Aankoopbeleid PSV verdedigd: ‘Wat heeft Eden Hazard laten zien?’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

PSV haalde Timo Baumgartl afgelopen zomer voor tien miljoen euro op bij VfB Stuttgart, terwijl er twaalf miljoen euro werd neergelegd voor de van RB Leipzig afkomstige Armindo Bruma. Beide aanwinsten hebben nog geen verpletterende indruk gemaakt in het Philips Stadion, maar volgens technisch manager John de Jong moeten de crititci in hun beoordeling niet alleen naar het prijskaartje kijken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Timo Baumgartl en Armindo Bruma slagen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Maakt zich echt belachelijk. Wees een vent en zeg dta het nog niet is wat je gehoopt had. 22 miljoen voor deze 2 spelers en Schwaab laten vertrekken en weer terug halen is lachwekkend. Dan heb ik het nog nieteens over de Peirero situatie. Meer dan plek 3 zit er voor Psv niet meer in.

14 januari 2020 om 10:48

Qua transfers heeft ie wel een punt. Maar goede beleidsvoering had kunnen voorkomen dat je geen alternatieven hebt als de nieuwe aanwinsten niet het gewenste niveau halen.

14 januari 2020 om 10:59

Die opmerking over Schwaab laten vertrekken en weer terughalen slaat natuurlijk nergens op. Swaab wilde vorig jaar zelf stoppen i.v.m. problemen in de prive sfeer en is daar na een aantal maanden op terug gekomen. De opmerking over ''pereiro'' situatie slaat even min nergens op, wat kan een technisch manager er aan doen als een zaakwaarnemer constant dwars ligt? Als Brands nog bij PSV had gezeten zat Pereiro er ook nog hoor die zaakwaarnemer was bij het aantrekken van Pereiro onder Brands al een probleem. Los daarvan vond ik Bruma geen verkeerde aankoop gezien zijn historie, Baumgartl kan ik niet beoordelen want die kende ik niet. Vooralsnog pakt het allemaal niet heel goed uit op transfergebied maar of dat puur aan de Jong is valt te betwijfelen.

14 januari 2020 om 11:09

Panerai. Hoezo vond je Bruma geen verkeerde aankoop gezien zijn historie? Juist zijn historie maakt het toch tot een twijfelachtige aankoop. Hij is bij geen van zijn voorgaande clubs geslaagd en had bij Gala hooguit 1 seizoen een opleving. Die is echt puur om zijn naam gehaald, een naam die hij nergens waar maakt.

14 januari 2020 om 11:56

Psv kan het zich niet veroorloven om geld uit te trekken voor een toptalent. Dan ga je al snel rondkijken voor een voormalig toptalent, die het nog niet heeft waargemaakt. Bruma was zo'n speler, ik snap wel dat Psv dat risico wou nemen. Daarbij vallen snelle wendbare spelers al snel op in de Eredivisie. Mocht Psv wat stabieler staan van achteruit (verdediging en middenveld), dan kan Bruma alsnog een prima speler worden voor Psv.

14 januari 2020 om 12:14

Modric ik kan je garanderen! Bruma gaat hem niet worden ook al heb je een machine die op elkaar afgespeeld is. Bij Portugal met betere spelers die ook zijn taal spreken laat hij ook nooit iets zien. Sinds hij het label toptalent heeft gekregen heeft hij max 10 wedstrijden heel goed gespeeld. Voor de rest is hij matig

14 januari 2020 om 12:54

JdJ heeft al eerder aangegevn dat Bruma niet 'puur op naam' is gehaald. Dat verzin je er nu bij. Bruma stond al 3/4 jaar bij PSV op de transferlijst. Waarop hij precies gescout is, geen idee. Of ik tevreden ben met zijn inbreng? Zeker niet. Maar reken er maar op dat hier een heel idee achter gezeten heeft. Guardado speelde al een half jaar geen wedstrijden voor hij naar PSV kwam. Arias was de 3e back van Sporting Lissabon voor hij naar PSV kwam. Dat Bruma's historie qua statistieken niet geweldig was, betekend niet dat je weet waar je het over hebt. Vrienden van me in Turkije gaven aan dat Galatasaray erg tevreden over hem was in Turkije bijvoorbeeld. Waar hij in Duitsland in een team zonder vleugelspelers terecht kwam. Ik ben het eens dat de transfers vooralsnog niet juist uitpakken. En ook ik had liever een jongen als Lyanco achterin gezien. Maar om zonder enig sterk argument te roepen dat iemand gehaald is op naam slaat ook nergens op.....

Allemaal leuk en aardig John maar je hebt deze zomer gewoon bijna 40 miljoen uitgegeven aan spelers en geen enkele daarvan is onbetwiste basisspeler. PSV heeft al het geluk van de wereld dat talenten als Ihattaren, gakpo en Malen opstonden want anders was het nog dramatischer geweest afgelopen half jaar. Stop met onzinnige argumenten en laat eens zien dat je een capabele TD bent en haal een linksback binnen.

14 januari 2020 om 11:02

Wat een zelfingenomen kwal zeg. Snap heel goed dat Van Bommel een hekel aan hem had als hij zelf zijn eigen fouten niet eens kan inzien. Als je dit soort dingen leest dan ben ik voor de PSV supporters ook bang dat hij nog wel een tijdje blijft zitten als hij niet ontslagen word. Man man man, wat een gebrek aan zelfkennnis.

14 januari 2020 om 11:10

Gelukkig is van Bommel zelf niet een zelfingenomen kwal Ben ook bang voor de Psv supporters dat hij er nog wel even zit inderdaad.

14 januari 2020 om 11:37

Jij kent v Bommel persoonlijk?? Ik denk van niet en dan is het belachelijk dat jij dit over hem zegt. Of mag ik gewoon zeggen dat ik jou een eikel en een sukkel vindt, terwijl ik jou niet eens ken. Slaat toch nergens op

14 januari 2020 om 11:41

Voetvolley. Nouja ik noem v. Bommel niet een zelfingenomen kwal, terwijl Messibazoer de Jong wel een zelfingenomen kwal vindt en je gaat mij erop aanvallen? Lijkt me wat scheef he beste Voetvolley. Gelukkig kennen we John de Jong wel met zijn allen persoonlijk. Overigens mag je dat wel zeggen ja, moet je helemaal zelf weten.

14 januari 2020 om 11:43

Als je nergens op mag reageren omdat je hem niet persoonlijk kent kunnen ze deze site wel afschaffen. Ik ken namelijk geen enkele voetballer persoonlijk, wat een redenatie..

14 januari 2020 om 11:50

Messibazoer. Ja helemaal gelijk. Voetvolley heeft er wat op tegen dat ik wat over 'zijn' club zeg en maakt er daarom blijkbaar iets persoonlijks van richting mij.

14 januari 2020 om 11:53

@messibazoerje kunt ook ergens op reageren zonder iemand te beledigen op basis van een paar woordjes die hij heeft gezegd. Maar als mensen persoonlijk beledigen/aanvallen en elkaar provoceren niet meer mag, dan kan deze site inderdaad wel opgeheven worden?

15 januari 2020 om 14:01

Snap de reactie wel van voetvolley,moet ook geen probleem zijn om iemand een kwal te benoemen, maar wel zo prettig om met een onderbouwing te komen.. anders roep je maar weer wat.. maar misschien voel jij je daar wel goed bij om mensen zomaar voor kwal uit te maken. Ken je verder niet dus jah..

Wat een laf antwoord van de Jong. Als PSV zijnde 22 miljoen euro neerleggen voor spelers van dit formaat is gewoon een fout. Anderzijds als dit de enige 2 spelers waren die niet aan zijn verwachtingen voldoen heeft hij een punt, maar dit gaat gewoon in het rijtje Doan, Boscagli, Gutierrez etc.

14 januari 2020 om 10:59

Dit dus - je kan dit argument best gebruiken voor 2-3 aankopen, maar als niemand rendeert zoals verwacht dan mag je toch ook in de spiegel kijken...

14 januari 2020 om 11:04

Vergeet Romero niet. Zal PSV er niet aan denken om Luuk terug te halen na dit seizoen? Die komt gewoon te kort voor Sevilla maar zou in 1 klap weer de beste Eredivisie spits zijn.

14 januari 2020 om 11:13

Luuk moet je niet meer terughalen. Je hebt gewoon na deze zomer malen en Lammers voor in de spits. Lammers zal binnen een aantal weken weer zijn intreden gaan maken in de basis en Malen moet na zijn blessure ook weer veel speelminuten gaan maken. PSV moet gewoon vol voor van Ginkel gaan in de zomer, hij is dan transfervrij en als het goed is volledig hersteld van zijn blessure. Dat is de leider die PSV nodig heeft op het middenveld, een middenvelder met diepgang, scorend vermogen en een echte persoonlijkheid (lees aanvoerder). De aanval is niet het zorgenkindje bij PSV daar zit genoeg talent in. In de zomer moet je afstand doen van Bergwijn en kan je met Bruma-Lammers-Doan en daarachter een middenveld van Rosario-van Ginkel- Ihatarren verder. Als er deze winter geen linksback gehaald wordt moet die ook komen in de zomer en dan zou ik gewoon obispo de kans geven naast baumgartl.

14 januari 2020 om 11:17

Gehaald door brands

14 januari 2020 om 11:27

Rombomcu. Wellicht dat v. Ginkel dezelfde impact kan hebben als Afellay dit seizoen! De hang naar v. Ginkel is zo groot bij veel Psv'ers en gezien zijn bijdrage 2 (3?) seizoenen lang in het verleden misschien ook wel logisch, maar die jongen is zo blessure gevoelig. Denk dat het voor een club als Psv geen toegevoegde waarde meer is, mocht hij ooit nog blessurevrij worden. Waar heb je Malen trouwens ineens in je opstelling? Op de bank?

14 januari 2020 om 11:42

Waar heb je het over? Malen ligt er tot de zomer uit. Hopelijk blijft hij hierdoor, want een voorhoede Bruma-Lammers-Doan doet pijn aan de ogen. Komt van beide flanken geen goede voorzet, waar Lammers juist baat bij heeft. Liever Gakpo-Malen-Ihattaren Van Ginkel-Lammers-Thomas erachter

14 januari 2020 om 11:51

Van Ginkel is net 27 geworden en dus totaal niet te vergelijken met Affelay. Als van Ginkel fit is is het gewoon de beste middenvelder in de eredivisie. Als je hem deze zomer transfervrij kan ophalen moet je dat 100% doen als PSV zijnde. Malen heeft net een flinke blessure opgelopen of heb je dat niet meegekregen? Lammers zal dus aan het begin van volgend seizoen de voorkeur genieten gezien hij dan wel al een tijdje fit is en ritme heeft. Malen kan je aan het begin van volgend seizoen eerst nog in Jong PSV ritme laten opdoen voordat je hem weer ernstig belast in eredivisie wedstrijden. Daarom staat malen niet in mijn opstelling.

14 januari 2020 om 15:00

Dan zou je Doan wellicht nog buiten beschouwing kunnen laten gezien zijn leeftijd, maar Doan heeft ook niet echt kwaliteiten waarmee je het niveau van PSV gaat ontstijgen. Hij is nog maar 21 jaar, maar hij heeft ook niet iets waaruit blijkt dat er nog veel meer in het vat zit.

Wauw, dit is wel heel triest. Geef gewoon toe dat die bedragen veels te hoog waren, is dat zo moeilijk? Vooral de Bruma transfer was veels, en veels te hoog. Het is geen verkeerde speler, maar als een club als Psv zo'n bedrag uitgeeft moet zo'n speler er meteen staan, en moet je er 100% zeker van zijn dat deze speler iets toevoegt aan je selectie.

Iedereen kan zien dat Bruma nog geen lantaarnpaal of douanepost voorbij komt Baumgartl was ik eerst positief over, maar de laatste maanden valt hij ook door de mand. Ik zie die 2 ineens niet zomaar de sterren van de hemel spelen na de winterstop. Het zelfde geldt voor de rest van het elftal behalve een paar grote talenten. Dit PSV bestaat louter uit huis-tuin-en-keuken voetballers waarvan het merendeel PSV toch echt hun plafond is of zelfs te hoog is.

14 januari 2020 om 14:58

Het pijnlijke is vooral dat de positieve kwaliteiten van PSV uit Jong PSV komen. Malen, Ihattaren, Bergwijn, Gakpo en wellicht Lammers als hij fit is. De rest is voor PSV-begrippen pure middelmaat of daaronder.

Okay, de vergelijking is redelijk scheef. Helemaal omdat een Hazard bijvoorbeeld het prima deed (los van de scorebord journalisten hier). Creeerde met zijn veldspel veel kansen die wedstrijden open braken. Echter werd hij uit de wedstrijd geschopt door Meunier van PSG en is hij sindsdien geblesseerd. Echter heeft hij gelijk met dat mensen eens moeten ophouden met spelers na 2 maanden of een half jaar miskoop te noemen. Sommige spelers hebben gewoon de tijd nodig om hun plek en vorm te vinden zowel binnen het veld als buiten het veld.

Kijk naar Ajax, je grootste concurrent in de Eredivisie. Daar hebben Martinez en Promes Ajax vanaf de start van het seizoen sterker gemaakt. De Jong maakt zich steeds belachelijker met dit soort teksten.

14 januari 2020 om 11:04

En daar staan de aankopen Marin en Alvarez tegenover, die ook totaal nog geen succes zijn. Het verschil is dat Ajax 4 aankopen van die prijs heeft gedaan en psv 2

14 januari 2020 om 11:15

Ajax 3 en Psv 2,de afkoopsom van Martinez komt meer in de buurt van die van Doan.

14 januari 2020 om 14:37

Martinez is nu al evenveel waard als de aankoopbedragen van Marin en Alvarez. Miskopen hou je altijd, zolang je er maar een paar uitschieters tussen hebt is dat goed. Bij PSV is er letterlijk nog geen een spelers van toegevoegde waarde geweest. Als je een minder groot budget hebt moeten spelers van 15 en 10 miljoen er juist gelijk staan. Bij Ajax is dat minder van belang op het moment.

14 januari 2020 om 11:10

En Alvarez en Marin niet. Die waren samen nog ietsjes duurder dan Baumgartl en Bruma. PSV vist in een andere vijver dan Ajax. Promes is een onbetaalbare aankoop voor PSV en Martinez is qua transfersom mss wel te halen, maar ik weet niet wat die jongen bij Ajax verdient. Kik Pierie ook nog niet gezien. Vorig seizoen eigenlijk precies hetzelfde. Blind en Tadic voor PSV onhaalbaar. Magallan, Bandé en Labyad wellicht wel, maar hebben het ook niet gebracht. De Jong heeft in eerder interview al aangegeven dat deze jongens nog niet hebben laten zien wat hij ervan verwacht. Persoonlijk vind ik nog steeds dat Van Bommel hier ook een stevige hand in heeft gehad, door spelers die niet zijn lievelingetjes zijn sneller af te vallen dan andere spelers. Baumgartl moest snel plaatsmaken voor Schwaab toen hij enkele mindere wedstrijden kende en voorin wisselt hij ook vaak als iemand minder presteert. Guti heeft ook nooit voor langere tijd de kans gehad. Ondertussen kregen Rosario en Sadilek, die echt vrijwel elke week de slechtste op het veld waren, ongelimiteerd krediet. Brands werd geroemd bij Psv, maar op dat moment was De Jong wel hoofdscouting, dus die zal ook bij de aankopen van Brands een vinger in de pap hebben gehad. Van mij mag hij wat langer de kans krijgen. Ik vind het wel gemakkelijk hoe snel mensen worden afgebrand.

14 januari 2020 om 14:35

Als Ajax 4 aankopen doen en 2 daarvan behoren daarvan gelijk tot de beste spelers heb je goede zaken gedaan. Martinez is inmiddels al het 6 voudige waard. Alvarez en Marin zijn inderdaad twijfelgevallen, maar in de breedte heb je nou eenmaal ook spelers nodig. Scherpen en Pierie zijn spelers voor de toekomst en het is nog te vroeg om hun te beoordelen. Schuurs vond iedereen vorig jaar ook te zwak en nu is bijna iedereen positief. Miskopen hou je altijd, zolang je er maar een paar uitschieters tussen hebt. Die zijn er bij Ajax de laatste jaren zeker.guttierez en Baumgartl presteren beide ook zeer matig als ze de kans krijgen. Die Baumgartl is elke keer als die speelt wel op een paar fouten te betrappen. Guti is een middenvelder die voorlopig zowel in aanvallend als verdedigend heel weinig brengt. Natuurlijk is het te vroeg om De Jong helemaal af te schrijven. Feit is alleen dat hij zijn eerste vuurdoop als technisch directeur gefaald heeft. Selectie is momenteel te vergelijken met AZ, wat echt niet kan gezien de verschillen in budget.

Hahaha. Aan alles lees je dat het een hoop gelul in de ruimte is om maar niet te hoeven toegeven dat zijn aankopen niet renderen. Met uitspraken als: "Ik denk dat sommige mensen niet heel goed kunnen inschatten wat erbij komt kijken om vanuit de spelersmarkt een aantal transfers te realiseren", snap ik ook direct waarom deze man nooit in de media wilde verschijnen. Wat een onterecht hautaine houding van een mislukte technisch directeur zeg. Sterkte aan de Psv'ers met deze man.

14 januari 2020 om 14:13

Dat is nu gemakkelijk gezegd, maar hij moet ook nog eens de rotzooi opruimen van Marcel Brands en hij moet in een andere categorie shoppen dan Ajax. Waarschijnlijk heeft hij hier en daar gegokt met het idee dat een speler die bij een betere club niet rendeert het mogelijk wel goed zal doen op een lager niveau. Dat gaat ook gelden voor Rodriguez. Maar voorlopig is Ajax PSV ver voorbij financieel gezien, wat alleen al blijkt uit het feit dat ze Babel kunnen huren nu er een paar voorhoedespelers geblesseerd zijn. Dat had PSV met meer financiele armslag ook wel kunnen doen....

14 januari 2020 om 14:56

Welke rotzooi moest hij opruimen dan? Verder is de situatie van Ajax in deze niet relevant. Het gaat er namelijk niet om dat PSV niet kan kopen wat Ajax kan kopen, maar dat John de Jong geen 1 speler heeft gehaald die het niveau van een Utrecht of Vitesse ontstijgt. Bovendien zie ik zo ook even niet aan de hand van welke visie de aankopen zijn gedaan. Het lijkt op een bij elkaar geraapt zooitje spelers. De verdediging en het middenveld complementeert elkaar totaal niet.

Sorry maar bij Hazard kon een blinde nog zien dat ie kon voetballen. Hij was niet zo doeltreffend, maar iedereen kon na een paar balcontacten zeggen: deze heeft t. Dat kan je dus Absoluut niet zeggen bij Baumgartl. Dat is wel echt een wezenlijk verschil.

14 januari 2020 om 11:04

Baumgartl is voor mij eigenlijk de enige opmerkelijke transfer. Bruma leek op voorhand gewoon een goede aankoop. Had bij een aantal goede clubs gezeten in grote competities en deed het bij Gala redelijk goed.

14 januari 2020 om 11:15

Hoezo is Bruma geen opmerkelijke aankoop? PSV volgt deze speler schijnbaar al 3 jaar en deze speler is al 3 jaar niet verbeterd. Is altijd een loper geweest zonder overzicht of fijne techniek. Dit kun je als scout toch niet negeren lijkt me?

14 januari 2020 om 11:21

Jij kijkt blijkbaar ook puur naar naam. Zoals je al zegt heeft hij het alleen 1 seizoen bij Gala redelijk gedaan, voor de rest heeft hij nergens gepresteerd, waarom denk je dan op voorhand dat het een goede aankoop was? Was een grote gok juist voor dat bedrag. En dat terwijl hem Psv al jaren volgde en had kunnen zien dat hij nergens tot uiting kwam.

14 januari 2020 om 11:41

Het zit jou nogaal hoog he...wat er bij PSV allemaal gebeurd. Hou het lekker bij je eigen clubje...neem daar het medische beleid eens onder de loep. Stakker

14 januari 2020 om 11:45

Ach nu snap ik de eerste reactie. Meneer is op zijn teentjes getrapt. Ik reageer onder elk artikel waar ik zin in heb. Kom zelf gewoon eens met inhoud ipv loze kreten als 'houd het bij je eigen clubje', 'stakker' en over een totaal ander onderwerp te gaan beginnen 😂

Behoorlijk zwak dit, hij noemt drie spelers bij drie verschillende clubs om een punt te maken dat volgens mij wel 3 of 4 aankopen niet uit de verf komen bij Psv. Niet elke aankoop kan een voltreffer zijn maar tot nu toe is het wel heel karig wat de aankopen van de Jong toevoegen. En daarna dan nog het punt maken dat hij wel een een aantal contracten heeft verlengd, ik vind het geen sterk optreden tot zover.

Waar John de Jong nu aan voorbij gaat is de balans. Het is natuurlijk helemaal waar dat transfers heel complex zijn; je weet nooit of iemand gaat slagen of niet. Verwachten dat elke aankoop raak is kan dan ook niet. Maar als al je grote aankopen (nog?) niet brengen wat je ervan verwacht had is dat gewoon onder de maat. Het maakt niet uit hoe Real Madrid, Barcelona of VVV het gedaan hebben op de transfermarkt, dat is gewoon onvoldoende.

Wees dan vooral tevreden, John !! Als aankopen bij Real niet renderen mogen aankopen bij PSv ook best flops zijn. Wat een argument.... Met zulke mensen raak je als club wel in verval !

Omdat andere clubs zoals Real, Atletico en Arsenal er een potje van maakten met sommige transfers is John de Jong meteen vrijgepleit van zijn voorlopige missers op de transfermarkt? Wat een wonderlijke redenering. In mijn vergelijking is prijskaartje niet het enige criterium. Ik kijk ook naar wie ze vervangen. Bruma is de vervanger van Lozano, een Portugees international, 3 jaar uitvoerig gescout door PSV en stond jarenlang bekend als groot talent. Sorry dat ik dan verrast ben dat ik een blind renpaard zonder overzicht of balgevoel voorgeschoteld krijg. Waar dan ook nog eens 12 miljoen voor betaald is. Ja, daar had ik iets meer van verwacht in de eerste 6 maanden.

Hoe verdedig ik mijzelf....al je aankopen hebben gefaald ...het koste een stront eigenwijze trainer zijn kopde titel is verspeeldeuropees voetbal is verspeeldwat is dan positief?tja het feit dat de grote clubs toch afhaakte voor je voorhoede is je geluk geweestdan verdien je een heeeeeeel klein schouderklopje dat je hun contracten hebt verlengt....maar voor de rest heb je prutswerk geleverd. Uiteraard moeten spelers hun draai zien te vinden bij een nieuwe club.maar je ziet wel of ze het niveau hebben ja of nee...

Sommige spelers hebben ook gewoon meer tijd nodig. Weet nog dat Neres als een miskoop werd gezien op de site. Als moet zo snel en gelijk tegenwoordig. Ik zie de spelers die de Jong op noemt keihard terugkomen in de 2de seizoenshelft

Julie hebben het steeds over miskopen PSV ,waarom kijk je niet bij Ajax over de miskopen daar horen we steeds niets van hebben ook een lijst van 50 miljoen aan miskopen de laatste 5 jaar daar horen we niets over hoe komt dat ??????

14 januari 2020 om 11:38

Omdat de andere miljoenenaankopen wel renderen. En de flops nog steeds verkocht worden voor een lekker prijsje.

14 januari 2020 om 11:40

Een klein gokje hoor, maar wellicht omdat er ook veel transfers tegenover staan die wel top zijn? Hakim Ziyech? Dusan tadic, daley blind, tagliafico, Onana, Neres, milik, davinson sanchez, Frenkie de jong, Promes, Martinez.. die 50niljoen waar jij het over hebt is met 1 transfer van Frenkie al weer weggepoetst, milik werd bijvoorbeeld voor 3 miljoen binnen gehaald en een seizoen later verkocht voor 32miljoen, miskopen als kristensen worden verkocht voor hetzelfde bedrag als ze werden aaangetrokken, wober als je dat n miskoop wilt noemen ook. Hoeveel toptransfers kun je bij psv benoemen de laatste 5 jaar? Daar gaat het om...

14 januari 2020 om 11:40

'daar horen we niets van'. Als je naar beneden scrollt kom je een artikel tegen over miskoop Marin. Dus als jij daar niks van hoort ligt dat misschien toch aan jou. Verder wordt het nu bij PSV meer onder een vergrootglas gelegd omdat het sportief niet goed gaat. Als het bij Ajax niet goed ging was er ook veel meer gezeur over Marin en Alvarez. Tot slot weet ik niet wie je bedoelt met jullie, maar dit is een interview met John de Jong. John de Jong is TD bij Psv, lijkt me vreemd als die praat over miskopen van Ajax.

14 januari 2020 om 11:42

Wellicht omdat Ajax hun spelers wél voor hoge bedragen verkoopt en Ajax Europees prima presteert, waardoor de begroting niet onrealistisch is (PSV begroot nog steeds op deelname CL bijv.)

14 januari 2020 om 12:15

PSV begroot al een paar jaar op EL.

14 januari 2020 om 12:23

PSV heeft de laatste 1,5 jaar alleen maar miskopen, Dat is het verschil. Als het aan John de Jong had gelegen hadden we Lato ook nog gekocht en was ook Alvarez aangetrokken, dus het hadden nog meer miskopen kunnen zijn.

Ik vind dit nauwelijks een verdediging eerlijk gezegd. Natuurlijk verdienen nieuwelingen de tijd om te acclimatiseren en is het niet constant top. Maar wanneer al je aankopen ‘schitteren’ op de reservebank en in marktwaarde dalen, kun je niet met droge ogen beweren dat dit door gewenning komt. Bij Ajax slagen ook niet alle transfers, maar met Tadic, Blind en – ook voor PSV haalbare profielen – Tagliafico en Martínez is een directe versterking die gelijk zijn waarde toont toch blijkbaar geen illusie. Ik krijg sterk de indruk dat John de Jong en de scouting van PSV vooral erg snel tevreden is. Waarom gaat er geen belletje rinkelen als er geen Bundesclub interesse toont wanneer Baumgartl met Stuttgart degradeert? Zitten zulke clubs dan echt te slapen, terwijl ze die jongen jarenlang elke week hebben kunnen zien? En is Boscagli zo’n veelbelovend talent wanneer OGC Nice, een rechterrijtjesclub uit de Ligue 1, hem voor 2,5 miljoen van de hand doet? En waarom wordt na jarenlang Bruma intensief volgen niemand bij PSV duidelijk dat de Portugees een balaanname van een trampoline heeft en raken De Jong en zijn scouts niet ontmoedigd van de povere statistieken van de aanvaller. Dan kun je een halfjaar nadat je de zuurverdiende winst op Lozano er in een zomer doorbrast wel zeggen dat je je ergert aan mensen ‘zonder kennis van zaken’, maar ga eerst eens bij jezelf na of je je vak wel verstaat! Had gewoon vertrouwt op je eigen jeugd en voor de 40 miljoen die je mocht uitgeven drie tot vier directe versterkingen gehaald die jonge spelers het houvast hadden kunnen geven om ‘aanvullend te presteren’, in plaats van nu noodgedwongen de druk van de hoofdrol te moeten voelen. Komende zaterdag moeten door pech en vooral arren moede twee zeventienjarigen de meubels redden bij Psv; wanneer De Jong een speler als Martinez had gehaald, Lyanco wél in Eindhoven had gehouden en een extra middenvelder had gehaald die meer kunnen dan het balletje breed waar je bij Rosario, Hendrix en Sadilek op kunt rekenen, zag de wereld er een stuk rooskleuriger uit.

14 januari 2020 om 13:54

De uitspraak "Laat ze fouten maken" vind ik ook vrij bijzonder. Ja natuurlijk maken spelers fouten, dat zal altijd wel eens gebeuren maar om het op deze manier goed te praten geeft meer een beeld van de mentaliteit van een subtopper. Lekker vrijblijvend allemaal, PSV is een topclub in Nederland en op die manier dient er ook gekeken te worden naar de spelers en aankopen. Snap best dat spelers even een paar potjes moeten wennen maar 6 maanden is lachwekkend.

14 januari 2020 om 15:21

John de Jong stelt de selectie samen en laat PSV het seizoen beginnen zonder linksback en Rcv. In de paniek die door het achterstallige onderhoud ontstaat, moet hij dus veel te diep in de buidel tasten voor Baumgartl. Er was geen tijd om te onderhandelen. In diezelfde paniek moet hij Toni Lato huren, zodra blijkt dat kopen niet doorgaat. Toch, voor zo'n 6 a 8 miljoen had ik Baumgartl niet zo'n gekke keuze gevonden, ook al valt hij heel bruut tegen nu. Wat werkelijk waar op geen enkele manier te verdedigen is, is de aankoop van Bruma. Je hebt met Bergwijn de beste linksbuiten van de Eredivisie, met Gakpo een getalenteerde jongen die op die positie aan het doorbreken is, en met Malen een jongen die daar in geval van nood ook uitstekend uit de voeten kan. Een linksbuiten voor de basis was totaal overbodig. En gezien Brumas aankoopbedrag kan het niet anders dan dat hij voor de basis gehaald is. Dat hij daarbij de basisbeginselen van het voetbal niet beheerst maakt het nog pijnlijker, maar de fout begint niet eens bij het scouten. De fout zit hem al in de selectiesamenstelling, nog een stap eerder dus. In de kern nóg idioter. Van alle posities bij PSV was de linksbuiten het beste bezet. Nogmaals, we hadden zelfs totaal geen Rcv, en totaal geen Linksback. Trouwens ook geen rechtsbuiten nu ik er over nadenk. Lozano speelde daar, maar die was ook gewoon linksbuiten. Het klopte van geen kant. Daarbij hadden Hendrix, Rosario, en Guti al lang en breed bewezen het middenveld van PSV niet te kunnen dragen. Hoe kom je, kijkend naar je verslonsde selectie, dan in hemelsnaam als eerste uit bij Bruma? Dan heb je je prioriteiten totaal niet op orde, en totaal geen verstand van selectiesamenstellingen. Dan kan De Jong wel zeggen: " Ik denk dat sommige mensen niet heel goed kunnen inschatten wat erbij komt kijken om vanuit de spelersmarkt een aantal transfers te realiseren." En dat zal allemaal ook best heel moeilijk zijn, maar als je veel te laat begint met je selectie samen te stellen dan máák je het jezelf ook moeilijk. En als je dan, ondanks dat het moeilijk is, ook nog eens als eerste voor een overbodige positie een dure speler haalt, laat je dus al twee keer zien dat je de basis van je vak niet beheerst. Dat spelers dan tegenvallen, en hoe transfers totstandkomen, is secundair. Het gaat in het beginsel al fout.

Wat een slap excuus van de Jong om zo je falende aankoopbeleid te verdedigen daar is nu v Bommel het slachtoffer van geworden een kwalitatief magere selectie , ongelofelijk dat hij zo in de verdediging gaat ten koste van de trainer .

14 januari 2020 om 14:53

Nou ja, de trainer heeft natuurlijk ook niet goed gepresteerd, maar het is wel lachwekkend dat John de Jong zichzelf gaat lopen verdedigen, terwijl de cijfers, de selectie en het uitgegeven geld allemaal tegen hem spreken. Dan kun je maar beter gewoon stil zijn en hopen dat Gerbrands blind blijft voor het gebrek aan kennis en ervaring van John de Jong.

Dit soort slappe argumenten aanhalen bewijst maar eens te meer dat je niet klaar bent voor deze functie John.

Je mag best een aantal aankopen hebben die niet gelijk renderen of uiteindelijk helemaal niet renderen. Maar als je 3 sterkhouders verliest (angelino, De Jong en Lozano) en je gaat vervolgens ruim 40 miljoen uitgeven en er komen 8 nieuwe spelers, dan mag je wel verwachten dat enkele spelers direct van meerwaarde zijn. En het is niet zo dat zijn eerste transfers (guti, Thomas, Behich, Saintsbury) een doorslaand succes zijn gebleken. Als je een dozijn spelers contracteert voor zo'n 50 miljoen dan mag je meer verwachten dan wat PSV daarvoor heeft gekregen. Ze zijn lang niet allemaal afgeschreven en kunnen zeker nog hun waarde hebben, maar deze balans is momenteel bijzonder slecht. Om nog te zwijgen over zijn taak een evenwichtige selectie samen te stellen.

De beste spelers zijn momenteel de spelers die er waren, veelal uit eigen jeugd. Dan heb je in de zomer dus geen goed werk geleverd, klaar. Een miskoop kan er altijd bij zitten, maar er zit niet één speler bij die het team duidelijk sterker maakt.

er zit wel een verschil tussen 1 of 2 minder succesvolle aankopen doen of een hele rits aan minder succesvolle aankopen doen. bovendien erg zwak om naar anderen te wijzen om zogenaamd het ongelijk van je criticasters aan te tonen en je eigen straatje schoon te vegen

Wat heerst er toch een vingerwijs-cultuur bij PSV de laatste tijd. "ja maar zij dan"". Je moet wel kritisch naar je eigen functioneren kunnen kijken, anders leer je ook nog eens niks. Als je 40 miljoen hebt uitgegeven aan 8 aankopen, en geen een lijkt een toegevoegde waarde te gaan vormen kun je niet zeggen "ja maar kijk naar hazard". Iedereen begrijpt best dat niet elke transfer een schot in de roos kan zijn, maar 0 uit 8 is gewoon absurd. De aankoop die me nog het meeste stoort is Doan. Dat is echt zo een Martin Van Geel aankoop. Iedereen met een beetje voetbalverstand ziet dat dat een leuke speler voor Groningen is, maar geen topper. Dan kun je eventueel nog overwegen om hem voor 1 a 2 miljoen aan te trekken als verbreding van je selectie, maar 7 miljoen is echt veeeel te veel. En Buma toch ook. Sorry maar ik zei na 10 minuten al: die gast kan toch helemaal niet voetballen. En het is natuurlijk niet voor niks dat hij bij een Duitse middenmoter op de bank belandde, daar ga je dan toch geen 17 miljoen voor betalen. Dit soort teksten doen me heel weinig vertrouwen geven voor de toekomst van het aankoopbeleid van Psv, want alles begint toch met het erkennen van fouten .

14 januari 2020 om 14:49

Ik ben het volledig met je eens hoor, maar het is niet verrassend dat John de Jong zichzelf probeert te beschermen. Die voelt de bui allang hangen en hoopt dat hij deze zomer de kans krijgt om een voltreffer te halen tegen beter weten in. Dat kan hij alleen als hij met dat soort nutteloze vergelijkingen komt, want verder spreekt niets in zijn voordeel.

ik denk echt wel dat de aankopen beter zijn dan ze tot nu toe hebben gepresteerd. lijkt alsof ze na een goed begin het vertrouwen kwijt zijn geraakt, wat niet los valt te zien van de prestaties van de rest van het team. blijft echter staan dat de jong enorme bedragen heeft betaald voor spelers die geen onbetwiste basisspeler zijn. bruma is 25 jaar en de op een na duurste psv transfer ooit op. die moet er gewoons staan. zelfde voor baumgartl, 10 miljoen en 23 jaar. dat is geen jonkie die even rustig kan acclimatiseren maar voor psv zijnde gewoon een topaankoop. zal misschien wel mede aan de begeleiding liggen maar denk toch echt dat er wat kwaliteit mist. je mag van deze spelers echt wel wat meer verwachten. ben benieuwd of ze het de tweede seizoenshelft wel gaan waarmaken.

Bij jouw zijn alle aankopen mislukt de Jong word tijd dat je zelf opstapt je hebt al genoeg gedaan wat niet goed is voor PSV, je ziet het van Bommel effect dan had je eerder moeten ingrijpen, maar het hele seizoen is al naar de kloten

Het één sluit het andere niet uit.clubs als de genoemde Real, Arsenal en Atletico kunnen het zich permiteren, hoe idioot het ook is als je kijkt naar de bedragen. Een aantal van dit soort flaters, mits zij zich niet gaan manifesteren, hebben wel een daadwerkelijke impact op de organisatie van Psv.

Bruma is een miskoop. Maar ik blijf erbij: Baumgartl moeten we nog niet afschrijven. Die is dit seizoen echt heel goed begonnen: verdedigend degelijk en sterk en bovendien met een goeie pass in de benen. Hij heeft daarna een terugval gehad, maar dat is niet geheel ongebruikelijk voor een nog redelijk jonge speler (zeker voor een cv) die in een nieuwe competitie speelt. Als Baumgartl er in slaagt om voor een langere periode weer zijn vorm van het begin van het seizoen op te pikken, dan zal blijken dat hij zeker geen miskoop was.

Ik vind het trouwens wel een beetje makkelijk om te stellen dat John de Jong een waardeloos elftal neer heeft gezet. Zijn we alweer vergeten hoe het, na de slechte start, een maand of drie geleden ging met Psv? Ze hadden 22 punten gehaald uit de laatste 8 competitiewedstrijden, met een doelsaldo van 25-5. Ze waren de Europa League begonnen met een overwinning op Sporting en een 1-4 uit-overwinning op Rosenborg. Van Bommel riep dat hij een beter team had dan vorig seizoen en heel Nederland was vol lof over "de vier cowboys voorin". Het elftal dat er toen stond, is het elftal dat er nu nog steeds staat. Maar blijkbaar is er ergens iets heel erg mis gegaan. In de koppies, of tussen Van Bommel en de spelersgroep, wie zal het zeggen. Maar John de Jong is niet volledig schuldig aan de huidige stand van zaken. Dit team moet duidelijk veel meer kunnen dan het de laatste maanden heeft laten zien.

14 januari 2020 om 14:46

Gutierrez, Thomas, Baumgartl, Bruma, Doan, Afellay, Mitroglu, Boscagli, Lato. Geen van hen heeft vooralsnog op voetbaltechnisch gebied wat toegevoegd aan Psv. Natuurlijk is er meer uit te halen dan Van Bommel heeft gedaan, maar je mag ook gerust stellen dat John de Jong enorm gefaald heeft. Waar het qua resultaten naar mijn mening misging, was toen Bergwijn en Malen niet beschikbaar waren. PSV ging punten verliezen en het zelfvertrouwen werd aangetast. Bovendien kwamen de zwakke punten zeer pijnlijk naar voren: Een gebrek aan kwaliteit en een gebrek aan creativiteit op het middenveld. Dit PSV is volledig afhankelijk van Bergwijn, Malen en Ihattaren, terwijl de aankopen ook zomaar bij Vitesse of Utrecht hadden kunnen spelen.

14 januari 2020 om 16:12

@ cabinessence Naar mijn mening had PSV nooit zoâ´n onervaren man moeten aanstellen aangezien we toch aan de vooravond staan van grote veranderingen in het Europese voetbal. Daarbij komt nog dat het bedrag wat afgelopen zomer geã¯nvesteerd is (wat stevig is voor PSV en Nederlandse begrippen) men niet zonder risicoâ´s nog een keertje kan doen. Ik vind het frappant dat ik geen enkele PSV supporter (zo lijkt het althans) mee heeft gekregen wat van Duren, Knipping en Timmer van VI recentelijk over de financiã«n van PSV melde. In dat licht bezien vind ik het nog onbegrijpelijker waarom men een onervaren td heeft aangesteld.

Hoeveel zuurstoftekort heeft deze man gehad? De situatie van Baumgartl vergelijken met de situatie van Hazard, Joao Felix en Pepe. Een heel ander niveau, andere spelers en verschillende situaties. Overigens begon Hazard voor z'n blessure net goed te spelen, terwijl Joao Felix z'n carriere nog niet zolang geleden begonnen is. Voor Pepe geldt min of meer hetzelfde. Overigens is de kritiek op het aankoopbeleid gebaseerd op het totaalplaatje, niet enkel op de transfer van Baumgartl. Als je zoveel geld verdampt aan spelers die de subtop niet ontstijgen, kun je maar beter de mond houden en zeer dankbaar zijn dat je er nog steeds zit.

"wat heeft hazard laten zien" nou hij heeft zegmaar een topploeg in de premier league gedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 1 0 0 0
2019/2020 PSV 13 1 1 0
2018/2019 VfB Stuttgart 18 1 2 0
2018/2019 Stuttgart II 1 0 0 0
2017/2018 VfB Stuttgart 29 0 4 0
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen haalt uit: ‘Die twee van PSV kunnen er he-le-maal niks van’

Johan Derksen is bepaald niet onder de indruk van de kwaliteiten van Timo Baumgartl en Oliver Boscagli van PSV. De Duitser maakte afgelopen weekeinde tegen PEC Zwolle (0-3 winst) zijn eerste...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren