‘Sponsordeal met Fiat maakt megasalaris van Ronaldo mogelijk’

Donderdag, 5 juli 2018 om

Volgens Record duurt het nog enkele uren voordat Juventus zich met een bod van honderd miljoen euro bij Real Madrid gaat melden voor Cristiano Ronaldo. Het is aannemelijk dat de Koninklijke deze aanbieding zal accepteren. Ondertussen zou de Portugees al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Juventus.

Ronaldo gaat op jaarbasis een salaris van dertig miljoen euro binnenharken. Juventus kan dat alleen mogelijk maken met de hulp van Fiat. De autofabrikant uit Turijn gaat zich als sponsor aan Ronaldo verbinden, waardoor Juventus hem een jaarsalaris van dertig miljoen kan bieden. La Vecchia Signora zou dat anders niet kunnen doen zonder de Financial Fair Play-regels te overtreden.

Zoals het er nu naar uitziet, gaat Ronaldo namelijk vier keer meer verdienen dan Gonzalo Higuaín, de huidige topverdiener bij Juventus. Ondertussen is trainer Massimiliano Allegri volgens verschillende Italiaanse media teruggekeerd van vakantie om met voorzitter Andrea Agnelli te spreken over de transferactiviteiten, waarbij Ronaldo het voornaamste onderwerp zal zijn.

De clubleiding van Real Madrid heeft afgelopen dagen gesproken met Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Ronaldo. Het feit dat de Madrilenen hem voor honderd miljoen euro willen slijten, heeft kwaad bloed gezet bij de Portugees. Om die reden wil Ronaldo spoedig vertrekken bij Real Madrid en volgens Sky Italia is men er bij Juventus van overtuigd dat de transfer op korte termijn kan worden afgerond.


Poll

Zie jij Cristiano Ronaldo naar Juventus vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door vivabarsa)

Pfff wat een droom zeg, ik leef al dagen in spanning, dit is DE droom voor mij, Cristiano Ronaldo in ons zwart/witte tenue... het voelt allemaal onwerkelijk aan.

5 juli 2018 om 13:14

Ik hoop dat hij daar nog sowieso 3 seizoen goed slaagt en zijn stempel gaat drukken in de Serie A. Het is je gegund man!! Uiteraard ook alle andere Juventinies

Arsenal is eens weer te laat...

5 juli 2018 om 13:19

Bedankt Raffeallo! ik hoop het ook, maar ik denk wel dat Ronaldo ons een boost kan geven, in de Serie A gaat hij gewoon vlotjes scoren, maar het zal vooral in de CL zijn dat hij ons een boost kan geven. Haha

5 juli 2018 om 13:24

Pff ik ook haha. Ronaldo is mijn jeugdheld en de reden waarom ik Real ben gaan supporten dit zal voor mij heel pijnlijk zijn om geen Siiii bij elke goal te schrijven hier haha.

5 juli 2018 om 13:27

Mbappe gaat dat hopelijk overnemen

5 juli 2018 om 13:27

Weinig boost. Een speler van boven de 30 op zijn retour. Kan geen elftal trekken maar moet het hebben van 10 spelers om hem heen die in zijn belang spelen. Weggegooid geld die 100 miljoen. Kan je vele betere spelers voor halen.

5 juli 2018 om 13:35

Zoals? Welke speler van 100 miljoen is op dit moment beter dan Ronaldo

5 juli 2018 om 13:41

@modricmagic: je hoeft maar 1 letter te wijzigen om door te blijven gaan met juichen. Shiiiiiii, dat ongeveer dezelfde betekenis heeft als jee in het hedendaagse Italiaans.

ON: geweldige transfer. In Italie kunnen ze vaker op latere leeftijd nog mee. Voorwaarde is, en blijft, dat Ronaldo in de spits staat. Op links is hij een stuk minder aan het worden. Bovendien trekken Costa en Dybala de weg een beetje voor hem open door verdedigers aan zich te binden. Of andersom natuurlijk.

Edit: Ook al was mijn hoop gevestigd op Martial. Maar die zal misschien meer kosten dan de 100 miljoen in dit verhaal. Plus sponsoren zijn minder happig op zijn komst. Niets verslaat Ronaldo op marketingvlak.

5 juli 2018 om 13:44

Zelfs Neymar, de man van 222 miljoen, krijgt het bij PSG niet voor elkaar om in een redelijk zwakke competitie buiten de topclubs om 1 op 1 te lopen. Ronaldo kende zijn slechtste jaar tot nu toe volgens mij en werd daarin topscorer van de CL, won de CL en scoorde weer 40+ goals. Als hij het niet waard is, is niemand het waard; zeker gezien het feit dat hij nog veel meer waarde meebrengt dan alleen zijn voetballende kwaliteiten.

5 juli 2018 om 14:02

Ronaldo is een speler met respect. Dus ik denk dat hij uit respect voor Manchester United niet naar Arsenal zou gaan.

5 juli 2018 om 15:08

Denk niet dat Ronaldo naar Arsenal zou willen. Niet alleen is Juve natuurlijk wel een stapje hoger dan Arsenal, ik denk ook niet dat Ronaldo naar een andere PL club dan United zou gaan.

5 juli 2018 om 16:30

Neymar maakte 19 goals in 20 duels, vrijwel 1op1.
Ga eerst de feiten eens bekijken voordat je een onzinnige reactie post!

5 juli 2018 om 17:53

19 goals in 20 duels, je hoeft geen wiskundige te zijn om te zien dat net geen 1 op 1 is! Dus ga eerst geen dingen zeggen die niet overeenkomen met de feitelijke waarheid voor dat je een onzinnige reactie post!

5 juli 2018 om 17:53

Ronaldo gaat sowieso niet naar Arsenal. Tenminste, kan me niet voorstellen dat hij naar een subtopper gaat terwijl hij in de top kan spelen.

5 juli 2018 om 18:10

Dude! Serieus? CR7 is nog steeds de top, hoe die man zijn lichaam onderhoud en bezig is met zijn sport is buitenaards goed. Die man kan zeker nog een paar jaar mee en zal de laatste stap zijn voor de Champions League!

5 juli 2018 om 18:42

Zou me niks verbazen als Ronaldo onderdeel is van een groter plan om Italie als voetbalnatie weer op de kaart te zetten. Als Ronaldo komt,moet je niet gek opkijken als binnen 2 jaar ook andere topspelers richting Serie A volgen,en de Premier League pas op de plaats moet maken qua uitstraling en kwaliteit.

5 juli 2018 om 13:16

Hoe zie jij de opstelling van Juve mocht Ronaldo komen?

5 juli 2018 om 13:23

Ongeveer zo..

Maar er zijn nog zat andere opties natuurlijk, persoonlijk zou ik dit wel een mooie en ogenschijnlijk uitgebalanceerd systeem vinden.

Poolsevriend
Cancelo
Rugani
Chiellini
Sandro
Can
Matuidi
Pjanic
Dybala
Mandzukic
Ronaldo
5 juli 2018 om 13:29

@alex

Mandzukic toch nog erin? Ik zou denken Ronaldo als diepe spits, hoeft ie minder te lopen. En we hebben Costa nog he.

Polen
Cancelo
Rugani
Chiellini
Sandro
Can
Pjanic
Matuidi
Dybala
CR
Costa
5 juli 2018 om 13:42

Valt me op dat Bernardeschi bij niemand er in staat, vind het een geweldige speler en hij voegt ook daadwerkelijk iets toe aan het spel. De keuze tussen Pjanic en Can ligt een beetje aan de tegenstander.

Szczesny
Cancelo
Rugani
Chiellini
Alex Sandro
Matuidi
Can/Pjanic
Bernardeschi
Dybala
Costa
Ronaldo
5 juli 2018 om 13:53

Yorickjuve // Ben geen fan van C.ronaldo alleen in de spits. Hij heeft het dan toch moeilijker met twee man in zn nek en minder ruimte om in te komen.

Het beste lijkt mij om hem te omringen met Pjanic en Dybala. Twee jongens met veel voetbalintelligentie.

5 juli 2018 om 15:09

Higuain dan?

5 juli 2018 om 16:07

Vind Pjanic, Can en Mandzukic toch geen echte top, is er echt niet iets beters uit te peuren?

5 juli 2018 om 17:30

Bergkamp

Dat lijkt me ook wel wat ja, lekker aanvallend ook!

5 juli 2018 om 13:17

Leuk voor jou als fan, maar vanuit financieel opzicht begrijp ik het absoluut niet. 190 miljoen voor een speler van 33+ is gewoon niet verantwoord.
Met prijzengeld, Shirtjes geld, TV geld, of ticketgeld ga je dit never nooit terugverdienen.
Voor dat geld kan Juventus 5 mooie spelers toevoegen die de club verder kunnen brengen.
Ik vind dit geen beleid, dit lijkt eerder een prestige project van de familie Agnelli. |En als ik naar die bankrekening kijk, is 190 miljoen ineens toch niet zoveel....

5 juli 2018 om 13:21

Clarkkent Fiat gaat al 10-15 miljoen per jaar aan salaris betalen. Adidas wil Ronaldo toevoegen aan hun assortiment (nu zit hij bij Nike) dus die dragen bij in de transfersom. Higuain mag vertrekken wat zowel budget als salaris beschikbaar maakt. Al met al zijn het voornamelijk Fiat en Adidas die deze spectaculaire transfer financieren. Een deel komt vanuit verhoogde merchandise en een deel vanuit Juve zelf. Laat het 25 procent van alle vier zijn. Zo werken die transfers nou eenmaal, het budget van Juve is hierna verre van op

5 juli 2018 om 13:23

Heb jij enig idee hoe groot Ronaldo is? Dit gaan ze zeker wel terugverdienen hoor. Plus in de Serie A kan Ronaldo zeker nog twee seizoenen topscoorder worden.

5 juli 2018 om 13:24

Clarkkent

Het is onder je al uitgelegd door Bergkamp. Kan ik enkel aan toevoegen, het is wel Ronaldo waar we het over hebben, het grootste marketing kanon uit de historie van het voetbal.

5 juli 2018 om 13:26

Ik denk dat je de shirtjes wel onderschat. Pogba had zijn 100mil volgens mij binnen een half jaar terugverdient aan shirtsales? Juve is net als ManU superbekend wereldwijd, en de naam Ronaldo is nog bekender dan Pogba. Denk dat Ronaldo qua shirts binnen een jaar wel terug heeft. Pak nog een beetje prijzengeld van CL erbij en je bent aardig in de buurt

5 juli 2018 om 13:28

@ bergkamp: jij klets echt uit je nek. Sponsorkcontracten met merken komen buiten salarissen en transfersommen van voetballers. Loopt het contract met Nike af, dan kan adidas iets afspreken. Niet bij de overgang van club naar club.
Fiat. Weet jij van wie dat is? Ooit gehoord van Exor? Zoek maar op, misschien helpt het je.
@maxpayne: l. Leg mij maar eens grofweg uit hoe ze van een 33 jarige superster 190 miljoen gaan terugverdienen. Beetje argumenten graag, want gewoon 'zeker wel' roepen. Dat is niet echt sterk.
@alexdelpiero: je mag blij zijn hoor. daar ben je fan voor. Maar de marketingpopwer van CR7 is leuk voor CR7 zelf, maar Juve krijgt geen geld hoor van Nike of Gilette of whatever. Portretrechten liggen bij de speler.
@markusbek: google maar eens shirt sales transfer Ronaldo. Dan staan er 10000 verhalen over dat dat een broodje aap verhaal is. Naar wie gaan de opbrengsten voornamelijk van de shirtjes|? De kledingsponsor. Je moet misschien wel 100 miljoen shirtjes van m verkopen voor je in de buurt van 190 mio komt. Dus alsjeblieft. Educate yourself voor je begint te blaten.

5 juli 2018 om 13:34

@markusbek

https://www.theguardian.com/football/the-set-piece...

5 juli 2018 om 13:34

@clarkkent2

De berichten geven aan dat Ronaldo 30 miljoen per jaar gaat verdienen. Er word toch niet verteld dat die 30 miljoen volledig door Juventus betaald moeten worden? In de USA is het heel normaal dat sponsors buiten het salaris van de club het salaris aan vullen.

Het zou goed kunnen dat Juventus slechts 10 miljoen betaald, Fiat 10 miljoen en Adidas 10 miljoen. Ik noem wat uiteraard,

5 juli 2018 om 13:35

@marcusbek ik denk dat jij t idee van de shirtjes nog steeds niet snapt.
Clubs houden ongeveer 8 euro per verkocht shirtje over. Het geld van de shirts hebben ze al lang binnen via de sponsordeal met de kledingsponsor. Of Ronaldo nou komt of niet, dat bedrag verandert niet.

5 juli 2018 om 13:37

@maxpayne hij kan zeker nog 2 seizoenen topscoorder worden in de serie A, maar die winnen ze nu ook al zonder hem. Ze moeten de CL winnen met Ronaldo om achteraf te kunnen zeggen dat de deal geslaagd is.

5 juli 2018 om 13:46

@ Clarkkent2

Je hebt wel een hoop opmerkingen en maakt andere mensen belachelijk, niet zo chique. Houd het inhoudelijk dan word je veel serieuzer genomen. Aangezien je een aantal hele goede punten aan snijdt.

- Salaris
Zoals al uitgelegd word er alleen gesproken dat Ronaldo 30 miljoen euro op jaar basis gaat verdienen. Er word nergens verteld dat dit salaris volledig door Jvuentus betaald moet worden. Fiat kan Ronaldo ook gewoon 10 miljoen per jaar betalen, in ruil voor wat marketing/promotie. Een inkomen die Ronaldo anders niet heeft als hij niet bij Juventus voetbalt. Dus is dat een vorm van salaris.

- Transfersom
Zoals eerder al uitgelegd word er verwacht dat Higuain gaat vertrekken. Deze zal tussen de 40 en 60 miljoen euro op leveren die volledig in Ronaldo gestoken kan worden. Dan blijft er dus nog 40 tot 60 miljoen over die Juventus moet investeren. Niet onmogelijk.

- Portretrechten
Een deel van de portret rechten ligt bij een speler, alleen is dit niet structureel 100%, bij veel clubs in veel contracten liggen de portretrechten ook deels bij de voetbalclub. Zo ook bij Real Madrid die nog steeds 20 tot 30 % van de portret rechten in beheer heeft van Ronaldo.

Wanneer Juventus aangeeft hier geen aandele in te hoeven is dit wederom een vorm van verkapt salaris naar Ronaldo om die 30 miljoen te bereiken. Zonder dat het Juventus geld kost!

Al met al is de transfer heel goed mogleijk. Als Fiat een deel van het salaris in rekening neemt en daar marketing voor terug vraagt. Als Juventus afstand doet van een deel van de portretrechten is dat weer een deel salaris. En als Higuain verkocht word is er zowel salaris als transferbudget beschikbaar.

Verre van onmogelijk,zelfs erg realistisch...

5 juli 2018 om 13:51

Oh, thanks! Had het inderdaad geen compleet beeld bij. Maar da's nu wat duidelijker

5 juli 2018 om 14:09

@Alex Grootste marketing kanon na Beckham. Maar voor de rest heb je gelijk! Kan me alleen nog steeds moeilijk voorstellen dat Real hem laat gaan voor "maar" 100m, ongeacht zijn leeftijd.

5 juli 2018 om 14:12

@Marcus Mensen blijven dit zeggen, maar United krijgt om precies te zijn €0 per verkocht shirt. Hooguit indirect verdienen ze daaraan, bij de volgende contractbesprekingen. Dat spelers commercieel gezien enorm veel kunnen opleveren klopt wel.

5 juli 2018 om 14:20

Alex dat is denk toch Beckham

5 juli 2018 om 15:59

Hoezo gaat Adidas aan de haal met het boegbeeld van Nike, hij heeft ze eigen kledinglijn binnen Nike zoals Jordan .

5 juli 2018 om 13:18

Ik zou je dit gunnen net als elke andere Juve-fan, Juventus is de mooiste en grootste club na Real Madrid op aarde imo. Ik hoop voor jullie dat dit waar is en Ronaldo jullie niet ‘gebruikt’ om de druk bij Real te leggen zoals Ramos dat deed paar jaar terug met Manchester United.

5 juli 2018 om 13:27

Ik hoop het ook niet, maar dat ging ook al door mijn hoofd en het zou zomaar kunnen, dat Perez dan toch over de brug komt, misschien dat dat ook afhankelijk is van Mbappe, als Real die laatste kan halen zullen ze Cris sneller laten gaan denk ik. Iig bedankt man!

5 juli 2018 om 13:28

De grootste niet de mooiste is je eigen mening

5 juli 2018 om 13:32

Juventus de 2e grootste club op aarde? Dat mag je mening zijn, maar de feiten ontkrachten jouw mening big time.

5 juli 2018 om 14:52

Dit soort dingen zijn toch altijd een gevoel. Hij zal het vast niet op feiten gebaseerd hebben. Anders klopt het inderdaad niet. Maar waarom toch altijd serieus er op ingaan als iemand dit zegt?

5 juli 2018 om 16:40

Doe even normaal man. Zelfs een Ajax heeft Europees meer gepresteert dan Juventus. Schat AC Milan, Liverpool, Barcelona, Manchester United, Inter Milan en Bayern qua statuur sowieso hoger in dan Juve.

5 juli 2018 om 16:45

Haha ik zet er nog ‘imo’ bij zodat er geen ophef van komt. Juventus is voor MIJ de mooiste en beste club na Real Madrid, misschien omdat beide clubs op elkaar lijken en veel dingen gemeen hebben.

5 juli 2018 om 13:18

Gezien de afgelopen jaren kan ik niet anders dan wachten op het bericht tot Ronaldo bijtekent bij Real Madrid. Tuurlijk is het sensatie op de markt als dit door gaat. Maar zou de ego van Ronaldo zo groot zijn dat hij echt wil vertrekken omdat Real 100 miljoen voor hem zou accepteren? Het zou mij persoonlijk wat ver gaan om "boos" te worden op je werkgever, maar goed...

5 juli 2018 om 13:23

Zou het om zijn ego zijn qua geld of qua zichzelf bewijzen? Wanneer hij naar Juventus vertrekt en zichzelf daar wederom bewijst laat hij Messi voor altijd in zijn schaduw. Iets wat Ronaldo natuurlijk een harde ... geeft. Ik vind het gedurfd, op je 33ste naar een top club als top aankoop. Real is de veilige weg, Juventus de avontuurlijke, ik bewonder het wel!

5 juli 2018 om 13:25

Hij is boos om het feit dat Perez hem niet steunde omrent dat belasting onzin. Cristiano Ronaldo zat met zijn familie in zijn jacht toen viel de arrestatie team binnen met bivakmutsen en wapens Ronaldo vond het onnodig en spijtig en wou ergens steun van de voorzitter van Real maar die trok zich daar niks van aan, ook is hij boos om het feit dat er mondeling ‘beloftes’ werd gemaakt door Perez over een verbeterd contract, daar is niks van gekomen en ook daarom is Ronaldo ontevreden.

5 juli 2018 om 14:48

Ja maar dit was vorig jaar toch? En uiteindelijk is hij wederom gebleven (bijgetekend?). Nogmaals, ik zou deze transfer toejuichen. Ronaldo in het prachtige zwart-wit. Maar ik zou er absoluut niet versteld van staan als hij wederom gewoon blijft.

5 juli 2018 om 15:07

Ronaldo is om meerdere redenen boos op Perez en ik denk oprecht dat hij voor een vertrek staat. Allereerst heeft Perez beloftes gedaan die niet zijn nagekomen m.b.t. een verbeterd contract. Daarnaast ziet Ronaldo dat andere clubs alles eraan doen om spelers die minder gepresteerd hebben dan hij - Messi daargelaten, maar heeft toch zeker wel eenzelfde status bij Barcelona als Ronaldo bij Madrid, al denkt Perez daar met zijn daden anders over - wel het maximale te geven. Zo brak PSG het transferrecord voor Neymar, kreeg Griezmann een verbeterd contract en werd direct Lemar binnengehaald en hoeft Messi maar met z’n vingers te knippen en er wordt een nieuw voorstel gedaan. Tot slot was het dit keer Ronaldo die een vertrek bespreekbaar maakte, terwijl hij zelden tot nooit een officieel statement heeft gemaakt hierover. Er zijn heel veel verschillen in de gang van zaken dit keer; zeker omdat er bij Madrid ook niets meer te behalen valt voor hem na drie keer de CL op rij en het zijn van de grootste speler die de club ooit gehad heeft.

5 juli 2018 om 15:12

@D-Bergkamp
Ik geef echt niets om strijd tussen Messi en Ronaldo.
Maar als je het mij vraagt als neutrale kijker, dan moet ik wel toegeven dat Ronaldo Messi allang gepasseerd heeft.
Deze Wk2018 is wat mij tot deze beslissing heeft gebracht.

Ronaldo is kampioen geworden in Engeland en Spanje. Als hij naar Juve gaat kan hij daar ook kampioen worden. In 3 beste competities kampioen worden vind ik toch wel mooier dan om de jaar of 2 kampioen worden in 1 competitie.

Ballon D'or kijk ik totaal niet naar en stelt eigenlijk niet veel voor, want zoals iedereen weet is Fifa gewoon mafia en prijs is al vaker oneerlijk verdeeld geweest terwijl er andere spelers (op andere positie) deze prijs meer verdiend hebben.

Ronaldo is een levende legende. Er staat geen prijs op hem.eender welk ploeg hem binnenhaalt gaat genieten van hem en winnen op vlak van prijzen en geld. Hij hoeft hem echt niet meer bewijzen op Europese velden, daarom zie ik hem liever naar Amerika gaan. Daar kan hij zeker nog doorgaan tot zijn 40ste en andere carrières opbouwen naast voetbal.

Messi en Ronaldo moeten stillekesaan afbouwen en plaats beginnen maken voor opkomende spelers. Zoals vele al gemerkt hebben is voetbal aan het veranderen laatste jaren en alweer is deze Wk2018 een bewijs van.

5 juli 2018 om 16:29

@afcaeric

Het is voor mij net zo goed gissen, maar ik heb ook de indruk dat hij nu echt weg gaat. Ik denk dat het bij Real een beetje op is, op meerdere vlakken. Hij heeft daar al zo veel gewonnen, zijn carriere komt binnenkort ten einde, er is gedoe personen. Alles bij elkaar tijd om nog 1 mooi avontuur aan te gaan, nog 1 frisse start ergens, en dan klaar.

Ook vanuit Real gezien is het handig: dan tik je nog een lekker bedrag af. Als ze hem nu niet verkopen, levert hij niks meer op.

Maar goed, historisch gezien heb je gelijk. Op dit soort berichten is de afgelopen jaren steevast het bericht gevolgd "ronaldo tekent bij".

5 juli 2018 om 13:21

Als dit echt gaat gebeuren.. Alvast gefeliciteerd met de scudetto!

5 juli 2018 om 13:24

Haha bedankt! Ik hoop er erg op natuurlijk

5 juli 2018 om 14:54

Word niet gehaald voor de scudetto. Maar voor de champions League. Scudetto hebben we er al een aantal van.

5 juli 2018 om 13:27

Het begint er steeds meer op te lijken dat dit gaat gebeuren. Ik hoop voor jullie dat het waar is, maakt in een keer hele competitie wat aantrekkelijker, maar de spanning zal dan denk ik zelfs lager worden hah. Wordt beetje Duitse competitie zou ik denken.

Zal me overigens niks verbazen als dit gewoon een flirt zoals Ramos is met united aantal seizoenen geleden. Toen kreeg Ramos ook z’n zin en kreeg verbeterde contract.

Overigens is dit wel de perfecte moment voor Ronaldo om in Madrid te vertrekken, want drie CL achter elkaar en je beste coach vertrekt daarnaast zal niet makkelijk evenaard worden.

5 juli 2018 om 13:35

Voor dat geld kan je beter 2 goede jongeren als Martial en Koulibaly of zo halen vind ik, maar goed, qua faam en uitstraling etc voor de club in Europa (en wereldwijd) is Ronaldo natuurlijk veel belangrijker. Zou een enorme stunt zijn.

5 juli 2018 om 15:14

Want jij denkt oprecht dat die meer invloed zullen hebben op Juventus dan Ronaldo? Martial is nog steeds iemand die het moet bewijzen. Hij kan goed voetballen, maar is verre van constant; anders was hij al lang onbetwiste basisspeler bij United. Koulibaly zou een prima aanwinst zijn, maar die haal je echt niet voor 50 miljoen weg bij Napoli, dus kan je beter veel geld in Ronaldo steken, die in alle opzichten goed is voor de club, dan in twee spelers waarvan je bij eentje nog niet eens weet of hij uberhaupt wel wereldtop is.

5 juli 2018 om 13:36

Ik hoop het voor jou en al jouw medesupporters dat deze deal doorgaat. Deze uitdaging van Ronaldo om te slagen in Italië en misschien wel een historische Champions League te winnen. Qua geld, zoals sommige beweren, hoeven jullie geen zorgen te maken. Mensen onderschatten wat voor tsunami aan aandacht Juventus extra wacht en hoeveel nieuwe fans hun dir oplevert. Ik denk dat alleen al het, nu al legendarische, Juventus shirt met Ronaldo, nr 7, als een raket verkocht gaat worden en hier al miljoenen en miljoenen aan verdiend wordt. Ik en de rest van de voetbal wereld hoopt met jullie mee. Ook, denk ik, de fans uit Madrid. Dit omdat het misschien wel heel tactisch en sterk is om nu nog winst te maken op Ronaldo en een nieuw tijdperk te starten met Mpabbe (en misschien Neymar.)

5 juli 2018 om 14:15

@Lamasia het zogenoemde shirtjes verkoop boost is al zo vaak bewezen dat dat gewoon onzin is. Ja het is een feit dat misschien meer mensen nu een Juventus shirt zullen kopen omdat ze dan van Ronaldo zijn. Alleen zoals je bijna altijd ziet bij komst van een nieuwe speler is dat de totale shirt verkoop nauwelijks omhoog gaat. Slechts de verkoop van die specifieke speler zal hoog zijn wat ten koste zal gaan van de shirtjes met andere spelersnamen erop. De totale verkoop gaat echter bijna nooit aanzienlijk omhoog.

5 juli 2018 om 13:46

Lekker voorin hangen en zoals inzaghi goaltjes meepikken.

5 juli 2018 om 14:13

Ik heb helemaal niks met Juventus na hun recente verleden, maar Ronaldo in Italië te zien voetballen zou wel epic zijn. Perfecte competitie voor Ronaldo om nog de grote man te kunnen z iijn van de competitie en dan samen met higuain is toch wel een hele mooie aanval.

5 juli 2018 om 14:28

Ik hoop het ook mijn vriend, masr heb te veel transfer geruchten meegemaakt omtrent Ronaldo dat ik t pas geloof zodra de handtekeningen gezet zijn. Maar dromen mag zeker 😉

5 juli 2018 om 14:30

Pfff.. weer geen scudetto.. we wachten al zo lang.

5 juli 2018 om 14:38

@alexdelpiero10, ik hoop het voor jou en supporters van Juventus. Een schitterende club, mooie aanhang en een fantastische stadion. Als hij komt, heb je garantie van +30 goals en doe je zeker mee met de CL. Alleen jammer dat Buffon is vertrokken, ik heb de poolse keeper niet hoog zitten.

Ik hoop snel weer op een ontmoeting tussen Bayern en Juve!

5 juli 2018 om 14:46

@Assie86 Ik vind dat Bayern ook wel eens aan de bak mag met wat transfers. Het liefst zie ik Martial om Ribery op te volgen. Werner om Lewandowski te vervangen mocht die weg gaan en Kante om een enorm sterk middenveld te creëren. Vidal, Martinez en Bernat mogen sowieso vertekken. Ik denk dat het tijd is dat Bayern eindelijk de selectie is even goed gaat aanpakken. Aanval; Martial Werner Coman Middenveld; James Kante Thiago Verdiging; Alaba Hummels Boateng Kimmich Keeper; Neuer Is wat mij betreft toch wel een CL waardig elftal.

5 juli 2018 om 14:43

Die is echt gek als hij het doet ! Mooie club Juventus en de serie A,maar niet te vergelijken met de Spaanse competitie en Real Madrid. Mocht dit doorgaan dan snijd hij zichzelf in de vinger !

5 juli 2018 om 15:03

Ik zou het bijna zielig voor je vinden....

Ik heb inmiddels geleerd dat deze wereld een heel stuk naiever is dan ik dacht. Na die eerste keer met Ronaldo, het gedoe met Ramos, het gedoe met Messi etc etc dacht ik echt "hier trappen mensen niet meer in" , maar ik overschat de mensheid blijkbaar.

Hetzelfde trucje kan keer op keer herhaald worden en iedere keer weer zal een ruime meerderheid er in trappen.

Bereid je maar voor... op een nieuw contract bij Madrid...

5 juli 2018 om 15:08

@alex

Is dit verhaal nou echt waar? Lijkt me fantastisch om hem daar te zien, maar ze zeggen het ieder jaar. Gaat dit echt gebeuren?

5 juli 2018 om 15:59

Het gaat gebeuren, zowel Real als Juve willen het. En met Fiat heeft Ronaldo er een mooie sponser bij (kan hij in een Ferrrari gaan rijden )

Real gaat verjongen dus die gaan de transfer niet blokkeren. Dus iedereen blij, Ronaldo heeft zijn extra salaris, Fiat een mooi uithang bord, Juve een geweldige speler en Real kan eindelijk gaan verjongen.

Gaat het dan echt zo zijn? Kan het nogsteeds niet geloven.. zal toch niet?

Kan het mij haast niet voorstellen dat hij naar Juventus zou gaan. Het is toch een vrij eentonige competitie van een lager niveau als dat van Engeland en Spanje.

5 juli 2018 om 13:13

Zoveel lager dan Spanje en Engeland is onze Serie A niet hoor, Spanje is nog beter maar Engeland? Kijk maar eens naar prestaties van Juve, Roma, en bv Atalanta. Serie A is aan het terugkomen van een diep dal. En Ronaldo zou de gehele competitie een boost geven.

5 juli 2018 om 13:17

Het is gewoon van die standaard praat joh, Vooral een Serie A in goede doen met AC Milan Inter en de rest aan de top maakt het sowieso al sterker en minimaal gelijkwaardig aan de andere competitie’s. Maar ondanks bewijzen en resultaten blijven mensen maar hetzelfde verhaaltje verkondigen

5 juli 2018 om 13:32

Ik vind niet dat de sterkte van een competitie blijkt uit Europese resultaten. Hoe sterk een competitie is, blijkt uit de zwakste ploegen. De PL is over de hele competitie gewoon sterker dan de Serie A. Niet gek, want er is ook veel meer geld bij de onderste clubs. Daarbij staat Italië ook qua coefficiënten onder Engeland, al is dat gat bij de start van 2018/19 ontzettend klein.

Nadeel van de Serie A is dat Juve keer op keer wint. Dan lijkt een competitie al snel zwak. Ook vanwege het gemak waarmee dit meestal gebeurt. Een Serie A met Juventus, de Milanese clubs op oude sterkte en Napoli en Roma in goede doen zou gaaf zijn; dan is er weer wat spanning, wat nu eigenlijk ontbreekt. Hoeveel seizoenen waren nou eigenlijk spannend in de laatste jaren?

5 juli 2018 om 14:01

Kijk ook eens of de Engelse clubs de EL serieus nemen. Dat de Italiaanse clubs nu eens een goed jaar hebben zegt natuurlijk niets. Vindt het wel frappant dat ze een sponsor nodig hebben om zijn salaris eventueel te kunnen betalen om te voldoen aan de FFP en dat laat maar weer zien dat de FFP echt nutteloos is op dit moment er zitten nog teveel achterdeurtjes in.

5 juli 2018 om 14:09

Vooral een Serie A in goede doen met AC Milan Inter en de rest aan de top maakt het sowieso al sterke

Goh echt? Een bpl in goede doen met United, Chelsea en Liverpool ook weer op de toppen van hun kunnen is ook de beste ter wereld he

5 juli 2018 om 14:09

Nja het is de competitie waarin Juve altijd kampioen word. De competitie die veel vervallen topclubs heeft. En als er goeie spelers rondlopen bij concurrenten als Napoli en Roma. Dan worden die toch weer weggekocht. Al dan niet voor Juve zelf. Dan doet iemand anders het wel. Zo zal Allison ook 100% vertrekken en Jorginho ook. Hamsik is al weg. En de kans dat Higuain en Mertens vertrekken is ook behoorlijk aanwezig.

5 juli 2018 om 15:24

Vele mensen vergeten vaak dat Engelse competitie zwaarder is dan andere competities.
Iedereen kan daar van elkaar winnen, dus moeten de ploegen iedere keer op 200% spelen en alles op alles geven voor die 3 punten. Dit heeft serieus effect op vermoeidheid. Waarom denk je dat Engelse ploegen vaak mislukken in Championsleague?

Ploegen als Barca, Real, Juve, Bayern kunnen in eigen competitie vaker gas minder geven en op 50% kracht nog winnen van kleinere ploegen.

Vandaar is het een genot om Engelse competitie te volgen. In Spanje en Italië weet je al na speeldag 3 wie kampioen wordt..
De beste spelers zullen ook eerder ploegen als Real, Barca, Bayern, PSG en Juve kiezen omdat ze daar makkelijker kampioen kunnen worden en lijkt Engelse competitie minder aantrekkelijk.

Ronaldo naar Juve zal geen verschil maken. Juve kan perfect kampioen worden zonder Ronaldo. Het is vooral Championsleague waar Juve zorgen om moet maken.

5 juli 2018 om 16:01

Iets lager niveau is fijn voor Ronaldo nu hij komend jaar 34 wordt. In Spanje moet hij eigenlijk al meteen presteren om geen achterstand op Barcelona op te lopen zoals afgelopen jaar. Bij Juve hoeft dat niet, daar kan hij meer pieken na de CL overwintering.

Zou voor Juve de deal van de eeuw zijn. Nou nog Higuain aan Chelsea slijten en je hebt al een hoop geld terug verdient.

Ben zelf benieuwd, ik hoop natuurlijk niet dat hij vertrekt omdat ik weet hoe goed hij nog is, mensen kijken naar zijn leeftijd maar dat leeftijd zegt helemaal niks, kijk naar zijn doelpunten die hij maakte afgelopen seizoen, daar zag ik niks van slijtage, zo een omhaal scoren op je 33, tja welke ouderdom zou je denken. Nee als Juventus daarwerkelijk deze transfer rond kan krijgen doen ze een hele goeie zet en zullen ze zeker minimum 4-5 seizoenen genieten van Ronaldo.

Sommige bookmakers schatten dit al op 70%... och please laat het waar zijn.

5 juli 2018 om 13:28

Ik hoop het voor je!

5 juli 2018 om 13:31

Ik denk dat iedereen die een Juventus shirtje wil halen nog even paar dagen wacht. Ff kijken of nummer 7 andere eigenaar krijgt.

Ik ben bang van deze aankoop, drm hoop ik dat hij niet komt. Ronaldo is netals higuain ( niet in kwaliteit natuurlijk, want ronaldo is duidelijk beter)een speler die sommige wedstrijden heel goed kan spelen, mr het gebeurt vaak dat hij 3 of 4 wedstrijden achter elkaar helemaal niks doet. Netals dit cl na juventus hdevt hij beide wedstrijden tegen bayern alleen op staan kijken en in de finals werd het ook niks. En vorig jaar was het ook pas in de halve finale dat hij weer echt ging scoren en ieder seizoen in de la liga gebeurt dat.ook nog is hij ouder geworden ( als je goed speelt, maakt leeftijd voor mij trouwens niet veel uit. Kijk naar buffon). Kan je met dat geld niet beter mbappe, neymar, kane of griezmannhalen?

5 juli 2018 om 13:29

De spelers die je opnoemt zijn veel duurder dan deze man. Mbappe en neymar kosten allebei al zo 270-300 miljoen. Griezmann heeft zijn contract net verlengd en aangegeven dat hij blijft. Dan blijft kane over, een engelsman in de Italiaanse competitie zie ik niet snel gebeuren. Daarnaast zal deze speler ook gauw meer dan 200 miljoen kosten, los van het salaris.

Dit betekent gelijk ook einde tijdperk Ronaldo. Die gaat daar niet de beste van de wereld zijn, daar ben ik van overtuigd.

5 juli 2018 om 13:35

Hoezo dan? Als je tegen Girona wereldvoetballer van het jaar kan worden, kan dat tegen Parma toch ook? Het enige probleem wat ik zou zien is dat je in Spanje nog een titelstrijd hebt (normaal gesproken) en in Italië niet, omdat daar niemand het Juve echt moeilijk kan maken. Zeker niet als ze ook Ronaldo nog hebben...

5 juli 2018 om 14:58

Het is de afgelopen 2 jaar toch spannend gebleven in Italië. Tot het einde deed Napoli mee. Zo simpel als iedereen doet geloven is het zeker niet. Spanje was juist niet spannend dit jaar. Stond al mijlen ver vast wie er kampioen werd.

5 juli 2018 om 15:26

Serie A:
2018: 4 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2017: 5 punten verschil tussen nummer 1 en 3
2016: 9 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2015: 17 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2014: 17 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2013: 9 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2012: 4 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2011: 6 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2010: 2 punten verschil tussen nummer 1 en 2

La Liga:
2018: 14 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2017: 3 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2016: 3 punten verschil tussen nummer 1 en 3
2015: 2 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2014: 3 punten verschil tussen nummer 1 en 3
2013: 15 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2012: 9 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2011: 4 punten verschil tussen nummer 1 en 2
2010: 3 punten verschil tussen nummer 1 en 2

De Serie A is dus de laatste 2 jaar spannend, maar de 4 jaar daarvoor niet. La Liga was juist dit jaar niet spannend, maar de 4 jaar hiervoor wel.

Dan is het toch logisch dat mensen al snel het idee hebben dat het makkelijk gaat? Als Juventus dan ook de beste spelers bij de concurrenten (pjanic, Higuain) gaat weghalen, krijg je al snel het idee dat je ook krijgt bij de Bundesliga. En laten we beide gewoon eerlijk zijn: het gaat makkelijker voor Juventus dan voor Real of Barca.

Dus, dit jaar was Spanje niet spannend en de Serie A wel, maar in de laatste 5 jaar is de Spaanse competitie slechts één keer niet spannend geweest en de Italiaanse slechts twee keer wel.

Als Juve Ronaldo haalt, en ze hebben natuurlijk ook al andere versterkingen, dan hebben zij wederom een veel sterkere ploeg dan Napoli en Roma. Bij de Milanese clubs moet ik het nog zien hoe dat die gaan presteren.

5 juli 2018 om 14:45

blink182 kan je uitleggen waarom niet dan? Ik denk dat als hij in zijn jaren bij Juventus 1 CL wint hij als de beste van de wereld zal worden gezien. Misschien wel de beste ooit.

Elk jaar gaat het zover ik geloof het pas als hij daar op het veld staat

Het zou een geweldige stunt zijn en ik, als Barcelona supporter, zou een diepe buiging maken voor CR7. Dit, vanwege het feit dat Ronaldo niet de makkelijkste weg kiest en open staat voor uitdagingen. Deze transfer zie ik als een kentering van de publieke opinie jegens Ronaldo. Ronaldo gaat voor uitdagingen en heeft hierdoor mooie prijzen en prachtige clubs achter zijn naam staan. Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en uiteindelijk Juventus. Stuk voor stuk klassieke clubs en overal tot nu toe meer dan geslaagd. Indien deze transfer doorgaat maak ik een diepe diepe buiging voor de sportman Cristiano Ronaldo en ook voor Juventus.

5 juli 2018 om 13:39

kentering van de publieke opinie?
Dat wordt lastig zo lang hij zich op dezelfde manier blijft gedragen als dat hij altijd heeft gedaan.

Als sportman had ik hem al hoog zitten, omdat hij hard werkt en daardoor t maximale uit zn carrière haalt.

5 juli 2018 om 13:57

Wat een onzin zeg met je diepe buiging omdat hij niet de makkelijkste weg kiest. Wat zou jij doen voor 30 miljoen? Turijn is niet zo ver weg als China en Juventus speelt een prima niveau. Ronaldo gaat gewoon geld verdienen. Geef hem eens ongelijk maar ga weg met die onzin over niet de makkelijkste weg kiesen en kentering van de publieke opinie

5 juli 2018 om 14:06

die 30 miljoen kon hij bij Madrid ook verdienen. Bovendien is de kans op een cl eindwinst en een gouden bal nog steeds groter bij Real Madrid. Dus Lamasia maakt een goed punt

Dat zou de Calcio A toch een flinke boost geven zeg en uiteraard Juve. Kijk wat Neymar bij PSG deed qua kleding en supporters. Maar ik denk dan wel dat Higuan verkocht zal worden wel jammer want hij heeft eigenlijk nooit z'n prijs waargemaakt

5 juli 2018 om 16:55

Calcio a 😂😂 minder fifa spelen

Ben bang dat de Italianen niets heel laten van Ronaldo's benen.

Is Cristiano wel geschikt voor de Serie A?

5 juli 2018 om 13:46

dat vind ik altijd zo'n onzin. Natuurlijk is hij dat, net als dat Messi in Engeland kan spelen.
Dat hebben ze in de CL al laten zien door tegen de beste ploegen uit alle competities te scoren.

5 juli 2018 om 15:12

Voetballen in competitieverband zie ik persoonlijk toch net wat anders als CL. In de CL kom je teams tegen die zich geen onnodige kaart kunnen veroorloven,terwijl er in competitieveband genoeg teams zijn met spelers die zich in de kijker willen spelen,en daardoor net iets sneller een overtreding uit vechtlust willen maken. Ik denk dat Cristiano ook in Italië zal slagen. Maar ben bang dat de meeste verdedigers daar anders over denken,en hun best willen doen om deze topper te verdedigen met alles wat in hun mars zit.

5 juli 2018 om 15:59

uhm...oke.... Maar in de knock out van de CL kan elk tegendoelpunt uitschakeling betekenen. En de topverdedigers bij de topploegen willen niks zo graag als de CL winnen. Dus die staan echt niet op 60% te verdedigen.

Juventus is een club met een historie aan legendes en wereldtoppers. Voor Ronaldo dus de mooiste club na Madrid. Ik vind hem daar ook passen en twijfel niet over zijn slagingskans. Het is alleen zo vreemd dat hij weg gaat. Ik denk nog steeds niet dat hij echt weg wil want hij wil zich nog meer vestigen in de recordboeken van Real dan nu. En Real is gewoon het hoogste niveau. Maar in deze verziekte tijd heerst materialisme en draait het alleen om geld, geld en nog eens geld. We kunnen wel boos worden op Perez omdat hij hem zo makkelijk weg doet. Maar ondertussen kunnen we ook zeggen dat Ronaldo ook best nederig mag zijn naar Real. Hij voetbalt daar niet voor een stroopwafel en glas thee. Van clubliefde is dus blijkbaar alleen sprake wanneer je meer bied dan elders. Anders is men verdrietig en ondergewaardeerd.

Verder wil ik nog een punt aangeven... We schreeuwen massaal moord en brand wanneer Neymar via Qatar bij PSG komt. En wanneer City zieke bedragen betaald. En dat is ook gewoon helemaal terecht. Maar doet Fiat hier nu eigenlijk niet zo goed als hetzelfde, zonder dat daar iemand iets over zegt? Achter de grootste clubs en successen hebben altijd eigenaren gezeten die direct of indirect voor extra geldstromen zorgen. Maar men meet teveel met twee maten en beoordeeld het hypocriet. Via de eigenaren van United zit Chevrolet bij United, dankzij Fiat zit Juventus gebakken en bij AC Milan zat Berlusconi. Er zijn legio voorbeelden. Maar de enige clubs die veroordeeld worden zijn PSG en Manchester City. Is dit niet vals?

5 juli 2018 om 14:57

Ik denk dat de eventuele overstap van Ronaldo niet alleen materealisme of geld als reden heeft. Ronaldo wilt denk ik gewoon als beste betaald worden van alle voetballers. Hij vind zichzelf de beste en wilt dat dat op elk mogelijke manier wordt bewezen, dus ook op het gebied van salaris. Daarnaast is bij Juve instappen een echte uitdaging. Als hij daar de CL wint is hij voor mij persoonlijk zonder twijfel de beste ooit. Laten we eerlijk zijn: Als wij in de zelfde baan hebben en bij vergelijkbare bedrijven werken en ik vind dat ik mijn werk beter doe en jij krijgt meer betaald zou ik ook meer vragen. Tuurlijk heeft die gast genoeg geld, maar je wilt (denk ik) altijd meer. Over je tweede punt ben ik het grotendeels eens. Naar mijn mening is geld in het voetbal op dit moment echt een puinhoop en is het niet geheel terecht dat sommige clubs zoveel kritiek te voorduren krijgen.

En aan het eind krijgen we bericht: "cristiano Ronaldo tekent verbeterd contract bij Real Madrid wat hem de best betaalde voetballer ter wereld maakt".

Hopelijk gaat het door, want een Juventus shirt met Ronaldo en een 7 is al onderweg.

Zie Ronaldo al rijden in zijn Cinquecento van de club.

On: lijkt me interessant om hem in Italië te zien. Ik denk dat hij nog wel een paar jaar mee kan, die gast is er fit genoeg voor.

5 juli 2018 om 13:59

Gelukkig is de familie Agnelli eigenaar van Exor, waar onder andere Fiat Group en Ferrari onder vallen. Agnelli kan hem dus ook een Jeep, Maserati of een (zeldzame) Ferrari aanbieden

5 juli 2018 om 14:09

Ja dat kan, maar dat is niet grappig. Ronaldo in een Cinquecento wel.

Wat een transfer zal dit wezen, ja ook op zijn 33e. Blijft samen met Messi de beste speler ter wereld en het zou een eer wezen zo’n grote speler in het shirt van Juve te zien. Shirt verkoop, populair in Azië en Amerika, tv rechten en sponsors zullen zijn transfers wel weer dekken. En tuurlijk is hij al 33 maar nog altijd fit en de Serie A is anders dan Primera Division en Premier League dat hebbn we al gezien met Pirlo, Totti, Del Piero etc.. Deze deal snel rond maken, Alex Sandro proberen te behouden, Higuaín proberen te ruilen met Cavani of Morata en Marotta en Paratici zijn weer lekker bezig:D

5 juli 2018 om 14:02

Het is jullie gegund! Zou het persoonlijk jammer vinden als hij gaat, maar ben ook benieuwd hoe dat gaat worden opgevangen. Beetje hetzelfde als bij Zidane. Als Real erin slaagt Mbappe te halen en Hazard denk ik dat we goed zitten. Ik zie Juve als een van de grootste CL-kandidaten als Ronaldo komt. Als ze zoals je zegt Sandro weten te behouden hebben ze echt een geweldig team. Is de keeper goed genoeg? Want heb Schezny als een tijd niet zien spelen. En staat er een rechtsachter die top is? Want de Sciglio heb ik een aantal wedstrijden zien spelen en was niet helemaal overtuigd.

Wat zou dit geweldig zijn. Jammer voor “mijn” club in Spanje, Real Madrid. Maar zo mooi voor “mijn” club in Italië, Juventus. Real gaat neem ik aan gelijk voor Hazard als opvolger.

5 juli 2018 om 14:09

Denk eerder aan Mbappe of Neymar.

Zou wel echt een stunt zijn van Juve. Mooi voor Juventus en ook wel een mooie publiekstrekker voor de Serie A. Gegarandeerd dat meer mensen nu de Serie A gaan volgen. Enige is wel dat de kloof misschien nog groter wordt tussen Juventus en clubs als Napoli en Inter en ze alsnog eentonig kampioen blijven worden de komende jaren. Ben wel benieuwd hoe Juve dan gaat spelen. Ronaldo op links of in de punt?

Kan de Financial fairplay regel ook weer de prullenbak in. Clubs vinden zoveel loopholes en truckjes om er onderuit te komen, het heeft alleen effect op de kleinere clubs, maar de rijken trekken zich er niks van aan.

Nou Uefa/fifa, doe eens wat aan deze grijze gesponsorde zone. Dit is niet Ffp. Dit is niet zo kwalijk als acteurs op het veld.

Verder zou ik hem liever in Engeland aan het werk zien. Toch jammer, van een top 3 (real,barca,atletico) naar een top 1 (juve) competitie.

De uitgelezen kans voor Ronaldo om zichzelf tot de beste aller tijden te kronen. Kan zomaar titels winnen in 3 verschillende competities en met zijn nationale elftal. Stel je voor dat Juve de komende 2-3 jaar nog eens de cl wint (wederom met 3 verschillende teams uit 3 verschillende landen voor Ronaldo) en misschien zelfs nog een gouden bal aan zijn collectie kan toevoegen... Dat doet niemand hem na.

Ik kan me geen mooiere club inbeelden voor deze laatste transfer dan de oude dame.

Voor het sinds 2009, moeten we nu echt rekening mee houden dat Cris nu echt gaat vertrekken uit Madrid.

Het zal zo anders zijn om mijn favoriete speler in een andere shirt te zien schitteren. Normaal gesproken voeg ik geen favoriete spelers in mijn profiel toe als ze niet meer bij één van mijn twee clubs spelen. Maar voor Cris maak ik daar natuurlijk een uitzondering van. Die blijft daar voor altijd staan, of die nou volgend jaar bij Real speelt, of bij Juventus, of waar dan ook. Hij blijft staan tot mijn account bestaat.

Het zou erg jammer zijn als Cris vertrekt, puur omdat die een nieuw contract wilt en meer wilt verdienen dan Messi en Neymar. Ik bedoel kom op man, really? Maar goed, mocht die echt naar Juventus gaan, dan gaat Juventus heel veel plezier aan deze legend hebben. Kan nog makkelijk 3 of 4 jaar mee.

Het zou fantastisch zijn voor de sport als dit waarheid wordt. Ronaldo 1 van de grootste ooit die gewoon ballen durft te tonen om naar een derde topclub te gaan en ook nog eens in een ander land. Voor het Italiaanse voetbal zou het ook al mooi zijn, televisierechten en de interesse in het Italiaanse voetbal zal met deze speler gruwelijk toenemen. Niks dan lof als het waarheid zou worden, zelfs voor Real. Ook zij zullen moeten doorselecteren een keer en misschien is dit wel het juiste moment om dat te doen.

100 miljoen en strik er om.
Over 1 jaar ontvang je nog maar 50 en daarop nagenoeg niks meer.
Dan de verjonging doortrekken en volgas voor Mbappe gaan!
Benzema zou ik ook in de etalage zetten en een nieuwe spits aantrekken.
Lacazette zit op een zijspoor bij Arsenal, zou prima passen.

5 juli 2018 om 14:29

Kan je beter voor een icardi gaan

100 miljoen en strik er om.
Over 1 jaar ontvang je nog maar 50 en daarop nagenoeg niks meer.
Dan de verjonging doortrekken en volgas voor Mbappe gaan!
Benzema zou ik ook in de etalage zetten en een nieuwe spits aantrekken.
Lacazette zit op een zijspoor bij Arsenal, zou prima passen.

Ze moeten de titel even aanpassen:

Sponsordeal met Fiasco In Autotechniek maakt megasalaris van Ronaldo mogelijk

Verder is Ronaldo vooral geroerd door de ovatie na zijn omhaal in de Champions League tegen Juve. Hij krijgt daar veel meer waardering als van dat arrogante Real publiek.

Deze keer geloof ik wel degelijk dat hij vertrekt. Heeft al paar keer de CL gewonnen en is een echte legende geworden daar. Een topsporter als Ronaldo heeft denk ik een nieuwe uitdaging nodig. Vind het ook interessant om een Real zonder Ronaldo te zien.

Juve Ronaldo , inter naingollan en Milan... strinic 🤣. Nee zonder dollen het zou geweldog ziin mocht milan ook weer in staat zijn om top transfers te doen . Alleen ziet dat er voorlopig nog niet naar uit ..

Hopelijk blijft hij gewoon bij Madrid. La Liga zal niet hetzelfde zijn zonder hem.

Mag hij naar de wedstrijden in z'n Cinquecento!

1 jaar Ronaldo.... dit gaat de verhoudingen intern heel scheef zetten....iedereen weet dat hij op 34 jarige leeftijd naar USA zal vertrekken. Wat heeft Juve al aan nieuwe spelers? Past Ronaldo in de Juve cultuur? Heb Mn twijfels want alles zou moeten wijken

Weet eigenlijk niet of je als Juve supporter hier zo blij mee moet zijn. Gaat 4x zoveel verdienen als de best betaalde speler bij de club, oftewel iedereen wil veel meer gaan verdienen binnenkort.. Gaat voor problemen zorgen binnen een club als iemand zoveel meer krijgt dan de rest. Voetballende gezien natuurlijk een fantastische versterking maar of het in de werkelijkheid positief gaat uitpakken moet ik nog zien..

voor ronaldo zou het wel een slimme bussines move om over 3 jaar naar de VS te gaan. brand exposure zoals ze dat zeggen daar. zou hem financieel zeker goed doen.

Sommigen zeggen al dat Juve en real rond zijn voor 88 mil. En Ronaldo 550k per week gaat verdienen , zo'n 30 mil. Per jaar

Jeetje dat mensen nog durven te beweren dat die 100m voor Ronaldo niet waard is.

Ben mede fan geworden van Real door Ronaldo. Sindsdien vind ik voetbal en de Spaanse competitie leuk. Vind het wel jammer als Ronaldo echt gaat vertrekken. Ik ben geen fan van de Italiaanse competitie. Ben wel benieuwd wat Real nu gaat doen en welke speler(s) ze gaan halen.

heel erg sorry hoor, maar Ronaldo vind ik niet zo passen bij juve .. eigenlijk bij geen een italliaans club
maar mocht het toch zo zijn dan ben ik blij voor juve en italie wie wilt er nou ziet Ronaldo in het/de team/competitie hebben...

Ronaldo moet dan natuurlijk wel verplicht met een Fiat Punto naar de training komen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Lazio00
14.Napoli00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger353
B. MatuidiMiddenvelder350
Cristiano RonaldoAanvaller3331
P. DybalaAanvaller3311
G. HiguaínAanvaller328
G. BuffonKeeper90
W. SzczęsnyKeeper290
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

3842 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Coronacrisis zette streep door beoogde megatransfer van Cristiano Ronaldo’

Cristiano Ronaldo vierde onlangs zijn tweede landstitel met Juventus. De Portugese aanvaller zou desondanks niet volledig tevreden zijn bij la Vecchia Signora, zo claimt France Football. Het Franse tijdschrift schrijft dat...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren