Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij heeft gesprekken gevoerd om weer aan de slag te gaan als trainer

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij heeft met Spaanse clubs gesproken over een mogelijk dienstverband, zo vertelt de 47-jarige clubloze trainer in gesprek met Diario AS. Om welke clubs het precies gaat zegt Van Nistelrooij niet. De ex-trainer van PSV gaf onlangs al aan dat hij graag aan het werk gaat in een land waar hij als voetballer gespeeld heeft.

Van Nistelrooij maakte één wedstrijd voor het einde van het vorige seizoen plots kenbaar dat hij opstapte bij PSV. Dat besluit viel hem zwaar, zo vertelt hij nu. “PSV is de club waar ik ben opgegroeid en waar ik mijzelf heb gevormd als persoon en voetballer. Het team deed het goed, we hebben een paar prijzen gewonnen, maar er was een gebrek aan vertrouwen tussen mij en de clubleiding. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De trainer heeft zijn vrije tijd gebruikt om onder meer naar Argentinië af te reizen. “Ik was in Buenos Aires omdat ik heel graag een wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate wilde zien. Ik sprak met Martín Demichelis en Marcelo Gallardo om hun ervaringen te horen. Ik ben ook in Spanje geweest. Een paar maanden geleden bij Manuel Pellegrini (bij Real Betis, red.) en vorig jaar november in Valdebas bij Carlo Ancelotti.”

Van Nistelrooij noemt die gesprekken ‘waardevol’. “Ik weet zeker dat ze erg nuttig zullen zijn als ik weer trainer word. Hopelijk binnenkort.” De clubloze trainer herhaalt nog maar eens dat hij graag in een competitie wil werken waar hij heeft gespeeld. “Ik zou heel graag in Spanje willen werken, maar ook in de andere twee competities waarin ik heb gespeeld: de Premier League en de Bundesliga. Ik heb gesprekken gevoerd met een aantal clubs uit Spanje.”

Xabi Alonso


Xabi Alonso laat Bayer Leverkusen spelen op een manier die Van Nistelrooij erg aanspreekt. “Als Nederlander is mijn filosofie om druk te zetten en de bal zo snel mogelijk terug te krijgen. Ik ben alleen geen voorstander van eindeloos balbezit. Ik wil graag de aanval zoeken. Daarom houd ik bijvoorbeeld van wat Alonso doet bij Leverkusen. Dat is het voetbal dat ik als coach ook graag wil spelen.”

Van Nistelrooij stond vorig seizoen vijftig wedstrijden aan het roer bij PSV voordat hij ontslag nam. De oud-spits loodste de Eindhovenaren naar de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker. PSV stelde na het vertrek van Van Nistelrooij Peter Bosz aan. Laatstgenoemde pakte afgelopen weekend de landstitel met de club.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat van Nistelrooy het nog steeds wel in zich heeft om een goede trainer te worden bij een grote internationale topclub. Maar om te beginnen zal hij denk ik dan beter bij een subtopper als Valencia, Villareal, Sociedad, Brighton, West Ham, Eintract, Hoffenheim moeten starten om zich van daaruit om hoog te werken naar de top van de Engelse, Spaanse of Duitse competitie.

Ondanks dat hij voor de leeuwen werd gegooid en eigenlijk liever niet al hoofdtrainer bij PSV wilde zijn, zag hij dat de club hem nodig had en had hij ja gezegd en heeft hij toch 2 prijzen gepakt! En dat terwijl hij eigenlijk nog even wilde wachten met hoofdtrainer bij PSV worden.

Toch knap en ben benieuwd hoe ver hij het kan schoppen. Kan als geen ander de spelers meegeven wat erbij komt kijken bij de internationale top (als ex-speler van Real Madrid, Man United (en PSV en Hsv)), dus juist ook daarom zie ik hem wel slagen (hoewel niet alle topspelers van vroeger altijd een toptrainer worden, maar nogmaals, ik zie hem wãƒâ©l slagen)



8 mei 2024 om 16:21

Het voetbal van PSV was niet al te best, maar de hoeveelheid "voetballend vermogen" in de ploeg was ook wel aanzienlijk minder. Dan ook nog eens Gakpo en Madueke maar gedeeltelijk beschikbaar geweest, lange blessure Boscagli. Zo slecht heeft hij het inderdaad niet gedaan

8 mei 2024 om 22:23

Maar hij claimt hier een filosofie die we echt niet hebben gezien vorig seizoen. Met welke spelers je ook speelt, als je aanvallende intenties hebt moet je dat terug zien. Het was vaak saai en slecht en alleen door individuele acties kwam er vaak een doorbraak in de wedstrijd. Vergelijk dat met Bosz die ook met diverse belangrijke blessure gevallen te maken heeft gehad, dan mis ik nog steeds veel zelfreflectie bij Ruud. Hij had lager moet starten als trainer, dan de gesprekken moet doen met die trainers, eventuele stages en dan doorgroeien. Nu staat hij al 1-0 achter net als van Bommel. Die heeft na 1 seizoen ook de klad er weer in. En gaat dan maar weer op zoek naar wat anders, want aan hem zal het niet liggen. Ze waren topvoetballers en zijn belangrijke Psv coryfeeën, maar als trainers onderaan de ladder.

Als oud speler moet je ook een beetje geluk hebben dat je eerste echte club een succes word, anders zijn er gelijk een heleboel clubs die het anders niet met je aandurven.
Ben wel benieuwd waar die terecht komt.

8 mei 2024 om 16:31

Als niet oud speler toch nog veel meer?

8 mei 2024 om 16:39

Hoop dat ie zich kan herpakken, want volgens mij is het een sympathieke vent. Misschien via een Rayo je opwerken en uiteindelijk trainer worden van Real Madrid? Hij is pas 47, dus het kan nog Alicante op.

8 mei 2024 om 16:54

Maar is dat geluk? Je hebt gewoon tactisch inzicht en leiderschapskwaliteiten nodig. Daar leek het bij van nistelrooij toch aan te ontbreken, wat een Slot of Alonso wel van nature meer hebben.

8 mei 2024 om 23:19

Denk ook een zekere mate van geluk. Zie Rijkaard die degradeert in NL en volgend seizoen de buitenaardse Barça selectie mocht trainen, met als gevolg gegarandeerd prijzen (ongeacht trainer). Voorbeeld: oud topspeler zijn eerste trainerschap is of United óf dit City. Kijk maar waar die prijzen gaat pakken met als gevolg dat hij promt een gewild trainer is geworden in de mondiale elite. Geluk speelt dus wel degelijk een rol

Van beginnende trainers vind ik het eigenlijk niet zo interessant om te horen hoe ze willen spelen. Ik wil liever horen hoe ze dat voor elkaar willen krijgen. Uiteindelijk zal iedereen met flitsend, snel spel overwinningen willen halen, maar dat krijgt niet iedereen voor elkaar. Daarom had ik Nistelrode ook liever bij een amateurclub zijn vaardigheden zien ontwikkelen dan dat hij met Demichelis en Ancelotti gaat praten. Dat zullen vast leuke ervaringen zijn die ergens wat toevoegen, maar de basis lijkt mij toch bij de trainingen te liggen.

Niks gemerkt van die filosofie bij PSV. Was allemaal heel behouden. Begon de eerste wedstrijden al met slecht positiespel en veel lange ballen op Luuk.

onder Ruud speelde PSV geen herkenbaar voetbal. leek alsof er niet echt een idee achter zat. maar heeft het ook niet heel slecht gedaan met de winterse verkopen in de achterhoofd. had zelf ook aangegeven dat hij er nog niet klaar voor was toen als hoofdtrainer dus ik heb er nog wel hoop in dat het goed komt met Ruud. gun 't hem wel.

Met terugwerkende kracht vind ik het verhaal van Stewart ook steeds ongeloofwaardiger, namelijk het dominant en aanvallend te willen voetballen. Ja, dat is een logisch verhaal als je Bosz haalt, dat je dit graag wilt en daar een trainer bij zoekt. Maar van Nistelrooij speelde een stuk anders, en toch gaf Stewart aan dat ze 'al onderweg' waren met RvN. Daarnast heeft hij Wil Boessen aangesteld bij Jong PSV, ook geen trainer die bekend staat om dominant en attractief voetbal. Dus het lijkt er meer op dat Stewart een verhaal verzint bij het aanstellen van de trainer die ze konden krijgen.

8 mei 2024 om 17:52

Wat moet je als directeur van een topclub dan zeggen? Dat je wil voetballen volgens de filosofie van Diego Simeone? Je moet natuurlijk wel aan PR doen.

Zou hem best bij Feyenoord willen zien. Al is het maar om revanche te nemen op PSV.

Ben Ruud nog enorm dankbaar voor het fundament voor dit elftal. Niet te vergeten dat voor zijn aanstellen PSV al meer dan 10 topwedstrijden (exacte aantal weet ik niet) niet wist te winnen en er onder zijn leiding slechts 1 verloren ging. Hij bracht de mentaliteit terug naar het niveau waar het hoort te zijn. Helaas was de selectie niet kwalitatief genoeg, zeker na de verkoop van Gakpo en Madueke in de winter.

Vind het ergens jammer dat het op deze manier is afgelopen en wens hem het allerbeste in zijn carrière. Ik geloof nog steeds dat er een toptrainer in hem schuilt die echt aan de wieg van zijn trainerscarrière staat.

8 mei 2024 om 20:26

Ik zou het wel een toffe gok vinden als hij de kans zou krijgen bij Feyenoord want ik denk ook dat er een goede trainer in hem zit

Zou hey niet wat voor hem zijn om ala Dick schreuder in een lagere divisie te beginnen?
Bij mij sprong namelijk meteen de naam van malaga in mijn hoofd als mogelijke club voor hem. Is niet alleen het land maar ook een club waar hij heeft gespeeld, en als hij die uit het slop kan trekken kan die dadelijl overal wel aan de slag (gigantische puinhoop dat het daar is)
Zou het ook noet raar vinden als dat er uit eindelijk uit zou komen.

8 mei 2024 om 18:58

Ruud wij zoeken nog een aanvallend ingestelde coach. Geen kampioensdruk. Alles boven plek 3 is uitstekend.

Sympathieke gozer die Ruud. Een wat je noemt goed mensch. Ook lichtelijk ondergewaardeerd kijkend naar het feit dat hij in de top 10 meest scorende CL spelers aller tijden staat. Da's niet niks. Zie af en toe beelden van de Galacticos voorbij flitsen en Ruud legt ze er aan alle kanten in hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren