‘Hakim Ziyech heeft ‘bijzonder intensief contact’ met grootmacht’

Dinsdag, 16 april 2019 om

Hakim Ziyech gaat dinsdagavond proberen om met Ajax de halve finales van de Champions League te bereiken, maar de gedachten van de spelmaker lijken in de afgelopen weken ook al voorzichtig bij zijn toekomst te zijn geweest. De Marokkaans international werd in een eerder stadium al eens in verband gebracht met een transfer naar Bayern München en een dergelijke overstap lijkt inmiddels weer een stukje dichterbij te zijn gekomen.

De doorgaans goed ingevoerde Süddeutsche Zeitung weet dinsdagmiddag namelijk te melden dat Ziyech ‘bijzonder intensieve contacten’ onderhoudt met de huidige koploper van de Bundesliga. Bayern lijkt aankomende zomer voor een stevige renovatie van de selectie te staan en Ziyech zou een van de nieuwe smaakmakers in de Allianz Arena kunnen worden.

De Duitse grootmacht, die dit seizoen door toedoen van Liverpool al wel in de achtste finales van de Champions League sneuvelde, heeft al twee grote aankopen gedaan voor het aankomende seizoen. Bayern verzekerde zich onlangs nog voor 80 miljoen euro van de komst van Atlético Madrid-verdediger Lucas Hernández, terwijl Benjamin Pavard ook voor 35 miljoen euro overgenomen zal worden van VfB Stuttgart.

De topclub uit München is volgens eerdere berichten uit Duitsland overigens niet de enige gegadigde van naam voor Ziyech. Sky Deutschland meldde vorige week nog dat ook Borussia Dortmund, Arsenal en Chelsea in de markt zouden zijn voor de middenvelder, die nog tot medio 2021 vastligt in de Johan Cruijff ArenA.


Poll

Zou jij Bayern München een goede club vinden voor Hakim Ziyech?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door m.pjanic)

Kan me nauwelijks voorstellen dat als een James het niet redt daar, dat Ziyech het wel gaat redden. Maar hij is zo onvoorspelbaar als wat, dus het zou hem zomaar kunnen lukken.

16 april 2019 om 17:40

Ziyech werkt wel veel harder dan James, dat wordt wel gewaardeerd in Duitsland. Ik zie hem wel slagen bij Bayern maar hij zal wel wat zakelijker moeten gaan spelen daar.

16 april 2019 om 17:46

De reden dat James het niet red bij Bayern (en ook bij Real) is dat hij er niet voor wil werken.

16 april 2019 om 17:48

Waarom kan jij je dat nauwelijks voorstellen?
James heeft het misschien gewoon moeilijk in die cultuur, Hakim woont al z'n hele leven in noordwest Europa.
Ik heb James uberhaupt weinig goed zien doen de laatste jaren, alleen qua intensiteit is Hakim belangrijker, die steekt veel werk in n wedstrijd en dat doet James niet.
Ik denk dat hij hier goed past

16 april 2019 om 18:52

james moet gewoon naar italie of spanje, of desnoods terug naar portugal. ben van mening dat in vorm, er op dit moment geen betere 10 op de wereld rondloopt. Tenzij je messi of mbappe op 10 zet.

16 april 2019 om 17:52

Dus eigenlijk kan je het je wel voorstellen

On: zou wel een erg mooie stap zijn voor hem. Ben ook benieuwd wat hij dan zou moeten kosten.

16 april 2019 om 18:11

Heb op een of andere manier toch het vertouwen dat het hem gaat lukken, hij knokt er hard voor. Maar hij moet echt verbeteren. En niet zo'n beetje ook, wil ie daar slagen. Minder fouten en minder inleveren. Maar idd, aan zijn arbeidsethos zal het niet liggen.

Ik zal hem erg missen bij Ajax. Balverlies van hem moeten we maar voor lief nemen.
Hij is een genot om naar te kijken met al z'n passjes.

Het is hem deze transfer gegund als hij daadwerkelijk gaat.
Al zal het wel erg nice zijn als Ajax hem weet te behouden.

16 april 2019 om 20:07

Ik ga hem helemaal niet missen die onzinnige afstandschoten terwijl een andere speler er beter voor staat of onzinnig balverlies kan ik missen als kiespijn. Ik vrees meer voor n vertrek van Tadic

17 april 2019 om 15:10

Ziyech heeft dit seizoen al 15 doelpunten en 15 assists gegeven in 25 wedstrijden alleen al in de Eredivisie. Na Tadic is hij de meest productieve speler uit de selectie.

Misschien moet je het glas is half vol zien in plaats van half leeg. Pessimistisch gelul over Ziyech en zijn afstandsschoten ben ik wel klaar mee, zijn cijfers spreken voor zich.

Ja, volgende week is napoli geïnteresseerd en de week daarna Sevilla. Zullen we het gewoon even afwachten?

16 april 2019 om 17:48

Zo zal het de hele lente/zomer wel weer gaan. Geen probleem.....als deze site ook alle geruchten etc...van de overige clubs vermeld, wel zo leuk voor ieder lid

16 april 2019 om 18:08

Dat is natuurlijk een beetje onzin, deze site geeft informatie over dingen waar veel vraag naar is. Als artikelen van VVV bijvoorbeeld maar door 30 mensen worden bekeken dan is het misschien slimmer om die artikelen links te laten liggen. Ik vind het zelf ook irritant dat er weinig artikelen van AZ zijn, maar ik snap de keuzes wel. Overigens denk ik inderdaad dat het de hele zomer zo zal zijn met alle spelers van Ajax.

17 april 2019 om 09:39

Maar dat zeg ik....hou het dan ook voor die 30 leden van VVV bijvoorbeeld leuk om deze site te bezoeken.
Ajax nieuws vind ik heus niet erg en ik snap de keuze hierin, maar ik zit echt niet te wachten op een topic over een spelers die bijvoorbeeld niet in de basis staat bij Ajax voor een competitie wedstrijd of in de rust van een wedstrijd opeens lezen dat een bepaalde speler geschorst is omdat hij in de eerst helft geel heeft gepakt.
Daar zijn eigen club sites voor of meld zulks in een artikel achteraf.
Nogmaals,....ik zou het fijn vinden als ze deze site aantrekkelijk houden voor een ieder.

16 april 2019 om 17:50

Zijn naam is bij Bayern al meerdere keren genoemd. Zou zomaar waar kunnen zijn. Maar aan jouw reactie te zien is het bla bla?

16 april 2019 om 19:50

Blabla wil ik niet zeggen, dat weet je nooit. Kijk bijvoorbeeld naar de Ligt. Hij wordt al tijden in verband gebracht met Barcelona en dan schrijven ze vandaag dat dat toch weer niet zo zou zijn.

Ik snap ook niet dat er lang geen intresse voor hem is geweest, staat makkelijk in de top 10 meest creatieve spelers en beste passers van Europa.

16 april 2019 om 17:39

Je bedoelt dat hij bij de top 10 van aanvallende middenvelders is? Als ik het goed begrijp dan ben ik het er niet mee eens. Er zijn zat betere spelers met goede passing en creativiteit.

16 april 2019 om 17:49

Maar er zijn niet zat betere spelers die én een mannetje kunnen passeren, én iemand vrij voor de keeper kunnen zetten, én af en toe een vrije trap binnen schiet, én meer dan 15 goals per seizoen maakt, én in de dubbele cijfers eindigt met assists, én op meerdere posities uit de voeten kan, én hard werkt voor zijn ploeg, én daar bovenop ook nog eens het publiek kan vermaken met technische hoogstandjes.

16 april 2019 om 17:51

Dubbele cijfers, in welke topcompetitie? De Mickey mouse competitie.

16 april 2019 om 17:53

Lik op stuk NL_Modric, wel te waarderen!

16 april 2019 om 18:15

Met 4 goals en 2 assists doet hij het in dat Mickey Mouse bekertoernooitje, genaamd de Champions League, ook niet echt onaardig moet ik zeggen. Nee, alle gekheid op een stokkie: het is nog maar te bezien of hij het bij Bayern zal halen maar jij maakt het wel heel bont hoor arsenal890. Ziyech is gewoon een speler hij bepaalde passes ziet, die echt maar heel weinig spelers zien.

16 april 2019 om 18:22

De meeste hier praten over hem alsof zijn passes net zo goed zijn als KDB. En dat vind ik gewoon overdreven. Hij kan wel bepaalde passes hebben maar als een groot deel niet aan komt tja. Luiz Adriano was een keer topscorer in de groepsfase van de CL. Ben je dan ook een wereldtopper of goed genoeg voor een club als bayern?

16 april 2019 om 18:51

Nee, niemand hier zegt dat hij net zo goed als De Bruyne is, dat verzin je toch echt zelf. Als je het nou hebt over overdreven, dat heb ik ook vaak als ik jouw reacties op Ajax-gerelateerde artikelen lees, maar dan de andere kant op overdreven.

16 april 2019 om 18:51

En wat maakt KDB zijn passes zoveel beter dan die van Ziyech dan? Ik heb hem met zijn linker been passes zien geven die weinig mensen kunnen na doen. Het zelfde geld voor Kdb. Maar hoe ga je beslissen wie de beter pass heeft dan? Persoonlijk vind ik dat ze niet veel verschillen wat betreft passing. Fysiek heeft De Bruyne een dikke voorsprong, zijn schot is ook van een ander niveau en wss maakt KDB aan de bal vaker slimmere keuzes dan Ziyech. Maar als we gaan kijken naar dribbels, inzet en overzicht, doet Ziyech ook niet heel veel onder. KDB heeft vooral meer ervaring.

16 april 2019 om 19:05

@sanderskoevoets
Mensen praten over hoe goed Ziyech alsof hij als 1 van de weinige zo passes kan strooien dat is gewoon niet zo. Er zijn genoeg spelers met fantastische passes.
Ze praten over Ziyech alsof ie heel goed is en makkelijk het niveau haalt van Bayern dat denk ik gewoon niet. Hij is al wat ouder dus zoveel potentie heeft die ook niet meer.
@Linley
De passes van KDB zullen over het algemeen wat vaker aankomen, hij presteert op veel hoger niveau en speelt altijd goed. Ik heb hem bijna nog nooit op een slechte wedstrijd gespot. Ziyech heeft dat wel is een.

Niet het niveau wat Bayern na moet leven. Als Bayern volgend jaar een gooi wil doen na de CL zal er toch betere spelers gehaald moeten worden. Spelers die over meer kwaliteiten bezitten.

16 april 2019 om 17:39

Lekker genuanceerd dit...gewoon maar wat roepen

16 april 2019 om 17:42

Sorry dat ik Ziyech niet goed genoeg vind voor Bayern. Als je ziet dat ze een speler als James op 10 hebben zie ik Ziyech echt niet zomaar een basisplek bemachtigen. Zo indrukwekkend voor zo’n hoog niveau vind ik het niet.

16 april 2019 om 17:45

Jou wou zeggen dat die James beter is? Die raakte tijden het wk een paar knikkers daarna nooit meer wat van gezien.. Pure onzin wat uit jou nek komt..

16 april 2019 om 17:47

Jij wil zeggen dat Ziyech beter is dan James? James heeft tijdens het kampioensjaar bij real zeer belangrijk en in Duitsland speelt die ook gewoon netjes. Laten we vooral het niveau van Ziyech die het alleen in Nederland heeft laten zien in een matige competitie.

16 april 2019 om 17:49

Ja jongen alleen in Nederland????
Hakim laat echt wel z'n kwaliteiten zien of alles wat hij in de CL doet telt niet?

16 april 2019 om 17:52

Die 8 wedstrijden? Als je voor Bayern wil spelen zal je wel iets meer moeten laten zien dan 8 wedstrijden hoog niveau.

16 april 2019 om 17:53

Bayern München moet Zyech niet halen. Ik zou eerder David Neres halen.

16 april 2019 om 17:56

Als die James dan zo goed is, waarom zou Bayern de optie niet lichten? Waarom hoeft Zidane hem dan niet bij Real?

16 april 2019 om 18:01

Ankinfeev net zoveel onzin als jij nu uitkraamt. Jamez was zn eerste seizoen bij real gewoon sterk.

16 april 2019 om 18:04

In de cl doet? Non stop afstandschoten bedoel je? Die werden tegen juve met de poging slechter, met als dieptepunt de bal bij de cornervlag...

16 april 2019 om 18:14

Je eigen mening is prima hoor. Noem is een speler op die betaalbaar en creatiever is dan Ziyech? James staat bijna altijd wissel omdat hij te lui is zeggen ze. Ben heus niet zijn grootste fan maar in de CL handhaaft hij zich erg makkelijk en maakt weldegelijk verschil. Risicoloos is het nooit maar dat maakt voetbal toch zo leuk.

16 april 2019 om 18:16

Over onzin gesproken, was hij maar psv-er dan was je blij geweest met zo'n speler

16 april 2019 om 18:23

Uhm wat is betaalbaar? 100 miljoen voor erikson is een optie voor Bayern. Isco of coutinho zou mogelijk zijn. Ozil of Havertz.

16 april 2019 om 18:30

Havertz zal eerder 2020 komen... Mss dat Ziyech komt als ra & lekker combineren met kimmich we zullen zien wie het wordt. Moet sws iemand zijn die sterk is in de kleine ruimte

16 april 2019 om 18:50

Isco is ook lekker op dreef in Madrid.. feit is gewoon dat Ziyech t wel laat zien in de CL, waar ik James en Isco niet heb gezien in de CL met betere spelers om hun heen.

16 april 2019 om 19:06

James en isco hebben het door de jaren heen echt wel laten zien. Ziyech speelt voor het eerst in de CL. Messi is toch ook niet altijd zichtbaar in de kwartfinales? Zoiets zegt echt niet altijd iets.

16 april 2019 om 17:43

Bayern kan de echte toppers van vandaag niet meer halen, willen of kunnen dat soort geld niet uitgeven en spelen in een on aantrekkelijk competitie voor echte toppers, de echte klepper willen doorgaans naar Engeland of Spanje.

16 april 2019 om 17:46

Wel mee eens dat ze misschien onaantrekkelijke competitie spelen maar dat ze niet willen of kunnen vind ik onzin. Ze hebben laatst nog een speler gehaald uit Spanje voor 80 miljoen.

16 april 2019 om 17:47

En dat is het dan, ze geven niet structureel uit wat andere topclubs uitgeven, andere clubs halen zo 3 spelers in één window.

16 april 2019 om 17:49

Ik neem aan dat ze nog wel een aantal toppers halen. De hoge mensen hebben aangegeven veel geld uit te geven.

16 april 2019 om 17:50

We zullen het zien, Bayern zal wel moeten, maar Hernandez voor 80 miljoen is een zwak begin, dat is echt een speler die max 20 waard is.

16 april 2019 om 18:14

De Bundesliga een onaantrekkelijke competitie? Die stadions zitten voller dan die van de Premier League...

16 april 2019 om 18:27

Fc En toch spelen alle toppers in de PL of de PD, zelfs PSG en Juve hebben waanzinnigere toppers dan Bayern. Dusja... lekker zo’n vol stadion overal waar je komt.

16 april 2019 om 17:47

Ik vind Ziyech ook verschrikkelijk prutsen in de CL dit seizoen..... Als de CL gezien wordt als het hoogst haalbare niveau, dan kan Ziyech daarin mee. Het is ook echt wel een werker (hoewel hij dat soms wat meer aanzet dan andere momenten), en het is het type speler dat meegroeit met het niveau om hem heen. Die stap hoger zie ik hem ook wel maken. Hij zal bij Bayern niet dé uitblinker worden. Maar hangend aan de rechterkant heeft hij ze zeker wat te bieden.

16 april 2019 om 17:48

Ja in de CL hoeveel wedstrijden zijn dat? Dit seizoen voor het eerst 8 wedstrijden. Is dat een graadmeter?

16 april 2019 om 17:54

Ja. Wat is jou graadmeter dan? De jongens bewijzen dit seizoen dat ze het champignons League niveau aankunnen. Benfica, Bayern,Real Madrid, Juventus. Je hebt niet één keer voor schut gestaan . Sterker nog ,ze hebben gedomineerd. Koekoek!

16 april 2019 om 17:56

2018-19
25 wedstrijden
15 goals
12 assists

2017-18
34 wedstrijden
9 goals
15 assists

2016-17
28 wedstrijden
7 goals
11 assists
2015-16
33 wedstrijden
17 goals
10 assists

2014-15
31 wedstrijden
11 goals
16 assists

Ik snap niet hoe mensen nog zo kunnen twijfelen aan zijn kwaliteiten.
Probeer eens een wedstrijdje van Ajax mee te pikken op zn tijd, dan weet ik zeker dat je bijdraait.

(ps. de statistieken van dit jaar zijn zonder penalty's. 7 heeft Tadic er inmiddels van gemaakt. Wanneer Ziyech deze had benut, had hij op 34 rechtstreeks betrokken doelpunten gestaan in slechts 25 wedstrijden)

16 april 2019 om 18:07

Ik kijk wel is wedstrijden van Ajax. Ik vind het te makkelijk om doelpunten en assist in de eredivisie als graadmeter te gebruiken. Tuurlijk is CL de graadmeter, als je tenminste meer dan 10 wedstrijden hebt gespeeld. Niet aantal wedstrijden dat op 2 handen te tellen zijn.

16 april 2019 om 18:09

Nou, dat zijn er dit jaar alleen al 15 tot nu toe. Dus die graadmeter is er.

16 april 2019 om 18:09

Dus dat ze gedomineerd hebben kont door ziyech? Dat ajax zoveel balbezit in de cl heeft en bijv ziyech veel acties kunnen maken komt voornamelijk door tadic, de jong, de ligt en onana. Wanneer bijv een een kwalitatief mindere speler op de positie van de jong stond dan krijgt een ziyech veel minder ballen zou die in verhouding meer balverlies dan geslaagde acties hebben. Ziyech is een goede speler, maar profiteert van de kwaliteit om hem heen en levert dan ook niet constant

16 april 2019 om 18:11

Modic, wedstrijden waar tegenstanders proberen met een zo kleinst mogelijke nederlaag proberen te verliezen. Nee ajax wordt in de eredivisie bijna nauwelijks getest dit seizoen

16 april 2019 om 18:19

@JustPSV Bayern heeft geen spelers die een speler als Ziyech zo kunnen bedienen/ondersteunen als de spelers van Ajax die jij opnoemt? Geen enkele speler kan alleen winnen. Daar hoef je Ziyech ook niet voor te halen. Als creatieve flankspeler zal hij mee kunnen in het spel van Bayern.

16 april 2019 om 18:23

"nee ajax wordt in de eredivisie bijna nauwelijks getest dit seizoen"

Dan moeten Handrix en Rosario (als middenvelders) toch ook wel meer dan 1 doelpuntje kunnen maken als het allemaal zo makkelijk is ?

16 april 2019 om 19:25

Dat is dan weer wel een rare vergelijking NL_Modric, Ziyech staat rechtsbuiten. Dat is qua betrokkenheid bij goals niet te vergelijken met Rosario en al helemaal niet met Hendrix. Neemt niet weg dat Ziyech beter kan voetballen dan die 2 bij elkaar, maar dat is niet direct te schalen aan de betrokkenheid bij goals van de 3 heren.

16 april 2019 om 19:38

haha ja en als ie 10 wedstijden had gespeeld dan hadden het er meer moeten zijn, oftewel kan toch niks goed doen...

Ik zou Bayern echt een fantastische club voor hem vinden, waarbij ik hem ook echt alle geluk toewens mocht hij die stap daadwerkelijk kunnen maken. Ik vind het in ieder geval een betere stap dan een AS Roma.

Daarnaast hoop ik dat Ajax zich enigszins schappelijk opstelt richting bayern toe en dus niet de hoofdprijs vraagt. Die jongen is al een jaar extra gebleven, waarbij hij al die tijd 1 van de belangrijkste spelers van Ajax geweest is. Hij verdiend het om hem deze stap te gunnen.

Of hij Bayern kwalitatief aankan zullen we vanzelf zien, al denk ik dat hij zich overal moeiteloos kan aanpassen.

16 april 2019 om 17:55

Hij is een jaar extra gebleven. Maar ook tegen een beter salaris dacht ik.. Waarom geen hoofdprijs vragen. Nee heb..ja kan je krijgen..

16 april 2019 om 18:05

Er zijn mondelinge afspraken met Hakim gemaakt. Voor een bedrag rond de 35 mln (meen ik) mag hij worden opgehaald.

16 april 2019 om 18:20

Ajax kan indd niet de absolute hoofdprijs vragen, maar daar zijn gewoon afspraken over. Overmars kennende houdt hij zich daar gewoon aan, anders heb je echt heisa in de groep.

Ben het helemaal met je eens dat Bayern veel mooiere stap is dan Roma zou zijn. Aanvallende Nederlanders en Italie slagen bijna nooit (gouden driehoek Milan daargelaten)

Mensen zullen me voor gek verklaren maar ik denk dat Barcelona een goeie club is voor Ziyech zijn spel. Denk dat ie daar gemak 25 a 30 assists in een seizoen kan geven met zijn inzicht.

16 april 2019 om 17:44

Barcelona heeft met Coutinho een betere speler van hoger niveau, denk dat Ziyech wel wat voor Juve is, als hij het afval uit zijn spel kan krijgen, voor de echte top is dat soms wat gortig. Maar die jongen heeft zeker een beestig inzicht.

16 april 2019 om 19:39

Hoger niveau, maar laat het amper zien? dus waarom zou ziyech het niet kunnen?

16 april 2019 om 17:48

Ik hoop dat je met die assists per jaar een beetje overdrijft want dat lukt de beste spelmakers van de wereld niet eens. Ik vind ziyech een topper hoor maar barca heeft hem niet nodig met alle aanvallers die zij al hebben rondlopen. Bayern kan hem wel gebruiken ook om zijn harde werken wat soms wordt ondergewaardeert.

16 april 2019 om 18:25

Helemaal mee eens! Zal niet gebeuren helaas maar Ziyech en Barcelona zou een gouden combinatie zijn

Mooi hoor, Bayern. Vraag me wel af of hij in staat is daar direct een basisplaats te bemachtigen.

Zie Arsenal als de perfecte plek voor Hakim. Precies op zijn niveau, met de mogelijkheid om ooit nog een klein stapje omhoog te zetten. Daarbij mist de club een creatieve schakel tussen het middenveld en de aanval, zeker wanneer Özil niet speelt.

16 april 2019 om 17:40

Lijkt me niet verstandig. Arsenal heeft al veel spelers die veel balverlies lijden. En hebben ze al spelers die vaak naast of over schieten van afstand.

16 april 2019 om 17:44

Maar Arsenal kan wel iemand gebruiken die iemand vrij voor de goal kan zetten en daarbij ook nog hard werkt.

16 april 2019 om 17:50

Als je Arsenal zou kijken dan zou je zien dat, dat niet het gene wat Arsenal nodig heeft. Een creatieve speler.

16 april 2019 om 18:08

Die hebben jullie toch al, ene Özil?

16 april 2019 om 18:33

Ja ik heb liever ozil dan Ziyech. Ozil zijn passing is erg goed. Schiet nooit ballen over de zijlijn of achterlijn.

16 april 2019 om 19:02

Dus elk schot van Ozil gaat op het doel ? Lijkt me sterk.

16 april 2019 om 19:07

Nope, hij verspilt kansrijke posities niet met kansloze afstandsschoten. Had ik beter neer moeten zetten.

16 april 2019 om 17:44

Klassieke denkfout. Juist als Ziyech niet goed genoeg is op sommige punten heb je een *beter team nodig dit te compenseren. Ik vind Barca ook beter passen.

Hij maakt een paar hele belangrijke doelpunten voor Ajax dankzij zijn loopvermogen, moet bij bayern wel zn htk zetten onder kopje ‘niet buiten de 16’ op doel schieten, dan is het een prima toevoeging voor de breedte van de selectie

Lijkt me dat Bayern hoger zal inzetten dan Ziyech, met alle respect. Maar denk wel dat het een geweldige club voor hem zal zijn. Staat bekend als een warme club waar spelers veel vertrouwen krijgen, dat is iets wat Ziyech wel nodig heeft, zo lijkt het.

16 april 2019 om 17:46

Ahja? Wie zie jij, die aanzienlijk beter zijn dan Ziyech, naar Bayern gaan? Bayern is echt niet aantrekkelijk genoeg voor de echte toppers van vandaag, zie jij bv een Hazard, Neymar, Coutinho, Eriksen, Salah etc etc naar Bayern gaan? Neen, die moeten de jonge kleppers uit de eigen Liga zoals Havertz en Brandt proberen halen.

16 april 2019 om 18:01

Bayern nis een prima topclub. Arjen Robben, Ribéry ,Lahm ezvrt zijn ook jaren bij de club gebleven. Beieren is een mooie provincie en München een leuke stad,dus waarom zouden daar geen toppers naartoe gaan. De competitie is ook best goed met volle mooie stadions.

16 april 2019 om 18:28

Dat ontkracht ik toch ook niet, maar die gasten kwamen allemaal voor 2010, heel andere tijden en dus niet te vergelijken, Bayern heeft sinds Robben en Ribery geen enkele eche topper meer weten te halen buiten de eigen competitie.

16 april 2019 om 18:29

Voor of rond 2010.

16 april 2019 om 19:59

Lewan? Kimmich? Süle? Goretzka? Thiago?

17 april 2019 om 17:03

4 van binnen de Bulli! Lezen! Thiago is dan de enige.

17 april 2019 om 23:53

Ik zie eerlijk gezegd Havertz eerder naar Bayern gaan. Las ook dat hij voor een schappelijke prijs op te halen was.

Ondanks dat Ziyech en Ajax afspraken met elkaar hebben gemaakt dat hij Ajax na dit seizoen mag verlaten moet hij Ajax toch wel 50 miljoen moeten kunnen opleveren toch? Ik vind hem de meest belangrijke speler van Ajax samen met Tadic.

Zou het hem enorm gunnen. Zwaar onderschatte voetballer die zoveel werk verzet. Elk seizoen bij ontzettend veel goals betrokken, is belangrijk in het drukzetten en kan moeiteloos op verschillende posities spelen.

Blijft er ook nog een speler? Of zien we volgend jaar 10 nieuwe in de basis en liggen ze al uit de Cl voordat ze een beetje ingespeeld zijn?

Edit: behalve veltman en huntelaar

16 april 2019 om 18:20

Zo werkt dat in een transitiejaar

Als vervanger van Robben op rechts? En op meerdere plaatsen inzetbaar geen slechte keuze.

Een aantrekkelijke stap, maar ik zie hem niet zomaar slagen bij Bayern. In de Champions League campagne vind ik het allemaal niet zo bijzonder wat hij laat zien. Hij werkt hard en is ook zonder bal wel nuttig, maar op een hoger niveau dan de Eredivisie vind ik Ziyech vooralsnog wat tegenvallen.

16 april 2019 om 18:26

Uit tegen Bayern was hij de beste speler op het veld,uit tegen Benfica zeer belangrijk met zijn perfecte pas op Tadic,zowel thuis als uit gescoord tegen real Madrid...

16 april 2019 om 18:30

Neres vond ik die wedstrijd minstens zo bepalend als Ziyech tegen Bayern. Leuk dat hij scoort tegen real Madrid. Heel veel spelers scoren tegen real madrid. Dat betekend niet dat hij bij Bayern aan de slag kan.

16 april 2019 om 19:52

Toen speelde hij inderdaad erg goed (bayern uit), maar verder kun je hem nu niet gaan beoordelen op slechts momenten uit verschillende wedstrijden. Hij is in Europese wedstrijden vaak niet heel bepalend en voor een club als Bayern zijn die wedstrijden een goede graadmeter. Bovendien forceert Ziyech enorm als het allemaal niet loopt waardoor hij veel fouten maakt.

Mensen beginnen de realiteit wel een beetje te verliezen zeg. Ajax heeft een prachtig seizoen maar betekend het spel van ajax dat iedere speler in een keer top is? Na de 5-1 tegen spanje was toch ook niet iedereen in een keer goed genoeg voor bijv barca. Je hebt spelers die het spel bepalen, zoals de jong en de ligt oa en spelers die zich eraan optrekken, en die categorie speler is voir mij ziyech, tegen real was het de jong de ligt en tadic voornamelijk en tegen juve idem dito, toen was het enige wat die deed schieten van afstand. Begrijp me niet verkeerd vind het een goede speler, maar hij laat in mijn ogen iig niet zien dat die in de top hoort

Hallo voetballiefhebbers. Wat mij altijd opvalt in Nederland is dat men vaak twijfelt over Ziyech. Niet iedereen overigens. In woon zelf in Italië en ben vaak in Spanje voor werk. In die landen hoor je enkel positieve dingen over Ziyech. Zijn creativiteit, techniek en inzicht wordt geprezen. Ze weten ook dat hij balverlies heeft maar dat nemen ze in het algemeen voor lief. Ook duitsland hoor ik van kennissen dat men hem adoreren. Gek genoeg is het in Nederland een stuk minder.

16 april 2019 om 18:40

Ziyech heeft voor een speler met die inderdaad aanwezige geweldige kwaliteiten ongewoon veel balverlies. En zijn losse flodders zijn ook niet op de vingers van twee handen te tellen. Dat vind ik eigenlijk heel verwonderlijk, vooral omdat hij in andere situaties geniaal kan zijn. En je vraagt je met die wetenschap af waarom niet eens iets anders doen. Of je moet accepteren dat je met een schot hagel af en toe wel eens iemand raakt;-)). Maar ook ik geniet van zijn goede acties hoor....

Ik gun hem deze stap van harte, hij heeft voldoende kwaliteit om te slagen in het buitenland.

Helaas gaat de ontmanteling van Ajax gewoon door, zo te lezen. Al moet een transfer eerst maar eens zijn beklonken natuurlijk. Ook omdat Ziyech zich volgens mij best wel goed voelt bij Ajax. Maar als hij nog aan een volgend avontuur wil beginnen is nu de tijd rijp. En wordt Ajax weer een stukje rijker - en armer!

Jeetje zeg.. Wat een hoop haters hier zeg.. Tot hij weg is uit eredivisie en gaat het klagen weer beginnen. Ik ben een Belg, jaren ajax-fan maar heb nog nooit zoveel wantrouwen gezien in 1 van de beste spelers afgelopen in eredivisie. Zijn de Nederlanders over het algemeen ondankbaar of zijn er gewoon veel ajax/ziyech haters? Ik zie 't straks al voor me tijdens livemeepraten: "weer balverlies hakim, weer een doelloos schot" maar je hoort ze niet bij wereldpasses van hem of combinaties. Gelukkig leest ten Hag geen vz reacties, of hij neemt 't niet serieus tenminste

16 april 2019 om 19:30

Echte Ajacieden kunnen deze man niet 'haten', Ziyech laat dingen zien in de J.C. Arena die ik sinds Cristian Eriksen niet meer heb gezien. Geeft met grote regelmaat steekballen en crosspasses die niemand anders in de competitie ziet, laat staan kan uitvoeren. Ja, het gaat ook met enige regelmaat mis, maar deze man is een en al dreiging. Ik baal als een stekker dat hij Ajax (waarschijnlijk) zal gaan verlaten en met mij vele andere Ajacieden. Mensen die louter focussen op zijn balverlies of vele afstandsschoten zijn geen liefhebbers van het spelletje volgens mij. Hij moet die dingen nog beter leren doseren om te slagen bij de echte top, dat klopt. Maar ik gun hem de stap zeker en hoop dat hij de critici de mond kan snoeren!

Grote fout van Bayern! Ziech is technisch meesterlijk maar bij Bayern moet je meer dan dat.

Overhypete speler. Leuk voor een Everton, Wolfsburg of Sevilla. Maar mag zich niet meten met de spelers in de absolute top.

16 april 2019 om 18:51

Gelukkig ben jij geen scout voor die topclubs dan. Hakim is een jongen met superveel geluk, bedoel je? Gelukkig hebben we mensen zoals jou die ons dit doen inzien!!

16 april 2019 om 18:56

Wat hebben sommige mensen toch met andere mensen woorden in de mond te leggen. Heb je mij ergens zien schrijven dat hij superveel geluk heeft? Verder moet je zelf maar weten hoeveel je van mijn mening aantrekt.

16 april 2019 om 20:07

Ik ga er vanuit dat je dat denkt want hoe kom je anders aan het woord overhypet? Is ie absoluut niet, cijfers spreken meer dan woorden. Ik zou overhypet alleen gebruiken als ie de cijfers ook niet mee zou krijgen.. Jouw mening boeit me helemaal niks, het gaat me om de algemene gedachte/mening en jij maakt daar onderdeel... Overhypet zeggen ze dan....... Ha ha

ik vind onzin dat zijech dat niveau van Bayern niet haalt maar de jong en vebeek welde meest met ervaring is zijech

Volgens mij zou dit zowel de juiste club voor Ziyech zijn, als het juiste moment om daar in te stappen. Bayern moet grondig vernieuwen, er komen dus genoeg kansen voor Ziyech om zichzelf in zo'n vernieuwde ploeg te spelen. Er is niemand daar die al verzekerd van zijn plek is.

Ik begrijp niet waarom iedereen zo gek is van die Ziyech. Hij speelt momenteel als een natte krant en is een gevaar voor zijn team met al zijn foute ballen en schoten. Hij blijft het maar proberen met schieten maar veel te weinig rendement. Geef mij maar van de Beek of de Jong. Die maken het verschil. Ziyech grote strik erom en dik verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

306 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 2 0 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech ‘een droom om mee samen te werken’: ‘Je zag het al tegen Krasnodar’

Hakim Ziyech heeft in zijn eerste maanden bij Chelsea een uitstekende indruk gemaakt op manager Frank Lampard. De ex-Ajacied raakte geblesseerd in de voorbereiding op dit seizoen, maar is inmiddels weer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren