Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dartssensatie Luke Littler neemt één Nederlander op in droomteam

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor dartssensatie Luke Littler.

De zestienjarige Engelsman heeft in samenwerking met Transfermarkt een droomteam samengesteld van spelers die hij zelf aan het werk heeft gezien. Littler, die deze week tot de finale van het WK Darts reikte, heeft plek ingeruimd voor één Nederlander.

In het doel staat Manuel Neuer. De Duitser ziet voor zich een verdediging bestaande uit Dani Alves, Sergio Ramos, Virgil van Dijk en Marcelo. N'Golo Kanté, Andrés Iniesta en Kevin De Bruyne vormen het middenrif. In de aanval wordt Wayne Rooney geflankeerd door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Het WK Darts heeft Littler geen windeieren gelegd. Het zestienjarige darttalent heeft met zijn finaleplek zo'n 230.000 Britse pond verdiend. Op Instagram zag hij het aantal volgers stijgen van 4.000 voor het toernooi naar 895.000 nu.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat je als voetballiefhebber vooral naar je eigen tijd kijkt hoor, maar hierin is wel duidelijk dat Littler nog wel een broekie is. Dit is geen "alltime sterrenelftal" als je niet verder teruggaat in de tijd dan Iniesta en Rooney. Van Dijk zou in mijn ogen bij lange na niet in de alltime sterrenelftal van alleen al Nederland komen.

5 januari 2024 om 10:24

Bij de post van transfermarkt wordt expliciet vermeld dat het het beste elftal is dat Littler zelf aan het werk heeft gezien.

5 januari 2024 om 10:28

Je kan Iniesta daarentegen volgens mij ten allen tijden opstellen. 4 Champions Leagues, 9 landstitels, 2x Europees kampioen en je team naar de wereldtitel geschoten. Maar Willem van Hanegem was vast beter inderdaad.

5 januari 2024 om 10:30

Wordt moeilijk een veel betere te vinden daar inderdaad.

5 januari 2024 om 11:00

Precies, dan is de naam "alltime sterrenelftal" dus ontzettend ongelukkig gekozen.

Eens over die verdomde Iniesta trouwens, die onze wereldtitelaspiraties in duigen schoot.

5 januari 2024 om 11:22

Buitenspelgoal. Dat was wel zuur.

5 januari 2024 om 11:34

Maar waar reppen ze dan over de naam "alltime sterrenelftal"? Of heeft VZ dat eerst opgeschreven en nu toch maar weer veranderd?

5 januari 2024 om 12:28

Waha dat laatste inderdaad spursfan96.

5 januari 2024 om 10:26

Die jongen is dan ook nog maar16 jaar oud, ergo een broekie... Wat had je dan verwacht? Dat hij Lev Yashin, Beckenbauer en Cruijff ging opnemen in zijn elftal?

Los daarvan stelt hij gewoon een prima elftal samen, waarbij hij zijn eigen clubvoorkeur (Man United) niet laat doorwegen.

5 januari 2024 om 10:44

Toen ik 16 was, had ik gewoon Puck van Heel en Garrincha in mijn droomelftal staan. En Luis Suarez, maar dan de oldskool Luis Suarez. Ik was echt een kennerrrrrr

5 januari 2024 om 10:27

Ik gok dat jij dan voor Stam en Koeman gaat

Vind het altijd lastig om spelers van nu te vergelijken met spelers van vroeger.
Het spelletje was heel anders en ik weet zeker dat sommige spelers van nu zouden falen in de tijden van vroeger, maar ook andersom.

5 januari 2024 om 10:27

Hij gaf volgens mij ook aan dat dit om de spelers ging die hij nog bewust heeft meegemaakt. Dan is dit ongeveer zo goed als het wordt, met uitzondering van Rooney (suarez, Lewa, Benz en Zlatan lijken me allemaal al betere spitsen) en van Dijk, daar had ik toch eerder voor Thiago Silva of Chiellini gegaan als iemand die hij nog bewust meegemaakt kan hebben.

5 januari 2024 om 11:00

Hoezo van dijk bij lange na niet in het sterrenteam van oranje? Wie was er beter dan, types als frank de boer?

5 januari 2024 om 11:02

Ik ben absoluut niet objectief (overigens is dat niemand) aangaande Virgil van Dijk maar ik vind het een te apathische verdediger en kan zeker wel een aantal betere opbouwers noemen dan hij ja.

5 januari 2024 om 11:05

Wie heeft het over de beste opbouwers?

5 januari 2024 om 11:14

Ik zeg dus dat ik Van Dijk niet de beste verdediger vind (apathisch) én ook niet de beste opbouwer en dus in zijn totaliteit bij lange na niet in het beste elftal van Nederland zou zetten. Jij begint over "types als Frank de Boer" en ik geef je uitleg.

5 januari 2024 om 11:31

Van Dijk is dit seizoen de enige verdediger in de PL die niet voorbij gedribbeld is (en zulke reeksen heeft hij in het verleden vaker gehad). Volgens mij is dat hoofdzakelijk je taak als verdediger. Dat hij minder goed opbouwt is iets van de moderne tijd en niet raar dat hij dat niet compleet beheerst, al kan hij er wel wat van hoor. Jullie doen net alsof hij ook compleet niet kan opbouwen, hij is daar ook afhankelijk van zijn teamgenoten die niet goed lopen of op juiste plek staan. Hij heeft geen de Bruyne voor hem dus hem daarop afrekenen is al niet zo fair. Nogmaals, nog niet voorbij gedribbeld dit seizoen.

5 januari 2024 om 11:37

Maar hoezo is Van Dijk geen goede opbouwer? Als ik Liverpool kijk zie ik hem eigenlijk geen foute pass geven, maar wel een heleboel crosspasses naar de buitenspeler die 9/10x nog aankomen ook. Tuurlijk is hij niet de beste aller tijden in het opbouwen, maar het is echt niet zo dat hij niet op kan bouwen. Verder is hij verdedigend ook nog altijd enorm sterk, al is het niet meer zo sterk als voor zijn blessure. Helpt dan wel dat Littler gok ik zomaar doelt op de Van Dijk van voor zijn blessure.

5 januari 2024 om 11:37

Dit is echt de grootste bullshit statistiek ooit. "Nooit voorbij gedribbeld". Als je net zoals Van Dijk altijd apathisch bent en nooit ingrijpt , dan snap ik dat je nooit voorbij wordt gedribbeld.

5 januari 2024 om 11:45

Myvision kennende moet de speler minstens een seizoen in een Ajax shirtje hebben gelopen.

6 januari 2024 om 00:52

Als je altijd achteruit loopt, word dat ook onmogelijk. Nogmaals, onmogelijk

5 januari 2024 om 11:04

Sinds eind jaren 90, sinds ik wat weet van voetbal, is Van Dijk op zeker wel de beste. Daarvoor Koeman (lijkt mij, maar ik kan me slecht inleven in die tijd) en verder?

De Van Dijk van nu en van voor zijn blessure bedoel ik dan natuurlijk. Absolute top wederom.

5 januari 2024 om 11:16

Jij vindt hem de beste, ik vind van niet haha. Dat is dus altijd zo bij zulke lijstjes. Ik zou Virgil van Dijk zelfs nu niet een onbetwiste basisplaats in Oranje geven, daar waar hij wel echt een goede periode doormaakt toegegeven. En eens over zijn periode van voor zijn blessure.

5 januari 2024 om 12:17

Myvision ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat als VVD bij Ajax had gespeeld je hem wel geweldig vond. Geen onbetwiste basisplaats bij Nederland? Kom op zeg.. je kan geen fan zijn van zijn manier van verdedigen hoor, maar hij is ontegenzeglijk wereldtop. Noem eens 5 betere verdedigers op het moment? En als hij niet onbetwist basis is bij Nederland volgens jou, zitten er in die lijst van 5 zelfs 2 Nederlanders die van dijk op de bank zouden kunnen houden.

Op één of andere manier is niet iedereen het erover eens dat zowel van Dijk als Frenkie wereldtoppers zijn. Iets wat ik echt niet kan begrijpen.

5 januari 2024 om 13:59

@pedri: Helemaal mee eens. Hiermee hebben we inderdaad de absolute top. En dan hebben we nog een Aké, Gakpo, Reijnders, Frimpong, Dumfries, De Ligt, Simons die er allen net één niveau onder zitten. We hebben echt wel een leuk elftal momenteel met Oranje!

5 januari 2024 om 12:05

Pedri had ook een redelijk opvallend team samengesteld, waarbij je je afvraagt of hij misschien een Spaanse tiener is die voor Barcelona speelt.

Deze gozer is een darter, maar van een voetballer mag je iets meer kennis verwachten. Hoe jong ook.

Ter Stegen
Alves
Pique
Ramos
Alba
Xavi
Busquets
Iniesta
Messi
Ronaldo
Neymar

Best opvallend dat een kerel uit 2007 Iniesta nog opneemt in zijn elftal. Echt super bewust heeft die zijn hoogdagen dan toch niet echt meegemaakt lijkt me.

Het zegt wel iets mooi over Iniesta natuurlijk.

5 januari 2024 om 10:28

Toch niet zo opvallend?
Er zijn zoveel mensen die spelers als Cruijf, Pele en Maradonna opnoemen terwijl ze die ook nooit hebben zien spelen (op videos na)

5 januari 2024 om 10:33

Het is een elftal van spelers die hij zelf heeft zien spelen. Ik moet trouwens wel zeggen dat Iniesta in mijn hoofd al eerder dan 18/19 naar Japan vertrokken was.

Maar als je er van uitgaat dat die kerel voetbal ietwat serieus volgt vanaf zijn 8 dan rekenen we vanaf 2015. En dat is toch eerder in de nadagen van Iniesta zijn carrière. En dan heb ik het over het absoluut waanzinnige niveau dat hij gehaald heeft.

5 januari 2024 om 11:01

Zelfs jonge mensen krijgen de topjaren van barca en Spanje wel mee hoor. Al kijkt hij ze later terug, dat kan toch ook.

5 januari 2024 om 14:06

Precies, dit is dan ook het bewijs dat hij eigenlijk helemaal geen 16 is.

Vind dit altijd zo'n nietszeggende elftallen. Die jongen was een jaar of 8 toen Iniesta en Rooney nog op een hoog niveau speelden. Op die leeftijd weet je net of er lucht of zand in een bal zit.

5 januari 2024 om 10:50

Ik was 8 toen ik fan werd (eerste jaar bij PSV) van Romario. 7/8 toen ik het EK 88 meemaakte en fan werd van verschillende spelers. Zo gek is dat toch niet?

5 januari 2024 om 15:12

Ik was ook tegen de 10 toen ik fan werd van Bergkamp bijvoorbeeld. Dat zijn dan spelers die je bijblijven. Toen liep ik ook nog vaak in mijn Ajaxshirtjes rond. En heb ik boven nog een Ajaxshirtje hangen trouwens zelfs, wat hier velen zal verbazen.

Maar ja: Zo jong al dingen meekrijgen van echte grootheden kan natuurlijk wel.

Vond dit eerst zo’n rare opstelling, niemand kiest ooit voor Rooney, niemand kiest ooit voor Kante, Maldini staat er normaliter vrij standaard in, etc etc, maar het bleek dus dat het ging om de spelers die hij zelf nog heeft meegemaakt. Dan is is dit vrij accuraat gok dat vanaf je 8e( 2015) tot nu dit wel de beste spelers waren. Tis dat je alleen basiself kiest, anders had je wellicht nog Zlatan,Buffon.Robben etc kunnen kiezen. Enige waar ik denk dat je wat beters kon bedenken is Rooney, al heb ik daar wel respect voor. Die gast had echt wat extra’s. Was niet bepaald moeders mooiste, klein met z’n 175 cm en zag er nooit echt afgetraind uit op het eerste oog, maar juist daarom was zo mooi dat hij zo goed kon voetballen. 300 g/a in 500 wedstrijden is dikke prima. Manu in die tijd was ook nog iets nostalgisch

5 januari 2024 om 20:52

Rooney was zo veelzijdig, die jongen heeft mijn hart (helaas) pas wat later veroverd. Ik kan echt van die jongen genieten met z’n uitstraling en zijn kwaliteiten. Zoals je zegt, dat matcht eigenlijk helemaal niet. Als ik kijk naar Littler z’n leeftijd, dan had ik wel Suárez neergezet ipv Rooney

Mooi elftal! Zegt toch wel iets over de status van Van Dijk in Engeland. In NL willen we toch vaak al te snel negatief zijn na een mindere periode (mezelf meegerekend).

Gewoon een goed elftal hoor! Zeker voor datgene wat hij heeft gezien. Van Dijk in het buitenland is veel groter dan wat we hier in Nederland zien. Maar goed die kerel is natuurlijk ook al jarenlang de steunpilaar bij Liverpool en vooral zijn 18/19 was een van de meest indrukwekkende seizoen, van wat ik heb gezien bij een verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren