Ajax bereikt akkoord en levert enorme bijdrage aan solidariteitsfonds

Maandag, 1 juni 2020 om

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ hebben overeenstemming bereikt over het bedrag dat de clubs als top vier van Nederland overmaken aan een op te zetten solidariteitsfonds, zo meldt Chris Woerts maandagavond in Veronica Inside. Ajax levert met drie miljoen euro veruit de grootste bijdrage van de vier clubs aan het fonds.

Naast de drie miljoen euro van Ajax storten PSV, Feyenoord en AZ per club 500.000 euro in het fonds. Dat bedrag wordt verder aangevuld door de UEFA (4,2 miljoen euro), de KNVB (5 miljoen euro), de ING (5 miljoen euro) en door bijdragen van spelers van het Nederlands elftal (1 miljoen euro). Het solidariteitsfonds is bedoeld voor clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen.

Buiten de drie miljoen euro voor het fonds heeft Ajax volgens Woerts ook 250.000 euro overgemaakt naar de Keuken Kampioen Divisie voor de deelname van Jong Ajax, en nog eens 2,4 miljoen euro bijgedragen aan de zogeheten veranderagenda, een initiatief met als doel verdere ontwikkeling en verbetering van het Nederlands betaald voetbal.

Ajax krijgt voor deelname aan de Champions League veertien miljoen euro aan startgeld, indien de groepsfase bereikt wordt. Daarvan geven de hoofdstedelingen 25 procent terug, legt Woerts uit. "Ajax is zo gul omdat ze ook zien dat zij de grootste club zijn, het meeste geld op de bank hebben staan, en een gebaar moeten maken naar de BVO's", zegt de sportmarketeer. "Eigenlijk is Ajax daarmee een van de grootste sponsors van de Eredivisie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

152 reacties (laatste reactie door formus)

Trots op Ajax. Goed gedaan. Hopelijk kan iedereen dit ook gewoon positief ontvangen. En laten we hopen dat dit allemaal genoeg is om de clubs te helpen die door corona in de problemen zijn gekomen of nog komen.

1 juni 2020 om 21:36

Helemaal mee eens! Ajax heeft, ondanks wat stribbelende clubs, gebruik mogen maken van flexibiliteit tijdens de Champions League campagne. Nu geven ze ook thuis tijdens moeilijke tijden. Ik als Ajax-fan ben ook trots op dit gebaar. Nu niet zitten zaniken om andere giften, ga er vanuit dat alle clubs doen wat ze kunnen.

2 juni 2020 om 08:21

Nounou.. hoeveel is het startgeld in de CL wat ze zomaar even cadeau hebben gekregen? 12/13 miljoen? Dan kan die 3 miljoen er toch wel vanaf zeg? Normaalste zaak van de wereld maar ons aller ajax geeft een kwart van goedkoop en makkelijk gekregen miljoenen weg

2 juni 2020 om 08:38

Ja maar dat is toch ons geld Emile? Als jij 50,- voor je verjaardag krijgt bepaal je toch ook zelf wat je ermee doet? Het is de keus van Ajax wat ze doen met dat geld en ze leveren 2x zoveel als de rest van de top 4 samen. Erg netjes dus.

2 juni 2020 om 08:44

Niks ja maar dat is toch ons geld. Het is goedkoop gekregen door omstandigheden. Onze overheid moest alles voor 4 maanden vastzetten terwijl buitenlandse competities verder gaan omdat ze het daar per week bekijken. Als de competitie was uitgespeeld en ajax werd kampioen, dan pas zou het terecht zijn dat ze zelf mogen kiezen wat ze met het geld doen.

2 juni 2020 om 09:02

En wat precies, Emile, kan Ajax daar aan doen? Dat geld dat Feyenoord voor de EL krijgt is even makkelijk gekregen. Het is niet dat Ajax Covid naar Nederland heeft gehaald he? Je zegt het goed: als de competitie was uitgespeeld had Ajax ook kampioen kunnen worden. Ajax is dus net zo gedupeerd. Je komt wat jaloers over op de club die Nederland als enige de laatste jaren nog trots heeft gemaakt in Europa.

2 juni 2020 om 09:22

Voor sommige is het ook nooit goed

2 juni 2020 om 09:44

Niemand zegt toch dat Ajax hier iets aan kan doen? Ze doen in ieder geval iets. Het enige verschil is dat alle niet Ajacieden het 'logisch' vinden dat dit gebeurd, omdat ze als enige door omstandigheden een prijs hebben gepakt, en alle Ajacieden dit een geweldig briljant loyaal gebaar vinden, terwijl Ajax het overgrote deel van de starters premie in eigen zak steekt. Maargoed, die discussie gaat al weken. Ajacieden vinden het volledig logisch dat ze halverwege een competitie op basis van doelsaldo een ticket krijgen, en niet kampioen worden (wat al volledig krom is), en een groot deel vind het krom.

2 juni 2020 om 09:54

Want het is al zeker dat Ajax direct in de Champions League zal starten toch? Ow ja, het is sowieso al zeker dat de Champions League voor het seizoen 20/21 überhaupt gaat starten. Op dit moment is Ajax dus gewoon geld aan het uitgeven dat het nog niet eens binnen heeft

2 juni 2020 om 10:14

Uhm. Ja dat is beide zeker ja.

2 juni 2020 om 22:18

Haris, misschien komt Ajax nog in de play-off he, dat weet je nog niet.

1 juni 2020 om 23:16

Ik neem mijn pet af voor Ajax vandaag! Ik heb de afgelopen weken veel negatieve berichten gelezen over de club, als het voetbalinhoudelijk was geweest had ik er van kunnen smullen (sorry), maar het waren onterechte sneren over een egoïstische club die wel even alle clubs in stand moest houden. Ze moesten en moeten helemaal niets natuurlijk, maar begrijpen de noodzaak om de helpende hand uit te steken. En dat doen ze dan royaal, dus klasse!

Goed nieuws, netjes van Ajax.

2 juni 2020 om 15:54

inderdaad erg netjes! Het gedrag van een ware kampioen! Goed gedaan, en hopelijk blijven alle clubs overeind!

Zozo een half miljoen. Dat is even een vetpot van AZ, Feyenoord en Psv. Weten we in elk geval wat solidariteit daar mag kosten. Nog niet eens het jaarsalaris van Kelly. Ben benieuwd wie er van het fonds gebruik mogen maken. Hopelijk niet de clubs die jarenlang wanbeleid hebben gevoerd als Vitesse, ADO en FC Twente. Ook geen ploegen als FC Groningen of Heerenveen die elk jaar moeten verkopen om groene cijfers te krijgen.

1 juni 2020 om 21:29

Er is ook altijd wat te zeiken he. Je kan ook gewoon zeggen dat het een goed initiatief is van deze vier clubs. Denk dat dit door iedereen goed ontvangen wordt!

1 juni 2020 om 21:30

Gaat meer om de recente actie van AZ denk ik.

1 juni 2020 om 21:48

@psv18 dat jij je als supporter op de borst klopt met 0,5 miljoen moet je zelf weten. Maar het is natuurlijk een schijntje wetende dat PSV dit seizoen gewoon met een begroting van bijna 80 miljoen heeft gewerkt. Dan draag je net zoveel bij als een club als AZ met een begroting die 3x zo klein is. Ben je daar dan trots op? Ajax draagt ook geen schokkend bedrag bij, maar dat lijkt tenminste nog ergens op.

1 juni 2020 om 21:50

Want 80 miljoen begroting is 80 miljoen vermogen of winst?

1 juni 2020 om 21:59

Ze hebben sowieso 32 miljoen buiten die begroting om ontvangen voor Bergwijn dat nog op de plank ligt. Dan kun je vast wel iets meer dan 5 ton kwijtspelen als je solidariteit zo belangrijk vindt. Zelfs een AZ die 3x zo weinig heeft, een nieuw dak op het stadion moet plaatsen en geen grote transfers heeft gedaan doet net zo veel als Psv.

1 juni 2020 om 22:56

Als je het in die context wil plaatsen, zijn de enige die echt een substantiële bijdragen leveren de spelers van nl elftal en voor de rest niemand.

1 juni 2020 om 23:23

@ Master D Je maakt een terecht punt zelf weer ongedaan. Als je naar begrotingen gaat kijken, dan is 3 miljoen voor Ajax ook een schijntje, zeker als ze straks weer 40 miljoen binnen harken in de CL zonder een ronde door te komen. Ik denk dat niemand trots hoeft te zijn en je alleen kan concluderen dat Ajax de kar echt trekt zoals je misschien ook van de grootste club van Nederland mag verwachten, ook al zijn ze helemaal nergens toe verplicht. En dat is bewonderenswaardig! Het is ook meer dan terecht dat de top 4 niet met miljoenen hoeft te smijten om veel van de andere clubs die slecht beleid voeren, nu uit de nesten te halen. 4,5 miljoen is een prima start, laat de anderen nu eerst maar eens zien wat ze ermee gaan doen.

1 juni 2020 om 23:42

@romarky: Hoeveel meer geld heeft Ajax begroot t.o.v. een Psv en Feye? Ik geloof 30 en 40 miljoen. Dan vind ik 500k t.o.v. 3 mil (wat mogelijk met nog 3/4 mil wordt aangevuld) echt gierig. 500k op basis van een begroting van 25 mil (az) is gewoon super netjes.

2 juni 2020 om 00:06

Op de keeper beschouwd is de bijdrage van jouw club - ten opzichte van de andere 3 grote(re) clubs, een grijpstuiver. Ik zou als supporter onder de tafel duiken en me een poosje niet meer laten zien;-))))

2 juni 2020 om 07:36

Ajax heeft de Champions League ‘cadeau’ gekregen dit seizoen en dat bedrag is zo substantieel dat daarmee de verhoudingen van de bijdragen te verklaren zijn

2 juni 2020 om 10:29

Als AZ de champions league in had gemogen, dan was dat toch ook een kado geweest. Wat een onzin om aan een gegeven (dat je leuk kan vinden of niet) op te hangen of een bijdrage genoeg is of niet. Ajax heeft ook meer geld nodig om de spelers die de eredivisie nog enig niveau geven te kunnen houden. Daar moeten andere clubs ook blj mee zijn. Iemand als Stengs of Dumfries wordt ook sneller beter als hij tegen een goede tegenstander speelt. Kunnen andere clubs hun spelers weer beter verkopen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat al die hoge salarissen ook al een bijdrage zijn

2 juni 2020 om 10:47

Masterd; Als er 1 club is die hier bezig is met borstklopperij is het Ajax wel. Werkelijk een lachwekkende reactie dit. Je weet dat Ajax hier nu interessant doet met een bedrag, die ze in vijfvoud op hun rekening krijgen gestort? Een prijs die je normaal ontvangt als je kampioen wordt. Hij gaat hier gewoon even over clubs zeiken die geen geld overhouden aan een nietig verklaarde competitie, haha. Bizar en lachwekkend dat notabene een Ajacied hier over andere clubs gaat zitten zeiken haha. Als PSV er 20 miljoen bij kreeg deden ze die paar miljoen er ook wel bij hoor, zo bijzonder is het niet

2 juni 2020 om 14:57

Harisvuckic wordt geattendeerd om 10:14 en denkt: "Oh ja shit, Ajax heeft helemaal nog geen garantie op groepsfase Cl" harisvuckic om 10:47ch wat maakt het mij uit, laat ik vooral Ajax verder bashen want ik ben rancuneus; "borstklopperij!" Krachttermen, krachttermen.waar zie je Ajax zich op de borst kloppen dan? Triest.

2 juni 2020 om 20:56

Prefixer leest een reactie om 14:57 en denkt; 'jezus, iemand die minder positief is over Ajax dan ik, ook hem ga ik per direct aan Ajax basher noemen!'."borstklopperij!" Krachttermen, krachttermen.waar zie je Ajax zich op de borst kloppen dan". Ik zou zeggen open je doppen, dan zie je dat je medesupporter met die 'krachttermen' begint. En waar ik dat zie? Ik weet niet, maar PSV en Feyenoord worden hier de grond in gelult door een borstenklopper. Heel erg triest zelfs inderdaad.

1 juni 2020 om 21:29

Het is natuurlijk nooit goed he

1 juni 2020 om 21:32

Ik meen dat de bijdrage aan het solidariteitsfonds gebaseerd is op de Europese gelden die komend seizoen verdiend worden. Dan is het toch logisch dat die andere 3 clubs, die veel minder gaan binnenhalen, ook minder in zo'n fonds (kunnen) stoppen? Ajax haalt een veelvoud binnen aan Europese inkomsten dus als je zo'n fonds opzet met die 4 clubs die gebaseerd is op de hoogte van de Europese gelden lijkt me dit niet zo'n vreemde verdeling.

1 juni 2020 om 21:43

Ajax haalt helemaal niet meer binnen. Ze hebben een kans op meer geld. Net als AZ. Ajax is namelijk gekwalificeerd voor de voorronde CL en niet het toernooi zelf. Afhankelijk van wie de CL wint, mag Ajax mogelijk direct door naar het hoofdtoernooi. Dus het is wel een hele rare verdeling. En het zegt heel veel over de rest, met voorop AZ. Grootste mond over solidariteit, maar dat is allemaal rete beperkt.

1 juni 2020 om 21:43

Dat lijkt mij sterk, want het is nog totaal niet bekend wat er verdiend gaat worden. Ajax kan de CL nog steeds mislopen. AZ kan de CL nog zelfs halen. Een PSV heeft nog helemaal niks. Alleen Feyenoord heeft wat. Ik vind het 6 voudige verschil wat Ajax betaald in vergelijking met anderen best veel. Net zoals dat ik het vreemd vind dat een PSV en Feyenoord als grotere clubs niet meer bijdragen dan een AZ. PSV en Feyenoord dragen ook gewoon voor een groot deel het Nederlandse voetbal met begrotingen van bijna 70 miljoen.

1 juni 2020 om 22:06

ninjakai, weet je dat zeker ? Ik meen me te herinneren dat we voortaan een vaste plek in de groepsfase hadden.

1 juni 2020 om 22:17

Ik hoop dat het inderdaad gebaseerd is op start geld van Europese tickets, maar verwacht helaas van niet. Dan had Willem 2 ook een bijdrage geleverd namelijk.

1 juni 2020 om 22:59

@ninjakai Als de houder van de CL zich via de competitie plaatst gaat Ajax direct de groepsfase in. Volgens mij is Liverpool al zeker.

1 juni 2020 om 23:46

@kamiel. Maastricht Kamiel trouwens? Met de houder wordt de winnaar van 19/20 bedoeld. Wie dat wordt weten we hopelijk pas in augustus.

2 juni 2020 om 00:03

Je moet het niet alleen relateren aan eventuele - niet zekere! - inkomsten Europees voetbal komend seizoen, maar over de jaren, vind ik. In dat opzicht is PSV toch wel de grootste achterblijver, want die hebben ook redelijk verdiend afgelopen jaren. In vergelijking met de bijdragen van AZ (kosten dakreparatie en weinig inkomsten voorgaande seizoenen Europees voetbal - wel redelijk gescoord met verkoop spelers) en het toch armlastige Feyenoord, is dat half miljoen een beetje vrekkig.

2 juni 2020 om 05:23

De eerste bijdrage is 5 ton van de top 4. Ajax is al zeker van startgeld CL. Dus draagt daar alvast van af. Eindafrekening is voor alle deelnemende clubs aan europese toernooien 25%.

2 juni 2020 om 10:55

"ik vind het 6 voudige verschil wat Ajax betaald in vergelijking met anderen best veel.". Dat je zoiets in je mond durft te nemen, ongelofelijk. Hoeveel Ajax exact verdient is nog niet bekend nee. Dat dit een veelvoud gaat zijn van dat bedrag waar het nu over gaat staat al wel vast. Welk geld pakt een PSV of AZ nog? Het meeste geld in een pot drukken, terwijl je weet dat dit naderhand dubbel en dwars wordt aangevuld stelt ook geen fuck voor, dat zou elke club doen. Hij gaat hier gewoon over PSV en AZ zeiken als Ajacied whaha. Werkelijk nog nooit zo'n ondankbaar figuur meegemaakt.

1 juni 2020 om 21:33

Nou ja, ik zal niet ontkennen dat Ajax hier het meeste aan mee betaald. Maar goed Ajax heeft een begroting van 110m, dus 3m is ongeveer 2.7% van hun begroting. Mijn club AZ heeft een begroting van 25.5m, waardoor 500k dus ongeveer 2% van begroting is. Dan nog betaald Ajax relatief meer, maar probeer het beetje in perspectief te plaatsen. Ik weet de begrotingen van Feyenoord en PSV niet, maar die zullen waarschijnlijk wel tussen die van AZ en Ajax in liggen ergens.

1 juni 2020 om 22:47

Misschien komt die Eenhoorn dat ook eens uitleggen. Mochten we die ooit weer eens zien;-))

1 juni 2020 om 21:48

@masterd Feyenoord staat er financieel volgens mij niet zo florissant voor want die hadden voor de Corona al niet veel geld. ik weet niet of ze ook echt in staat waren meer te betalen. ze hebben een half elftal dat vertrekt en niet eens geld voor vervangers. over de financiele situatie van AZ en PSV ben kik niet zo goed op de hoogte dus dat weet ik niet

1 juni 2020 om 22:10

Kan wel zo zijn, maar volgens mij komt er redelijk wat salaris vrij bij jullie, Az heeft de afgelopen jaren een hoop spelers verkocht, Psv zit met het vertrek van Bergwijn. Eens dat Feyenoord waarschijnlijk het minst te besteden heeft, maar ook van hun jammer dat ze maar een half miljoen afstaan. (terwijl dit ook gerust 2-3 miljoen had kunnen zijn)

1 juni 2020 om 22:14

@nl_modric dat betwijfel ik of ze 2/3 miljoen hadden kunnen missen. Feyenoord heeft natuurlijk niet de financien van een Ajax. ze zijn nu niet voor niets in paniek dat Fer eventueel vertrekt want ze hebben niet eens geld voor een vervanger

1 juni 2020 om 22:23

Dan moet je een jeugdspeler de kans geven of hebben ze die daar ook opgedoekt ? Ik vind dat altijd zo makkelijk. Nee Feyenoord heeft niet de middelen, maar ondertussen wel al die miljoenen verkwanselen aan nutteloze spelers. Die hadden ze ook in de broekzak kunnen steken, om vervolgens een jeugdspeler op te stellen en wel een mooi bedrag bij te kunnen dragen aan het fonds.

1 juni 2020 om 22:29

maar jij verwacht nu dat een club met amper budget net zoveel kan stoppen in zo een fonds als een club met 250 miljoen op de bank. dan kan je ook zeggen als Ajax geen miljoenen aan Alvarez en Marin had weggegooid dan hadden ze misschien 6 miljoen ipv 3 miljoen kunnen geven maar dat zou ook niet fair zijn. dat clubs hier aan meewerken is al een mooi gebaar en de ene club zal meer kunnen geven als de andere club

1 juni 2020 om 22:46

Ja Japie, maar kom nou eens op zeg. 500.000 waar hebben we het over ? Je zou bijna zeggen; geef dan niks. Zoals hierboven al vermeld, niet eens het salaris van een bankzitter. Daarbij ben ik ook meer teleurgesteld in Az en Psv dan in Feyenoord.

2 juni 2020 om 00:18

@nl_modric ik snap wel dat het bedrag van Feyenoord heel karig overkomt maar of het niet anders kon gaan we de aankomende tijd zien. als Feyenoord nu opeens een paar dure aankopen haalt dan kan ik wel snappen als er dan zware kritiek gaat komen op die 5 ton

2 juni 2020 om 01:31

Van Feyenoord en Az snap ik het wel. Az is gewoon niet zo groot en Feyenoord heeft gewoon niets. Maar wat psv bijdraagt vind ik dan bijzonder karig. Van Feyenoord hoef je niets te verwachten. Die hebben al jaren weinig te besteden. Maar eindhoven was naar eigen zeggen toch inmiddels de voetbalhoofdstad van Nederland? Nou dan vind ik ook dat je je daarnaar moet gedragen. Als je a zegt moet je wat mij betreft ook b zeggen..

2 juni 2020 om 02:24

@Japie_Krekel Bij Feyenoord word al enkele jaren zwarte cijfers geschreven en is er inmiddels een eigen liquide opgebouwd. Ook word er altijd gezegd dat er geen geld is, ook vorig seizoen. Toch zijn er spelers aangetrokken.

2 juni 2020 om 11:00

Hoe zou Feyenoord in godsnaam zomaar 2-3 miljoen in een pot kunnen drukken? Denk je werkelijk dat ze dat gewoon nog ergens hebben liggen? Als ze wisten dat het in veelvoud weer wordt aangevuld, zoals bij Ajax, werd het al een stuk makkelijker om dat bedrag neer te leggen inderdaad. Feyenoord had met jeugdspelers moeten gaan werken en geen miskopen moeten doen, dan hadden ze geld kunnen stoppen in dit fonds. Heb je zelf wel in de gaten hoe dom je aan het lullen bent? Als elke club minder miskopen had gedaan had geen enkele club waarschijnlijk steun nodig gehad, sterker nog, dan waren we misschien wel de top van Europa. Feyenoord en PSV stoppen in ieder geval geld in het fonds dat ze niet meer terug zien. Kun je van Ajax niet zeggen.

2 juni 2020 om 13:46

@nl_modric, je kan het ook omdraaien natuurlijk. Feyenoord maakte vorig jaar bijna 6 miljoen verlies en geven toch nog een half miljoen weg. AZ zien we op dit moment als top 4 maar wat de omzet betreft zit er wel een enorm gat tussen de top 3 en AZ (feyenoord 71 en AZ 25 miljoen). De omzet van AZ is vergelijkbaar met die van Vitesse en Twente alleen hebben die door hun beleid - problemen uit het verleden helemaal geen geld.

2 juni 2020 om 13:48

@rkallan dat klopt niet helemaal, Feyenoord had vorig jaar een verlies van 5.9 miljoen. Ze hebben wel een positief eigen vermogen, maar daar zitten ook de betaalde transfersommen in, liquide middelen zijn er nauwelijks.

Wauw 🙏🏾. Klasse Ajax! En dat zeg ik als FC Utrecht supporter.

Zo. Ajax laat zien wat de grootste club behoort te doen in deze tijd, ze kunnen het zelf makkelijker missen. Zes keer zoveel als de andere grote clubs is natuurlijk een enorm verschil. Ik vind dit een goede actie en sta er 100% achter. Overigens vind ik het wel interessant dat Feyenoord met een bedrag van 500.000 op de proppen komt. De recente berichten in de media deden vermoeden alsof ze financieel zwaar aan de grond zaten.

1 juni 2020 om 21:34

Neem van mij aan dat Ajax op dit moment qua begroting gewoon het diepste rode cijfers zal schrijven, mag je deze donatie gewoon op waarde schatten.

1 juni 2020 om 21:41

Ik weet heel goed dat Ajax de diepste rode cijfers zal schrijven. Proportioneel kunnen ze echter het meeste hebben qua financiële druk. Er staat overigens nergens dat ik de donatie niet op waarde schat, juist het tegenovergestelde.

1 juni 2020 om 21:36

Misschien krijgt Feyenoord zelf meer uit het noodfonds dan het geld dat ze erin stoppen. Oost-Europese landen krijgen ook meer geld uit Brussel dan ze ernaartoe brengen

1 juni 2020 om 21:40

Ajax ‘behoort’ dit helemaal niet te doen... we zijn geen communistisch land. Het is gewoon een fantastische gift... de directeur van de graafschap heeft zelfs gezegd dat Ajax het niet hoeft te doen. Wat mij betreft had bijvoorbeeld Pec geen cent hoeven krijgen van Ajax, nadat ze vorig jaar die wedstrijd niet wilden verzetten mbt Europees voetbal. Dit geldt krijgt pec nu notabene. Dat Ajax gehaat wordt door vele supporters prima, maar als bestuursleden zich herhaaldelijk onmogelijk opstellen als het om Ajax gaat, is het te triest voor woorden dat ze nu hun handje ophouden!!

2 juni 2020 om 10:06

Ja PEC wilde Ajax niet helpen dus horen ze geen geld te krijgen. Dan krijgt PEC toch lekker een deel van de 5 ton van Feyenoord. Wat is dit nou voor kinderachtig geneuzel. Ajax die de CL ticket heeft gekregen van de KNVB, hoeft met de toekomstige CL inkomsten helemaal niet klagen hoor.

2 juni 2020 om 11:05

Uhm. Wat Ajax heeft ontvangen is een fantastische gift. Dit is precies wat overal weer terugkeert. Er wordt geen kampioen uitgeroepen, om het simpele feit dat de competitie niet is uitgespeeld en alles nog mogelijk is. Ondanks deze beslissing krijgt Ajax wel de prijs die bij een kampioen hoort, namelijk tientallen miljoenen. En nu ga jij hier even verkondigen dat dit een fantastische gift is? Denk je werkelijk dat andere clubs geen paar miljoen neer zouden leggen als ze er straks 30 voor terug krijgen? Ja ik weet het. Als je het zo ziet als ik ben je een Ajax hater. Ik heb vanaf de eerste seconde gezegd dat Ajax als 1 Europa in mag vanuit Nederland. Echter, dat prijzengeld heeft hier helemaal niets mee te maken en had verdeeld moeten worden. Maar nee, we doen het op deze manier zodat we een fantastisch gul beeld creeeren. Lachwekkend.

Kijk is, trots op mijn cluppie. Je laat hiermee gewoon zien dat je veruit de grootste club van Nederland bent en dat de afstand met de rest gewoon zeer groot is. Ajax die gewoon even 6 maal de inleg van PSV inlegt is gewoon een teken dat Ajax de rest voorbij is, zeker op financieel gebied. Dit is niet provocerend bedoeld even voor de duidelijkheid, maar gewoon een constatering dat het verschil in de eredivisie Duitse vormen begint aan te nemen

1 juni 2020 om 21:34

De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van de Europese gelden van komend seizoen. Als Ajax als 4e was geëindigd dan hadden ze natuurlijk ook niet die 3 miljoen bijgedragen.

1 juni 2020 om 21:40

Vanuit nieuwsgierigheid, is dat dan gebaseerd op de startgelden die iedere club standaard krijgt door de plaatsing of kijk je dan ook naar mogelijkheden? Bijv. dat PSV verder zal geraken in de EL en wellicht uiteindelijk meer binnenhaalt dan AZ bijvoorbeeld? En staat een factor 6 daar dan ook redelijk tegenover?

1 juni 2020 om 21:43

Is inderdaad gebaseerd op startgeld Ondat je er verder niks over kunt zeggen. Zou niet de eerste keer zijn dat az een beter Europees figuur dan psv slaat.

1 juni 2020 om 22:34

Het kan niet gebaseerd zijn op startgelden, want een Feyenoord is verzekerd van groepsfase EL terwijl PSV nog 2 voorrondes moet spelen (als die uberhaubt afgewerkt gaan worden). Als de verdeling op basis van startgelden zou zijn, zou PSV minder dan Feyenoord horen te betalen.

2 juni 2020 om 00:43

@skede die 3 miljoen is niet gebasseerd op Europese gelden, dit bedrag legt Ajax vanuit haar eigen geld in een gezamenlijke pot met de rest van de top 4 voor clubs op plekken 5 t/m 18. Als Ajax door de voorronde van de cl komt, dan staat Ajax ook nog eens 3,5 miljoen van zijn Europese gelden af aan de clubs in de eredivisie.

1 juni 2020 om 21:40

Is het ook. Dit is wel erg netjes. Wat zou het Nederlandse voetbal wel niet zijn zonder Ajax lol. Zonder de prestaties in Europa, de hulp links en rechts was de Eredivisie enorm mager geweest. Dit is dan ook zeer netjes van Ajax en ook de rest. Zo heb je samen toch een prima pot om de behoeftige clubs te ondersteunen. Top!

2 juni 2020 om 09:49

Nou nou nou, een beetje overdreven is het wel met de Duitse vormen. Ajax is ook mijn cluppie maar willen ze echt het Bayern van de eredivisie worden, zullen toch eerst jaar in, jaar uit het kampioenschap pakken en dat zie ik nog niet zomaar gebeuren. Ze mogen financieel dan wel een fikse voorsprong hebben maar als ze een paar seizoenen weer geen kampioen worden, wat ook nog steeds gebeurt, is die financiële voorsprong ook zo weer weg.

2 juni 2020 om 11:08

Als enige minimaal 20-30 miljoen verdienen als prijzengeld voor een prijs die je niet in ontvangst mag nemen, om vervolgens trots te zijn op de inleg in vergelijking met andere clubs haha. Hoe verblind kun je zijn zeg. Ajax krijgt zijn 3 miljoen in veelvoud terug, hoe zit dat bij PSV en Feyenoord? Dat je hier trots op kunt zijn zeg haha.

Bijna 6 miljoen vrijwillig in het nederlandse voetbal stoppen, oa voor clubs die altijd gebrand zijn op Ajax. Het is meer dan genereus. Ben trots op mijn club.

Tja, doet Ajax toch erg netjes, was niet nodig geweest. 3 miljoen uit cl gelden is toch een ruim percentage, hoeveel daarvan zal naar Alkmaar gaan? Uiteindelijk wel klasse dat van der Sar daar boven is gaan staan, al had ik het volledig begrepen als ie de geldstroom naar Alkmaar zou blokkeren.

1 juni 2020 om 21:38

Er gaat helemaal niets van naar Alkmaar. Sterker nog, AZ is ook een donateur.

1 juni 2020 om 21:53

Dan vraag ik me af wat er gebeurd als AZ beide voorrondes verliest en uit Europa ligt, zijn ze dan nog steeds donateur? Ze kunnen in theorie nog de groepsfase halen, ben benieuwd of deze bedragen dan vast zullen staan, of dat AZ later ook een beroep wil doen op het fonds.

1 juni 2020 om 22:13

Mocht Az nog de groepsfase halen, dan komen ze er wel heel goedkoop vanaf.

1 juni 2020 om 22:23

Dat bedoel ik inderdaad ja, dan is het totaal niet in verhouding. Denk dat we er in de komende dagen wel meer over zullen horen.

2 juni 2020 om 07:42

AZ zal meer gaan bijdragen mocht het zich kwalificeren, heb ik elders gelezen. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten, maar zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

2 juni 2020 om 11:09

Dan komt AZ er inderdaad goedkoop vanaf, vooralsnog komt alleen Ajax er nu goedkoop vanaf.

1 juni 2020 om 22:21

Volgens mij staat er 3 miljoen + 25% startgeld CL

Mooie regeling van de Europese clubs. Ontzettend jammer en kinderachtig dat mensen er toch weer een clubwedstrijdje van menen te moeten maken. Word volwassen.

1 juni 2020 om 22:15

Als je van mening bent dat clubs niet naar draagkracht bijdragen ben je niet volwassen? Mooi weten we dat ook weer. Dan gaan we voortaan roepen dat AZ net zo'n grote club is als Feyenoord en PSV gezien de solidariteitsbijdrage.

1 juni 2020 om 23:13

Ik denk dat dit soort reacties bedoeld worden.

6x zoveel dan de directe concurrentie. Ajax neemt z’n verantwoordelijkheid.

1 juni 2020 om 21:44

Komt omdat Ajax direct (cl) geplaatst is.

2 juni 2020 om 00:36

Nee dat zijn ze niet hoor, Ajax moet gewoon voorronde cl spelen... er is geen winnaar van de cl van dit seizoen, dus die kan zich ook niet plaatsen via de nationale competitie...

2 juni 2020 om 01:42

Jouw redenatie klopt niet. Er ligt een ticket klaar voor de winnaar van de CL. Normaal gesproken plaatst de CL winnaar zich vaak ook via de competitie. Dan schuift het ticket door. Omdat er nu (volgens jou) geen CL winnaar is, pakt niemand dus dat ticket. Dan schuift dat ticket dus alsnog door naar Ajax. Verder wordt de CL in augustus (hoogstwaarschijnlijk) gewoon uitgespeeld, dus tenzij Lyon die wint zit Ajax goed.

2 juni 2020 om 02:21

Zoals het er nu voor staat moet Ajax gewoon voorronde spelen, zolang de cl niet weer op gestart is. Dan kan het zijn dat het die hoogstwaarschijnlijk uit gespeeld zal worden, maar momenteel is het gewoon nog voorronde. Daarnaast wordt niet de ticket van de winnaar in de cl door geschoven maar het nationale ticket van de cl winnaar. Ook komen de clubs bij het uitspelen in augustus ook met een probleem op de kalender. De Engelse clubs hebben al een overvol schema en als die dan ook nog eens in augustus door moeten en dan nog het en erbij wordt het wel heel krap. Dus het stellen dat Ajax zeker geplaatst is is nu nog te voorbarig.

2 juni 2020 om 09:34

Atletico Madrid is reeds geplaatst voor de volgende ronde en staat momenteel in de competitie niet op een UCL plaats. Dus die zouden ook nog roet in het eten van Ajax kunnen gooien.

2 juni 2020 om 19:26

Sorry maar het klopt gewoon niet wat je zegt. Ajax hoeft geen voorrondes te spelen als de CL niet wordt uitgespeeld, want niemand pakt het ticket van Ajax af. Er moeten gewoon 32 clubs Europa in en zo lang er geen club is die zich via de CL plaatst schuift die plek gewoon door naar het volgende land op de ranglijst en dat is Nederland en dus Ajax.

2 juni 2020 om 19:27

Klopt atleti inderdaad ook!

Behoorlijke bedragen, zesmaal zoveel in vergelijking met de rest en nog de nodige kwaliteitsimpulsen naar de Kkd. Goed opgepakt, ik ben alleen wel benieuwd naar wie het geld dan doorstroomt. Komt er ook weer geld terecht bij de top4 is of dit vanaf plek 5 naar beneden?

Ik ben trots op de steun die Ajax geeft aan het hele Nederlandse profvoetbal. We laten duidelijk zien het beste met het Nederlandse voetbal voor te hebben. Wij doneren geld, zodat andere clubs kunnen voorbestaan in deze lastige tijd. Ondanks dat we weten dat we later, misschien zelfs eerder dan verwacht, weer één of meerdere messen in onze rug krijgen van andere clubs, tegen worden gewerkt bij het aantrekkelijker maken van onze competitie (andere competitie opzet, geen kunstgras) en andere clubs bij interesse van Ajax de vraagprijs voor een speler weer vverdubbelen. Ik verwacht echt 0,0 dankbaarheid, maar ben toch blij met de duidelijke daden van Ajax. We laten zien overal boven te staan en niet alleen aan onze eigen club te denken. Ook met betrekking tot het uitzenden van de oefenwedstrijden op FOX stelt Ajax zich zeer solidair op. Ajax vertegenwoordigt de meeste kijkers en dus waarde voor FOX. Eigenlijk heeft Ziggo de rechten voor oefenduels volgens mij en die hebben nu even een moeizame relatie met FOX, dus dat Ajax in overleg met de partijen dit heeft kunnen realiseren om FOX te helpen is ook erg knap. Ajax laat zich hier alweer van zijn beste kant zien.

1 juni 2020 om 21:49

Dat Ajax zich genereus opstelt betekent niet dat de overige clubs zich zomaar aan alle plannen van Ajax moeten conformeren. Ze zijn vrij om hun eigen keuzes te maken, zelfs als die keuzes m.b.t. de nieuwe competitieopzet of kunstgras tegen de wens van Ajax in gaat. Dit staat daar - gelukkig in mijn ogen - volkomen los van.

1 juni 2020 om 21:50

Dat verwacht ik niet. Ajax zal echt wel wisselgeld vragen hiervoor (bijv. Weg met dat plastic) en terecht!

1 juni 2020 om 21:54

@HijNiet!, dat klopt. Clubs mogen nog steeds hun eigen standpunten innemen, maar een beetje dankbaarheid tonen op bepaalde punten zou ook wel eens mogen. Alles wat Ajax bijdraagt wordt steeds voor lief genomen, maar als Ajax wat wil is er vaak al weerstand "omdat het Ajax is".

1 juni 2020 om 21:55

Als je met een solidariteitsbijdrage denkt stemmen te kunnen kopen zou je de bijdrage misschien iets anders moeten noemen. Dan heeft het namelijk weinig met solidariteit te maken.

1 juni 2020 om 22:11

Dit bedoel ik dus. Iedereen heeft het over solidariteit, maar in werkelijkheid bedoelen ze dan eenrichtingsverkeer. Ajax moet maar blijven geven en de rest blijft nemen. Clubs die gebruik maken van het solidariteitsfonds mogen natuurlijk hun eigen standpunten houden, maar solidariteit werkt twee kanten op. Dat heeft niks met stemmen kopen te maken, maar met de definitie van het begrip solidariteit.

2 juni 2020 om 01:44

Sorry maar ik vind jouw redenatie een beetje gek. Ajax mag er niet zomaar iets voor terug vragen. Het is solidariteit omdat Ajax de competitie nu deels in stand houdt. Wat ze er voor terug krijgen is een competitie op niveau en dus tegenstand, wat zorgt dat ze in Europa mee kunnen blijven doen

2 juni 2020 om 11:38

Ajax moet blijven geven? Ajax is de enige club die fors gecompenseerd wordt in deze corona crisis door het CL ticket, die normaal alleen wordt uitgedeeld aan een kampioen. Wat jij nu doet is net doen alsof Ajax dit ticket op een reguliere manier heeft verkregen en het een geweldig gebaar is om 3 miljoen in een pot te drukken.

2 juni 2020 om 15:50

1. Normaalgesproken? Is dit een normale situatie of heb je de hele corona niet meegekregen? Dan is het toch logisch dat de tickets niet op een reguliere wijze worden verstrekt. Het lijkt me serieus alsof je na maanden van corona het nog steeds niet snapt.

2 juni 2020 om 21:10

2. Je gaat de fout in bij het begrijpend lezen, ook hier is hulp bij te krijgen. Hoe kom je erbij dat ik vind dat Ajax geen CL ticket had moeten krijgen, of iets in die richting? Het ging over het prijzengeld. Logischerwijs zullen de Europese tickets toch uitgedeeld moeten worden, en volgens mij heb ik uberhaupt weinig mensen zien klagen dat Ajax dit is geworden. Echter doen mensen alsof Ajax deze prijzenpot gewoon gewonnen heeft, en dat het nu gigantisch gul en netjes is dat ze 3 miljoen van de 20 uitdelen. Ach, dit kun je 100 keer uitleggen aan gasten als jij, het is al bijzonder dat Ajax het kampioenschap niet opeist.

2 juni 2020 om 22:55

Als je goed had gelezen staat de 3miljoen los van de CL. Als ze de CL groepsfase halen komt daar nogmaals een bedrag bij van meer dan 3miljoen.

Fantastisch deze gift van Ajax, maar ben benieuwd of dit een keer de houding van andere clubs doet veranderen?. ten eerste pec Zwolle! Vorig jaar wou het bestuur geen wedstrijd verplaatsen voor Europees voetbal van Ajax en nu gaan ze voor dat verdiende geld hun handje ophouden??? Triest! ADO (nooit geen supporters van Ajax), Twente (altijd maa roepen dat iedereen tegen je is) en wat gaat Vitesse met het geld doen, gewoon mee verder rotzooien en hetzelfde treurige beleid voeren? Ik heb er respect voor dat Ajax dit doet en ondersteund... maar als clubs als Roda, Vitesse, ADO enz gewoon doorgaan met hetzelfde beleid denk ik dat het raadzamer is te gaan versoepelen qua regels en andere clubs toe te laten zoals ijsselmeervogels! Waarom wordt het slechte beleid van Roda met fors geld beloond, waar een minder vermogende organisatie in de media of horeca sector zijn faillissement aan moet vragen?

2 juni 2020 om 21:14

Jezus wat heb jij een plaat voor je kop, sorry dat ik het zeg. Hoezo zouden andere clubs hun houding moeten veranderen? Omdat Ajax 3 miljoen uitdeelt die ze over een paar maand in veelvoud terug krijgen? Volgens mij moet Ajax juist haar houding veranderen, omdat ze het CL ticket krijgen (want uitgedeeld worden moeten ze toch), terwijl ze geen kampioen zijn niets. Ik vraag me werkelijk waar af hoe mensen dit de normaalste zaak van de wereld vinden.ajax is de enige club die geld verdient aan afgelopen seizoen, en dan moeten clubs hun houding aanpassen omdat ze wat van dat geld bij in de pot doen? Haha. Wat een bijzondere supporters zijn er toch.

Zeer netjes van Ajax. Ondanks de clubs altijd meer geld aan Ajax vraagt voor hun spelers. Voor de haat die de supporters altijd jegens Ajax hebben. De clubs die moeilijk deden voor het verplaatsen van wedstrijden toen ajax ver in de CL kwam vind ik het mooi dat Ajax zich solidair opstelt om de rest te helpen ook al wetende dat bovenstaande dingen zullen blijven gebeuren. Wat mij erg tegen valt is dat Psv maar 500.000 inlegt als NL topclub zijnde. Vind ik best schandalig en eigenlijk zeggen ze hiermee dat ze onder de subtop vallen. Feyenoord snap ik financieel gezien wel.

2 juni 2020 om 12:12

ik denk niet dat dat haat is want dan heeft Ajax een hekel aan Europese topclubs, aangezien die ook de absolute hoofdprijs vragen als zo een club voor een sterspeler van hun komt. dat lijkt me vrij logisch want Ajax weet dat die clubs veel geld te besteden hebben en zijn mede afhankelijk van de inkomsten van uitgaande transfers en dat geldt natuurlijk ook voor de kleinere clubs

Ik ben geen voorstander van deze solidariteitspot, maar zie veel liever een betere verdeling van de rv gelden. Door de verschillen kleiner te maken maak je de competitie sterker.

1 juni 2020 om 22:19

Ja, want alle clubs bewijzen dat ze elke euro aan extra inkomsten ook omzetten in meer kwaliteit op het veld... De huidige verdeling van gelden beloond de clubs die daar het best in slagen en is dus een katalysator voor goed beleid.

1 juni 2020 om 22:30

Precies dit. Enige reden dat ik tegen een eerlijkere verdeling van tv gelden ben is dat de meeste clubs gewoon wanbeleid voeren.

Zeer solidair van Ajax. Het leuke is wel dat Ajax hier de komende jaren waarschijnlijk van kan profiteren. Ze trekken hier toch een fantastische onderhandeling positie naar zich toe.

1 juni 2020 om 22:15

Het gaat voornamelijk om giften. Eenmaal ontvangen door clubs gaan ze gewoon weer hun eigen gang..

Trots op Ajax, gewoon veruit de hoogste bijdrage leveren in de solidariteitspot. Die andere 3 liften lekker goedkoop mee, dat ze ook genoemd worden, maar met z'n 3en bijelkaar leveren de helft wat Ajax bijdraagt..... Schaduwclubs !

1 juni 2020 om 22:35

De helft? Als ik het goed begrijp draagt Ajax in totaal zo'n 6 miljoen bij.

1 juni 2020 om 22:56

Om maar wat te zeggen. Feyenoord had over het afgelopen boekjaar bijna een verlies van €6 miljoen en Ajax een netto winst van iets meer dan €50 miljoen.

1 juni 2020 om 23:06

En alsnog had men er net zo goed voor kunnen kiezen om niks bij te dragen.

1 juni 2020 om 22:54

Kom op. Natuurlijk is het een mooi bedrag van Ajax maar gezien de financiële situatie van de clubs is het niet zo gek. Geloof mij nou meer die 3 miljoen doet Ajax veel minder pijn dan die 500k AZ en Feyenoord pijn doet.Van PSV weet ik de financiële situatie niet dus daar kan ik niet over oordelen.

Tijd voor een nieuwe slogan dus: Eredivisie ‘sponsored by Ajax’.

Waarom legt de ING ook in? Om waardeloos geleide clubs als Vitesse, Twente, etc overeind te houden? Prima dat de KNVB dit doet en zelfs Ajax, mits tegen bepaalde voorwaarden, maar heb liever dat de ING dit voor zn eigen spaarders gebruikt die het evt op dit moment moeilijk hebben. Het enige argument is dat dergelijke clubs leningen bij de ING hebben lopen en ze deze op deze manier veilig proberen te stellen.

2 juni 2020 om 01:46

De ing mag ook wel een keer wat doen als partner van het Nederlands voetbal.

Een prima gebaar van Ajax, dat nog niet eens zeker is van deelname Europees voetbal, komend seizoen. Het gaat ook nog eens om verschillende bijdragen, dus al met al een fors bedrag. Daartegenover vind ik de donaties van schreeuwlelijk AZ en Psv, dat er financieel ook goed voorstaat, nogal schraal. Van Feyenoord weten we dat die er financieel minder voorstaan, dus had ik daarom van AZ en PSV toch wel wat meer verwacht. Ach, in tijd van nood leer je je vrienden kennen, moet je maar denken;-)).

1 juni 2020 om 23:07

AZ heeft een stadion te renoveren en een begroting die meer dan 4 keer kleiner is dan Ajax. Naar verhouding betaalt Ajax overigens dan alsnog het meest, maar dan ontloopt het elkaar niet bijster veel. Als AZ hetzelfde als Ajax zou afstaan zou het meer dan 10 van de begroting ter beschikking stellen. Bovendien had AZ ook geen positieve transferbalans van 150 miljoen afgelopen jaar. Het is zeker erg genereus van Ajax (ze hoefden het niet te doen), maar niet zo maar te vergelijken met de andere donateurs.

1 juni 2020 om 23:50

@azchelsea: van AZ is het prachtig hoor. Begroting van 25 mil en dan 500k afstaan. Dat vind ik persoonlijk heel netjes. PSV en Feye mogen zich t.o.v. Az en Ajax best wel schamen hoor.

2 juni 2020 om 11:46

Niet echt. In tegenstelling tot Ajax zien zij het geld wat ze in deze pot steken niet meer terug. De keus om meer geld in te leggen zou al makkelijker worden, voor PSV en Feyenoord, als ze straks ook tientallen miljoenen gestort kregen zonder kampioen te worden.

2 juni 2020 om 15:44

Dat ze het geld niet terug zien is toch inherent aan een donatie? Zie jij het geld terug wat je weggeeft? Dat Ajax miljoenen gestort krijgt is ironisch gezien het gevolg van hun eigen prestatie. Paar jaar geleden hadden we niet eens een directe doorstroom naar de cl (nu misschien ook niet) en dat komt geheel door Ajax. En wat lul je de hele tijd over dat Ajax dit cadeau heeft gekregen? Stonden ze 18e of 1e? Gaat de ed niet door omdat Ajax het beslist of omdat de overheid het verbiedt? Ik lees je berichten in dit topic en snap nog steeds niet hoe je na maanden van berichten nog zo’n plaat voor je kop kunt hebben.

2 juni 2020 om 21:23

"dat ze het geld niet terug zien is toch inherent aan een donatie? Zie jij het geld terug wat je weggeeft?"no shit. Je zou jezelf af moeten vragen waarom je dit vraagt, tenzij je mijn alinea 15 keer moet lezen voordat je een gedeelte begrijpt. 'gevolg van hun eigen prestatie'. En dan zeg je dat ik een plaat voor m'n kop heb? Haha. Waarom denk je dat er niemand tot kampioen is benoemd? Waarom denk je dat er niemand is gedegradeerd? Precies, omdat iets uitdelen op basis van deze stand competitievervalsing is. Gelukkig ben jij zo objectief dat je dat volledig begrijpt, not. Alle clubs hebben onvolledige en verschillende schema's afgelegd. Daarnaast begrijp je volgens mij niet dat het niet gaat om wie het ticket voor de CL krijgt. Ajax kan het meeste voor Nederland betekenen Europees gezien, en volgens mij hebben de meeste daar ook vrede mee.het gaat er echter om dat er prijzengeld aan het uitdelen van dit ticket hangt, waarvan nu 3 miljoen in een potje wordt gedrukt en elke Ajacied overal wil weten hoe briljant hun club wel niet is. Geen enkele club houd geld over aan afgelopen seizoen, Ajax wel, en dan met een boel Ajacieden gaan zitten zeiken op Feyenoord en Psv. Als er 1 iemand een plaat voor z'n kop heeft ben jij het wel, en ik neem het je niet eens kwalijk want je wordt helemaal gehersenspoeld aan die kant.

Nou, de angst dat Ajax niks zou gaan bijdragen is duidelijk ongegrond geweest. Ajax neemt zijn verantwoordelijkheid en pakt de rol die het hoort te pakken. 3 miljoen aan het solidariteitsfonds, 2,4 miljoen van de veranderagenda , 250.000 aan de KKD vanwege Jong Ajax en bij plaatsing voor de CL 25 procent van de 14 miljoen aan startgeld wat neerkomt op 3,5 miljoen. Aangezien de begroting naar beneden zal gaan praten we hier gewoon over iets van 15 procent op de begroting. Ik hoop dat dit plan het haalt en voldoende blijkt.

En al die haat mag weer het vriesvak in. Mooie actie, goede zet van Ajax. Ook van de andere clubs die zeker minder budget hebben, toch vind ik t weinig van vooral Psv. Ja, geen Champions League dit jaar, maar wel Bergwijn verkocht voor 32 miljoen. Als je dan echt grooter als club voelt had ik minstens t dubbele gedaan wat Feyenoord en AZ afstaan.

Belachelijk dat clubs als PSV en Feyenoord zo weinig bijdragen. Ze maken ons er maar al te graag attent op hoe vaak Ajax kampioen is geworden in de laatste jaren in vergelijk met hunzelf, maar nu er solidariteit gevraagd wordt zijn ze ineens allemaal stil. Nee aJax heeft veel meer geld dan ons, de kas puilt uit daar. En alleen omdat er goed beleid gepredikt wordt bij Ajax en elders niet, moet Ajax de dupe worden van deze crisis en anderen niet. Het is een mooi gebaar van Ajax maar ik had graag die andere clubs meer zien bijdragen.

2 juni 2020 om 11:50

Wat heeft het CL ticket dat Ajax nu heeft ontvangen, zonder kampioen te worden, in godsnaam te maken met goed beleid? Elke club kan toch 3 miljoen in een pot stoppen als ze even later 20 miljoen aan starters premie ontvangen? Bijzonder dat jij het verschil niet ziet. Ajax is ongeveer de enige club (ja een minimaal vergoeding voor de clubs in de EL) die inkomsten overhoud aan dit seizoen, in de vorm van prijzengeld.

Ik zie toch veel mensen trots zijn op Ajax, wat volkomen logisch is met zo’n mooie vrijwillige bijdrage. Maar dan gaan ze daarna haten op de clubs die 500.000 inleggen. Je haat op een “vrijwillige” bijdrage!! Wees blij met elke cent die wordt ingelegd, want anders komt vooral over als kijk hoe goed wij zijn, pfff waarom kan niemand ons bijhouden. Borstklopperij pur sang.

2 juni 2020 om 11:09

Tja de laatste weken hebben we toch moeten lezen wat voor akelige club ajax is volgens veel fans. Dan begrijp ik heel goed dat sommige ajacieden even hun gelijk willen halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren