Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV gaat contract ontbinden en laat aankoop van 12 miljoen gratis vertrekken

Laatste update:

Timo Baumgartl staat op het punt om de overstap te maken naar Schalke 04, zo meldt Florian Plettenberg namens Sky Deutschland. De centrale verdediger heeft nog een contract tot volgend jaar zomer bij PSV, maar kan transfervrij vertrekken. Baumgartl is met PSV overeengekomen dat zijn contract in Eindhoven wordt ontbonden. Vier jaar geleden werd hij nog voor 12 miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart.

Baumgartl speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor 1. FC Union Berlin. De 27-jarige Duitser is inmiddels volledig hersteld van de diagnose teelbalkanker en trainde daarna volop mee bij de Duitse stuntclub. Hij kon echter nauwelijks rekenen op speelminuten, waardoor Union PSV liet weten af te zien van de koopoptie in zijn contract. PSV hoopte de verdediger daarop elders te slijten voor een bescheiden som, maar lijkt nu genoegen te nemen met een gratis uittocht.

Plettenberg schrijft namens Sky Deutschland dat Baumgartl namelijk op het punt staat om de overstap te maken naar Schalke. De degradant slaat gratis toe, daar PSV het contract van de mandekker ontbindt. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de details zoals de contractduur en het salaris. Eerder was Stuttgart, de club waar Baumgartl tussen 2011 en 2019 onder contract stond, in de markt voor de diensten van de verdediger.

Even leek het erop dat Baumgartl volledig voor een nieuwe kans ging onder Peter Bosz. Zijn management liet aan het Eindhovens Dagblad weten dat hij 'gewoon' op de eerste training voor het nieuwe seizoen zou verschijnen. Ook ging hij mee naar Oostenrijk voor het trainingskamp. PSV kocht Baumgartl in 2019 voor 12 miljoen euro van VfB Stuttgart. In Eindhoven maakte hij echter geen onuitwisbare indruk en verdween hij onder Mark van Bommel snel uit de basis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bedankt John de Jong!!

19 juli 2023 om 12:39

Of bedankt Timo!

Wist trouwens niet dat ie nog onder contract stond bij PSV.

19 juli 2023 om 12:40

Of de scouting, die is ook al jaren niet op orde.

19 juli 2023 om 12:43

Mooi dat hij zelf ook 6 jaar verantwoordelijk was voor de scouting.

19 juli 2023 om 12:53

Dan heeft z’n opvolger goed naar hem geluisterd!

19 juli 2023 om 12:57

Zie ik daar nu Unnerstal op de foto? Pffff wat is die goed geworden, heeft stappen gemaakt als een malle. Die gast heeft ballen gepakt, niet normaal... Was hij maar onze keeper

19 juli 2023 om 13:04

Heeft het gewoon goed gedaan bij Stuttgart en lijkt me gewoon een goeie speler alleen als je zo'n speler geen vertrouwen geeft en elke keer Obispo en Teze opstelt dan wordt een speler ook minder

19 juli 2023 om 12:40

Zo zonde. Ruim 17 jaar betrokken geweest bij ons PSV. Maar hij heeft de laatste jaren er echt één grote teringzooi van gemaakt. Aankopen van Baumgartl, Bruma, Romero het meerdere keren liegen tegenover de camera’s van NOS en PSV over de clausule van Xavi. Denk dat ik nog dingen vergeet.

19 juli 2023 om 12:44

De Jong is ook schuldig aan alle blessures van Romero?

Het is altijd wel makkelijk om alleen alle slechte dingen te benoemen he.

19 juli 2023 om 12:52

Is natuurlijk niet allemaal eerlijk. Negativiteit blijft lekker hangen. Romero werd door Brands gehaald, überhaupt Simons binnen kunnen halen was natuurlijk erg knap en spelers als Benitez, Sangaré, Boscagli, Angelińo en Dumfries zijn natuurlijk toppers (geweest) voor PSV die hij heeft gehaald.
Sowieso allemaal gemakkelijk, jarenlang Hoofdscouting geweest met spelers als Lozano, Malen (die overigens met een exact dezelfde clausule kwam als Simons, maar waarbij het wel goed afliep), Arias, Guardado waar hij onderdeel van is geweest. En als TD kan hij er ineens niks meer van. Hij heeft niet alles goed gedaan, maar totale teringzooi is het zeker niet geweest.

19 juli 2023 om 12:58

Romero was wel een groot risico. Zegt genoeg dat Arsenal hem niet meer wilde, omdat hij zo verschrikkelijk blessure gevoelig is. Daarnaast had Brands inderdaad Romero binnen gehaald maar de Jong was hoofd scouting op dat moment..

19 juli 2023 om 12:58

Als hij nou op die voet doorgegaan was en niet begonnen was met spelers van 8-15 miljoen te kopen. Romero is botte pech dat die niet fit bleef, maar als je met een Bruma en Baumgartl aankomt zetten, heb je amper gescout of naar de rapporten gekeken.
Lozano is niet gescout, enkel gestunt om hem binnen te halen. Angelino kwam ook met een vage constructie binnen waardoor je na een jaar weer op zoek moest naar een nieuwe linksback. Ik blijf erbij dat PSV geen spelers hoeft te halen van 10+ miljoen. Als je goed scout, vind je spelers zoals Arias die je voor een paar ton oppikt en doorontwikkeld. En Sangare lijkt inderdaad vrijwel de uitzondering, maar vooralsnog is er geen club die zijn clausule neerlegt, terwijl ik vermoed dat PSV dat geld al ingecalculeerd heeft om uit te geven.

19 juli 2023 om 13:20

Goede gozer, maar wat een miskoop is dit geweest. Goed dat hij eindelijk gaat.

Toch niet de verwachtingen waargemaakt deze speler.
Wellicht wisten de fans in Eindhoven dat het niet veel zou worden, het welkomstfilmpje zag er op zijn zachts gezegd niet top uit.

19 juli 2023 om 12:43

Ik wist niet dat bij PSV de fans het welkomstfilmpje maakte. Ik had de club professioneel genoeg ingeschat om een eigen media en PR-afdeling te hebben

19 juli 2023 om 13:00

Haha ja ik zou hetzelfde zeggen! Maar het was met een handjevol supporters op de tribune.
Iedereen zijn eigen ding he. Dat is ook het mooie.

Hoe komt PSV elke jaar aan het vermogen om best wel spelers aan te trekken met een hoog bedrag.
Nu al 23 uitgegeven en dan een contract ontbinden van een speler die 12 gekost heeft.
Europees wordt er ook niet veel binnen gehaald.
Dit doen ze best goed toch?

19 juli 2023 om 12:48

Kijk even wat zij verkopen. Een madueke en Gakpo zijn voor ontzettend veel geld verkocht. Ajax en PSV krijgen gewoon veel geld hun spelers.

19 juli 2023 om 13:17

We hebben goed verkocht, gaan nog goed verkopen (Sangare) en hebben eigenlijk de afgelopen jaren aan transfersommen (los van tekengelden) minimale uitgaves gedaan. Het grootste probleem waren de salarissen van de grootverdieners die inmiddels zijn vertrokken zoals Max, Gakpo, Madueke, Bruma, Guti, Xavi (Götze) en nu waarschijnlijk Baumgartl. De volgende zal Ramalho moeten worden en dan kan PSV echt gaan doorpakken en waarde op het veld gaan neerzetten.

19 juli 2023 om 13:51

Get is geen verwijt maar wel interesse.
Het is in de praktijk niet zo dat je alles of veel weer kan investeren als je goed verkoopt.

19 juli 2023 om 12:51

Dit jaar al voor meer dan 100 miljoen verkocht. Inderdaad een raadsel waar PSV het geld vandaan haalt. Het zal in ieder geval niet uit de transferinkomsten zijn, zeker?

19 juli 2023 om 12:53

Ze hebben afgelopen seizoen Gakpo en Madueke voor hele grote bedragen verkocht. Dus geld zal er wel zijn. Verder verwacht men dat Sangara ook voor veel geld gaat vertrekken.

19 juli 2023 om 13:34

Gakpo moest verkocht worden om een gat van 30 miljoen te dekken, als je de journalistieke berichtgeving mag geloven.

PSV heeft het voordeel dat Philips erachter zit. Die sponsoren hetzelfde bedrag zonder op het shirt te staan. Daardoor heeft PSV extra inkomsten met dat Brainport of zoiets.

19 juli 2023 om 13:38

Philips zit allang niet meer achter PSV. Brainport heeft weinig met Philips te maken, is de tech sector rond de Technische Universiteit Eindhoven.

Met VDL, NXP en ASML heeft men veel grotere spelers dan Philips in Eindhoven. Van Philips is niet zoveel meer over, eigenlijk met name de medische tak is er nog en die zit in zwaar weer door de problemen met de slaap apneu apparaten die piepschuim loslieten.

19 juli 2023 om 14:05

@SpeedyAFCA, je bent goed geïnformeerd voor een Ajaxcied. Maar om te zeggen dat Philips weinig met brainport te maken heeft is te kort door de bocht. Een NXP en ASML waren takken van Philips waar uit eindelijk afstand van is gedaan. Zonder Philips was Brainport er niet. De invloed van Philips in Eindhoven blijft enorm groot, ookal zijn ze al jaren weg.Het HighTechCampus wat Philips gebouwd heeft, waar oa een NXP zit, is ook enorm belangrijk voor ‘brainport’.

19 juli 2023 om 14:17

Plus dat ASML weer rond de 100 werknemers van Philips gaat overnemen (die al in de conductor business zaten). En dus ook al een toeleverancier van ASML was. Dus de lijntjes kruisen elkaar nog wel eens

19 juli 2023 om 16:35

Philips heeft al heel lang geleden aangekondigd minder prominent aanwezig te willen zijn als sponsor van PSV. Vrij vertaald wil Philips minder geld stoppen in de sponsoring van de Philips Sport Vereniging. Sinds die tijd zien we Philips ook niet meer prominent op de borst van de PSV-spelers. Achter Brainport zitten ook veel grotere spelers dan het huidige Philips, denk aan ASML en VDL bijvoorbeeld. Ik zie nu pas dat Speedyafc me reeds voor was.

19 juli 2023 om 17:44

Vanaf 2016 is Philips de 1 na belangrijkste sponsor van PSV en werd Brainport de belangrijkste. Dat is het laatste wat ik weet. En dat Philips mouwsponsor wordt of is van Barca.

20 juli 2023 om 14:03

De gehele brainport is natuurlijk gewoon oud philips, maar inderdaad philips doet helaas tegenwoordig alleen nog healthcare. Philips had met gemak groter kunnen zijn dan alle andere tech bedrijven, maar helaas besloot men zelf anders. Sterker nog de apneu apparaten kunnen wel eens hun ondergang gaan worden.

19 juli 2023 om 12:55

Heb gekeken naar de afgelopen 2 jaar wat betreft Europese inkomsten vergeleken met de andere clubs, aangezien je zegt dat er weinig is binnen gekomen. PSV 2021/2022 = 19.029 miljoen euro na uitschakeling in KO fase tegen Leicester in Conference LeaguePSV 2022/2023 = 23 miljoen euro na uitschakeling in kwartfinale Europa League tegen Sevilla. Feyenoord 2021/2022 = 12.4 miljoen euro na finale in Conference League tegen As RomaFeyenoord 2022/2023 = 14 miljoen euro na uitschakeling in kwartfinale Europa League tegen As Roma.In de Eredivisie heeft alleen Ajax meer verdient, doordat ze rechtstreeks geplaatst waren voor de CL.

19 juli 2023 om 13:29

Feyenoord haalde de halve finales en werden groepswinnaar. Behaalde meer punten dan PSV en ontving in hetzelfde toernooi (EL) 9 miljoen minder ???

19 juli 2023 om 13:44

Feyenoord haalde niet de halve finale. Bereikte in 22/23 net als PSV de kwart finale. Daarnaast kreeg PSV een x aantal miljoenen voor de wedstrijden tegen As Monaco en kreeg het een verliezerspremie van 5 miljoen doordat ze de CL niet haalden na uitschakeling tegen Rangers. Tenslotte werd PSV 2e met 13 punten en Feyenoord 1e met 8 punten. Hoe meer punten hoe meer geld.

19 juli 2023 om 12:55

Bliek ze hebben natuurlijk een contract ontbonden wat nog voor paar mil op balans staat.

Heeft al 3 of 4 jaar opzitten bij PSV. Genoeg afgeschreven, ook verhuurd geweest (huursom opgeleverd) etc.

Dus neem aan dat hij voor max nog 3 miljoen in de boekhouding stond.
Daar tegenover besparen zij nu wel jaarsalaris. Wat zal het zijn, voor hem rond de 800/900k per jaar?

19 juli 2023 om 13:49

Tis geen verwijt of zo maar was er wel nieuwsgierig naar.

Dat er goed verkocht is weet ik uiteraard ook , echter wil dat niet zeggen dat alles weer geïnvesteerd kan worden.

Salaris besparen is mooi meegenomen



Welkom Timo! Sterke transfer voor de 2.bundesliga!

Nu hopen dat we Karbownik, Leitsch en Skarke nog kunnen binnen hengelen.

Misschien nog een linksbuiten erbij..

Hoezo transfervrij? Schalke heeft toch nog zeker wel wat geld liggen? Al is het een miljoen?

Psv heeft wel aardig wat dure zeperds gemaakt in die tijd.

Baumgartl - 12 miljoen
Romero - 10 miljoen
Maher - 8 miljoen
Ramselaar - 5 miljoen
Luckassen - 5 miljoen.
Thomas - 3 miljoen
Vinicius - 2,5 miljoen huurprijs

Allemaal zonder 1 euro terugverdiend te hebben vertrokken.

Bruma - 7,5 miljoen verlies
Max - 8 miljoen verlies
Pereiro - 2,5 miljoen verlies

Omgerekend 63,5 miljoen verlies aan grote transfers. Excl. salaris. Dus dit zal richting de 100 miljoen gaan.

Natuurlijk met Gakpo, Depay, Madueke enz. wel weer terug verdiend, en dat zijn nog eigen jeugd spelers ook. Feit is dat er een hoop wordt weggegooid.

19 juli 2023 om 13:25

De bovenste 3 die je noemt zijn wellicht financiële zeperds. Maar iedere club maakt die... united met maguire en pogba, city heeft er in het verleden ook gemaakt met Jo en Robinho. Je moet alleen zorgen dat je af en toe goede klappers maakt om deze zeperds op te vangen. En dat doen ze ook. Want bergwijn madueke gakpo malen zijn voor flink wat geld vertrokken

19 juli 2023 om 16:32

Zeker waar, maar erg pijnlijk voor je scouting dat dit op Lozano na alleen maar met spelers uit de eigen jeugd gebeurd.

En ik ben overtuigd als Psv het met Teze iets tactischer aan het gepakt die ook voor 10-15 miljoen verkocht had kunnen worden, maar door het aankopen van Mwene (die zijn restwaarde ook flink aan het verliezen is) weinig van over blijft.

19 juli 2023 om 13:31

Rammelaar en Maher zijn transfers van 2016 en 2017 en Thomas en Vinicius zijn nou niet bepaald dure zepers.. Zo'n lijstje is altijd pijnlijk maar kan je uiteindelijk voor elke club opstellen.

19 juli 2023 om 14:51

Je vergeet van de laatste jaren nog Malen (30 miljoen), Lozano (45 miljoen) en Bergwijn (32 miljoen).

19 juli 2023 om 16:42

Misschien handig om te leren wat een balanswaarde is van een speler om over dergelijke bedragen als verlies te spreken?

19 juli 2023 om 18:33

@helyo

Ik verwacht dat er afgeschreven wordt op basis van zijn contract. PSV heeft hem voor 12 miljoen gekocht en hij tekende een contract van 5 jaar. Dat betekend dat er elk jaar 2,4 miljoen op hem afgeschreven wordt. Nu met nog een jaar te gaan zou hij 2,4 miljoen waard zijn. Hou je hem aan zijn contract dan zijn je totale kosten voor hem 2,4 miljoen afschrijving en zijn salaris kosten. Ik verwacht minimaal dat het totaal minimaal op 3,5 miljoen uitkomt (2,4 afschrijvingskosten en 1,1 miljoen voor salaris, sociale lasten en auto). Door nu het contract te ontbinden pak je een verlies van 2,4 miljoen en daar blijft het bij.

19 juli 2023 om 16:48

@shenkie zo'n lijst kun je toch bij elke club maken?

Leek destijds een goede aankoop maar dit is uiteindelijk een duur grapje geworden. Alsnog had ik hem liever gehouden dan Ramalho.

Dat eindeloos verhuren en ondertussen afschrijven was toch wel het handelsmerk van John de Jong. Gebeurde met Baumgarl, Bruma en Romero. Gewoon je verlies pakken en door! Een kleine kritische noot; was er nu niemand te vinden die nog een paar euro voor hem over had? 10-12 miljoen betalen en dan jaren later er alleen maar gratis vanaf kunnen komen....

Timo Baumgartl zag ik in 2019 als PSV-fan graag komen. Hij kwam voor veel geld, 12 miljoen, van Stuttgart maar had daar, en in Die Mannschaft -21, toch enige furore gemaakt. Helaas heeft Timo het niet waar kunnen maken. Dat hij nu transfervrij kan vertrekken zou ik toch opmerkelijk willen noemen. Misschien wil Earnest Stewart volledig schoon schip maken of drukt het salaris zwaar op de begroting, wie zal het zeggen. Feit is wel dat PSV veel te veel Cv's op de loonlijst heeft/had staan en daar zit helaas niemand bij die ook maar in de buurt komt van de topcategorie, laat staan de buitencategorie, zoals in het verleden Nielsen, Alex, of Koeman. Overigens bekruipt mij het gevoel dat er iets ontbreekt aan de scouting bij PSV. Men heeft wel oog voor middenvelders en aanvallers maar er is al jaren geen topverdediger gescout. Ik meen me te herinneren dat grote voetbalnamen in het verleden riepen dat je een goede verdediger zelf op kunt leiden maar die doorstroming vanuit de eigen jeugd zie ik ook nog niet echt bij PSV. Er zit mogelijk nog wat rek in Obispo, hij was ooit even een oogappel van Aad de Mos, en misschien gaat de nieuwe doorstroom mij nog verrassen. Hoe dan ook, ik wens Timo het beste nu hij in ieder geval volledig is hersteld van teelbalk***. Hopelijk kan hij bij zijn nieuwe club (schalke?) nog wat moois laten zien.

Weet iemand waarom het niets geworden is met deze jongen? Er moet toch een goede reden zijn om een aankoop van 12 miljoen helemaal op een zijspoor te zetten en geen tweede kans te geven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren