‘Barcelona zet naam ploeggenoot boven De Jong op verlanglijst’

Dinsdag, 9 oktober 2018 om

Frenkie de Jong wordt de afgelopen maanden hardnekkig in verband gebracht met een vertrek naar Barcelona en technisch directeuren José Segura en Éric Abidal deden vorige week nog een, daar de spelmaker met een spierblessure kampt, uiteindelijk niet geslaagde poging om hem aan het werk te zien tegen Bayern München. De Jong is echter niet de enige speler van Ajax die hoog op de verlanglijst in het Camp Nou staat en volgens TV3 en Catalunya Ràdio heeft de komst van een ploeggenoot van de middenvelder aankomende zomer een hogere prioriteit voor Barça.

De twee Spaanse media melden dinsdag namelijk dat Matthijs de Ligt ook nadrukkelijk in beeld is bij de regerend landskampioen. Barcelona versterkte zich afgelopen zomer al voor een kleine 36 miljoen euro met Clément Lenglet en als het aan de beleidsbepalers van de club ligt, blijft het daar niet bij wat betreft defensieve aanwinsten. De Catalanen zijn namelijk op zoek naar een opvolger van Gerard Piqué en zouden in De Ligt een geschikte kandidaat zien.

De komst van De Ligt is naar verluidt zelfs zo belangrijk dat Barça de prioriteit inmiddels van De Jong naar de negentienjarige aanvoerder van Ajax heeft verlegd. De jonge verdediger ligt momenteel nog tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff ArenA en lijkt aankomende zomer in ieder geval te gaan vertrekken, aangezien hij de afgelopen maanden ook in verband werd gebracht met clubs als Juventus, Bayern München, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Een aantal van deze gegadigden informeerde afgelopen zomer al bij Ajax, dat echter de boot afhield, zo liet De Ligt vorige week weten in gesprek met ELF Voetbal: “Er wordt zoveel over mij gezegd en geschreven, dat is echt niet meer bij te houden. Ik maak me er niet druk om. Wat de kranten schrijven is aan hen. Er zijn verschillende clubs geweest die mij wilden hebben. Maar goed, het is niet concreet geworden. En Ajax heeft het ook allemaal een beetje afgehouden. Dus uiteindelijk heb ik geen idee van wat ik had kunnen krijgen.”


Poll

Vind jij dat Matthijs de Ligt al toe is aan een stap naar Barcelona?


Gerelateerd

92 reacties (laatste reactie door lausho)

Ok, vanaf 150 miljoen voor beiden is het startbod... vanaf zomer ‘19 en niet eerder. Laten we dan nu nog ff genieten van het huidige seizoen.

9 oktober 2018 om 12:37

Niet akkoord!!

De Ligt moet Ajax alleen al minimaal 100 miljoen voor vragen. Zo'n groot talent is zeer uitzonderlijk. Binnen een paar jaar is hij alweer het dubbele waard.

En Real is bereid om 80 miljoen voor Frenkie De Jong neer te leggen. Dus als Barcelona hun beiden wilt gewoon 190 miljoen vragen!

9 oktober 2018 om 12:49

Wees eens reeel vriend, we hebben het hier over een talent van Ajax en geen talent van Real Madrid. Daarbij liggen de prijzen voor verdedigers net weer lager dan voor een middenvelder of aanvaller. Ik snap dat jij als Ajaxied graag grote getallen zou willen zien maar Ajax is een verkoop club en dat weten alle buitenlandse clubs ook. Ik schat zo een 60 miljoen maximaal en dan desnoods een verkoop clausule erbij.

9 oktober 2018 om 12:53

Is toch lachwekkend dit 1ee00 miljoen voor De Ligt en 80 miljoen voor De Jong.... Eerst dacht ik dat jullie nog aan het grappen waren, maar de meeste van jullie zijn gewoon serieus...

Ik zou echt willen weten waarom jij denkt dat clubs dit moeten betalen voor talenten die bijna niks hebben bewezen tot nu toe. Zelfs voor Varane heeft Real Madrid niet zoveel geld neergeteld.

De Ligt en De Jong zijn gewoon hele goede voetballers maar laten we even relaxen. het is niet dat ze net als Mbappe lopen uit te blinken in een CL knock out fase.
Verder ook echt onnodige druk op die jongens

9 oktober 2018 om 12:58

Ja dus? De Ligt is misschien wel het grootste CV talent in de wereld op dit moment. Noem een paar betere van zijn leeftijdscategorie? Daar mag dus fors voor betaald worden. Er is veel interesse in De Ligt dus mag de vraagprijs ook omhoog. Laat de grote clubs maar met elkaar concurreren en tegen elkaar opbieden. Met een vraagprijs van 100 miljoen wordt het uiteindelijke bod misschien wel 80-90 miljoen. En wat ook meespeelt is dat de transfermarkt op hol is geslagen en dat Ajax niet per se hoeft te verkopen want volgens mij liggen beide talenten nog tot 2022 vast. Dus kan Ajax vragen wat ze willen. En clubs als Bayern, Engelse topclubs zouden De Ligt maar al te graag willen vastleggen. En bovendien zal de transferwaarde voor De Ligt alleen maar stijgen de komende jaren dus die 100 miljoen is zo weer terugverdiend.

9 oktober 2018 om 13:04

De Ligt even nemen, Frenkie mee eens.. maar goed waar 6 bieden gaat de prijs ook omhoog. De Ligt speelt al mee in het Nederlands elftal, aanvoerder van Ajax, heeft al europees een finale gespeeld. Speelt nu CL en heeft in zijn 1ste wedstrijd een van de beste spitsen volledig onzichtbaar gemaakt. Dus dat een prijs kaartje van 100 miljoen om zijn nek gehangen wordt is niet raar. Mbappe ging ook voor 180 miljoen naar Psg, had op dat moment ook nog niet veel meer gepresteerd (kampioen van Frankrijk.. tsja buiten PSG is de Franse competitie ook niet veel meer?) dan de Ligt in mijn ogen, al zag je natuurlijk dat die jongen de toekomst zou zijn. Net als bij de Ligt trouwens. Toen varane naar madrid ging, werden er nog geen absurde bedragen betaald voor voetballers. Dat is alleen maar erger geworden sinds dat moment.

9 oktober 2018 om 13:04

@kakaronaldo natuurlijk heeft Real voor varane niet zoveel neer gelegd. Dat was in 2011. Toen was de transfermarkt nog lang niet zo extreem.
En wat had Varane dan gepresteerd voor die tijd? 23 potjes in het eerste van Lens. De eerste 3 jaar mocht ie af en toe invallen of een bekerpotje spelen voor Real.

De ligt heeft inmiddels aardig wat europese wedstrijden gespeeld, is aanvoerder van ajax en volwaardig international.

Ik zeg niet dat ie 100 miljoen waard is, maar je kunt hem niet vergelijken met het bedrag waarvoor Varane is aangetrokken.

9 oktober 2018 om 13:05

De Ligt en niet uitblinken in de CL? En of hij uitblinkt, niet te vergelijken met Mbappe natuurlijk, blinkt uit op een heel andere positie. Maar De Ligt blinkt net zo goed uit in het Nederlands elftal, waar hij gewoon de beste verdediger is. En dit terwijl Van Dijk voor 80 miljoen ging. Gewoon 100+ vragen voor De Ligt, of het geboden word is een tweede maar hey, had Ajax het geld nodig? Als hij de rest van het jaar zo blijft presteren zullen er zeker teams zijn die giga bedragen voor deze jongen willen betalen, lijkt mij.

9 oktober 2018 om 13:06

Barca speelt gewoon een slinks spelletje. ze "azen" op De Ligt en De Jong om ons zand in de ogen te strooien. om daarna opeens Hakim en Neres te presenteren in het Camp Nou,die beide lachend een balletje hoog houden tijdens hun presentatie aldaar.

9 oktober 2018 om 13:09

"zelfs voor Varane heeft Real Madrid niet zoveel geld neergeteld."

We zijn komende zomer ook weer 8 (!) jaar verder dan 2011, toen Varane zijn transfer naar Real verdiende. Die bedragen zijn dus geenszins met elkaar te vergelijken. Varane kwam over voor slechts 10 miljoen op 18-jarige leeftijd.

Mathijs de Ligt heeft natuurlijk al wel meer bewezen dan Varane destijds. Met een EL-campagne (incl. finale) en CL-campagne (dit jaar) achter zijn naam, basis in het nationale elftal van zijn land en een stuk meer wedstrijden bij de senioren op zijn naam (dik door de 100 wedstrijden in Ajax 1 volgende zomer) waarvan een seizoen als aanvoerder.

Deze 2 transfers kun je in geen enkel opzicht met elkaar vergelijken bijna, enkel dat het 2 jonge Cv's zijn.

Bovendien vind ik dat er tegenwoordig wel overdreven wordt met bedragen als honderd miljoen o.i.d. maar het zesvoudige van Varane gaat hij makkelijk opbrengen, en terecht ook uiteraard.

9 oktober 2018 om 13:13

Omdat Ajax financieel grote bedragen kan weigeren. Omdat Ajax Overmars heeft die wel weet hoe je zulke deals kan sluiten. Omdat Barca niet de enige is die hem graag wil hebben. Genoeg redenen te bedenken waarom Ajax hier een dik transferrecord mee gaat halen. Ik snap biet dat mensen maar blijven denken dat wij alle spelers voor een prikkie moeten laten gaan.tijden veranderen. Sanchez was al voor veel te weinig verkocht.

9 oktober 2018 om 13:14

Timing gaat heel veel van afhangen. Hoe erg heeft een club hem nodig? Hoeveel geld heeft die club (net klapper gemaakt)? Chelsea kocht ook Kepa voor wat, 80 miljoen? Dat is gigantisch veel geld voor een keeper van Athletic. 100 miljoen is buitensporig, maar als alles goed valt kan je erg veel voor hem vangen

9 oktober 2018 om 13:22

Wat vele van jullie niet beseffen is dat er voor 'nederlandse' talenten gewoon niet veel word neergeteld ongeacht wat jullie beweren met europese wedstrijden, speelt in Oranje. Er zijn gewoon teveel nederlandse talenten gefaald in Europa. In vergelijking tot spaanse, braziliaanse, franse en duitse talenten.

Kortom Oranje stelt niks voor
De Eredivsie stelt niks voor,

Waarom zou ik zoveel geld neertellen voor een talent die speelt in een team, land en competitie die volgens de topclubs niks voorstelt

9 oktober 2018 om 13:32

Jij hoeft het gelukkig ook niet te betalen. Dat een buitenlandse club het gaat betalen is gewoon een zekerheidje bij De Ligt. Dat jij het niet ziet is jouw probleem. Blijkbaar stelt Nederland nog genoeg voor anders komen ze hier niet shoppen

9 oktober 2018 om 13:43

Als het niks voorstelt halen ze hem toch lekker niet, ik zie hem ook liever 10 jaar bij ajax spelen .-.

9 oktober 2018 om 13:55

Kaka, wat jij op je beurt niet beseft is dat het totaal niet relevant is hoeveel andere spelers kostte en wat de spelers daadwerkelijk waard zijn, noch wat voormalig Nederlandse talenten hebben bereikt. Het enige dat telt is dat ze op jonge leeftijd beslissend zijn, jong dus, langdurig contract en de gehele top op ze aast. PS: 3 keer raden uit welk land de duurste verdediger allertijden komt.

9 oktober 2018 om 14:23

Wat is het verschil tussen een Ajacied en Real Madrid talent. Dus jij wil me zeggen omdat het talent uit Madrid komt hij gelijk beter is en dus duurder kan worden verkocht. Alsjeblieft man, probeer het nog n keer.

9 oktober 2018 om 14:31

Damsko, een talent van Real Madrid hoeft niet beter te zijn, maar is inderdaad wel duurder. Real Madrid is een wereldclub die speelt in een sterke competitie en de laatste jaren veelal de CL heeft gewonnen. Als je daar als talent een aantal wedstrijden mee hebt gedaan, ben je dus automatisch meer waard. Zo werkt het gewoon, bij iedereen. Neem bijvoorbeeld een speler als Dries Mertens. Hij deed het goed bij AGOVV, dus FC Utrecht neemt hem voor enkele tonnen over, bij FC Utrecht doet hij het goed dus PSV neemt hem voor enkele miljoenen over. Bij PSV doet hij het goed dus Napoli neemt hem voor tientallen miljoenen over. Dus hoe groter de club, en het niveau waarop een speler zich heeft bewezen, hoe hoger de waarde van de speler is.

9 oktober 2018 om 14:32

In alle eerlijkheid, daar hebben ze ook niet gestaan toch in die CL knock out fase.
De Jong heb ik meer twijfel over dan over De Ligt. Die heeft EL finale gespeeld, en goed. Speelt in de CL goed, in Oranje goed, in de eredivisie goed.

Varane was 18 en speelde bij een club die ging degraderen, was geen international en was (heel zwart wit) "gewoon een groot talent".

De Ligt zijn situatie is inmiddels wel iets anders. Zijn potentie wordt groter geacht nu, dan Varane toen. Heeft nog een langlopend contract, verdiend al stuk meer dan Varane toen. Wordt in fifa en FM gezien als grootste verdedigende talent (ik snap dat dit geen graadmeter is voor potentie, maar dit is marketing technisch natuurlijk wel degelijk van invloed op zijn waarde).

100 miljoen is natuurlijk insane en dat zie ik niet gebeuren, maar dat ajax het moet vragen lijkt me niet heel vreemd. Waarom zou je het niet doen. Als Real 50 miljoen betaald voor talenten van 16, waarom zou je dan niet 70 of 80 moeten kunnen vangen voor het een van de grootste verdedigende talenten?

9 oktober 2018 om 14:43

@KakaRonaldo De Ligt laat het niet alleen in de eredivisie zien maar hij liet het ook zien in de EL, hij liet het zien bij Oranje en nu ook in de CL.

9 oktober 2018 om 15:08

@nouma123

Je schrijft: "wees eens reeel vriend, we hebben het hier over een talent van Ajax en geen talent van Real Madrid. Daarbij liggen de prijzen voor verdedigers net weer lager dan voor een middenvelder of aanvaller. Ik snap dat jij als Ajaxied graag grote getallen zou willen zien maar Ajax is een verkoop club en dat weten alle buitenlandse clubs ook. Ik schat zo een 60 miljoen maximaal en dan desnoods een verkoop clausule erbij".

Dat is niet een bijster slimme reactie. De bewering dat Ajax een verkoopclub zou zijn, is volstrekt belachelijk. Ajax wil haar spelers niet verkopen, maar moet ze laten gaan omdat je mensen nu eenmaal niet tegen hun zin kan vasthouden. Dat de prijzen voor verdedigers lager zouden liggen, is ook complete onzin. De waarde van een speler wordt bepaald door zijn talent, de duur van zijn contract en de belangstelling die er voor hem is. De Ligt is niet minder dan Virgil van Dijk en 8 jaar jonger. En dus minimaal hetzelfde waard maar waarschijnlijk zelfs meer omdat de belangstelling voor hem veel groter is dan de belangstelling die er voor Van Dijk was toen die werd getransfereerd..

9 oktober 2018 om 15:15

Volgens mij speelde hij in de cl oik heel erg goed erg goed team had monaco toen dus een beetje oppervlakkig van je die jongen liet het op elke nivo zien dat kan ik van de ligt nog niet zeggen

9 oktober 2018 om 15:33

@nouma123

Misschien dat hij iets overdrijft, maar inmiddels geloof ik wel dat je tegen de 100 miljoen voor zowel de Ligt als Frenkie moet kunnen krijgen. Inmiddels is er meer en meer interesse en men gaat elkaar helemaal gek maken.

9 oktober 2018 om 15:33

Scepticus38

De prijzen voor verdedigers liggen zeker wel aanzienlijk lager dan middenvelders en aanvallers. In de top 50 duurste transfers ooit zijn slechts 5 verdedigers terug te vinden. Sanchez had een meerjarig contract bij Ajax had al naam in Zuid Amerika en ging voor 40 miljoen naar Tottenham. Daar stonden ook meerdere clubs voor in de rij, De Ligt zou misschien nog iets meer kunnen opleveren maar daar zal het ook bij blijven.

De waarde van een speler word zeker ook niet alleen op basis van talent bepaald, maar ook waar de speler actief is. Van Dijk heeft al de nodige seizoenen achter de rug in de Premier League en dat is voor grote clubs aantrekkelijker dan de mickymouse competitie.

9 oktober 2018 om 15:37

@ kerzoep Mertens heeft 9.5 miljoen opgeleverd. Niet het beste voorbeeld....

9 oktober 2018 om 12:43

Niet te snel geloven wat hier staat. Barcelona wilt niet met Mino Raiola in zee, dus dat zorgt ervoor dat De Ligt niet naar Barcelona zal gaan, hoewel De Ligt wel een perfecte vervanger voor Pique zou zijn. De beste in Europa in mijn ogen. De Ligt - Lenglet zou een droomduo voor de toekomst zijn bij Barcelona.

Als Ajax 60 miljoen kan vangen voor De Ligt moeten ze in mijn ogen gewoon akkoord gaan en is De Ligt niet te behouden. De Ligt staat nog maar tot 2021 onder contract en dan is je onderhandelingspositie niet zo sterk. Als Ajax aanstaande zomer alleen: De Ligt (60 mijloen), Frenkie (60 miljoen) en Ziyech (35/40 miljoen) laat gaan, doen ze prima zaken in mijn ogen. Neres, Onana, Dolberg, Donny van de Beek en Taglifico zou ik strikt aan contract houden, net als alle andere Ajax spelers, buiten die 3 eigenlijk.

9 oktober 2018 om 12:48

Barca heeft toch ook nog Umtiti die nog heel wat jaren mee kan?

9 oktober 2018 om 12:52

Als De Ligt fit blijft gaat hij 100% zeker voor meer dan 60 miljoen weg, ben ik echt van overtuigd. 70-80 miljoen schat ik. Is dan net 20 en is het grootste verdedigend talent ter wereld van zijn leeftijd. Sánchez was al 45mil he.

9 oktober 2018 om 13:54

Ik denk dat De Ligt wel naar Barca wil en als hij dat Mino duidelijk maakt wel mee werkt anders denk ik dat de Ligt wel een andere zaakwaarnemer zoekt. Ik denk dat ze voor de Ligt in de rij staan hoor.

9 oktober 2018 om 15:50

USofDude, Sanchez had al internationale bekendheid . Hij was toen hij vertrok ook 20/21 jaar en een zeer groot talent waar de clubs voor in de rij stonden. Wat maakt De Ligt plotseling 30 a 35 miljoen meer waard?

Zullen we met z'n alle stoppen met klikken op deze artikelen? Ben er onderhand wel klaar mee, we zien wel waar deze jongens aan het eind van het seizoen staan, toch? Gerucht hier gerucht daar, het is inmiddels wel duidelijk!

9 oktober 2018 om 12:36

En toch klik je er weer op bovendien is dit niet het zoveelste De Jong artikel maar gaat het over De Ligt die veel minder in verband is gebracht dan die talloze Frenkie artikelen en zijn dit betere bronnen dan Sport en Mundo deportivo.

9 oktober 2018 om 12:37

Ik vind dit wel weer wat nieuws hoor

9 oktober 2018 om 12:39

Verander de wereld, begin bij jezelf

9 oktober 2018 om 13:13

Ik begrijp Lfc013 wel hoor. Er worden erg veel artikelen over Ajax geplaatst op VZ, maar dat snap ik ook van VZ. Veel artikelen over Ajax worden nou eenmaal het meest bekeken.

9 oktober 2018 om 13:19

Denk dat dit wel meer dan een gerucht is hoor. Maar ben het wel met je eens. Al valt het de afgelopen weken mee qua De Jong berichten hahaðÿ˜‰

9 oktober 2018 om 15:47

Ach ik zie jou bij elk Ajax topic reageren dus zo erg vind jij het niet.

Frenkie is ook wel heel erg overrated

9 oktober 2018 om 12:41

Hoezo dan? Maakte erg veel indruk tegen wereldkampioen Frankrijk.

9 oktober 2018 om 12:45

Tegen Frankrijk werden we de eerste helft helemaal weggespeeld, de tweede helft deden de Fransen niet veel. En we zijn ook snel tevreden tegenwoordig, hij eiste de bal idd op en voetbalt lekker vooruit maar moeten niet alsof daar iemand heel de wereld heeft doen verbazen

9 oktober 2018 om 12:50

Erg knap van hem. Maar als je hem inderdaad vergelijkt met jongens als Lozano, Bergwijn, De Ligt, Ziyech, Tadic vind ik niet dat hij in die categorie thuishoort. Ik begrijp ook wel dat het zeer bijzonder is dat hij zich moeiteloos onder druk uit kan voetballen maar hij heeft naar mijn mening nog weinig bewezen.

9 oktober 2018 om 13:37

@memphisdepay,

Nee inderdaad hij is die categorie al voorbij. Heel simpel, al die namen die je noemt zijn goed tot overdreven goed, maar Frenkie heeft iets magisch, iets van dat heeft niemand anders. Hij is ook niet een soort gelijke voetballer als die of als die, hij is Frenkie. De enige vraag was, lukt hem dat ook op een hoger niveau tegen betere tegenstanders en aan die vraag heeft hij voldaan.

Dan stopt de rest en wil je hem gewoon hebben. Denk bv aan Zlatan, bakte er bar weinig van bij Ajax in het begin, maar daar hing ook iets magisch omheen, op het moment dat hij het liet zien was hij pleite.

De andere speler bij Ajax die dat een beetje heeft is Dolberg. Die laat het veel te weinig zien, maar kijk nog maar eens de wedstrijd tegen AZ terug en dan vooral die pass, op Tadic die later afgekeurd wordt voor buitenspel door de VAR en vooral wat hij daar doet. Dat is een Zlatan aktie, in de meest positieve zin van het woord. Echter dat is ook meteen een van de weinige keren dat Dolberg iets extra's liet zien, boven op potentieel.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn dan ook niet mega veel spelers die dat hebben, terwijl er echt wel behoorlijk veel spelers echt goed zijn en gewoon topspelers. Terwijl spelers die iets extra hebben, niet per definitie topspelers worden.

9 oktober 2018 om 13:43

Wat voor categorie is dat? Qua spel verdelen kunnen zij ook niet tippen aan Frenkie. Misschien Ziyech wel alleen is hij veel slordiger dan Frenkie.

9 oktober 2018 om 13:56

"nee inderdaad hij is die categorie al voorbij. Heel simpel, al die namen die je noemt zijn goed tot overdreven goed, maar Frenkie heeft iets magisch, iets van dat heeft niemand anders."

Haha oké. Heb je het over iets wat verder ook nog niemand heeft gezien en jij toevallig wel of hoe moet ik het zien?

Lachwekkend dat je durft te beweren dat Frenkie spelers als Lozano, Bergwijn, De Ligt, Ziyech, Tadic voorbij is.
Hij heeft mij in ieder geval nog lang niet overtuigd.

9 oktober 2018 om 14:47

Ze zijn van groter belang. Als Lozano of Bergwijn niet mee kunnen doen of Tadic, Ziyech en De Ligt bij Ajax niet mee kunnen doen dan scheelt dat nogal wat. Deze speler vind ik voor Ajax momenteel nog wel te vervangen. Maar natuurlijk zie ik ook wel dat zijn speelstijl vrij uniek is.

9 oktober 2018 om 14:53

Frenkie zijn positie kunnen nou eenmaal meerdere spelers uitvoeren op hun eigen manier. Blind nu bijvoorbeeld dmv passing. Als depay nog PSV’er was zal je een bergwijn of lozano ook minder missen of helemaal niet zelfs.

9 oktober 2018 om 12:43

Helemaal eens. Die jongen heeft 3 wedstrijden op een niveau van betekenis gespeeld. Hij os een heerlijke dribbelaar maar vind zijn rendement vooralsnog laag. Natuurlijk heeft hij vaak niet op eigen positie gespeeld maar lekker voetballen en dribbelen kunnen er heel wat meer dan alleen Frenkie.

9 oktober 2018 om 13:47

Zet je Frenkie op 10 en hij krijgt zo 15 plus assist. Weet het nagenoeg zeker. Vorig seizoen viel hij in als 10 en gaf 3 assist in 1 wedstrijd als invaller. Nog nooit eerder gebeurd in de ed. Bij oranje meteen assist op depay, omdat hij het spel mocht verdelen. Bij Ajax dit seizoen zit hij tussen verdediging en middenveld. Soort van hendrix positie. Zijn taak is de bal inleveren bij Ziyech, tadic of neres. Logisch dat hij zogenaamd een laag rendement haalt. Welke andere ed spelers voetballen als Frenkie op zijn positie dan? Ben benieuwd.

9 oktober 2018 om 13:59

Voetballen 'als' Frenkie. Je doet net of we naar het volgende wereldwonder zitten te kijken.
Ik wil niet lullig doen hoor maar enkele andere Ajacieden overtuigen me meer dan Frenkie, die heel graag vol risico met de bal over het hele middenveld huppelt.

9 oktober 2018 om 14:11

Noem ze... leuke tekst 0 namen. En ik doe helemaal niet alsof het een wereldwonder is. Ik vraag wie in de ed ook zo voetbalt. Als Frenkie dus. Het gaat toch over hem? Lezen!

9 oktober 2018 om 15:38

Nou... is toch een groot deel van de top in Europa niet met je eens :-)

Barca heeft de ligt nodig, piqué is af. Het doet me pijn om te zeggen, maar barca heeft in de jeugd geen vervanger zitte. Die dat direct aan kan. Er moet meer geïnvesteerd worden in de jeugd weer en dan kan je weer jeugdspelers in je selectie zetten. Maar voor nu is de ligt de optie voor barca.

Als je de kranten moet geloven dan blijft Barca met prioriteiten schuiven. Was het eerst de Jong nu is het dus de Ligt. We zien het wel er zal van zelf wel een bod komen zodat het spel op de wagen is

Als Barcelona zijnde lijkt het me verstandiger om de Ligt te halen dan de Jong. Bij Mathijs heb je toch wel het gevoel dat hij de europese top aankan en vlekkeloos zal halen, maar bij Frenkie moet ik het nog zien. Qua potentie schat ik ze wel evenhoog in.

Dan mogen ze Piqué deze kant opsturen.
Mooi deal

9 oktober 2018 om 13:30

Of Vermaelen en Suarez. Of die landgenoot van tagliafico..

Als ze dan weer met een arrogante bod van 35 miljoen aan komen zetten zoals bij de Jong, dan kunnen ze beter achter in de rij gaan aansluiten bij de koopjesjagers.

9 oktober 2018 om 12:40

Hoezo arrogant? De kopende partij begint altijd met een laag bod. Dat heet onderhandelen. Het bod van PSV op Gutierrez werd afgelopen zomer door de voorzitter van Pachuca ook als lachwekkend bestempeld. Om uiteindelijk met een paar miljoen meer wel akkoord te gaan.

9 oktober 2018 om 13:46

Als het bod zo laag is t.o.v. van de vraagprijs, dan is dat niet meer serieus te noemen.

9 oktober 2018 om 14:00

Is de vraagprijs überhaupt al bekend?

9 oktober 2018 om 14:14

Jij bent bekend met de vraagprijs dus? Of bedoel je jouw vraagprijs?

Uiteraard zat dit bericht er aan te komen gezien de heftige kritieken op Pique.

Nu de rest van de week kijken hoeveel miljoenen de media er van maken.
Prognose...elke dag "matthijs de Ligt nieuws", zie eerder ook De Jong.

100 miljoen en Suarez, dan krijgen de De Ligt en Frenkie. Overigens denk ik dat De Ligt naar Juventus gaat, als ze mee kunnen in het transfergeweld tenminste.

9 oktober 2018 om 12:46

Wat moet hij bij Juventus? Ik denk echt dat beide naar Spanje zullen trekken. Barca en of Real lijken mij de teams waar beide wel heen zullen gaan. Maar ik denk dat je toch minimaal 2x 70 miljoen moet aftikken nu. Dan houden we het op een mooie combideal van 150 miljoen voor Barca. Benieuwd of Overmars echt zoveel gaat krijgen voor deze twee parels. Zeker een de Ligt kan je nooit vervangen voor een gelijkwaardige speler.

9 oktober 2018 om 12:58

Ik denk wel dat De Ligt voor zo'n prijs weg zal gaan ja. Frenkie weet ik niet; dat ligt er maar net aan welke clubs uiteindelijk écht geïnteresseerd zijn en hoeveel ze of er tegen elkaar op geboden gaat worden. De Ligt lijkt mij trouwens uitstekend bij Juventus passen. Zeker als zij willen gaan verjongen. In dat straatje zou Bayern Munchen natuurlijk perfect zijn. En Barca ook als opvolger van Pique. Dit kan echt heel goed uitpakken voor zowel Ajax als De Ligt, aangezien redelijk wat topclubs op het punt van doorselecteren zijn achterin. Met al dat geld hoop ik dat Overmars een van de oud-gedienden komend seizoen al kan verleiden om terug te komen. Vertonghen, Alderweireld of Suarez zou perfect zijn. Ik schat de kans echter hoger in dat zij pas over twee jaar willen terugkeren. Maar goed, als Barca komende zomer ineens een topspits haalt, dan weet ik niet of Suarez nog lang basis staat en dan zou hij wellicht eieren voor zijn geld kunnen kiezen. Ben benieuwd.

Zelfs in een artikel dat niet over Frenkie gaat moeten ze toch nog even zijn naam in de titel zetten..

Hij kan het niveau zeker aan, maar zou lekker zijn als hij met Ajax keer kampioen wordt. Heb het idee dat de Ligt op zijn positie gemakkelijker aanhaakt dan de Jong.

135 miljoen voor beide + pique, huppakee

Elke dag in het nieuws: De Ligt staat op een (zuid) Europees lijstje. De Jong staat op een (zuid) Europees lijstje. Cocu moet vrezen voor zijn baan. Mourinho en Pogba hebben ruzie.half Europa wil Lozano.
Schrikken we nog ergens van ?

9 oktober 2018 om 13:10

Schijnt dat Hazard ook nog naar Real wil

9 oktober 2018 om 13:15

Ronaldo ligt in een clinch met het bestuur van Real Madrid

En terecht. Pique mag dan rustig plaatsnemen op de bank. Pique heeft het geluk dat hij de enige rechtspoot is van de centrale vier. Volgend jaar als de Ligt erbij komt mag hij plaats maken.

Tja, het is ook een op en top barcaspeler. Barca wordt zijn toekomst

Voor uitzonderlijke talenten mogen uitzonderlijke bedragen neergeteld worden. Blijkbaar zijn de eindverantwoordelijken binnen de club niet in staat om een compromis te sluiten op de transfermarkt. Spelers die als gevolg van zo’n compromis zijn doorgaans niet geslaagd in Camp Nou. Dan denk ik aan Jérémy Mathieu, Alexandre Song en Paco Alcácer. Soms pakt het uitstekend uit (zoals het aantrekken van Luis Suárez na het mislopen van Kun Agüero), maar dat is eerder de uitzondering dan de regel. De scouts van Barcelona zijn in staat om potentiële wereldtoppers aan te wijzen, maar op een hoger niveau wordt een compromis gesloten in plaats van primaire doelwitten aan te trekken. Men weigerde om vier miljoen neer te tellen voor Marco Asensio, weigerde om een paar miljoen extra te betalen voor Thiago Silva en om door te pakken in het geval van Gabriel Jesus. Dan heb liever dat de club de hoofdprijs betaalt voor een primair doelwit dan twintig procent minder voor een compromis. Overigens is de club financieel in staat om belachelijke bedragen op tafel te leggen voor spelers die scouts aandragen. Ook de verbouwing van het sportcomplex is voor vijftig procent voorgefinancierd, dus er kan met een gerust hart met miljoenen gesmeten worden voor uitzonderlijk talent. En laten we eerlijk zijn, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn uitzonderlijke talenten die volgende zomer de volgende stap zullen gaan maken. Dit is het moment om toe te slaan en dat mag best de hoofdprijs kosten.

9 oktober 2018 om 14:34

Het eerste stuk over het verschil tussen een doelwit en compromis is wat vaag. De voorbeelden die jij aanhaalt zijn in het daglicht dat jij schetst negatief al heeft Barcelona ook erg goede transfers in die tijd gerealiseerd. Rakitic voor mij 20 mio, Ter Stegen voor 12 mio, Bravo voor 12 mio, Lenglet en Arthur. Persoonlijk had ik toen ook graag gezien dat ze wat meer geld hadden uitgetrokken om Thiago Silva binnen te trekken. Leek mij een perfecte speler voor barca en opvolger voor Puyol.

Om topic: Barca moet niet te lang wachten met De Ligt en Frankie. Het zijn uitstekende spelers voor Barca met veel toekomst. Piqué heeft een concurrent/opvolger nodig en Frenkie speelt (net als Arthur) tiki taki voetbal. Barca zal van de zomer moeten betalen maar lang niet de bedragen die enkele fans op dit forum noemen. Gezamenlijk zullen ze denk ik rond de 100 mio gaan kosten. Aymeric Laporte vind ik ook een speler die Barca heeft laten glippen door niet doortastend te handelen.

9 oktober 2018 om 14:46

Een ‘compromis’ is een speler bij wie de club uitkomt omdat ze weigeren de hoofdprijs te betalen voor het primaire doelwit en dus voor een goedkopere optie gaan. Lijkt me toch vrij duidelijk? Je voorbeelden ondersteunen mijn standpunt trouwens keurig. Ivan Rakitic, Samuel Umtiti en Marc André ter Stegen waren primaire doelwitten en waren een schot in de roos. Net zoals Arthur dat afgelopen zomer was. Barcelona is uitstekend in het aanwijzen van primaire doelwitten, maar slecht in het sluiten van een compromis op de transfermarkt.

9 oktober 2018 om 22:07

Ik ben het ook eens met je uitleg over de transferpolitiek van de laatste jaren. De ene jaar doen ze moeilijk om 5 miljoen en een half jaar later betalen ze grof geld. Persoonlijk vind ik dat Barca zowel op bestuurlijk niveau als technisch management de charme ontbreekt om jongens met gemak te overtuigen. Waar zijn mannen als Joan Laporta en Beguiristain met daarachter Rijkaard of een Pep en niet te vergeten Cruijff. Met hun had Griezmann 100% getekend. Met de komst van Abidal ben ik wel blij want je ziet meteen daadkracht en ook situaties ontstaan zoals een Rabiot waarbij ik het idee heb dat Barca nu wel aan het langste eind gaat trekken.

Die jongens moeten niet eens willen om bij Barca te gaan spelen. Het is een zinkend schip en Messi gaat ook geen jaren meer mee. Laat ze eerst maar eens een toekomstplan zien, andere zijn er genoeg andere clubs met meer toekomst.

Kan barca niet zelf opleiden? Hebben ze hun opleiding weggegeven? En net alsof Barcelona gaat betalen wat we in Amsterdam willen. Krijgen elke keer lofuitingen uit catelonie maar enige respect en waardering in transfersommen ho maar.

Als van dijk voor 80 plus miljoen verhandeld wordt dan mag Ajax voor deze rots die ook nog zeer jong is gewoon 90 plus vragen en dat gaat gewoon betaald worden omdat ook juve,real spurs allemaal de prijs komen opdrijven! Heerlijk... misschien kan piqué dan wel bij ons zn carrière afsluiten 😉

Dolberg was na 1e seizoen 50 miljoen waard. Nu is hij niet eens 10 miljoen waard. Laat die gasten een paar seizoenen laten zien en dan gaan we praten over dat soort clubs en bedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4877 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3710
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

79 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 21 2 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Hugo Borst: ‘Hirving Lozano bakt er niks van’

De Betweters blikken vooruit op de kraker van dit weekend: ‘Feyenoord is kansloos tegen PSV’, aldus Hugo. Koert gooit daar nog een schepje bovenop: ‘Het seizoen van Feyenoord is over.’ Verder:...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren