excuses had gemaakt. Alleen weigerde Johan dit. Ik ben het met Gijp eens. Het huidige format met Genee kan gewoon niet meer, omdat laatste aangeeft dat niet meer alles gezegd kan worden. Hij nam zijn rol verder toch te serieus. Ook zonder voorzetjes doen Gijp en Johan hun ding toch wel. Ik hoop op een nieuwe presentator en met iets meer de nadruk op voetbal.

Dat Genee Derksen openlijk afvalt en niet iets over Akwasi durft te zeggen maakt hem zwak. Het was namelijk Akwasi die openlijk ongure termen als hoerenmoeder uitkraamde en opriep tot geweld.

29 juni 2020 om 14:14

Het is geen welles nietes spelletje. Ik zie teveel dat er een kant gekozen wordt. Akwasi zit fout en Derksen zit fout. Is dat voor iedereen nou zo moeilijk om toe te geven.

Ik vind het onwijs triest dat hij de hele shitload over zich heen krijgt. Heeft Derksen gewoon wat kritische vragen gesteld omdat Derksen zelf een domme opmerking maakt. Als je serieus denkt dit soort dingen te kunnen zeggen op de nationale tv en dan vooral op dit moment, ben je gewoon echt dom bezig geweest. Johan gaf geen antwoorden waar een gekwetst persoon wat mee kan en Wilfred vraagt door aan hem zodat ie ook nog de kans heeft iets toe te voegen. Hij is hij door Genee niet weggezet als racist. Hij kon het ook zien als een extra poging om ervoor te zorgen dat hij mensen minder kwetste met zijn uitspraken maar in plaats daarvan schuiven ze de schuld liever naar Genee af. Ben het er wel mee eens dat Genee zowel Johan als Renee had moeten vertellen wat er op de planning stond en wie er langskwamen. Maar Johan wegzetten als een racist heeft Genee absoluut niet gedaan.

Het hoort ook bij de tijd schelden en bedreigen, we maken elkaar helemaal gek met het nieuws dat 24 uur van alle kanten in veelvoud op ons afkomt. Genee zag er aangeslagen uit. Twitter lezen is ook niet handig, wat je daar leest dat is bar en boos. Ik kan me wel voorstellen dat de paniek is uitgebroken, alle sponsors die weglopen na een oproep van bekend nederland, Oranje dat wegloopt, het is allemaal heel erg Amerikaans wat er op dit moment gebeurt. Ik heb ook het idee dat er een afrekening was met Johan Derksen die al jaren de meest barre dingen over mensen roept. Dit akkefietje aangegrepen om Derksen te grazen te nemen en aan de goede kant van de geschiedenis te staan.

Schandalig natuurlijk, maar dit gebeurd nou eenmaal . Op internet worden de meest zieke dingen gezegd in anonimiteit . Ik begin wel een beetje moe te worden van het slachtoffer rolletje de laatste dagen. Neem je verantwoordelijkheid . Het is ook wel duidelijk dat VI niet meer door kan gaan in deze setting. Het is mooi geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 13 juli
Liverpool gaat een clausule in het contract van Dejan Lovren lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren