Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV lijdt enorm verlies en neemt definitief afscheid van Timo Baumgartl

Laatste update:

Timo Baumgartl ruilt PSV definitief in voor Schalke 04. Dat meldt de Eindhovense club woensdag via de officiële kanalen. De transfer hing al enige tijd in de lucht, en is nu dus bevestigd. De Duitser keert daarmee terug naar zijn geboorteland, om in de 2. Bundesliga te spelen. De 27-jarige verdediger kwam in 2019 over van VfB Stuttart.

PSV wilde graag afscheid nemen van Baumgartl omdat de club van zijn salaris af wilde. Volgens Voetbal International liet de Eindhovense club hem daarom zonder vaste afkoopsom gaan. Wel krijgt PSV in de toekomst nog bonussen, zodat er toch nog iets aan hem wordt verdiend. Baumgartl werd in 2019 voor 12 miljoen euro met hoge verwachtingen gekocht van Stuttgart. De centrale verdediger begon goed in Eindhoven, maar kon de verwachtingen nooit helemaal waarmaken en belandde in het najaar van 2019 op de bank.

De laatste twee jaar werd hij verhuurd aan Union Berlin. Uiteindelijk kwam Baumgartl tot 36 wedstrijden voor PSV, terwijl hij 43 keer het shirt droeg van Union. Tijdens zijn periode in Berlijn kreeg Baumgartl te maken met teelbalkanker, waar hij uiteindelijk van wist te herstellen. De 27-jarige mandekker wil Schalke nu helpen om weer op het hoogste niveau terecht te komen. De club uit Gelsenkirchen degradeerde vorig seizoen op de laatste speeldag uit de Bundesliga.

Eerder was ook Stuttgart, de club waar Baumgartl tussen 2011 en 2019 onder contract stond, al in de markt voor de diensten van de verdediger. De keuze is nu echter gevallen op Schalke, dat met Baumgartl in de gelederen hoopt op een snelle rentree op het hoogste niveau. De club uit Gelsenkirchen begint het seizoen komende vrijdag al, met een uitwedstrijd tegen Hamburger SV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Classic PSV, zo'n slechte onderhandeling bij aankoop, maar ook al een groot aantal jaren dramatische scouting.

25 juli 2023 om 23:30

Als psv nou 10 spelers verkoop hebben ze bij elkaar 10 mil kunnen ze weer winkelen

26 juli 2023 om 16:29

Iedereen heeft het wel over miskoop Bassey bij Ajax maar die wordt voor praktisch hetzelfde bedrag en een dooverkooppercentage van 20% verkocht door Ajax...... Maar Baumgartl kostte 12 Mio en loop gratis de deur uit en ook Romero kwam voor 11 Mio en wordt nu verhuurt waar PSV nog de helft van zijn salaris blijft betalen en als hij wedstrijden speelt is er een koopoptie van 2,5% waarvan nog 25% doorverkooppercentage van af moet...... eh.... goede deals dat.

26 juli 2023 om 16:46

Dat zijn dan ook precies de slechtste deal uit de historie van PSV, samen met Bruma. Dus valt allemaal nog wel mee.

26 juli 2023 om 16:55

Nou Ajax heeft toch ook hele grote miskopen. Beetje bijzonder door alleen met Bassey te vergelijken. Wat dacht je van Magallán? Of Daramy, of Ocampos? Of Bande?

26 juli 2023 om 19:26

Ja echt Bizar dat die Bassey überhaupt geld oplevert. Zou nog liever met Baumgartl spelen.

26 juli 2023 om 22:47

XAJAcfa

Kom op, wij hebben waarschijnlijk slechtere deals gehad hoor.
- Sulejmani 16 miljoen weg
- Magallan 9 mil weg
- Bande 8 mil weg

Heel veel geld en 0 aan verdiend.

Het is nu ook wel duidelijk, dat met Daramy we ook verlies zullen l(ei)(ij)den. Never gaan we de 12 mil terug verdienen. Bergwijn idem. 32 mil ga je nooit meer ontvangen.

Klaassen voor 12 mil terug en te hoog salaris, raak je aan de stoepstenen ook niet kwijt.


Nee volgens mij doen wij op dat gebied echt slechter dan PSV.

27 juli 2023 om 10:31

Daramy zit toch nog bij de voorbereiding? Bij hem moet volgens mij nog blijken wat voor aankoop het was.
Bande had direct een zware blessure (dat kan gebeuren)
Ocampos blijkt alsnog een goede voetballer (alleen niet voor de Ajax(stijl)), daar waren dus ook niet echt voortekenen van om rekening mee te houden.
Magallan, hier heb je helemaal gelijk wat een drama was dat zeg. Maar volgens mij was die redelijk "goedkoop" in vergelijking.

27 juli 2023 om 10:40

Klopt. Echter volgens mij is voetbal niet "de handel in spelers" maar de "handel in prijzen".
Wanneer een club geen prijzen behaald, drukt de (aan)koopprijs en verkoop va spelers behoorlijk op de begroting. Wanneer een club blijft winnen let niemand op die verliezen (kijk bij Ajax). Het wordt pas een "probleem" als de club geen prijzen binnenhaalt (kijk wederom Ajax).
Ajax heeft na die tijd behoorlijk wat geld verdiend om die verliezen te compenseren, of daar toe wijselijk mee omgegaan is, is wat anders. Een goede lijdraad is (nog) altijd: "ga niet boven je stand leven". Ik vind dat Feyenoord dat nu redelijk goed doet, CL maar toch geen exorbitante aankopen doen, maar meer verspreid over de linie.

25 juli 2023 om 23:57

Je vergeet slechte onderhandeling bij verkoop, ook classic PSV . Nu wil ik het deze keer wel vergeven onder het mom van puinruimen. Maar PSV verkoopt de mindere goden standaard voor een fooi de laatste jaren, en al die (halve) miljoenen tikken aan.

26 juli 2023 om 07:27

Destijds was hij aanvoerder van Jong Duitsland, was toen gewoon een aankoop die te billijken was. Dat het niet zo heeft uitgepakt is een ander verhaal. Denk dat dat meer te maken heeft met de achterlijke Hollandse school. Neem Perr schuurs als voorbeeld .

26 juli 2023 om 09:28

Je had Sven Botman beter als voorbeeld kunnen nemen denk ik, Per Schuurs is juist een voorbeeld van de Hollandse school. Kritiek op hem was dat hij enorm goed vooruit kon voetballen maar juist veel te lief was als verdediger en niet scherp genoeg op de momenten dat het belangrijk was. Nu in Italie heeft hij dat wel geleeerd, maar goed voetballen kon hij natuurlijk al.

ON: Jammer, toen hij gehaald werd klonk het wel veelbelovend. Groot talent, captain in jeugdelftallen van Duitsland etc. Achteraf is 12M echt weggegooid geld gebleken... Ben in elk geval blij voor hem dat ie weer helemaal gezond is.

26 juli 2023 om 16:32

Heeft niets met achterlijke hollandse school te maken dat Baumgartl niet kan voetballen.....schuurs kan wel voetballen en rendeert beter als klassieke laatse man dan in het spelletje wat Ajax speelt maar hij had ook Timber voor zich die gewoon stukken beter is.

Beter dan niets zullen we maar zeggen. Maar dit was een van de miskopen van afgelopen jaren.

Deze jongen paste gewoon niet bij de speel wijze van psv ik had gehoopt dat ze hem bij psv nog een kans zouden geven

Baumgartl leek destijds een goede aankoop maar dat is helemaal niks geworden. Goed dat hij weg is. Nu Ramalho nog.

Er moesten verdedigers weg om nieuwe te kunnen halen. Nou er is er nu 1 weg... ik zeg snel de Sanchez deal kapen van de Russen.

26 juli 2023 om 08:48

Sanchez hoeft van mij echt niet te komen. Die heeft de laatste jaren niets laten zien en is ook nog te duur.

26 juli 2023 om 16:33

Baumgartl viel niet in de categorie die weg moest om spelers te kunnen halen hoor dat ging om opbrengsten maar Baumgartl en ook Ramalho leveren geen knikker op

26 juli 2023 om 16:44

Baumgartl viel zeker wel in die categorie het is een verdediger. We moesten verdedigers laten gaan om nieuwe te halen heb ik gelezen dus

26 juli 2023 om 18:06

Er moet ook ruimte in het salarishuis genaakt wordeb dus in die zin valt die imo wel in die categorie.

Hebben ze 12 miljoen voor hem betaalt? Wist niet dat PSV zo met geld gesmeten had. Wat een miskoop is dit gebleken en dan nog zo’n dik verlies nemen ook. Transfersom plus grootverdiener blijkbaar. Dat is niet best.

Na Bruma vond ik Baumgartl de meest waanzinnige aankoop. 12 miljoen. En dat voor een degradant. En zo speelde hij ook bij ons. Baumgartl kon zonder ingrijpen tot in zijn eigen doel teruglopen. Angstige speler met nul zelfvertrouwen. Nu stond er natuurlijk ook geen CV naast hem waaraan hij zich kon optrekken, of een fatsoenlijke middenvelder voor hem... en Dumfries was altijd weg...

Oké hij kwam ook wel met een onmogelijke opdracht voor een talent, maar dan nog. 12 miljoen! Dat was meer dan het dubbele van wat hij waard is. Die onderhandelingstactiek van John de Jong (zwaar overbetalen) heeft ons zoveel gekost. Later deed John dit wel beter, maar vooral in zijn beginfase was het volslagen idioot. Onverantwoord.

Timo, het ga je goed!

Net zo slecht als Drommel. Moeten alle twee weg.

Zowel Baumgartl als Ramalho werden helemaal opgehemeld na hun eerste wedstrijden. Beide kunnen er nu niks meer van. Het kan verkeren

Voor de 2e Bundesliga wel een goede transfer denk ik, zeker voor weinig geld, maar mocht Schalke promoveren dan gaat hij (handelings)snelheid tekort komen vrees ik. Dat was met Yoshida vorig seizoen ook al een probleem. Misschien dat ze hem daarom ook maar voor 2 jaar vastgelegd hebben.

Nu nog een linker verdediger en een creatieve linksbuiten en de selectie is compleet. Na het vertrek van Bülter en Zalazar is er veel creativiteit verloren gegaan en is daar nog niet goed genoeg voor ingekocht vind ik, al staat er met Assan Ouedraogo (17 jaar) wel een veelbelovend talent klaar.

26 juli 2023 om 17:30

Van mij mag Reis vrijdag wel met Quedrago beginnen. Maar het zal wel Drexler op die positie zijn.

Ook zie ik nog wel een extra CV komen, Greiml lang geblesseerd, Cisse toch ook vaak geblesseerd, Kaminski erg traag en Matriciani is niks centraal. Ik had stiekem lang op Leitsch gehoopt, maar schijnt nog wel een aardig XXL pakket te zijn. Eventueel Matriciani dan naar links want Karbownik komt denk ik niet meer. En natuurlijk niet vergeten dat het verhaaltje Skarke nog steeds niet helemaal afgelopen is.

Wie zie jij nog graag komen?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren