Wim Kieft: ‘Niet zo overdrijven over Gravenberch en Ünüvar’

Zaterdag, 25 januari 2020 om

Met Ryan Gravenberch en Naci Ünüvar beschikt Ajax over twee grote talenten die nu al enige tijd hard op de deur van het eerste elftal kloppen. Wim Kieft tempert de euforie rond de spelers van respectievelijk zeventien en zestien jaar oud. Volgens de oud-spits kan het tweetal zich laten gelden bij Ajax omdat het team van trainer Erik ten Hag goed draait. Een goed draaiend elftal is voor talenten van belang, benadrukt Kieft, en hij wijst daarbij naar Mohamed Ihattaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Wim Kieft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ja geheel eens met Kieft! Het is een beetje de trend om Ajax debutanten direct tot potentiële wereldsterren om te dopen. Die jongens hebben uiteraard talent maar hoe lyrisch kan je doen over het scoren van een penalty?

25 januari 2020 om 07:26

Ja want dat gebeurt alleen bij Ajax.Niet bij Ihattaren en Gakpo toen de tijd!Kieft is een beetje de light versie van Waterreus met zijn kijk op Ajax/Psv.

25 januari 2020 om 08:07

Dat gebeurt wel meer bij Ajax. Aanzienlijk meer. Ik ben vrij objectief hierin, maar mij valt het echt op. Geen aanval verder, maar ga alsjeblieft niet zeggen dat het bij spelers van PSV hetzelfde is. Ihattaren kreeg meer aandacht vanwege de landkeuze en zijn vader toentertijd. Maar anders worden spelers van PSV juist niet gehypt.

25 januari 2020 om 08:25

Logisch! omdat Ajax ook betere jeugdspelers heeft dan psv! Noem na 2000 buiten afellay eens 3 spelers op die volledig de jeugd van psv hebben doorlopen en terwijl ze nog voor psv speelden het Nederlands elftal hebben gehaald?! (Dus geen Huntelaar) ... ik kan ze niet bedenken hoor...

25 januari 2020 om 08:34

Jeroen Zoet. Jetro Willems. Memphis Depay. Jorrit Hendricks. Pablo Rosario. Steven Bergwijn. Donyel Malen. Ik sla dan Mo Ihattaren voor je over als je het goed vindt, want hij voldoet inderdaad niet aan jouw criteria.

25 januari 2020 om 08:45

Fout! Depay en Willems - Sparta, malen - Ajax/Arsenal, Zoet - Veendam (was 17 toen hij naar psv kwam) Rosario - Almere city/Ajax/Feyenoord en maar 1 interland. Dat je Hendrikx met 1 potje 3 jaar terug international noemt is natuurlijk helemaal lachwekkend. .... Bergwijn keur ik goed!

25 januari 2020 om 08:52

Hier had een heel lijst moeten staan, maar het komt vreemd genoeg niet over. Conclusie: Uit het huidige Oranje komen de spelers van de volgende opleidingen. Deze spelers zijn in het eerste dan ook doorgebroken in Oranje. Dus Wout Weghorst (opgeleid door Willem Ii), Virgil Van Dijk (eveneens Willem Ii), Marco Bizot (ajax) en Quincy Promes (ajax) zijn hier niet meegenomen. Dan komt de rest uit de volgende opleidingen: Ajax - 5 spelers Sparta - 4 spelers (knap) AZ en PSV - 2 spelers Willem II, Nec, FC Twente, De Graafschap, Feyenoord, ADO - allen 1 speler. Heel Nederland maakt het team. De spelers komen uit alle opleidingen. Net per sé Ajax of PSV juist. Ajax is wel hofleverancier, maar niet bepalend. Nota bene Veltman staat er nog bij... En een Depay of Willems (ik geef je die, dat is Sparta) staan er niet tussen.

25 januari 2020 om 09:01

Hoezo lastig aan te voldoen dan? Na 2000 heb ik het over!! Dat is schandalig als je als psv zijnde niet veel verder komt en met notabene 1 invalbeurt van hendrikx moet komen.... Veltman, van de beek, Blind, Sneijder, van der vaart, Maduro, Stekelenburg, van der wiel, tete, en zo kan ik nog wel even doorgaan... zo gek is het dus niet dat het vaker over de Ajax jeugd gaat dan die van psv toch?

25 januari 2020 om 09:20

Komt ook vanwege die hype. Kan mij verder niet boeien hoor, PSV is pas veel later serieus aan de jeugdopleiding gaan werken.

25 januari 2020 om 09:30

@Shenkie, laten we eerlijk zijn, elk talent van Ajax wordt door o.a. de media gehyped tot en met. Duidelijke voorbeelden zijn hier o.a. Kluivert, Bazoer (Wat een meesterzet was dat van Ajax om hem bij PSV weg te halen), El Ghazi en ga zo maar door. Ik ben Ajacied in hart en nieren, maar er zijn genoeg journalisten/analisten en leden op dit forum die bij een jong talent van Ajax met een spreekwoordelijk stijf piemeltje rondlopen en bijna verkondigen dat ze de ontdekker van dit jonge talent zijn. Dit gebeurt veel minder bij talenten van de andere clubs. Ja, nu met Ihattaren toevallig, maar dat is echt een toptalent, maar dit gebeurt niet met Lammers, Gahkpo, Rosario en zelfs met Malen is het niet zo overdreven. Daarnaast liggen de visies van Ajax en de overige clubs m.b.t. de jeugdopleiding toch anders. Niets mis mee, het is gewoon een gegeven. Dat er meer spelers van Ajax in het betaald voetbal stromen en uitkomen voor nationale elftallen, lijkt me vrij logisch. Zie het budget alleen al wat Ajax in de jeugdopleiding steekt. Als elke club één super talent kan leveren (De Ligt, Van Dijk, De Jong, Depay et cetra) dan kunnen wij om de twee jaar genieten tijdens een eindtoernooi.

25 januari 2020 om 13:17

Je weet dat Memphis al vanaf z’n 12e bij PSV speelde he

25 januari 2020 om 07:40

Het gaat ook helemaal niet om die penalty. Het gaat erom dat er bij Ajax jonkies rondlopen die nog niet eens 18 zijn en ondanks de hevige concurrentie toch wel hun plekje bij het eerste hebben verdiend. Een Unuvar is fysiek gezien echt nog een kind, des te knapper dat hij zich zo laat gelden dat Ten Hag hem zijn debuut gunt. Of het wereldspelers worden is een tweede, maar momenteel kan je als 16-17 jarigen niet meer doen dan wat ze nu doen.

25 januari 2020 om 08:00

Kieft heeft totaal, maar dan ook totaal geen gelijk. Misschien moet hij maar terug naar de oude zuurpruim versie van zichzelf. Wat hij roept geld voor die Neha talenten van AZ die, de toppers op ideale momenten zijn tegengekomen. Gravenberch kwam op een ruk moment in het elftal. Drie wedstrijden op rij verloren en drie wedstrijden op rjj niet gescoord. Hele elftal werd overhoop gegooid en het draaide als een tierelier. Het was tegen zwakke broeder Ado, dat dan weer wel. Maar het was juist een ruk moment. Zelfde geldt bv voor Traore, die moest de aan het infuus liggende aanval voorzien van een nieuwe impuls. Dat zijn geen makkelijke momenten, dat zijn hele vervelende momenten.

25 januari 2020 om 08:27

@ninjakai, sorry maar een mindere periode van drie wedstrijd in een tijdsbestek van zeg maar ruim een jaar waarin het super is gegaan, noem ik een incident en moet je vooral niet groter maken dan dat het was en is. Het elftal ging tegen ADO enigszins op de schop, maar dan nog staat er een geraamte wat gewoon uitstekend presteert. Dan is het als jonkie zo lekker om daar tussen te komen. Iedere voetballer weet dat. Bij PSV is het wel degelijk een puinzooi en daar wordt van Mo verwacht dat hij de boel op sleeptouw gaat nemen. Dat kan helemaal niet, zo maak je je speler kapot. Een 16, 17 en 18-jarig talent moet meevoetballen, fouten maken en voornamelijk nog met zichzelf bezig zijn en niet met het team. Daar zijn de ervaren spelers voor. Dus in deze ga ik mee met de mening van Kieft en ik denk dat iedereen die als jong talent naar de senioren is gegaan zijn mening kan beamen.

25 januari 2020 om 08:42

Als debutant bij Ajax speel je toch altijd in een team dat zwaar overwicht heeft. Maar wat Kieft aangeeft is dat er zwaar overdreven wordt mbt nieuwe Ajax jongens, jij vindt dat wel meevallen begrijp ik? Kan me die hype rondom Kluivert nog herinneren... Die kon geen schaar maken zonder dat het expliciet bij studio sport herhaald moest worden.

25 januari 2020 om 11:14

Tja maar dat was Kluivert. We hebben het ongeveer 20 jaar gehad over de nieuwe Kluivert bij Ajax. Als er dan een echte Kluivert doorbreekt.

25 januari 2020 om 12:38

" Dus in deze ga ik mee met de mening van Kieft en ik denk dat iedereen die als jong talent naar de senioren is gegaan zijn mening kan beamen ". Kieft heeft helemaal geen gelijk, sterker nog, hij lult uit zijn nek. Natuurlijk is het als talent prettig als je door ervaren spelers aan de hand wordt genomen, dat zou altijd en overal de norm moeten zijn. Maar daar staat tegenover dat het voor een talent veel moeilijker is om een plaats te veroveren in een selectie waar het niveau zo hoog is als bij Ajax. Dat kan je rustig tegen elkaar wegstrepen. Dat ik vind dat Kieft uit zijn nek lult is echter omdat hij de prestatie van Unuvar koppelt aan die van Ihattaren terwijl dat natuurlijk niets met elkaar te maken heeft heeft. Hij bagatelliseert de prestatie van Unuvar omdat Ihattaren het moeilijk heeft. Dat houdt automatisch in dat hij de prestatie van Unuvar hoger zou hebben ingeschaald als Ihattaren ook goed had gespeeld, in dat geval had hij dat argument nl. niet kunnen gebruiken. Dat is natuurlijk complete onzin. Unuvar haalt al maandenlang een heel hoog niveau en heeft zich net als De Ligt in amper een jaar tijd van de B junioren opgewerkt naar Jong Ajax en nu dus zelfs al zijn debuut gemaakt. Dat is een geweldige prestatie en het is tekenend dat de credits die hij daar volkomen terecht voor krijgt, zoals dat bij Ihattaren ook het geval was, in twijfel worden getrokken. Iemand die dat doet, heeft per definitie ongelijk en zelfs in het kwadraat als hij die situatie zelf heeft meegemaakt.

25 januari 2020 om 09:03

@hoffie230 hoezo eens? als een team heel goed draait (dat deed Ajax niet eens voor de winterstop) dan is het juist heel moeilijk om je erin te spelen. Zie vorig seizoen. Daarnaast het niveau is bij Ajax nu veel hoger dan jaren terug, dus je kan niet zomaar debuteren als tiener. Je moet echt heel goed zijn. En als zijn logica klopt dat het makkelijk is in een goed draaiend team, waarom hebben andere spelers dan moeite zich in de basis te spelej zoals Alvarez, Marin, Eifting, Noa Lang, Ekkelenkamp, de Wit (vorig jaar), Schuurs?? Met zijn logica zouden al deze spelers makkelijk ingepast kunnen worden. Of een paar. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit. Als je goed genoeg bent, krijg je kansen. De tijden dat bijna ieder talent ala Sa etc is gelukkug voorbij.

25 januari 2020 om 12:47

Natuurlijk valt niet te ontkennen dat een talent het makkelijker heeft als hij bij de hand wordt genomen door ervaren spelers. Daar voert Ajax zelfs beleid op. Maar het is natuurlijk complete onzin om te beweren dat een speler die het makkelijker heeft daarom niet goed zou kunnen spelen. Een speler kan goed of slecht spelen en in het kielzog van een ervaren speler is dat makkelijker, maar het is natuurlijk niet zo dat een talent dat goed speelt dat ineens niet meer doet omdat hij het makkelijker heeft. Dat is een uitermate kromme redenering. Messi heeft veel meer talent dan Ronaldo en hoeft er daarom veel minder voor te doen dan Ronaldo om uit te blinken. Maar daarom is hij natuurlijk niet een mindere speler dan Ronaldo.

25 januari 2020 om 10:29

Het is niet zo raar dat die potentiële wereldsterren de laatste tijd ook wereldsterren zijn geworden door alleen al in Ajax 1 te gloreren: De Ligt. De Jong, Van de Beek.

25 januari 2020 om 10:46

@Hoffie, het gaat niet om de penalty. Het gaat om de flair waarmee hij speelde en hoe hij met de druk om ging. Je zal maar een tiener zijn en een penalty moeten nemen voor ruim 50.000 toeschouwers. Terwijl al die toeschouwers verwachtingen van je hebben. Niet elke tiener kan daarmee om gaan.

25 januari 2020 om 10:58

Ja inderdaad. Dat zie je vrijwel ieder weekend dat 16- jarigen scoren in het betaalde voetbal. Wat een onzin om dat als bijzonder te bestempelen!

25 januari 2020 om 11:57

Mee eens, maar de reden dat zulke jongens al zoveel positieve aandacht krijgen heeft ook weinig met hun eerste wedstrijden in Ajax 1 te maken. Ajax is een talentenfabriek en zet zulke jonge spelers via social media al op jonge leeftijd in de schijnwerpers. Al voor de talenten debuteren is er een soort van hype gecreëerd rond die jongens. Ze zijn al bekend onder Ajacieden, omdat er al veel mooie acties, assists en doelpunten van die gasten voorbij zijn gekomen. Dat is de reden dat jonge spelers van Ajax meer worden gehypt.

25 januari 2020 om 12:08

" Ja geheel eens met Kieft! Het is een beetje de trend om Ajax debutanten direct tot potentiële wereldsterren om te dopen ". Beetje kinderlijke reactie. En dat geldt ook voor de reactie van Kieft. Die is bovendien nogal eenzijdig. Tegenover het voordeel dat Ajax op dit moment goed draait, staat natuurlijk het nadeel dat het niveau er zo hoog is dat je als talent niet zomaar op het wedstrijdformulier terecht komt. Het is natuurlijk ook complete onzin om het talent van Unuvar in twijfel te trekken omdat Ihattaren het op dit moment moeilijk heeft. Het zijn beiden talenten van de buitencategorie en dat geld ook voor Gravenbergh. Maar een talent van de buitencategorie groeit niet altijd uit tot speler van de buitencategorie omdat daarvoor ook andere kwaliteiten nodig zijn. Maar het begint altijd met talent. Bij Ajax wordt niemand tot potentiele wereldster omgedoopt, het tegendeel is waar en daar is zelfs een documentaire over gemaakt. De Ajax opleiding is juist keihard omdat de jeugd van begin af aan met druk wordt geconfronteerd. Dat is onderdeel van de opleiding omdat je daar als speler van Ajax altijd te maken krijgt. In dit land zijn veel supporters en media er altijd als de kippen bij om een speler bij de enkels af te zagen en als een speler complimenten krijgt, gebeurt het tegendeel en wordt hij ineens gehyped. Dat is typisch voor de Nederlandse mentaliteit, afgebrand worden als je het niet goed doet en als je het wel goed doet, worden de complimenten die je krijgt, je vaak misgund. Belachelijk natuurlijk, ik ben blij dat het er bij Ajax wat volwassener aan toe gaat en een talent het niet alleen te horen krijgt als hij niet goed speelt, maar ook de credits als hij het wel doet. Gravenberg en Unuvar presteren al een hele lange periode achter elkaar bijzonder goed en worden daarvoor beloond met speeltijd in het eerste elftal en complimenten. Het is typisch Nederland dat mensen daar moeite mee hebben, terwijl dat overal in de wereld de normaalste zaak van de wereld is. Bovendien werkt het natuurlijk ook niet heel erg motiverend als je goed presteert en daar niet de credits voor krijgt die je verdiend.

Toch kan je beter in een goed draaiend elftal beginnen dan in een team dat in een crisis zit. Kijk ook eens naar die talenten onder Frank de Boer die in een team kwamen zonder ervaren spelers en dus meteen de kar moesten trekken , dat is ook niet ideaal , ondanks dat men kampioen werd. Vroeger hadden de talenten van Ajax ook de tijd om te rijpen tussen al die ervaren mannen .

Ik moet dan altijd denken aan Bazoer die al naar Barcelona geschreven werd. Er kunnen nog zoveel zaken misgaan. Blessures, mentaliteit, stagnatie in de ontwikkeling. Daarnaast heeft Kieft hier gewoon gelijk, de echte tests moeten nog komen. Rustig brengen en op de best mogelijke manier begeleiden.

25 januari 2020 om 07:39

Hopelijk zie je ook dat er wel degelijk een verschil is in het “Gradatie” talent Gravenbrech, Unuvar en Bazoer. Bazoer was goed, maar ik denk dat Gravenbrech en Unuvar meer potentie hebben dan Bazoer toen. Bazoer had het talent wel maar het ontbrak aan topsport mentaliteit. Daarom is het van belang dat zulke spelers gewoon leermeesters hebben in het elftal, zo’n Unuvar bijvoorbeeld kan aan de hand genomen worden door Ziyech, Tadic, Babel etc. Daarnaast is zijn omgeving ook belangrijk. Dat is gewoon cruciaal voor die jongens. Over rustig brengen geloof ik niet zo in, gewoon voor de leeuwen gooien en wanneer het wat minder gaat zo’n jongen in bescherming nemen, zo leer hij het best.

25 januari 2020 om 07:47

Nonsens. Bazoer was een wereldtalent. Dat onderschreef iedereen. Echter heeft hij een mentaliteitsprobleem. Je gaat mij niet wijs maken dat je nu al zien kan dat deze spelers meer potentie hebben dan dat je Bazoer toentertijd gaf.

25 januari 2020 om 08:08

@Carribean: onzin wat je zegt. Hier op VZ werd Bazoer na 3 wedstrijden bij Barcelona gezet, waar hij zogezegd al moeiteloos zou meedraaien. Een veelbelovend debuut maken zegt eigenlijk niet zoveel en ik geef Kieft gelijk dat je pas over Gravenberch kan oordelen als hij wedstrijden met tegenstand heeft gespeeld want tegen Sparta stond hij in zijn achtertuin te voetballen. Los daarvan is het een groot talent maar dat was Bazoer ook. Geef die jongens eens tijd ipv ze na 2-3 leuke potjes, tegen relatief zwakke ploegen, meteen de hemel in te prijzen.

25 januari 2020 om 08:21

Bazoer werd consequent vergeleken met Rijkaard. Jongens als Fisher, Kishna en Riedewald werd ook een enorme toekomst beloofd. Je kunt het je nu niet meer voorstellen maar Ajax jeugd wordt altijd wel overdreven opgehemeld

25 januari 2020 om 08:26

@THenry228 hij heeft wel een beetje gelijk. Bazoer kon zich veel makkelijker in het elftal knokken dan Gravenberch, laat staan Nanci. Dat zorgt direct al dat mentaliteit veel beter getest wordt. Daarnaast worden deze jongens afgetest in jong Ajax. Ook een extra stapje in de ontwikkeling. Hierdoor is veel beter in te schatten wat het niveau van spelers is. Dani de Wit bv vroeger zou die doorbreken en neergezet worden als de nieuwe Klaassen, Donny wat dan ook. Nu was het direct, niets bijzonders. Simpelweg omdat je de spelers meer aan het werk kunt zien. Tot slot er is echt wel een verschil in potentie tussen Nanci en de rest. Net zo als er een verschil is tussen ihataren en Bergwijn en Malen in potentie. Allemaal de potentie hele goede voetballers te worden. Maar ihataren en Nanci hebben dat beetje extra dat ze de potentie gouden bal winnaar hebben. Of ze het waar gaan maken is dan weer een ander verhaal.

25 januari 2020 om 08:31

Gaalmeister... Kishna was een toptalent, maar heeft zwakke knieën, Riedewald is absoluut onzin, die scoorde bij z’n debuut 2x ... maar mag je absoluut niet plaatsen in het rijtje unuvar, bazoer, gravenbergh, eriksen, vd beek, blind, alderweireld, Vertonghen etc. Jongens die vroeg geroemd werden.

25 januari 2020 om 09:51

Fischer was ook echt niet nornaal goed het eerste seizoen! Die kan je wel bij bij de beste talenten van de afgelopen 10 jaar in de eredivisie zetten. Na zijn blessure is het helaas nooit meer goed gekomen. Over Kishna en Riedewald kan dat nooit zijn gezegd, vooral Riedewald niet.

25 januari 2020 om 07:59

Juist! Neem Affelay, dat was echt buitencategorie bij PSV. Daarna (mede door blessures) nooit meer ergens wat gepresteerd.

Nou vooral Unavar. Die zit echt nog ver van Ajax 1. Eerst maar eens basisplek bij jong te zien veroveren.

Kieft loopt weer te drammen hoor... in iedere lichting zit talent daar mag toch over gesproken worden? en ja bij Ajax zijn dat de beste spelers en ze krijgen bij Ajax (en Az en Sparta ook) nog een kans ook. Feyenoord en psv (en andere clubs) stellen ze niet op of hebben ze niet. Unuvar Gravenberch zijn weer de opvolgers van boadu en Stengs. Essentie van het verhaal, geniet van die jonge gasten en loop niet te zeuren... je kan t er toch niet mee oneens zijn dat het leuk is om naar te kijken?

25 januari 2020 om 10:14

Stellen ze bij Feyenoord niet op? Bijlow, Malacia, Geertruida, Kokcu?

Niemand zegt dat die jongens er al zijn. Nienand loopt naast zijn schoenen. Wat Kieft nu zeurt is gewoon water naar zee dragen. Die jongens weten zelf hoever ze zijn al zijn, dat ze er nog niet eens 20% zijn, hoeveel ze nog moeten doen en noem maar op. Dat krijgen ze dagelijks ze horen. Op de club maar zeker ook thuis. Wat Kieft allemaal opsomt is echt oud nieuws. Iedereen heeft verwachtingen van onze talenten. Maar iedereen heeft tegerlijkertijd ook een mening dat ze er nog niet zijn etc. Logisch!!! Kijk hoe oud ze zijn. Denk je dat zij Kieft nodig hebben om ze daaraan te herrinneren? Totaal niet. Dus je kan het eens zijn met Kieft. Dat station zijn we allang gepasseerd. Die weten heus wel wat ze nog moeten doen om hun succesweg glans te geven.

Kieft heeft half gelijk. Natuurlijk moeten deze jongens zich nog bewijzen, met een goed debuut en een paar wedstrijden ben je er nog niet. Maar volgens mij overdrijft Kieft zelf in hoeverre er sprake is van euforie en een hype. Nieman schrijft Gravenberch en Unuvar al richting Barca of Liverpool. Bovendien richt de tevredenheid (euforie vind ik overdreven) zich niet alleen op de spelers, maar ook op de situatie, waarin de coach deze talenten een kans geeft. Zij hoeven het team niet meteen te dragen en daarin zit misschien ook wel het verschil met Ihattaren, die nu verzuipt in een uitermate slecht draaiend PSV en eigenlijk nooit de kans heeft gehad zich rustig te manifesteren als potentiële basisspeler. Ajacieden zijn vooral blij dat het team goed genoeg draait om talenten te laten meedraaien.

ik snap wel wat Kieft bedoeld. toen Haaland dit jaar in de CL de ene na de andere goal erin legde moesten we het volgens veel mensen ook weer niet overdrijven want het kon zomaar een eendagsvlieg worden. als er dan een paar Ajax talenten twee leuke Eredivisiewedstrijden of bekerduels spelen dan zijn het al toekomstige wereldsterren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4613
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller229
L. TraoréAanvaller82
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper210
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Wim Kieft haalt uit: ‘De Ajacieden waren net zo ergelijk als Getafe’

Ajax ergerde zich donderdag ontzettend aan de spelers van Getafe. Ryan Babel uitte dat in de tweede helft van het verloren Europa League-duel (2-0) op een bijzondere manier: hij imiteerde het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 februari
Barcelona hoopt te kunnen profiteren van de Europese uitsluiting van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren