Update: Braziliaanse back hint naar Ajax: ‘Mijn manager is al langs geweest’

Dinsdag, 13 juni 2017 om

Ajax haalde David Neres in de winter op bij São Paulo en de buitenspeler zou in Amsterdam weleens gezelschap kunnen krijgen van een voormalige ploeggenoot. De Amsterdammers, die donderdag de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar aankondigden, zouden namelijk concrete interesse hebben in linksback Júnior Tavares.

“Ajax bekijkt Júnior al drie maanden. Eerst kwamen de scouts en nu komt iemand met autoriteit naar São Paulo om een bod te doen”, vertelt zaakwaarnemer Fabiano Carpegiani in gesprek met Yahoo Esporte. Ajax heeft naar verluidt zo’n acht miljoen euro over voor de twintigjarige verdediger.

Scouts van de club bekeken Tavares onlangs in twee wedstrijden: “De respons die we kregen is dat wat ze zagen hen beviel”, gaat Carpegiani verder, die aangeeft dat zijn cliënt een gok waagde door vorig jaar te vertrekken bij Grêmio: “Júnior wedde op zichzelf door een drie keer zo laag salaris te accepteren en terug te keren naar de basis. Het project verliep vervolgens erg goed.” Tavares is een onbetwiste basisspeler bij São Paulo en kwam dit seizoen 25 keer in actie.

Update 13 juni 16.43 uur - Braziliaanse back hint naar Ajax: ‘Mijn manager is al langs geweest’
Júnior Tavares lijkt nog steeds in beeld te zijn bij Ajax. De Braziliaan, die naar verluidt zo’n acht miljoen euro moet kosten, heeft naar eigen zeggen onlangs een aanbod uit Amsterdam ontvangen. Zelf zegt hij echter niet bezig te zijn met een transfer: “Mijn manager Fabiano Carpegiani kreeg de aanbieding en is toen ook bij de club langs geweest. Mijn hoofd is echter in São Paulo en ik denk er enkel aan om de club te helpen. Ik werk altijd voor mijn ploeggenoten”, tekent Globo Esporte op.


Poll

Denk jij dat Ajax er goed aan doet acht miljoen euro uit te trekken voor een linksback?


Gerelateerd

114 reacties (laatste reactie door grasveld7)

Zou mooi zijn om weer een nieuwe linksback te hebben. Sinkgraven is niet goed genoeg en Viergever wil je niet het hele seizoen op lb. Nu nog een rb want Tete vertrekt en misschien ook Veltman.

1 juni 2017 om 17:05

Zeefuik.

1 juni 2017 om 17:07

Prima speler inderdaad: fysiek is hij meer dan in orde en technisch ook gezien hij een Ajax opleiding heeft. Weet alleen niet hoe het met zijn mentaliteit en spelinzicht zit.

1 juni 2017 om 17:11

Zeefuik back-up. Veltman en Tete verkopen. Nieuwe back halen die daadwerkelijk opkomt (Veltman nooit zien doen). Veltman mag ook blijven, maar die wordt niet meer beter en hoe hij gister ook weer een bal binnen hield en zo even een 1 op 1 weg gaf sloeg nergens op. Na 5 jaar maakt hij nog steeds dezelfde fouten. Niet dat hij het slecht doet, maar het blijft er in zitten helaas en je weet dat je dat gewoon 4 punten in de competitie kost en/of uitschakeling in Europa (kijk Lyon en Schalke uit maar terug). Kent zeker sterke fases, maar ik blijf gemengde gevoelens hebben bij Joel. Ene pot een 9 om dan weer een 3 te spelen.

1 juni 2017 om 17:16

Ja vol gas met twee opkomende backs is niet handig als je met dit middenveld speelt.

1 juni 2017 om 17:29

Zeefuik back-up, Tete behouden en Veltman weg. Nieuwe linksback en je bent klaar achterin.

1 juni 2017 om 17:53

Ik heb liever dat Tete een jaar bijtekent en blijft dan dat Veltman dat doet. Tete brengt aanvallend iets minder maar is verdedigend wel een stuk beter. Nja, vooral constanter. Zoals je zegt speelt Veltman de ene keer een 9 en de andere keer een 3, maar Tete speelt vrijwel altijd een 7 of hoger.

1 juni 2017 om 17:53

Tete gaat 100 procent zeker weg helaas. Nog maar 1-jarige contract en Raiola als zaakwaarnemer.

1 juni 2017 om 18:00

Misschien eens bij vi pieter zeart kijken waarom veltman speelt. Is verdedigend slimmer en verdedigt daarom beter.

1 juni 2017 om 19:27

Idd Zeefuik wordt de rechtsback. Maar als zowel Tete als Veltman vertrekken heb je idd ervaren rb nodig. Linksback Is geen overbodige luxe. Overmars lijkt overigens vroeger actie te ondernemen dan vorig seizoen.

1 juni 2017 om 19:41

Ik ben ook geen fan van Veltman en hoop zeker dat hij vertrekt, maar je kan geen voorbeeld geven van uitschakeling in de EL en dan vervolgens 2 wedstrijden noemen waar Ajax gewoon verder komt. Dat hij fouten maakt oké, maar het heeft geen uitschakeling opgeleverd.

1 juni 2017 om 19:44

3Ajax, puik hoe je dat omschrijft! Na al die jaren is hij nog steeds onbetrouwbaar, in tegenstelling tot Klaassen die ieder jaar stappen maakte. En dat heb ik nou dus ook precies met Veltman, en ik word dan weggezet als Veltman hater. 😧

1 juni 2017 om 19:46

Wve, zeg je nou dat Veltman slimmer en beter verdedigd? 😕

1 juni 2017 om 22:50

nigel de jong erbij zou wel gruwelijk zijn

1 juni 2017 om 17:18

Ajax heeft eigenlijk 3 linksbacks, of 0. Het is maar net hoe je t bekijkt. Sinkgraven riedewald en viergever zijn alle 3 geen echte linksback, maar speleb hier wel vaak. Als het aan mij lag zou ik doorgaan met project sinkgraven, die concureert met een nieuwe aankoop. Bijvoorbeeld deze tavares. Viergever Centraal verdediger laten spelen zodat je met De Ligt en Sanchez 3 basiswaardige CV's hebt. Ik ga er dus vanuit daf Riedewald vertrekt. Op rechts hoop ik dat Veltman een nieuwe stap maak, is overigens ook bijna de oudste. Dan kan Tete rechtsback en kan je Zeefuik doorschuiven of een nieuwe kopen. Bijvoorbeeld VD Wiel. En als Tete vertrekt overigens precies hetzelfde. Minn verdediging zou dus zijn ( ervan uitgaande dat De Ligt en Sanchez blijven en Tete en Riedewald vertrekken) : Links: Sinkgraven,Nieuwe aankoop Centraal: De Ligt, Sanchez, Viergever (Westermann/ Doukhi) Rechts: Veltman, Aankoop/Zeefuik

1 juni 2017 om 17:23

Hoop dat Ajax hoogma haalt als 4de CV. Prima speler bij heracles die over 1 of 2 seizoen met De Ligt een prima centrum kan vormen.

1 juni 2017 om 17:42

En ook nog Mitchell Dijks.

1 juni 2017 om 18:09

Dijks kan je beter verkopen want hij past niet in het spel en in Engeland speelt hij prima dus kan je hem nog slijten bij een Engelse club die wel 8m voor Dijks wilt betalen.

1 juni 2017 om 19:24

Zit er bij dijks geen optie tot koop in zijn contract? Waren zeer tevreden daar bij norwich. Genoeg geld in Engeland, dus 1+1=2 lijkt me. Riedewald weg en deze jongen halen. Kosten/winst nagenoeg gelijk en alles beter dan Riedewald. Dan sinkgraven en tavares linksback. Ziet er goed uit!

1 juni 2017 om 18:23

Ik heb dat gevoel ook haha heerlijk

13 juni 2017 om 22:28

Ik moet zeggen dat ik nooit fan ben geweest van veltman maar het lijkt of het kwartje eindelijk is gevallen, hij speelt de laatste tijd echt goed.

Kan iemand iets meer informatie geven over deze speler?

1 juni 2017 om 17:04

Zeer aanvallende back, vermoed dat hij tot voor kort een linksbuiten/linksmidden is geweest met degelijke techniek van wat ik kon beoordelen, heeft Sao Paulo bijna niets gekost vorige zomer (ze hebben 70% van de transferrechten gekocht meen ik) en kunnen er nu geld aan verdienen. Denk trouwens wel dat het genoemde bedrag hoger ligt dan wat Ajax in gedachten heeft, zou me verbazen als ze zoveel geld neerleggen voor een back uit Zuid-Amerika.

1 juni 2017 om 17:10

Hij doet me echt heel veel denken aan Marcelo van Real Madrid. Goede actie in huis en een hele goede voorzet. Verder is hij ook niet de kleinste, wat ik persoonlijk een groot voordeel vind.

1 juni 2017 om 17:12

Hij staat bij Sao Paulo wel extreem diep altijd, ben benieuwd of dat door de tactiek van Sao Paulo is of dat het echt zijn natuurlijke drang naar voren is (wat ik wel denk) vorige winter was er Interesse in Arana die ook al aanvallend ingesteld was terwijl voor op rechts Rodi Ferreira vaker langs kwam (die is extreem aanvallend ingesteld)

1 juni 2017 om 17:21

Júnior Tavares is 178 cm lang speelt bij Sao Paulo en heeft een contract tot juni 2019.

Sao Paulo kan voor 80 procent eigenaar van de speler worden en heeft dan totaal 440.000 euro betaald aan Gremio, ze maken dus een stevige winst zou dus zeker niet verder gaan dan de 8 miljoen die Ajax maximaal wil betalen.

Lijkt op het oog een prima aankoop, maar dat moet je altijd afwachten.

Linksback positie is wel nodig maar ken de speler niet

De linksbackpositie is nog zwak bezet bij Ajax, dus daar doen ze wel goed aan om een nieuwe linksback te halen. Voor de rest is het afwachten wie er weggaan, om die namen weer te vervangen.

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Wel goed dat Ajax al zo vroeg actief is op de markt!

Ik mag niet hopen dat dit waar is. Er loopt zoveel talent rond en dan een speler kopen voor 8 miljoen. Ik heb de aankoop van Neres ook nooit begrepen. Terwijl je Kluivert en Cerny hebt rondlopen.

1 juni 2017 om 17:01

Cerny is te min voor Ajax 1 man.

1 juni 2017 om 17:02

Kluivert goed indd, maar met Neres heb je meer keuzes voorin. Heb je enig idee hoe matig de vleugels waren voor de winterstop?

1 juni 2017 om 17:06

Cerny bezit meer talent dan Kluivert imo, dat zal hem niet per se verder brengen maar dat Cerny het talent heeft om een belangrijke speler voor Ajax te worden staat voor mij vast. Heeft een minder jaar gekend door een rugblessure en nogsteeds waanzinnig veel rendement, zou hem niet afschrijven nog.

1 juni 2017 om 17:13

Ik schrijf hem niet af, maar op hem kunnen we echt niet rekenen. Dat hoog rendement behaald hij never @ Ajax 1. Doet me denken aan Zivkovic die ook lijkt te verkassen. Talent, maar that's it.

1 juni 2017 om 17:21

Is lastig te zeggen of hij dat rendement bij Ajax 1 niet zou halen, in een jaar waar je een groot deel met een rugblessure speelt bijzoveel doelpunten betrokken zijn is voor iemand van 18-19 (dat was hij dit seizoen, zal komend seizoen 20 worden) gewoon zeer goed. Lijkt wel gefrustreerd te zijn om in Jong Ajax te moeten spelen als je het afzet hoe hij bij Tsjechië o21 speelt, daar haalt hij ook een hoog rendement en lijkt hij ook gelukkiger te zijn.

1 juni 2017 om 17:26

wolterx,

Niet alleen de rugblessure speelde hem parten, binnen Ajax wilde men dat hij bij een gastgezin bleef.

Cerny wilde hoe dan ook op zich zelf wonen en zijn daarna behaalde scores gingen op vele terreinen achteruit.

Kan een zeer goede voetballer worden, maar het lijkt er een beetje op dat hij niet de juiste mentaliteit heeft.

Hopelijk gaat het kwartje nog bij hem vallen.

1 juni 2017 om 17:38

Leeuw, dat is iets wat door Jongkind is gezegd meen ik, vind het lastig dat op waarde te schatten omdat hij nietmeer zo dicht op de spelers zit als eerst. Wil niet zeggen dat het niet waar is maar om het nu direct als reden te zien terwijl hij in ook blessures en verlies van plek in de selectie had ervaren is me iets te makkelijk. Net zoals zeggen dat de invloed van Gudelj op Cerny te groot is geworden, het kan best zo zijn maar lijkt me voor buitenstaanders moeilijk te constateren.

1 juni 2017 om 20:00

Wolterx,

Was o.a. ook Jongkind, tevens gaf ik bij mijn eerste zin ook zijn rugblessure aan als reden waarom het niet helemaal ging zoals hij het zelf graag ziet.

Of het een beetje van beiden was is voor ons inderdaad wat lastig in te schatten, ze kunnen moeilijk iemand de hele dag op hem zetten.

Hoop dat hij het alsnog gaat redden, vind hem eigenlijk net als Younes te weinig oog hebben voor zijn directe omgeving.

Neres heeft dat overzicht wel, we wachten de ontwikkeling wel af.

1 juni 2017 om 23:58

Neres lijkt iets te hebben wat we al jaren niet bij Ajax zien en dat is de timing om diep te gaan. Het is natuurlijk allemaal wachten, hopen dat hij zich settelt en tot bloei komt. Overigens kan Kluivert met Younes concurreren en Cerny met Neres. Het mooie is overigens dat alle 4 verschillende typen spelers zijn, wat je in een wedstrijd toch ook meer keuze geeft.

2 juni 2017 om 07:50

Inderdaad ben onder de indruk van Neres zijn loopacties en doet dat koppelen aan een goede basistechniek en rust voor het doel. Ik zie waarom Ajax er geld voor neer heeft gelegd, mits de juiste begeleiding en ontwikkeling zie ik daar echt een goede speler in.

1 juni 2017 om 17:10

Een linksback hebben we toch nodig.

1 juni 2017 om 17:16

Kluivert doet het nu goed, maar die zal zijn dip ook nog wel krijgen, zoals iedere talent. Een beetje concurrentie was niks mis mee. Ik ben zelf overigens helemaal niet zo'n fan van Kluivert zoals de meeste hier wel zijn. Ik vind het ern beetje een draver. Maar ik wordt graag van mijn ongelijk bewezen

1 juni 2017 om 17:30

En welk talent moet er dan op linksback? Want Ajax heeft echt geen een speler in de selectie die een echte linksback is.

2 juni 2017 om 08:28

Dat jij de aankoop Neres niet begrijpt, begrijp ik dan weer niet.
Je hebt op de flanken de volgende: Kluivert, Younes, Cerny, Muric/traore... Waarbij Muric duidelijk tekort komt en Cerny lijkt te stagneren..... Dan is het volgens mij logisch dat je dan nog een flankspeler haalt..... Ajax speelt normaliter 50+ wedstrijden, dan red je t niet met 3 flankspelers, zelfs 4 vind ik wat karig bij een lange blessure heb je namelijk een klein probleem....
Nou kan je die 5e opvangen door eventueel bij nood Nouri daar te zetten, maar zeker niet als 4e flankspeler...

13 juni 2017 om 17:18

Als ze het bij Ajax maar snappen dat vind ik een stuk belangrijker

Ik heb t gevoel dat Ajax nu flink gaat doorpakken en dat de volgende fase in de JC revolutie is aangebroken: hele sterke lichting en extra investeringen voor de compleetheid. Komen mooie jaren aan!

1 juni 2017 om 17:01

Ik heb ook dat gevoel. Alleen heel belangrijk om de juiste aankopen te doen dan

1 juni 2017 om 17:17

Een linksback lijkt me een juiste aankoop. Sinkgraven gewoon te licht voor die positie. Viergever hoort in het centrum.

13 juni 2017 om 17:49

Vergis ik me of speelde Sinkgraven niet slecht als linksbuiten?

1 juni 2017 om 18:27

Dat is wel erg op de zaken vooruit lopen. Neres doet het goed, maar niet uitzonderlijk. Deze Tavares is wellicht een talent, maar moet hier straks wennen aan van alles en nog wat. Waarom dan geen Haps bijvoorbeeld? Niemand kent deze speler en jij ziet nu direct de volgende fase van de JC revolutie.

13 juni 2017 om 18:34

Johan Cruijff had al aangegeven, tijdens het buitenspel zetten van Jonk, niet meer achter het beleid te staan en gevraagd dat ze zijn naam niet langer meer zouden misbruiken.

Als reactie op de poll: ik denk zeker van wel, maar ik vind het ook weer raar om die 8 miljoen aan deze speler uit te geven. We hebben het over een 20-jarige linksback die nog niet zoveel ervaring heeft maar ook geen toptalent is

1 juni 2017 om 17:21

Hoezo is het geen toptalent? Ken deze speler verder niet.

Ken de speler niet. Wel hebben we een back nodig. 8 miljoen ? Prijzig, maar als Ajax het kan betalen why not. Mooi om te zien dat men de selectie vroeg op orde wilt hebben.

Ken m niet maar wie weet!! Marc durft te investeren! Soms heb je een slechte investering maar meestal zijn Marc zn investeringen heel goed gebleken (dolberg, ziyech, sanchez) er komen mooie jaren aan! Mits t een beetje bij elkaar blijft

Ajax gaat wederom de portemonnee trekken. Ik geef ze groot gelijk, want ze hebben een gigantisch budget en de prijzen droogte is voor een club als Ajax te lang.

1 juni 2017 om 17:08

Geen fysieke prijs. Toch beste jaar sinds 2004 voor ajax

Juist Ajax!

Een nieuwe LB is dan ook echt welkom, geen gekke investeringen meer doen op posities die al bezet zijn, maar nadrukkelijk kijken waar het werkelijk nodig is, dat was een aantal jaren geleden wel anders.

Ken deze jongen verder niet, maar het scoutingsnetwerk van Ajax werpt de laatste tijd ruimt zijn vruchten af en ze hebben er (volgens de media) 8 miljoen voor over, dus heb er dan ook alle vertrouwen in dat het een aanwinst zal zijn voor de selectie van aankomend seizoen.

1 juni 2017 om 17:11

Hoezo werpt de scouting de laatste jaren ruim zijn vruchten af? Omdat ze Sanchez hebben gehaald? De rest is namelijk nog niet zo heel bijzonder bezig gezien de transfersom (cassierra en Neres), terwijl wij de overige spelers niet zo heel onbekend waren (ziyech, Westermann en Traore)

1 juni 2017 om 17:24

Inderdaad, ik dacht dat de scouts van Ajax alleen naar studio sport keken. Hopen dat ze nu de ogen hebben geopend en spelers halen uit het buitenland die iets toevoegen.
Cassiera en Neres heb ik nog niet afgeschreven.

1 juni 2017 om 17:39

Master D, ooit gehoord van Milik, Younes, Dolberg?

1 juni 2017 om 18:19

Onana, Sanchez, Younes en Dolberg zijn alle 3 door de scouts bekeken voordat iemand ze hier kende en staan nu hun mannetje in het eerste. Dan heb je nog een De Jong die eraan komt en had je hiervoor nog Milik, El Ghazi, Bazoer en Fischer die je vele miljoenen hebben opgeleverd, dan kan je toch wel stellen dat ze iets hebben opgeleverd ookal was niet alles raak.

1 juni 2017 om 18:27

@arsen(e)al

In dezelfde periode waren onze scouts ook heel creatief studio sport aan het kijken met Gudelj, Dijks, Heitinga, Sinkgraven, Zimling, Zivkovic en Viergever. Kortom zo heel bijzonder zijn onze scouts nu ook weer niet. Minimaal het dubbel aan miskopen is binnengehaald.

1 juni 2017 om 19:36

@master D. En je noemt die allemaal flops? Gudelj deed het gewoon goed bij ajax voordat Bosz kwam. Paste niet bij Bosz en Hij dacht dat hij vedette is. daarnaast nog aardig bedrag voor terug gekregen. Zimling en heitinga kosten niks, Dusjahh wat verlies je er op. In het veld niks, buiten veld wel van warde geweest. Sinkgraven ws miss te duur, maar is enorm gegroeid dit seizoen als back en kan alleen maar beter worden. Komt er nog wel. Zivkovic is niet geworden bij ajax, was enorm talentvol, logische aankoop dus. Zelfs als ze nu verkopen maken ze nog winst. Dat je viergever noemt is nog ergste. Een van beste spelers dit seizoen en liet het vorig seizoen al zien als hij kans kreeg. Koste ook geen drol. Jij moet of je verwachtingen terugschroeven of niet zo overdreven spelers als flop noemen.

Ik vind dat een club als Ajax geen 8 miljoen voor een back moet betalen. Dat soort spelers hoor je te kunnen opleiden en anders haal je een goedkopere om de tijd te overbruggen tot je een back uit de jeugd hebt klaarstaan. Met Dijks, Sinkgraven, Viergever en Riedewald heb je genoeg opties voor deze positie en hoef je geen 8 miljoen uit te trekken ondanks dat het allemaal niet top is.

1 juni 2017 om 17:10

Riedewald en Dijks vertrekken toch wel 90 procent zeker lijkt me.

1 juni 2017 om 17:10

Een linksback loopt er totaal niet rond in de jeugd, ja misschien Bakker maar die heeft op LCV meer toekomst denk ik, zou op linksback een Dijks kunnen worden (lees: een speler die veel op kracht opkomt, heel lang is voor een back) maar er zit geen echte aanvallende linksback in de opleiding zoals Junior Tavarez is.

1 juni 2017 om 20:32

En sevastano dan? Hoor ik weinig meer van

1 juni 2017 om 21:34

Blessure gehad toen hij net door leer te komen, is heel ver terug geworpen erdoor en is er nog steeds niet van terug gekomen (op niveau, is wel fit) mede door het lage aantal wedstrijden, lijkt me op weg naar de uitgang als Bakker in Jong Ajax komt.

Zou Maxwell nog een jaartje bij Ajax willen zien spelen.

1 juni 2017 om 17:49

Maxwell heeft een punt achter zijn carriere gezet

Wel jammer voor Sinkgraven. Die is ook voor tegen de 10 miljoen gekocht en vond dat hij het best prima deed op linksback.

1 juni 2017 om 17:52

Schuift misschien wel door naar het middenveld (?) Misschien verrast hij daar wel na een seizoen verdedigen..

14 juni 2017 om 07:26

@asroma8

Uhh.. Sinkgraven koste geen 10 maar 7 miljoen, toch een groot verschil. Dat geheel ter zijde, Daley is geen LB maar een middenvelder/aanvaller. Mocht hij ook aankomend seizoen niet gebruikt worden op die positie, lijkt het me beter om hem een jaartje te verhuren.

Ze kunnen beter Haps halen voor dat geld. Oog goedkoper in salaris

1 juni 2017 om 17:19

Haps vind ik niks voor Ajax. Laatste half jaar zeer zwak van hem. Beter deze gast want misschien verkoop je hem nog voor 30+m.

1 juni 2017 om 17:21

AUB niet, vind Haps echt helemaal niks voor Ajax. En daarbij zijn de resultaten uit het verleden met spelers van AZ uitermate teleurstellend.

1 juni 2017 om 17:34

Dat klopt ook. AZ spelers zijn gewoon niks voor Ajax. Op een of andere manier halen ze hun niveau nooit bij Ajax.

14 juni 2017 om 00:18

Viergever komt toch van AZ

Aangezien Ajax op het moment geen linksback heeft is logisch dat ze hierna op zoek zijn. Een LB die er direct staat mag best 8 miljoen kosten voor Ajax.

Elders las ik dat Sao Paulo slechts 50% van de transferrechten in bezit heeft. Dat zou dit wel een lastige transfer maken. 8 miljoen lijkt me zo ongeveer het maximale wat Ajax voor een back kan en wil betalen. Dat valt nog te billijken als je daar alle transferrechten voor krijgt, maar als je 8 miljoen voor 50% moet betalen lijkt me dat toch veel. Ik ga er vanuit dat Ajax volledig eigenaar van de spelers wil zijn en niet naar de pijpen van vage makelaars wil dansen, dus dat zou het wel een heel dure grap maken.

1 juni 2017 om 17:22

Ik meen dat ze 70% van de rechten hebben, die overige 30 zal door Sao Paulo eerst overgenomen worden voor hij aan Ajax verkocht zal worden (zo beweerde iemand net)

Ik juich dit zeker toe. Misschien dat Neres ook beter presteert als hij een landgenoot in het team heeft. Hopelijk kunnen we hem binnenhalen.

Zag dit gerucht inderdaad ook al op meerdere sites al voorbijkomen. Ik hoop sowieso dat Ajax een extra linksback aantrekt, zeker als Riedewald vertrekt en ik verwacht eigenlijk ook wel dat hij zal vertrekken, terwijl Dijks waarschijnlijk niet in de plannen van Bosz zal voorkomen en dus ook verkocht zal worden en de kans is best groot dat Norwich City Dijks definitief binnenhaalt, want er zit volgens mij een optie tot koop bij.

Sinkgraven heeft het dit seizoen telkens beetje bij beetje steeds beter als back gedaan, maar toch heb ik liever een echte back als linksback. Sinkgraven kan eventueel bij nood (of Viergever) als linksback fungeren, maar deze Tavares zie ik graag komen als nieuwe back/

Ik heb het de laatste jaren al vaker aangegeven en eindelijk lijkt Ajax zich ook op de markt in landen als Brazilië, Argentinië, Colombia, Mexico, etc. etc. te begeven en ja, er zit natuurlijk een risico aan om spelers uit dat soort landen te halen, maar dat heb je in principe bij elke aankoop en ja, Cassierra is tot nu toe nog geen succes en met de komst van Huntelaar wordt het niet makkelijker voor hem, maar ik heb wel vertrouwen in Cassierra, terwijl Sánchez een zeer sterk en goed eerste seizoen achter de rug heeft en Neres is (eigenlijk net als Cassierra) vrij rustig gebracht, maar heeft wel meer speelminuten mogen maken als Cassierra en in de minuten die Neres kreeg, heeft hij zeker een vrij goede indruk gemaakt en ook in hem heb ik uiterst veel vertrouwen.

Van Tete, Veltman en Klaassen verwacht ik eigenlijk, dat ze net als Riedewald, ook zullen vertrekken. Veltman zou ik niet erg vinden, Klaassen is toe aan een nieuwe stap, Tete zou ik wel jammer vinden, net als Riedewald, maar ik denk dat zowel Tete als Riedewald weinig perspectief zien onder Bosz en deze zomer dus zullen vertrekken en als zowel Tete als Veltman dan ook nog vertrekken, dan zie ik graag nog een extra rechtsback komen en dan laten rouleren/concurreren met Zeefuik, terwijl ik ook zou proberen om Nigel de Jong terug te halen, zeker als Klaassen vertrekt.

En ja, Nigel de Jong is een hele andere speler als Klaassen, maar dan zou ik op het middenveld met van de Beek, Ziyech en Nigel spelen en dan laten rouleren met Schöne, Frenkie de Jong en Nouri en ik zou dan dus met van de Beek vanaf rechts op het middenveld spelen, Ziyech centraal (als nummer 10) en Nigel links en dat Nigel en van de Beek dan het 'vuile werk' doen en Ziyech zich dan ook wat meer kan focussen op het aanvallen en in mijn ogen is het middenveld dan ook echt uitstekend in balans, want van de Beek zal de harde werker zijn, Ziyech de spelverdeler die ook hard werkt en Nigel de leider/aanjager op het middenveld, die niet vies is om een (vieze) overtreding te maken.

In de aanval zou ik dan op de vleugels gaan rouleren tussen Younes (die ik vanaf rechts zou laten spelen), Kluivert, Neres en Cerny en in de punt zou ik dus rouleren tussen Dolberg en Huntelaar en in de verdediging kan je op rechtsback dus rouleren met Zeefuik en dus de nieuwe aankoop (kan niet zo gauw bedenken wie), want van Veltman en Tete verwacht ik dus dat ze zullen vertrekken, centraal kan je rouleren met onder andere Sánchez, Viergever en de Ligt en op linksback kun je rouleren tussen Tavares en Sinkgraven (kan dus ook eventueel op het middenveld uit de voeten), want van Riedewald verwacht ik dus ook dat hij zal vertrekken.

Zie opstelling: op rechtsback heb ik dus Zeefuik neergezet, maar die zou ik dus laten rouleren met de eventuele nieuwe aankoop en dat zou ik dus bij veel van de basisspelers doen, het rouleren.

Onana
Zeefuik
Sanchez
Viergever
Tavares
vd.Beek
Ziyech
N.de Jong
Younes
Dolberg
Kluivert

Dat gaat fout daar in Adam! Haal geen dure Zuid-Amerikanen die aanpassings- en cultuurproblemen opleveren. Kijk in eigen keuken! Dit is wanbeleid en mismanagement!

1 juni 2017 om 17:36

In de jeugd bij Ajax loopt er eigenlijk niet echt een goede linksback rond en in de rest van de Eredivisie heb je ze eigenlijk ook niet echt. Misschien Haps van AZ, maar die vond ik de laatste maanden ook wel een beetje minder spelen en tegenvallen en AZ heeft in het verleden wel genoeg verdiend aan Ajax, met oa el Hamdaoui, Sigthorsson, Gudelj, de Zeeuw, Viergever, etc. en niet allemaal waren echt een heel groot succes bij Ajaxðÿ˜…ðÿ˜‹.

El Hamdaoui verdween totaal uitbeeld na problemen met de Boer, Sigthorsson had te maken met veel blessures en als hij speelde, dan speelde hij niet goed, de Zeeuw was in z'n 1ste seizoen erg goed en ging toen mee naar het WK van 2010, kreeg toen tegen Uruguay een schop in z'n gezicht en sindsdien ging het ook alleen maar achteruit met de Zeeuw, Gudelj speelde in z'n 1ste seizoen bij Ajax niet goed, maar ook niet slecht, maar hij dacht van zichzelf dat hij Cristiano Ronaldo ofzo was, terwijl Viergever dit seizoen toch echt wel een goed seizoen had en een basisplaats heeft veroverd.

1 juni 2017 om 20:54

Dumfries.maar Rotterdam naar Adam ligt gevoelig

1 juni 2017 om 23:14

Dumfries is een rechtsback, maar nu je het zegt: indien Tete en Veltman allebei vertrekken, lijkt Dumfries mij een uitstekende kandidaat. Heeft dit seizoen een goede indruk bij Sparta gemaakt en is volgens mij pas 20 of iets in die richting. Potentie om beter te worden heeft hij ook.

Zou mooi zijn als ze de backposities inderdaad gaan versterken. Rodi Ferreira overigens, 19 jaar en al 40 wedstrijden gespeeld in het eerste van Olimpia (rechtsback) en Saul Salcedo, 19 jaar en 49 wedstrijden + 5 goals (verdediger van Olimpia).

Ben benieuwd of dit klopt. Overmars legde eerder deze week nog uit van hoge betalingen als die voor Neres geen gewoonte te willen maken. En 8 miljoen voor een linksback uit Brazilië is aanzienlijk, daar koop je een spits die er 20 intrapt bij een Nederlandse subtopper voor. En onder dat bedrag heb je ook Haps van AZ wel, daar zou ik dan eerder voor gaan.

Vind wel dat Ajax goed door pakt. Overmars zet het PSV van Brands toch mooi voor lul hier. Nota bene Brands dacht nog iets positiefs uit het dramatische seizoen te halen door te zeggen dat de club een voorsprong zou hebben ten opzichte van de concurrentie waar het ging om de inrichting van de selectie voor het volgende seizoen. Ajax en Feyenoord waren nog volop bezig voor de prijzen, was de gedachte, terwijl PSV al rustig verkennend werk kon doen voor de transfers deze zomer. En ziehier! Nog maar een week geleden speelde Ajax de finale van de Europa League en ze leggen Huntelaar al vast. Met nota bene de aantekening dat hij tweede spits wordt!

Dan heb je toch zitten slapen? Huntelaar had een goede kans om bij PSV eerste spits te worden! Maar los daarvan is het bizar stil rond Psv. Terwijl volgende maand de club alweer aan de bak moet. Met al het voorwerk dat PSV zegt te hebben kunnen doen al tijdens het lopende seizoen, mag je toch verwachten dat Brands ook eens met transfernieuws komt, of dat er tenminste geruchten over interesse verschijnen.

1 juni 2017 om 19:01

Er zijn rondom Ajax best veel geruchten voor zo vroeg in het transferwindow, Huntelaar ligt dan al vast. Junior Tavarez, Rodi Ferreira en Doan zijn allen meermaals bekeken terwijl ook Wober, een back van Lens (weet zijn naam nietmeer) en Morutan (oa Brugge en net als bij Doan ook interesse van PSV geweest) wat een net 18-jarige middenvelder uit 1999 is (volgend jaar dus tweede jaar A) terwijl ik verwacht dat ze nog een spits van rond de 16 zullen aantrekken om verlies van Redan op te vangen. Is ook eens fijn dat Ajax al vroeg aan de slag lijkt, hopelijk is de selectie compleet bij ingaan van voorbereiding en verkopen ze daarna enkel voor niet te weigeren bedragen of spelers die geen uitzicht meer hebben op het eerste elftal (zoals een Westermann)

1 juni 2017 om 19:37

Volgens mij mis je mijn punt: het verbaast mij niet dat er geruchten rondom Ajax zijn - logisch: Europa League-finalist die zich voorbereid op het vertrek van spelers en zich daarnaast wil versterken voor een evt. seizoen in de CL - maar meer dat er rond PSV geen roering is. Juist PSV zou al lang en breed actie hebben moeten ondernemen.

1 juni 2017 om 21:38

Ik denk dat het beetje van allebei is, Ajax lijkt heel actief wat ik wilde aangeven met bovenstaande tekst. De markt is net open, misschien heeft PSV volgende week opeens 3 nieuwe spelers, dat kan allemaal. Ajax heeft dit jaar juist een voordeel tov PSV, sowieso hebben ze het geld maar hebben dit jaar een iets grotere aantrekkingskracht dan normaal, PSV zal de spelers iets uitgebreider gaan scouten omdat ze bij uitgaven van 5+ miljoen gewoon iets zekerder moeten zijn dan Ajax.

Net even wat foto's bekeken van die gozer. Hij ziet er fysiek sterk uit voor zijn leeftijd. Lijkt wel een 28 jarige of zo.

Mooi gezegd ik werk altijd voor me ploeggenoten, maar hij vergeet erbij te zeggen dat als de euroos uit Europa roepen hij niet aan z'n ploeggenoten denkt. Ben benieuwd. Heb em weleens in aktie gezien op tv. Is een leuke back denkt alleen maar vooruit.

Acht miljoen voor een linksback lijkt me geen goed idee. Dan liever doorgaan met Dijks, Riedewald, Viergever en Sinkgraven.

13 juni 2017 om 17:50

Dijks komt zwaar te kort voor ajax, vind ik ook van sinkgraven als back. Riedewald gaat wwarschijnlijk vertrekken. Hou je alleen viergever over. Mag zeker wel goed back bij

13 juni 2017 om 17:55

Misschien wordt het wel de nieuwe Maxwell ..
Dan is acht weer geen slechte investering geweest, Marc heeft tot nu behoorlijk ingekocht.

Ik zou Sinkgraven (als hij echt fit is) wel eens als linksbuiten wil zien..

Kom op zeg.... Met basis backs RB Tete en LB Riedewald met als back-ups RB Veltman en LB Dijks zit je op die posities goed.
Centraal Sanchez en de Ligt of Viergever met als back-up Veltman.

Denk dat de prioriteit eerder een ervaren sterke CV of RB moet zijn zijn.

Aan de andere kant is het misschien wel inspelen op de geruchten dat Riedewald naar Londen gaat en Sinkgraven absoluut geen LB is.

Hoop wel dat Sanchez nog minimaal 1 seizoen te behouden is.

Alles natuurlijk persoonlijk he ;-)

Naast deze (jonge) versterkingen zal Ajax zeker meer moeten investeren
in ervaren krachten. Als Klaassen vertrekt, en eventueel Veltman, blijven
er weinig 25 plussers over. En met een veredeld jeugdelftal win je wel de
harten van het publiek, maar vaak niet de prijzen. Huntelaar is al een
eerste hint in de goede richting - vergeet niet dat de grillige, maar fysiek
sterke Traore ook niet terugkomt. Dan is de spoeling voorin wel behoorlijk
jeugdig met Neres, Cassierra, Dolberg, Kluivert, Cerny en het kind Younes -
al is de laatste wel redelijk volwassen, gerekend naar internationale
maatstaven, maar ook weer niet iemand die de kar gaat trekken.
Daarnaast is Keizer een beginnend coach, die Ajax direct maar even door
de eerste ronde CL moet loodsen. Of heeft Ajax reeds ingecalculeerd dat
dat er ook deze keer niet inzit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

44 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 15 2 1 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax moet vrezen voor exodus: ‘Ze kregen drie miljoen en een Ferrari’

Ajax kan woensdagavond als eerste Nederlandse club in 23 jaar groepswinnaar worden in de Champions League. Om dat te bewerkstelligen moeten de Amsterdammers, die al zeker zijn van een plek in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren