Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jorrit Hendrix gaat 16.000 kilometer verderop nieuw avontuur aan

Laatste update:

Jorrit Hendrix heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder gaat aan de slag bij Western Sydney Wanderers FC. Hendrix was transfervrij nadat zijn contract bij het Duitse Fortuna Düsseldorf afliep. De voorbije maanden hield hij zijn conditie op peil bij PSV. In Australië treft hij met Marcelo een andere ex-PSV'er.

De 28-jarige Hendrix is sinds juli clubloos. Toen liep zijn eenjarige contract bij 2. Bundesliga-club Fortuna Düsseldorf af. De Panninger speelde daarvoor voor Spartak Moskou, de club die hem in 2021 overnam van PSV. Bij geen van zijn werkgevers vond hij echter hetzelfde geluk als in Eindhoven.

Hendrix speelde in totaal 239 duels voor PSV sinds zijn debuut in 2013. Daarin was hij goed voor 8 goals en 17 assists. Ook schopte Hendrix het tot Oranje: in augustus 2016 ontving de linkspoot zijn haasje. In 2022 speelde hij nog op huurbasis voor Feyenoord. De Rotterdammers bedongen toen een optie tot koop, maar besloten daar geen gebruik van te maken.

In Australië kijkt men uit naar de komst van Hendrix. "De middenvelder, een bewezen winnaar, zal diepte en internationale ervaring toevoegen aan de ploeg", zo valt te lezen op de clubsite. Marcelo, die tussen 2010 en 2013 het shirt van PSV droeg, staat eveneens onder contract bij de club uit Sydney. Hendrix zal komende week arriveren bij zijn nieuwe werkgever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In eerste instantie dacht ik: wat moet hij daar nou weer? Daarna dacht ik: je zit in een lekker klimaat, mooie omgeving en dan hopelijk ook wat lekkerder in je vel. Toch verscheidene clubs gehad afgelopen jaren waarbij het toch niet lekker liep. Het enige is wel, hier horen we voorlopig niks meer van.

16 september 2023 om 09:02

Prima toch, zolang hij zich goed voelt bij de club en omgeving, hoef ik er niet veel van te horen.

16 september 2023 om 09:06

Is toch wel het mooie van de voetbalwereld. Als beperkte speler lonken prachtige uitdagingen als deze al gauw om de hoek. In de meeste werkvelden moet je daadwerkelijk erg goed zijn in hetgene wat je doet om als expat naar het buitenland te gaan.

16 september 2023 om 09:28

@Diego ik denk dat je je perspectief moet wijzigen. Hendriks behoort 0,5% van de voetballers die het wel lukt om prof te worden (en zelfs international). Daarmee is hij daadwerkelijk erg goed en goed genoeg om expat te zijn.

16 september 2023 om 09:43

Dit kan dus alleen als je CV goed is, PSV, spartak, oranje. Dit toont wel aan dat het extreem loont om bij een top drie club in de jeugd te zitten en door te breken. Vanuit de jeugd doorbreken bij een andere eredivisie club had een speler van hetzelfde kaliber veel minder opgeleverd.

16 september 2023 om 11:10

Klopt inderdaad, zo weet ik ook van de Cor Potcast dat zo’n jongen als Bart Vriends heel erg graag een stap als deze wilde maken, maar als je clubs als Utrecht (jeugd), Go Ahead en Sparta op je CV hebt zijn deze clubs toch niet zo happig op de “normale en degelijke” Nederlander spelers. Al denk ik dat Bart er ook niet meer wakker van ligt na het seizoen dat Sparta vorig jaar gedraaid heeft.

16 september 2023 om 09:41

Moet toch heerlijk zijn? Zo’n beperkte voetballer en dan lekker financieel onafhankelijk zijn en spelen in Sydney.

16 september 2023 om 09:57

Ik denk niet Hendrix op een houtje hoeft te bijten maar ook niet dat Sydney Wanderers zoveel betaald dat hij zich financieel onafhankelijk kan spelen. Daar komt bij dat Sydney een erg dure stad is om te wonen, bin there done that...

16 september 2023 om 10:18

Maar jij bent hoogstwaarschijnlijk ook geen grootverdiener. Jorrit krijgt extreem veel meer betaald, dus wat maakt t dan uit dat t leven daar 4% duurder is?!

16 september 2023 om 11:07

Hendrix heeft natuurlijk al genoeg geld en in Sydney zal die ook prima betaald krijgen.

Bij Düsseldorf speelde hij wel aardig. Ik denk dat hij nog wel van waarde was geweest bij een aantal clubs in het rechterrijtje van de eredivisie.

16 september 2023 om 09:22

Vond je? Heb aardig wat gezien vorig jaar. Hij viel echt niet positied op ondanks de laatste run die Düsseldorf maakte

Had als Fc utrecht het wel geweten.
Geen topper maar wel goede toevoeging.

16 september 2023 om 09:47

ik weet niet wat de staat van zijn fysieke gesteldheid is.
maar dit is wel het type speler (een 6) dat utrecht momenteel miste inderdaad. als ik ron jans mag geloven.

of hij ook de kwaliteit heeft voor utrecht? ik denk niet perse het niveau dat ze na willen streven (vechten voor plek 4-6) maar in dit huidige utrecht denk ik wel dat hij een toevoeging was geweest.

maarja... een sydney is ook helemaal niet verkeerd natuurlijk, leuk avontuur lijkt me

Zo zie je maar dat als voormalig jeugdspeler van psv of Ajax, die dan een seizoen of wat in de basis staat en die een keertje mag debuteren in Oranje, je verzekerd bent van een mooie financiële toekomst. Een ander met het niveau van Hendrix had nu waarschijnlijk bij Excelsior gespeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren