De Jong ‘gewoon’ opgenomen in Ajax-selectie voor return in Turijn

Maandag, 15 april 2019 om

Frenkie de Jong zit ‘gewoon’ in de 22-koppige selectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen Juventus. De middenvelder viel afgelopen zaterdag in het thuisduel met Excelsior (6-2) uit met problemen aan de hamstring. Die wissel lijkt nu uit voorzorg te zijn geweest, aangezien De Jong met Ajax meereist naar Turijn voor de return van de kwartfinale van de Champions League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Bereikt Ajax de halve finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door selecaooo)

Gelukkig! Ben benieuwd hoe we de linksback positie gaan opvullen? Sinkgraven? Mazraoui? Blind?

15 april 2019 om 10:47

Sinkgraven lijkt mij zelfmoord, zou voor Blind gaan en veltman centraal.

15 april 2019 om 10:53

Ik ben voor zo min mogelijk wisselen. Dus alleen de linksback. De rest laten staan op hun positie. En wie de back dan mag worden? Maz. En anders Sinkgraven. Maar voetballend staat het zo sterk zoals het nu is. Geen concessies aan doen lijkt me, Blind en De Ligt zijn complementair. En Blind en linksback is ook geen wondercombinatie.

15 april 2019 om 10:53

Ik vind Veltman centraal tegen die sluipmoordenaars van Juve ook wel tricky. Haal vooral dat centrum maar niet uit elkaar. Zet die maar rechts en zet Mazraoui maar links. Het is allemaal niet ideaal. Wordt billenknijpen hoe dan ook. Het grootste deel van de wedstrijden waar Tagliafico niet bij was waren behoorlijk moeizaam.

15 april 2019 om 10:58

Ik ben het met je eens, maar zou gaan voor Veltman op rechts, Mazraoui op links en Blind/de Ligt in het centrum houden. Die zijn toch beter op elkaar ingespeeld en zo verander je maar 1 ding.

15 april 2019 om 11:07

Lijkt mij ook de beste optie om Blind naar links te verschuiven en Veltman centraal te zetten. We hebben de heenwedstrijd gezien dat niet alleen Ronaldo vanaf links een gevaar is, maar dat die Bernardeschi ook een fenomeen is. Dan moet je daar absoluut geen Sinkgraven tegenover zetten die verdedigend dan toch echt te kort komt als linksback.

15 april 2019 om 11:09

De Ligt-Blind centraal en Veltman op rechts werkte prima in de thuiswedstrijd, daar zou ik niet aan schuiven. Dat blok staat in mijn ogen. Al zou je Mazraoui kunnen opteren i.p.v. Veltman, naar gelang het tactische plan.

Kristensen en Mazraoui hebben beiden al eens op links gestaan. Kristensen heeft meer body dan Mazraoui en is hij toch net iets meer feller in de duels dan Nous of Sinkgraven. Op Bernardeschi zou ik eerder een mandekker zetten, dan een aanvallend ingestelde back.

15 april 2019 om 11:51

@jaouadamhaouch

Veltman centraal is ook zelfmoord. de wedstrijden tegen Rosenborg, Rapid Wien, Fenerbache en PSG vergeten?

ik zou Mazraoui linksback zetten en Veltman rechtsback

15 april 2019 om 12:00

@buitenspelval
Ik vertrouw Kristensen niet op de linksback positie om eerlijk te zijn. Hij heeft vaak van die onhandige overtredingen. In de Eredivisie kan dat nog, maar tegen Juve word dat direct afgestraft. Tagliafico had de vorige week veel ruimte op linksback, met name aan de bal kreeg hij veel ruimte. Dat is in het voordeel voor iemand die goed aan de bal is en dat is Mazraoui. Ok, Mazraoui is verdedigend misschien niet de beste, maar zoals je weet zal je toch keuzes moeten maken. Liever dit dan het centrum uit elkaar halen, naar mijn inziens.

15 april 2019 om 12:11

@wzawzb020

Eens. Stel je voor dat Ten Hag het aandurft met Magallã¡n... Dat wordt nagels bijten! Maar ik ga verwacht in ieder geval Blind op de linksback. Wie er centraal naast Matthijs gaat staan is mij nog een verrassing. Het zal een spestale avond worden!

15 april 2019 om 12:15

JaouadAmhaouch......jij wil dus achterin alles omgooien om 1 positie goed in te vullen? Dan wil je juist verliezen. Gewoon mazzraoui links zetten en de rest in tact houden

15 april 2019 om 12:17

ApyroG.....kristensen of mazzraoui. Verdedigend gezien beide middelmaat. Maar kristensen is tenminste nog een verdediger. En pikt aanvallend gezien vaak zn assist mee maar op links....niet doen. Mazzraoui heeft dat al eens gedaan dus zet hem daar maar neer

15 april 2019 om 10:49

Ik zie ten Hag ook nog wel eens eigenwijs, de Jong naar achteren schuiven en Blind naar links. Dan een middenveld met Ekkelenkamp, Schone en v.d Beek. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar bij ten Hag weet je het nooit zeker.

15 april 2019 om 10:59

Haha, ik denk dat ie zijn lesje wel geleerd heeft na PSV uit. Mocht er gedurende de wedstrijd echter nog 1 goal nodig zijn, zie ik hem het wel doen en dan Tadic ook een linie terug en KJH in de spits.

15 april 2019 om 11:00

Dat zou zeker een optie zijn, zeker omdat je vrij aanvallend moet spelen voor een resultaat. Enige nadeeel is dat je dan wel echt de Jong gaat missen op het middenveld. Maar... ik heb zeer veel vertrouwen in de tactische kwaliteiten van Ten Hag. Hij kent de spelers goed en over het algemeen pakken zijn tactische keuzes gewoon goed uit. Zelf hoop ik toch dat het centrum intact blijft en dat Veltman/mazraoui op links speelt. Niet ideaal, maar een echt betere optie zie ik niet. Veltman in het centrum wordt toch te onrustig.

15 april 2019 om 11:52

Zou heel vreemd zijn aangezien hij vorige week nog zei dat de Jong een sleutelrol heeft op het middenveld.

Ik mag hopen dat die mee kan doen. Vond hem altijd zo overschat, maar jezus wat is deze jongen goed. Uiteindelijk blijft ziyech wel het belangrijkste voor dit Ajax.

15 april 2019 om 10:54

Dan vergeet je ook de Ligt hoor en de Jong zijn toch minstens zo belangrijk.

15 april 2019 om 11:56

Nee totaal niet, ziyech is de motor en regisseur van dit Ajax tegelijk. Als hij niet speelt lever je zowel aanvallend als verdedigend enorm veel in.

15 april 2019 om 12:03

Echter begint iedere aanval bij Frenkie en win je ontzettend veel duels op het middenveld door hem. Zeker even belangrijk. De ligt leid de vedediging, de Jong het middenveld en Ziyech de aanval.

15 april 2019 om 12:17

Precies linkerbaan. De Ligt en de Jong zijn minstens zo belangrijk.

15 april 2019 om 10:55

Blijf Ziyech een gekke voetballer vinden waarvan ik maar moeilijk kan inschatten waar zijn plafond in het buitenland zou liggen. Hij heeft namelijk ook aardig wat wedstrijden gehad waarbij ik na een helft al dacht: wisselen die gozer. Zo veel foute riskante passes en balverlies. En dan plotseling een paar geniale dingen, vaak ook nog met resultaat.

15 april 2019 om 11:02

Ziyech ziet de loopacties, wil de eindpass geven, maar het is vaak net te hard, te zacht, te scherp de laatste tijd. Hopelijk bewijst ie morgenavond mijn ongelijk, ben ik de eerste die het toe zal geven 😉

15 april 2019 om 13:20

Zegt wel wat over je voetbal verstand als je dat nu pas ziet

15 april 2019 om 18:57

Nee want hij is de minst constante. De Ligt is veel belangrijker. Ziyech kun je nog een wedstrijd zonder. De Ligt is onmisbaar voor dit Ajax.

Mooi, niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook vanwege het feit dat hij deel uitmaakt van de groep die deze prestatie heeft neergezet. Daarom is het ook jammer dat Nico er niet bij is. Samen uit, samen thuis.

Toch wel een opluchting. Hopelijk is De Jong in staat een hele wedstrijd te spelen. Het ontbreken van Tagliafico zal ook gevoeld worden, maar met Mazraoui op zijn plek en Veltman rechtsback is het aardig opgelost. Ik heb wel een goed gevoel voor morgen.

15 april 2019 om 10:50

Ook een opluchting dat Chiellini niet fit is

Jammer dat Mandzukic niet speelt, dat is een slechte spits zeg. Dit seizoen 8 doelpunten in 29 wedstrijden en als je naar zijn over-all statistieken kijkt dan wordt je ook niet vrolijk. En dan was hij nog verongelijkt dat hij plaats moest maken voor Lewandowski, die gewoon 1 op 1 loopt.

15 april 2019 om 11:03

Mandzukic is niet echt een scorende spits, maar wel iemand die een hele verdediging bezig kan houden. Groot, sterk, goede kopper, goede positionering, houdt ballen vast. Ideaal om ruimtes vrij te maken voor Ronaldo zoals Benzema dat bij Real deed. Speelt in dienst van het team, met de rug naar de goal. Als je met Lewa en Ronaldo gaat spelen krijg je twee kapiteins op een schip, die allebei willen scoren maar te weinig in dienst van het team spelen. Ik denk juist dat ze heel goed complementair zijn.

15 april 2019 om 11:37

Luuk de Jong zou een fijn spitsje voor Ronaldo zijn

15 april 2019 om 11:58

Zou echt de perfecte spits zijn hahaha, Alleen denk dat ronaldo zich rot gaat irriteren aan zijn aannames haha

Nou, dit is geen slecht nieuws om eerlijk te zijn. De Jong had ik wel verwacht en zag er idd niet uit alsof het een probleem was. Het meenemen van Tagliafico is ook goed denk ik voor de scherpte.
Voor Juve zijn er toch iets meer problemen dan ik dacht, scheelt echt een slok op een borrel dat Chiellini er niet bij is. Hopelijk kan Tadic nu wel iets meer los komen en ruimte krijgen om door te pakken zeker als Rugani niet fris is.
Mandzukic niet opstellen zou ook positief zijn, omdat ik denk dat hij beter mee verdedigt vs Costa. Ja Costa is gevaarlijker en zet druk naar voren, maar hij loopt niet snel mee als de back op komt en dat zou zo maar eens een voordeel kunnen zijn.
Geslepen messen en vol gaan! Ik ben benieuwd!

Buiten dat de jong hoogstwaarschijnlijk gewoon kan spelen is het ook een meevaller voor Ajax dat Chiellini nog steeds geblesseerd is. Ben heel benieuwd morgen!

15 april 2019 om 11:13

NOS meldt inderdaad dat Chillini er niet bij is morgen.

15 april 2019 om 11:49

Want vorige week heeft het ook oprecht geholpen he? Rugani was meer dan prima vorige wedstrijd.

15 april 2019 om 11:54

Rugani speelde inderdaad ijzersterk, maar heeft niet de leiderschapkwaliteiten en de ervaring van Chiellini. Klein voordeeltje is het dus echt wel.

15 april 2019 om 11:56

Ja een klein voordeeltje, heb sommige fans vorige week gehoord dat ze opeens wel konden winnen met 4-0 omdat ze Chiellini misten.

15 april 2019 om 12:20

@arsenal890 Rugani speelde prima, maar het was op voorhand niet meer dan normaal om te stellen dat het nog weleens onzeker kon worden met hem achterin. En ik vind het wel meer dan een klein voordeeltje. Op voetballend gebied scoort bijna geen enkel team, wanneer ze tegen Chiellini staan. Nu werd hij gemist en had Ajax er zeker twee of drie kunnen maken. Tegen een team als Juventus is dat bijzonder knap en dat heeft er wat mij betreft zeker mee te maken dat Chiellini er niet bij was. Misschien hebben 'wij' Rugani onderschat, maar ik denk dat jij het belang van Chiellini voor dit team toch ook niet helemaal op waarde schat. Is echt wel een cruciale factor daar achterin.

15 april 2019 om 12:21

Sommige mensen geloven ook dat de Aarde plat is. Geen enkel normaal mens dacht dat Ajax 4-0 zou winnen, maar Chiellini maakt echt wel verschil. Zowel met zn kwaliteiten als met zn leiderschap en streken.

Nou laat Mandzukic maar spelen hoor, Moise Kean is veel gevaarlijker met de ruimte de Ajax waarschijnlijk wel weg gaat geven. Daarom scheelt het ook een slok op een borrel als Costa niet mee doet.

Ik heb ook ja gestemd in de poll. Maar mocht Juventus door gaan, Ajax heeft echt een fantastische CL campagne gehad. Ook echt 3 voorrondes, respect. Zelf zou ik Veltman laten staan op rechts, Mazraoui op links en De Ligt en Blind centraal. Ik zou Dolberg basis zetten in de spits en wanneer je 2-2 moet maken hem laatste 10 minuten eraf halen voor KJH

Je ziet dat als er wat wegvalt bij Ajax de bank wel erg smal is. Sowieso had Ajax al een kleine kans, deze wordt met de dag kleiner. Als de Jong niet meespeelt zal de druk op het middenveld te groot worden en kan alleen het verschuiven van Blind naar het middenveld soelaas bieden maar dan heb moet je Magallan centraal achterin gaan brengen. Voor mij zou dat wel de beste oplossing zijn gezien Blind achterin in de topduels toch onzeker is.

Onana
Mazroui
de Ligt
Magallan
Veltman
Schone
Blind
Ziyech
vd Beek
Neres
Tadic
15 april 2019 om 11:36

Ja met de uitgaven die ajax heeft gedaan zijn ze in staat om een prima elftal neer te zetten. Kwartfinale CL niveau op de bank hebben zitten, daar heb je dan weer een miljoen of 100 extra voor nodig. Niet zo gek dat Ajax 'maar' een stuk of 14 basiswaardige spelers op dit niveau heeft toch? En dan zijn er van die 14 ook nog eens 3 op 1 positie (Dolberg, Hunter en Tadic).

Dat is een hele opluchting, F, de Jong is een fantastische speler. Doordat hij zo goed is kunnen de andere 2 matige middenvelders gewoon leuk meedoen, want die voegen weinig tot niks toe aan het spel!

Je moet er toch niet aandenken dat " type Muller" Ekkelenkamp of wonderboy de WIt morgen in de basis start.

Kan iemand mij vertellen wat Gravenbersch heeft gedaan dat hij de laatste tijd niet meer in de selectie zit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

208 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Jongen met grote transfersom’ De Jong krijgt waarschuwing voor tweede jaar

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt lieten Ajax een jaar geleden achter zich. Eerstgenoemde werd voor 75 miljoen euro overgenomen door Barcelona, terwijl Juventus zelfs nog iets meer op tafel...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren