wk2018

‘Feyenoord zou Frenkie de Jong moeten kopen, maar die kunnen ze niet betalen’

Zaterdag, 16 december 2017 om 17:12

Feyenoord kent een moeizaam seizoen. Na het behaalde kampioenschap, is de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst dit seizoen ver teruggezakt. In de Champions League werden de Rotterdammers kansloos uitgeschakeld en in de Eredivisie is de achterstand op koploper PSV opgelopen tot veertien punten. Oud-voetballer Jan Boskamp is van mening dat Feyenoord zich afgelopen zomer goed heeft versterkt, maar desondanks blijft het gat met de andere topploegen te groot. Hij zou graag zien dat Frenkie de Jong wordt aangetrokken, maar hij weet dat de Ajacied onhaalbaar is. De vijver waarin technisch directeur Martin van Geel moet vissen, is klein. Bekijk de volledige reactie van Boskamp in de video hieronder.Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door rbn_)

Ja ajax moet messi halen. Net zo logisch als dit zeggen.
Het gaat tussen spelers is te groot bij feyenoord.
Na berghuis heb je bilal.
Na jørgensen heb je kramer.
Die komen niet bij elkaar in de buurt.
En boetius vind ik gewoon geen aankoop van het niveau van een kampioen.
Larson moet op het middenveld voor creativiteit wat compleet ontbreekt.

16 december 2017 om 10:46

Die Boetius is zo matig, kon op een gegeven moment niet eens meer mee in de Eredivisie. Mislukt in Zwitserland en vervolgens door een leuk half jaartje bij Genk weer teruggehaald. Vervolgens iedereen weer lyrisch na de eerste 3 competitierondes en sindsdien wederom niks laten zien.

16 december 2017 om 11:15

Als je het hele interview bekijkt, dan zie je dat Boskamp best zinnige dingen heeft gezegd. Deze opmerking om Frenkie de Jong te halen zei hij met een flinke lach op zijn gezicht, was duidelijk met een kwinkslag bedoeld.

Hij gaf daarvoor als antwoord op de vraag wie hij een geschikte kandidaat zou vinden om Feyenoord te versterken, dat gemakkelijk is, maar gelijk heel moeilijk. Het budget wat de topploegen hebben, heb je als Feyenoord niet en dan moet je kijken naar spelers van 3, 4 miljoen. En ze in die categorie al versterkingen als Amrabat, Boëtius, Larsson en Berghuis hebben gehaald.

Daarna zei hij met een vette grijs met zijn bekende eigen humor en met wat Rotterdams cynisme, dat Feyenoord Frenkie de Jong zou moeten halen. Daarmee teruggrijpend op vraag, dat de makkelijk, maar ook moeilijk te beantwoorden is wie een versterking zou zijn met beperkte financiële middelen. Niks onlogisch aan zijn relaas.

Door in het artikel het citaat uit de context te trekken, lijkt het net of Boskamp een onnozele is en hij het serieus bedoelt.

16 december 2017 om 11:19

Feyenoord zal wel weer met Clasie op de proppen komen. Maar dat wordt net zo'n Boëtius verhaal. Bovendien heeft die totaal geen diepgang en dreiging richting de goal.

16 december 2017 om 11:36

Ik denk dat ze gaan scouten in de Nederlandse subtop of in België of Scandinavië.

Clasie werd dacht ik me te herinneren al in de zomer ter verhuur aangeboden, maar Feyenoord bedankte vriendelijk.

Boëtius is in principe creatief, maar lijkt door de zenuwen bevangen, zodra hij de Kuip betreedt. Lijkt wel of hij bang is om fouten te maken, neemt weinig initiatief en lijkt ogenschijnlijk te vrezen voor de hoon van het Legioen.

Larsson is ook creatief, maar ook een flegatieke momentenvoetballer. Ik krijg altijd het gevoel bij hem, dat hij hele delen van de wedstrijd met zijn gedachten afwezig is.

Het is niet makkelijk om een betaalbare, creatieve speler voor een luttel bedrag te vinden, ook met de concurrentie van meer vermogende clubs.

16 december 2017 om 11:36

Dubbelpost..

16 december 2017 om 11:44

Als ik El Bouchataoui bij Feyenoord O19 zie schitteren dan denk ik dat wij de juiste speler al hebben gevonden. Wat voetbalt hij onzettend makkelijk. Ik hoop dat hij op trainingskamp mee mag tijdens de winterstop en zijn visitekaartje achter laat. Misschien kan hij na de winterstop al zijn debuut maken. Hij heeft itt El Ahmadi, Amrabat en Vilhena wel creativiteit.

16 december 2017 om 17:16

Ik denk niet dat Feyenoord het in zich heeft om eigen jeugd te laten doorbreken op een positie dat niet rechts- of linksback is.

16 december 2017 om 18:32

Ik neem aan dat een handjevol hersencellen wel genoeg is om te begrijpen dat Boskamp dit niet serieus bedoelt. Anders ben je gewoon af. Boskamp is misschien niet de meest snuggere, maar die man heeft wel verstand van voetbal.

17 december 2017 om 00:43

dat moet je die jongen toch niet aandoen, hij kan toch niet er gelijk staan. ken hem niet en misschien wel een talent maar niet extreem anders was zijn naam al lang de revue gepasseerd. wat WVE zegt zit natuurlijk wel ene kern in. Berghuis (topper indien je tegen ploegen uit rechterrijtje speelt want tegen echte topploegen geeft hij niet thuis). heeft totaal geen concurrentie. op rechts geldt dat ook voor Larsson die mij wel wat tegenvalt maar met Bilal (gehaald voor 4,5 mio......en Boetius,,,,, gehaald voor 4 Mio.....) zijn complete miskopen. voor die bedragen samen had je ook een Bande kunnen halen maar die haalt Ajax nu al.... Achterin kun je prima een echte verdediger (schuurs,,,,, nee ook al gehaald door Ajax). of voorin een speler ala lozano maar die is van PSV (ook 9 Mio gekost).

Wat ik probeer te zeggen moet er niet eens naar het aankoopbeleid van Van geel gekeken worden? veel spelers gehaald maar niet de juiste.......veel geld aan verkeerde spelers uit gegeven. Tapia is niet van het Feyenoord niveau maar wel 3 Mio.....het geld wordt wel uitgegeven maar aan kwantiteit en niet aan kwaliteit.

16 december 2017 om 19:30

Geen spelt tussen te krijgen!

En KEA. Zou echt de perfecte cm zijn voor ajax. Ziyech laten aanvallen en frenkie ook. Kea ruimt het wel op. Dus inderdaad. Frenkie bij Feyenoord zal echt passen. Spelverdeler met kea en Amrabat of Tony erbij.

16 december 2017 om 10:41

Mooie ruil, beetje bijbetalen

16 december 2017 om 12:26

En jij bent Ajacied? Ga je schamen joh. El Ahmadi hoef ik nooit op mijn heilige middenveld van Ajax te zien. Respect voor wat hij kan en doet bij Feyenoord, maar het is een typische Feyenoordspeler. Geef mij Schone maar.

16 december 2017 om 14:10

Schone is een echte Ajacied. Kan heerlijk goed voetballen totdat er een goede voetballer tegenover hem staat die fysiek superieur is. En dat ben je al snel. Prima speler voor de Eredivisie, maar vanaf ploegen zo goed als Schalke heb je er weinig aan.

16 december 2017 om 17:40

Ging vorig jaar anders prima...

16 december 2017 om 18:08

O sorry hoor . Hij is voor mij een ware leider. Zo iemand is altijd welkom

Wishful thinking Jan. Is de Bamibal naar je hoofd geschoten ?

Qua creativiteit zou hij hele goed passen bij Feyenoord. Maar van flegmatieke spelers houden jullie toch niet ? Het moet toch niet-lullen-maar-poetsen-voetbal zijn. Nou dan heb je met El Ahmadi-Amrabat-Tapia-Beek-Vilhena de juiste voetballers...

Frenkie gedijt goed bij ons, is doorgebroken en gaat nu snel bijtekenen. Oranje is het eerstvolgende station !

16 december 2017 om 11:41

Valt wel mee. Die bamibal is duidelijk zichtbaar naar zijn buik afgedaald. Boskamp bedoelde ook juist, dat Frenkie de Jong halen wishful thinking was en zei het met een vette knipoog.

16 december 2017 om 13:20

Manmanman heb je wel gekeken? Je ziet toch dat dat niet serieus bedoeld was

Denk nog steeds dat Feyenoord niemand hoeft te halen maar dat het elftal anders moet worden ingedeeld. Amrabat, El Ahmadi en Vilhena vind ik alle drie dezelfde types, dat functioneert niet tegen ploegen die zich ingraven. Zet dan eens Berghuis, Larsson of van mij part Hansson er neer. Berghuis is de laatste tijd sowieso al meer aan het rondlopen, kijk bijvoorbeeld maar naar de goal vs Heerenveen. Geef hem een vrije rol als '10' en dan hebben wij met Boetius op rechts diepgang en iemand die snel een voorzet kan geven ipv telkens naar binnen kapt.

16 december 2017 om 11:53

Zo boeiend is het toch niet wanneer iemand ‘altijd’ naar binnen kapt? Zolang je een medespeler buitenom stuurt is er niets aan de hand. Robben is groot geworden met altijd naar binnen kappen maar gedijt niet als nummer 10.

16 december 2017 om 11:58

Klopt maar kijk eens hoe vaak Berghuis en met name Larsson diep gaan. Zelden. Tegen Heerenveen haalde Larsson telkens de bal bij Malacia op. Als je bovenstaande wijzigingen uitvoert dan heb je met Boetius wel diepgang.

Zal dit niet helemaal serieus hebben gezegd denk ik. Vindt Frenkie de Jong wel echt een leukespeler. Hoop dat et een grote word, maar in een Feyenoordshirt zal die echt nooit spelen. Alhoewel van Cruijff verwachtte ok niemand het..

Ja Feyenoord had Frenkie moeten halen. Niet nu, twee jaar geleden. Konden ze hem makkelijk betalen ook. Toen hebben ze zich echter niet gemeld. Nu is die onhaalbaar, toen echter niet. Zelfde met die schuurs die Ajax u binnen heeft. Die was betaalbaar voor zo ongeveer de hele top tien van de eredivisie. Begin van het seizoen werd Ajax keihard uitgelachen en was Feyenoord zogenaamd het goede voorbeeld. Toen overmars riep die Larsson is niet goed genoeg, was het arrogant en had hij zelf niets beters gehaald. Inmiddels zijn we een halve competitie verder, is Neres een van de meest waardevolle spelers van de eredivisie, die net zo makkelijk scoort als dat die assists geeft. En is Feyenoord verder weggezakt als in de afgelopen 5 jaar daarvoor. Veel Ajacieden riepen van te voren pas op met e subtop leegkopen, heeft Ajax jarenlang slechte ervaringen mee gehad en nu is het gat zogenaamd te groot...

16 december 2017 om 11:20

Feyenoord had hem met zijn frivole speelstijl niet eens opgesteld.

16 december 2017 om 11:23

Vind dit te makkelijk. Neres had vorig seizoen al de tijd om te wennen bij Ajax. Nog niet zo lang geleden vonden veel mensen, waaronder Sjaak Swart hem een miskoop. Nu is het opeens een topper. Larsson moet dan ook eventjes de tijd krijgen om te wennen.

En je hebt het nu over spelers vanuit de subtop naar de top maar daar heb ik nog steeds vertrouwen in. Zoals het er nu naar uitziet zal Tapia alsnog gaan slagen, net als Haps en Amrabat. St. Juste heb ik ook vertrouwen in maar hij moet even op zijn beurt wachten. Kijk ook hoe belangrijk bijvoorbeeld Jones en Toornstra waren in het kampioensjaar.zij gingen ook van de subtop naar Feyenoord.

Ik denk dat het niet door de aankopen komt maar dat Feyenoord het algemeen moeilijk heeft. Juist de spelers die Feyenoord zouden moeten dragen, doen dat niet. Denk aan ervaring van Jones, El Ahmadi, Vilhena en Jorgensen die laat op gang kwam. Heeft Feyenoord ook de pech dat Botteghin en vd Heijden geblesseerd waren al vind ik Van Beek en Tapia niet slecht presteren.

16 december 2017 om 11:34

Aan de ene kant zeg dat je tapia alsnog zal slagen maar als botteghin en vd Heijden weer fit zijn, wie gaat er dan spelen volgens jou?

16 december 2017 om 11:38

Ik bedoel meer dat Feyenoord pech heeft gehad dat juist beide verdedigers geblesseerd raakte. Mis je toch een hoop (kampioens)ervaring. Het voordeel is wel dat Tapia daardoor speelt, hij heeft minuten kunnen maken in de CL en speelde daar goed. Hij zal ongetwijfeld op het WK ook voor Peru spelen. Ik hoop en denk dat hij daarna verkocht zal gaan worden voor een heel leuk prijsje.

16 december 2017 om 13:12

Je gaat mij toch niet vertellen dat v/d Heijden een topverdediger is? Hij kon vorig seizoen meekomen omdat het middenveld alle vuile werk opknapte waardoor er minder druk op de verdediging kwam. Geloof mij, met de terugkomst van v/d Heijden word de verdediging er niet beter op. Ze missen een type Kuyt die ieder1 aan hun hand meenam.

16 december 2017 om 13:21

Waar heb ik gezegd dat vd Heijden een topverdediger is? Ik heb alleen gezegd dat Feyenoord wat dat betreft pech heeft dat juist 2 ervaren centrale verdedigers langdurig geblesseerd zijn.

16 december 2017 om 20:42

@rbn Neres werd beoordeeld op het gebrek aan minuten en niet op hetgeen wat hij in die weinige minuten liet zien. Die hoge effectiviteit was er namelijk altijd al, zelfs in de spaarzame minuten bij Bosz, maar dat was zogenaamd tegen de kleintjes. En dan nog wennen??? Larsson komt van de ene eredivisieclub bij de andere eredivisieclub. Ziyech kreeg ook tijd om te wennen. Twee wedstrijden!!!! En dan de spelers die het elftal moeten dragen doen dat zogenaamd niet. Kom op zeg, juist Larsson zou de aanval moeten dragen als Jorgensen het niet lukt. Juist een haps en sint juste zou je op terug moeten kunnen vallen. Het zijn geen A junioren. PSV floreert toch bij Lozano, Ajax valt toch gewoon terug op Wober. En laten we wel wezen, het is niet alsof Ajax en PSV ongenaakbaar zijn met super voetbal. Ajax heeft het vaak genoeg moeilijk, alleen lijkt de ondergrens hoger te liggen dan bij Feyenoord waardoor ze wat meer punten weten te sprokkelen. En tot slot, Toornstra en Jones waren zo belangrijk???? Jones wil ik je best geven, Toornstra zeker niet. Kea was mega belangrijk. Die zorgde ervoor dat het elftal weinig weggaf. Jorgensen was belangrijk met zijn assist en doelpunten. Elia was doorslaggevend op belangrijke momenten. En de backs waren voor eredivisiebegrippen van topniveau. Daarna komt pas een Toornstra.....

17 december 2017 om 15:49

Ik lees zoveel onzin dat het geen zin heeft om te reageren. Zoals bijvoorbeeld dat Toornstra niet belangrijk was. 14 doelpunten en 10 assists in 34 wedstrijden.

16 december 2017 om 12:57

Feyenoord verder weggezakt dan de afgelopen 5 jaar? Mijn hemel, het opportunisme viert ook weer hoogtij hier. In de zomer prees iedereen van Geel nog vanwege zijn daadkrachtige handelen.

Feit is dat veel van de aankopen het gewoon prima doen. Amrabat, Haps, St. Juste en Tapia is gewoon basismateriaal, dat ook nog ruimte heeft om door te groeien. Larsson is een twijfelgeval maar het is te vroeg om die jongen af te schrijven, je ziet echt wel dat hij kan voetballen. Je kan, zoals rbn terecht aangeeft, je twijfels zetten bij het balans op het middenveld, waar er een teveel is aan werkers en een tekort aan creativelingen, maar het is jouw statements zijn veel te kort door de bocht.

De grootste falers bij Feyenoord dit jaar zijn twee kernfactoren: de Technische staf, dat er totaal niet slaagt om vaste spelpatronen in het spel te laten slijpen en niet durft in te grijpen bij herhaaldelijke wanprestaties, daarnaast de 'vaste waarden' van vorig seizoen die nu zwaar door het ijs zakken (jones, Vilhena, Toornstra met name). Die twee zaken, met de nadruk op de eerste, staan nu de ontwikkeling van Feyenoord ernstig in de weg.

16 december 2017 om 14:41

Ben het helemaal met je eens. Feyenoord heeft heel goed ingekocht. Ik had haps graag bij ajax gezien maar feyenoord was sneller. Op 1 of andere manier lukt het nu ff niet bij Feyenoord. Er zit ook lijn in het spel. Ze hebben heel veel problemen in de verdediging gehad. Keeper is ook niet meer solidem ze hebben weinig goede aanvaller. Alleen jorgenson. Berghuis heeft niet het niveau. Hij heeft vorig jaar echt boven zijn kunnen gespeeld en zelfs toen vond ik hem niet goed. In tegenstelling tot veel ajacieden vind ik Neres niet zo geweldig. Hij is een beetje van het niveau tardelli.

16 december 2017 om 17:46

Geweldige reactie wat mij betreft, je geeft precies weet hoe ik erover denk. Amrabat zou trouwens prima in het rijtje typische Feyenoord-aankopen passen; een prima speler voor de eredivisie die je niet verder gaat brengen.

Ik vind Boskamp een sympathieke vent, die gewoon altijd realistisch kan kijken naar voetbal(op uitzonderingen na)

Hij zei het stukje met Frenkie ook met een lach, maar hij heeft wel een punt. Zo'n Frenkie zou bij Feyenoord zeker niet misstaan omdat ze creativiteit missen.

Uiteraard is hij gelukkig niet haalbaar en hoop ik dat hij verder doorgroeit en van grote waarde gaat worden.

Waar ik overigens wel denk dat Feyenoord mee moet oppassen is inderdaad teveel bij de sub-top winkelen. Dat kan natuurlijk wel eens goed gaan, maar vaak is in ieder geval bij Ajax gebleken dat totaal geen enkele garantie te zijn.

Als je dan als Feyenoord zijnde goed op het geld moet letten, kan je in mijn ogen beter een groot talent halen, en die uiteindelijk de kans geven.

Wat ik overigens ook afvraag is, hoelang het nog gaat duren voordat Feyenoord in ieder geval de 2e begroting van Nederland gaat krijgen? Ze zijn ook de 2e grootste club uit Nederland, en zouden dus veel vaker om kampioenschappen mee moeten doen.

Waar Ajax de laatste decennia zeer grote bedragen krijgen bij het verkopen van spelers, net zoals PSV zal ook Feyenoord dit moeten doen, om structureel bij de top aan te kunnen sluiten.

Want laten we eerlijk zijn, Feyenoord zou de 2e club van Nederland moeten zijn, en is echt de 3e, en het gat met nr2 is groot.

PSV doet het eigenlijk beter in verhouding dan Ajax met de middelen die ze hebben. Wel hoop ik dat Ajax de Arena koopt, en daardoor helemaal de lasten weghaalt. Ik denk dat het geld er inmiddels wel is om dat te doen.

16 december 2017 om 18:18

Vergis je niet in de lasten van een eigen stadion hoor. Onderhoud etc. Die grasmat van de Arena iedere keer vervangen alleen al is een fikse onkostenpost.

Ik ga niet mee in het downgraden van de spelers en hetgene wat we missen relateren aan het missen van creativiteit.

Wat we missen is beleving, pure beleving. Mentaliteit om door te bewegen, wat vorig jaar wel gebeurde en in sommige wedstrijden dit jaar ook. Als je soms de combinaties ziet, bijv. tegen Heerenveen daar kunnen de andere topclubs niet tegenop. Maar wat wil je als je uit nood nog geen 3 wedstrijden dit seizoen achter elkaar met dezelfde achterhoede heb gevoetbalt. Dan zijn er geen automatismes en kan je daar moeilijk op bouwen.

Ja er wordt minder gecreeerd dan vorig jaar, en ja ik vind dat Gio sneller moet wisselen (zeker tegen Heerenveen met de slappe larson). Maar het scorend vermogen afschuiven op de kwaliteit van de selectie of de tactiek is erg kortzichtig.


De selectie is top, en met een evengrote ziekenboeg als Psv/az en Ajax (al hebben zij grotere problemen gekregen afgelopen weken) hadden we gewoon veel beter gepresteerd en stonden we zeker in de top 3.

Wat een totale onzin. Ik hoef die gast niet bij Feyenoord te zien. Veel te licht. Labyad zie ik veeeeeel liever komen.

Steen papier schaar 😂😂😂😂

Als ze heel Ajax konden opkopen ging het vast stukken beter 🤣🤣

Alsof Frenkie dat ook zou willen..

Misschien beter gaan scouten en zelf opleiden

16 december 2017 om 17:32

Ja, gek toch dat minder lijkt te gebeuren?

Ik dacht dat Feyenoord voor Robin van Persie ging ? Die zou toch met de kerst overstappen ?
Ajax heeft Frenkie keihard nodig, dus die blijft lekker bij ons. Ik geef toe, als hij naar Feyenoord zou gaan zou Frenkie als Zuid-Hollander eerder in het ouderlijk huis zijn, maar dat speelt gelukkig geen grote rol.

Labyad, Van Persie en Clasie komen snel naar Feyenoord denk ik. Gustafson zal ook terugkomen en ik zie het wel gebeuren dat Guidetti volgend seizoen Jorgenson gaat opvolgen. Nelom, Kramer en Bilal zullen vertrekken en ik verwacht ook dat Jones of Vermeer verkocht gaat worden. Vd Heijden en Toornstra mogen van mij ook vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

41 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
2015/2016 Willem II 0 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Sporting Portugal wil Bas Dost ervan overtuigen om te blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren