Hendrix: ‘Dat zij spelers uit de Premier League halen zegt denk ik veel’

Woensdag, 12 september 2018 om

PSV liet zich met de komst van spelers als Denzel Dumfries, Angeliño, Nick Viergever en Erick Gutiérrez niet onbetuigd tijdens de afgelopen transferperiode. De aandacht ging echter grotendeels uit naar Ajax, dat met Dusan Tadic en Daley Blind voetballers van naam terughaalde naar de Eredivisie. Jorrit Hendrix is van mening dat de manier waarop de titelconcurrent zich manifesteerde laat zien dat de nood in Amsterdam toe begint te nemen.

“Ik vind het prima, hoor, dat heel veel mensen Ajax dé titelfavoriet noemen. Vorig seizoen werden wij ook niet gezien als favoriet en werden we kampioen”, legt hij uit in gesprek met Voetbal International. “Dat zij spelers uit de Premier League halen, zegt veel over hoe Ajax de afgelopen jaren heeft gepresteerd, denk ik. Zij móéten.”

“Als topclub moet je nu eenmaal eens in de zoveel tijd een prijs pakken. Dat is hen niet gelukt. Dat ze nu zulke bedragen betalen, geeft aan dat de nood daar hoog is”, vervolgt Hendrix, die aangeeft dat er in Eindhoven niet al te veel wordt gekeken naar de concurrent, zijn verhaal. De middenvelder laat weten dat PSV onverstoorbaar is en verder wil op de weg die het dit seizoen is ingeslagen.

“We gaan ook weer meedoen om het kampioenschap. Ik vind dat we een heel sterke selectie hebben. Bij een topclub moeten alle posities kwalitatief dubbel bezet zijn. Dat is bij ons het geval. Er is veel concurrentie en dat is alleen maar goed”, sluit hij af. PSV begon het seizoen met vier overwinningen in de eerste vier wedstrijden en neemt het zaterdagavond op tegen ADO Den Haag. Volgende week zondag staat in Eindhoven de topper tegen Ajax op het programma.


Poll

Denk jij dat PSV dit seizoen kampioen gaat worden?


Gerelateerd

157 reacties (laatste reactie door lausho)

Het is ook niet zo dat ze Aguero of Hazard halen he.. Blind was overbodig bij United en Tadic speelde bij Southampton. We moeten ook niet overdreven gaan doen, want ik ga er nog steeds vanuit dat Ajax en PSV toch wel groot genoeg zijn om zulke spelers op te halen...

12 september 2018 om 07:41

En daarnaast moet Ajax ieder jaar. Ik snap wel dat het steeds gevraagd wordt, maar opvallend dat dit inmiddels al de zoveelste PSV er is die dit meldt. Bij de ajacieden is het ieder jaar irritant, dus jammer dit gedrag blijkbaar gekopieerd wordt.

12 september 2018 om 09:01

Hij heeft natuurlijk wel gelijk. Alleen vergeet hij te melden dat Ajax het knap heeft gedaan. Dat Ajax enkele jaren geïnvesteerd (lees bezuinigd) heeft om vervolgens dit te kunnen. Verder doet PSV dit ook, denk alleen al aan V. Ginkel. En hij vermeld ook niet dat PSV dit ook had gedaan als zij dit konden. Kortom, beetje prikken en beetje selectief reageren.... maar dat is toch alleen maar leuk?

12 september 2018 om 10:00

Eerder wat sneu. Een interview met een Ajacied gaat vrijwel nooit over Psv, een interview met een Psv'er komt standaard Ajax ter sprake.

Heb in het interview met Ziyech niks over PSV gelezen. Blijkbaar is er iets wat Hendrix triggert om over de aankopen van Ajax te beginnen.

12 september 2018 om 10:07

Ik denk dat hendrix hier wel gewoon naar gevraagd werd? Misschien at er andersom door verslaggevers minder gevraagd word over psv. Als hij er zelf over begon is t wel wat sneu inderdaad.

12 september 2018 om 10:14

@sjaakc meen je dit serieus? Ben je schone en Kluivert vergeten om er maar even twee uit te pikken. Uiteraard is het selectief reageren van Hendrix maar het is nog steeds een antwoord op een vraag en gebeurt dus ook bij andere clubs.

12 september 2018 om 11:23

Ziyech werd ook vooral gevraagd om reactie op zijn rugnummer, en dan zou een antwoord met daarin PSV ook volledig de plank misslaan. Dus ook jouw voorbeeld zijn appels en peren Sjaakc

12 september 2018 om 12:14

En de onvergetelijke "zij zijn bang voor ons" van ten Hag. Daar kan ik nu nog van in de lach schieten.
Maar goed, het is bijna onvermijdelijk dat spelers en trainers over & weer naar elkaar wordt gevraagd. En wees eerlijk, zitten we nou altijd te wachten op een antwoord als "wij zijn niet bezig met de ander, wij kijken alleen naar onszelf".

12 september 2018 om 07:41

....en Angelino komt ook van een PL club 😁. Het is iig een slimme manier om de druk in Eindhoven vd ketel te halen. Ik weet niet of het een kwestie van moeten is. Ajax moet/wil ieder jaar en die aankopen vormen een deel van nieuw structureel beleid. De honger is misschien groot maar het is volgens mij de bedoeling dat ze dit blijven doen.

12 september 2018 om 07:50

Een slimme manier om de druk van de ketel te halen? Haha. Daar is het veel te doorzichtig voor. Overigens ging de meeste aandacht uit naar spelers die niet weggingen. Met name Ziyech, Frenkie de Jong en De Ligt.

12 september 2018 om 09:18

Precies wat ik wilde zeggen: Tadic en Blind zijn zeker toevoegingen die hebben geholpen bij het halen van de CL. Tadic heeft belangrijke goals en assists gegeven en Blind zorgt (in tegenstelling tot Oranje) tot nu toe juist in die wedstrijden voor de nodige rust en brengt ervaring en voetballend vermogen vanuit de achterste linie met zich mee. Maar de échte blikvangers zijn tot nu toe De Ligt, De Jong en Ziyech geweest. Die waren er vorig seizoen ook al. En niet te vergeten Tagliafico die een paar keer echt goed was. En Neres die de aandacht van Roma trok.

12 september 2018 om 08:40

Precies. Feyenoord haal toch ook Clasie van Southampton?

12 september 2018 om 08:42

Edit; Van Ginkel Chelsea.. Angelino Manchester City..

12 september 2018 om 09:00

Zinchenko van City. Ach, we zijn dit soort spelletjes nu ondertussen van beide kanten nu wel gewend. Schone probeert het ook heel vaak met de druk op dr tegenstander te leggen. Het enige is of ik niet zeker weet of ze er nou echt in geloven wat ze zeggen, want dan begin ik me lichtelijk zorgen te maken.... NB: Schone zei t vaak met een knipoog en een lach, dus die sowieso niet

12 september 2018 om 10:50

Alleen schone zegt het standaard ieder jaar week in week uit in de periode maart t/m mei. Maar verder zeggen alle spelers dit inderdaad iets te vaak.

12 september 2018 om 08:41

Toch is vooral Tadic wel een erg listige speler. Tuurlijk, bij lange na geen wereldtopper of iets dergelijks, maar hij kan altijd een perfecte voorzet geven of iemand met een steekbal alleen voor de keeper zetten. Creativiteit heeft Ajax in ieder geval genoeg!

12 september 2018 om 10:22

Zo is dat .

Daarnaast trekt men in Eindhoven vreemde conclusies; Hendriks is niet de eerste die aangeeft dat deze aankopen uit nood zijn geboren. Onder meer van Bommel trok die overgesimplificeerde conclusie ook al. Overmars neemt geen beslissingen uit emotie, maar heeft heel bewust aan Ajax' financiele situatie gewerkt, waardoor dit soort aankopen mogelijk zijn geworden. Ervaring had Ajax ook al, namelijk Veltman, Viergever, Schone en Huntelaar.

Waarschijnlijk hebben ze in Eindhoven de artikelen van diverse voetbaljournalisten gemist over de financiele situatie bij Ajax van het afgelopen jaar. Meermaals werd er gesproken over het "bayern van Nederland" en nooit over nood.

12 september 2018 om 11:20

Hij vergeet ook gewoon te zeggen, dat Ajax de enige club is in Nederland, waar de pareltjes voor veel centjes worden verkocht en dat Ajax zo waardige spelers terug kan kopen en dat dat niet deed of duur uit Nederland. Het is voor Ajax lastig om een speler van eigen bodem te kopen. Begrijp me niet verkeerd hoor, dat hoort bij een Topclub.

Kijk maar naar Psv, alle pareltjes die spelen er nog en als zij ergens komen, wordt er gewoon meteen onderhandeld. Daarom betaald Ajax ook gewoon vaak te veel en PSV minder of gewoon de marktwaarde hier in Nederland.

Maar wat maakt het uit, ik ben blij met het team dat we nu hebben. Kijk maar hoeveel ex-Ajacieden er nu nog spelen in de basis bij hun club. Vergelijk dat maar met ander Nederlandse clubs. Ajax moest wat doen en dat is nu aardig gelukt. Hendrix wilt het overbrengen, alsof Ajax uit paniek de aankopen heeft gedaan, omdat zij 2x kampioen zijn geworden. Nee, het is zo dat je gelijkwaardige spelers terug wilt hebben en die kan je hier in Nederland niet altijd vinden en dat moet Hendrix ook weten met al die mexicanen

De nood is hoog maar het waren wel de makkelijkste spelers om uit de Premier League te halen.

12 september 2018 om 07:39

Tadic de makkelijkste? kon alle kanten op is gewoon heel knap gedaan.

12 september 2018 om 07:43

Inderdaad...er waren echt wel nog veel makkelijkere maar veel spelers wil je ook niet. Deze spelers konden beide naar diverse clubs waar ze mogelijk nog meer konden verdienen. Gewoon super knap gedaan...

12 september 2018 om 08:40

Kon hij alle kanten op ? Ik was er niet bij en zou het niet weten. Wat ik wel begrepen heb heeft Ajax echt wel de moeite genomen om hem te halen, maar was Ajax ook een van de weinige of misschien wel de enige club die interesse toonde die echt voor de prijzen en Europees voetbal speelt,. Dit zou ook indruk gemaakt hebben.

12 september 2018 om 08:46

Alle kanten op lijkt me wat overdreven. Ik denk dat hij drie wensen had: spelen om de titel, de mogelijkheid om CL te spelen én een vaste basisplaats. Ik denk dat de clubs uit de topcompetities die geïnteresseerd in hem waren, niet aan deze criteria voldeden. Wel een topper voor de eredivisie natuurlijk.

12 september 2018 om 12:23

Dat is natuurlijk niet waar. Tadic kon naar meerdere grotere clubs. Topclubs staan niet voor hem in de rij, maar alles daaronder wel. Blind genoot minder interesse, maar ook hij kon naar andere relatief mooie clubs.

Leuke reactie maar misschien kan je je beter bezig houden met PSV. Snap niet waarom spelers zich altijd bezig houden met andere clubs. Zal wel angst zijn dat een plaatsje gegeven moet worden. Zag het afgelopen seizoenen wel bij meer spelers van meerdere clubs. Hou je gewoon lekker bezig met he eigen clubje.

12 september 2018 om 07:40

Clubs houden zich altijd met elkaar bezig, want het zijn je concurrenten. Daar is niet zoveel mis mee, hij geeft alleen zijn mening en prikkelt de concurrent een beetje. Daar is niets mis mee.

12 september 2018 om 07:44

@BJP79: dat is het grappige aan dit stukje (los van de inhoud), dat hij aangeeft dat hij zich niet bezig houdt met Ajax... iets conflicteert hier... 🤔

12 september 2018 om 07:55

@4ever4ajax, of je snapt het gewoon niet. Deze jongen wordt een vraag gesteld en dus reageert hij er op. Er conflicteert helemaal niks tenzij je dat zelf wilt Zien natuurlijk

12 september 2018 om 08:33

@robin; Aangeven dat Ajax moet omdat het al vier jaar "droog" staat als antwoord op een vraag maar vervolgens zeggen dat je niet bezig bent met andere clubs geldt hier niet? Tja ...

12 september 2018 om 09:01

@robur, wanneer je iets constateerd wil het niet gelijk zeggen dat je er ook continu mee bezig bent. Hij zegt hier niks raars en ook helemaal niet denigrerend naar Ajax toe.

12 september 2018 om 09:08

Robin: het is echt onzin van voetballers om te zeggen Dat je je niet bezighoudt met je grootste concurrent. Het is ook niet erg namelijk en heel menselijk/normaal zelfs. Als je concurrent topspelers koopt slik je, als hij ze verkoopt ben je blij. Maar ze moeten ophouden te zeggen dat het ze niet bezighoudt. En zoals 4ever4 zegt in ongeveer dezelfde zin dingen over je tegenstander zeggen en dan zeggen dat het je niet bezighoudt. Zeg dan dat je je er niet door laat afleiden, dat je je 'eigen ding doet' of dat je er extra dppr gestimuleerd wordt (of juist niet), maar niet dat je je er niet mee bezig houdt.

12 september 2018 om 15:53

De concurrentie in de gaten houden is geheel iets anders dan over de concurrentie praten in de media, een directeur/bedrijfsleider praat liever 100% over zijn eigen zaak dan over die van de buurman, duidelijk toch!
In deze 'gespreksronde' wordt er gesproken over voetballers in dienst van een voetbalbedrijf dus geen eigen bedrijf en het observeren bij de concurrentie is de taak van de trainer staf en beleidsmanagers.
Laten we daar verder geen discussie van maken want buiten dit is alles domweg fanclub gelul, dat weet ieders voor zichzelf drommels goed, punt

12 september 2018 om 07:49

Zou ook nog kunnen dat het hem gevraagd wordt. Ik denk niet dat hij zelf media heeft uitgenodigd om dit te vertellen.

12 september 2018 om 07:49

Wat een onzin. Hendrix wordt hier natuurlijk naar gevraagd. Het is een interview. Wat moet hij dan, op elke vraag dat niet over psv gaat zijn mond houden? Het is brij normaal dat je je mening geeft wanneer je wordt geïnterviewd en zeker over een grote concurrent voor de titel.

12 september 2018 om 08:15

Misschien omdat het hem gevraagd wordt? Het is een interview dan krijg je vragen van een interviewer en daar geef je antwoord op..

12 september 2018 om 08:18

Wat denk je dat bedrijven doen, behalve de eigen zaken op orde hebben? Je zal toch naar de concurrentie moeten kijken om je eigen positie sterk te houden. De lulverhalen ‘wij kijken alleen naar onszelf’ is politiek correct, maar niet de waarheid

12 september 2018 om 09:41

@BJP79: Wat moet PSV dit seizoen doen om kampioen te worden? Boven Ajax eindigen. Dan zou het gek zijn als je als PSV-er niet een beetje bezig bent met Ajax.

12 september 2018 om 10:46

Haha alle Ajacieden zijn op hun pik getrapt. Zijn jullie alle lul verhalen van Schone, Ziyech en Kluivert weer vergeten? Ook de fans zijn de eerste om te schreeuwen dat wij altijd met grluk winnen

12 september 2018 om 11:46

Als jij vindt dat je je nooit met de concurrentie moet bezighouden, zou ik in ieder geval nooit een eigen bedrijf starten.

12 september 2018 om 12:17

Het werd hem gevraagd. En wees eerlijk, zitten we nou altijd te wachten op een antwoord als "wij zijn niet bezig met de ander, wij kijken alleen naar onszelf"?

Hendrix heeft ook gewoon gelijk. Naast dat wij het geld ook niet hebben om twee van dat soort aankopen te doen in 1 transferperiode, moet Ajax nu ook wel. 4 jaar zonder prijs is voor de grootste club van Nederland heel lang. Echter denk ik ook dat Ajax eindelijk door heeft dat je nog zulke groten talenten kunt hebben, maar dat je het daar alleen niet mee redt. Je hebt ervaren jongens in je selectie nodig waar talenten van kunnen leren en die daarnaast al stabieler zijn in hun prestaties. Talenten zijn dat vaak niet, met als gevolg dat je bij Ajax vaak een afwisseling zag tussen kampioenswaardige wedstrijden en onbegrijpelijk puntenverlies.

12 september 2018 om 07:41

Dat hadde ze allang door maar het proces waar ze in zaten duurde het even voor ze geld gingen uitgeven. Is al vaker uitgelegd maar veel mensen snappen het niet of wat waarschijnlijker is willen het nket snappen.

12 september 2018 om 07:48

Welk proces? Of bedoel je dat ze het al door hadden toen ze topspeler Heiko Westermann aantrokken? Ze hebben nu flink de portemonnee getrokken voor spelers die er direct staan, en niet voor niets. Zeker voor de Eredivisie ga je mij niet wijs maken dat goede, ervaren spelers minimaal 15m+ moeten kosten. Het geld was er bij Ajax ook al lang.

12 september 2018 om 07:58

Maar de achterliggende financiële huishouding voor de salarissen niet.

12 september 2018 om 07:58

Het proces om eerst een goed kapitaal op te bouwen om daarna stuctureel goede spelsers te halen. Dit beleid van de afgelopen transferperiode zal worden gehandhaafd vanaf nu zoals al vaker aangegeven door Overmars en v/d Sar. Echter willen mensen dat niet horen of zien zodat ze lekker (op zijn Nederlands) zijn gal te kunnen spuwen in plaats van objectief te reageren.

12 september 2018 om 08:00

Ik denk dat hij doelt dat Overmars nu de vrije hand heeft. Voorheen was de RvC een blok aan het been. Nu kon hij eindelijk uitgeven en dat heeft hij prima gedaan.

12 september 2018 om 08:44

Mee ens. De financiën zij al meerdere jaren op pijl. Dit heeft niets met het uitblijven van het kopen van spelers te maken. Het grootste probleem was de organisatie. De 1 wilde wel de ander niet. De tegenstanders zijn er nu uitgewerkt en dus had Overmars meer de vrije hand. Dit heeft wel 1 risico, als het nu niet lukt zal er intern toch iets moeten gebeuren.

12 september 2018 om 10:10

Als wat niet lukt? Alleen al het halen van de CL 'bewijst' dat de strategie gewerkt heeft. Mocht Ajax weer 2e worden in de competitie dan zal dat teleurstellend zijn, maar geen gigantische ramp. Zeker niet als de prestaties in Europa goed zijn.

12 september 2018 om 09:28

Toch zijn stevige aankopen ook niet persé garantie voor een kampioenschap. In voor het seizoen 2006/2007 zijn destijds ook grote aankopen gedaan omdat de jonge groep in de seizoenen daarvóór te wisselvallig was. Stekelenburg, Heitinga, Maduro, Emanuelson, Sneijder, Van der Vaart en Nigel de Jong (die laatste twee waren vóór dat seizoen dan wel al vertrokken) maakten daarvoor de dienst uit en werden allemaal gezien als grote talenten, maar werden een paar keer achter elkaar géén kampioen. Naast Huntelaar die al in de winter werd gehaald werden bijvoorbeeld Perez, Gabri (won nog de CL met Barça kort voor hij kwam), Roger (op aanraden van Cruijff), Davids (halverwege het seizoen) en Stam gehaald. Over die laatste werd toen ook geroepen dat het waanzinnig was, want die speelde echt nog als een beest bij Milan. Kat in 't bakkie werd toen gedacht. Maar PSV werd kampioen. Er waren wedstrijden waarin je zag dat Ajax echt met twee vingers in z'n neus een overwinning eruit kon slepen, zonder goed te spelen, maar ook wedstrijden dat er knullig bij Roda uit werd verloren bijvoorbeeld. Gewoon door gebrek aan concentratie. En dat met al die ingekochte routine en kwaliteit. Het seizoen is ook eigenlijk net pas begonnen. Dat de CL is gehaald (dat werd toen bijvoorbeeld niet bewerkstelligd) is belangrijk, maar eerst maar eens afwachten of ze de goede lijn ook echt kunnen doortrekken.

12 september 2018 om 09:34

Mja, voetbal is nooit zwart-wit. Overschatting van jezelf, onderschatting van de tegenstander, laksheid van de ervaren spelers (dat kan ook nog) of gewoon pech (blessures etc); het kan allemaal. Een garantie op succes is het nooit, maar met een goede mix van ervaring en (groot) talent heb je in mijn ogen wel een grotere kans op succes dan alleen maar met talentvolle jongens die goed kunnen voetballen, maar nog niet de ervaring hebben om altijd de juiste keuze te maken of nog consistenter moeten worden of een team van alleen maar oude mannen, waar geen rek meer in zit.

12 september 2018 om 07:43

Hendrix zegt hier verder niks geks, ook vorig seizoen niet, toen er elke week wel een artikel over ons ''schijtbakkenvoetbal'' of eindeloos geluk verscheen, maar we toch onverstoorbaar richting het kampioenschap gingen.

12 september 2018 om 07:55

Is ook nog Steeds vaak schijtbakkenvoetbal. Daar waar Ajax probeert het publiek nog wat te vermaken zijn de psvers blij met een team dat als kwaliteit heeft counteren en met mazzel in de laatste minuutjes een doelpuntje erin prikken na een slaapverwekkend potje voetbal.... het is maar waar je happy van wordt

12 september 2018 om 08:05

Dan raad ik je toch aan PSV meer te gaan kijken dit seizoen. Onder van Bommel spelen ze alles behalve "schijtbakkenvoetbal".

12 september 2018 om 08:06

Als Ajax afgelopen seizoen drie goede wedstrijden heeft gespeeld is het veel. Hou toch op, Ajax is net zo vaak niet om aan te gluren. En daarnaast is een goed uitgevoerde counter veel mooier dan een doelpunt uit spelhervatting.

12 september 2018 om 09:44

@TheBrightOne: Heb je dit seizoen al daadwerkelijk gekeken naar PSV? Ik heb tegen Utrecht, Willem II en BATE (2x) hele leuke wedstrijden gezien.

Kijk, de belangrijkste 'versterkingen' zijn eigenlijk het aanblijven van De Ligt, De Jong, Onana en Neres. Ik vind Tadic ook waanzinnig, maar Blind vind ik gewoon niet zo bijzonder. Voor dat geld verwacht je ook een leider vind ik. En dan geeft hij zelf toe dat hij dat niet is. Kan je dan niet gewoon Angelino ofzo halen. Denk aankoop voor de bühne, fans zien Blind namelijk graag.

12 september 2018 om 08:15

Want angelino speelt tagliafico uit de basis? Je weet toch dat blind lcv staat bij Ajax of wat? Daar doet hij het ook goed. Dat Koeman hem verkeerd gebruikt is zn eigen zaak. De leiders zijn overduidelijk de ligt en tadic. Kortom niet nodig. Blind voegt gewoon rust toe aan de defence dit seizoen bij Ajax

12 september 2018 om 08:46

Blind werd toch echt gebracht als leider. Dat was ook de onderbouwing waarom hij voor zoveel geld gehaald is. Nu Blind aangegeven heeft geen leider te zijn geeft Overmars aan te veel betaald te hebben.

12 september 2018 om 08:57

Blind is gebracht als mentor en ervaren kracht. De ligt is overduidelijk zekerder met hem naast zich en bij Ajax doet hij het gewoon goed. Marc zei allang dat ze te veel hadden betaald, echter vond hij dat niet erg aangezien de cl gehaald moest worden. Hij zei al sinds dag 1 dan maar miljoenen extra dat betalen we lachend. Kortom waarom dit nu als nieuws wordt gebracht is mij een raadsel. Verder zei blind ook meteen dat hij niet de type is om mensen te corrigeren in het veld. Is ook niet nodig, want de ligt is aanvoerder en tadic neemt de leidersrol graag ook over. Hoeveel zogenaamde leiders moeten er wel niet zijn.

12 september 2018 om 09:34

Blind doet het bij Ajax prima. Vind het een prima aankoop, ondanks het grote bedrag. Dat bedrag zit hem vooral in het feit dat Ajax niet wilde wachten. De CL isgehaald, dus dat heb je nu weer terug. Hij speelt echt beduidend beter dan in Oranje en dat komt omdat hij vanuit de as kan spelen en buiten De Ligt óók nog Tagliafico naast zich heeft staan. Die vult een heleboel gaten op. In Oranje is die er niet. Sterker nog, hij speelt zelf eerder in die Tagliafico-rol. Ik begreep daarom ook niet waarom Koeman geen 3-5-2 speelde. Zeker tegen Frankrijk. Met een Van Aanholt en zelfs Vilhena (deed dat tegen Porttugal prima) heb je twee spelers in huis die de puf hebben om die hele linkerflank te bestrijken en dan kan Blind zich concentreren op de opbouw. Dat kan hij immers prima. De spitsen die je nu tot je beschikking hebt zij ook veel geschikter voor een twee-spitsen systeem.

Lekker wachten op een foutje voetbal spelen . en hopen dat de 90+ goals blijven vallen.
Het geluk houdt een keer op.

Dat laat de nood helemaal niet zien. Ajax heeft gewoon geld om ze te halen met een spaarpotje. Iets waar psv nu ook ineens aan gaat beginnen omdat ze het voordeel er van zien. Ajax hoeft geen kampioen te worden maar moet wel concurreren.

12 september 2018 om 08:50

Ajax heeft al jaren een geld potje, maar vond het jaren niet nodig om dit soort spelers te halen. Vertrokken spelers werden opgevolgd door jonge spelers. Ze hebben nu een omslag gemaakt. Waarom ? Vanwege het geld ? Ik denk door het ontbreken van resultaten.

12 september 2018 om 09:24

Natuurlijk speelt het mee. Maar volgens mij is het al jaren geleden begonnen om dit nu te kunnen doen.
En nu heeft ajax een hogere salarisbudget en kunnen ze als ze willen 25 miljoen neerleggen voor een transfer.
Dat is volgens mij altijd al de bedoeling geweest. Wat je niet kan aanvullen uit jeugd moet je goed kopen wat er meteen staat.
Dat doen ze nu.
Dit is het eerste jaar dat het echt gebeurd.
En er gaan er nog meer volgen als vd sar en overmars moet geloven.
En natuurlijk moet je met deze selectie kampioen worden nu ziyech tadic er zijn.
Neres echt een topper begint te worden en ben nu zeker benieuwd als Dolberg weer eens gaat spelen.
Frenkie de jong die meer voetbal in een been heeft dan het hele nederlandse elftal.
De ligt die gewoon een A klasse verdediger is en gesteund word door ervaren mensen als taglafigo (captain van argentinie) en blind.

12 september 2018 om 08:52

Het laat de nood niet zien, juist eerder de gezonde ambities. Echter zal Ajax natuurlijk wel kampioen moeten worden. Niet zo zeer qua financiën, maar wel om voor dit soort spelers (Tadic, Blind) interessant te blijven. Het zal een spannende titelrace worden. Ik denk dat Ajax (helaas) iets sterker is dan PSV, maar gelukkig spelen ze maar 2 keer tegen elkaar. Dus ik geef ze beiden 50/50 kans, maar ik hoop op PSV!

12 september 2018 om 09:27

@wve hahaha de omgekeerde wereld dit!

Ajax riep de afgelopen jaren telkens dat de jeugdopleiding heilig was en dat jeugd ten alle tijde voorkeur zou hebben op aankopen. Vervolgens komen ze er naar 4 jaar achter dat je toch ervaring nodig hebt tussen jonge spelers, Ajax gaat ineens geld uitgeven en nu wordt gedaan alsof ze het wiel hebben uitgevonden.

Frapant trouwens dat je nu niks meer hoort over de opleiding van Ajax maar ineens het aankoopbeleid van Ajax wordt geprezen. Iets over met de wind mee waaien.

PSV investeert al jaren in ervaren spelers zoals Guardado, De Jong, in combinatie met jeugd en aangekochte talenten.

Het enige verschil is dat Ajax meer geld nu meer geld uitgeeft maar de aankopen van PSV waren de afgelopen jaren echt niet minder dan deze 2 maar waren wel stukken goedkoper.

12 september 2018 om 09:35

Dat maak je er zelf van. De jeugdopleiding is belangrijk voor ajax. Zie vd beek de jong dolberg de ligt. Maar wat je niet in de jeugd hebt moet je kopen. Dat is altijd gezegd en ervaring zal je nooit in de jeugd vinden. Dat is altijd het doel geweest en nu is het spaarpotje er en de spelers kunne gehaald worden. En allemaal zelf gecreeërd door de verkopen van inderdaad jonge spelers dus ook de jeugdopleiding was belangrijk.

12 september 2018 om 11:58

"Frapant dat je niks meer hoort van de opleiding": gast, maak jezelf nou niet belachelijk... Mazraoui, De Ligt, Blind, Donny, Veltman (geblesseerd nu) Eiting zitten wekelijks bij de selectie en spelen vaak. Ook Onana, Frenkie, Dolberg zijn aangetrokken in- en doorgestroomd uit de jeugdopleiding in de recente geschiedenis zijn nog Kluivert, Klaassen, Tete, Riedewald, El Ghazi basisspeler geweest en voor mooie bedragen vertokken. Dan hebben we natuuelijk nog het tragische geval met 1 van onze grootste talenten van de laatste decennia: Abdelhak Nouri.. Tel daarbij op de talloze grote talenten die steeds in de B-jeugd naar buitenland vertrekken (Redan, Castillo, TFM, Malen, etc., etc.) en je bent echt volslagen getikt als je doet alsof de Ajax opleiding niet veel (meer) voorstelt. De opleiding is het hart van de club en zal dat altijd blijven ook. Dankzij die opleiding zullen we komende zomer weer dik gaan verdienen (aan Mathijs, laten we Frenkie maar even geen product van de opleiding noemen voordat iedereen weer boos wordt), er zullen ALTIJD spelers blijven doorbreken en Ajax zal zich blijven versterken met geld dat gegenereerd is, mede door de zeer goede jeugdopleiding.

12 september 2018 om 13:14

Sanderskoevoets

Wellicht begrijp je me verkeerd.

Ik zeg nergens dat de opleiding van Ajax niks meer voor stelt. Sterker nog Ajax heeft in verhouding de grootste talenten rond lopen, dat is al jaren zo en dat zal denk ook wel zo blijven. Dit is overigens ook simpel te verklaren want Ajax spendeerd in verhouding tot andere clubs in de ED vele malen meer aan de opleiding en de aankoop van jonge talenten dan andere clubs in Nl.

Wat ik bedoel met mijn opmerking is dat een aantal jaar geleden de jeugdopleiding van Ajax volgens Ajax en de fans de sleutel was tot succes en dat dure aankopen (volgens menig Ajacied) niet nodig waren omdat de jeugdopleiding zo fantastisch was.

Het gaat tegenwoordig alleen nog maar over geld bij Ajax en hoor je nauwelijks meer iets over de jeugdopleiding in de zin van dat daar de sleutel tot succes zit. Jaren geleden riepen Ajacieden dat Ajax zo'n goede opleiding had dat aankopen zelden tot niet nodig waren.

Ken je de term ''koopclub'' nog? Dit was in het leven geroepen door Ajacieden die vonden dat PSV vaak spelers kocht in verhouding tot Ajax. Nu Ajax ''hetzelfde'' doet hoor je ineens weinig meer over de opleiding en is het ineens het fantastische aankoopbeleid van Overmars dat de doorslag geeft i.c.m. de talenten. Dit terwijl PSV sinds dat de jeugdopleiding ook meer centraal is komen te staan dat al jaren zo doet.

Nogmaals de opleiding van Ajax is nog steeds van hoog niveau en ik stel absuluut niet dat de opleiding ineens niet meer belangrijk is voor Ajax maar ik wordt een beetje moe van dat hypocriete gedoe van menig Ajacied door het aankoopbeleid nu zo te prijzen terwijl de zelfde mensen een aantal jaar geleden PSV als koopclub uitmaakte en riep dat Ajax geen dure aankopen nodig had om succesvol te zijn.

12 september 2018 om 14:39

Volgens de fans die dat zeggen hebben nooit het plan begrepen. Dat is nooit door vd sar en overmars zo uitgelegd.

12 september 2018 om 11:49

"ajax hoeft geen kampioen te worden maar moet wel concurreren."

Uhm, wat?

Meeste fans, rijkste historie, hoogste begroting, grootste bek, beste selectie.

Ik zou zeggen, ieder jaar dat Ajax geen kampioen wordt is een mislukt competitiejaar.

12 september 2018 om 14:40

Ja dat is zo maar het is niet the must. Hier en in de media doen ze of ajax meteen failliet is als ze het niet worden.

12 september 2018 om 14:42

Naja, ik denk toch dat niemand bedoelt dat Ajax ten onder gaat als ze geen kampioen worden? Ze zijn het aan hun stand verplicht. Zeker met de aankopen van dit jaar, gekoppeld aan de behouden toppers.

en dat psv dure zuid Amerikanen haalt zegt zeker niets? zo'n onzin dit. je handelt naar kunnen. En waar speelde van Ginkel? waar stond angelino onder contract? beetje dom van hendrikx.

12 september 2018 om 08:53

PSV kijkt al jaren over de grenzen om de selectie te versterken. Als Ajax dit deed haalde ze vaak jeugdspelers en zelden gearriveerde spelers. Er is bij Ajax dus een wijziging in het beleid. Dit heeft niets met geld maar wel met prestaties te maken. Als Ajax met jonge spelers gepresteerd had waren ze op deze tour verder gegaan, aangezien dit al een aantal jaar niet werkt gooien ze het over een andere boeg.

12 september 2018 om 09:09

Brian en Michael Laudrup, Bergdolmo, Litmanen, Stam, Davids, Gabri, Oleguer, Pantelic, Poulsen, Babel, Westermann, etc. zijn gewoon gehaald de afgelopen 20 jaar. Vorig jaar nog Huntelaar. Ajax haalt bijna elke zomer wel zo'n speler.

12 september 2018 om 14:37

Zijn deze spelers te vergelijken met deze aankopen van 15 miljoen+ ? Neem een stam en Huntelaar, die kwamen niet in hun kracht van hun leven maar kwamen om af te bouwen. Litmamen kwam niet als grote speler (was bij vele clubs afgetest), Babel kwam omdat hij niets anders had,
De genoemde namen komen qua transfer niet in de buurt van de transfers van dit seizoen.

12 september 2018 om 08:55

Er zit wel degelijk een verschil in, zo eerlijk moet je zijn. PSV trekt de portemonnee voor jonge gasten met restwaarde. Ajax heeft nu spelers gehaald voor hoge bedragen zonder restwaarde, puur om prijzen te halen. Beide zijn prima strategieën, maar Ajax zal nu wel prijzen moeten gaan pakken. Anders is het een dure strategie.

12 september 2018 om 09:11

"Ajax zal nu wel prijzen moeten gaan pakken. Anders is het een dure strategie." Niet mee eens. Financieel gezien kan je beter 2de worden en de CL halen dan 1ste worden en niet de CL halen. En stel we winnen de beker en de JC schaal, maar halen geen EL, dan kost het meer geld dan dat je niks wint maar wel de EL haalt. Overigens hebben Tadic en Blind zichzelf al terug verdiend door een groot aandeel in het bereiken van de CL te hebben. We hebben trouwens restwaarde genoeg met De Ligt, Mazraoui, Onana, Tagliafico, Van de Beek, De Jong, Ziyech, Dolberg en Neres.

12 september 2018 om 09:25

Daar heb je wel gelijk in, maar vermoedelijk zal je niet ieder jaar de voorronde halen via de Champions League. Zowel Ajax als PSV hadden nu een matige tegenstander.

En jij als Ajax fan ziet Ajax toch ook graag kampioen worden? Als Ajax de komende jaren weer geen kampioen wordt, dan zullen er koppen gaan rollen, wat weer een andere strategie tot gevolg zal hebben.

Ajax moet dus gewoon zo snel mogelijk kampioen worden.

12 september 2018 om 09:35

banaan, jonge spelers met restwaarde? v Ginkel huren, schwaab, moreno, guardado, die Australiër. allen 0 restwaarde. alleen lozano heeft op dit moment restwaarde van de gekochte spelers. guti geen idee. nog nooit zien spelen en die andere spits is niets waard aangezien hij altijd geblesseerd is. dus hoezo jonge spelers met restwaarde?!

12 september 2018 om 09:36

Ja sowieso hoop ik dat Ajax kampioen gaat worden en ik snap wat je bedoeld hoor, maar financieel gezien zijn de prijzen niet het belangrijkst meer.

12 september 2018 om 09:43

Rugnummer

Ik heb het over de spelers waar 'grote' bedragen voor betaald werden. Voor Van Ginkel, Schwaab, Moreno, Guardado en Thomas zijn geen grote bedragen uitgegeven.

PSV heeft voor Lozano, Pereiro, Gutierrez en Romero de portemonnee getrokken, dit zijn allen jonge spelers met veel restwaarde, al is het nog maar de vraag hoe het gaat lopen qua blessures en aanpassing enz. Dat zie je nu bij Romero.

12 september 2018 om 12:06

Gelukkig hebben Neres, Tagliafico en Ziyech allemaal geen restwaarde... Man, man, man. Kap toch eens met zo selectief te vergelijken zeg. Ik denk dat Ajax aan Neres bijvoorbeeld al meer over kan houden dan PSV aan Lozano, Ajax aan Ziyech wel eens meer zou kunnen verdienen dan PSV aan Guiterrez, enz. Leuk dat je met Blind, Tadic en Hunter nu 3 jongens hebt waar je niet meer aan verdiend. Dat had PSV evengoed met Van Ginkel (3x huren), Guardado hebben ze bijna geld bij moeten leggen toen die weg ging zo laag was de transfersom. Niet elke speler draait om geld verdienen, soms is de ervaring/kwaliteit belangrijker.

12 september 2018 om 12:40

Dat is ook de strekking van mijn verhaal. Ervaring en kwaliteit is net zo belangrijk, maar als je dat haalt en het levert geen prijzen/CL voetbal op, dan is het zinloos geweest.

12 september 2018 om 13:01

De restwaarde van Sanchez was ook magertjes te noemen.

12 september 2018 om 09:29

In verhouding tot Tadic en Blind zijn ze goedkoop. Daarnaast heeft PSV de afgelopen jaren ook zeer goedkope zuid/centraal amerikanen gehaald voor een prikkie die het allemaal fantastisch hebben gedaan. Denk aan Guardado, Moreno, Arias...

Wederom een te verwachten gelul uit een Psv mond, ze denken alles te weten wat er in Amsterdam heerst, provocerend prima echter zo kinderachtig en zielig.
In Amsterdam waren ze nog niet bezig met de competitie maar enkel gefocust op de Europese kwalificatie, anders stonden zij zondermeer boven Psv, dat terzijde.
Ajax had al 3 succesvolle Europese wedstrijden opzitten voordat Psv eens uit hun kampioenszetel werden getild.
Waarom weer zulke afgunstige commentaren afgeven in de media, het lijkt wel alsof zij in Eindhoven vooral gefocust zijn op Ajax ipv op hun eigen club.

Nationaal en internationaal is Ajax en hun spelers zonder een kampioenstitel al vaak en recent het gesprek van de dag, dat is de keerzijde van een hele grote club "hoge bomen vangen veel wind", echter "ieder nadeel heb ze voordeel..."😉

12 september 2018 om 08:18

Wat is er provocerend aan? Hij zegt toch niks geks? Het is toch geen schande om dat toe te geven? Ajax moet dit seizoen kampioen worden en heeft daarvoor uitstekende spelers gehaald of behouden, waar ze flink de portomonnee voor hebben getrokken. Als ajax afgelopen 3 jaar kampioen was geweest, was er vermoedelijk een verschil geweest in inkomende transfers. Volgens mij is er niks provocerends aan om dat te benoemen, helemaal niet als je gewoon antwoord geeft op een vraag van een journalist. Hendrix komt hier niet zelf mee.

12 september 2018 om 08:44

Ach frank volgens mij hou je dat alleen jezelf voor om je beter te voelen. Beetje kinderachtige opmerking. Hij zegt toch niks verkeerds? Maar dat is beetje probleem bij de meeste Ajacieden als de dingetjes bij naam genoemde worden dan schieten jullie meteen in de aanval modus want oh jee er zegt iemand iets over Ajax .

12 september 2018 om 09:39

De waarheid benoemen en antwoord geven op vragen van journalisten is meteen provocatie als het over een andere club dan die van jezelf gaat. Tuurlijk, drink even een kopje thee.

Ajax heeft flink geld uitgegeven omdat er prijzen gepakt moeten worden, omdat er een hunkering is aan succes in Amsterdam. Sla het er maar op na, iedereen bij Ajax heeft in recente maanden al aangegeven dat 4 jaar zonder prijs veel te lang is voor een club van het formaat Ajax. Dan is het logisch dat ze dan even niet de hand op de knip houden met dat godsvermogen op de bank om de kans te vergroten dat ze nu wel succes hebben, en dan meteen ook Europees wellicht wat moois kunnen laten zien.

Je houdt je niet bezig met Ajax, maar je weet precies wat er is gebeurd qua transfers???? Okay, dat klinkt logisch, niet........

12 september 2018 om 08:42

Haha wat een domme opmerking. Ja idd heel raar dat hij dat niet weet want Hendrix die mag natuurlijk geen nieuws lezen. En als die dat wel doet mag die vooral geen nieuws van Ajax lezen. Foei Hendrix wat denkt hij wel niet.

12 september 2018 om 08:51

Kun je wel kinderachtig reageren, maar wanneer je niet geinteresseerd ben in iets, ga je er ook niet over lezen. Kijk jij bijvoorbeeld een film waar je totaal niet in geinteresseerd ben? Of ga je jezelf bezig houden wat wel voor jou belangrijk is?

12 september 2018 om 09:05

Wat verwacht je dan dat die jongen onder een steen leeft? Ook hij zal gewoon het nieuws volgen of voetbal kijken. Je gaat inderdaad geen film kijken die je niet interesseert maar ook jij komt met nieuws in aanmerking dat jou niet interesseert. Het is nogal raar dat je denkt dat iemand zich bezig houdt met Ajax doordat hij weet dat Akax Tadic en Blind heeft gehaald.

12 september 2018 om 09:06

Hendrix spreekt zichzelf gewoon tegen. Spelers PL, Psv'tje haalt zelf ene van City. Niet bezig met Ajax: moet ik daar nog iets op zeggen?

12 september 2018 om 11:43

Herlev, hij is geïnteresseerd in sport als sportman lijkt mij zo. Dus lees je denk ik veel Over voetbal in zijn geval. Betekent dit meteen dat je je dan bezig houdt met andere teams?beetje raar of niet

Wat een zwetser zeg. Er wordt in Eindhoven niet te veel gekeken naar Amsterdam. Maar de nood is hoog daar, zij moeten en zij halen spelers uit de premier league. Hij vertelt er nog net niet bij voor hoeveel etc etc. En dan jezelf nog even in de underdog positie zetten en het toch niet erg vinden want wij zijn de laatste jaren kampioen geworden....

12 september 2018 om 09:30

De underdogpositie past PSV beter, deste pijnlijker is het voor Ajax als ze weeeeeer geen kampioen worden.

12 september 2018 om 10:25

Wat PSV het beste past en Ajax in een zin noemen. Zo kenmerkend. Maak je lekker druk om Psv, Ajax doet er geen reet toe. Maar nee, leven voor wat pijnlijk voor Ajax is. Hoe beperkt.

12 september 2018 om 10:35

Daar leven we helemaal niet mee, echter is het wel zeer vermakelijk om Ajax te zien afgaan op Eredivisie niveau. Dat heeft helemaal niks met haat of afgunst te maken maar puur door de arrogante houding van vele Ajacieden. als je roept dat je de beste bent dan moet je dat ook op het veld waarmaken en als je dat niet doet dan wordt je uitgelachen zo werkt dat nou eenmaal.

Dit is ook precies de reden waarom wij liever de underdog zijn, in eindhoven zijn we niet arrogant en kennen we onze plaats. Als je constant geschreeuw uit Amsterdam hoort dat ze de beste zijn terwijl de verhoudingen al decenia anders liggen dan vorige eeuw dan kunnen wij daar niets anders mee dan de spot mee drijven en om lachen.

Ja er wordt dus met een schuin ook Ajax gekeken maar dat komt alleen maar omdat Ajax(cieden) zelf om deze aandacht vragen. Als je er dan de spot mee drijft dan krijg je dingen te horen als ''jullie zijn alleen maar met Ajax bezig'' terwijl jullie zelf om deze aandacht vragen.

Tuurlijk wil Ajax weer een prijs hebben alleen is er van “moeten” denk ik geen sprake. Dit beleid is voor het laatste kampioenschap al ingezet. Eerst zorgen dat je financieel flink vooruit gaat en dan de club weer de naam die het nogsteeds laten behouden. Als je kijkt dat Ajax nu zo even 50 miljoen uitgeeft maar 100 miljoen kan wegwuiven omdat ze niet willen verkopen vind ik toch erg netjes. Bij PSV geeft men direct uit alleen is daar, wat keer op keer is gebleken, het risico dat men daar zichzelf in de vingers snijd als het een seizoen niet lukt. Dan komen ze financieel in zwaar weer terecht waardoor er gedwongen verkopen gedaan moeten worden of de gemeente om geld gevraagd moet worden. Ik vind persoonlijk het beleid wat Ajax de afgelopen jaren heeft gehad, ondanks de kritiek van iedereen dat er geen prijzen werden gepakt, gewoon meer dan netjes.

12 september 2018 om 08:52

Natuurlijk is er wel sprake van moeten. De supporters van Ajax gaan een 2e plaats echt niet pikken na de droogte van de afgelopen jaren, die eisen dan dat zeker ten Hag en misschien Overmars of van der Sar plaats moeten maken voor andere. Verder is je verhaal over PSV erg kort door de bocht. PSV maakt op de meeste transfers gewoon een goede winst en het is dus helemaal niet zo dat ze ieder seizoen meer uitgeven dan dat er binnenkomt. Verder zal PSV echt niet in financieel zwaar weet terecht komen want er staan genoeg goede jonge spelers in het veld voor Bergwijn en Lozano samen verwacht ik toch echt minimaal 70 miljoen. Ajax heeft gewoon een goede jeugdopleiding en daar hebben ze de afgelopen jaren veel aan verdiend waardoor ze de rijkste zijn. Maar ook worden AZ en PSV steeds rijker doordat de markt geëxplodeerd is.

Leuk dat Hendrix zegt dat doordat Ajax spelers heeft gehaald uit de PL, ze moeten.
Vergeet hij eventjes dat meneer Angelino ook gewoon onder contract stond in de Pl?
Het blijft verbazingwekkend hoeveel spelers van andere clubs praten over Ajax. Tuurlijk er worden vragen gesteld, maar je kan dan toch makkelijk zeggen: Ik ben speler van Psv, nu over Ajax praten is kansloos. Kom maar terug in Februari/maart.

12 september 2018 om 08:58

Hij stond daar inderdaad onder contract maar dat is wat anders dan basisspeler zijn en 100 pl wedstrijden in de benen te hebben. Iedereen ziet dat Ajax zich dit jaar voor het eerst in een aantal jaar echt versterkt heeft en geen spelers heeft verkocht en dat ze met Blind en Tadic aankopen hebben gedaan die normaal niet voorkomen in de eredivisie. Mag Hendrix dat dan niet benoemen? Daarnaast kijk je altijd naar de concurrentie zo werkt het nou eenmaal.

12 september 2018 om 09:37

@ Memphisdepay

Ik reageer op dit artikel. Er wordt niet gesproken over hoeveel wedstrijden, dit en dat.
Er word gesproken over spelers uit de PL. Angelino is een speler die onder contract stond bij PL club. Dus is bij PSV ook de must er? Nee, die is alleen bij Ajax volgens Hendrix omdat ze twee spelers uit de PL halen.

v Ginkel is zelfs 3 x gehuurd van club uit de Pl..... Zijn reactie m.b.t. het feit dat Ajax moet, geld ook voor Psv, gezien hij aangeeft dat Ajax moet omdat ze spelers uit de PL halen. Wat is t verschil met Psv?

Het klopt dat je altijd naar concurrentie kijkt, maar dan nog blijkt maar weer hoeveel spelers en clubs bezig zijn met Ajax, terwijl ze eerder met zichzelf bezig moeten zijn.
Het lijkt mij persoonlijk dat je pas echt gaat kijken naar concurrent als je er tegen moet spelen(duurt nog twee weken) of wanneer de prijzen uitgedeeld worden(6 maanden).
Volgens mij is bij beide niet te geval.

Dit geld overigens niet alleen voor Psv, maar voor gigantisch veel clubs in NL. Ze zijn zo veel bezig met Ajax, kap t af als speler zijnde. Ik ben PSV of club B/c/d speler, niet van Ajax. Dus heb ik t niet over Ajax.

12 september 2018 om 09:59

Blijkbaar zie je het verschil niet tussen Angelino en Blind en Tadic, erg raar. Angelino heeft geen seconde pl gespeeld! Op van Ginkel zaten ze ook niet te wachten in de PL die hebben toch een andere status dan die 2 van Ajax. Dat Ajax dit seizoen er alles aan heeft gedaan om zich te versterken met aankopen die voor Ajax begrippen ongebruikelijk zijn en de andere spelers heeft weten te behouden, geeft gewoon aan dat ze vol voor het kampioenschap gaan. PSV en Ajax moeten beide kampioen worden maar op dit moment zullen de realistische PSV fans Ajax als favoriet aanwijzen en mocht PSV geen kampioen worden dan is dat een mindere schande wanneer Ajax geen kampioen wordt en PSV het wel. Met dat gehuil dat een speler, trainer of directeur van een andere club niks over een andere club mag zeggen ben ik ook wel klaar mee. Hendrix geeft hier aan dat Ajax favoriet heeft en ongebruikelijke aankopen heeft gedaan volgens jou is hij teveel bezig met Ajax en zou hij meer met zichzelf bezig moeten zijn. Ook zo’n onzin die jongen werkt iedere dag keihard om zichzelf te verbeteren en doet er alles aan om het maximale uit zichzelf te halen. Maar als hij 2 zinnetjes over Ajax zegt is zijn focus natuurlijk compleet verkeerd!!

12 september 2018 om 10:21

@ Memphisdepay

Lees aub wat ik schrijf en probeer t dan nog een x.
Er wordt niet gesproken over allerlei wedstrijden in de PL dit en dat. Hendrix zegt dat Ajax spelers haalt uit de PL en daardoor laten zien dat ze moeten.
PSV huurt v. Ginkel 3 x, koopt Angelino van een club uit de PL. Er wordt niet gesproken over de status van deze aankopen door Hendrix. Die status haal jij erbij.

Je roept dingen die ik totaal niet aangeef, die vul je zelf in. Zijn aannames die je doet. Zoals collega's hier zeggen: Aannames doe je in de balsport.
Zijn focus is ongetwijfeld goed, traint hard, wordt met de jaar beter. Maar tis nogal wat om na 3/4 wedstrijden al over Ajax te gaan praten als PSV-speler zijnde. Je bent net onderweg, vanwaar al over andere clubs gaan praten?
v Bommel deed t in mijn ogen fantastisch bij t voor-interview tegen Bate: Hoezo naar Ajax kijken, waarom zou ik naar Ajax verwijzen. Wij zijn PSV en moeten met onszelf bezig zijn. Dat is toch vele malen beter dan toch op die vraag in gaan, die eigenlijk niet relevant is op t moment? Wat Hendrix wel doet. Die vraag die gesteld wordt is al totaal irrelevant.

Weer doe je een aanname. Lezen blijkt lastig. Ik quote mezelf eventjes:

"het lijkt mij persoonlijk dat je pas echt gaat kijken naar concurrent als je er tegen moet spelen(duurt nog twee weken) of wanneer de prijzen uitgedeeld worden(6 maanden).".
"het klopt dat je altijd naar concurrentie kijkt, maar dan nog blijkt maar weer hoeveel spelers en clubs bezig zijn met Ajax, terwijl ze eerder met zichzelf bezig moeten zijn.

Waar zeg ik dat ze nooit over een andere club ogen praten? Waar zeg ik dat Hendrix teveel met Ajax bezig is? Ik heb t over zijn algemeenheid. Niet over Hendrix specifiek, dat maak jij er van.

12 september 2018 om 12:23

Er wordt niet over de status gesproken maar dat bedoelt hij natuurlijk wel. Verder vind ik dat andere spelers gewoon best iets over een ander team mogen zeggen.

Als huidig kampioen zal je ook moeten. Zeker een kampioen die ook flink geïnvesteerd heeft zonder grote verkopen gedaan te hebben.

En volgens mij ligt de druk altijd bij Ajax. Spelers met de meeste exposure, die kampioen moeten worden, nieuwe talenten moeten laten doorstromen én die mooi moeten voetballen.

Hoe dan ook het wordt een mooie competitie. De titelstrijd zal tussen Ajax en Psv gaan. En de strijd om de 3e plek door Vitesse, Feyenoord, AZ en Utrecht.

In principe zegt hij hier ook niks nieuws. Dat hier gewoon een standaard verhaal wordt verteld omdat een journalist hem de vraag stelt. Gelijk voelen de gasjes uit Amstrrdam gepikeerd haha. Het is toch gewoon zo dat ajax kampioen moet worden. En omdat ze al zolang niet meer zijn geweest (weet iemand het nog wanneer voor het laatst haha) hebben ze ook nog eens flink uit de buidel moeten tasten. Overigens de aankopen Tadic en Blind is imo niet echt knap gedaan. Deze gedateerde spelers genoten alleen interesse van ajax. Dat zij er teveel voor heeft betaalt geeft alleen maar aan ajax wanhopig is.

12 september 2018 om 09:14

Of dat ze zat geld hebben en zij zich niet druk maken om een paar miljoentjes meer of minder. Sterker nog aan inkomsten van de cl heeft Ajax de transfers alweer terug verdient. Gajes uit Amsterdam nog wel... beetje provocerend gedrag kerel. Kinderachtig

Het zegt denk ik ook wel veel dat Ajax ondanks het mislopen van titels nog zo weet te groeien financieel. Moet je je voorstellen als Ajax wel kampioen was geworden. Hoe groot was het gat financieel dan wel niet geweest?

12 september 2018 om 09:15

Dan hadden ze minder aan transfers verdiend en meer uitgegeven. Je zal toch op een bepaade manier een mix moeten creëeren zodat je niet alleen maar spelers van 18-23 in de basis hebt staan, dat is naar mijn mening toch de beste manier om succesvol te worden.

Ajax is al 10 jaar op rij niet lager dan de 2e plek geeindigd. Dus zo dramatisch is het nou ook weer niet.
Blind en Tadic zijn goede aankopen, maar de rest is het elftal van vorig jaar, min Justin Kluivert. Dus dat het nu wel draait is dan allemaal de verdienste van Blind en Tadic? Lijkt me een beetje ver gaan.

"dat ze nu zulke bedragen betalen, geeft aan dat de nood daar hoog is”

Dit vind ik een totale misvatting. Ajax betaalt nu zulke hoge bedragen omdat het kan en het kapitaal op het veld moet staan. Dat kapitaal moest eerst wel opgebouwd worden nadat het er financieel gezien ook zeer slecht heeft uitgezien. Daar is aan de hand van Overmars en de RVC aan gewerkt en nu is het moment aangebroken om hier de vruchten van te plukken. Zelfs als dit jaar de dubbel gepakt wordt, zie ik Ajax volgend seizoen gewoon weer flink de portemonnee trekken en grote bedragen spenderen. Dat zal ook wel moeten met spelers als De Ligt, Frenkie, Neres, Ziyech en wellicht Onana die allemaal zomaar eens zouden kunnen vertrekken.

Ajax heeft 45 miljoen euro uitgegeven aan Transfersommen deze transferzomer
PSV heeft 35 miljoen euro uitgegeven.
Zoveel ontloopt dat elkaar niet.

Tja, de Psv fans staan weer op hun verdedigingsmodus.
"Ajax moeten nu wel vandaar de dure aankopen"...jaja, gezien de financien en het aankoopbeleid zijn ze daar dan wel verdomd zuinig met aankopen. Maar zo ligt het niet!
Met alleen toptalenten werden net geen successen behaald, de EL finale heeft dat proces wel versneld echter na de emotionele tragedie rondom Nouri ongelukkigerwijs weer teruggeworpen.
Het Ajax bestuur was vooral bezig om een gezonde structuur op te bouwen de laatste jaren om Europees weer een vuist te kunnen maken, -ongeacht wel of geen kampioenstitel- gefundeerd op een sterke financiële ondergrond, wetende dat hun jarenlange investeringen eens zich zullen manifesteren.
Door de interne perikelen rondom het aan- en verkoopbeleid moest het bestuur eerst een stap terug doen alvorens het de vrijheid kreeg om te doen wat juist is voor de club om hun ambities internationaal te verwezenlijken.
Een kort stukje geschiedenis te uwer informatie, gezien vanuit mijn bescheiden interpretatie.

Tragisch dat wéér een Psv'er zich geroepen voelt zich over Ajax uit te spreken. Daar waar Ajacieden vooral met zichzelf bezig zijn, en af en toe met Feyenoord, kunnen ze het in Eindhoven het blijkbaar niet laten om het over Ajax te hebben.
Mooi ook hoe Psv'ers dat vervolgens ook bagatelliseren. Ik zie in een interview met bijvoorbeeld Ziyech, in dit stadium van de competitie, geen woord over Psv. Had dat wel zo geweest, was de wereld te klein geweest.

12 september 2018 om 14:43

Hahaha sjaak C SERIEUS??? Ajax vooral mrt zichzelf Haha. Nou kan me de afgelopen jaren nog goed herinneren hoe jullie zo goed met jezelf bezig waren in de vorm van schone en noem maar op hahaha de pot verwijt de ketel

Zin in een spelletje? zoek de tegenstellingen in het verhaal....

Laten we volgorde iets omdraaien en beginnen met een stelling van Jorrit en daarna zoeken naar de tegenstellingen:

Hendrix, die aangeeft dat er in Eindhoven niet al te veel wordt gekeken naar de concurrent:

Jorrit Hendrix is van mening dat de manier waarop de !!titelconcurrent!! zich manifesteerde laat zien dat de nood !!in Amsterdam!! toe begint te nemen.

Ik vind het prima, hoor, dat heel veel mensen !!Ajax!! dé titelfavoriet noemen. Vorig seizoen werden wij ook niet gezien als favoriet en werden we kampioen

Dat !!zij!! spelers uit de Premier League halen, zegt veel over !!hoe Ajax!! de afgelopen jaren heeft gepresteerd, denk ik. !!Zij!! móéten

"Als topclub moet je nu eenmaal eens in de zoveel tijd een prijs pakken. !!Dat is hen!! niet gelukt. !!Dat ze!! nu zulke bedragen betalen, geeft aan dat de nood !!daar!! hoog

Verder is Jorrit totaal niet met Ajax bezig

Het bekende verhaal. Zo'n standaard, doorzichtige poging om de druk bij Ajax te leggen . Dit doen ze elk jaar in Eindhoven.

Kunnen mensen die bij dit soort berichten nog steeds niet snappen dat Hendrix gevraagd wordt naar zijn mening hierover a.u.b. eens de wereld van media en journalistiek gaan begrijpen? Het is niet zo dat meneer Hendrix even uit het niets over Ajax begint.

De media en journalistiek moet dagelijks ons als lezers en voetbalvolgers voorzien van content die interessant genoeg is om te lezen (lees: om op te klikken), dus gaat men aan een Psv'er vragen over Ajax stellen. Al helemaal met aankomende topper. Niet heel raar dus. Maarja voor sommige mensen hier is het nog steeds 'hendrix die alleen maar bezig is met Ajax'.

ON: Tadic was echt een topaankoop van Ajax, Blind ben ik minder kapot van, loopt denk ik eerder jonge talenten in de weg dan dat hij echt een belangrijke rol gaat spelen binnen Ajax, vooral ook omdat hij niet echt de leider lijkt te zijn waar men wellicht op hoopte.

De vraag die ik me stel: Als het dit jaar weer niet lukt, wat dan? Het is een dunne lijn (1 kampioenschap) tussen jarenlang wanbeleid en succesvol aankoopbeleid.

Moeten... Ajax moet altijd. Maar ik denk dat als Ajax geen kampioen wordt maar wel de kwartfinale in de CL bereikt dat niemand bij Ajax wakker ligt van het gegeven dat ze weer geen kampioen zijn. Europees presteren is in alle opzichten lucratiever dan een Nederlands kampioenschap waarna je voorronden CL mag spelen.

Wat een geneuzel van Hendrix, dit zijn van die manieren om focus bij je eigen team weg te halen. Ajax, PSV en Feyenoord moeten altijd. Gezien de financiële huishouding van Feyenoord zijn zij structureel afgehaakt. PSV = ook titelkandidaat maar heeft simpelweg het geld niet om te investeren in ervaren en duurdere spelers. En dat hebben ze wellicht ook niet nodig. Was dit wel het geval geweest hadden ze in ieder iemand anders gezocht voor o.a Hendrix. En laten we het maar niet hebben hoe PSV afgelopen jaar kampioen is geworden. Dit jaar, tot zover ook het nodige geluk maar onder van Bommel wel met pit!

Dat Ajax (noodgedwongen) ervaren krachten uit het buitenland haalt zegt genoeg over het niveau van de eredivisie. Buiten PSV weet ik niet 1 speler dat eventuele een aanwinst voor Ajax kan zijn. Layat had de mazzel dat Ten Hag hem graag wilde hebben maar bij deze aankoop heb ik mijn bedenkingen.

12 september 2018 om 11:47

De subtop heeft de verhoudingen in Nederland zelf verpest. Clubs als FC Utrecht, AZ en SC Heerenveen verkopen hun spelers voor absurde bedragen, terwijl de kwaliteit doorgaans pover blijkt. NOS bracht recent nog een onderzoek uit, waaruit blijkt dat 3 uit 4 subtoppers het uiteindelijk niet waarmaken, waar de situatie Feyenoord - dat als gevolg zelf een subtopper is geworden - het schrijnend voorbeeld van is.

Als ik zes miljoen voor Dumfries of Labyad moet neertellen in Nederland, zou ik als Ajax of PSV ook wat intensiever rond gaan kijken in Latijns-Amerika. Voor minder of hoogstens gelijke bedragen loop je daar tegen directe versterkingen als Davinson Sanchez, Nicolas Tagliafico of Érick Gutiérrez aan, die wel een royale winstverwachting waarmaken. Ajax heeft nu voor slechts 4 miljoen de aanvoerder van Argentinie in huis! PSV haalt voor 6,5 miljoen een rijpe international uit Mexico. Ik zou zeggen laat Van Geel lekker aan de haal gaan met Guus Til of Teun Koopmeinders straks...

Ik blijf erbij dat zonder die wereldpass op Van Persie tegen Spanje in 2014 en de toekomstig trainer van Manchester United die het allemaal waarnam, was Daley Blind nooit bij een club als Manchester United terechtgekomen. Dat hij zich nog lang staande hield dankt hij aan zijn professionalisme en de doorgaans veilige keuzes in het veld die hij ook altijd maakte bij Ajax, maar het blijft overdreven Blind een zwaargewicht uit de Premier League te noemen. De man heeft geen leiderschapskwaliteiten en als je ook zijn laatste optredens bij Oranje hebt gezien is het geen vraag meer voor de tegenstanders van Ajax in de Champions League waar de zwakke plek in de defensie zit. Dwing Blind op te bouwen en je zit gebakken.

Tadic is een man die zijn waarde daarentegen meer dan waard is. Buiten de meerwaarde die hij - ook ten opzichte van zijn voorganger Kluivert - al meeneemt, verdubbeld hij de waarde van Ziyech zowel in het veld als erbuiten. Werkelijk een schot in de roos, maar per saldo is Tadic wel de enige echte verandering die Ajax ten opzichte van vorig jaar beter maakt. Het Ajax, dat PSV niet de baas werd in de titelstrijd.

Kijk je naar Psv, dan is daar ten opzichte van de kampioensploeg veel meer verbetert. Van Bommel is al een verademing vergeleken met Cocu natuurlijk, maar met Angeliño heeft PSV er een prima back en bovendien een extra vleugelaanvaller bij. Van Bommel heeft in Viergever een betere optie dan Isimat en hoeft dankzij Sainsbury ook niet langer op de onkunde van Luckassen te vertrouwen. Met Gutierrez heeft PSV ten opzichte van Van Ginkel bepaald niet ingeleverd en de rol die Van Bommel voor Pereiro weglegt maakt dat de Uruguayaan qua rendement nauwelijks onder dat van Ziyech zit. Het wachten is verder nog op de doorbraak van de geblesseerde Romero, maar los daarvan denk ik dat PSV - waar talenten als Bergwijn, Rosario en Rigo steeds nadrukkelijker hun rol op (gaan) eisen - er meer op vooruit is gegaan dan Ajax. In de wetenschap dat deze selectie vorig jaar een beter collectief was en meer karakter bezit, denk ik dat de titelkandidatuur van Ajax zeker gelogenstraft zal worden.

Spannend wordt het sowieso, want feit blijft dat ook Ajax een prachtploeg heeft dit jaar. Schone, Blind, Tadic en Huntelaar daargelaten vanwege hun leeftijd en Mazraoui vanwege zijn kwaliteiten - leuk, maar ik zie hem niet als absoluut toptalent - denk ik dat de Amsterdammers in de selectie spelers hebben die voor miljoenenbedragen zullen worden verkocht. Neres, Ziyech, Dolberg, Van de Beek, Tagliafico, Onana, Eiting, natuurlijk De Ligt en De Jong en op termijn Eiting, Gravenberch en mogelijk Bandé. Het maakt PSV-Ajax over twee weken een schitterend affiche.

Wat is "de druk leggen op ?"
Ik denk niet dat de uitspraken van Jorrit Hendrickx drukverhogend op Ajax werken.
Net zo goed als dat uitspraken op dit forum de druk verhogen.
Ajax heeft ingekocht om het team in balans te krijgen en daarmee het succes te behalen dat gewenst is.
Vooralsnog lukt dat prima aangezien de grote wens, het behalen van de groepsfase in de CL, al gelukt is.
Uiteraard is het nu zaak om in die groepsfase weer tot successen te komen want daarmee komt het gehele team nadrukkelijk in beeld in geheel Europa.
Goed voor Ajax en voor de spelers die volgend seizoen graag bij een grote club in beeld willen komen.
Uiteraard lopen er vele spelers ook rond die een kampioenschap bij Ajax willen vieren voor ze elders hun talenten willen laten zien.
Dit alles meenemend denk ik niet dat Ajax druk voelt vanuit Eindhoven of Rotterdam.
Ajax legt zichzelf die druk wel op.

Er is niks mis mee om de druk op jezelf wat te verhogen want dat levert alleen maar betere prestatie op en ieder1 weet dat ze scherp moeten blijven. Dat is misschien ook wel de rede over hoe het komt dat Ajax zo makkelijk door de 3 voorrondes CL is gekomen.

Altijd grappig die Psvers die zich uit moeten laten over Ajax, ze blijken er maar druk mee te zijn. Ajax moet altijd kampioen worden, dit jaar niet meer dan een ander jaar. Dat deze weg nu is in geslagen daar zijn jaren van voorbereiding aan vooraf gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

51 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 5 1 1 0
2017/2018 PSV 33 2 7 0
2016/2017 PSV 19 1 0 0
2015/2016 PSV 26 2 3 0
2014/2015 PSV 20 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

Hendrix: ‘De volgende keer zou ik misschien een overtreding maken’

PSV kwam dinsdagavond in zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen tegen Barcelona in de eerste helft via een vrije trap van Lionel Messi op achterstand en bleef daarna lang binnen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren