‘PSG wil Ajax 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong betalen’

Vrijdag, 7 december 2018 om

Niet Barcelona of Manchester City maar Paris Saint-Germain wordt volgend jaar zomer volgens De Telegraaf ‘zo goed als zeker’ de nieuwe werkgever van Frenkie de Jong. Volgens de vrijdageditie van het dagblad zal Ajax een transfersom van 75 miljoen euro ontvangen. Een delegatie van de Ligue 1-club bracht donderdag een bezoek aan Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Paris Saint-Germain is een mooie club voor Frenkie de Jong


Gerelateerd

214 reacties (laatste reactie door sander79)

Dit had ik niet verwacht, maar wat een transfersom! Aardig goede verkoper die Mbappe. Mocht dit waar zijn, (foto’s directie PSG en zaakwaarnemer Frenkie in Amsterdam zetten wel kracht bij het verhaal) ben ik toch een tikje teleurgesteld. Ik had verwacht dat Frenkie voor Barca of City zou kiezen. Dat zijn toch clubs in de 2 mooiste competities. Barca is zijn club gaf hij aan, en grote kans dat De Ligt daar ook terecht komt. Echter is Busquets pas 30, die gaat nog wel even mee. Dat zou misschien mede verklaren waarom hij er vanaf ziet. En City had ik verwacht vanwege zijn adoratie voor Guardiola, en het type spel wat ze logischerwijs door hem spelen.

Toch mooi dat het al ruim voor volgend seizoen is afgehandeld, zorgt weer voor wat rust in de tent. Geen gefotoshopte foto’s meer van hem in een Barca shirt in El Mundo Deportivo bijvoorbeeld. PSG heeft blijkbaar gewoon het meest adequaat gehandeld. Ik denk dat de rest simpelweg een tikje te laat kwam, en/of niet de juiste prijs op tafel legde bij Overmars. Misschien PSG inspelend op vertrek Veratti/rabiot?

Maar jongens, wat een transfersom voor een Eredivisiespeler! De Ligt er ook nog bij en Ajax is komende zomer minimaal meer dan 150 miljoen rijker. Ongekend.

7 december 2018 om 00:22

Maar toch hoop ik het niet. Wel het bedrag, niet de club

7 december 2018 om 00:32

Ik denk juist een goede keuze is, competitie is minder zwaar dan de premier league en Barca is nog te hoog gegrepen voor Frenkie op het moment. De Ligt zie ik zichzelf eerder bij een Barcelona in de basis spelen.

7 december 2018 om 00:42

Barca is te hoog gegrepen?? Jij denkt dus dat het huidige barca beter is dan psg? Ik hoop dat die twee elkaar loten in de championsleague. Dan zeg ik bij deze vast dat Psg gaat winnen.

7 december 2018 om 00:53

Ja te hoog gegrepen. Barca zal 8 vd 10 keer winnen van Psg. En het spel bij barca is veel intelligenter en moeilijker om te bespelen. Vaak zien we spelers het daar niet redden vanwege dit feit. En daarnaast gaat Frenkie Busquets never nooit uit de basis spelen. Dus ja zeker een goede keuze.

7 december 2018 om 01:32

Socio dat spel speelt barcelona al 5 jaar niet meer hoor. Waarom zou hij Barca Barca niet meer kunnen? Barca echt niet sterker dan paris hoor..

7 december 2018 om 01:39

Boogyboy, De Jong kennende zal ie een juiste afweging maken. Zo nuchter als ie is. En ik begrijp je argumenten. Maar ik ben geen fan van PSG, omdat het een ziekelijke koopclub is, die strooit met staatsmiljoenen, denkt dat je met geld alles kan kopen en die op zijn minst door de mazen van de wet kruipt, maar voor mijn gevoel veel erger en komt er tot nu goed mee weg. Waarschijnlijk wederom door weer met geld te strooien. Misschien zit ik fout, maar ze hebben de schijn wel heel erg tegen. Vb: Neymar die voor 232miljoen ambassadeur van (de WK in) Qatar is. Ze kunnen me wat. Maar nogmaals, begrijp je argumenten voor een lichtere competitie zeker. Hoop alleen dat t never nooit niet PSG wordt

7 december 2018 om 02:45

Toch een prima club voor Frenkie? Kom op, ik ben Ajacied en gun hem het beste maar we hebben het wel over Frenkie de Jong, het is toch fantastisch dat een club als Psg, op dit moment waarschijnlijk wel 1 van de 5 sterkste teams ter wereld deze Frenkie de Jong als basisspeler ziet en 75 miljoen voor hem wil betalen? Wou moeten nou ook niet met z'n allen doen alsof dit na Cruijff, Maradona, Pele en Messi de beste speler is die ooit op de velden heeft gestaan en die bij elke club ter wereld direct in de basis staat.

Ik denk dat PSG een prima keuze is. Ten eerste denk ik dat hij bij bijvoorbeeld een Real Madrid, Man City of Barcelona behoorlijke concurrentie heeft die hij er niet direct uit speelt. PSG zit toch niet echt dik in de middenvelder. Rabiot zal vertrekken en dan blijven eigenlijk alleen Verratti, Nkunku en Diarra over op zijn positie. In dat kader denk ik dat PSG op dit moment de enige club is die hem 1. kan betalen 2. min of meer een basisplaats kan garanderen.

Vergeet daarbij niet dat ze nu een trainer hebben die ook bereid is om jonge spelers kansen te geven. Dat is niet veel topclubs gegeven. Speelt hij straks bij een Real Madrid of Juventus 1 wedstrijd niet goed dan zit hij de 6 wedstrijden daarna gewoon op de bank.

Of PSG nou een ''sympathieke'' club is of niet doet mij niet zoveel. In feite is PSG niks meer of minder dan een Man City alleen zit bij City Mr. totaalvoetbal, Guardiola en bij PSG die lul van een Neymar.

7 december 2018 om 03:16

Barça zit in een verval idd. Slecht beleid en kopen slecht in. Idem dito bij Bayern München. Die moeten ook drastisch gaan verjongen en of betere spelers halen. Psg heeft echt een goed team.

7 december 2018 om 05:48

Precies het bedrag is ongelooflijk hoog en mooi maar de club zegt mij ook niets. Mijn voorkeur zou uitgaan naar een Spaanse club

7 december 2018 om 10:33

@ Paauwer,

ik denk dat je het iets anders moet lezen. Bij Barca sta je bijna iedere wedstrijd tegen een betere tegenstander. De spaanse competitie is gewoon sterker.
Ik twijfel ook wel een beetje of hij er wel klaar voor is. Hij heeft nog geen heel seizoen bij Ajax gespeeld. Je ziet echt wel dat die jongen heel erg goed kan voetballen maar ik vind andere spelers bij Ajax veel bepalender en stabieler.

7 december 2018 om 14:40

Pfft voor Frenkie zelf is PSG 10 tot 20 keer beter. Hij wordt nu al overdreven vergeleken met Cruijff. Wat denk je dat gebeurd als een dergelijke speler van een Ajax dat weer eens een beetje meedoet in Europa naar een Barca gaat dat in verval is geraakt. Echt geen goed idee. Bij PSG heeft hij dat probleem niet. Wordt gewoon binnengehaald als talent. Geeneens het grootste talent of de nieuwe sterspeler. Nee gewoon talent.

7 december 2018 om 00:22

Moet hij niet doen zonde

7 december 2018 om 09:06

En waarom niet?

Bij Barca is het maar afwachten hoeveel speeltijd hij krijgt en het salaris laat ook te wensen over (spelers moeten zich toch voor hun 35e financieel afhankelijk voetballen).
City is afgehaakt ivm financieel fairplay regel. Bayern zie ik geen 75 miljoen betalen of in de buurt komen van de vraagprijs van Ajax.

Dan blijft PSG over. Misschien stelt de competitie weinig voor, maar het doel is om de CL te winnen en welke speler wilt dat niet. De kans op een basisplaats is ook veruit het meest kansrijk bij Psg. En het salaris met € 2 miljoen per maand is ook het best van iedereen. En na 5 jaar of eerder kan hij nog altijd naar Barca, Real, City, Bayern of wie dan ook, mits hij zich blijft ontwikkelen.

7 december 2018 om 10:20

@ 4fredondo

Het is misschien zelfs wel een voordeel dat de competitie wat makkelijker is, dan kan je namelijk sneller aanpassen aan het niveau en meer je rust pakken wanneer nodig. Ik zou het een hele logische stap vinden.

7 december 2018 om 11:00

Hoe kom je in godsnaam aan die 2 miljoen per maand? Dan zou hij na Neymar het meeste gaan verdienen binnen Psg. Dus nog meer dan Mbappe , Cavani en Silva....

7 december 2018 om 00:23

Eerst maar bevestiging afwachten, denk ik.

7 december 2018 om 01:11

Ja dat zeker

7 december 2018 om 07:52

Welnee, er moeten advertentiekliks gescoord worden. Boeien dat het helemaal niet rond is en je goede kans hebt dat hij elders heen gaat.

7 december 2018 om 10:23

Het is de aportredactievan de Telegraaf. Doe zitten qua Akaxnieuws er zelden naast en hoe dit bericht js gebracht lijkt het me wel dat het rond is. Zo niet, boet Telegraaf sport in op geloofwaardigheid.

7 december 2018 om 00:23

Oh kom op, is natuurlijk nog niet afgehandeld. Gewoon afwachten tot Ajax met een officiële bevestiging komt over een paar maanden.

7 december 2018 om 00:24

Dat is een fiks bedrag. Hoop dat die zijn belofte waar kan maken. Zou hem liever ook zien in de kleuren van Barcelona of Manchester City. Maar eerst maar eens kijken wat er van waar is.. de Telegraaf heeft het wel vaak bij het rechte eind (als het om Ajax gaat)

7 december 2018 om 05:06

Ik denk dat PSG op dit moment wel ern goede club voor hem is. Franse competitie is lichter en ik denk dat Barca en City incl competitie te hoog gegrepen is momenteel. Bij PSG heeft hij een grotere kans om te spelen. Mijn eerste reactie was: zonde, maar bij nader inzien denk ik dat het geen slechte keuze is.

7 december 2018 om 00:27

PSG mag niet eens spelers kopen. FFFP regel. De Jong gaat naar Tottenham. 52 miljoen. Bronnen

7 december 2018 om 00:37

Welke bronnen heb je als ik vragen mag

7 december 2018 om 01:21

PSG heeft geen verbod op inkomende transfers. Aan het begin van het seizoen moesten ze verkopen om te kunnen kopen om binnen de lijntjes van de regels te begeven

7 december 2018 om 06:15

Wat een lariekoek zeg, PSG heeft geen enkele lopende sanctie van de Uefa. Ze waren juist volledig vrijgesproken door de onderzoeks commisie van de Uefa. Vervolgens besluit de Uefa de resultaten van haar eigen commisie ter zijde te schuiven en het onderzoek over te laten doen. Echter tot op heden is er helemaal niets aan de hand en mag PSG gewoon spelers kopen.

Wanneer de nieuwe commissie met een ander rapport aan zou komen, dan mag PSG zich eerst gewoon verdedigen of indien nodig, spelers verkopen om binnen de grenzen van FFP te blijven.

De kans dat Ajax de Jong voor 53 mio verkoopt is nihil, clubs als Man City en PSG hebben al aangegeven bereid te zijn om de gevragde 75 mio te betalen.

7 december 2018 om 08:48

Zelf met een zin komen die aantoonbaar onjuist is en dan om bronnen vragen? City hangt een onderzoek en zaak boven het hoofd voor fffp vandaar dat die zich nu rustig houden maar psg mag nu gewoon spelers kopen. Ik ben benieuwd of een Barcelona last minute nog wat gaat doen, maar de berichten en foto in de telegraaf zien er serieus uit.

7 december 2018 om 11:25

Betrouwbare bron. Via via. Een delegatie van Tottenham komt binnenkort naar Ajax! En nog iets... Het kan ook 52 miljoen pond zijn. Maar Tottenham komt echt binnenkort naar Ajax. Ik weet zelfs wanneer.

7 december 2018 om 11:30

PSG kan helemaal niets kopen. Tenzij ze eerst verkopen. Dan wel. Begroting is nu goedgekeurd. Maar eerst moeten ze wat op papier verkopen om vervolgens de Jong voor 75 mil te kunnen kopen. Of PSG gebruikt dezelfde constructie als bij Mbappe en huurt de Jong eerst en koopt een jaar later op.

7 december 2018 om 00:28

Je doet wel enigszins je naam eer aan door dit maar klakkeloos aan te nemen. Beetje gek moment om zo’n transfer te bevestigen. Laten we maar eens kijken in april of mei wat er daadwerkelijk gaat gebeuren

7 december 2018 om 00:32

Mike Verweij heeft in verleden wel eens wat primeurs gepakt, mbt Ajaxnieuws is hij -jammer genoeg- aardig betrouwbaar. Als het klopt dat er foto's zijn van Maxwell met zaakwaarnemer van Frenkie van vanmiddag in Harbour club en een delegatie die met Overmars gesproken heeft (misschien wel een akkoord?) dan kan dit zomaar eens heel snel officieel gaan worden.

7 december 2018 om 00:39

@Glory
Misschien zelf ook even met wat meer aandacht mijn reactie lezen. Dan had het je misschien niet ontgaan dat er de volgende woorden zijn in terug te vinden: “Mocht dit waar zijn”.

Buiten dat lijkt mij dit niet het zoveelste onzin/geruchtenverhaal over Frenkie. De Telegraaf plaatst dit bericht prominent op haar hoofdpagina, met foto’s erbij van de ontmoeting tussen de twee kampen. Nou kan je hier nog steeds geen conclusies aan verbinden, maar het zou in het teken van geloofwaardigheid en gezichtsverlies voor De Telegraaf niet heel snugger zijn om dit bericht met veel bombarie te presenteren als het gebaseerd is op natte vingerwerk jounalistiek.

Nogmaals, ik geloof dat helemaal niks vasstaat. Maar van alle berichten over Frenkie omtrent zijn toekomst de afgelopen weken is dit de meest geloofwaardige naar mijn mening.

7 december 2018 om 00:39

Maar als dit een eerste gesprek is geweest is het niet aannemelijk dat er dan meteen al een akkoord is. Ik zou gewoon eens eerst afwachten tot Ajax of psg iets bevestigen ipv een media

7 december 2018 om 00:48

Verweij tweet net dat als handtekeningen gezet zijn, Willem II en RKC gaan die kleine 11 miljoen van doorverkoop percentage en solidariteitsding verdelen.
Edit; iets verkeer gelezen, thanks GloryUnited

7 december 2018 om 00:49

Op die ene zin na is je hele bericht ingesteld op dat het wel waar is. Dus vond dat nogal enthousiast en voorbarig. Hechtte in die zin dus wat minder waarde aan je ‘ als het waar zou zijn’. Maar goed, verkeerd begrepen dan. Mijn fout

7 december 2018 om 00:53

Ik dacht dat die twee clubs recht hadden op 10 %. Dat zou 7,5 miljoen zijn. Hoe kom jij op 11?

7 december 2018 om 00:54

Verweij tweet. ‘Als’ de handtekeningen zijn gezet krijgen Willem 2 en RKC dat bedrag te verdelen. Nergens staat iets dat er getekend is. Alleen ‘als’. Heb even gekeken ook op telegraaf site. Daar staat bij de update om 0.50 dat er nog niks definitief is. Dubai is in de tweet omdat Verweij daar momenteel is..

7 december 2018 om 01:01

10% is doorverkooppercentage, 5 procent is solidariteitsbijdrage omdat hij een x-aantal jaren in de jeugdopleiding heeft gelopen.

7 december 2018 om 09:06

Dan is die €1,- met doorverkoop van 10% toch echt een werelddeal voor WILEM II. Wellicht een idee voor andere clubs? Geen transfer bedrag maar doorverkoop %.... tis natuurlijk een gokje maar die kan zomaar ook een jackpot opleveren.

7 december 2018 om 00:51

Ja ongekend en daar komt vast nog wat bij met Ziyech en wie weet Onana of Taglia. Wel een leegloop zou dat betekenen voor Ajax. Maar goed genoeg geld om vervangers te halen.

7 december 2018 om 10:29

Onana en Tagliafico zullen waarschijnlijk nog niet weg mogen. Ziyech zal misschien ook wel gewoon blijven door zijn hoge salaris.

7 december 2018 om 01:31

Lijkt me dan de vervanger van Rabiot te worden. Er zijn ook wel best veel overeenkomsten in hun speelstijl. En PSG is nu gewoon een gigant. Daar gaan we ons toch een keer bij moeten neerleggen. Tuchel is ook geen verkeerde trainer. Gaat zich ook redelijk probleemloos in de basis voetballen. Spelen ook heel veel wedstrijden, met de 2 bekercompetities daar. Vind dit een goede keuze. City toch meer concurrentie. En Barça kan later ook nog. Dit zal wel niet de enige club zijn waar hij heen zal gaan. Je weet nooit natuurlijk.

7 december 2018 om 01:42

De weerstand in de Franse competitie is alleen niet zo hoog. Ik zie hem bij Barca of ManC beter worden dan bij PSG. Misschien is het een goede eerste stap, maar PSG laat zijn betere spelers niet zo snel gaan over het algemeen.

7 december 2018 om 08:27

Bij Barca of City zal hij veel minder kans hebben om te spelen. PSG heeft weinig basiswaardige middenvelders meer, zeker als Rabiot ook nog vertrekt.

7 december 2018 om 08:05

" ..nog geen definitief akkoord ..", "...meerdere clubs hebben interesse" als er al iets getekend is, dan is dat hoogstens zoiets als een intentie "mochten de clubs tot overéénstemming komen" en "er zich geen andere ontwikkelingen hebben voorgedaan". Oftewel een erg vrijblijvende draft, waardoor Ajax en Frenkie een serieus aanbod hrbben maar de handen nog vrij hebben. Daarmee wordt de lat hoger gelegd voor andere clubs, hebben ze wat meer in handen dan krantenverhalen. Missvhien dat dir bepaalde clubs zal afschrikken, maar de geruchtenmolen zal nog wel even doordraaien.

7 december 2018 om 09:30

PSG en City zijn clubs die door geld echt groot zijn geworden, Barca is als historische grote club het beste voor hem, een club waar ze zijn voetbal spelen en grote talenten kansen krijgen. Voetballen in La liga is gemaakt voor de jong, waar de Premier Leaghue en Ligue 1 toch het fysieke aspect belangrijk is. Ik zou lekker in de voetsporen van Cruijf treden. Vind PSG een mooie grote club, maar het heeft niet wat Barca heeft. Maar ja, geld is wat tegenwoordig op elke aspect telt in deze wereld helaas.

7 december 2018 om 09:55

Als je toch alleen maar tussen poenclubs kunt kiezen, dan maar een leuke stad. Ik bedoel, vrijwillig in Manchester wonen of Parijs...

8 december 2018 om 00:18

Het zal ns niet over De Jong gaan...

Had hem persoonlijk veel liever bij Barca gezien, beetje vroeg dan ook dat dit verhaal naar buiten komt. We zullen komende zomer wel zien wat er van waar is.

7 december 2018 om 01:13

Wordt lastig bij Barca denk ik. Ze hebben al veel talenten op het middenveld, Arthur, Alena en Puig. Verwacht weinig speeltijd voor hem dan, aangezien de laatste 2 genoemden al bijna nooit mogen spelen.

7 december 2018 om 02:03

Alena en Puig tellen in vergelijking met Frenkie en niveau totaal niet mee. Frenkie speelt al Internationale wedstrijden met gemak. Arthur kan hij ook zo voorbij streven.

7 december 2018 om 08:15

Sorry hoor maar Alena en Puig doen niks onder aan frenkie. Denk dat Puig zelf meer potentie heeft. Je argument is dan ja hij speelt mee op internationaal niveau. Dat is leuk maar dat komt omdat nederland niks beter heeft op die positie. Terwijl spanje 2 teams kan maken met geweldige spelers. En Arthur is sws wel echt beter dan frenkie

7 december 2018 om 08:23

Zo denken ze inderdaad minderwaardig over Frenkie bij Barcelona, prima, maar dan zou ik daar niet heen gaan. In mijn ogen is hij het dichtste bij Cruijff wat ik heb gezien, combinatie van overzicht en technische vaardigheid.

7 december 2018 om 09:16

Frenkie heeft iets meer ervaring dan Alena en Puig maar zijn allemaal talenten op het middenveld. Barca speelt in de competitie en CL vaak met dezelfden op het middenveld, je hebt dan concurrentie van 2 spelers (en misschien Arthur) op het middenveld voor een paar wedstrijden per jaar... Doodzonde als hij zo op de bank zou belanden. PSG speelt wel vaak met talenten of wisselspelers in de competitie + Rabiot gaat waarschijnlijk weg. Maar goed, de competitie is misschien wat minder aantrekkelijk en je wordt zonder spanning kampioen.

Hmmmm ben benieuwd wat hier van waar is.

7 december 2018 om 00:24

Telegraaf meldt dat Overmars het contact heeft bevestigd, maar dat er geen officieel akkoord is. Maar goed, dat is dus dezelfde Telegraaf

7 december 2018 om 06:17

Wat waar is is dat PSG interesse heeft en bereid is om 75 mio te betalen. net zoals Man City bereid is dat bedrag op tafel te leggen. Naar welke club hij daadwerkelijk vertrekt, dat is afwachten. Er zullen zich ook nog anderen melden, met name Bayern en Barcelona zijn vrij concreet. Of die echter bereid zijn zich te mengen in biedingen van 75 mio, dat is maar afwachten.

7 december 2018 om 14:17

waarbij een speler nog altijd zelf bepaald naar welke club hij wil.

7 december 2018 om 14:44

Dat is niet waar, als een andere club minder wil betalen, kan een club weigeren te verkopen. Uiteindelijk bepaald de club of ze akkoord gaan met een bod of niet. Zeker in het geval van Frenkie, die ligt tot 2022 vast. Dus naar welke club Frenkie ook wil, ze zullen 75 mio op tafel moeten leggen.

"zo goed als zeker" zo lang er nergens een krabbel staat is nog helemaal niks zeker.

7 december 2018 om 06:27

Het is bevestigd door Overmars. PSG is op bezoek geweest en heeft aangegeven bereid te zijn om de gevraagde 75 mio te betalen. Of Frenkie uiteindelijk voor PSG kiest, dat is nog niet zeker.

Wel is duidelijk dat inmiddels twee clubs bereid zijn om 75 mio te betalen dus lagere biedingen van bijvoorbeeld Bayern of Tottenham hebben geen nut meer.

Mocht dat waar zijn is dat wel een aardig bedrag. Ben benieuwd of Frenkie uit de verf gaat komen in Parijs.

Je gaat me toch niet wijsmaken dat mbappe hem heeft overgehaald,ze volgen elkaar ook al op Instagram...

7 december 2018 om 14:45

Kennelijk kunnen die twee erg goed opschieten met elkaar. Mbappe wil Frenkie in ieder geval erg graag naar PSG halen.

Wat moet je hier nou weer mee? Frenkie heeft net in een interview aangegeven dat hij nog niet weet wat hij volgende jaar gaat doet en dat hij misschien wel blijft. Flink nep nieuws van de Telegraaf lijkt me dit dus

7 december 2018 om 00:24

De telegraaf is wat dit soort dingen betreft meestal wel redelijk betrouwbaar. Dus ik zou het niet gelijk als nepnieuws bestempelen.

7 december 2018 om 00:25

Zijn zaakwaarnemer is blijkbaar gefotografeerd met Maxwell (PSG) in the Harbour club te Amsterdam, delegatie van PSG zou bij Overmars op bezoek zijn geweest. Denk dat bij deze rook wel eens veel vuur kan zitten.

7 december 2018 om 06:30

Geen nep nieuws, PSG wil hem hebben en heeft zich bij Ajax gemeld. Aangezien PSG bereid is de gevraagde 75 mio te betalen, zal Ajax nie tmet minder genoegen nemen. Het is nu aan andere clubs som met vergelijkbare biedingen te komen als ze echt Frenkie willen kopen. Maar of er buiten Man City anderen bereid zijn om dergelijek bedragen op te hoesten, ik betwijfel het. Clubs als Barcelona en Bayern zie ik het in ieder geval niet betalen.

Nu benieuwd waar alle 'kenners' zijn die constant mededeelde dat het puur hype was en dat hij nooit zoveel geld zal opleveren.

7 december 2018 om 00:36

Volgens mij is het nooit om zijn verkoopbedrag gegaan maar of hij dat bedrag waard is qua kwaliteiten. Is dat verboden?

7 december 2018 om 00:58

Wel nee, ik lees idd ook dat hij nooit zoveel geld gaat opbrengen. Scepticus heb ik bv wel eens een heeele lange onzin stuk zien schrijven hoe onmogelijk het is voor nederlandse clubs om 50 mil te ontvangen voor 1 transfer. Als je t niet beter zou weten, geloof je hem ook. Hij wil wel eens dure woorden en lange zinnen gebruiken in zn betoog. Verder zegt hij bv ook dat ajax nooit een bedrag van 25 miljoen gaat neer tellen voor een speler. Zo lees ik meer van verschillende members hier.

7 december 2018 om 05:26

Zolang hij nog niet is verkocht en enkel matige kranten als de telegraaf wat geruchten verspreiden, blijf ik sceptisch.

7 december 2018 om 06:31

Sceptisch zijn mag alleen heeft Overmars bevestigd dat PSG op bezoek geweest is en dat die de gevraagde 75 mio willen betalen. Of Frenkie dan daadwerkelijk komende zomer voor PSG kiest, dat is uiteraard wel afwachten.

7 december 2018 om 11:57

@False9 ten eerste heb ik nooit ontkend dat De Jong een monsterbedrag op zou leveren. Maar wat walg ik van mensen zoals jij die altijd van die achteraf praters zijn. Goedkoop scoren met goedkope teksten.

Mooi voor Frenkie, aardig bedrag voor Ajax ook zeg.. 2 jaar geleden nog bij Willem II en nu naar PSG voor 75mil...

7 december 2018 om 10:17

Hij kwam 3.5 jaar geleden naar Ajax.

Het lijkt me dat Frenkie dit zelf toch niet moet willen. Psg kan dit jaar de championsleague nog winnen, volgend seizoen is Neymar weg. Zou het een rare keus vinden.

7 december 2018 om 00:26

Ajax kan ook nog winnen

7 december 2018 om 06:34

Hoe bedoel je is Neymar weg? Neymar ligt gewoon vast in Parijs, die kan helemaal niet zomaar weg.

PSG is hard op weg een van de sterkste elftallen van Europa te worden. Zeker nu Real verzwakt is en met een oude selectie zit en Barcelona afgelopen jaren ook weggezakt is. Ook daar staan veel dertigers op het veld. Hetzelfde verhaal zie je bij Bayern.

PSG zal komende jaren samen met City en Juve de toon in Europa gaan zetten. Niet voor niets klaagt de voorzitter van de Spaande Liga steen en been.

7 december 2018 om 06:43

Psg kan het sterkste elftal ter wereld hebben, maar dan nog zullen ze de Champions League nooit winnen. De franse competitie biedt gewoon echt te weinig weerstand daarvoor.

7 december 2018 om 09:27

Dus een Portugeze club zou nooit de CL kunnen winnen? Oh wacht, Porto is een Portugeze club.

Zoveel sterker is de Italiaanse competitie nou ook weer niet als de Franse. Zelfs de Spaanse competitie wordt na de top drie meteen een stuk minder. De Duitse competite is ook nauwelijks sterker dan de Franse competitie.

De enige competitie die extreem veel sterker is is de Engelse. Verder spelen de speler van PSG ook voor hun nationale teams en spelen ze in de CL. Ook komen veel spelers zoals Neymar uit andere competities.

Kortom, PSG kan gewoon de CL winnen. Sterker nog, dit jaar geef ik ze een extreem goede kans nu Real en Barcelona weggezakt zijn.

Dit zou een prachtige transfer zijn. Zeker ook omdat het heel anders is dan men zich kan voorstellen: een speler die een transfer maakt naar een Franse topclub. Uiteindelijk zie ik hem het liefst onder Guardiola spelen of bij Barcelona.

Net zoals Barcelona, City, United, Juventus, Real Madrid, atletico, Chelsea en Arsenal...... Jammer we dit nog tot de zomer gaan krijgen.

7 december 2018 om 06:34

Alleen City en PSG zijn tot op heden concreet, al die andere clubs hebben zich niet bij Ajax gemeld, laat staan dat ze aangegeven hebben bereid te zijn om de gevraagde 75 mio te betalen.

Dat zou zonde zijn zeg. Hoop toch dat het Engeland, Spanje of Duitsland wordt. Frankrijk is het toch net niet qua competitie. Voor Ajax mooi bedrag natuurlijk.

We zijn op een 3/4e, laten we eerlijk zijn deze vriend gaat voor 100 miljoen. 68 miljoen barca, 73 miljoen city, nu 75 miljoen psg en we zijn nog niet een bij de kwart finale Cl. Bayern volgende week verslaan en een club als Schalke loten brengt ons een daarna een mooie tweeluik in de kwartfinale. Deze berichten gaan we nog 5 maanden lang zien. Clubs willen nu toeslaan omdat de prijzen voor Nico, Mathijs, Frenkie en Hakim alleen maar zullen stijgen. Marc heeft me in zijn transferbeleid de afgelopen maanden meer dan positief verrast. Blijven NEE verkopen en op naar de hoofdprijs ouwe koning

Wat een ongeloofllijke transfersom voor een ED speler. Al die gehypte bedragen op VZ neem ik niet echt serieus, maar dit is een mooie som. De club ben ik niet echt kapot van, geen echte top, maar wel een mooie club om verder te bouwen. Top in Frankrijk en Frenkie zzal het dus vooraal moeten hebben van de internationale wedstrijden, maar daar hebben ze in parijs wel een abonnement op.
Goed voor het NL voetbal in het algemeen.

7 december 2018 om 00:27

Dit ga je toch niet geloven, komt van Telegraaf af dan weet je dat het niet op waarheid belust is. Frenkie blijft gewoon bij Ajax. Als hij gaat is het Barcelona...

7 december 2018 om 00:34

De Telegraaf heeft m.b.t. Ajaxnieuws misschien wel beste trackrecord als het op transfers aankomt, enige die ik betrouwbaarder dan Verweij acht is Freek, de Ajax Watcher voor VI, die vooralsnog nog stil is.

7 december 2018 om 01:42

Een ED speler die basis international is, zijn sporen aan het verdienen is in de CL. En de geïnteresseerde clubs zien in hem directe versterking voor basis 11. Daarnaast heeft ajax ook een reputatie in Europa. De meeste spelers groeien uit tot belangrijke schakels bij hun toekomstige elftal. Reken daarbij mee dat ajax niet hoeft te verkopen en financieel een zeer flinke buffer heeft. En als dan ook nog eens Engelse clubs komen melden dan gaat het bedrag zeer hard omhoog

Als het waar is. En de voorhoede van PSG blijft. Dan word het smullen.

Ik geloof er niets van. Telegraaf is sowieso niet te vertrouwen is een sensatie krant met leugens, dit klopt niet.

7 december 2018 om 00:33

Juist de Telegraaf zit meestal goed als het gaat om Ajax transfers.

7 december 2018 om 01:00

de foto's met maxwell naast de zaakwaarnemer van frenkie maken het voor mij wel erg geloofwaardig...

Kan me niet voorstellen dat Frenkie gelijk hapt. Tenzij er ook al (minder bevredigende) gesprekken zijn geweest met Barca en City en dat zijn perspectieven beter lijken bij PSG. Alleen de competitie lijkt me een stuk minder.

7 december 2018 om 01:46

Misschien meer kans op speelminuten? Betere arbeidsvoorwaarden. Daarnaast stap naar Frankrijk is niet eens verkeerd. Als die zijn belofte inlost staan Barca, Real en City weer op de stoep.

Mooi bedrag om tegenop te bieden. Nu Real Madrid nog dan hebben we ze allemaal wel zo'n beetje gehad. Persoonlijk hoop ik niet dat hij naar PSG gaat.

Mocht dit waar zijn, is het toch weer een partij goed gehandeld van Overmars! Hulde!

Mijnheren, laten we kritisch blijven. Telegraaf pik. Kijk naar de hype die nu al zo laat op de avond ontstaat. Zegt genoeg over mogelijke andere beweegredenen vanuit de Telegraaf om dit nieuws de wereld in te brengen.

Hoeveel mag PSG nog kopen voor dat de club in de problemen komt met de FFP?

7 december 2018 om 01:08

De eigenaar is een sjeik, trekt aan de juist touwtjes en zal dus nooit gepakt worden door iets als de FFP, hoe oneerlijk ook.

7 december 2018 om 01:49

En hoe zit het met bijv Barca of Man utd? Trekken die ook aan de juiste touwtjes? PSG heeft een begroting van dik 500m. En zolang ze de kosten kunnen betalen is er niks aan de hand

7 december 2018 om 01:48

Zolang de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven is er niks aan de hand. Er zullen bij PSG ook spelers vertrekken voor tientallen miljoenen

7 december 2018 om 08:30

Als Rabiot verkocht wordt zal dat toch ook wel aardig wat geld opleveren.

7 december 2018 om 10:43

Nee hoor, hij gaat helemaal niets opleveren. Zijn contract loopt in de zomer af

7 december 2018 om 14:47

Dat is afhankelijk van de inkomsten. Stel dat PSG dit jaar de CL wint, dan hebben ze veel meer te besteden dan wanneer ze er vroeg uitvliegen. Verder kunnen ze nieuwe sponsor contracten afsluiten, ook dan komt er meer geld binnen. Of ze kunnen spelers verkopen. Opties genoeg.

Lekker man, verpieteren in de Lique 1. De Jong heeft hier toch zelf ook nog enigszins wat in te brengen lijkt me? Als je dan de stap naar de absolute top wilt maken, waarom dan in vredesnaam PSG? Om die 15 CL wedstrijden per seizoen? Zonde. Geweldig talent, al moet hij het nog allemaal op topniveau constant laten zien, maar dit zou wel jammer zijn vind ik. Zou top zijn als de Ligt gewoon een verstandige keuze maakt. Die zie ik namelijk 100% basis spelen bij welke topclub dan ook in het buitenland.

7 december 2018 om 00:39

Maar zou de Ligue 1 niet ideaal zijn om stap van Eredivisie naar grotere competitie te zetten? Daarnaast is PSG een top 5 ploeg momenteel en Parijs is geen verkeerde stad om te wonen. Zie hem sneller veel minuten maken bij PSG dan bij Barcelona/Man City die veelvuldig genoemd worden.

7 december 2018 om 00:50

In de Lique 1 kan de Jong regelmatig z'n wedstrijden meepakken omdat de weerstand lager is. Maar schiet je daar nou zoveel mee op? Dan kun je toch beter naar een subtopper gaan in een topcompetie. Bovendien lijkt het me van PSG lastiger om de stap te maken naar de absolute top. PSG heeft het geld niet nodig, behalve de fair play regels. Maar die omzeilen ze net zo makkelijk.

Mijn punt is meer dat als de Jong naar PSG gaat, hij dus blijkbaar bereid is en de ambitie heeft om direct de stap te maken naar de wereldtop. Waarom dan PSG? Waarom geen City, Barcelona of Real? Dan speel je ook in een topcompetitie in plaats van een middelmatige league. Als hij minuten wil blijven maken kan hij net zo goed bij Ajax blijven bij wijze van spreken.

7 december 2018 om 01:00

Tuurlijk schiet hij er iets mee op, hij kan daar daadwerkelijk toegroeien naar benodigde niveau en juist omdat hij er nog wat steekjes kan laten vallen en PSG altijd aan de bal is is dat geen slecht idee. Man City/Barca kan dat niet, dat zou ik toejuichen als hij jaar of 24 was geweest met paar honderd wedstrijden op hoog niveau, nu eerst laten zien in Ligue 1 bij een ploeg die het elk team ter wereld moeilijk kan maken. Lekker team, spelen voor alle prijzen en niveau van competitie waar hij relatief makkelijk aan zou moeten kunnen halen.

7 december 2018 om 01:23

Het gaat mij ook niet alleen om de club maar ook om de competitie. Groeien naar het benodigde niveau kan ook bij Liverpool, Arsenal, United of Sevilla om maar iets te noemen. Los van of ze hem kunnen betalen. Ik denk niet dat hij bij PSG nou zoveel wedstrijden meer gaat spelen dan bij een Barca of City. Sterker nog, de wedstrijden die hij bij laatstgenoemde clubs zou spelen zijn ook nog eens van een hoger niveau in een betere competitie. Veel valt er toch ook niet te leren in de Lique 1 buiten 2-4 wedstrijden per jaar tegen Lyon en Marseille. Ik weet niet in hoeverre hij inspraak heeft (ik neem aan genoeg), maar als je bereid bent om naar PSG te gaan, waarom dan geen Barca of City. Als je dan toch naar een topclub wilt gaan.

7 december 2018 om 01:47

Zie jij een subtopper 75 miljoen trekken voor een speler uit de eredivisie? Zelfs de sterspelers kosten vaak niet eens zo duur.

7 december 2018 om 01:54

PSG mag wel degelijk tot topclub van Europa worden gerekend. Staan in de top 10, houden clubs als man utd, Chelsea, Arsenal ed achter zich. De Spaanse competitie is Barca Real en beetje atletico, Italië is juve, Duitsland Bayern. Alleen Engeland kent 7 a 8 kampioenskandidaten.

7 december 2018 om 09:30

Verpieteren? Clubs als Lyon, Marseille en Monaco zijn normaal gesproken behoorlijke tegenstanders. Verder spelen ze CL, dat zijn ook zo meer dan tien wedstrijden per jaar.

Je overschat de andere competities nogal, behalve de Engelse competitie is de rest echt niet veel beter. Ook elders heb je een paar topteams waarna het meteen stukken minder wordt.

Allemaal prachtig hoor maar mag Frenkie zelf ook mee beslissen misschien. Ik zou liever in Spanje of Engeland spelen denk ik ......of Duitsland bij Bayern München of zo .

Ajacieden die op dit forum aangeven dat het de Telegraaf is en daarom sensatie, hebben de afgelopen jaren het nieuws omtrent transfers van Ajax niet gevolgd. Mike Verweij, van de Telegraaf, degene die dit nieuws meldt is doorgaans zeer betrouwbaar omtrent Ajax. Zo heeft hij het afgelopen jaar onder andere de transfers van Labyad, Blind en Tadic bekend gemaakt. Ik ga er vanuit dat dit verhaal daarom zo goed als waar is. Tevens heeft de Telegraaf foto's in handen van een delegatie van Ajax en PSG samen in een hotel.

Nee verkeerde club. Geven geen tijd ontwikkeling zie hem liever naar Barça of ergens anders gaan waar jeugd kans krijgt zonde voor op de bank tribune. Bayern München bijvoorbeeld (verjonging oude garde is daar klaar)

7 december 2018 om 01:57

Barca heeft de laatste jaren veel jeugd ingepast eveneens als Bayern.

7 december 2018 om 08:32

Huh? PSG heeft een van de jongste selecties van alle topclubs en er breken de hele tijd jonge spelers door. Mbappe, Rabiot, Verratti, Aurier, Marquinhos, Meunier, Draxler, allemaal spelers die jong en/of vanuit een kleinere club naar PSG zijn gegaan en daar verder zijn doorgebroken.

'Betaalt'. Het is dus willen betalen voor De Jong. Als dit waar is, zal de prijs van de Jong dus zeker 75 mil zijn. Andere clubs kunnen dus gelijkwaardig of meer bieden willen ze De Jong hebben. Ik ben benieuwd waar het op eindigt uiteindelijk

Psg is opzoek naar een nieuwe nummer 6. Nu is de vraag of frenkie goed uit de verf komt op die positie?

7 december 2018 om 08:35

Gaan ze Verratti verkopen dan?

15% oftewel 11 miljoen euro naar Willem2

7 december 2018 om 00:55

Volgensmij moet dat 10% zijn en 5% naar RKC Waalwijk/Willem II, 10 % is doorverkooppercentage over de winst (74999999€) dus 7.499.999 naar Willem II. Die 5% is volgensmij 60-40 verdeeld met 60% Willem II en 40% RKC. Dit gaat over totale bedragen van 75.000.000€. Wat dus in zou houden dat 3.750.000€ 60-40 verdeeld moet worden. Flessen champagne kunnen in Waalwijk en vooral Tilburg dan open.

7 december 2018 om 00:58

Ik had juist begrepen dat het 6 % voor Willem II was en 4 % voor RKC.

7 december 2018 om 01:11

Dit zegt Rik Elfrink (ED) toevallig net: "Collega Wilber Hack (Willem II-volger) heeft zich hierin verdiept. Solidariteit + doorverkooppercentage leveren inderdaad vele miljoenen op voor Willem II en RKC, dat bij een transfersom van 75 miljoen euro meer dan een complete jaarbegroting kan incasseren. Bizar." Die solidariteitsbijdrage voor het spelen in de jeugd van RKC/Willem II moet daar nog bij dus.

Is zeker ook een goede keuze voor hem. Bij Psg zal hij ook minder druk voelen dan bij een City en Barca. Lijkt me ook meteen dat Rabiot weg gaat waarschijnlijk. Kan Frenkie dat gat meteen opvullen. Naast Verratti spelen. Mooi toch. Bij Psg gaat hij wel slagen, dat komt zeker wel goed. Vind het persoonlijk een goede keuze en heeft meer kans op succes dan als hij naar City of Barca zou gaan.

Iedereen die vind dat hij nog wat moet leren en vond dat hij een tussenstap na de subtop moet nemen moet dit juist mooi vinden. Want de Franse competitie is niet de zwaarste en ik verwacht dat hij bij een clubs als pag juist mooie stappen kan zetten.

Ben Ajax fan, kijk ook Jong Ajax toen anderen Frenkie nog niet kenden. Ik zag (net als bij Nouri) dat Frenkie het zou gaan worden. En ja.... Cruijff.

Ik hoop dat Ajax een 20% aan doorverkoop en andere toekomstige zaken onderhandelt.

Wees gegroet, Wzawzdb

Krankzinnig, maar ja het is nou eenmaal de markt. Hier kan je geen nee tegen zeggen als Ajax. 75 miljoen..... pfffff.

Dat betekent rabiot naar barca lekkere speler die rabiot.

Gaat er meer om waar die wel of niet gelijk zou spelen. Denk dat die meer kans maakt bij psg. En daarna verder kijken

Kom op zeg wat een paniek allemaal. In Engeland of Spanje de grote voetbal landen zijn dit soort nieuwtjes dagelijkse kost. Daar gaat elke topspeler welke elke dag ergens anders heen. Laten we het rustig even afwachten tot de speler of de clubs wat zeggen.

350 miljoen vragen. Wat een mafkezen in Parijs zeg, maar Marcie Netto zal wel weer bij 80miljoen om zijn🤦🏽‍♂️ Spelers als de Jong zijn zeldzaam, kijk naar Sneijder en Robben, waren destijds absurd goedkoper! Hoofdprijs vragen, gek doen! Wij NL’rs houden van gek! Gegroet

Ik ben geen fan van Psg, ik hou niet van die opgepompte sjeikclubs, maar als je er over na denkt en die emotie even opzij laat dan is PSG misschien geen eens een gek idee.

De Engelse competitie is erg zwaar en een grote stap van de eredivisie en van het beleid bij Barca ben ik niet zo fan, tevens zou hij daar met Busquets moeten concurerren en is een basisplek misschien niet direct het geval.

De Franse competitie is een stap vooruit en met PSG speelt hij altijd wel ver in de CL, tevens heeft hij betere spelers om zich heen.

75 miljoen is krankzinnig, ergens heel sneu als je even uit die waanzin wereld stapt en eens rond kijkt in de wereld.

Ajax gaat komende zomer misschien wel de 200 miljoen aantikken met Frenkie, De Ligt en Ziyech die sowieso wel gaan vertrekken.

Zou domme keus zijn. Flop competitie, geen weerstand voor hem. Nog een jaar Adam en dan door naar Barca.

Wel respect hoor die frenkie Zo jong en heeft al voor iederetopclub gespeeld als we de berichten mogen geloven speelt hij komend seizoen in 4 competities tegelijk.

Hoe kan psg nog 75 mil opboetsen zonder de fair trade grens te overschreiden?

7 december 2018 om 07:34

Door te verkopen. Maar goed, 75 mln is een beetje weinig voor deze inmiddels basisspeler van het opgeleefde Oranje. Maanden geleden was het al 80 mln. En de Franse competitie gaat ie zelf niet verkiezen boven enkele andere. Er mag weer een vinkje worden gezet, het zoveelste bericht.

7 december 2018 om 14:53

Fair trade is eerlijke handel in bananen en cacao. Jij bedoelt waarschijnlijk Financial Fair Play (ffp).

FFP is gebonden aan je omzet, een club mag maar beperkt schulden maken om spelers te kopen. PSG heeft al een hele hoge omzet maar met bijvoorbeeld CL winst, nieuwe sponsor contracten of speler verkopen kunnen ze de omzet nog verder omhoog tillen. Dan mag PSG gewoon geld uitgeven aan nieuwe spelers.

Dit gaat de verschillen in de Eredivisie dus wel weer meer vergroten. De manier waarop geld nu binnenkomt bij Ajax... Ook PSV gaat dit gewoon niet bij kunnen houden. Ik zie hun spelers als Lozano en Bergwijn niet verkopen voor soortgelijke bedragen. Voor Ajax een heerlijk bedrag, ongekend. Met jongens als Van de Beek, Sinkgraven, Eiting, Blind en Gravenbeeck zijn er zat potentiële opvolgers in huis. Zeker Blind zie ik die rol goed invullen.

7 december 2018 om 07:21

Financieel gaat niemand Ajax bijhouden maar gelukkig draait het niet alleen om financiën anders was Ajax al 10 seizoenen op rij kampioen geworden...

7 december 2018 om 07:38

Hoe groter de verschillen in financieel opzicht worden, hoe meer dat tot uiting komt in het sportieve. Kijk naar Bayern, PSG en Juve die hun competitie eigenlijk domineren. Geld is zeker niet alles, maar structureel veel meer geld uit kunnen geven dan de concurrentie gaat op termijn altijd een (grote) sportieve voorsprong opleveren.

7 december 2018 om 07:47

Het meer geld uitgeven heeft alleen zin als je het salarisplafond loslaat en dan is het nog maar de vraag of echte topspelers die structureel het verschil maken tegen Vvv Emmen en de Graafschap willen spelen? Ook de aanwezigheid van kunstgrasvelden trekt de toppers niet naar de eredivisie.

7 december 2018 om 08:09

Het kan ook de Nederlandse competitie nog meer kapot maken dan het nu al is.

7 december 2018 om 14:54

Ach welnee, het is altijd al zo geweest. Kijk maar een 30 jaar terug in de tijd. Ook toen ging het tussen Ajax en PSV met Feyenoord als outsider.

Hmm..nu ik erover nadenk, is een transfer naar PSG niet eens zo verkeerd! Het middenveld van PSG bestaat uit Diarra, Rabiot en Verratti. Vind FdJ stiekem wel wat weghebben van Verratti. Kleine draaicirkel, kan goed gebruik maken van z'n lichaam, top inzicht, verdedigend tactisch, maar qua scorend vermogen wat minder (wat ook zeker niet erg is hoor!). Wie weet zouden zij het samen wel erg goed doen daar? Daarnaast zou Frenkie ook meteen een goed salaris verdienen. Plus, de Ligue 1 is misschien een Mickey Mouse competitie, maar de Champions League proberen te winnen met PSG is toch ook een hele uitdaging.

Wat een bedrag.. Jammer, maar mocht dit waar zijn dan moet je dit natuurlijk altijd accepteren.

Ik ben een groot fan van Frenkie, maar voor dat geld kan je absoluut een waardige vervanger halen en ook Ziyech zal gaan vertrekken, dus dan komen deze centjes zeker van pas.

Zonde om naar PSG te gaan, kan je net zo goed bij Ajax blijven. Totaal geen weerstand in de Franse competitie daar zal hij niet veel gaan leren

Klinkt misschien gek maar ik vind 75 miljoen gewoon te weinig. Heb het gevoel dat er nog veel meer geboden gaat worden.

7 december 2018 om 07:50

Het is geen Ronaldo Messi of Mbappe Frenkie moet het allemaal nog maar bewijzen, laten zien of hij mee kan in de absolute top elke week top zijn.

Even voor de goede orde boyz:PSG is een topploeg en geen topclub..heeft alleen stof in de prijzenkast liggen.

7 december 2018 om 09:48

20 bekers, 7 kampioenschappen, 8 supercups, Europacup II. Zeker niet de clubs met de meest rijke historie maar overdrijven is ook een kunst hoor. Dat stof zullen ze vast wel opgeruimd hebben want de afgelopen jaren moet die kast jaarlijks 3 keer open om er weer een nieuwe beker in te plaatsen..

7 december 2018 om 14:56

Ach ja, in het verleden werden hun grote talenten zoals Ronaldino weggekaapt door Barcelona. Dan is het lastig om de absolute top te halen. maar tegenwoordig verkoopt PSG niet meer haar topspelers dus halen ze de top vanzelf. Kan dit jaar al gebeuren, er staat echt een heel goed tean terwijl Bayern, Real en Barcelona aan verjonging toe zijn.

Het is een goede keuze voor hem. De club handelt doortastend en dat voelt altijd fijn. Het is ook een club met veel concurrentie, maar niet zoveel concurrentie dat het moeilijk wordt om te winnen. Het liefst zou ik hem bij Ajax blijven zien, en anders Liverpool. Clubs die momenteel geschikt zijn, PSG, Bayern, Roma, Juventus, Arsenal, Tottenham. Man C heeft iets teveel concurrentie

Een gigantische bedrag, maar PSG... ? Ik krijg het vreemde gevoel dat de Jong het financiële plaatje boven het sportieve verkiest, dat zou zeer zonde zijn. Dit kan funest zijn voor zijn prille carrière. Een jaartje extra rijpen bij Ajax zou in mijn ogen veel beter zijn en vervolgens de stap naar Barcelona.

7 december 2018 om 14:57

Denk niet dat Barcelona momenteel sterker is dan Psg. Grote kans dat PSG de komende jaren de CL gaat domineren met sterren als Neymar en Mbappe. De sterren van Real en Barcelona zijn op hun retour en ze hebben niet echt goed ingekocht, eigenlijk hebben ze de boot een beetje gemist. Dus nu instappen bij PSG is juist heel slim.

Tja volgens de Telegraaf.
Nou niet de meest betrouwbare krant in Nederland.
Denk nog steeds dat ie naar Spanje zal gaan.

7 december 2018 om 08:11

Dit is wel de meest betrouwbare krant als het Ajax gaat.
De vooroordelen op dit vlak lijken flauwekul.

Gisteren werd in een diepte-interview door hemzelf aangegeven dat hij het nog niet weet en misschien wel een jaartje extra bij Ajax blijft 🤔. Ben benieuwd wat er van waar is. Wel echt een prachtige som mocht het allemaal kloppen.

Willem 2 krijgt 15% doorverkoop, dat betekent in dit geval 11 miljoen. Die springen ook een gat in de lucht.

Als ik de clubs voor het uitzoeken zou hebben, dan zou ik zeker niet naar Frankrijk gaan. Totaal oninteressante competitie. De grootste clubs zijn kunstmatig gefabriceerd (psg eindigde regelmatig in het rechterrijtje voordat het grote geld uit Qatar binnenkwam, Monaco trekt thuis nog geen 7000 toeschouwers) en onder de top 5 kom je sowieso geen echt aansprekende clubs meer tegen.

En wat heb je te winnen met Psg? In Frankrijk worden ze met twee vingers in de neus kampioen, maar in de CL komen ze steeds tekort.

7 december 2018 om 09:12

Psg, Marseille Lyon en alle andere clubs trekken toch mooie toeschouwers aantallen. Het is geen UK maar ja dat is ook geen Usa/australië bijvoorbeeld.

Dat kunstmatige valt ook wel. PSG heeft niet de historie van sommige clubs, maar over 100 jaar wel en daar kan je nu deel van uitmaken. Wiel Coerver wordt nog altijd, wereldwijd, geroemd als grondlegger voor het ontwikkeling van vaste trainingsmethode. Legendes als Cruijff hebben daar op voort kunnen bouwen.
En in Nederland heb je dan wel PSV en Ajax met een mooie geschiedenis, maar ook dat succes is heden ten dage maar een gegeven door financiele grootmacht dan wat anders. Daar is ook helemaal niks mis mee.
Als PSG kunstmatig is dan PSV en Ajax ook, die kochten immers in het verleden jaar in jaar uit de beste spelers en grootste talent weg bij de rest van de eredivisie. En nogmaals, dit is prima maar het is net zo kunstmatig als Psg. Geld maakt geld en geen club bestaat zonder een eerste investering

7 december 2018 om 09:31

"als PSG kunstmatig is dan PSV en Ajax ook"

Totaal niet mee eens.

Ajax en PSV waren al in het amateurtijdperk topclubs en zijn dat altijd gebleven. Die hebben hun naam geleidelijk opgebouwd en weten te behouden. PSV speelt sinds 1926 onafgebroken op het hoogste niveau en werd in 1929 voor de eerste keer landskampioen. Ajax speelt zelfs al sinds 1916 onafgebroken op het hoogste niveau en werd al in 1919 kampioen. Het geld dat ze nu hebben, dat hebben ze helemaal op eigen kracht verdiend, met sportieve prestaties en de verkoop van spelers.

En Psg? Pas in 1970 opgericht. Afgezien van een paar incidentele succesjes in het verleden pas sinds een jaar of zes een echte topclub (eindigde daarvoor nog regelmatig in het rechterrijtje). En sowieso pas een topclub geworden nadat een investeringsbureau uit Qatar er honderden miljoenen in begon te pompen.

7 december 2018 om 14:51

Blijft zo makkelijk om het kunstmatig te noemen. Niemand zal ontkennen dat PSG de financiele injectie nodig had om de grote stap naar de top te maken. Net zo min als dat iemand je zal vertellen dat Ajax geen fantastische jeugd heeft opgeleid. PSG heeft overigens iets langere geschiedenis dan 1970 en, zoals vele en ook Ajax, ontstaan uit fusies zij het in latere jaren.
Ajax heeft natuurlijk ook de nodige tegenslagen gehad, kon in het begin niet eens voldoen aan de minimale eisen en werd opgeheven. Dat het vervolg voor Ajax rooskleuriger was dan voor PSG en haar voorgangers staat buiten kijf. Er gaat echter alleen meer schuil achter het succes van Ajax en PSV dan puur goed beleidt. Vergeet bijvoorbeeld niet dat de winsten uit EL en CL compleet uit verhouding zijn met eredivisie inkomsten. Blijft dat Ajax en PSV het met de middelen beter hebben gedaan dan bijvoorbeeld een Feyenoord en Twente.

Maar als het dan om investeerders gaat. Het geld van PSG komt uit Qatar, PSV heeft een goede deal gesloten met de gemeente en Ajax is naar de beurs gegaan om snel te cashen. Ook dat laatste werd, net als buitenlandse investeerders, niet heel goed ontvangen.

Stellen dat een club kunstmatig is vanwege een investeerder en omdat de geschiedenis ander gelopen is. Nee te makkelijk. PSV en Ajax hebben een mooie geschiedenis geschreven en wellicht is dat nu de beurt aan clubs PSG en een Manc

Misschien wel de domste stap tussen Bayern, Barca en Man City. Bayern heeft een verdedigende middenvelder van 33, Man City ook en Barca past gewoon perfect bij Frenkie. PSG zit ook in een competitie waar niemand naar kijkt, dus los van de CL gaat niemand letten op hoe goed hij is.

Tuurlijk is PSG een mooie stap net onder de echte top van het voetbal. Echter is deze club zo rijk dat hij nooit meer verkocht gaat worden aan een andere club. Had gehoopt op man city. Lekker onder guardiola voetballen en nog beter worden.

Een jonge speler die uitstekend voetbal en de wereld lijkt te klein. Fans en clubs zijn optimitisch over de toekomst, maar op basis van wat. Ja, de statistieken van nu spreken voor zich maar er zijn net zoveel succes verhalen als dat spelers het niet hebben waargemaakt. Toch lijkt er geld nog moeite gespaard te worden om de gok te nemen dat het iets positiefs oplevert. Men kan zich de gok veroorloven en we houden nou eenmaal allemaal van een risico. Wat dat betreft zou ik willen dat clubs als Manc en PSG eens een politieke partij oprichten. Moet je voorstellen wat voor een investeringen landen zouden doen als het gaat om een beter klimaat en onderwijs. De cijfers en rapporten zijn zo duidelijk dat het niet eens een gok zou zijn of het de investeering waard is....
Voetbal als sport van het volk... allang niet meer... het is echter wel fijn dat er de Lozano's en de Jongs rond lopen in Nederland voor het optimisme, aangevuld met spelers als v. Persie voor de absolute kwaliteit en culthelden als een Nathan Rutjes om even de maatschappij niet te zien als slechts een bron van inkomsten.

Die zal waarschijnlijk wel weg gaan dan. Was te verwachten, maar PSG had ik niet 123 verwacht. Mooi voor Frenkie, direct naar de absolute top, en het Nederlands voetbal. Zullen wel meer hogere bedragen richting mijn club gaan komen. Ene kant natuurlijk jammer dat dergelijke spelers vertrekken, andere kant biedt het enorme kansen om grotere talenten binnen te hengelen.

Wat een geld zeg....

Op zich kan ik de keuze voor PSG wel begrijpen. Een club die ver komt in de CL, de top van Frankrijk is (en dus een betere competitie dan de Eredivisie) en heel ambitieus is.

De Engelse competitie lijkt me wat minder geschikt voor hem, blijven vervolgens Bayern, Real en Barca naast PSG over...

Ik ben benieuwd met welke versterkingen Ajax gaat komen, vanuit de Eredivisie hoeven we weinig te verwachten.

Dit bericht over een eventuele overgang van Frenkie naar PSG vind ik bizar. Op de eerste plaats het bedrag van 75 miljoen, maar goed het is de tegenwoordige werkelijkheid. Op de tweede plaats vind ik Frenkie niet bij PSG passen. PSG is een turbulente club met veel reuring. Frenkie is een aardige frisse Nederlandse jongen en de sfeer rondom PSG lijkt mij erg hard. Maar men weet het nooit, misschien begint zijn wereldcarriã«re toch bij PSG en wordt Frenkie als een voetbalgoed door de Internationale voetbalwereld geadoreerd en gewaardeerd. De toekomst zal het uitwijzen. In elk geval Frenkie alvast gefeliciteerd. Wat een goede scouting van Ajax destijds !!!

Typisch bericht van de T. Daar wist men ook te vertellen dat het voor 99,9 zeker was dat Magellan naar Ajax zou komen en die is er nog steeds niet. Dit bericht is maar met 1 doel geplaatst en dat is om te voorkomen dat de concurrent uit Rotterdam er als de laatste tijd zo vaak gebeurt, met de scoop vandoor gaat. Bij het programma Natafelen van Fox zat Valentijn Driessen enige tijd geleden aan tafel met een journalist van het AD die melding maakte van een scoop mbt de veranderingen in de competitie opzet in de Eredivisie. Dat Kon Driessen zo slecht verdragen dat hij er niet in slaagde om zijn werkelijke aard te onderdrukken en betreffende journalist werkelijk toebeet dat zijn scoop niet waar was, waarbij hij nog net niet diens kop er vanaf beet. Er woedt al enige tijd een hevige concurrentiestrijd tussen de sportredacties van de AD en de T. met als gevolg dat ze om elkaar af te troeven, nieuws dat als waarschijnlijk wordt geacht, brengen alsof het een feit is. De animositeit tussen beide reacties roept associaties op die doen denken aan een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord.

Dit bericht is alleen al voorbarig omdat er een onderzoek loopt naar overtredingen die PSG heeft gemaakt mbt de regels van Financial Fair Play en het moet dus nog maar afgewacht worden of die club van de zomer uberhaupt transfers mag doen. Datzelfde geldt voor Mancity, die bovendien ook nog eens te maken krijgt met veranderde regelgeving ivm de Brexit, waardoor nog maar moet worden afgewacht of Frenkie de Jong in aanmerking komt voor een werkvergunning. Bovendien is het uiteindelijk FdJ zelf die bepaalt onder welk contract hij zijn handtekening zet en als Ajax en PSG overeenstemming bereiken, betekent dat hooguit dat PSG een voorsprong op andere clubs heeft omdat men met de speler mag gaan onderhandelen, maar nog lang niet dat de teerling is geworpen. Voor Ajax is dit bericht echter prachtig omdat het Barcelona zenuwachtig zal maken als men de speler ten koste van alles wil binnenhalen en er wellicht toe verplichten om een bod uit te brengen dat nog hoger is. Ajax zal dit bericht dan ook niet gaan ontkennen omdat men zich daarmee alleen maar in de eigen voet schiet. Dit verhaal zal dan ook ongetwijfeld worden vervolgd en zou mij niet verbazen dat het AD binnenkort met het bericht komt dat FdJ toch voor Barca heeft gekozen en het zou mij nog minder verbazen als men daar uiteindelijk ook nog gelijk in krijgt.

PSG okay als het zo is... moeten het nog maar even afwachten... helaas voor alle FdJ haters blijft het berichten lezen. Had hem liever bij Barca of MAN c gezien maar misschien gaan ze zich er nog mee bemoeien. Ben benieuwd hoor of dit het is of dat er nog clubs komen. Maar 75 miljoen wat een bedrag zeg

Niet gelijk naar Barca of City snap ik wel, een flinke stap hoger en je móet presteren. Bij PSG is dat toch makkelijker. Echter heb ik het idee dat je daar nooit meer wegkomt als goed presterende voetballer. Maar ik kan er naast zitten.

Als ik het bericht hier boven goed begrijp is er slechts een delegatie van PSG in Amsterdam geweest en is die door Marc Overmars aangehoord. Tijdens dit gesprek zouden de Parijzenaars een formeel bod van 75 miljoen hebben gedaan.
Mij lijkt dat Overmars dit voor kennisgeving heeft aangenomen en ongetwijfeld zullen andere geinteresseerde clubs dit ook hebben gedaan. Met andere woorden, als Barcelona, Manchester City of wie dan ook serieus wil komen praten in Amsterdam zal er een mandaat meegebracht moeten worden dat verder gaat dan 75 miljoen.
Overmars zit in een zetel en heeft geen haast. Zelfs niet als de Parijzenaars een maximum bedenktijd voor Overmars hebben bedongen. Dit bod heeft toch in ieder geval aangeduid over welke bedragen clubs moeten denken als het om Frenkie de Jong gaat.

Zonde, koopclub. Ik lees hier allemaal negatieve dingen. Deze jongen kan zelf toch de afweging maken waar hij wil voetballen. 9 van de 10 mensen die hier een club gaan noemen zijn niet objectief.

Kan ie 90% van domestic wedstrijden op halve kracht doen. Weet niet of we daar blij mee moeten zijn. In PL of LA Liga of zelfs Bundesliga heb je meer top wedstrijden.

Dit zou ik echt jammer vinden. Natuurlijk leuk hoor dat team van Psg, maar de competitie slaat nergens op.

Strik erom doen en verkopen een super club 1 van de beste ter wereld en onze cluppie 75 mil extra op de bank en ik denk dat het wel voor hem een goeie club is een hele goeie ook niet naar man city of Barça nee maar psg perfecte club voor hem of natuurlijk bij Ajax blijven mag ook hahah

Ik zie Frenkie echt niet naar PSG gaan, waarom zou hij in de Franse competitie gaan spelen als hij ook naar de Engelse en Spaanse top kan? Ik denk dat hij volgend jaar gewoon nog een jaar bij Ajax speelt, en dan in een keer de grote stap naar City of Barcelona maakt. Misschien dat een van de clubs hem wil kopen en onmiddellijk een jaar terugverhoren komende zomer.

7 december 2018 om 11:16

Trouwens, wel mooi dat er alvast 75 miljoen is geboden (als dat klopt, het bezoek is in elk geval bevestigd door Marcie). Dat betekent dat City ook minimaal 75 zal moeten gaan bieden.
Ajax wordt de rijkste club van de wereld.

Geweldige speler maar voor dit soort bedragen direct verkopen. De Ligt en Zyech zullen op zeker nog vertrekken. Denk dat Ajax er alles aan doet om Tagliafico, Onana en Neres nog een jaar binnen te houden, ze gaan niet 6 basisspelers laten vertrekken. De volgende spelers zullen zeker op een schaduwlijst staan en Ajax niet verzwakken:

- Jan Verthongen, Tottenham - Transfervrij
- Lisandro Magallan, Boca - 8 miljoen
- Ritsu Doan, Groningen - 12 miljoen
- Martin Odegaard, Vitesse (madrid) - 15 miljoen
- Davy Propper, Brighton - 18 miljoen
- Sander Berge, Genk - 20 miljoen

Volgens mij prima spelers om De Jong, De Ligt en Zyech op te vangen. Mochten Onana, Neres en Tagliafico wel vertrekken dan zou je een Pavon en Van Aanholt als vervangers kunnen halen. Cillessen zou een geweldige ruil zijn met Onana, mits haalbaar.

Als Ajax echt toon wilt zetten bieden ze 40 miljoen voor Bergwijn, dan maak je wel een statement als alleenheerser in Nederland.

Spannende tijden komende zomer!

7 december 2018 om 15:14

PSV Bergwijn aan Ajax verkopen? Haha goeie grap.
Die gaat sowieso naar het buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

123 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona vraagt Matthijs de Ligt om water bij de wijn te doen’

Matthijs de Ligt wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar een overstap van de aanvoerder van Ajax naar de Spaanse landskampioen is nog altijd niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren