Antoine Griezmann kondigt vertrek bij Atlético Madrid aan

Dinsdag, 14 mei 2019 om

Antoine Griezmann is bezig aan zijn laatste weken bij Atlético Madrid, zo maakt de club dinsdagavond bekend via de officiële kanalen. De Fransman heeft zijn werkgever verteld dat hij volgend seizoen niet in het Wanda Metropolitano zal spelen. De verwachting is dat Griezmann binnen afzienbare tijd de overstap zal maken naar Barcelona.

“Na mijn gesprek met Cholo (trainer Diego Simeone, red.), Miguel Ángel Gil Marín (voorzitter, red.) en de mensen op kantoor wil ik de fans die mij zoveel liefde hebben gegeven rechtstreeks toespreken. Ik heb besloten om te vertrekken, om andere dingen te zien en andere uitdagingen aan te gaan. Dit heeft mij veel moeite gekost, maar dit is wat ik voel en nodig heb. Het zijn vijf belangrijke jaren geweest, waarin ik mijn eerste grote prijzen heb gewonnen. Ik zal jullie voor altijd in mijn hart meedragen, dat wilde ik jullie na de coach en de club ook laten weten.”

“Ik heb ervan genoten, ik heb alles gegeven op het veld en ik heb geprobeerd om een goede jongen te zijn. Ik heb geprobeerd om de mensen die naar het Metropolitano kwamen plezier te geven, ik voel verder alleen maar dankbaarheid”, laat de 28-jarige Griezmann weten in een afscheidsvideo. De aanvaller verruilde Real Sociedad in de zomer van 2014 voor Atlético en groeide in de daaropvolgende jaren uit tot een van de sterspelers van de nummer twee van LaLiga. Met de Madrilenen won hij vorig seizoen de Europa League, terwijl hij ook een Spaanse en Europese Super Cup op zijn naam schreef.

De belangstelling van Barcelona komt niet uit de lucht vallen, aangezien de Catalanen afgelopen zomer ook al nadrukkelijk achter de handtekening van Griezmann aanzaten. Na een maandenlange stroom van geruchten besloot hij toen echter toch in Madrid te blijven. Dit seizoen kwam er door toedoen van Juventus echter al vroeg een einde aan het Champions League-avontuur van Atlético en is naar verluidt een van de redenen dat Griezmann na is gaan denken over zijn toekomst bij de club.

Atlético en Barça gaan volgens berichten uit Spanje deze week weer met elkaar om de tafel, maar de kans is groot dat zijn transferclausule van 125 miljoen euro op tafel moet komen. In het nieuwe contract dat Griezmann vorig jaar bij Atlético tekende werd opgenomen dat hij vanaf 1 juli voor dat bedrag op te halen is. Hij zou na Frenkie de Jong de tweede grote aankoop van de Spaanse landskampioen voor volgend seizoen kunnen worden, al zitten de Catalanen ook nog nadrukkelijk achter Matthijs de Ligt aan.


Poll

Denk jij dat Antoine Griezmann volgend seizoen voor Barcelona speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

225 reacties (laatste reactie door -the maestro-)

Het gaat dan toch gebeuren...

14 mei 2019 om 22:33

Wat een paniek beleid bij Barcelona zeg. Altijd maar PSG en Man City met de grond gelijk maken dat zij het voetbal kapot maken en de markt laten exploderen, maar intussen zelf lekker 150 miljoen betalen voor pure middelmaat als Griezmann, Coutinho, Dembele en noem ze maar op. Hypocriet ten top gewoon.

Griezmann is zwaar overbodig. Je hebt met Suarez al een topspits in huis en Messi kan daar ook spelen. Dan koop je Griezmann die zwaar overbodig is en ook nog eens peper duur. Dit te bedenken dat Man City's duurste speler ooit KdB was voor slechts 74 miljoen euro, terwijl Barcelona intussen dat bedrag al lang gepasseerd is met spelers als Dembele, Coutinho, Neymar, Suarez, Frenkie de Jong en dadelijk ook nog De Ligt en Griezmann (allemaal duurder dan duurste aankoop ooit van Man City) en nog durven ze Man City af te kraken en Man City de grond in te boren en te schreeuwen dat Man City samen met PSG de clubs zijn die de markt kapot maken en het voetbal verpesten. Werkelijk waar hypocriet voor worden!

14 mei 2019 om 22:36

Hahaha zegt de city fan, als die spelers middelmaat zijn wat zijn spelers als danilo walker en mahrez dan? Hou op man

14 mei 2019 om 22:36

Pure middelmaat? Griezmann heeft zich bewezen in LaLiga en is wereldkampioen. Ik weet niet wanneer iemand een absolute topper is volgens jou, maar in mijn wereld valt een speler als Griezmann wel in die categorie.

14 mei 2019 om 22:36

Ik ben het met je eens. Meedoen met de oliesjeiks hoort niet bij het Barca-DNA. Het huidige bestuur leeft helaas niet met de inachtneming van deze cultuur.

14 mei 2019 om 22:37

Pure middelmaat? Griezmann? Alsjeblieft man...

14 mei 2019 om 22:38

Pure middelmaat? Sorry maar dat je Coutinho (na dit seizoen) middelmaat noemt kan ik nog begrijpen maar Dembele (opkomend talent) & Griezmann, die beiden wereldkampioen zijn, pure middelmaat noemt kan ik niet begrijpen.

14 mei 2019 om 22:39

Nou ja. Middelmaat? Coutinho en Griezmann hebben zich aardig bewezen. Voor Dembele is misschien te ve betaald, maar die jongen heeft heel veel talent.

14 mei 2019 om 22:39

Jullie halen backs voor 50 mil..

14 mei 2019 om 22:41

Wat moet dat lekker zijn om de feiten naar eigen wens te verdraaien om ze vervolgens te gebruiken in een tirade waar de subjectiviteit vanaf spat.

14 mei 2019 om 22:41

Mahrez middelmaat?

14 mei 2019 om 22:42

griezmann middelmaat ? vraag me echt af wie de toppers zijn in uw ogen ? ben het wel met u eens dat barca mee gaat in de transfergekte, past totaal niet in de filosofie .

14 mei 2019 om 22:43

'als die spelers middelmaat zijn' je mist duidelijk mijn punt hier.

14 mei 2019 om 22:44

Omdat hij feiten benoemd is hij gefrustreerd? Barca koopt flink in ek gebruikt amper eigen jeugd. Bovendien speelden ze altijd aanvallend 433 en daar is ook weinig van over. Ik vind het jammer want keek graag naar Barca

14 mei 2019 om 22:46

Ik begrijp dat je je gram wilt halen en je punt is duidelijk. Ook heb ik, net als jij, wat aan te merken op het paniekerige beleid van Barca. Maar spelers als Griezmann en Coutinho vind ik geen middelmaat. Daarbij heb ik ook nog vertrouwen in Dembele dat hij zich ontwikkeld tot het niveau dat Barca na wilt streven. Barca moet naar mijn mening back naar de basics en dat is jeugd uit La Masia in het elftal laten meedraaien. Daar zijn ze groot mee geworden en dat maakt hen tot de mooie club die het is/was.

14 mei 2019 om 22:49

Barca heeft de afgelopen 10 a 15 jaar misschien wel de meeste jeugdspelers in het eerste elftal laten spelen. Dat ze nu een keer flink geld gaan uitgeven is echt niet gek

14 mei 2019 om 22:52

@carlosjr11, was idd niet scherp. Lange dag gehad haha.

14 mei 2019 om 22:55

haha ongelofelijk wat ik hier lees Griezmann pure middelmaat.. En Suarez is duidelijk aan vervanging toe. Vind het wel grappig dat je blijkbaar weer Manchester City erbij moet halen bij een Griezmann die zijn vertrek aankondigt.

14 mei 2019 om 22:56

ja maar dan zal je jaren titels opofferen , er is niets mooier dan idd met eigen jeugd spelen ,het is helaas niet meer haalbaar in het moderne voetbal . Topploegen hebben het geduld niet meer en gaan voor instapklare spelers , het neemt natuurlijk niets weg aan het feit dat barca massaal ongericht aan het inkopen is .

14 mei 2019 om 23:01

Griezmann is verre van middelmaat hoor...

14 mei 2019 om 23:05

Ach die gozer is toch de joker van dit forum? 95% is onzin en alles is minder dan City. Alleen maar voor de likes.

Griezzman is een geweldige speler, maar ik vind hem totaal niet passen bij Barca. Wie gaat er worden opgeofferd voor hem?

14 mei 2019 om 23:06

Het is een verandering van beleid, niks mis mee. En de voetbalwereld is al naar de klote

14 mei 2019 om 23:09

Coutinho, die schiet nog geen deuk in een pakje boter op dit moment

14 mei 2019 om 23:12

Sowieso Coutinho.

14 mei 2019 om 23:14

Los van het feit dat Griezmann geen middelmaat is, denk ik dat het wel duidelijk is dat Barcelona niet meer beschuldigend het woord koopclubs in de mond kan nemen.

14 mei 2019 om 23:17

Even serieus meen je dit? Suarez is een topspits maar niet voor lang meer en dat weet jij en iedereen ook. Suarez is pas nog aan z’n knie geopereerd en dat zijn die dingen die allemaal gaan meespelen. Griezzman is gewoon een topaankoop als hij naar Barcelona komt. Heerlijk

14 mei 2019 om 23:17

@Zermatt: je vergeet een zeer belangrijk detail. Barcelona heeft geen dubieuze eigenaar die waar nodig geld bij drukt en vage sponsorconstructies heeft om de FFP te ontduiken. Barcelona is praktisch schuldenvrij en is van de socio’s. Wat zij dan met hun geld doen, moeten ze lekker zelf weten. Heel groot verschil tussen Barca en City.

15 mei 2019 om 00:06

@ronaldodinhogcho

en Liverpool dan die nu in de CL finale staan met spelers als Alexander Arnold en Gomez? dat is volgens mij gewoon eigen jeugd

15 mei 2019 om 00:17

@japie_krekel Gomez komt niet uit de jeugd, volgens mij.

15 mei 2019 om 00:17

Ik stopte bij pure middelmaat. Hoe kun je die spelers middelmaat noemen? Sterker nog: Ik vind Dembele op basis van talent nóg beter dan Mbappé. En dat is al een klasbak!

@Japie
Gomez komt van Charlton Athletic.

Edit:
Heb het even opgezocht, voor 4,9 miljoen.

15 mei 2019 om 00:37

@potrikolipos @kowalski

ok. dan valt de doorstroom van jeugd bij Liverpool inderdaad ook tegen

15 mei 2019 om 00:55

Je laat ook geen gelegenheid voorbij gaan om je haat jegens Barcelona te uiten, he? Wordt je niet moe van jezelf? Neem een biertje en laat de azijn in het vervolg staan.

15 mei 2019 om 00:59

Professor, de.bedoeling is dat Coutinho verkocht gaat worden aan Chelsea, mits de straf wordt uitgesteld na het hoge beroep. Anders zal er een andere club gevonden moeten worden die bereid is om minimaal 100 miljoen te betalen voor Coutinho.

15 mei 2019 om 01:27

Barca is inderdaad meegegaan met de trend. Maar dat moet nu eenmaal. Mensen verwachten dat ze per generatie een paar Xavi’s en Iniesta’s uit La Masia toveren maar zo werkt het helaas niet. Er zullen weer jeugdspelers opstaan maar dat heeft veel tijd nodig.

15 mei 2019 om 01:27

Wat je ook zegt betekent weinig. Griezman pure middelmaat noemen. In mijn ogen een top 3 speler, en misschien voor de realistische, objectieve kijker gewoon een top tien speler.

15 mei 2019 om 02:23

Walker en mahrez zijn gewoon goede spelers?

15 mei 2019 om 06:51

Messi busquets roberto alena pique is toch ook eigen jeugd?

15 mei 2019 om 10:15

Ik vind het een domme transfer van Barcelona maar goed, ik ben dan ook door nog geen enkele club benadert voor een functie als technisch directeur. 😂 dat gezegd zijnde gaat het nog steeds over kwaliteit vs kwantiteit. Barca gooit met recordsommen de voorbije jaren maar komt nog steeds laaaang niet in de buurt van de netto uitgaven van psg en City de voorbije 5-10 jaar. Barca moet nog serieus zn best doen om meer dan 1biljoen netto uit te geven aan transfers in 1 decennium...

14 mei 2019 om 22:35

Wat een topaankoop weer van Barça frenkie komt in een warm bedje

14 mei 2019 om 22:41

Vind het ook een prima aankoop. Goede spelers kosten nou eenmaal veel geld, en Griezmann is absoluut een goede speler. Zoals ik er nu naar kijk heeft Barca een veel betere ploeg dan Real volgend seizoen. Ook als Madrid Hazard en Pogba haalt, denk ik dat de beste 11 van Barca iets beter zijn. Ook verwacht ik dat Coutinho en Dembele zn draai nog wel gaan vinden daar.

15 mei 2019 om 00:18

Die hebben sowieso een betere ploeg zolang die kleine Argentijn daar zit.

Toch gek dat zo iemand dan vorig jaar besluit Barcelona af te wijzen en een nieuw contract tekent om dan amper een jaar later alsnog overstag te gaan.

14 mei 2019 om 22:32

Misschien voor de club gedaan die vangen nu meer centen

14 mei 2019 om 22:35

En zijn natuurlijk een aantal dingen veranderd sinds vorig jaar. Vorig jaar twijfelde hij natuurlijk ook al hevig, maar nu is suarez weer een jaartje ouder en heeft hij weer gezien dat prijzen halen met dit atletico erg lastig wordt. En denk dat als hij nog ooit nog bij een absolute topclub wilt spelen, dit wel 1 van zijn laatste kansen is.

14 mei 2019 om 22:41

Dat wist hij vorig jaar ook.. wat is er veranderd? Zal wel de tekenbonus zijn.

14 mei 2019 om 23:50

Dat wist hij vorig jaar ook..

Nou, nee. Ik denk dat we allemaal iets meer hadden verwacht van Atletico dit jaar. Griezmann zelf wellicht ook, en nu komt misschien eindelijk het besef dat hij bij Atletico geen hoofdprijzen zal pakken. Hij moest een koningskoppel vormen met Costa, maar die is zwaar geflopt. Daarnaast vertrekt zijn beste vriend Diego Godin, en enkele andere spelers zoals Juanfran, Luis, Lucas Hernandez lijken ook te gaan vertrekken. Ja, die zullen wel vervangen worden door jonge talenten, maar het is momenteel nog niet echt duidelijk hoe Atletico er volgend jaar zal uitzien. Al bij al, vind ik de keuze voor Barca zeer logisch, nog veel logischer dan 12 maanden geleden. Want er is dus echt wel heel wat veranderd, ook al beweer jij van niet.

Hij is logischerwijs ook weer een jaartje ouder geworden en nu zit hij op de top van zijn kunnen. Het is voor de 28-jarige Griezmann, net zoals voor leeftijdsgenoot Hazard, nu of nooit. Enerzijds is het wel mooi om als clublegende bij Atletico/chelsea te vertrekken op je 33ste of 34ste, maar anderzijds is het best jammer dat je je beste jaren hebt 'vergooid' bij een club onder je niveau, en je erelijst 1/4 is van wat hij had kunnen zijn.

14 mei 2019 om 23:57

Als Atletico toch spelers bij de vleet verkoopt, dan mag ons eigen favoriete cluppie wel even gaan hengelen naar Gimenez. Dat zou echt een geweldige CV voor ons zijn! *Is aan het dromen*

14 mei 2019 om 23:59

@Bon Jovi, ik sta helemaal achter je woorden. Ik begrijp Griezmann volledig, want een speler van die categorie wil nou eenmaal grote prijzen pakken. Het enige wat me dwars zit, is dat hij met zijn contractverlenging en documentaire ons allemaal heeft bedrogen. Laten we ook niet vergeten dat Lemar deels is gehaald vanwege zijn vriendschap met Antoine. Maar goed, Lucas en Griezmann brengen ruim 200 miljoen in het laadje, dus daar kan goed van ingekocht worden.

15 mei 2019 om 00:55

Nu begrijp je Griezmann volledig maar enkele uren geleden piepte je anders bij dat bericht van Gelson Martins

15 mei 2019 om 15:19

Ik snap dat hij prijzen wil pakken, wat nou eenmaal sneller gaat bij Barça. Wat ik niet begrijp is dat hij een documentaire gaat maken dat hij Barça afwees en het jaar daarop alsnog vertrekt, terwijl hij een van de beste betaalde voetballer is, alle vrijheid heeft op het veld en tweede captain is.

15 mei 2019 om 17:35

Klopt, dat is wel wat hypocriet van hem, maar goed, ik heb altijd al de indruk gehad dat Griezmann wel een hele hoge dunk van zichzelf heeft en vaak dingen doet om een wit voetje te halen bij de fans.

14 mei 2019 om 22:43

Misschien heeft de pijnlijke uitschakeling tegen Juve hem aan het denken gezet. Ik snap dat je op een gegeven moment klaar bent met dat eeuwige betonvoetbal. Nu Lucas, Godin, Luis, Juanfran en Griezmann allen vertekken, mag Simeone ook gaan wat mij betreft. Gewoon een aanvallend aangestelde coach voor de selectie zetten en de 250 miljoen aan transferinkomen uitgeven aan spelers als Telles, Manolas en Joa Felix. Ik geloof in dit bestuur! Aupa Atleti!❤

15 mei 2019 om 08:50

Misschien heeft Atletico destijds gevraagd om een gunst dat hij ze nog halve jaartje tijd geeft voor vervanger te zoeken voordat ze meewerken aan een transfer.

Die speelt volgend seizoen bii Barça. Jammer had liever iemand anders gehad maar ja alles is beter dan nog een seizoen het gezeik van Suárez aan zien. Ben benieuwd hoe barca wil gaan spelen..

14 mei 2019 om 23:29

Ik ben benieuwd of Barca echt zo veel geld uit te geven hebben, De Jong voor 75+, Griezmann 125, en dan ook nog de Ligt die ook minimaal 75 moet gaan kosten? En zijn ze daarna klaar? Wel een goede versterking voor iedere linie, maar wat hebben ze nog nodig verder in de selectie?

14 mei 2019 om 23:32

4-5-1 op de omschakeling zoals nu .. Grapje heh

15 mei 2019 om 06:54

Zal me niks verbazwn als valverde weer 442 gaat spelen. Lekker vidal busquets rakitic en de jong op het middenveld. Wn dan messi en griezman aanval. Lekker zelf uitzoeken daar voor in

15 mei 2019 om 01:29

Haha,
Ik zelf zou het juist verschrikkelijk zonde vinden als Griezmann naar Barcelona gaat. Heb te weinig met Barcelona om zo'n mooie speler, één van mijn favorieten, daar te zien spelen.

Zat eraan te komen. Zie hem graag bij Barca spelen.

Goal.com en meerdere Engelse media melden dat hij voor 125M voor Barcelona gaat tekenen.

14 mei 2019 om 22:34

Er zijn betrouwbaardere bronnen als het gaat om Barcelona/Spanje dan Goal.

Goede aanwinst voor Barcalona, ben alleen benieuwd wat er dan met Suarez gaat gebeuren

14 mei 2019 om 22:33

Naar ajax

14 mei 2019 om 22:37

Zou prachtig zijn, denk persoonlijk zelf Juventus

14 mei 2019 om 22:42

Suarez blijft de vaste nr volgens td messi. Niemand zet zijn lievelingetje naast t veld!

Messi en griezmann gaat niet samen..

14 mei 2019 om 22:33

Ja suarez en messi zou ook niet werken. Neymar en messi zou ook niet werken. Msn zou ook niet werken. Ik moet het maar zien hoor.

14 mei 2019 om 22:35

Messi en Neymar zou niet werken? Suarez en Messi zou niet werken? Dat heb ik nog nooit iemand horen roepen... Alleen een paar popie jopies dat Neymar het bij Barca niet zou redden omdat de stap van Santos naar Barca te groot zou zijn.

14 mei 2019 om 22:37

Dat heb ik wel degelijk gehoord, zelfs de grote Cruyff zei dat 3 kapiteins op een schip niet zou werken. Je hebt duidelijk veel gemist.

14 mei 2019 om 22:41

Er waren genoeg mensen die riepen dat zo veel leiders en sterren in een team niet zou werken. Zoals Carlos idd aangeeft was zelf Cruyff een van die mensen

14 mei 2019 om 23:06

2 kapiteinen had cruyff gezegd neymar en messi*

14 mei 2019 om 23:09

Heb het in ieder geval zelf nooit gehoord. En dat van Cruyff heb ik dan inderdaad gemist. Mja een Neymar was/is alles behalve een leider. Heb er zelf nooit aangetwijfeld , mja achteraf is natuurlijk heel makkelijk praten.

14 mei 2019 om 23:10

Carlosjr11, het is toch zo? Je kan niet 3 spelers hebben die de grote man willen zijn. Voetballend gaat het natuurlijk prima samen Neymar Suarez en Messi, niemand ontkende dat. Neymar wilde de grote man zijn, dus vertrok hij. Suarez hoeft helemaal niet de grote man te zijn.

Cruyff had dus gewoon gelijk. Voetballend zou het werken dat zei iedereen, maar Cruyff bedoelde met kapiteins natuurlijk grote mannen

14 mei 2019 om 23:18

@R.madridista klopt dat neymar wegging om de grote man te worden maar na 3 jaren alle records te hebben gebroken en de UCL te hebben gewonnen als trio kan je ook moeilijk zeggen dat het niet gewerkt heeft. De beste trio aller tijden imo die ten einde kwam door neymar zijn ego. Heel jammer

15 mei 2019 om 00:00

Ja, want Neymar wist wat zijn plek was bij Barcelona en hoefde niet de 'kapitein' te zijn. Toen na 4 seizoenen wilde hij dat opeens wel.

14 mei 2019 om 22:33

Denk ik ook niet, puur gevoel geen onderbouwing.

Ongelooflijk waar Barca het geld vandaan tovert. Ze gaan waarschijnlijk ook De Ligt halen voor minimaal 70mil. Jammer dat Griezz vertrekt, kon daar uitgroeien tot een legende.

14 mei 2019 om 22:34

Ik denk dat Barça ondertussen wel al aan een miljard euro omzet zit. De transfer van Neymar heeft hen natuurlijk wel geholpen.

14 mei 2019 om 22:39

Je kan nog 10 jaar het geld van Neymar erbij halen, maar dat raakt toch ook ooit op. Ik neem aan dat Coutinho weg gaat, maar dan nog koopt Barcelona dus FdJ, De Ligt en Griezmann wat samen ongeveer 270 miljoen kost. Verder betalen ze ongelooflijk veel salaris, dus ik ben oprecht benieuwd waar ze zoveel geld vandaan halen. En ik snap dat ze veel omzet draaien, maar wel bizar dat ze steeds zoveel kunnen uitgeven. Hiermee ben ik wel bang dat La Liga volgend seizoen weer naar Barca gaat. Real gaat niet binnen 1 transfer periode alle zwakke plekken kunnen versterken, dat zijn er veel te veel op dit moment.

14 mei 2019 om 22:43

Ze zullen het wel ergens vandaan halen. Vanwaar precies maakt mij niet uit, zolang ze geen vieze zaakjes doen.

14 mei 2019 om 22:45

Barca betaald op dit moment alleen aan salarissen al een kleine 600 miljoen per jaar. En daar komt nog heel wat bij. Dan kun je wel 1 miljard aan omzet draaien maar ze geven ook in 1 jaar tijd als de Ligt nog komt al ruim 500 miljoen uit aan transfers (Coutinho, Malcom, Lenglet, Dembele, Frenkie, De Ligt, Griezmann, Arthur). Dat is zelfs veel meer dan het bedrag dat ik noemde. Barca is echt wel een koopclub geworden en geen schim meer van de club die ze vroeger zeiden te zijn..

14 mei 2019 om 22:46

ElCapitan4, ben er ook bang voor ja dat Barca weer kampioen gaat worden volgend jaar. Real gaat sws nooit alle problemen oplossen in 1 transferperiode. Het zal me niks verbazen als alleen Militao en Hazard komen...

14 mei 2019 om 22:54

ModricMagic, dat lijkt me iets te weinig. Ik geloof wel dat Real nog een spits gaat halen (Jovic) en een middenvelder (Pogba, Eriksen?). Maar dan nog ligt het echt aan Zidane. Als hij blijft vasthouden aan spelers als Vazquez, Asensio, Isco en Marcelo dan wordt het een heel lang seizoen. Als we de Spaanse media moeten geloven gaat Enzo Zidane ook nog eens 2e keeper worden. Ik ben eens benieuwd. Achja, zolang Messi er speelt zie ik Barca nog heel vaak kampioen worden. Hij presenteert veel te constant in de Liga, zo’n speler hebben wij helaas niet.

14 mei 2019 om 23:09

Volgens Forbes verwacht Barca dit jaar een omzet van bijna een miljard euro en een winst van 15 miljoen. Daar halen ze het dus níet vandaan lijkt me

15 mei 2019 om 00:12

Ja, ze zullen het toch wel ergens vandaan halen? Waarom maken jullie je nou druk waar voetbalclubs hun geld vandaan halen?

14 mei 2019 om 23:09

Eigenlijk maakt geld het voetbal helemaal kapot. En dat zeg ik niet omdat het om Barca gaat, integendeel. Man City heeft door er honderden miljoenen tegen aan te gooien een Premier League winnaar gecreëerd en zo ook PSG. Ook mijn eigen club heeft er veel mee te maken gehad. Ik vind dat het anders moet, want de regels van FFP werken totaal niet. Voetbal moet weer een spel worden en geen ‘pay to win’. Ik vind het bijvoorbeeld bij de NBA tien keer zo mooi geregeld. Daar voert beleid in bijna alle gevallen nog de boventoon ten op zichte van geld en is alles overzichtelijk. In het voetbal zijn mensen ondertussen zoveel regeltjes aan het omzeilen dat we door de bomen het bos niet meer zien. Kan iemand mij op een fatsoenlijke manier uitleggen dat de transfer van Neymar op een eerlijke en rechtvaardige manier heeft plaatsgevonden? Er zijn dan allemaal geluiden dat de transfer van Neymar door een constructie via Quatar is mogelijk gemaakt. Ik zou echt graag een versimpeling en verbetering van de regels zien, want als je ziet wat je met geld kunt bereiken in het voetbal, door flink wat regels te omzeilen, zou je bijna vergeten dat het gewoon een spel is.

15 mei 2019 om 09:48

Goat, dat vraag nu iedereen zich af. Waar halen zij dit geld vandaan. Het omzet van Barcelona is lager dan Real Madrid. Alleen United is nu momenteel hoger.

beste speler gaat weg, wie zouden jullie halen??

14 mei 2019 om 22:34

Die reserve spits van tottenham , die tegen ajax zo goed inviel lijkt me wel een mooie speler voor atletico

14 mei 2019 om 22:39

Llorente bedoel je? Wel een heel ander kaliber dan Griezmann, ik denk dat Atleti wel op een iets grotere vos mikt. Maar wie inderdaad..

14 mei 2019 om 22:44

Ja die bedoelde ik idd balvast net een beetje zoals costa maar idd niet vh niveau dat atletico eigenlijk zou moeten kopen

14 mei 2019 om 23:10

Haha inderdaad. Dan ga ik wel echt huilen!

14 mei 2019 om 22:34

Martial of Depay misschien wel

14 mei 2019 om 22:42

In Spanje gaat het rond dat Atleti Cavani/Icardi & Dybala wilt hebben. Zou een goede zet zijn naar mijn mening. Als Dybala weer in vorm komt doet hij zeker niet onder voor Griezmann. Voeg daar een Cavani/Icardi aan toe en je hebt een top voorhoede.

14 mei 2019 om 22:44

Atletico gaat voor icardi of jovic

14 mei 2019 om 22:55

Heb zon gevoel dat Cavani wel weg wil bij PSG. Zou denk ik ook wel goed passen bij Atletico. Atletico is er onderhand wel aan gewend om een topspits te vervangen dus komt vast wel goed..

14 mei 2019 om 23:09

We krijgen met het verkoop van Griezmann, Lucasen mogelijk Diego Costa een enorme zak geld. Zeg maar gerust dat we slordige 250/300 miljoen binnenharken en daar kun je enorm van gaan bouwen. Zo is dat ook jaren geleden met Fernando Torres gebeurd. Ik hoop dat we talenten als Upamecano, Joã Felix en Timo Werner kunnen halen. Daarnaast zijn twee nieuwe backs ook broodnodig. Alex Telles lijkt een zekerheidje en ook Sidibe lijkt dicht bij een overstap naar Atletico te zijn. Laten we een voorbeeld nemen aan Liverpool. Ook hun sterspeler vertrok voor gigantisch bedrag naar Barça maar wisten daarmee een geheel nieuw middenveld te kopen. Laten wij dan maar een nieuwe voor- en achterhoede bouwen.

14 mei 2019 om 23:30

Het probleem met die inkomende bedragen is dat ze over pakweg 3 tot 10 jaar verspreid worden dus je krijgt niet in 1x die activa op de balans. Atletico gaat het niet alleen kwalitatief maar ook mentaal heel zwaar krijgen volgend jaar.. hopelijk kunnen ze grip op de top 3 houden

14 mei 2019 om 23:38

Maar het afbetalen van die spelers dan net zo goed toch?

15 mei 2019 om 00:11

Zie jij iets in Werner? Je noemt hem wel vaker in je reacties. Ik volg Leipzig totaal niet maar heb hem toch al een tiental keer gezien bij Duitsland, en die gast kan er wat mij betreft helemaal niks van. Hij kan snel lopen... en that's it. Dramatisch als aanspeelpunt, dramatisch aan de bal.

15 mei 2019 om 00:16

Dr.jero

Ja, transfers worden meestal in schijven betaald. Maar dat betekent dus ook dat ze nog inkomsten van vorige jaren krijgen, zoals voor bijvoorbeeld Gameiro. Valencia heeft vorig jaar wellicht niet in 1x de volledige som betaald. En de spelers die Atletico wil kopen zullen ze ook gewoon in schijven betalen. Als ze Jovic halen, zullen ze ook niet in 1x 80 miljoen moeten neerleggen, maar 4 schijven van 20. Het werkt natuurlijk 2 kanten op dus ik snap je reactie niet goed.

En het zou wel eens goed kunnen dat ze voor Griezmann in 1 klap toch 125 miljoen vangen, want zo'n afkoopclausule moet in 1x betaald worden, zoals ook bij Neymar het geval was.

15 mei 2019 om 10:56

Als je de reactie niet snapt komt dat door je eigen tekortkomen. Ze moeten een half team gaan renoveren dus ze kopen niet 2 of 3 spelers maar ws richting de 6 of 7. Ja afbetaling is ook bij aankopen maar als je veel meer aankopen doet dan verkopen zit daar alsnog een gat. 125 mil.. kunnen ze de trainer net 3 jaar van betalen; )

15 mei 2019 om 10:57

En ze hebben vorig jaar ook spelers gekocht dus die inkomen van gameiro etc kun je zo goed als tegen elkaar wegstrepen. Dat gaat dus ook beide kanten op lol. Zingen misschien een keer proberen of is dat jouw leven ) (met een knipooog)

15 mei 2019 om 17:38

Met jongens als Griezmann en Godin vertrekken er natuurlijk wel enkele grootverdieners. Dat maakt al een groot verschil in het salarishuis want hun vervangers zullen lang niet even veel verdienen.

Maak je maar geen zorgen om Atletico, die hebben op financieel vlak hun zaakjes op orde. Lucas Hernandez en Griezmann brengen samen 205 miljoen op, daarmee kan je enkele talenten halen.

15 mei 2019 om 19:04

Daar kun je zo Dybala en Icardi van kunnen halen als de club dat wilt. Hoop in ieder geval dat we de voorhoede gaan versterken met twee toppers en ook achterin moet er een geïnvesteerd worden gezien het vertrek van Godin, Lucas, Filipe Luis en Juanfran.

14 mei 2019 om 23:55

Joao Felix lijkt me een goede opvolger, komt qua type meer in de buurt dan een Jovic of Icardi, al zouden dat ook hele goede aanwinsten zijn natuurlijk.

15 mei 2019 om 04:39

Nou ik zou voor Dybala gaan hoor. Perfecte opvolger.

Weet niet of dit de juiste man is voor Barca! Goede speler dat zeker maar met Coutinho en Dembele 2 prima spelers in huis

Opmerkelijke transfer, geweldige voetballer daar niet van maar hij is al wel 28.🤔

14 mei 2019 om 22:35

Suárez is 33 jaar en kan het echt niet aan meer. Echt alles is beter dan Suárez. Ben ongelooflijk blij met wat ie bij Barça heeft gedaan maar Suárez mag echt weg

14 mei 2019 om 22:41

Ja maar 125 miljoen voor een speler van 28 is belachelijk veel geld

14 mei 2019 om 22:46

Klopt, maar Hazard is ookal 28 en daar betaald Real ook 100 miljoen euro voor exclusief bonussen dacht ik

14 mei 2019 om 22:46

Suárez is 32 en als je vindt dat Suárez nu opeens weg mag dan ben je niet goed. Die jongen hoort nog steeds bij de top 5 allerbeste spitsen. Hij liep zelfs een jaar lang rond met een blessure aan zijn knie omdat hij niet geopereerd kon worden omdat Barça hem heel erg nodig had. Voor z'n iemand mag en kan je alleen maar respect hebben en hopen dat hij beter terug komt na zijn operatie.

14 mei 2019 om 22:51

Heb ook respect voor Suárez maar hij was 80% van zijn gespeelde wedstrijden nergens. In de cl dit seizoen kaar 1!!!!!! doelpunt. En dat als nummer 9. Verder is hij meer bezig met zeiken op scheids en duiken dan met voetballen. Barça is een voetbalclub geen liefdadigheid instelling. Suárez bedanken voor de bewezen dienst en op de transferlijst zetten. Hij gaat alleen minder worden. Vooral met die knie van hem

14 mei 2019 om 23:15

suarez mag voor zijn vechtlust blijven al moet er dringend een jonge spits gehaald worden die met hem kan rouleren en een goede linksback . De ligt is niet echt nodig we hebben al zo'n types , als barca nog een cv haalt moet het een snelle sprinter zijn want met pique lenglet umtiti en eventueel de ligt zit je met 4 voebtallende cvs maar traag als een slak .

Zou een geweldige aanwinst zijn voor Barca, wat ik wel vreemd vind is dat hij vorig jaar ook naar Barca kon gaan en bewust was gebleven bij Atleti maar een jaar later is het blijkbaar wel zover. Atleti gaat blijkbaar een aantal belangrijke spelers laten vertrekken/verkopen zoals een lucas, griezmann en godin.ben benieuwd wie ze in de plaats gaan aantrekken.

14 mei 2019 om 22:37

Hoop Martial/Depay en een linksback zal denk ik Grimaldo worden van Benfica meen ik. Savic en Gimenez voor het centrum, goede backup erbij halen alleen

14 mei 2019 om 23:40

Linksback zal Telles worden. Ook zal er een nieuwe centrumverdediger gehaald worden, want Savic is niet goed genoeg voor de basis.

Topspeler, en ik denk zeker dat hij van waarde zal zijn, maar met oog op de toekomst had ik alles op alles gezet op Jovic en nog liever Mbappe. Waar bij Suarez oneindig veel aanvallen stranden, zal Griezmann het spel een vervolg kunnen geven. Krijgen echt een geweldig droomteam zo.

Ben benieuwd hoeveel hij gaat kosten. Contract tot 2023 en toch al jaren een topper. Ik gok zo’n 150 miljoen?

14 mei 2019 om 22:38

Transferclausule van 125 miljoen.

14 mei 2019 om 22:47

Zie het nu staan, stond net nog niet in de tekst. Vind ik eigenlijk een best lage afkoopsom voor de absolute ster van Atletico. Zeker als je bedenkt dat vorig seizoen een nieuw contract is getekend, maar misschien was dat de voorwaarde van Griezmann om te blijven.

Met welk geld wordt deze transfer gefinancieerd? Idem met de ligt en andere spelers. Transferbudget was na de transfer van De Jong al op. Hoe gaan ze dit doen?

14 mei 2019 om 22:37

Hahah wat denk je? Dat barca aankopen doet terwijl zij geen geld hebben. Er worden aardig wat spelers verkocht. Paulinho, Gomes, Dennis en als het goed is rakitic.

14 mei 2019 om 22:38

Dus je geeft geld uit voordat je het hebt. Discutabel. Kunnen ze flink mee in de problemen komen met de Financial Fairplay.

14 mei 2019 om 22:41

Financial FairPlay is een joke, dat weet je onderhand toch?

15 mei 2019 om 00:46

Je kan vinden van dat bestuur wat je wilt, maar het zijn ook geen idioten op dat vlak, die weten beter dan jij en ik hoe zo een dingen werken.

14 mei 2019 om 22:37

Lenen bij de bank

14 mei 2019 om 22:45

Het transferbudget was niet op na de transfer van Frenkie de Jong, maar dat terzijde. Waarschijnlijk worden André Gomes, Rafinha, Denis Suárez, Jasper Cillessen en Philippe Coutinho verkocht aankomende zomer. Daarnaast voldoet Barcelona door de belachelijk hoge omzetcijfers gewoon aan de richtlijnen van de financial fair play. Enkel het salarishuis blijft een hoofdpijndossier.

14 mei 2019 om 23:36

Dat salarishuis gaat dus alleen maar groter worden met deze man aan boord. En met verwachte verkopen heb je nog geen geld in kas. Rafinha... dennis.. gomes.. cillissen en coutinho leveren 100m op? (Max.) Coutinho 100? Frenkie en griezman daarvoor terugkopen lijkt me vrij apart om dus 5 spelers te verpatsen om een bankzitter/wereldtalent en vermeende wereldspeler te halen. Maar ach helaas doen ze bij barca wel vaker raar de laatste jaren. God oh god wat gaat dat worden als leo stopt..

14 mei 2019 om 23:39

@Guaporta hoe sta je nu tegenover de eventuele komst van Griezmann? Vorig jaar was je er niet zo gecharmeerd van terwijl je de komst van Dembele enorm toejuichte. En wat moet er met Dembouz gebeuren? Hij heeft een paar geweldige dingen laten zien, maar hij is enorm door de mand gevallen. Meer negatieve dingen dan positief. Denk je dat Barca geduld moet hebben met Dembouz of gaat t hem niet worden?

15 mei 2019 om 00:00

@glossiandzozo, mijn standpunt over Griezmann is niet veranderd, ik ben geen voorstander van de komst van een speler die de club eerder nog heeft afgewezen. Wat betreft Dembélé... Kwestie van tijd voordat de rest van de voetbalwereld hem op waarde gaat schatten.

@dr.jero, de verkoop van die spelers levert meer op dan dat. André Gomes levert dertig miljoen euro op, Rafinha twintig miljoen, Denis Suárez vijftien miljoen, Jasper Cillessen vijfentwintig miljoen en Philippe Coutinho honderd miljoen. Dan zit je al op honderdnegentig miljoen euro, waarmee je dus genoeg hebt om Matthijs de Ligt en Antoine Griezmann grotendeels te financieren.

15 mei 2019 om 11:02

@ guaporta. Het was wat rommelig geschreven maar toch wel uit de tekst te halen dat ze voor die 5 spelers paknbeet 200m kregen, dat terzijde is het niet apart als je zoveel verkoopt om er maar 2 voor terug te halen? En die inkomsten zijn wel vraagprijzen en moet maar zien of dat er voor neer eordt gelegd. (Barca staat toch wel bekend on zijn slechte verkoopbeleid, daar zuellen clubz van profiteren). Hoeveel schat jij dat griezman en de ligt per jaar gaan verdienen? Zal het salarishuis volgend jaar richting de 650 gaan?

15 mei 2019 om 11:25

Niet als je jeugdspelers hebt die door kunnen schuiven. Neem Carles Aleñá, Riqui Puig.

Heeft die tweet van Ajax dus toch gewerkt! (Vond dat echt een leuk grapje) Het zat er wel een keer aan te komen, de top spitsen van Atletico gaan immers altijd wel vroeg of laat verkassen.

Nou Barca strooit met versterkingen terwijl Real buiten Militao en waarschijnlijk Hazard nog niks heeft. Alleen Griezmann en Suarez willen niet op de bank zitten wordt een luxe probleemtje daar.

14 mei 2019 om 22:38

Real gaat Hazard sowieso halen, dat is toch niet de minste. Ik denk dat Real Madrid aan het einde van de transferperiode niks te kort komt.

14 mei 2019 om 22:40

Ben gewoon bang net als afgelopen zomer dat het weer vies gaat tegenvallen. Ik hoop echt van niet want Perez moet dit seizoen wel gevoeld hebben.

14 mei 2019 om 22:43

Real heeft met hazard een elftal dat absoluut mee moet doen met de prijzen. Met een pep waren we aan het swingen, geloof me..

14 mei 2019 om 22:46

In tegenstelling tot Barcelona geeft Madrid niet roekeloos haar geld uit, maar kijkt ze naar jonge (meestal Spaanse) talenten. Stiekem ben ik wel jaloers op jullie beleid. Tuurlijk was het niet zo slim om Ronaldo niet op te vangen, maar toch is het mooi om te zien dat Madrid de laatste jaren niet meegaat met het transfergeweld.

14 mei 2019 om 22:47

Ik hoop het ook, de transfers van Real Madrid gingen echt nergens over de afgelopen seizoenen. Het lijkt wel of het geld op is. Het enige wat ze doen is verkopen en talenten terughalen.

14 mei 2019 om 22:48

Ik ben het niet mee eens dat we met Hazard alleen alles gaan oplossen. Het middenveld moet sws helemaal op de schop. Casemiro, Modric en Kroos werkt gewoon niet meer.

14 mei 2019 om 22:50

Lebuffon, hoezo jaloers? Het beleid met die Spaanse talenten heeft echt totaal niet gewerkt. Ceballos, Isco, Vallejo, Odriozola vind ik allemaal niet het niveau hebben die je verwacht van hen. Zeker van Isco, Vallejo en Ceballos had ik verwacht dat ze veel verder zouden zijn. Dit seizoen was 1 grote schande. Nog zo’n seizoen zou heel pijnlijk zijn.

14 mei 2019 om 23:39

@ modric. Jammer dat je vallejo erbij vermeld. Die jongen speelde heeerlijk bij frankfurt en kreeg te maken met zware blessures! Dan kan je niet verwachten dat hij meteen ramos matcht. Isco heeft al veel belangrijke dingen gedaan. En odriozola is met vlagen gewoon heel goed. Dat perez eigenlijk ook een of twee vedettes had mogen halen daar is wat voor te zeggen. Maar het heeft geen zin om je eigen ploeg te besmeuren om je gelijk te halen waar er niet eens een discussie is.

15 mei 2019 om 00:07

Dus ik hoef hier ook geen discussie mee. Wat hij bij Frankfurt laat zien leuk maar hier is die constant geblesseerd en als hij speelt vind ik het niet best. Isco had ik gewoon veel hoger in geschat dat is het net als Vallejo dus.

15 mei 2019 om 08:15

Modric

We krijgen Kovacic en James terug. 2 spelers die ik qua potentieel nog steeds enorm hoog heb zitten. Je moet voor veel geld Isco verkopen en daar nog een top spelers voor terughalen en dan zit je wel gebakken hoor.

Griezmann is zo'n grote fan van en bang voor het spelen tegen Frenkie de Jong dat dit een logische stap is Dit wordt wel echt genieten bij Barcelona... Zeker als ze De Ligt ook nog strikken.. Absurd goed team dan. Zowel in de basis als de breedte, zowel voor nu als de komende jaren. Van onverklaarbaar transferbeleid naar wellicht 3x een schot in de roos in één transferzomer.

14 mei 2019 om 22:41

En 300 miljoen euro verder, Barcelona moet wel door het transfergeweld uit Engeland (met een aanwezig aandeel van mijn club) maar vind het toch zonde want ze lijken er wel in de overtreffende trap in mee te gaan na Dembélé en Coutinho. Voor Ajax is dit goed cashen mocht de Ligt nog gaan, ik kan er alleen maar jaloers op zijn.

15 mei 2019 om 00:52

Maar als je geld hebt kan je dat toch evengoed slim investeren? Waarom zou je voor spelers van 50 miljoen gaan als je betere kan kopen voor 100 miljoen én het geld daarvoor hebt? Ik ben op sportief vlak niet altijd even positief over het bestuur, maar financieel doen ze het echt prima. Ze gaan dit seizoen waarschijnlijk een miljard euro omzet draaien en voor het zoveelste seizoen op rij winst maken. De transfermarkt is ook enorm veranderd. 10 jaar geleden betaalde Real een recordbedrag van 90 miljoen voor een wereldster als Ronaldo. Vandaag heb je met 90 miljoen een goeie bankzitter. Hoe dat precies komt is denk ik niet heel simpel te verklaren. Maar goed, ik begrijp je wel.

15 mei 2019 om 11:04

Je kunt een miljard omzet draaien. Maar hoeveel winst genereren ze?

Haha wat een ordinaire geldsmijtende paniekclub is het toch geworden. Deze man gaat net zo erg falen als Dembele en Coutinho. Hij past totaal niet bij Barca, altijd onzichtbaar in grote wedstrijden en is niet de nummer 9 die zij nodig hebben als opvolger van Suarez.

14 mei 2019 om 22:39

Dembele heeft nog niet gefaald. Laat in de minuten dar hij speelt zien dat hij een absolute topspeler kan worden.

14 mei 2019 om 22:41

Dat is precies waar ik aan dacht, die uitschakeling in de CL tegen Liverpool heeft voor heel wat paniek gezorgd in Barcelona en dan komen die honderden miljoenen weer tevoorschijn.

15 mei 2019 om 01:22

Ja, want zo een grote transfer gebeurt in een paar dagen *facepalm*

Pijnlijk! Had dit echt niet zien aankomen... Waarom zou je eerst je trouw beloven aan de club daarna er toch vandoor gaan naar de rivaal?! Maar goed, bedankt en veel plezier bij Barça. Ergens is het begrijpelijk aangezien deze jongen ook titels wil pakken, maar dit geeft mij en ik denk vele andere Atletico fans een zuur gevoel. Door die documentaire en praatjes heeft hij ons toch behoorlijk op het verkeerde spoor gezet. Ben benieuwd hoe Atletico het vertrek van Godin, Lucas en Griezmann gaat opvangen. Maar goed je zag het bij Liverpool ook, het verkoop van je sterspeler (Coutinho) kan ook goed uitpakken indien je goed investeerd.

Doet me echt pijn als barca fan om dit te zien. Een trainer die niet kundig genoeg is, leidt tot paniek. De zogenaamde oplossing is wederom een aanvaller kopen en nog wel bij een directe concurrent. Verpesting van de competitie en de opleidingsfilosofie. Trek nou eens een goede trainer aan en vertrouw op je interne opleiding.

Nou, in spits dan maar Antoine! Toch ergens gek om hem te halen naar Camp Nou. Toch een stiekem vertrek van Coutinho opvangen?

Blijkbaar heeft de club geen greintje zelfrespect meer over. Een speler die de club minder dan een jaar geleden nog een documentaire maakte over zijn afwijzing van de club wordt nu met open armen ontvangen. Volgens mij formuleerde Johan Cruijff het al treffend; spelers moeten voor de club willen spelen. In mijn ogen zou een speler die op zo'n duidelijke manier de club af heeft gewezen geen tweede kans moeten krijgen. Het neemt overigens niet weg dat Antoine Griezmann een speler van absolute wereldklasse is, hij zou Barcelona minder afhankelijk kunnen maken van de doelpunten van Luis Suárez en Lionel Messi.

14 mei 2019 om 23:01

Wat ik misschien nog erger vind is dat hij dit nu pas aankondigt. Godín heeft zaterdag een schitterend afscheid gekregen. Griezmann hoefde dat blijkbaar niet of was bang voor fluitconcerten.

14 mei 2019 om 23:13

Begrijp ergens wel dat hij nerveus was voor de reactie van de supporters, twaalf maanden geleden werd hij namelijk hartstochtelijk uitgefloten toen er geruchten over zijn vertrek waren. Aan de andere kant, blijkbaar voelde hij zich wel geroepen om er een documentaire van te maken en vervolgens minder dan tien maanden later terug te komen op dat besluit. Hoe sta jij daarin? Zou jij hem uitfluiten als je de kans had?

Moet hij besluiten om naar Barcelona te komen zal ik mijn kritiek van tevoren uitspreken, maar zodra hij ons shirt heeft aangetrokken hoor ik hem gewoon te steunen in zijn prestaties voor de club. Zou zelf dus nooit gaan fluiten, maar begrijp de frustraties bij anderen.

14 mei 2019 om 23:16

Griezmann zal ook nooit het respect krijgen van de fans zoals Godin die kreeg. Griezmann heeft ons genaaid waar we bij staan en Godin is altijd keurig omgegaan met ons. Ik geef Griezmann geen ongelijk hoor, want iedere speler wil prijzen winnen en Atletico is nou eenmaal geen Barça of Real, maar door die documentaire en zijn praatjes heeft hij een hoop valse hoop opgewekt. Hij moet niet verwachten dat je respect verdiend als je de rivaal van je club gaat komen versterken.

14 mei 2019 om 23:29

Ik zou nooit iemand uitfluiten maar ik zou er zeker begrip voor hebben als mensen het wel zouden doen. Vorig jaar heeft hij er een hele soap van gemaakt met die documentaire in plaats van te vertellen dat hij blijft, hij had daarmee ook zelf de fluitconcerten kunnen voorkomen. Ook is het niet dat hij de pannen van het dak speelt. Hij is in staat om soms geweldige dingen te doen maar zijn 2e seizoenshelft was dramatisch en je kan zo moeilijk zeggen dat hij die stap omhoog ‘verdiend’ heeft. Had bijvoorbeeld Falcao deze stap gemaakt had ik er meer begrip voor gehad omdat hij wel elke wedstrijd er boven uit stak en alles voor de club gaf, als Griezmann zijn dag niet heeft is hij echt dramatisch en is hij misschien wel de slechtste speler op het veld.

En ik zie al online staan dat hij een enorme verrader is en dat hij het nooit het shirt voor Atletico had mogen dragen maar zo ver ga ik niet. Ik zie hem als een passant die in zijn tijd leuke dingen heeft laten zien voor de club maar een legende zoals Godin, Koke, Juanfran en Filipe Luis zie ik hem niet.

15 mei 2019 om 00:09

Dat is eigenlijk wel treurig als je bedenkt hoeveel belangrijke doelpunten hij voor Atletico Madrid heeft gemaakt. Het maakt natuurlijk ook wel een aanzienlijk verschil in welke groeifase van de club zo'n speler is aangetrokken. Filipe Luis en Diego Godín kwamen natuurlijk voordat Atletico uitgroeide tot een topclub, terwijl Antoine Griezmann kwam op het moment dat die groei al een tijd lang was ingezet. Misschien dat je hem daarom niet zo'n legendarische status toedicht. Want als je objectief kijkt naar zijn rol binnen het elftal kan je niet anders dan hem tot de drie meest belangrijke spelers onder Simeone rekenen; Godin, Oblak en Griezmann (in mijn ogen) behoren daartoe.

Overigens herken ik de argumenten uit de discussies de gevoerd werden na het vertrek van Neymar; dat zijn namelijk spelers die hun carrière als marketingtool zien. Iedere zomer weer hetzelfde gezeik over dat hij andere clubs als 'interessant' bestempeld en het gedrag binnen de lijnen helpt niet.

Ongelooflijk!! Eerst Barcelona afwijzen en dan een jaar erop toch gewoon ervoor spelen. Ik kan me ogen niet geloven. Sinds Abidal er zit komen er dus meer Fransen. Onnodige aankoop, geen woorden meer.

Ik weet niet zo goed wat ik van deze transfer moet vinden. Op de korte termijn is het natuurlijk een prima oplossing om een goede aanval te hebben maar je moet wel weer een dure spits kopen over een jaar of 4. Ik had denk ik eerder geld gestoken in een jonge spits als Jovic en dan de rest steken in een jonge verdediger. Steeds maar weer een dure oudere speler kopen is op de lange termijn niet te doen. Aan investeren in de lange termijn heb je uiteindelijk veel meer, ervaring heeft Barcelona al genoeg.

Word dadelijk gewoon Franselona ivp Barcelona🤔 On: beter voor Barca, minder voor de competitie. Hoop dat Atletico Dybala haalt

14 mei 2019 om 22:57

Dat is vast met het oog op een onafhankelijk Catalonië, mocht la liga ze eruit gooien kunnen ze gelijk bij de Franse competitie aansluiten 😜

14 mei 2019 om 23:19

Ik hoef die overschatte Dybala helemaal niet in het rood-wit te zien. Geef mij maar Joã Felix of Jovic.

14 mei 2019 om 23:24

Dybala heeft inderdaad ook een enorm slechte mentaliteit als het even niet goed gaat... Ik denk niet dat hij mentaal sterk genoeg is om ook vaak terug te zakken en een wedstrijd niet te scoren...

14 mei 2019 om 23:49

Precies. Al is op papier Dybala - Icardi wel dodelijk!

Word dadelijk gewoon Franselona ivp Barcelona🤔 On: beter voor Barca, minder voor de competitie. Hoop dat Atletico Dybala haalt

als het bestuur hem effectief koopt voor een bedrag rond de 100 m is het een koopje in de huidige markt . Zeker als je dagelijks moet lezen dat de noorderburen dit bedrag willen voor een cv uit de eredivisie .

14 mei 2019 om 22:54

Die noorderburen roepen bij elke speler van hun minimaal 80 mil. Het verbaast me nog niks dat ze niet dat jochie die ronaldo heeft laten vallen nog geen tranferbedrag van 80 mil aan hebben geplakt😉

Vorig jaar leek het wel Hollywood met ze Filmpje waar hij barca afwijst en jaartje later voor 120 miljoen toch gaan.. als je voor barca bent is dit toch om te huilen

14 mei 2019 om 22:54

Ja het bestuur is echt de weg kwijt. Schande

Laten we heel eerlijk zijn, hij is echt overschat. Als hij in vorm is hoort hij bij de beste aanvaller ter wereld. Maar in de 2e seizoenshelft is hij compleet onzichtbaar geweest en dat kan niet als je jezelf de beste speler op Ronaldo en Messi na vind. Natuurlijk gaat het heel moeilijk worden om Griezmann te vervangen maar als 1 club het kan is het Atleti Na het vertrek van Falcao dacht ik dat het team niet meer zo goed zo presteren en uiteindelijk kwam er een hele succesvolle periode. Als ik nu kijk naar wie er allemaal in verband worden gebracht met Atleti (o.a. Icardi en Dybala) hoef ik me niet heel veel zorgen te maken. Ik heb ook vernomen dat de jaarlijkse uitgaven met 25 miljoen gaan afnemen dus financieel betreft is er ook wat mogelijk

14 mei 2019 om 23:12

Ja maar je wilt toch niet nog een jaar alleen maar verdedigend voetbal zien zonder 2 topspelers als Godin en Hernandez... Dat gaat gewoon niet lukken...die goals krijg je toch wel tegen...zeker nu Juan fran en Luis oud en versleten zijn en wellicht gaan verkassen.... Doe mij maar een aanvallende coach met nog een buitenspeler erbij en een topspits en dan lekker 4-3-3 spelen met Lemar en Correa op de flanken...

14 mei 2019 om 23:26

Precies! Ik zou het liefst De Ligt en Telles zien voor achterin. En dan Joã Felix en Luka Jovic voor voorin. 4-2-3-1 met in de verdediging Telles - De Ligt - Gimenez - Arias, op het middenveld Rodri en Saúl, in de aanval Lemar - Joã Felix - Koke en in de punt Jovic. Neem dat het vertek van Griezmann, Castro, Lucas en mogelijk Diego Costa je zo'n 250/300 oplevert. Daar kun je prima van inkopen! Maar eerst een nieuwe trainer met visie aanstellen en hem lekker spelers uit laten uitzoeken.

14 mei 2019 om 23:36

Ik ben wel gecharmeerd van Jovic. De ligt lijkt mij niet haalbaar, Telles wel. Costa wil ik nog wel een kans geven tot de winter.... Ben het meest benieuwd of Simeone nu blijft...

14 mei 2019 om 23:44

Heb je dat salaris van simeone gezien? Die blijft wel.

14 mei 2019 om 23:45

Nou even over De Ligt. Ik begin langzaam iets meer hoop te krijgen. Barça zit met Pique, Lenglet en Umtiti al goed in de verdedigers en ook aan het transferbudget zal langzaam een einde komen. Ook ben ik nog niet vergeten dat hij Atletico volgde als enige topclub. Zou wel geweldig zijn zeg! Costa levert nu nog wat op, dus die zou ik lekker naar China laten gaan. We moeten ons focussen op de toekomst.

14 mei 2019 om 23:49

Jullie vergeten 1 ding en dat is dat Simeone de bestbetaalde coach is ter wereld met een langlopend contract. Die gaat dus niet weg. Overigens is hij wel in staat om redelijk aanvallend voetbal te spelen, dat heeft hij vaak genoeg laten zien zoals in het seizoen 2015/2016. Dat hij dat veel te weinig toepast ben ik het zeker met jullie eens.

Over de verdediging maak ik me trouwens geen enkele zorgen. Centraal staat gewoon goed met Gimenez, Savic en Montero als back-up. Ga er ook maar van uit dat er nog een centrale verdediger bij komt die goed genoeg zou moeten zijn voor de basis. Op links lijken alleen Telles en Grimaldo serieuze kandidaten, ik heb ze alleen gezien in Europa maar van wat ik heb gezien lijken ze beiden goed genoeg. Op rechts gaat er ook een aankoop komen omdat Juanfran te oud is en Arias tegenvalt. Op het middenveld gaat als het goed is niks veranderen, ik geloof er niks van dat Rodri vertrekt. En voorin moeten er 2 grote namen komen. Een spits en een buitenspeler/ schaduwspits. Ik schat de kans vrij groot in dat Icardi komt want die zullen ze vast wel weg willen bij Inter na alles. En de buitenspeler weet ik niet. Dybala lijkt me niet slecht aangezien dat wel iemand blijft die een wedstrijd kan beslissen, hij is ook nog jong dus laten we het hopen. Dan heb je met Correa en Morata hele goede back-ups.

Het zou totaal niet typerend zijn voor Atleti om grote namen binnen te halen maar er is geen andere keuze na dit seizoen. Qua salarissen moet dit mogelijk zijn aangezien er voor ongeveer 35 miljoen aan salarissen weg gaat.

15 mei 2019 om 00:05

Ik sta volledig achter je woorden alleen vind ik Icardi een beetje een probleemkind aan het worden en Dybala een overschatte speler. Ik zie liever Jovic en Joã Felix komen, die voor vergelijkbare bedragen gekocht kunnen worden. We moeten vanuit onze kracht gaan voetballen en dat was vroeger met spelers als Godin, Juanfran en Costa vechtvoetbal, maar nu met met spelers als Saùl, Lemar en Koke kan er veel beter gevoetbald worden.

15 mei 2019 om 00:11

Ja en in Europa league kon Simeone het ook maar we praten beiden over langer dan een jaar geleden...Al hoewel de EL finale op 18 mei was maar je snapt mijn punt.... Icardi droom ik al 2 jaar van maar lijkt mij met Costa en Morata nou niet echt werken...daarnaast moet er echt een flankspeler bij komen voor een eventuele 4-3-3 opstelling... Ik zie ook graag nog een centrum verdediger komen maar zou niet weten wie...

15 mei 2019 om 01:25

@TheMaestro, je denkt nou toch niet serieus dat De Ligt naar Atleti gaat? Bij Barça wordt die binnen dit en 2 seizoenen dé sterkhouder achterin. Bij Atleti wss ook, maar dan liever bij Barça zou ik denken. Ik zou niet té veel beginnen hopen.

Wat Liverpool niet kan doen met een mens!!! 🤣🤣🤣🤣🤣

Begrijpelijk. De magie van Simeone is ook wel uitgewerkt. Nu ook de verdediging minder wordt hoop ik dat ze voor een aanvallende coach gaan of dat Simeone het licht ziet en een paar (lees 2) hele goeie spitsen koopt of nog een buitenspeler en een spits en 4-3-3 gaan spelen.... Bedankt Griezzi je hebt het super gedaan!

Veelbelovende aankopen gaat Barcelona doen. Ziet er goed uit!

Bizar. Tekent nog geen halfjaar terug een vernieuwd contract. Ziek.

Dit vind ik echt slecht nieuws als Barca fan. Waar gaat hij spelen als hij komt, hij ks geen echte flankspeler, en is ook geen diepe spits, vind hem meer in een Messi rol spelen voor Ateltico. Maar voor die rol heeft Barca Messi, waar moet Griezman dan gaan spelen. Vind dit echt geen goede zet van Barca, moest het doorgaan. En hij is al 29, kost 125mil en verdient kei veel, Barca geraakt er niet meer vanaf, dit bestuur is een ramp

14 mei 2019 om 23:35

Griezman is van nature een flankspeler heeft heel ze carriere daar gespeeld tot 4 jaar geleden erna begon hij meer in een vrijere rol te spelen centraal .zou zeker een goede versterking worden .Nu nog prince en coutinho de deur uit en een grote sterke spits halen, die niet vies is van concurrentie aangaan met suarez . hij moet niet perse het barca dna hebben .maar die je kan laten invallen in wedstrijden die op slot zijn als stormram , barca craait al jaren naar zon speler op de bank niemand die het inziet .

Ik denk inderdaad echt dat het goed is dat Griezmann weggaat. Atletico moet nu wel en ze kunnen zich niet meer vastklampen aan een sterspeler... Weer gaan bouwen en wellicht dat Diego Costa weer op leeft...hij stond al eerder in de schaduw van een sterspeler genaamd Falcao en toen hij wegging ging Costa bizar goed met 27 goals in la liga...

14 mei 2019 om 23:28

Heb liever een dodelijk duo Joã Felix - Jovic. Kan ook nog jaren vooruit. Kost je wel een slordige 200 miljoen, maar dat heb je zo met het verkoop van Lucas en Griezmann.

Goede aankoop. Hoeft Messi niet steeds alles te doen, Griezman kan ook een aanval opzetten’ zien we bij Atletico ook. Suarez kan nu Wnr hij slecht speelt ook rustig banken en je kan dan afwisselend met Dembele Griezman Messi spelen🤷🏿‍♂️ Ik vind dit zkr wel een goede aankoop want je hebt nu Gwn geen een speler die in de aanval iets kan toevoegen en haalbaar is, een speler met een bepaalde ervaring en dat is Griezman zkr wel

iedereen gaat er al automatisch vanuit dat hij naar Barca gaat. zou wel komisch zijn als hij straks gewoon voor een PSG tekent ofzo

14 mei 2019 om 23:46

Haha inderdaad! Zat ik net ook aan te denken. Of stel je voor United! Met zn grote vriend Paul Pogba lekker gaan dansen😜

14 mei 2019 om 23:47

United is het geworden !

En de volgende speler die voor gigantisch veel geld wordt gekocht door Barca. Goede aankoop wel hoor, ter vervanging van Suarez. Barcelona is niet meer de club die talenten voort brengt maar een paniekerige koopclub geworden. Griezman is 28 jaar, dit seizoen vrij wisselvallig en in mijn ogen een speler die het van pingelen moet hebben, ik ben benieuwd naar de wisselwerking tussen Messi en hem, en of hij bereid is de arbeid te leveren zoals Suarez dat deed voor het team. Ik zie hem niet zomaar slagen in het Camp Nou in ieder geval. De druk om de CL te winnen wordt in Catalonië met zulke aankopen per seizoen groter. En tot nu toe draagt Messi ze nog ieder jaar, echter is ook Messi niet onsterfelijk en is het maar de vraag hoelang hij nog door gaat...

15 mei 2019 om 01:35

Alweer iemand die een nieuw woordje heeft geleerd en het aan iedereen wilt tonen. Hoe komen jullie er toch bij om elke keer weer 'paniekaankoop' te roepen? Ze zijn al veel langer achter hem aan, daar heeft de blamage tegen Liverpool niets mee te maken. Bovendien is hij gewoon een wereldspeler en wil je als topclub toch de beste spelers bij je ploeg? En over dat jeugdbeleid weer opnieuw, sjonge sjonge. Van alle Europese topploegen speelt er geen enkel met zo veel jeugdproducten in de basis als Barça. Het niveau in het voetbal is de laatste jaren ook enorm gestegen en er komt niet elk jaar een bijzondere generatie uit de jeugd als die van Xavi en co. "Barça brengt geen talenten meer voort." Dat doen ze wel, alleen zijn ze niet allemaal klaar om in het eerste te spelen, opnieuw, het niveau wereldwijd is enorm gestegen. Daarbij komen er opnieuw beloftevolle talenten piepen. Puig, Abel Ruiz, Collado, Oriol. Ze zullen het waarschijnlijk niet allemaal maken, maar zijn desalniettemin grote talenten. Word echt wel moe van dat gezeik keer en keer opnieuw. Geen enkele club ter wereld komt in de buurt van wat La Masia het voorbije decennium heeft geproduceerd. En dan zullen er eens perioden zijn dat het wat relatief minder gaat. Maar zo gaat dat met alles in het leven: pieken en dalen. Je kan niet 100% van de tijd aan de top zijn.

Waar haalt Barcelona het geld vandaag frenkie de jong waarschijnlijk de ligt en dan griezzmann dat is 285miljoen euro totaal...

15 mei 2019 om 01:25

Ze moeten daar niet bedelen op straat om aan geld te raken. Barca is een bedrijf namelijk, als je dat niet wist.

16 mei 2019 om 01:09

Nee wist ik niet wist wel d wat real Madrid de nationale bank van Spanje en Perez heeft.

Eindelijk. Ik zei het de voorbije dagen en nu gaat het gebeuren. Welkom Griezmann!

Wauw, ben benieuwd of hij echt naar Barca gaat. Goede aankoop wel, maar echt bizar hoeveel die gasten uitgeven. Moet ook wel als je ploegen als City wil bijhouden.

Gevalletje Arda Turan

Wat is dat toch met spelers die voor Barca willen spelen ondanks het feit dat ze op handen gedragen worden bij hun voormalige club? Heeft Messi dan zo'n aantrekkingskracht dat iedereen uiteindelijk bezwijkt?

Ik had respect gekregen voor deze man vorig jaar omdat hij als enige Barca geweigerd had maar het was dus van korte duur. Het klopt dus weer; niemand weigert Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
MorataAanvaller135
João FélixAanvaller122
G. BurgosKeeper
J. OblakKeeper160
Á. CorreaAanvaller111
FelipeVerdediger110
Diego CostaAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

183 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 14 5 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik anticipeer nog niet goed genoeg op de bewegingen van Messi en Suárez’

Antoine Griezmann was bij Atlético Madrid jarenlang de grote ster, maar bij Barcelona liggen de verhoudingen anders. Bij de Catalaanse grootmacht gaat de aandacht in aanvallend opzicht nog steeds grotendeels uit...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren