‘Ik begrijp niet dat ze Frenkie de Jong telkens aan mij linken’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Frenkie de Jong verkast deze zomer naar Barcelona. De 22-jarige middenvelder gaat Ajax voor maximaal 86 miljoen euro verlaten en volgens menigeen moet hij bij de Catalaanse grootmacht de concurrentiestrijd aangaan met onder anderen Ivan Rakitic. De Kroaat is echter van mening dat De Jong op een andere positie speelt.

“Ik wens je veel succes en heb veel respect voor je. Ik ben blij dat je komt”, richt de veteraan zich in gesprek met Mundo Deportivo naar de Oranje-international. “Ik hoop dat je een goede tijd hebt in Barcelona, dat je geniet en je welkom voelt.” Rakitic ziet De Jong niet als concurrent. “Hij speelt op een andere positie, een andere plek dan de mijne."

“Ik begrijp niet dat ze hem telkens aan mij linken", vervolgt de middenvelder. "Bij Ajax en het Nederlands elftal speelt hij op een andere plek. Ik ben blij dat Barcelona hem heeft aangetrokken. In de eerste plaats is hij een jonge speler die erg goed voetbalt. Ik ben blij dat de club zich blijft versterken. Elke goede voetballer die hier naartoe kan komen, is welkom.”

“Maar iedereen heeft zijn plaats. Hij komt, maar ik ben ervan overtuigd dat hij niet voor mijn positie komt. Mijn plaats is bezet”, aldus Rakitic, die sinds medio 2014 actief is in het Camp Nou. De routinier, die nog tot de zomer van 2021 vastligt, heeft tot op heden 267 duels gespeeld voor Barcelona, waarin hij 34 goals en 37 assists produceerde.


Poll

Verwacht jij dat Frenkie de Jong gaat slagen bij Barcelona?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door titaantje)

Is Rakitic ook speler trainer volgend seizoen evenals Kompany?

22 mei 2019 om 11:10

Spelers zijn al een tijdje de baas bij Barca. Volgens mij hebben we een stuk of 6-7 speler/trainers rondlopen.

Dat is nog maar de vraag inderdaad. Bij Ajax speelt hij meer in de rol van nummer 6. Voor de verdediging ballen ophalen. Naar eigen zeggen is hij echter meer een nummer 8. Ik moet het nog maar zien, ik heb zelf het idee dat de Ajax-rol hem uitstekend past. Zo heeft hij in Oranje ook geschitterd

22 mei 2019 om 09:59

Hij heeft zelf op 10 gespeeld voorheen, dus als ik Rakitic was zou ik echt niet zo zeker zijn dat het geen concurrent wordt.

22 mei 2019 om 13:44

Ook in de verdediging natuurlijk onder bosz en nog een enkele keer onder Keizer en Ten Hag. Hij heeft ook in de jeugd-elftallen van ajax zeker met meer aanvallende intenties gespeeld, het maakt frenkie geen bal uit, als hij maar in de as van het veld speelt.

Frenkie kan op meerdere posities op het middenveld spelen, maar daar gaat Rakitic ook nog wel achterkomen.

Rakitic heeft geen garantie op een basisplek, Frenkie heeft geen garantie op een basisplek, niemand niet. Gewoon hun voeten laten spreken en we zien wel wie waar gaat spelen. Het feit dat Rakitic op deze kwestie ingaat zegt in ieder geval wel dat hij ermee in zijn hoofd bezig is .

22 mei 2019 om 10:09

Hij wordt er naar gevraagd he. Dus daar geeft hij antwoord op. Dus misschien is hij er in zijn hoofd helemaal niet mee bezig

22 mei 2019 om 10:17

Onder Valverde heb ik daar mijn twijfels over. Rakitic staat na Messi volgens mij als eerst op het wedstrijdformulier. Tijd voor een nieuwe frisse wind zeg ik!

22 mei 2019 om 11:07

Messi heeft echt wel een garantie op een basisplek.

22 mei 2019 om 11:41

Uuuh, ik volg Laliga nou niet heel erg op de korrel, maar ik ben er vrij zeker van dat Messi flink wat wedstrijden op de bank begon. Al is dat natuurlijk zodat hij zijn energie op peil kan krijgen voor de CL. Ik ben het verder wel met je eens, wil gewoon ff bijdehand doen

22 mei 2019 om 13:21

Precies dit. Toch snap ik Rakitic in deze wel. Het zijn twee hele verschillende spelers, dus het is niet zeker dat Rakitic en De Jong direct met elkaar concurreren voor dezelfde posities. Bovendien heeft Rakitic z'n waarde al bewezen, terwijl De Jong dat nog moet doen.

Ik snap wel waar hij op doelt. Frenkie staat toch als LCM die zich in laat zakken tot CVM om daar de bal op te halen op het middenveld, terwijl Rakitic meer als RCM en wat dieper opgesteld staat.

Bij Valverde heeft deze meneer altijd een basisplek, ook al speelt hij slecht. Net zoals een alba, pique, lenglet, Suárez, Busquets. Onder deze trainer kan de Jong speelminuten afwisselen met de andere talentjes zoals Arthur, Alena. De oude garde die is de reden dat deze coach nog voor de groep staat, let maar op Valverde zal ons teleurstellen en met de Jong omgaan zoals met Dembélé en Arthur.

Rakitic hoeft mij niet druk te maken lijkt mij. je kan moeilijk met Arthur, De Jong en Busquets in de basis gaan spelen. je hebt dan 3 controleurs staan en dat gaat niet werken. er moet ook een middenvelder opgesteld worden met aanvallende kwaliteiten, die af en toe een goal maakt en de aanvallers in stelling kan brengen.

Rakitic is geen typische aanvallende middenvelder maar heeft iig iets van aanvallende kwaliteiten. tenzij Barca een nieuwe creatieve nummer 10 gaat halen lijkt het me logisch dat Rakitic gewoon in de basis staat aankomend seizoen

22 mei 2019 om 10:37

Hoeveel doelpunten heeft het trio Iniesta - Xavi - Busquets gemaakt in hun hoogdagen? De combo De Jong/Arthur/Busquets ademt gewoon voetbal en dreiging. Die komen er heus wel uit.

22 mei 2019 om 10:46

@omgasanta

Iniesta was een aanvallende middenvelder/buitenspeler met aanvallende kwaliteiten. het gaat niet alleen om doeplunten maken maar ook om aanvallers in stelling brengen. als je met 3 controleurs gaat spelen dan heb je een gigantisch gat tussen je aanval en middenveld. je elftal is dan los zand en een goed gegroepeerde tegenstander kapot spelen kan je dan echt vergeten

wat je straks bij Barca gaat zien is allemaal balletjes breed en terug op het middenveld want niemand ziet de oplossing naar voren. er moet een aanvallende middenvelder tussen staan. dan moet je Coutinho maar op 10 zetten ofzo eventueel

22 mei 2019 om 10:53

Arthur en Frenkie zijn alles behalve controleurs, of zie ik dat verkeerd? Ze scoren te weinig, maar kunnen beiden op elk moment een dodelijke eindpass geven en anders het tempo van een wedstrijd volledig bepalen. Daarbij denk ik dat Frenkie meer diepgang heeft in zijn spel dan hij bij Ajax laat zien (vanwege zijn rol), dus die kan dat prima invullen denk ik. Afhankelijk van de tegenstander kan je er dan soms een echte loper bij zetten of juist een controleur als Busquets. Spelmakers passen juist in het Barca spelletje, toch? Het is dat Valverde in belangrijke wedstrijden echter liever voor fysiek kiest..

22 mei 2019 om 11:00

@brasileiro

De Jong is een loper/dribbelaar dus die kan je niet als aanvallende middenvelder neerzetten want niemand loopt een verdediging uit elkaar.

van Arthur heb ik ook nog niet echt dingen gezien waarvan ik denk die kan je als nummer 10 neerzetten. hij is prima ombal bezit te houden etc. net als Frenkie maar dit zijn geen spelers die lijnen uitzetten en aanvallers 1 op 1 zetten met de keeper

22 mei 2019 om 11:08

@ japie Gelukkig speelt barca ook niet met een nummer 10.

22 mei 2019 om 11:19

@bf1994

het hoeft geen pure nummer 10 te zijn maar een middenvelder met creativiteit en aanvallende kwaliteiten. iedereen heeft kunnen zien tegen Liverpool hoe weinig voetbal er in dit Barca middenveld zat omdat er te weinig aanvallende kwaliteiten in zitten. letterlijk alles moest van Messi komen en als die dan een keer zijn dag niet heeft kan je gewoon met 4-0 verliezen van een gemankeerd Liverpool

22 mei 2019 om 12:52

Niet de lijnen uitzetten? Arthur heeft juist al redelijk wat van die steekballen laten zien. En ajax domineerde in de cl wanneer de jong zich liet zien

22 mei 2019 om 10:47

Dan kan je beter met Vidal of Alena spelen, want die hebben meer aanvallende intenties. Ik zie Raketic juist meer voor de positie van Busquets, want daar heeft hij ook zijn beste wedstrijden gespeeld. Op cm is hij niet creatief genoeg en speelt hij te veel op save

22 mei 2019 om 10:48

@lebuffon

dan stel je een van die 2 op idd maar er moet een middenvelder tussen staan met aanvallende kwaliteiten. dat is bij elke club ter wereld zo en dat is niet voor niks.

PSV dacht het ook te redden met 3 controleurs in de Eredivisie na de winterstop en we hebben allemaal kunnen zien hoe dat is afgelopen

22 mei 2019 om 11:05

Rakitic in barca is toch een middenvelder die het vuile werk van messi op ruimt. Ja hij scoort wel met zijn gekke afstands schot. Maar dat maakt hem geen aanvallende middenvelder. Frenkie gaat die rol prima vervullen samen met arthur en busquets erachter.

22 mei 2019 om 11:06

Daar ben ik ook voorstander van, maar ik ben van mening dat Raketic allesbehalve een aanvallende middenvelder. Hij is meer een redelijk creatieve box to box speler die ook op cvm kan spelen, maar hem zien als speler met de aanvallende kwaliteiten vind ik een grote fout. Spelers als Alena, De jong en Puig hebben wel die aanvallende kwaliteiten en ik ben zelfs van mening dat Vidal dat meer heeft dan Raketic.

22 mei 2019 om 11:28

De Jong geeft nooit een splijtende steekpass naar voren, hoe kom je er bij dat De Jong meer aanvallende kwaliteiten heeft dan Rakitic?

22 mei 2019 om 11:59

En Raketic doet dat wel denk je? Dit is niet meer de Raketic van Sevilla die als cam speelde. De jong heeft naar mijn mening meer technische bagage en speelt minder op save dan Raketic, die wel heel vaak een pass terug/opzij geeft.

22 mei 2019 om 12:54

Wel controleurs die weinig aan de bal kunnen. Rosario kon dat in vorm. Deze 2+busquets kunnen daarentegen juist nagenoeg alles met een bal

22 mei 2019 om 10:55

Arthur een controleur? Frenkie verdedigend? Jij noemt nou net de twee meest aanvallende middenvelders controleurs... En xavi en iniesta scoorde ook alleen maar tijdens de volle maan hoor.

22 mei 2019 om 11:29

Frenkie meest aanvallend? Zucht.. als je er geen verstand van hebt..

22 mei 2019 om 12:49

Als jij niet kan zien dat frenkie heel aanvallend speelt dan kan ik je ook niet helpe

22 mei 2019 om 14:38

Frenkie zakte bij Ajax vaak terug in tot in de laatste linie. Hij speelt wel erg veel vooruit, en denkt ook altijd richting de aanval. Maar dat maakt hem nog geen aanvallend ingestelde middenvelder. Dan denk ik aan iemand die beslissender is in de eindfase (zowel met assists als zo nu en dan zelf afdrukken).

Bij Frenkie ben ik juist heel erg onder de indruk van zijn verdedigende kwaliteiten, daarin is hij gedurende het seizoen ook erg veel gegroeid. Zijn intercepties op het middenveld, vanuit waar hij gelijk weer die drang naar voren heeft, zijn een grote kwaliteit. Als zijn ploeg aan de bal is laat hij zich in de opbouw vaak tot vrijwel op de linksback positie zakken als Nico dieper stond. Hij is een geweldige voetballer, maar echt niet 'heel aanvallend'.

En to be fair, ik hoop ook niet dat hij dat zal worden. Iets meer assists geven is altijd mooi meegenomen uiteraard, maar ik vind het juist mooi hoe hij het spel dirigeert vanuit de controlerende middenveldpositie. Dat maakt hem juist zo speciaal!

22 mei 2019 om 17:19

Dat Frenkie nu wat verder naar achter staat, wil niet zeggen dat hij die aanvallende kwaliteiten niet heeft. Als je kijkt naar zijn dribbels en passing, kan hij natuurlijk ook prima verder naar voren spelen. Iets wat ik ook enorm zou aanraden, want volgens mij gaat er dan nog meer uit komen.

Met de hoeveelheid wedstrijden die Barca speelt heb je echt wel meer dan 3 middenvelders nodig (busquets, Arthur, Rakitic)... oftewel, de Jong is een welkome aanvulling.

Vidal, Alena zijn toch meer bankzitters dan basisklanten.

De Jong zal misschien niet alles spelen, maar dat moet je denk ik ook niet willen zoveel wedstrijden.

Ik hoop dat Rakitic niet vertrekt, altijd goed wat concurrentie. Verder is Frenkie niet zeker van een basisplek,maar Rakitic ook zeker niet. Je zou frenkie verwachten voor de plek van busquets. maar busquets is in mijn ogen nog steeds een van de belangrijkste spelers van barca, kind van de club en publiekslieveling. die is zeker van een vaste plek. verder zullen arthur, frenkie en rakitic het uit moeten "vechten". een middenveld met frenkie, busquets, arthur is qua voetbal het beste. maar aanvallend, en scorend en qua kracht kom je dan gewoon te kort.

22 mei 2019 om 10:39

Het publiek in Camp Nou zal De Jong ook meteen bombarderen tot publiekslieveling denk ik 😀 gewoon 1x die joviale glimlach en 1 geniale pass en het is zo ver

22 mei 2019 om 11:02

Ja dat gaat echt niet lang duren hoor.

ETH heeft in een interview met VI uitgelegd dat Frenkie te avontuurlijk is om als enkele 6 te gebruiken, maar dat dit avontuurlijke ook juist een enorme kracht is en je niet met opdrachten wil smoren. Daarom kwam hij met de dubbele 6 oplossing en dan niet van de Beek ernaast (want die was volgens ETH ook te vaak weg en daarom staat hij nu op 10), maar een Schone.

Barca speelt wel met een enkele 6 (busquets) en 2 ervoor doorgaans dacht ik. Als Valverde dezelfde mening is toegedaan als ETH (dat Frenkie niet in zijn eentje op 6 kan staan, omdat hij te vaak weg is), dan komt hij dus op een van de plekken ervoor te spelen en dus zal hij ook zeker wel concurreren met Rakitic. Of, Barca gaat zijn systeem een beetje aanpassen om de kwaliteiten van Frenkie te maximaliseren en gaan ze ook met een dubbele 6 spelen.

Ja denk dat rakitic de hete adem al in de nek voelt. Hij weet ook wel dat busi sowieso op 6 blijft spelen dus een van die andere 2 plekken op t middenveld zijn voor hem de jong en arthur.

Ik ben bijna van mening van wel tenminste als valverde niet als een lafaard wil gaan spelen. Busquets en op links arthur op rechts frenkie of andersom. Dan heb je een middenveld met ervaring en nieuwe jonge impulse die zeeer goed onder druk kunnen voetballen.

De bedoeling was rakitic te verkopen. Maar ik zou eerder busquets verlopen. Die heeft beste tijd gehad.

Het middenveld van volgend seizoen gaat/moet bestaan uit Busquets, Frenkie en Arthur. Daarmee heeft Barca weer een balvast middenveld die het tiki taki kan terugbrengen en voor meer diepte kan zorgen. Rakitic zou graag willen blijven maar persoonlijk vind ik dat dit het moment is om te verkopen. Hij staat er goed, levert daardoor nog een smak geld op dat de koop van De Ligt deels kan financieren etc. Ik las dat hij amper 9 km ik de halve finale had gelopen tegen Liverpool. Bizar. Vreemd genoeg zie ik bijna alle wedstrijden Arthur en Rakitic ook lager lopen dan Busquets. Daar moet Valverde of zijn opvolger iets mee.

Hij lijkt kwa spel het meest op Busquets, maar die lijkt juist het meest zeker van een plek op het middenveld. Rakitic, Vidal, Coutinho, Artur en de Jong zullen moeten vechten om die andere 2 plekken op het middenveld. Daarnaast heb je nog de talenten van Barca die op de deur kloppen zoals Puig, Alena en Oreo Busquets .als Sergio Busquets geblesseerd of geschorst is dan denk ik wel dat de kans groots is dat Valverde de Jong voor hem kiest voor die positie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4887 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

126 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kees Jansma verrast: ‘Ik weet niet precies waarom hij is mislukt bij Feyenoord’

Kees Jansma vraagt zich af waarom Renato Tapia nooit is doorgebroken bij Feyenoord. De 23-jarige middenvelder is een belangrijke kracht bij de nationale ploeg van Peru, maar kan in Rotterdam niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 16 juni
Torino is absoluut niet van plan om de aan PSV gelinkte Lyanco Vojnovic te laten vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren