Boudewijn Zenden krijgt prominentere rol bij PSV: ‘Daar zijn we blij mee’

Woensdag, 22 januari 2020 om

Boudewijn Zenden gaat definitief aan de slag als assistent van trainer Ernest Faber, zo maakt PSV woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De voormalig middenvelder van onder meer de Eindhovenaren, Barcelona, Chelsea en Liverpool bekleedde deze rol al sinds het ontslag van Mark van Bommel en diens assistenten en zal Faber nu fulltime bij gaan staan.

Zenden was in de afgelopen jaren al enkele dagen in de week werkzaam als trainer bij de hoofdmacht van PSV. Faber en technisch manager John de Jong hebben hem nu gevraagd of hij een ‘prominentere rol’ op zich wil nemen: “Hij gaat ook tijdens wedstrijden op de bank plaatsnemen. Boudewijn is vanaf heden voltijd lid van de staf en daar zijn we blij mee”, legt De Jong uit.

Faber is eveneens zeer te spreken over de aanstelling van Zenden: “Boudewijn loopt al heel wat jaren in het topvoetbal mee. Eerst als speler, vervolgens in een ondersteunende rol als assistent-coach of specialistisch trainer. Ik ben er erg blij mee dat hij bereid is om zijn werkzaamheden nu uit te breiden.”

Naast de 43-jarige Zenden is ook Adil Ramzi werkzaam als assistent van Faber. De oefenmeester krijgt daarnaast enkele dagen in de week ondersteuning van oud-spits René Eijkelkamp. Hij werd binnengehaald op aanraden van Guus Hiddink, die als adviseur aan de club verbonden is.


Poll

Denk jij dat Boudewijn Zenden ooit hoofdtrainer zal worden van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door kelseystone)

Al met al, wat is er nu daadwerkelijk verbetert na het ontslag van Van Bommel?

22 januari 2020 om 13:31

Haha dit dus ja, Faber gaat lekker door waar Mark is gestopt. En eigenlijk kunnen we dat Faber niet eens kwalijk nemen, want hij heeft zich nog nergens bewezen als hoofdtrainer. Verder wordt de verbazing alleen maar groter met de aanstelling van Zenden, want ook hij heeft nog niks klaargespeeld.

22 januari 2020 om 13:41

MrKrillin, je ziet duidelijk wel dat PSV de afgelopen jaren meer is gaan investeren in de jeugd. Ze hebben laatst het nieuwe jeugdcomplex geopend kosten: 10 miljoen euro. Je geld investeren in de jeugd gaat zich uiteindelijk alleen maar uitbetalen zie de doorstroom van Bergwijn, Ihattaren, Malen en Gakpo en dan komen er ook nog jongens als Madueke, Jordan Teze en Ledezma aan. Die jongens zullen de aankomende jaren de kas van de club vullen. Het probleem van PSV ligt hem vooral in een selectie die uitbalans is, geen ervaring en genoeg voetbal in de as, zo simpel als dat. Ook mis je gewoon op dit moment 3 spitsen wat ervoor zorgt dat er weinig scorend vermogen op het veld staat.

22 januari 2020 om 13:24

Helemaal niks. Van Bommel was het probleem ook niet. De spelersgroep is gewoon niet goed genoeg en PSV heeft enorm veel pech met blessures.

22 januari 2020 om 13:37

Deze spelersgroep is echt wel goed genoeg om veel beter te presteren in de Eredivisie en Europa League... Alle spelers kunnen een hoger niveau halen dan ze nu doen en dat is het probleem. Zoet was international en zat jarenlang dicht tegen een basisplaats in Oranje aan, maar kan er zogenaamd niks meer van. Dumfries en Rosario zijn ook internationals, maar spelen alsof ze bij een club in het rechterrijtje horen. En zo kan ik nog wel doorgaan. De spelers kunnen een stuk beter, maar die gasten hebben wel een duidelijke speelstijl nodig. Er ontbreken handvaten voor ze, structuur in het veld. Ook de hiërarchie is verpest door de vreemde keuzes van aanvoerders. Spelers met voldoende kwaliteit voor PSV zijn onzeker, omdat ze tussen bank en basis blijven zweven. Het zijn allemaal dingen waar een goede trainer raad mee weet.

22 januari 2020 om 13:48

Helemaal eens. PSV zal zichzelf heel snel opnieuw moeten uitvinden anders zijn Bergwijn, Malen en Ittaharen aan het eind van het seizoen verdwenen. Geen CL dit en volgend jaar betekent serieuze problemen voor Psv. Kortom; het is daar 2 voor 12 en ik ben bang dat de paniek alleen maar groter gaat worden gezien de foute keuzes die keer op keer gemaakt worden

22 januari 2020 om 13:57

@Spotgod, of het 2 voor 12 is weet ik niet, maar als dat zo is, is PSV al te laat. Dat zou inhouden dat er nu drastisch ingegrepen moet worden en niks wijst erop dat men die urgentie voelt. Sterker nog, men lijkt voorlopig juist door te gaan op dezelfde voet. Gerbrands is niet iemand die keihard ingrijpt, De Jong gaat ook niet weg en tot de zomer zal PSV waarschijnlijk niet veel anders gaan presteren dan de laatste tijd.

22 januari 2020 om 14:00

Met het geld van Bergwijn en Malen kan PSV wel bouwen aan een nieuw elftal, wat noodzakelijk is. Ihatarren zie ik door zijn leeftijd nog wel blijven. Wat PSV vooral mist zijn echte leiders op het veld die de ploeg bij de hand kunnen nemen. Hopelijk staat er volgend seizoen weer een kampioenswaardige selectie die PSV in de Europa League ook ver kunnen brengen. De hoop op CL-voetbal heb ik namelijk al opgegeven.

22 januari 2020 om 14:33

@ De Toekomst, deze spelersgroep is echt niet goed genoeg om veel beter in de Europa League te spelen. Nooit. Van de huidige fitte selectie kun je alleen met Dumfries en Bergwijn Europees aankomen. Op Eredivisieniveau, met kampioensambities(!), kun je daar Unnerstall, Viergever, Ihattaren (daar zit als enige van dit rijtje nog veel rek in), en Hendrix (als pure breker) aan toevoegen. Baumgartl, Rosario, Doan, en Gakpo, kunnen wellicht nog groeien, zijn in ieder geval nog jong genoeg daarvoor, maar zijn op dit moment niet goed genoeg om dragende krachten van een kampioensploeg te zijn; ze horen eigenlijk allemaal op de bank om rustig gebracht te worden. Als basisspeler kunnen zij de verantwoordelijkheid niet dragen. Dit zijn allemaal jongens die zich aan ervaring krachten en leiders op moeten trekken. Sadilek, Guti, Schwaab, Bruma, zij komen allemaal tekort voor het PSV niveau. Afellay is vergane glorie. Thomas kan ik nog niet goed inschatten of hij bij de derde of laatste groep hoort, rekening houdend met het feit dat hij terugkomt van een blessure. Hetzelfde geldt voor Boscagli, omdat ik niet weet of ze hem nou als LB of CV hebben gehaald, maar een topper is hij natuurlijk niet. Overzichtelijk gezegd, als ik een competitief eredivisie-elftal zou moeten samenstellen met het huidige fitte materiaal, kom ik tot dit: Unnerstall; Dumfries, ??? , Viergever, ??? ; ??? , Ihattaren, Hendrix ; ???, ???, Bergwijn (eerste wissel Gakpo). Zelfs met een fitte Malen hou je dan maar liefst 4 ondermaats ingevulde posities over. En zonder Malen en de geschorste Viergever heb je maar liefst 6 ondermaats ingevulde posities in je elftal. Dan is het niet heel bizar dat je met hangen en wurgen 1-1 speelt tegen Vvv. Ik ben het met je eens dat veel spelers een hoger niveau kunnen halen dan ze nu doen, maar het hele probleem is juist dat we teveel spelers hebben die zich moeten optrekken aan anderen met meer ervaring en leiderschapskwaliteiten om dat niveau te halen. Gooi je ze allemaal bij elkaar, dan trekken ze hun niveau zelfs naar beneden. Gooi je er een Bruma bij, dan zakt dat niveau ver door de ondergrens.

22 januari 2020 om 14:37

Er heerst daar een vreemd soort van besluitenloosheid die niet verder is gekomen dan het ontslag van Van Bommel; 1) Onnodig lang wachten met het aantrekken van een echt goede coach 2) uitblijven van de juiste versterkingen 3) totaal geen vertrouwen bij de basisspelers en 4) een matig Jong PSV met een beperkt aantal talentvolle spelers. Vervelender voor PSV is dat de huidige crisis daar gelijk loopt met de razendsnelle progressie bij clubs als Ajax en AZ waardoor het maar zeer de vraag is of CL voetbal (en de daarbij behorende zeer noodzakelijke en onmisbare euries) in de aankomende 3 jaar haalbaar is. Dat zal voor PSV cruciaal worden want indien ze de crisis niet heel snel te boven komen zal de club afzakken naar dezelfde status als Feyenoord; Goed maar niet goed genoeg voor een "zekere" TOP 1 of 2 positie..

22 januari 2020 om 15:19

Waarom ging het begin van het seizoen wel goed dan met de spelersgroep. Ik ben het met je eens dat van Bommel eruit gooien niet veel opgelost heeft omdat zijn vervanger dezelfde fouten blijft maken. Wanneer je een middenveld opstelt met Hendriks en Rosario dan graag je je eigen graf want dat kan gewoon echt niet. Dan had je beter van Bommel kunnen laten zitten want ja die straalt meer uit dan Faber.

22 januari 2020 om 15:31

@sebasjuh, het ging niet goed. In verreweg de meeste minuten was het voetbal slecht, maar dan was er in 10 minuten een opleving voorin en scoorde PSV ineens 3 goals. Qua resultaat was het dus wel goed, maar qua spel echt niet. Ik heb me dikwijls groen en geel geërgerd, maar dan flitsten na een briljante pass van Ihattaren Malen en Bergwijn er ineens doorheen en dan vond ik dat toch heel hoopgevend. Ik hoopte toen dat de rest van het team op elkaar ingespeeld zou raken en daardoor minder kwetsbaar zou worden. Onterecht, achteraf, want nu blijkt dat als het scorend vermogen wegvalt er ook echt helemaal niks over blijft om je aan vast te klampen als supporter.

22 januari 2020 om 13:25

Niks. Ik snap het idee ook niet om Faber aan te stellen tot aan de zomer, dan ga je inderdaad sowieso niet vooruit, je breekt eerder het nog verder af. Voor Psv was het pech dat Advocaat al bezet was, maar was er niet een andere meer ervaren coach geweest die had kunnen instappen? Of eventueel een talentvolle coach (Slot) polsen die al de stap halverwege waagt om een aanloop periode richting volgend seizoen te hebben. A la Ten Hag toen hij naar Ajax ging.

22 januari 2020 om 13:39

Als je geen betere, maar ervaren trainer kan vinden moet je kiezen voor een ander type trainer. Ook dan kan je door een andere persoonlijkheid voor de groep en een andere voetbalfilosofie verandering teweeg brengen. Nu gaan ze echter op dezelfde voet door en dat was juist de verkeerde kant op.

22 januari 2020 om 13:28

Niks, maar dat ligt echt alleen aan degene die Faber en nu Zenden aanstelt. Van Bommel moest wel weg na aanhoudend slechte resultaten. Dan moet je alleen wel een betere trainer aanstellen of minstens een trainer die anders te werk gaat qua speelstijl en omgang met spelers. Faber gaat echter op dezelfde voet door, op enkele kleine dingetjes na, en dan zal het verschil in resultaten ook niet drastisch veranderen.. Ik heb het al eens gezegd, maar men zal er in Eindhoven denk echt van balen dat Advocaat al in De Kuip aan de slag was. Met zo'n trainer had je denk wel verandering teweeg gebracht. Helaas liggen die trainers niet voor het oprapen, maar nogmaals, als je niks beters kan krijgen kies dan tenminste voor een ander type trainer.

22 januari 2020 om 15:31

Helemaal niks. Geloof best dat zenden een slimme en leuke gozer is maar ik snap gewoon niet waarom er zo iemand bij word gehaald. PSV vist alleen maar uit eigen vijver en dat zie ik als een probleem, zeker in deze tijd. Een assistent van buitenaf zou PSV goed doen. Wat ik ook totAl niet snap is waarom Faber eigenlijk hoofdcoach blijft dit seizoen. Je had al lang iemand moeten zoeken die de aankomende jaren hoofdcoach zou kunnen worden. Die had nu al kunnen gaan bouwen zodat je volgend seizoen er meteen staat. Het is voor PSV toch al een verloren seizoen. Overigens is het materiaal ook gewoon te slecht. De verdediging spant de kroon. Ongelofelijk slecht beleid. Swaab, boscagli, baumgartl en viergever. Het kan gewoon echt niet. Let maar op, PSV verliest donderdag. PSV heeft het vaak moeilijk in Breda en NAC ruikt bloed, publiek gaat er achter staan wat resulteert in knikkende knietjes bij de PSV spelers. Donderdag ligt PSV ook uit de beker.

Wordt er weer niet te veel een jonge vriendengroep gecreeerd bij Psv. Is het niet handiger iemand als Sef Vergoosen of Huub Stevens als assistent te nemen. Faber is ook niet heel ervaren of heel succesvol geweest.

22 januari 2020 om 14:14

Of het allemaal vrienden zijn moet je je afvragen. Van voormalig ploeggenoten Van Bommel en De Jong verwacht je ook geen kil verstandshuwelijk als gebleken is. Maar het is wel verontrustend dat er maar weinig 'frisse blikken' van buiten de club worden aangetrokken, een ziekte die bij Feyenoord bijvoorbeeld al veel langer heerst. Clubmensen behouden is goed en vanuit de clubcultuur lijkt me dat prijzenswaardig, maar moet niet leidend zijn. Ik vind dat PSV een voorbeeld aan Ajax moet nemen: leg allereerst eens een visie neer. De situatie van PSV maakt dat, om Ajax nog bij te kunnen houden, het kapitaal 'gecreeerd' moet worden in de jeugdopleiding. Zoom je daar op in, dan kom je tot de conclusie dat de club er alleen in slaagt aanvallende talenten op te leiden; een goede verdediger moet je er met een lichtje zoeken. Niet erg, want aanvallers en middenvelders leveren je meer op. Zorg er dus voor dat je visie op voetbal er eentje is van aanvallen, initiatief tonen en techniek boven noeste arbeid van het collectief. In zo'n visie geen ruimte voor brekers als Hendrix, stoppers als Schwaab of werkertjes als Sadilek. Je gaat uit van verzorgt voetbal van achteruit en dus zorg je ervoor dat aanvullend op het aanwezige talent je directe versterkingen achterin van buitenaf komen. Zet daar dan het geld in en vind intussen een trainer die een progressieve spelopvatting als stempel draagt. Dat zijn geen Faber, Stevens of Vergoossen. Liever zou je een trainer als Bosz, Wormuth of Slot zo'n visie toevertrouwen.

22 januari 2020 om 14:46

Eijkelkamp is toch al 55..

22 januari 2020 om 18:00

Wat een afgrijselijke voorstel. Sef vergoosen.... dat je zijn naam durft te linken aan een voetbal club... Sinds zijn aanstelling bij psv is psv nooit met echt gaan voetballen... niet om aan te zien..... als top club 1-0 verdedigen....

Ik ben altijd wel gecharmeerd geweest van Boudewijn. Als voetballer maar ook als mens. Een van de weinige profvoetballers die ook een goede opleiding heeft afgerond. Of hij een goede trainer zou zijn kan ik geen uitspraken over doen. Ik was een aantal jaar geleden er nog heilig van overtuigd dat van Bommel een goede trainer zou zijn, die is ook vies tegen gevallen.los daarvan kan PSV doen wat ze willen met trainers en assistenten maar met deze spelersgroep gaat het gewoon helemaal niks worden. Ik ben blij als het seizoen is afgelopen en er wat spelers kunnen vertrekken en/of weer fit zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

43 jaar
7 fans

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren