Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Komst Ruud van Nistelrooij heeft vervelende gevolgen voor Zenden

Laatste update:

Boudewijn Zenden maakt volgend seizoen geen onderdeel uit van de technische staf van PSV. Voor de voormalig Oranje-international, die momenteel dienst doet als parttime-assistent en specialistentrainer, is geen plek naast Ruud van Nistelrooij. Dat is opmerkelijk, aangezien PSV na het vertrek van Roger Schmidt communiceerde dat Zenden zeer waarschijnlijk wel onderdeel uit zou maken van de staf. De komst van Van Nistelrooij gooit echter roet in het eten voor Zenden.

"Na de bekendmaking van het vertrek van Roger Schmidt en de aanvankelijke weigering van Ruud van Nistelrooy om trainer te worden, is dat gecommuniceerd. Maar PSV heeft nu een andere beslissing moeten nemen", vertelt Zenden in gesprek met De Telegraaf. "Ruud accepteerde de baan in tweede instantie toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise. Hij neemt zijn eigen mensen mee. De verstandhouding is prima. Maar Ruud heeft het recht gekregen de staf op zijn eigen manier in te vullen."

Het is niet bekend of Zenden definitief vertrekt bij PSV. Mogelijk ligt er voor de oud-middenvelder een andere functie in het verschiet. "Dat is de wens van PSV, maar daar moet inhoudelijk over worden gesproken", vertelt Zenden. Van Nistelrooij en Zenden gingen in 2013 samen in de jeugdopleiding van PSV aan de slag in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB. Waar Van Nistelrooij ervaring opdeed bij PSV B1, voegde Zenden zich bij Jong PSV. Ook André Ooijer en Joonas Kolkka kregen destijds een stageplek toebedeeld.

Eerder werd al bekend dat Raimond van der Gouw PSV na dit seizoen gaat verlaten. De Eindhovenaren hebben besloten om het aflopende contract van de keeperstrainer niet te verlengen. Abe Knoop is zijn vervanger. Van der Gouw - voormalig doelman van onder meer Go Ahead Eagles, Vitesse, Manchester United en West Ham United - werd twee jaar geleden aangesteld bij PSV als opvolger van Ruud Hesp, nadat hij eerder als keeperstrainer werkzaam was geweest bij AGOVV, Sunderland en Vitesse.

Snap jij deze keuze van Ruud van Nistelrooij?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou het Jammer vinden als Zenden de club verlaat, loopt al lang bij PSV en is toch een grote naam die misschien spelers naar Eindhoven kan trekken. Hopelijk kan hij een andere rol binnen de club vertegenwoordigen.

4 mei 2022 om 08:34

Zenden is geen verkeerde speler geweest en heeft ook bij grote clubs gespeeld, maar mist denk ik toch wel de allure dat hij spelers kan regelen voor PSV

4 mei 2022 om 08:49

Denk ook dat jonge spelers van nu de naam Zenden misschien niet zoveel zegt maar je moet ook bedenken dat wanneer een jongen van 16/17 iets moet aannemen van een trainer, een CV met Barca, Chelsea en Liverpool erop toch mooi is meegenomen.

4 mei 2022 om 08:43

Vind het ook jammer en ergens beetje vreemd. Zenden ligt extreem goed in de groep, zeker bij de latinos en zuid amerikanen. Is natuurlijk de vraag hoeveel hij inhoudelijk toevoegt, dus blijkbaar heeft RvN daar andere ideeen over. Jammer wel, leuke vent die Zenden.

4 mei 2022 om 08:54

@fossen Wellicht dat van Nistelrooij bij het vormen van zijn staf op zoek is naar meer ervaring en dat Zenden er daarom geen deel van uit maakt, anders zal het inderdaad vast te maken hebben met de onderlinge verstandhouding.

4 mei 2022 om 10:12

Nou ja hij heeft in deze rol al bijna 10 jaar ervaring. Hoeveel meer ervaring wil je hebben

Toch wel een beetje vreemde keuze op het eerste keus, die Zenden is toch ook een man met grote verdiensten voor Psv. Maar wellicht hebben ze niet eens een goede verstandhouding wat hier wel werd geopperd, en kunnen ze niet zo goed met elkaar overweg. Of dat wel, maar dan weer niet op zakelijk gebied.

4 mei 2022 om 08:52

Of Ruud heeft liever zijn eigen staf om zich heen en kijkt er professioneel naar, in plaats van vrienden om zich heen te zetten. Voor Zenden vinden ze vast wel een oplossing, zo'n mensen moet je wel binnenboord proberen te houden

4 mei 2022 om 13:20

Goalski zou ook nog kunnen, allemaal speculeren waarheid zal ergens in het midden liggen.

Wat had ik toch gehoopt op een scenario dat RVN en RVP mee zouden gaan met ETH naar Manu.

4 mei 2022 om 09:23

Haha dan kom je wel echt aan met twee grote namen aan je zijde, mooi scenario inderdaad.

4 mei 2022 om 10:13

Haha, dan heb je de helden van Ajax, PSV en Feyenoord naast elkaar op de bank zitten. Ziet er wel mooi uit ja

Misschien kent ruud wel een betere specialistentrainer.....

Boudewijn Zenden zou je kunnen doorschuiven als assistent van Adil Ramzi bij Jong PSV. ik ben heel erg benieuwd naar Ramzi volgend seizoen in de KKD hij schijnt een groot trainerstalent te zijn. Daarnaast is hij de eerste Marokkaanse trainer in het Nederlandse Betaalde Voetbal.

Wel benieuwd naar hoe het er allemaal uit gaat zien volgend seizoen, technische staf als de selectie vind ik altijd het leukste deel eigenlijk het voor seizoen. met transfers enzo.

4 mei 2022 om 11:08

Het is te hopen dat PSV de selectie op tijd rond heeft voor eventueel Europees voetbal en CL af te dwingen wanneer ze 2e worden. Ik zeg niet dat ze 2e worden, want de kans bestaat nog steeds dat ze kampioen worden echter heeft Ajax realistisch gezien de beste papieren.

Hopelijk kan Brands (want daar zal het wel op uitdraaien) de selectie samen met RVN snel compleet. Het wordt weer eens tijd dat NL met 2 clubs de CL in gaat via de voorronde.

4 mei 2022 om 11:21

Haha die kans dat wij nog kampioen worden is denk ik niet eens 5 procent, maar ik verwacht idd dat Marcel het meeste werk gaat doen om de selectie rond te krijgen.

4 mei 2022 om 12:00

Nee dat is ook zo. Als PSV dit weekend net zoveel punten haalt als Ajax dan is het wel aardig over. De kans dat PSV van Feyenoord verliest acht ik groter dan dat Ajax van AZ verliest.

Hopelijk vergeet Marcel de verdediging en keepers nu niet ...

Dat soort zaken is een logisch gevolg van de aanstelling van Ruud. Raimond van der Gouw svp snel aantrekken als Vitesse zijnde. De huidige en hopelijk nieuwe keeper(s) kunnen wel wat bijleren van deze kanjer.

Het is wel een interessant gegeven dat Zenden Spaans spreekt en daardoor waarschijnlijk wat makkelijker met de Latino's en Zuid Amerikanen in gesprek kan gaan. Gaat Van Nistelrode daar aan denken als hij zijn staf samen gaat stellen?

4 mei 2022 om 11:25

Ruud zou ook wel een beetje spaans spreken na zijn tijd in Madrid denk ik. daar heeft hij Zenden niet voor nodig dus.

4 mei 2022 om 11:45

Ik heb hem eigenlijk nog nooit Spaans horen praten. Maar als hij die taal wel beheerst is dat inderdaad niet nodig.

4 mei 2022 om 12:01

Spreekt Fred Rutten niet vloeiend Spaans?

On; ik zou het sowieso zonde vinden om Zenden bij PSV te zien vertrekken, dus hopelijk gaat hij toch nog wat zinvols doen binnen de club.

Wel opvallend dat Raimond van der Gouw slechts twee jaar aangehouden is. Nu hebben we al veel meer jaren gekloot met keepers, maar kennelijk was hij dus ook het antwoord niet. Bij Drommel viel het gebrek aan progressie me wel op. Zeker in herhaalde, onnodige fouten. En dan heb ik het over keuzes in het veld; wanneer komen, wanneer blijven staan, wanneer voet, wanneer hand, 6 meter gebied is voor jou, etc... Daar kun je echt wel aan werken. Dat mag Abe Knoop nu dus doen. Talent valt natuurlijk niet aan te leren. Dus hopelijk krijgen we een nieuwe keeper, maar misschien dat Drommel in de luwte nog wat bij te schaven valt. Hem helemaal opgeven na dit dramááátische debuutseizoen gaat me te ver. Gewoon nog een jaartje intensief mee werken op een plek waar hij ons geen punten kost. En dan na volgend seizoen kijken naar eventuele progressie en de balans opmaken. 3,5 miljoen spoel je niet zomaar door de plee. We verdampen al genoeg geld.

Logisch dat je als nieuwe trainer met een eigen nieuwe staf voor een groep wilt staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren