Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vertrouwen is groot: ‘Gakpo kan iets toevoegen, is een echte Klopp-speler’

Laatste update:

Erik Meijer en Boudewijn Zenden hebben vertrouwen in een gelukkig huwelijk tussen Liverpool en Cody Gakpo. Maandag werd bekend dat de PSV'er voor vijftig miljoen euro de overstap maakt naar de Engelse topclub. De Eindhovenaren hebben daarmee de recordtransfer waar ze zo lang op hoopten. Zenden en Meijer, beiden in het verleden spelend voor Liverpool, zijn benieuwd hoe Gakpo omgaat met de druk.

Gakpo heeft zijn transfer grotendeels te danken aan het WK. De buitenspeler was in alle drie de groepswedstrijden trefzeker. Volgens Zenden komt hij daardoor als grote naam binnen bij Liverpool. "Als hij een minder opvallend WK had gespeeld, was dat anders geweest", aldus de oud-middenvelder. "Maar als je drie doelpunten op een WK maakt, met je hoofd, linkerbeen en rechterbeen, kent iedereen je. Het maakt aan de andere kant ook dat er best wat van je wordt verwacht."

Zenden werkte bij PSV enige tijd samen met Gakpo en voorziet een mooie toekomst voor de aanvaller. "Het is mooi dat er weer een Nederlandse aanvaller bij Liverpool gaat spelen", aldus de man die tussen 2005 en 2007 het shirt van the Reds droeg. "Hij gaat daar in een warm bad terechtkomen. De supporters zullen je daar, mits je werkt als een paard, altijd steunen. Dat is voor een speler die zo’n stap maakt wel fijn. Met zijn dribbels, goals en snelheid kan hij daar een publiekslieveling worden. Hij past als speler heel goed bij het bekende high intensity-voetbal van Klopp."

Ook Meijer betitelt Gakpo als een 'echte Klopp-speler'. "Net als de andere snelle aanvallers van Liverpool. Met zijn harde en mooie schot kan Gakpo aan die aanval misschien nog wel wat toevoegen", aldus Meijer, die wel benieuwd is hoe snel Gakpo zich weet aan te passen aan het niveau en het moordende tempo. "Daar had ik als speler echt moeite mee. Ik was blij als het rust was, dan kon ik even drinken of op adem komen. Het tempo is niet te vergelijken met het spel in de eredivisie. Je speelt nu wekelijks tegen kampioenen, zestig- of zeventigvoudig internationals. Dat is nogal wat."

Denk jij dat Cody Gakpo gaat slagen bij Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De intensiteit zal een behoorlijke omslag zijn in wat hij gewend is vanuit de eredivisie. Hopelijk kan hij daar snel in mee gaan want zijn concurrenten zijn het al even gewend. Het zou mooi zijn als er weer eens een eredivisie speler van toegevoegde waarde kan zijn na een grote transfer. Het zal mij benieuwen, ik denk dat hij niet goed genoeg gaat zijn voor dit niveau maar beter naar Duitsland of Spanje had kunnen gaan.

28 december 2022 om 12:10

De clubs uit Duitsland en Spanje waar hij voor in aanmerking komt, hadden nooit 50 miljoen betaald voor hem. Uiteindelijk worden er bedragen gevraagd waar eigenlijk alleen de absolute top aan kan voldoen, dus dan is het logisch dat dat de vervolgstap is. Mooi natuurlijk voor Nederlandse clubs, voor het Nederlandse voetbal een stukkie minder omdat ik erbij blijf dat de stap te groot is van welke eredivisieclub dan ook naar de absolute top en dat ga je ook zien in de resultaten van die spelers. Op den duur zullen de topclubs daar niet meer in gaan trappen.

28 december 2022 om 13:58

Die blijven daar altijd intrappen, want het alternatief is dat ze bedragen moeten gaan betalen die makkelijk voorbij de 100 miljoen euro gaan. Dan betaal je toch liever 50 miljoen euro voor een Gakpo dan bijvoorbeeld 120 miljoen euro voor een aanvaller die een leuk seizoen heeft in een top competitie.

28 december 2022 om 12:25

Volgens mij is gakpo wel goed genoeg. Ik vind zijn balbehandeling echt van een hoger niveau als bergwijn of depay. Hij is ook wat slanker en beweeglijker en zijn schot is dodelijk. Als hij leert om snel beslissingen te maken gaat hij veel potten breken in de PL

28 december 2022 om 12:54

Specifieke kwaliteiten zijn zo een onderschat onderdeel in het voetbal. Iedere buitenspeler in de PL kan fantastisch dribbelen, maar dit kunnen koppelen aan rendement, tactisch inzicht en mentaliteit is totaal iets anders. Bergwijn en Antony zijn bijv spectaculairder, maar hebben nog nooit aangetoond dit te koppelen aan rendement. Memphis was er toen vooral mentaal niet klaar voor en bij Bergwijn kan je vraagtekens zetten of hij er echt alles uit wilt halen, om na 1 mislukt avontuur alweer terug te gaan naar NL. Gakpo heeft in ieder geval een wapen met zijn schot/trap, waar je nooit een afzwaaier zult zien, maar altijd een keeper aan het werk zet of laat schrikken. Koppel dat met zijn fysiek, rendement en mentaliteit dan heb je toch echt wel een flinke basis om te slagen.

28 december 2022 om 13:41

@fckorsou Zijn trap is wel buitencategorie vind ik!

28 december 2022 om 13:52

De vraag is ook eigenlijk nooit of ze het fysiek of technisch aankunnen. In de Premier League heb je buiten bepaalde kwaliteiten (die Gakpo overigens wel heeft) ook een behoorlijke handelingssnelheid nodig. Juist dat is iets waarvan ik twijfel of Gakpo dat heeft. Dat gaat naar mijn mening bepalen of hij gaat slagen.

28 december 2022 om 14:07

@suddervleesch, traptechniek van TAA is buitencategorie. Die van Gakpo is prima.

28 december 2022 om 14:09

@fckorsou, die kwaliteiten zijn leuk in de eredivisie. Ik hoop dat hij ze ook kan tonen in de Premier League. Hij heeft natuurlijk nog veel potentie en kan zich nog verbeteren. Zijn eerste aanname moet echt beter.

28 december 2022 om 14:10

Je zegt het al Feye, als hij leert om snel beslissingen te maken. Handelingssnelheid is nogal een dingetje wat je ook gewoon moet hebben. Ik vind dat hij momenteel dat nog niet voldoende heeft om daarin te slagen in de PL met de hoge intensiteit.

28 december 2022 om 21:38

Mee eens, maar Gakpo heeft tot nu toe altijd aan kunnen haken op een hoger niveau en zich altijd uit de underdog positie kunnen vechten. Daarnaast speelt Liverpool op een manier dat je vaak in omschakel situaties terecht komt en juist daarin vind ik hem op zijn sterkst.

28 december 2022 om 12:41

Ook goed nieuws voor het Nederlands elftal. Weer een speler bij een topclub, kan alleen maar gunstig zijn.

28 december 2022 om 14:36

Als hij speelt wel ja

Gakpo heeft enorme efficiëntie in goals en assists, vraag me of hij dat nog meer kan gebruiken met betere spelers om hem heen. Vraag me ook af of hij daar meteen de corners mag nemen. Zijn traptechniek bij corners is vrij uniek, maar zorgt altijd voor gevaar. Ken weinig spelers die een betere corner kunnen trappen, al heeft Liverpool ook wel een paar spelers met een behoorlijk goede traptechniek. Ben erg benieuwd hoe hij zich gaat houden daar.

28 december 2022 om 12:12

Die wordej volgens mij steevast door TAA genomen. Die overigens ook een heerlijke traptechniek heeft.

28 december 2022 om 12:14

Waarom neemt hij de corners met zijn lengte? Die jongen moet werken aan zijn sprongkracht. Zie hem weleens kopduels verliezen van verdedigers die kleiner zijn dan hem.

28 december 2022 om 12:30

Tja, Ibrahimovic en Henry stonden ook niet bekend om hun kopkracht. Lengte zegt niet alles. Als hij beter kan voorzetten dan koppen dan ga je hem toch niet laten koppen alleen omdat hij lang is?

28 december 2022 om 13:17

Dat dacht ik eerst ook, maar als je kijkt hoeveel gevaar hij sticht door de hoekschoppen perfect rond de strafschopstip te gooien snap ik het wel.
Zoveel gevaar brengt hij niet als hij moet gaan koppen.

28 december 2022 om 13:55

Gakpo neemt de corners niet bij gebrek aan beter (Max heeft bij PSV bijvoorbeeld ook een prima trap en bij het Nederlands elftal idem), maar omdat Gakpo één van de beste cornernemers ter wereld is.

Dat is misschien wel een heel hard statement, maar ik heb Gakpo heel veel corners zien trappen en ik ken bijna niemand die ze zo consistent in de zestien legt. Kimmich kan ik nu bedenken, die legt ze ook zo op de penaltystip, maar een corner van Gakpo betekent bijna altijd potentieel gevaar.

Wat dat betreft zonde dat hij naar Liverpool gaat, aangezien TAA ze daar voorlopig nog wel zal nemen, maar misschien zullen ze afwisselen.

28 december 2022 om 14:04

Precies mijn gedachte man.

Wat Luuk met Koppen is is Gakpo met Corners: Een van de beste van Europa.

28 december 2022 om 12:23

TAA heeft wel een aardige traptechniek

28 december 2022 om 13:09

Traptechniek van Gakpo doet daar niet voor onder.

28 december 2022 om 13:15

Denk dat TAA, zeker in het begin, de hoekschoppen blijft nemen.
Mocht Cody een basisspeler worden zie ik dat nog wel veranderen of dat ze het eventueel afwisselen.

28 december 2022 om 13:30

TAA zal alles nemen, 100%. Zijn traptechniek is echt fenomenaal. Daar mag Gakpo alleen van dromen.

28 december 2022 om 13:36

Dat denk ik ook. Met 17-0 assists in het voordeel van Gakpo lijkt me dat een uitgemaakte zaak..

28 december 2022 om 13:57

Je gaat toch niet zeggen dat Gakpo een betere trap heeft dan TAA? Laatste 5 jaar, 45 assists als rechtsback.

Vooral een rechtsback vergelijken met een aanvaller obv rendement! Niemand zegt dat de traptechniek van Gakpo niet goed is Pieterpost, dus geen zorgen. Alleen de traptechniek van TAA is buitencategorie.

28 december 2022 om 14:03

Zou me ook blindstaren op het huidige seizoen en een enkele statistiek als aantal assists. Zo een pre-assist die TAA afgelopen maandag gaf tegen Aston Villa kan Gakpo inderdaad alleen maar van dromen. De traptechniek van TAA is absoluut van een hoger niveau.

Doet niks af aan de traptechniek van Gakpo. Die is ook uitstekend te noemen.

28 december 2022 om 14:36

Is toch ideaal? TAA rechts, Gakpo links. Heb je vanaf beide zijdes een topcorner en hoeft TAA ook niet het hele veld terug over te steken bij een eventuele counter.

28 december 2022 om 13:26

Ik geloof je graag hoor, maar tijdens het WK heeft hij ook alle corners genomen, en daar kwam amper gevaar uit, zelfs tegen Qatar en Equador niet.

28 december 2022 om 13:35

Kan meerdere oorzaken hebben natuurlijk. PSV is überhaupt erg sterk in standaard situaties en heeft daar meerdere varianten op die allemaal tot in de perfectie uitgevoerd kunnen worden. Bij Oranje zal die perfectie er niet in gezeten hebben. Neemt niet weg dat zijn corners vaak wel gewoon op de goede plek belanden. Als je dan het juiste poppetje op de juiste positie hebt staan, ben je al een heel eind. Dat ontbrak eraan, misschien ook wel omdat Oranje niet echt uitblonk in de aanvallende koppers (met vooral Virgil en Dumfries, Aké in iets mindere mate).

28 december 2022 om 14:00

Aké is inderdaad ook een heel behoorlijke kopper, maar bij Oranje was het probleem inderdaad vooral dat er niet naar het me leek niet veel op standaardsituaties geoefend is (wat weer te wijten kan zijn aan de korte voorbereidingstijd waar Van Gaal vaker over geklaagd heeft).

PSV heeft dat veel beter onder de knie. Sowieso heeft PSV erg veel aanvallende kopkracht met Obispo, Sangaré, De Jong, Branthwaite als hij speelt en daar achter nog twee spelers die hem op vanaf randje zestien op de pantoffel kunnen nemen met Veerman en Simons.

Echter lag het afgelopen WK niet zozeer aan de corners van Gakpo, die belandden altijd netjes rond de penaltystip, maar voor een goede corner moet je wel een taakverdeling hebben met spelers die sleuren, weglopen en een paar spelers die daadwerkelijk gaan koppen. Daar moet echter wel ruimte voor gemaakt worden door de rest van het team. Dat gebeurde één keer met Klaassen en Van Dijk volgens mij, maar over het algemeen niet veel.

Zie deze jongeman het wel ver schoppen bij Liverpool, de combinatie met Klopp gaat denk ik wel bevallen.

28 december 2022 om 12:19

Afgezien van het geld (wat net te weinig is, maar dat vind bijna iedereen uiteraard) is dit voor PSV een geweldige transfer. Een jongen, absolute publiekslieveling en speler uit de eigen jeugdopleiding die wordt verkocht aan een top 5 club van de wereld. Want dat is Liverpool gewoon. En hij is de enige Nederlandse aanvaller die in de absolute top gaat spelen momenteel, ook iets veelzeggend.

Denk echt een speler die qua persoon ook perfect bij Klopp past, die zoekt namelijk echt type persoonlijkheid zoals Cody. Het is een vrij intelligentie speler die onder Klopp weer verder stappen kan gaan zetten. Enorm veel zin om hem op de voet te gaan volgen bij Liverpool.

Is deze transfer nu wel of niet gemaakt? Ene kan staat het ineens helemaal vol met berichten over Liverpool en Gakpo andere kant kan ik het me haast niet voorstellen.
Van Salah en Mané naar Gakpo.

28 december 2022 om 12:29

Dit vind ik zo irritant. Waarom ga je bewezen topspelers vergelijken met een talent? Mané kwam ook niet binnen als wereldster, maar als een goede winger van southampton.
Geef gakpo een kans. Hij is duidelijk gehaald als speler voor de toekomst. Liverpool heeft buiten hem ook een prima voorhoede.

Hij is een zeer complete speler die overal in de voorhoede kan spelen.

28 december 2022 om 13:49

Er is natuurlijk wel een gigantisch verschil. Mane kwam al van een Premier League club af en had zich met 11 goals en 7 assists in z'n laatste seizoen bij Southampton al bewezen. Gakpo heeft weliswaar uitstekende cijfers, maar dat is wel in de Eredivisie in een rol die hij bij Liverpool niet gaat krijgen. Bij Gakpo is het vooral de vraag of hij de handelingssnelheid heeft om belangrijk te kunnen zijn voor Liverpool. Anders daalt hij snel in de pikorde als iedereen fit is.

28 december 2022 om 14:03

Ik weet niet of we van Mané en Salah hadden kunnen verwachten dat ze tot zulke grote spelers zouden ontpoppen in Liverpool maar beide spelers stonden toch wel bekend als grote talenten? Mané deed het onwijs goed bij Salzburg en maakte eigenlijk een transfer naar Southampton wat in die tijd heel goed draaide (mede dankzij hem), Salah was een fenomeen bij Basel en kon het enkel bij Chelsea niet waarmaken maar was ondanks dat deukje nog wel een groot talent. Als je dan ook nog in het verhaal meeneemt dat Liverpool toen verre van het huidige niveau verwijderd was, dan is het niet vreemd dat zo'n vergelijking wordt gemaakt.

Neemt niet weg dat ik van harte hoop dat Gakpo slaagt en deze namen overstijgt. Ikzelf vind het gewoon een zeer grote stap en heb mijn bedenkingen als ik zijn presteren vergelijk met zijn voorgangers of huidige concurrentie. Anderzijds zal ik hem ook flink onderschatten, dat kan.

28 december 2022 om 12:56

Mane kwam van Southampton. Toen hij gekocht werd snapte je die transfer zeker wel?
Salah kwam van Florentina. Chelsea zag het niet in hem zitten en liet hem lopen.
Juist Liverpool scout spelers voor ze hun top bereiken in plaats van extreme bedragen uit aan reeds gearriveerde spelers.

28 december 2022 om 14:14

Speedyafc, hierboven reageerde ik al op een soortgelijke reactie, maar in de eerste plaats liet Chelsea ook Lukaku en De Bruyne lopen, dus of hun inzicht in talent ontplooiing helemaal waterdicht is zou je je ook kunnen afvragen. Bij FC Basel was Salah namelijk echt een genot, echt een superspeler die toen ook Europees met Basel uitblonken (oa halve finale Europa League en het seizoen erop in de (CL) groepfase 6 punten op Chelsea pakken (daar heeft Chelsea hem toen ook om gehaald)) Dat hij na Chelsea alsnog wel een topspeler zou worden zat er natuurlijk dik in. Manã© speelde ook onwijs goed bij Salzburg, maakte niet voor niks naar het op dat moment heel leuk spelende en goed presterende Southampton een grote transfer en slaagde ook daar. En meenemen dat Liverpool toen verre van het huidige niveau verwijderd zat en ondanks dat ik me toen weinig kon drukmaken om transfers van Liverpool weet ik wel dat beide zeer kundige spelers waren met al grote prestaties op jonge leeftijd. Gakpo is overigens ook heel kundig, en ik zal hem wellicht onderschatten, maar ondanks zijn magische statistieken voelt het naar mijn idee als een te grote stap. Ik hoop verder van harte dat ik ongelijk heb!

Nog een kleine toevoeging : als je Jota had aangehaald had ik je gelijk gegeven. Had die transfer nooit een kans gegeven, maar heeft mij in ieder geval enorm verrast. Laten we maar hopen dat het Gakpo niet als Minamino vergaat, wat je immers ook als zo'n ontwikkel transfer kunt omschrijven.

Fysiek is het geen Klopp speler. Hij heeft potentie maar ik vind hem niet zo bijzonder om eerlijk te zijn. Misschien als hij de centrumspits wordt en daar naar toe kan groeien maar als vleugelspeler komt hij te kort.

28 december 2022 om 12:16

Als 10 of schaduwspits heeft hij wel potentie. Is sterk in de combinatie, redelijk sterk en snel en heeft een goed schot

28 december 2022 om 12:20

Liverpool speelt zonder tien en zonder een schaduwspits. Het is of op de vleugels waar hij snelheid mist of in de spits. Want wanneer Diaz en Jota fit zijn dan verwacht ik één van de twee op de linkervleugel.

28 december 2022 om 12:23



Jota kan toch ook prima als spits spelen. Verwacht Gakpo als stand-in voor de linksbuiten en spits positie. Zal wel aan 25-30 wedstrijden per seizoen komen. Ook als vaste invaller kan hij gevaarlijk worden

28 december 2022 om 12:34

Hij is een prima speler voor klopp. Iemand die voorin wat anders brengt dan alleen snelheid en powerplay. Beetje a la firmino.

28 december 2022 om 13:21

Wat zal die dan brengen? Vind het vooral een speler die het van zijn power moet hebben, zowel fysiek als zijn schot. Technisch gezien kan die mij totaal niet overtuigen, hoewel die belangrijke doelpunten scoorde op het WK vond ik hem in de as, in de kleine ruimte, zeer matig. In dat opzicht snap ik de vergelijking met Firmino dan ook niet, die heeft dat namelijk wel.

Het is naar mijn mening een momentenspeler, met een goeie trap, zowel voorzet als schot, maar voetballend/technisch gezien vind ik het toch wel aan de matige kant.

28 december 2022 om 14:05

Met je laatste alinea ben ik het eens; het is inderdaad een beetje een momentenspeler die zelden een hele wedstrijd gevaarlijk is (maar als hij gevaarlijk is komt er vaak direct een goal uit).

Gakpo is technisch echter veel beter dan mensen denken. Ik heb de vergelijking met Leao van Milan al vaker gemaakt, maar dat komt omdat zij beide zo lang zijn voor een buitenspeler. Daardoor lijkt de dribbel wat houterig en buigen ze ver voorover bij het schieten of passen waardoor hun hele balbehandeling puur geluk lijkt. Als je terugkijkt zie je echter dan dat ze binnen twee seconden langs twee man zijn gelopen.

Bij Liverpool gaat hij echter gewoon van de flank komen denk ik; een 10 heeft Liverpool niet en als centrumspits in een driemansvoorhoede is hij simpelweg een stuk minder.

Ik hoop van harte dat hij zijn draai daar gaat vinden en dat Klopp hem naar het volgende niveau gaat brengen. Zou mooi zijn voor het Nederlandse voetbal.

Je moet nooit voor een trainer naar een club gaan. Dat zagen we allemaal bij Ziyech die voor Lampard naar Chelsea ging. Ook Klopp kan binnen een seizoen weg zijn.

28 december 2022 om 12:29

Liverpool is een vrije stabiele club die al jarenlang aan de top zit en met een coach die er ook al jaren zit. Totaal anders dan een Chelsea of Man Utd. Ga je voor het stabiele Liverpool of het 'project Ten Hag' bij Man Utd, de keuze viel op Liverpool en dat begrijp ik wel.

28 december 2022 om 12:52

Als je de berichten uit Engeland mag geloven was er van een echte 'keuze' al geen sprake meer. Want United schijnt voorlopig even geen grote aankopen meer te kunnen doen. Overigens vind ik Liverpool ook een betere optie voor Gakpo, daar niet van.

28 december 2022 om 13:44

Als Liverpool niet kwalificeert voor de CL is het gewoon tot ziens mr Klopp

28 december 2022 om 13:45

Je kunt Kvaratskhelia toch niet als graadmeter gebruiken?! Dat zijn uitzonderlijke koopjes. Bovendien is z'n actuele marktwaarde zo'n 60 miljoen euro en ik denk dat Napoli daar geen genoegen mee neemt.

28 december 2022 om 14:16

Kvaratskhelia krijg je nu absoluut niet meer voor 50 miljoen, dan moet je eerder aan het dubbele gaan denken.

Napoli is de belangrijkste kandidaat voor de Scudetto in Italië op dit moment, door in de CL en De Laurentiis heeft geld zat. Ook is hij net deze zomer aangekocht en heeft hij nog een langdurig contract, dus Napoli verkoopt hem sowieso deze winter niet en het zou me niks verbazen als ze dat aankomende zomer ook niet gaan doen. Hij is wel beter dan Gakpo misschien, maar Liverpool wilde gewoon doorpakken met Gakpo en het zou zomaar kunnen dat ze een eventuele strijd om Kvaratskhelia gaan verliezen.

Denk dat hij handelingssnelheid tekort komt, maar hoop dat hij het red. Zou geweldig zijn

28 december 2022 om 13:44

Dat is dus ook waar ik over twijfel. Z'n techniek is voor die begrijpen vrij gewoon. Wel heeft hij een uitstekende trap, het overzicht is best goed en hij heeft drive. Ik vraag me alleen wel af of hij het tempo bij kan benen.

28 december 2022 om 13:56

Er zijn weinig spelers die het tempo direct aankunnen die van de ED naar de PL verkassen.

Mocht hem dit meteen lukken is dit best uitzonderlijk.

28 december 2022 om 14:02

Het grote probleem is dat je dat niet zomaar leert. Spelers die het tempo aankunnen, kunnen het meestal direct aan. Dat moet er op de leeftijd van Gakpo simpelweg al inzitten. Hij zal er wel aan moeten wennen hoor, maar als hij nu de handelingssnelheid niet heeft, gaat hij dat ook niet zomaar ontwikkelen. Ik ken eigenlijk geen speler die ooit van een lage handelingssnelheid naar een snelle is gegaan. Zoiets kun je maar heel beperkt trainen op latere leeftijd.

28 december 2022 om 14:07



Ik denk niet per se dat het zijn handelingssnelheid is.
Het is nog iets te vaak bij de allereerste balaannname dat hij hem niet 100 onder controle heeft waardoor de handelingssnelheid ook naar beneden gaat.

Dit is dan weer heel goed aan te leren.

Ik verwacht dat hij wel even tijd nodig heeft maar dat hij het wel gaat redden.

Soms vergeten we ook dat hij pas 23 is.

28 december 2022 om 16:09

Daar kun je idd beter in worden, maar handelingssnelheid is vaak iets wat je hebt of niet. Zelfde verhaal bij Veerman, die mist dat ook.

28 december 2022 om 17:11

@cityoflight - Hij gaat zich ook vast wel ontwikkelen op bepaalde vlakken, maar handelingssnelheid is bijna niet te leren. Het is een kwestie van hoe snel je hoofd anticipeert en dat door kan spelen naar het lichaam. Wat mij bij Gakpo opvalt is dat hij in de actie zelf op stoom komt, maar hij heeft geen vliegensvlugge reacties in het moment.

Ik hoop dat het wat wordt. Zou mooi zijn voor Nederland, maar voor nu beschikt hij nog niet over het niveau voor een topclub. Hij scoort redelijk makkelijk, maar zal zich op alle andere vlakken nog moeten verbeteren. Hopelijk speelt hij niet over 2 jaar bij een Engelse middenmoter.

Heb gevoel dat Gakpo ook positief gaat uitpakken voor Nunez. Nunez is koppend sterk en Gakpo heeft een goede voorzet. Moet zijn kans pakken nu Jota en Diaz nog tijd eruit liggen.

28 december 2022 om 13:40

De vraag is vooral of Gakpo de intensiteit en het tempo aankan. Dat wordt echt wel wennen voor Gakpo. Ik vraag me af of hij die handelingssnelheid heeft, want z'n techniek is niet waar Gakpo het van moet gaan hebben in Engeland.

De afgelopen jaren zijn er meerdere spelers geweest waarvan ik enorm baalde dat ze vertrokken.
Maar deze transfer doet toch wat extra "pijn".

Ik kan weinig spelers bedenken de afgelopen jaren die zo geliefd waren onder de supporters als Gakpo.

Verder kan ik niet wachten tot hij zijn debuut gaat maken, dit zal denk ik niet lang duren met de blessures die ze bij liverpool hebben op dit moment.
Hij zal ongetwijfeld moeten wennen aan de snelheid van het spel in Engeland.
Als hij dit onder de knie kan krijgen kan hij zeker van grote waarde worden voor Liverpool.

Ik ben wel benieuwd wie straks de corners mag nemen. Blijft dit TAA of word dit uiteindelijk Gakpo .

Ik zie Gakpo het daar ook wel maken. Het zou me niks verbazen als Klopp hem op een andere positie gaat neerzetten dan Linksbuiten.

De eerste maanden zullen wennen worden voor hem dus aub laten we hem niet gelijk afkraken.

28 december 2022 om 13:48

Ik denk dat Gakpo de komende weken/maanden meteen aan de bak kan met de blessures van Diaz en Jota.

Zelf zie ik hem toch het liefst op de linkerflank, daar zal hij ook het meest aan spelen toekomen de komende tijd denk ik.

Kijk er heel erg naar uit om hem aan de bak te zien.

28 december 2022 om 14:40

Ik hoop het voor hem en het Nederlands voetbal.

28 december 2022 om 14:41

Ik hoop het ook. Nederland heeft weer een echte topper nodig voorin!

Gaan leuke weken worden zo, denk dat hij maandag al minuten gaat maken.

De intensiteit is anders dan hij gewend is bij Oranje en PSV. Vooral bij Liverpool waar je constant in beweging moet zijn, gezien de speelstijl. Gelukkig voor hem heeft hij niet een prijskaartje als Antony of Nunez 'aan zich hangen'. Echter; als je dan kijkt wat Mane, Firmino, Jota, Diaz en vooral Salah laten/lieten zien, zal hij dus echt wel wat indruk moeten gaan maken. Hij gaat in de komende weken waarschijnlijk veel spelen door blessures en vaak zie je ze in de eerste weken wel een doelpunt maken, maar ik vraag me af of Gakpo het in zich heeft om zich te manifesteren als basisspeler bij Liverpool (over een lange periode). Dat constante gewijs naar z'n cijfers zijn leuk, maar het is de Eredivisie en bij PSV was hij de man die de ballen kreeg. Dat gaat bij Liverpool niet echt gebeuren. Maar goed, het is nog lastig in te schatten waar het niveau van Gakpo ligt en of hij zich weet aan te passen aan de Premier League.

28 december 2022 om 14:09

Laten we hopen dat hij het redt, word weer eens tijd voor een Eredivisie/nederlandse speler die het waarmaakt in het buitenland (en dan met name in de PL!)

28 december 2022 om 17:13

Ik hoop uiteraard ook dat hij het redt, want het is werkelijk bedroevend hoe de aanvallers het tegenwoordig in de top competities doen.

Denk niet dat hij er gelijk staat, maar mits hij de tijd krijgt(minstens een jaartje ) moet het wel goedkomen,

28 december 2022 om 13:54

Hij moet er wel bijna staan denk ik.
Komende maanden gaat hij genoeg speeltijd krijgen met een aantal blessures aan de kant van Liverpool.

Zou me niks verbazen als hij aankomende maandag al minuten maakt.

Gakpo heeft een goede traptechniek en rendement voor Eredivisie-begrippen, maar heeft geen snelheid en is redelijk statisch. Zie hem het totaal niet redden bij Liverpool of in de Premier League.

28 december 2022 om 13:59

Dit is typisch mee lullen met wat de menigte zegt.
Zijn topsnelheid is misschien niet van het type Mané of een Salah, maar traag? Nee echt niet.

En als je vind dat Gakpo statisch is... Heb je uberhaupt een wedstrijd van hem gekeken?
Hij lijkt misschien statisch/klungelig door zijn lengte maar is dit echt totaal niet.

28 december 2022 om 18:48

Heb weinig zin in een discussie met een subjectieve fan van de voetbalclub waar Gakpo notabene is opgeleid. Ik blijf bij mijn woorden, Gakpo mist snelheid en explosiviteit om mee te draaien in de top van de Premier League. Helemaal op de flanken. Hij heeft een goed schot en een goede voorzet, maar dat past meer bij een aanvallende middenvelder en er zijn veel beteren op die positie in de PL die ook moeite hebben. Ook is hij van de bal af redelijk magertjes. Weinig loopacties (de goal tegen Senegal is eerder uitzondering op de regel) en qua meeverdedigen ook matig. Wordt een Bergwijn-verhaaltje.

30 december 2022 om 12:09

Je mag natuurlijk je mening hebben, maar ik ben het totaal niet eens met je :-)

Het was ook niet verkeerd bedoeld

Ik zie het niet bij Gakpo, leuk voor de eredivisie, maar lijkt mij dat echte gif te missen wat je nodig hebt voor een topclub zoals Liverpool. Dit gaat een nieuwe van de Beek worden. Hoop dat hij gaat slagen, dat natuurlijk wel.

28 december 2022 om 14:15

Wat zie je dan niet in hem?
Hij heeft een goede dribbel, een uitstekend schot en voorzet, een goeie actie.

De handelingssnelheid moet wel omhoog, maar dit is voor een deel ook te trainen door je eerste balaanname te verbeteren.

Op papier heeft hij in mijn ogen alles wat een winger nodig heeft.

Het is uiteraard wel de vraag of hij het ook op het allerhoogste niveua, bij een top 5 club van de wereld, aan kan.

28 december 2022 om 17:16

Handelingssnelheid is echter wel wat meer dan alleen een bal snel aannemen. Als je hoofd niet sneller gaat, kun je nog zoveel trainen; dat ga je niet compenseren. Het "geluk" dat Gakpo heeft in die context, is dat hij van de Eredivisie komt. Hij is een dergelijk tempo niet gewend waardoor z'n hersenen misschien niet maximaal getest zijn met betrekking tot snelheid. Het kan dus zijn dat Gakpo sneller kan handelen dan hij tot nog toe gedaan heeft, maar door gewenning nog niet getest is. Maar goed, we gaan wel zien hoe het gaat lopen.

Ik vrees dat hij tekort komt voor het niveau Liverpool.
De WK wedstrijden waren niet uitzonderlijk en hij maakte niet het verschil toen het nodig was.
Ik hoop het voor hem en het Nederlands voetbal, maar ik vrees dat het banken wordt vooral

28 december 2022 om 14:29

Maakte niet het verschil? Dankzij Cody overleefde Oranje de groepsfase..
Waar was de rest? m.u.v Ake.

28 december 2022 om 14:42

Precies dit. Maakte de goals op belangrijke momenten ook nog.

Ik hoop dat hij echt slaagt bij Liverpool maar heb er een hard hoofd in.
Het voetbal is veel harder, intensiver en sneller daar en is een stap te hoog gok ik.
Waarom niet een stap zoals Wijnaldum, eerst naar Newcastle en daarna pas naar een top 5 club

Hij gaat hoe dan ook een goede kans krijgen en spelers als Robertson, Milner, Henderson, vdijk zullen hem allemaal bij de hand nemen om zo snel mogelijk te landen in Engeland. Dat de sfeer en inzet de laatste maanden zo goed is gebleven ondanks dat de prestaties drama waren is een klein wonder in deze tijd, dus dat zegt maar hoe stabiel deze groep is momenteel.

Moordende tempo ja, hij kon het Oranje 🐢 tempo al niet volgen laatstaan in de PL 🤔 maar we moeten de PL nou ook weer niet te veel.de hemel inprijzen vindt ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren