‘Sleutelrol’ voor De Jong: ‘Ze hebben simpelweg geen andere opties’

Vrijdag, 7 december 2018 om

Vrijdagochtend pakte De Telegraaf uit met het bericht dat Frenkie de Jong op weg is naar Paris Saint-Germain. De middenvelder van Ajax, die ongeveer 75 miljoen euro zou gaan kosten voor de Franse topclub, zou in Parijs een sleutelrol vervullen, zo stelt Cyril Olivès-Berthet van L'Equipe in gesprek met Ajax Showtime.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Paris Saint-Germain de juiste vervolgstap zijn voor Frenkie de Jong?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zou PSG ook nog 75 miljoen kunnen uitgeven aan De Ligt na dit seizoen? Zou mooi zijn als ze weer met elkaar worden herenigd. Die twee zijn briljant samen.

7 december 2018 om 12:20

Als opvolger van Thiago Silva?

7 december 2018 om 12:24

Ja precies, die is ook alweer 34. Die kan nog ergens cashen.

7 december 2018 om 12:20

Als je je carrière moet plannen op basis daarvan schiet je jezelf in je eigen voet natuurlijk.

7 december 2018 om 12:37

nee dankjewel, allebei naar die zaadcompetitie kunnen we beter niet doen, had ze graag beide bij barcelona/city gezien, matthijs na lvpool lijkt me ook wel wat haha samen met vvd, hoop nogsteeds stiekem dat dit gwn hardnekkige geruchten zijn en dat frenkie straks na engeland of spanje gaat, maar heb er een hard hoofd in.

7 december 2018 om 13:13

Ik had ze het liefst beiden nog 2 seizoenen bij Ajax gezien. Mij kan het me niet zoveel schelen hoeveel geld Ajax heeft. Het kan mij wel schelen hoeveel prijzen Ajax wint!

7 december 2018 om 13:17

Zonder die 2 transferkemphanen kan Ajax wellicht meer prijzen pakken dan met die 2. Iets zegt me dat Ajax hier juist enorm sterk uit komt.

7 december 2018 om 14:13

Wie zie je als opvolgers klaarstaan, barca?

7 december 2018 om 15:41

Perr Schuurs en Gravenberch. Daarnaast zouden ze bijvoorbeeld Vertonghen terug kunnen halen en misschien is Wesley van Club Brugge een idee.

7 december 2018 om 16:27

@roytje78,
Applaus voor jou, eindelijk eens een supporter die gewoon wilt dat spelers blijven ipv ze te verkopen voor miljoenen waar je zelf niets van terug ziet ( buiten opvolgers natuurlijk).
Veel te veel portemonnee-supporters tegenwoordig die niet meer gewoon voor de basis gedacht te gaan,...goed voetbal zien gespeeld door de beste spelers.

7 december 2018 om 13:05

Wat een onzin. PSG heeft De Ligt helemaal niet nodig. Zij hebben met: Marquinhos, Kimpembe, Kehrer en Thiago Silva al vier top Cv's die minimaal zo goed zijn als De Ligt. De Ligt kan veel beter naar Barcelona of Bayern Munchen gaan. Daar lopen de Cv's op hun laatste benen en hebben ze dringend verjonging nodig. Man City zou ik ook niet slecht vinden voor De Ligt, aangezien daar Kompany en Otamendi al redelijk op leeftijd zijn. Echter kunnen deze twee wel nog 2 a 3 jaar mee op top niveau, dus op korte termijn heeft Man City, De Ligt niet nodig. Bayern Munchen of Barcelona is gewoon de beste bestemming voor De Ligt. Ik zie De Ligt sowieso Pique eruit spelen. Datzelfde geld bij Bayern Munchen met Boateng en Hummels.

7 december 2018 om 13:15

Alleen is de vraag of clubs als Bayern en Barca wel bereid zijn om het minimum bedrag te betalen wat Overmars eist voor De Ligt. Dat zou best ook 75 miljoen kunnen zijn.
Voor Frenkie was Barca niet bereid minimaal 75 miljoen te betalen.

7 december 2018 om 13:34

Marquinhos is nog jong en is inderdaad erg goed, Thiago Silva is uiteraard een top verdediger maar is inmiddels ook al 34 jaar. Kehrer en Kimpembe zijn allebij minstens 3 jaar ouder en zeker niet beter dan De Ligt. Zo'n vreemde stap zou het dus ook weer niet zijn. Overigens ben ik het wel met je eens dat Bayern voor De Ligt de beste stap is.

7 december 2018 om 13:48

Zermatt

Je ziet De Ligt zomaar Pique eruit spelen maar noemt Kimpembe en Kehrer beter?
En begin je reacties nou eens met wat anders dan standaard 'wat een onzin.' Maar dat is slechts mijn nederige advies.

7 december 2018 om 14:00

Kompany en Otamendi zijn inderdaad al op leeftijd, maar volgens mij heeft City Laporte een stones nog als back-up. Zou dus ook geen verstandige keuze zijn van de ligt om naar City te gaan. Barca is voor hem de ideale club en heeft hij de grootste kans op spelen. Duo met Umtiti. beide snel op de eerst meters en fysiek heel sterk.

7 december 2018 om 14:08

Bayern Munchen gaat sowieso dat soort bedragen niet betalen.

7 december 2018 om 14:23

Dan is Bayern geen optie dus voor De Ligt.

7 december 2018 om 13:13

Laat De Ligt dan maar naar Barca komen. Denk niet dat Barca hem ook laat glippen. De verdediging versterken is prio nr 1. Middenveld is al overbezet en met Sergio. B heeft Barca de beste VM die er rond loopt en dat blijft nog wel een aantal jaar zo.

7 december 2018 om 15:04

Dat ligt eraan, als PSG de CL wint, dan hebben ze genoeg geld om meerdere spelers te kopen. Anders kan het zijn dat PSG eerst spelers moet verkopen om aan FFP te blijven voldoen.

7 december 2018 om 15:09

Gewoon wat overbodige spelers verkopen en dan nog Pogba en De Ligt kopen. Wat een gruwelijk team zou PSG dan hebben.

Areola
Marquinhos De Ligt Kimpembe
Di Maria Verratti F.De Jong Pogba
Mbappe Cavani Neymar

PSG een goede optie.. Ik weet het niet. PSG heeft de neiging om een trainer vrij snel de laan uit te sturen als er geen Europees succes is. Er zitten natuurlijk wel een flink aantal goede spelers, maar T. Silva wordt al ouder en Alves idem. Neymar wordt continu met een terugkeer naar Barca in verband gebracht en Rabiot/verrati zie ik nog wel een uitdaging bij City/juve pakken. En dan blijft er in de breedte een karig team over.

Ik vind in Guardiola de juiste trainer voor Frenkie, maar Bayern het juiste team. Bij City is de concurrentie net te breed op het middenvelder. Er is in de breedte voldoende (maar niet te veel) bij Bayern en hij kan samen met de Ligt perfect in het verjongingsplan komen. Javi Martinez wordt vervangen en daar achter zit niet enorm veel. Goretzka is de grootste concurrent, misschien kan hij zelfs wel naast Frenkie spelen. Heb je toch een middenveld wat nog een tijd mee kan. En er zit nog meer lijn in Bayern ook achter de trainer in het bestuur. Een gezonde club en vrij stabiel.

edit: typo.

7 december 2018 om 12:29

Thiago, Goretzka, Tolisso zullen dan zijn concurrenten zijn als daar niemand meer bij komt. Bij PSG is de concurrentie vrij matig en is hij dus bijna zeker van een basisplaats. Bij barca en city zou hij sws weinig spelen lijkt me dus ik vind dit geen hele rare keuze. Alleen de competitie is niet geweldig maar misschien is dat ook wel goed voor zijn ontwikkeling.

7 december 2018 om 13:37

Goretzka en Tolisso zijn helemaal niet zo heel erg goed. Als je die niet buiten de basis kunt spelen, ga je geen wereldtopper worden.

7 december 2018 om 14:17

@ Tilburg,

komt nog bij dat Tolisso vaak geblesseerd is en Thiago ook meer aanvallend kan spelen (in de rol van David Silva bij City). 4/5 middenvelders (goretzka, Tolisso, Thiago, evt Javi Martinez en Frenkie) voor drie plaatsen is helemaal niet gek.

7 december 2018 om 15:17

Hahaha zijn helemaal niet zo heel erg goed. Misschien geen absolute wereldtop maar ze horen nog steeds wel bij de betere middenvelders van de wereld. Hebben allebei ook meer bewezen dan Frenkie.

7 december 2018 om 13:06

Baarluh

Eens. En daarbij is de Franse competitie gewoon niet zo aantrekkelijk voor ons volgers vergeleken met de Engelse of Spaanse. De uitstraling van PSG staat me ook tegen, maar dat is een gevoel wat ik ook met Man. City heb. Ik zou het bijzonder jammer vinden als hij naar PSG verkast.

Opvolger van Rabiot. Veratti is verder de enige topper op het middenveld van Psg. Daar kan wel een ander topper bij, zoals Frenkie.

Areola
Marquinhos - Kehrer - Thiago Silva
Meunier - Frenkie - Veratti - Bernat
Mbappe - Cavani - Neymar

Backup: o.a. Draxler

7 december 2018 om 12:24

Dit is een team wat in Frankrijk wel makkelijk kampioen wordt, maar zie ze niet voor de CL gaan.
Kehrer, Meunier, Bernat en Areola is geen Europese top, Cavani en Thiago Silva naderen het einde van hun carrière en Neymar is geen teamspeler.

7 december 2018 om 12:32

Neymar is geen teamspeler, maar brengt toch ongelooflijk veel creativiteit assists en key passes met zich mee. Laat staan wat hij nog kan met zijn individuele acties en goals. Neymar is gewoon een van de beste spelers van de wereld en zeker geen reden waarom PSG de CL niet kan winnen, hij is juist een reden waarom ze de CL wel kunnen winnen. Thiago Silva en Cavani worden ouder ja, maar zijn nog steeds top.

Het gaat om nu, niet over de toekomst. Meunier in geen Europese topback, maar daar zijn er ook maar een paar van. Verder zal Kehrer niet in de basis staan bij Psg. Als ze met 3 verdedigers spelen zal Kimpembe wel de voorkeur krijgen en dat is een groot talent.

7 december 2018 om 12:26

Ik denk dat hij eigenlijk de echte opvolger word van Thiago Motta. PSG mist na zijn vertrek zo'n kwalitatieve type speler. Frenkie kan die rol vervullen.

7 december 2018 om 13:49

Rabiot gaat ook vertrekken, die heeft een aflopend contract.

Mooie stap voor Frenkie, je wordt er alleen maar beter van als je met spelers als Cavani, Neymar en Mbappe kan samenspelen.

Door de Franse competitie is de kans minder groot dat hij door overbelasting moet afhaken.

Ben er zeker van dat hij deze grote stap gaat waarmaken, jammer dat we hem van de zomer kwijt raken dus laten we nog maar even genieten van hem.

Marc heeft weer genoeg werk te verrichten, maar ook hij doet zijn werk uitstekend.

7 december 2018 om 12:59

Volgens mij wordt je er nog beter van als je met zulke spelers tégen zulke spelers speelt. Doodzonde dat De Jong niet naar Manchester City, Barcelona of Liverpool gaat. Dat niveau kan hij aan en dan zou hij echt terecht komen in een topcompetitie.

7 december 2018 om 13:11

Frenkie de Jong heeft totaal niet het loopvermogen om bij Liverpool te spelen. Daarbij is het middenveld bij Liverpool al overvol

7 december 2018 om 17:53

Whatever. Het punt is gewoon dat hij straks in een b-competitie rondloopt.

7 december 2018 om 13:00

Wil alleen nog niet zo lukken

Verrati speelt daar toch op de 6? Wat heb je nou aan 2 spelverdelers?
Bayern is de beste optie met de kans op meeste speeltijd.

Ik geloof het pas als Ajax dit bericht bevestigd. Mij lijkt het een verzonnen verhaal van de Telegraaf om de vraagprijs alleen maar te laten stijgen. Daarbij zou ik niet begrijpen waarom je in Frankrijk zou willen voetballen. Frenkie zou moeten werken aan zijn fysiek want daar spelen beren.

7 december 2018 om 13:28

De Telegraaf zit juist meestal goed als het om Ajax nieuws gaat.

Waarom gaat PSG niet gewoon voor Pogba? Vind ik ook veel meer bij de cultuur van de club passen. Al zou het wel fantastisch zijn als Frenkie daar aan de slag gaat natuurlijk

7 december 2018 om 14:00

Welke cultuur? PSG heeft juist helemaal geen cultuur meer. Het is een koopclub die gewoon voor veel geld spelers van alle nationaliteiten haalt.

7 december 2018 om 16:10

Elke topclub is een koopclub anders kan je in deze tijd geen topclub meer zijn. En PSG gebruikt behoorlijk wat jeugd die ook daadwerkelijk een kans krijgen.

7 december 2018 om 14:05

Stel dat PSG ook nog De Ligt en Pogba zou kopen hebben ze wel een gruwelijk sterk team wat de CL zou kunnen winnen.

7 december 2018 om 15:07

Stel dat Frenkie en de Ligt het nog wel eerst moeten laten zien. CL kunnen winnen, haha.

Ik snap serieus niet dat zoveel mensen dit een mooie stap vinden voor Frenkie. Wat moet hij bij PSG dan? De Franse competitie hebben ze totaal geen tegenstand en daar gaat hij echt niet zoveel beter van worden. PSG wint daar alles op halve kracht, staan nu al 14 punten voor na 16 speelrondes.

Dan blijft alleen de CL over waar hij echt op Europees top speelt en dan maximaal 12 wedstrijden in het jaar. Waarvan de groepsfase ook niet alles echt volle bak zou zijn.

Ik zie hem liever naar City vertrekken, naar een competitie waar je gewoon 6 teams hebt die echt met elkaar strijden. Waar je in de bekerwedstrijden ook nog wat wedstrijden om hoger niveau speelt en kan excelleren in de CL-wedstrijden. Ik vind dit echt een matige stap voor 'm.

7 december 2018 om 15:05

Dat is ook zo als je bij Juve, Real, Barca of Bayern speelt. Ook die clubs komen in de competitie maar weinig weerstand tegen. Alleen in de PL heb je zes, zeven topteams. Alleen in de PL winnen meer dan een of twee teams de titel.

7 december 2018 om 17:29

Snap je redenering maar Lyon zou in Nederland waarschijnlijk kampioen worden in Nederland. Die staan 4de in Frankrijk. Het zegt heel veel hoe strek PSG is. Je zag het tegen Liverpool, als ze gas geven dan is het CL kandidaat nummer 1.

Voor de Jong wel zaak om geen clausule die belachelijk is in zijn contract te laten zetten. Hij kost 75 mijoen, dus als hij het goed doet en hij wil weg dan zou 175 miljoen ofzo in zijn contract moeten staan. Geen 800 miljoen wat nu veel gebeurd.en ach...over 4 jaar...25 jaar en kan alles nog.

City? Geen enkele speler bij City zou in de basis staan van Psg.

Ik weet ook niet of dit wel zo'n goede stap is. Ik merk dat een gebrek aan weerstand/uitdaging niet het beste in De Jong naar boven haalt, dan gaat hij veel te laconiek en safe spelen.

Als ik hem de laatste tijd zie spelen bij Ajax ben ik daar niet van onder de indruk. Bal bijna bij de achterlijn ophalen, ieder balletje aannemen en 5 seconden bij zich houden, om vervolgens terug of breed te spelen.

Ik heb er echter wel vertrouwen in dat wanneer hij gedwongen wordt om sneller te spelen, oftewel tegen betere tegenstanders, dat hem goed zal doen. Die uitdaging heb je dan echter weer niet echt in de Lique 1, enkel in de CL.

Wat dat betreft zou een pittigere competitie misschien beter voor hem zijn, maar ach, van samenspelen met Mbappé en lekker je zakken vullen wordt ook geen mens slechter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC7537
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
J. DraxlerMiddenvelder303
K. MbappéAanvaller2832
M. VerrattiMiddenvelder250
M. DiabyAanvaller252
C. NkunkuMiddenvelder223
Dani AlvesVerdediger221
MarquinhosVerdediger293
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

123 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona vraagt Matthijs de Ligt om water bij de wijn te doen’

Matthijs de Ligt wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar een overstap van de aanvoerder van Ajax naar de Spaanse landskampioen is nog altijd niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren