Klaassen spreekt duidelijke taal: 'Napoli? Dat ga ik zeker niet doen'

Donderdag, 28 april 2016 om 16:30Thijs Post • Laatste update: 17:22

Davy Klaassen rekent erop dat hij komend seizoen bij Ajax speelt. Napoli meldde zich in de winter met een bod van circa achttien miljoen euro bij Ajax en de kans is aanwezig dat de Italiaanse topclub in de zomer terugkeert. Klaassen is niet van plan in te gaan op een aanbieding van Napoli.

/

“Dat ga ik zeker niet doen. Laat ik het zo zeggen: ik wil blijven. Je weet uiteindelijk nooit wat er gebeurt. Ik kan wel ruzie krijgen met de club, bijvoorbeeld. Dat ligt zeker niet voor de hand, maar met honderd procent zekerheid zeggen dat je blijft, kan niet”, aldus Klaassen in gesprek met Ajax Life.

Volgens Klaassen heeft Ajax dit seizoen stappen gezet, die komend seizoen vooral op Europees gebied voordeel moeten geven. “En ik wil ook niet weg, omdat ik me een echte Ajacied voel”, zegt de 23-jarige aanvoerder.


Poll

Napoli zou een goede club zijn voor Davy Klaassen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Napoli zou qua club prima zijn voor Klaassen, ik denk dat het meer de competitie is die hem niet echt aanspreekt.

28 april 2016 om 16:51

Toch is het gek he? Het was altijd zo'n fantastische competitie, met AC Milan, Internazionale, Juve, Roma, Sampdoria... is vrijwel niets meer van over. Echt bizar.

28 april 2016 om 16:55

Inter is bezig om stappen te zetten. Ac milan ook. Roma juventus napoli zeer goeie clubs het niveau gaat weer omhoog.

28 april 2016 om 16:58

Heeft ongetwijfeld te maken met de spelopvatting, de vervallen stadions en vooral de corruptie/omkoop schandalen.

28 april 2016 om 19:58

Heeft in mijn opinie alles te maken met het feit dat ze in Italie eigenlijk te lang stil zijn blijven staan. Als je Italie bijvoorbeeld afzet tegen Duitsland. Daar is op een gegeven moment een modernisatie doorgemaakt, modernere stadion betekend meer business suis en dus veel meer miljoenen inkomsten per jaar.

Italië heeft door dit verval de laatste jaren een totale exodus van topspelers doorgemaakt. Omdat de spelers financieel niet meer te houden waren en er gewoon geld nodig was. Juventus is hierin het ideale voorbeeld. Sinds Juventus weg is uit het spookstadion Delle Alpi zitten de tribunes weer vol en sinds dien is Juventus zich weer aan het meten met de Europese top.

Je kan een rijke eigenaar hebben zoals Berlusconi of Thohir maar dat haalt totaal niks uit. Je structurele inkomsten zullen omhoog moeten waardoor je binnen het kader van de Financial Fairplay blijft. Dit is denk ik het beste te realiseren met een nieuw stadion.

Ik denk dat de Serie A een paar jaar geleden haar dieptepunt kende. Juventus en Udinese hebben een nieuw modern stadion en ook de plannen in Rome en Milaan worden steeds concreter. Italië is nog lang niet waar het ooit geweest is maar heeft wel de potentie om daar ooit weer naar terug te keren. Dit zal echter geen proces van een paar jaar zijn maar eerder van 10 jaar.

28 april 2016 om 22:46

Het klopt dat het stadion nieuw is van Udinese maar desondanks zit het nog vaak helemaal niet vol, stadions zoals het in rome zijn gewoon te groot meer dan 70 duizend mensen volgen geen wedstrijd meer in italie, Ik denk dat de italiaanse clubs gewoon kleine (relatief) stadions moet bouwen naar het voorbeeld van Juve

28 april 2016 om 18:09

Uit dit stuk haal ik nergens dat Klaassen de Serie A niks vindt, noch dat hij Napoli niet zou zien zitten ooit. Hij spreekt uit dat hij bij Ajax wil blijven en deze zomer helemaal niet geïnteresseerd is in een transfer.
Groot gelijk heeft hij. Eerst zorgen dat hij de beste wordt in Nederland.

Het zou heel erg fijn zijn als Klaassen blijft. Ontzettend belangrijk op veel vlakken. Scorend vermogen, druk zetten en het team daarin coachen, verdedigt vaak goed mee.

Ik weet ook niet of Napoli een goede ploeg voor Klaassen zou zijn. Iemand daar zicht op?

28 april 2016 om 16:53

Concurreren met Hamsik... lastig. Denk wel dat het voetbal bij hem past, Napoli speelt modern voetbal.

28 april 2016 om 17:06

Klaassen zal er prima passen. Het spel van Napoli zal hem liggen en ook de competitie. Zelf denk ik (ondanks hij het nergens zegt) dat hij zelf niet echt gecharmeerd is van Napoli. Het zou een prima speler voor Napoli zijn alleen denk ik dat hij de concurrentiestrijd zou afleggen tegen Hamsik. Ook El Kaddouri schat ik hoger in. Kwa talent zeker.

Ik ben een Feyenoorder als het gaat om Nederlands voetbal maar wat is dit een leuke speler. Erg goed en de juiste mentaliteit. Het zal Ajax goed doen om hem te houden. Ondanks een Bazoer zeker meer talent heeft en beter is (denk ik) is Klaassen belangrijker.

28 april 2016 om 20:50

Jij bent de eerste feyenoorder die ik hoor zeggen dat klaassen een leuke speler is. De meeste rotterdammers kunnen dit toch niet uit hun strot krijgen, gezien hij zo ongeveer de belichaming van ajax is en een goede dosis aan arrogantie met zich meedraagt.

Maar ik ben het volledig met je eens hoor! Klaassen wordt door de meeste onderschat, maar o-zo belangrijk voor dit ajax

28 april 2016 om 22:23

Al me Feyenoord maatjes zijn het ook oneens met me. Maar ik kan het niet laten hem complimenten te geven voor zijn inzet, inzicht, uitstraling en talent!

Erg netjes dat hij zich zo uitspreekt, daar heb je wat aan als aanvoerder. Geeft ook een goed signaal af aan de rest van de spelersgroep. Ik weet ook niet of Klaassen al klaar is voor de stap naar het buitenland, ik zie hem nog weleens door het ijs gaan, Utrecht schiet me nu te binnen. Aan de andere kant is Napoli voor Klaassen een mooie stap vooruit denk ik, kijk hoe het De Roon en Strootman verliep na de transfer richting serie A, die mochten al snel na die transfer nadenken over weer een stap vooruit. En Klaassen lijkt me toch wel verder dan De Roon toen die vertrok, nog niet van het niveau Strootman, maar wie weet tikt hij dat nog aan komend seizoen.

Napoli is een geweldige club voor Klaasen, wellicht dat de Italiaanse competitie hem niet trekt maar qua niveau zou dat een uitstekende stap zijn. Beter dat dan een stap als Depay maken en op de bank belanden.

28 april 2016 om 16:50

Depay heeft zijn kansen gekregen maar heeft ze niet gepakt LvG heeft hem opvallend veel kansen gegeven voor zo'n jonge speler. Spelers als Rashford, Martial en Mensah grijpen hun kans wel meteen

28 april 2016 om 16:51

Panerai,

Napoli is inderdaad een mooie club voor Klaassen, maar hij is voor zijn gevoel nu nog niet klaar bij Ajax.

Hij wil in iedergeval ook overwinteren in de Cl.

Blij dat hij aangeeft nog graag te blijven, hopelijk kampioen( denk jij uiteraard anders over) en dan schitteren in de Cl.

28 april 2016 om 17:47

Hoezo zou Klaassen de Italiaanse competitie niet zo trekken? Hij zegt toch dat hij nu gewoon nog bij Ajax wilt blijven? Meer niet hoor. Ook voelt hij zich een echte Ajacied en zal dus ook daarom Ajax niet zo snel verlaten.

Klaassen is een voorbeeld voor iedere voetballer in Nederland gaat oas weg als hij ervaren en goed genoeg is (niet dat die dat nu niet is natuurlijk).

28 april 2016 om 16:55

Als Barca of Real voor zn neus staat met een flinke zak geld, dan is ie gewoon weg hoor :-)

28 april 2016 om 16:57

Ach er leiden meerdere wegen naar Rome en lang in Nederland blijven is niet per definitie voor iedereen goed. Sommigen hebben een stabiele vertrouwde omgeving nodig om zich te ontwikkelen en anderen ontwikkelen zich goed ongeacht waar ze maar spelen. Je kan niet stellen dat bijvoorbeeld Bruma, Aké en Rekik (om er maar een paar te noemen) een verkeerde keuze hebben gemaakt en betere voetballers zouden zijn geworden wanneer zij in NL waren gebleven. Elke stap is een ervaring en daar leer je van of het nu op korte termijn goed is of slecht. Kijk bijvoorbeeld naar Fosul-Mensah, die doet het nu goed bij United maar wie geeft je garantie dat hij in Nederland bij een topclub in de basis had gespeeld? Of neem pak 'm beet Toornstra; niet onbetwist basisspeler bij Feyenoord maar een gewaardeerde voetballer; waar zou die hebben gestaan wanneer hij op jonge leeftijd naar het buitenland was gegaan? Ik vind dat iedereen voor zichzelf moet uitmaken wat het best past en wat 'de beste stap' zou zijn. Het is tenslotte de carriere van die voetballer en niet zozeer van Jan met de pet op de tribune.

En ja, dat je als supporter het liefst de nieuwe Messi zo jong mogelijk naar je club ziet komen, wereldprestaties ziet leveren en nooit van club ziet verkassen snap ik uiteraard ook

28 april 2016 om 17:01

Dat is wel zo, maar toch zie ik liever een ander soort nummer 10, meer sierlijk zoals bijvoorbeeld Ziyech, Pröpper of Maher (bij AZ). Ik denk verder ook dat hij nieteens basis zou staan bij Napoli en dat ook meeneemt in zijn afweging om te gaan of blijven.

Het is heel goed dat dit soort spelers nog een tijdje in Nederland blijven ipv zo vroeg mogelijk naar het buitenland toe om daar uiteindelijk op de bank te belanden en een beetje te cashen. Spelers als Klaassen, Guardado en Ziyech brengen de Eredivisie nog wat speciaals en veel journalisten proberen hun een beetje naar het buitenland te verjagen door steeds te vermelden dat ze veel te goed zijn voor de Eredivisie. Als ze wel blijven brengt dit uiteindelijk het niveau ook omhoog en kunnen NL clubs nog wat presteren in Europa.

Met alle respect: de glans is toch echt wel af van de serie A . Lage toeschouwersaantallen. Op een paar toppers na matige tegenstanders. Ik acht Klaassen echt in staat om in de echt grote competities te floreren: Bundesliga, PL of Primera division. Naar Italië ga je alleen nog voor het pakken van geld.

Amsterdam is leuker dan Napels. Het weer is beter in Napels. De competitie is sterker dan de Nederlandse. Bij Napoli speelt hij zeker CL, en grotere kans op overwintering. Bij Napoli moet hij op taalles. Napoli is een grotere club (qua mogelijkheden) dan Ajax.

Tsja....ik hoop niet dat hij denkt dat hij bij een topclub gaat uitkomen? Maar wat hem zou sieren is bij Ajax blijven....de Totti van Amsterdam.

28 april 2016 om 17:01

Als Klaassen nog 1 of 2 seizoenen in Amsterdam speelt denk ik dat hij voor een topclub kan spelen. Talent heeft die jongen genoeg.

28 april 2016 om 17:20

De Serie A is wel gigantisch gezakt in niveau. Juventus is niet voor niets alweer kampioen geworden, 5 keer op rij. Geen club die daar in de buurt kwam. Ajax heeft veel meer potentie dan een Napoli dat leeft op gebakken lucht. Het enige nadeel wat Ajax heeft is dat niet kan opboksen tegen het grote geld. En dat heeft alles te maken met de competitie waarin zij spelen. Ajax zou bijvoorbeeld in de Duitse competitie snel kunnen groeien. Idem voor Feyenoord. Niets voor niets heeft Ajax in het verleden zoveel kunnen winnen in Europa. Dat hebben ze gedaan met eigen kracht en goed voetbal en zonder bakken geld uit te geven.

Is toch ook een verstandige jongen die Klaassen. Die weet ook dat Hamsik het daar al jaren heel goed doet op 10, dat het middenveld met Allan en Jorginho goed staat en dat hij Higuain niet uit de spits gaat spelen. Kort om, hij gaat pas weg bij een basisplek bij een dergelijke club, wat ook erg logisch is. Zie hem deze zomer wel met De Boer meegaan naar Everton als dat van de tafel komt.

28 april 2016 om 17:23

Waarom zou Everton een verrijking zijn voor Klaassen? Hij zal nooit kampioen kunnen worden en CL zal ook onbereikbaar zijn. Natuurlijk kans is er altijd, maar die is bij Everton wel erg klein.

Mooie competitie, maar de meeste wedstrijden speel je dan helaas in een half gevuld stadion. Mooie woorden ook, maar dat geloof ik pas als hij echt blijft.

Wauw, wat een karakter spreekt hier uit zeg. Waren alle spelers uit de eigen opleiding bij de grote clubs in Nederland maar zo, dan kon het nog wat worden met Nederlands voetbal, tegenwoordig hebben ze na 3 goals en een compliment in de media eurotekens in de ogen.

Ik denk zelf dat Klaassen het beste past in Engeland. Je ziet steeds meer dat spelers met zijn loopvermogen en sterk zijn in het afmaken op die positie daar spelen. Steeds minder stylisten, zoals Eriksen die op de linkerflank worden geposteerd. Meer de Barkleys, Rooneys en Wijnaldums die op 10 spelen tegenwoordig.

Grappig dat hij zegt dat Ajax dit seizoen stappen heeft gezet. Ajax speelt al heel het seizoen slecht, het verschil tussen de nationale competitie en Europa is dat Ajax in Nederland wel zijn wedstrijden wint. Het is tevens afwachten wie er komt/vertrekt, maar ik geef Ajax volgend jaar weinig kans in Europa. Napoli is een mooie club voor Klaasen, waar hij het al moeilijk gaat krijgen om zichzelf in de basis te spelen.

28 april 2016 om 17:51

Ternos,

Sinds Frank trainer van Ajax is, heeft Ajax nog nooit zoveel punten gehaald.

Dat is wat je noemt het maken van een stap.

In tegenstelling tot jou denk ik dat Ajax weldegelijk zich zal verbeteren en overwinteren in de Cl.

Riedewald, Tete en Dijks zijn ook weer een jaartje ervaring rijker.

Er komt een hele goede lichting aan, zou me niet verbazen als Ajax de komende jaren weer redelijk goed gaat meedoen internationaal.( jaarlijks overwinteren)

28 april 2016 om 18:42

Daarom zeg ik ook Ajax speelt heel het seizoen al slecht, maar ze winnen wel (behalve in Europa). Daarom zie ik ze geen stappen maken, omdat ik verwacht dat als ze zo blijven spelen ze niet overwinteren (laat staan in de Cl).

En dat van die Europese ervaring word met alle respect elk jaar geroepen, daar geloof ik niet meer zo in. Elke talentvolle speler word binnen een aantal jaar verkocht en dan kan je als (nederlandse) club weer opnieuw beginnen in Europa.

28 april 2016 om 19:14

Ik ben het wel met je eens Ternos. Hoewel ik denk dat als het Ajax zou lukken om iedereen komende zomer binnenboord te houden, komend seizoen eindelijk Europees wat interessanter gaat worden. Elk seizoen onder De Boer kende een moeizame start. Ajax moest elk seizoen echt op gang komen en kende dan tussendoor ook nog een dip. (wat allemaal te maken heeft met het onrustige gezoek van De Boer naar de beste samenstelling van het team, ipv snel naar een vaste kern te gaan en vooral te tweeken.) Het Europese verhaal loopt steeds teneinde voordat de ploeg begint te draaien. Als het team nu bij elkaar blijft, dan zal de start komend seizoen niet zo moeizaam zijn en dat zal dan hopelijk ook Europees flink schelen.

29 april 2016 om 00:44

Heel het seizoen slecht?
Lekker iedereen napraten.
Ajax heeft zat wedstrijden gespeeld waarbij het voetbalniveau(dus het veldspel cq voetbal) top was.
Alleen als er geen of weinig goals vallen dan gaan mensen morren.

Ajax sloeg een gigantische flater in Europa dit seizoen. Maar goed elke Nederlandse club op PSV na heeft zich voor schut gezet. Ajax speelde veel te naïef tegen matige elftallen die het moeten hebben van inzet en hun passie.

28 april 2016 om 20:27

Als deze selectie van Ajax bij een blijft zullen ze enorm groeien. Dat is het probleem in NL te veel verloop. Ajax heeft ook in de breedte enorm veel talent. milik zal weg gaan maar haal dan Jansen en houdt de rest bij elkaar dan groeien ze meer dan PSV zal doen. De rek is er wel uit bij Narsingh, Jozefzoon, Guardado (wel erg goed maar wel op zijn top), Schaars, Zoet, Brenet, Arias, Bruma. de groei zit bij PSV bij Locadia, Peirero, Izimat maar dan heb je het wel gehad.

Beter om nog blijven. Maar ehm wat verwacht ie dan, Barcelona? Nee toch?

De Serie A is toch wat minder aantrekkelijk geworden de laatste jaren. Juventus is de enige club die het kan bijbenen in europa en ik zie de Italiaanse competitie dan ook pas over een jaar of vijf weer concurreren met de rest van de top competities. Als de clubs uit Milaan nu eens gerichte aankopen gaan doen dan schiet het al een heel eind op.

Klaassen zit al bij zijn droomclub volgens eigen zeggen. Of zou hij een type zijn die last zou krijgen van heimwee??

Wat mij betreft kan Ajax niet sterk genoeg zijn. Alleen als de topspelers uit de competitie blijven krikken we het niveau op.

Laten we dit toch even realistisch bekijken.
Veel mensen waaronder veel ex voetballers van een hoog niveau zeggen dat Klaassen toch echt een super talent is. Maar als ik goed naar Klaassen kijk zie ik dat niveau nog lang niet.
Op fysiek vlak is Klaassen een kleine jongen als je hem vergelijkt met de spelers uit de Premier League. Die zijn allemaal pure atleten. Iniesta en Xavi hebben dat niet nodig, die blijven uit de duels door techniek, inzicht en een team dat functioneert op samenspel. Klaassen heeft niet de vaardigheden van Iniesta en Xavi. Hij is wat traag, niet zo wendbaar, minder inzicht, minder techniek.
Sterker nog toen ik hem live zag voetballen vond ik hem verstoppertje spelen. Geen echte spelmaker die de bal opeist Al met al is de enige conclusie die ik op dit moment kan trekken dat Klaassen nog lang niet een overstap kan maken naar een nieuwe competitie. Hij moet zich in fysiek en voetballende opzicht flink verbeteren. We moeten snappen dat onze competitie heel maar ook heel zwak is. Je moet het team eerst kunnen dragen.

28 april 2016 om 20:28

Wijnaldum doet het toch ook redelijk goed in Engeland, Klaassen is wel in potentie een stuk beter

29 april 2016 om 00:47

Klaasen eist juist de bal op, is juist behendig en is zeker niet traag.
Fysiek is hij sterk zat...dus jij zal hem in 2011 wel voor het laatst hebben zien spelen.

29 april 2016 om 12:19

Al die potige spelers bij Engelse clubs falen gewoon in Europese wedstrijden.

Welke stappen heeft Ajax dan gezet,davy. Het was weer regelmatig slecht. Napoli is een geweldige club en een paar stappen verder dan Ajax.succes bij Napoli.

Pardon? Ik denk niet dat Davy Klaassen zijn neus hoeft op te halen voor Napoli, dat de laatste jaren een uitstekende club is in Italië. Sterker nog, met de val die de Milanese topclubs hebben doorgemaakt is Napoli met Juve en Roma toch een van de beste clubs in dat land. Eigenlijk vond ik dat gezien zijn kwaliteiten Kevin Strootman te laag koos met Roma - die had moeiteloos bij een Engelse topclub aan de bak gekund - maar Davy Klaassen zou blij moeten zijn met Napoli. Want ondanks dat het een slimme speler is, is hij verder heel gemiddeld voor voor Europese begrippen. Geen toptalent dat voor Chelsea of Real gaat uitkomen.

28 april 2016 om 21:51

Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Puur op voetbal gebied is Napoli zeker een club om je neus niet voor op te halen, de randvoorwaarde zijn dat misschien wel. Je speelt toch in een competitie die je wel moet liggen. Daarnaast is Napels in mijn optiek toch een vreselijke stad in vergelijking tot Amsterdam. Bedenk je wel, je verhuisd niet alleen van werkgever maar ook van leefomgeving. Een van de reden dat Guardado PSV zo fijn vond was de leefomgeving. De reden dat Schone vorig jaar zijn contract verlengde bij Ajax, had te maken met zijn gezinsleven in Nederland. Hij kon ook (geloof afgelopen winter) naar Dynamo Moskou, ongetwijfeld financieel vele malen aantrekkelijker en sportief ook niet verkeerd. Maar hij koos om te blijven, ondanks dat hij op dat moment bankzitter was.

Ik denk dat wanneer Borussia Dortmund de club in kwestie was Klaassen toch heel wat minder zeker had gereageerd. Maar goed, het zou voor zijn ontwikkeling niet gek zijn om wat langer te blijven bij Ajax.

29 april 2016 om 08:16

Ben ik niet met je eens. Schone en Guardado zitten aan het einde van hun carrière en hebben andere prioriteiten dan Klaassen, die geen opgroeiende kinderen heeft. En juist omdat hij geen absolute topspeler wordt moet hij zijn kans grijpen! Waarom dan niet ik Italië? Als Marten de Roon bij Atalanta de pannen van het dak kan spelen, waarom zou de Serie A Klaassen dan niet liggen. Trouwens, als de stad een argument is waarom kom je dan met Dortmund aan? Napels is een paradijs vergeleken met elke industriestad in de Ruhr!

30 april 2016 om 02:43

Absolute topspelers worden er slechts weinig, maar de hoeft geen probleem te zijn. Zelfs de grootste clubs ter wereld zitten vol met goede spelers die geen absolute topspelers zijn.

Voor je het weet vergooi je als voetballer je sportieve toekomst omdat je te snelle stap zet. Kijk naar Wijnaldum en Depay, die alles behalve een goed seizoen doormaken. Ze stagneren in hun ontwikkeling omdat ze bankzitters geworden zijn en omdat hun club een dramatisch seizoen doormaakt. Kwestie van de juiste keuzes maken. Waarom denken dat Klaassen geen progressie meer kan doormaken bij Ajax, hij haalt echt niet iedere wedstrijd een 8 in Nederland. Daar kan toch meer stabiliteit in komen en bovendien kan hij zeker in grote wedstrijden beslissender worden.

Overigens zou ik Dortmund als stad ook niet kiezen, maar in het geval dat je bij Borussia voetbalt kun je hetzelfde doen wat Huntelaar ook doet bij Schalke. Gewoon lekker in Nederland blijven wonen (weliswaar ergens dichtbij de grens). Maar goed, wij hoeven dat soort afwegingen niet te maken dat kan Klaassen zelf wel doen.

Zoals ik hem nu hoor praten is hij zelf niet uit op een vertrek. Hopelijk denkt men daar als Ajax zijnde ook niet over. We hebben hem gewoon sportief keihard nodig, ongeacht het bod wat er op tafel komt. We hebben tientallen miljoenen reserve, dus meer geld (wat maar moeizaam gespendeerd kan worden door het beleid) ten opzichte van sterkhouders laten vertrekken is onaantrekkelijk. Ik zou als Ajax zijnde lekker teren op de miljoenen reserves en meer sterkhouders aan hun contract houden. Laat ze lekker vertrekken wanneer ze nog een 1 jarig contract hebben of laat ze desnoods transfervrij vertrekken. Ik geniet liever een jaar langer van ze dan nog weer eens 10 miljoen extra op de bankrekening, daar kan ik als supporter niet van genieten. Liever die 10 miljoen waarde uitbetaald zien in voetbalwedstrijden van de betreffende speler in het eerste elftal.

29 april 2016 om 00:59

Wat vind jij dan zo geweldig aan Strootman?
Die past namelijk ook niet in het rijtje middenvelders die bij de Engelse topclubs spelen.
Strootman zit perfect bij Roma, hoger hoeft en kan hij niet.
Laat hem eerst maar eens 2 jaar fit blijven en zich daar ontwikkelen alvorens over Engelse topclubs te spreken.

Teveel spelers vertrekken te vroeg uit Nederland, waardoor ze uiteindelijk niet richting de top gaan maar richting de twaalf-in-een-dozijn clubs waar ze feitelijk om niks spelen, als ze überhaupt al spelen. Het juiste moment aanvoelen om te vertrekken, en ook de juiste club aanvoelen, daar blijken veel spelers bijzonder slecht in. Newcastle United is zo'n voorbeeld, waar inmiddels Anita, Janmaat, Wijnaldum en De Jong moeten vrezen voor degradatie. Dat is wel wat anders dan Europees voetbal waarvoor ze alle 4 tekende. Dan ruil je dadelijk de Premier League in voor half lege stadions op het tweede niveau.

Ik zou, zeker gezien zijn ontwikkeling, zo'n overstap naar Napoli goed overdenken. Je veranderd niet alleen van club, ook van leefomgeving en voetbalcultuur. Als je jong bent en je nog verder moet ontwikkelen dan moet je jezelf afvragen of dit op dit moment de juiste stap is. Ik denk dat Klaassen daarin iets verstandiger is als de doorsnee voetballer. Hij weet in ieder geval dat we in Amsterdam hem nog graag langer zien blijven, hopelijk tot en met 2018!

Hoogmoedswaanzin. Hij denkt echt dat ie bij een Europese topclub in de basis komt. Middelmatige speler

29 april 2016 om 00:12

Zegt hij ergens dat hij bij een topclub zal komen? Nee, hij zegt alleen dat hij bij ajax wil blijven. Ik denk dat je moet leren lezen.

Goed zo Klassen, gesproken als een echte aanvoerder! Hij is zo belangrijk voor Ajax. Hij is ook constanter dan vorige seizoenen. De laatste 2 wedstrijden speelde hij wel heeeel matig, maar was tegen Utrecht toch weer cruciaal met de aansluitingstreffer.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 16 3 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax komt vijf jaar na stage opnieuw bij groot talent uit Polen uit’

Jan Faberski heeft veel indruk gemaakt op de internationale scouts van Ajax, zo weet het Poolse medium Mecyzki dinsdag te melden De pas vijftienjarige middenvelder speelt in de jeugdopleiding van Jagiellonia...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren