Real Madrid-legende: ‘Wat kan de VAR doen met een ‘schijtbak’ als arbiter?’

Zondag, 1 juli 2018 om 21:17Demen Bulbul • Laatste update: 21:30

Na de uitschakeling van Spanje door Rusland in de achtste finales van het WK was er veel te doen om de rol die Björn Kuipers vertolkte in het Luzhniki Stadion. De arbiter uit Oldenzaal weigerde Spanje in de verlenging een strafschop toe te kennen na een vermeende overtreding van Ilya Kutepov op Sergio Ramos, hetgeen kwaad bloed zette in het Spaanse kamp. Real Madrid-legende Manolo Sanchís was na afloop des duivels.

De oud-verdediger, die gedurende zijn loopbaan meer dan 700 wedstrijden speelde voor de Koninklijke, was zijn emoties niet de baas na de Spaanse uitschakeling en richtte zich via Twitter in het bijzonder tot Kuipers. "Wat kan de VAR doen met een 'schijtbak' als arbiter?", vroeg Sanchís zich hardop af.

Kuipers nam na het bewuste duel in het Russische strafschopgebied tussen Kutepov en Ramos wel contact op met videoscheidsrechter Danny Makkelie, maar besloot de bal uiteindelijk niet op de stip te leggen. De Nederlandse scheidsrechter had Rusland in de eerste helft wél een strafschop gegeven, na een handsbal van Gerard Piqué.

Het buitenkansje werd benut door Artem Dzyuba, die daarmee de 1-1 voor zijn rekening nam. Na rust en in de verlenging werd er niet meer gescoord, waardoor een strafschoppenserie een winnaar moest opleveren. Igor Akinfeev maakte pogingen van Koke en Iago Aspas onschadelijk en bezorgde Rusland daarmee hoogstpersoonlijk een plekje in de kwartfinales van het WK.


Poll

Björn Kuipers floot een prima wedstrijd


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door ivanesp)

Triest dit. Kuipers heeft gewoon uitstekend gefloten en dit zijn uitspraken van hele zure verliezers, nogmaals: triest.

1 juli 2018 om 21:33

Precies en als Rusland verloor dan kom kuipers slecht fluiten. Want de grote publiek denkt dat Spanje sowieso altijd wint.

1 juli 2018 om 22:00

Spanje verloor gewoon terecht natuurlijk. De tactiek was gewoon brak. Maar dan nog vond ik wel dat er een overtreding gemaakt werd, maar niet op Ramos, het was op Pique. Niet gezien door Makkelie in het hokje wat mij toch verbaasde. Spanje heeft het desondanks zelf laten liggen.

1 juli 2018 om 22:12

Zeer goed gefloten. Spanje niet zeuren. Hebben bijna niks gecreëerd.

1 juli 2018 om 23:07

Wie zeurt, als je mijn reactie leest zie je toch dat ik ook zei dat Spanje het heeft laten liggen. Rusland creëerde al helemaal niks. Als neutrale supporters willen we toch gewoon Spanje zien? En eerlijk is eerlijk, penalty is een penalty.

2 juli 2018 om 02:12

Op piqué vond ik ook geen overtreding. Daarnaast als die geen verdediger tegen over hem had dan had die de bal nooit kunnen spelen. Maar snap wel
Je gedachten omdat de armen van de verdediger hem wel blokkeert.
Tacktiek van Spanje was niet best, maar verdedigend stond Rusland ook goed.

2 juli 2018 om 06:43

@JvL-United: Ik ben niet met je eens dat Spanje terecht verloor. Ja de diepte werd veel te weinig gezocht. Beide ploegen speelde om niet te verliezen, en de neutrale toeschouwer verloor daar al helemaal mee. Om als coach maar te hopen op strafschoppen zoals Rusland al vanaf de eerste minuut deed is echt schandalig. Dan wordt het WK kijken echt tijdverspilling.

1 juli 2018 om 23:19

Trouwens, het was toch Makkelie die zei tegen Kuipers van "kom maar niet kijken, het is geen penalty." Toch? Ik bedoel, als de VAR twijfelt of denkt dat het een penalty is, zegt hij dat wel.

Ach die Spanjaarden staan bekend om hun temperament. Laten we maar weer een oogje dicht knijpen...

1 juli 2018 om 23:49

Net zoals de Fifa een oogje dicht kneep toen Marokko en Amrabat klaagde over de VAr na hun wedstrijd tegen Spanje? Oh nee, toen werd kritiek op de VAR beboet en kreeg Amrabat een waarchuwing.

2 juli 2018 om 02:19

Is Marokko beboet voor kritiek op VAR of voor situatie Ambrabat bij de eerste wedstrijd waarbij over en weer het een en ander is gezegd?
Die waarschuwing voor Ambrabat vind ik ook raar. Je kan op dat moment als speler ergens niet mee eens zijn. Hij geeft zijn mening op dat moment, niet handig natuurlijk want hij zocht echt de camera om zijn ongenoegen te uiten.

2 juli 2018 om 07:28

De marokkaanse bond heeft een boete gehad vanwege het feit dat Ambrabant zijn mening gaf over dr VAR

2 juli 2018 om 11:46

Nee, ze kregen een boete omdat 6 fans het veld op rende. Bij Amrabat was het slechts een waarschuwing.

Tja geen reden dit zelf schijtbakken voetbal gespeeld en Rusland wilt dan sws penaltys tja dan vraag je er zelf om voor zo’n loterij. Hierro is echt een mislukking geweest. Heeft een drama WK geleidt. Niks van de kwalificatie meer gezien zoals de masterclassen tegen Argentinie en Italie. Dom van Real en Lopetegui om voor het WK het bekend te maken maar al helemaal dom om hem dan te ontslaan voor iemand met 0 ervaring.

1 juli 2018 om 21:45

0 ervaring? Wat zeg jij nou. Hij heeft ervaring hoor. Weet precies hoe je moet falen in de Segunda division

1 juli 2018 om 21:53

Ah kom op, iedereen roept dat Spanje slecht heeft gevoetbald maar kom op, het is voor elke speler/team/land moeilijk om tegen een dubbel geparkeerd bus te spelen, zelf de Barcelona van Guardiola ging vaak onderuit tegen dat soort teams. Spanje scoort al sinds 2014 heel weinig en dan kan je dit verwachten, maar vind het overdreven dat iedereen roept dat het slecht was.

1 juli 2018 om 22:17

Kom op man het was waardeloos en ze Spanje speelde zonder enige risico. Elk bal ging weer breed of terug. Nooit werd Costa diep gestuurd of werd er risicovol vooruit gespeeld. En dat terwijl je denkt als er 1 land is die in de kleine ruimte risicovol kan spelen is dat Spanje wel. Nee het leek echt nergens op wat Spanje aan het doen was.

2 juli 2018 om 00:30

Je kan op zich wel zeggen dat er aardig gevoetbald werd, maar alle vier wedstrijden werden met de hakken over de sloot gewonnen of gelijk, niet 1 overtuigende overwinning. Het kan niet altijd een voetbalshow zijn dat weet ik ook wel, maar vier wedstrijden hangen en wurgen, dat is toch met dit materiaal echt beroerd.

2 juli 2018 om 00:43

Hangover, men vergeet dat Spanje vaak moeizaam haar wedstrijden heeft gewonnen. Zelf toen ze wereldkampioen werden scoorde ze maar 8 goals op 7 wedstrijden, niet echt overtuigend zou je denken.

Had Spanje maar beter moeten spelen dan hopen op kadootjes van Kuipers vanwege hun status. Volgende keer beter slechte verliezer!

Ja Ramos, weet je ook eens hoe het voelt.... je kunt hem niet altijd meekrijgen. Prima gefloten door Kuipers!

1 juli 2018 om 21:39

Zegt een barca fan😂

1 juli 2018 om 23:00

Je weet dat Ramos dit niet heeft gezegd he?

1 juli 2018 om 23:25

Ik heb echt een hekel aan die gastjes die reageren zonder de text te lezen. Als je reactie van ramos terug ziet, dan is hij alleen maar lovend over de tegenstander en zegt hij helemaal niks over de scheidsrechter.

Aldus een emotionele Spanjaard. Lichtjaren verwijderd van objectiviteit deze man. Claimen dat Spanje recht had op een penalty is lachwekkend, daar gebeurde helemaal niets.

Ach wie zit er op zijn mening te wachten. Kuipers heeft het geweldig gedaan. Spanje terecht uitgeschakeld. Kwam al met geluk in de volgende ronde.

Haha schijtbak van een scheids? Ik zag alleen maar schijtbakken en Poepbroeken bij Spanje, durfde niets en konden niets tegen powerhouse Rusland. Adios Spanje!

Spanje moet bekje dicht, marokko is 8 9 keer benadeeld in twee wedstrijden hoor je niks over. Penalty’s, kaarten, oneerlijk spel. Dus Spanje heeft niks te zeggen, gwn vliegtuig terug naar Madrid.

1 juli 2018 om 21:51

Marokko moet helemaal zwijgen! Die voelen zich altijd wel ergens om gediscrimineerd, zielig gewoon. On: Kuipers heeft prima gefloten, Spanje was slecht en Rusland verschrikkelijk!

1 juli 2018 om 21:55

Wat heeft Marokko hier weer te maken? Marokko was gewoon slecht, de Marokkanen dachten Algerije na te kunnen doen als op het WK in Brazilie maar dat werd hem niet, want het ging al mis tegen Iran. Spanje heeft ook geen reden om te klagen maar om nou Marokko bij te halen is gewoon zielig

1 juli 2018 om 22:08

Over marokko hoor je niks?😂 volgens mij hebben ze een brief naar de fifa gestuurd met momenten dat ze benadeeld zijn 😂😂

1 juli 2018 om 22:37

Marokko en Amrabat hebben een terechte boete gekregen voor hun zielige gedrag na de wedstrijd.

2 juli 2018 om 07:20

8 a 9 keer benadeeld ook echt?! Blijven we nu er elke dag nieuwe fouten bij verzinnen ofzo haha. Bovendien zwaar off-topic natuurlijk maar hou het a.u.b. gewoon bij de waarheid.

Kroatie choked helaas weer in de knock out fase en die Denen hebben dit WK nog geen minuut willen voetballen. Vreselijke wedstrijd!!

1 juli 2018 om 21:40

Oeps verkeerde topic haha

Ergens snap ik het. Een ander arbiter zou hier zomaar een penalty voor kunnen geven. Als niet voor Ramos dan voor Pique. Als je ziet wat voor penalty Nigeria krijgt voor licht vasthouden en wat voor penalties er niet gegeven worden aan Kane tegen Tunesie en Mitrovic tegen Zwitserland, dan is het gewoon willekeur als vanouds.

Wat een sneuneus zeg. Terecht geen penalty maar typerend Spaans theater nu er verloren is.

Kuipers gaat geen finale fluiten. Nigeria kreeg ook zo een penalty.

1 juli 2018 om 23:08

Nigeria was ook kwartfinale toch? Oh nee, andere wedstrijd, andere situatie. Niet te vergelijken dus.

Tegelijkertijd werd voor die 'overtreding' een echte overtreding op Pique gemaakt. Met twee handen aan shirt shirt omlaag getrokken toen hij wilde springen. Het verbaast me dat niemand het daarover heeft.

Toch blijft t bijzonder te zien dat een elftal uit de b categorie er nog steeds inzit. Als ik de wedstrijden zie kan ik er niemand op betrappen dat t zo is . Maar bijzonder vind ik t wel .

2 juli 2018 om 01:00

Misschien zijn de landen uit het zogenaamde "a categorie" wel niet zo goed als iedereen denkt of niet meer zo goed zoals ze vroeger waren. Best mogelijk dat er n het WK een schift komt in de hegemonie en dat het dan aan andere landen is voor de komende jaren.

zal het niet gewoon aan de nieuwe bondscoach legen staat er met geen elke ervaring en misschien waren de spelers ook niet van zijn verlang lijstje maar zonden voor het voetbal

Zie je maar weer eens wat voor slechte verliezers de spanjaarden zijn, te triest voor woorden dit.

Dan gaat ie nog zeiken, tja nu heb je eindelijk zo een gevoel, omdat jou spanje nde wedstrijd niet heeft kunnen omkopen net als real madrid. Dan lekker voor je

Ramos mag al blij zijnzijn dat hij in de achtste finale staat. Spanje tegen Iran en Marokko met veel geluk gewonnen

1 juli 2018 om 23:03

Waar was die legende toen de VAR in zijn voordeel was?
Had graag gezien dat Spanje doorging maar niet huilen als de VAR niet in je voordeel was een keertje.

Zoë zie je maar dat nu de FIFA een grotere rol heeft inuitdlagen van wedstrijden.

Volgens mij houdt iedereen elkaar vast dan is door laten gaan de enige optie. Prima gefloten door de scheids dus.

Kijk, dit is een puur voorbeeld van zure verliezers. Het is anders als je pisnijdig bent na een verloren wedstrijd door grove fouten van de arbitrage. Daarbij snap ik ook gewoon niet waarom die boosheid dan heel vaak verweten wordt.

Maar dit gedrag van de spanjaarden is in en in triest aangezien er totaal geen aanleiding was voor een penalty. Enkele agressieve spanjaarden hadden zelfs geel moeten krijgen voor hun gedrag bij het moment.

Is toch geen penalty , Ramos houd zelf ook vast en draait zich vrijwillig om en dan moet het pingel zijn?
Nee echt niet - slechte verliezer

Hahahah weet je wat ik belachelijk vind dat mensen geeneens het artikel hebben gelezen maar als een kind alleen de koptekst zien met daarbij een foto van ramos en Kuijpers. En deze zelfde mensen reageren hierop met allerlei verwijzingen etc. Schaam jezelf en neem de moeite om het hele artikel te lezen. Het gaat om een oud verdediger en niet om ramos!!

Wat n vent is zelf een galbak 1e klas en nu zelf lope zeike terwijl hij zelf ook vast hield?

2 juli 2018 om 02:05

Lees het artikel nog eens?

Als het van een Spanjaard komt, hoef je het niet serieus te nemen. Die zijn altijd fel wanneer het niet hoeft en vuil wanneer het ze uitkomt.

2 juli 2018 om 10:32

Als Spanjaard kan ik mij prima vinden in deze omschrijving. Oetlul.

Zo voel je ook eens wat Marokko in 2 wedstrijden heeft mogen voelen. Bewust de VAR niet geraadpleegd waardoor Marokko er uit ligt

Eindelijk ligt hij onder vuur 🍿

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
Marcos AlonsoVerdediger
AzpilicuetaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

855 fans
Verdediger, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 12 2 2 1
2020/2021 Real Madrid 15 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
Laatste voetbalnieuws

Ook Sergio Ramos in opspraak na gelekte tapes: ‘Of je verhoogt, of er komt shit’

Er zijn opnieuw verdachte gesprekken uitgelekt van Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond RFEF. El Confidencial bracht Whatsapp-berichten van Rubiales met Sergio Ramos naar buiten. De verdediger, toen speler van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren