Laks Manchester United lijdt beschamende nederlaag

Donderdag, 18 februari 2016 om 20:50Gijs Freriks • Laatste update: 22:10

Het seizoen van Manchester United begint bijna met de week schrijnere vormen aan te nemen. Het team van Louis van Gaal ging donderdag in de zestiende finale van de Europa League immers met 2-1 onderuit tegen FC Midtjylland en moet in de return dus sowieso zien te scoren. Het Sevilla van Unai Emery gaat waarschijnlijk een ronde overleven, want op eigen veld werd Molde FK met 3-0 verslagen.

/

FC Midtjylland - Manchester United 2-1
Memphis Depay maakte zijn eerste doelpunt sinds 21 november en maakte daarmee een einde aan een reeks van veertien wedstrijden zonder treffer. De international van het Nederlands elftal schoot van dichtbij al vallend binnen, na een voorzet van Jesse Lingard. Daarmee gingen de bezoekers uit Engeland na 37 minuten aan de leiding, maar zeven minuten later stond het alweer gelijk. Pione Sisto rondde een fraaie demarrage af met een schot in de hoek van Sergio Romero: 1-1. De Argentijnse doelman moest starten doordat David de Gea in de warming-up een enkelblessure had opgelopen.

De gelijkmaker was zonder meer verdiend, want United speelde wederom ondermaats en creëerde niet veel. Verder dan geblokte schoten van Depay en Anthony Martial en een kopbal van Chris Smalling, die voorlangs ging, kwam United behoudens het doelpunt van Depay niet. Midtjylland probeerde de muziek te maken in de eigen MCH Arena en was al twee keer eerder dicht bij een treffer gekomen. Romero hield een kopbal van Kian Hansen bij een hoekschop tegen en hield ook Vaclav Kadlec van scoren af. Het eerste kwartier na de thee was duidelijk voor United, dat overtuigender ging spelen.

/

Jesse Lingard trapte over en volleerde tegen de lat, terwijl Juan Mata na een voorzet van Depay ruim naast kopte. United leek door te willen en kunnen drukken, maar na het uur kreeg de gastheer uit Denemarken weer meer grip op de wedstrijd met kansen tot gevolg. Romero dook een kopbal van Paul Onuachu op fabelachtige wijze uit de hoek en Sisto krulde even later een meter naast. Twaalf minuten voor tijd werd het alsnog 2-1: Onuachu schoot de bal van zo’n twintig meter keurig in de hoek. Het had nog erger kunnen worden voor United, ware het niet dat Sisto over knalde.

/

Sevilla – Molde FK 3-0
De statistieken na bijna een half uur spelen waren veelzeggend: 76 procent balbezit voor Sevilla. Het team van Emery had echter moeite met de stugge bezoekers uit Noorwegen en kreeg het scorebord pas tien minuten voor rust in beweging. Na goed voorbereidend werk van Vitolo werkte Fernando Llorente de bal achter doelman Ethan Horvath. Sevilla probeerde nog voor rust een tweede goal te forceren, maar zonder resultaat.

Vier minuten na de onderbreking sloeg Sevilla opnieuw toe en weer was het Llorente. De lange aanvaller verzilverde een pass van Coke met zijn rechtervoet. Het wachten was vervolgens op een derde doelpunt. Een geniale inzet van Coke raakte de lat, maar twintig minuten voor tijd kon het Sánchez Pizjuan alsnog juichen om een doelpunt. Horvath had geen antwoord op een laag en hard schot van Kevin Gameiro: 3-0. De ploeg van Emery zocht nadrukkelijk naar een ruimere overwinning, maar Molde slaagde erin om de schade beperkt te houden. Sevilla heeft nu veertien officiële thuisduels op rij gewonnen; een evenaring van het clubrecord in 2006.


Poll

Denk jij dat Manchester United de volgende ronde bereikt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

111 reacties (laatste reactie door ferrari)

De schandaligste vertoning van United dit seizoen, dieper kan je niet zinken.
Ik vind vooral de instelling van de spelers in en in triest.
Louis, voor ze je (onvermijdelijk) ontslaan, verdoe je tijd niet verder aan dit triest hoopje en stap zelf op. Dit zinkend schip is niet meer te redden, triest hoor.

18 februari 2016 om 21:03

Louis moet inderdaad gewoon opstappen. Heeft in de tijd die hij er zit 300 miljoen uitgegeven aan rotzooi. Zelfs Moyes heeft het beter gedaan en dat was ook echt verschrikkelijk. Als de deal van de Gea door was gegaan, was hij al voor December ontslagen.

Het lijkt alsof de spelers van United niet weten wat ze moeten doen, ze doen maar wat. Over het hele seizoen zie ik alleen Martial als enige lichtpuntje van de aankopen van van Gaal al is hij te wisselvallig en natuurlijk te duur maar die laat wel eens mooie dingen zien. De Gea is top, Rooney doet het af en toe leuk en de rest is shit.

18 februari 2016 om 21:14

Martial is overall nog wel de beste aankoop inderdaad zeker voor op de lange termijn . Depay word elke wedstrijd droeviger om naar te kijken , die heeft zo weinig voetbalintelligentie dat het bijna zielig is. Heeft een hopeloos gevoel voor positie kiezen, herkent en leest de situatie niet en zijn balaannames zijn om te huilen.

18 februari 2016 om 21:29

Hoe komen mensen in godsnaam aan de cijfers 300 miljoen? Ik kom niet verder dan een miljoen of 180 en er is voor 100 verkocht.

18 februari 2016 om 21:46

Depay 34 Miljoen
Darmian 35 miljoen
Martial 50 miljoen
Di Maria 80 miljoen
Blind 19 miljoen
Schneiderlin 35 miljoen
Schweinsteiger 35 miljoen
Herrera rond de 30 miljoen
Shaw 40 miljoen

Ik kom hier al uit op 308 miljoen. Ik weet de exacte bedragen van Schneider lin en Schweinsteiger niet maar die waren rond de 30 als ik me niet vergis. Shaw en Herrera waren gehaald op advies van van Gaal toen hij nog met Oranje op het WK zat.

18 februari 2016 om 21:53

Martial is een goede speler, maar ook Martial is een miskoop gezien zijn transfersom. Zijn prestaties zijn nl. zijn transfersom bij lange na niet waard.

18 februari 2016 om 21:57

Toch lekker hoor voor van Gaal, altijd zo'n grote mond.

18 februari 2016 om 21:57

Darmian: geblesseerd. Schweinsteiger: geblesseerd. Shaw: geblesseerd. Di Maria: voor ongeveer hetzelfde bedrag vertrokken.

Dan houd je ongeveer 160 miljoen over wat Van Gaal op dit moment in het veld kan gebruiken van zijn aankopen. Natuurlijk zijn er ook spelers voor bepaalde bedragen vertrokken, dus dan hou je ongeveer 120 miljoen over. Dit is een stuk minder geld aan aankopen die Van Gaal dus kan gebruiken. Het blijft overigens natuurlijk droevig wat Van Gaal presteert.

18 februari 2016 om 21:58

Shaw, herrera en Schneiderlinn zijn buiten van Gaal gekocht, dat is dus al 100 miljoen minder. Is 200 miljoen waarvan 100 miljoen netto uitgegeven (en dan hebben we martial voor 50, wat door Woodward is beslist om voor hem te betalen). De waarde van een speler en zijn kwaliteiten zijn niet hetzelfde he.

18 februari 2016 om 22:06

Schweinsteiger was ongeveer 8 miljoen euro

18 februari 2016 om 22:22

Shaw en Herrera zijn indd eerder gekomen, maar shneiderlin niet, die kwam dezelfde week als schweinsteiger.

18 februari 2016 om 22:41

schweinsteiger was 5 miljoen dacht ik

18 februari 2016 om 22:51

@ferrari: Laten we de cijfers er eens bijpakken in plaats van de onderbuik.
http://www.transfermarkt.co.uk/manchester-united/t...
13/14 Moyes/giggs
Gekocht: 58.4 miljoen pond
Verkocht: 1.35 miljoen pond
14/15 van Gaal
Gekocht: 146.5 miljoen pond
Verkocht: 37.2 miljoen pond
15/16
Gekocht: 104.8 miljoen pond
Verkocht: 75.96 miljoen pond

Totaal van Gaal: 138,14 miljoen pond
Totaal laatste 3 jaar: 195,19 miljoen pond

Dan heb je voor de 11 spelers voor het eerste team een gemiddelde van 17.8 miljoen pond of te wel een kleine 23 miljoen euro, voor een topteam dat mee wil draaien is dat niet zoveel.

Ter vergelijking City heeft in dezelfde periode netto 260 miljoen pond uitgegeven.

Het gene dat het meest ontbreekt in vergelijking met andere Europese topclubs zoals Real, Barca en Bayern, is lange termijn bouw. De clubs geven ieder jaar een gemiddeld bedrag aan spelers uit en datzelfde bedrag komt min of meer ook binnen, maar de huidige elftallen van deze clubs zijn over een periode van 7 jaar bij elkaar gekomen.

Bij United is het hele team in 3 jaar veranderd.
Het is echter bizar dat de enige speler, die zijn niveau haalt, de keeper is, en verder loopt iedereen er bij als een kip zonder kop.

18 februari 2016 om 23:26

Iedereen heeft het wel over zoveel miljoen gekocht door van Gaal, maar wat doet die technisch directeur dan. Die is toch verantwoordelijk voor de aankopen.

18 februari 2016 om 23:27

"bij United is het hele team in 3 jaar veranderd."

En de vraag is of dit nodig was - veel spelers die weggestuurd zijn waren uitstekend op elkaar ingespeeld na het kampioensjaar en hadden (ook al waren ze misschien niet individueel de allerbeste) de ruggegraat kunnen vormen van de nieuwe aankopen. Nu zijn kind en badwater in hoog tempo weggegooid, en het compleet nieuwe elftal is een chaos.

Overigens begin je dan wel enige bewondering voor City te krijgen - die lukte het nl wel om in drie jaar vanaf nul een kampioensteam in elkaar te draaien met vergelijkbare investeringen. Daar werd altijd wat schamper over gedaan, maar United laat toch zien dat dit niet zo vanzelfsprekend is.

18 februari 2016 om 23:46

Martial is dan ook een aankoop voor de toekomst. Hij hoeft het (ondanks zijn transfersom) nog niet waar te maken

18 februari 2016 om 23:53

@hangover96: Ja, daar ben ik het mee eens, het is gewoon bizar hoe groot de exodus aan potentie is geweest. Het is ook bizar dat je Welbeck verkoopt en daar dan Depay voor terug haalt... Of gelijktijdig 4 spitsen laat vertrekken. Het is een compleet gebrek aan visie wellicht met ontzettend veel pech op de transfermarkt, maar zelfs dat is geen excuus.

Wat betreft City. De basis van het elftal van City staat al wel een stuk langer, en ook daar is veel meer als een Europese topclub over nagedacht. Zabaleta, Kompany zijn er al sinds 2008, Silva en Toure sinds 2010 en Clichy en Aguero sinds 2011. Dus ook de basis van City speelt al een flink aantal jaren met elkaar samen. Er is daar voornamelijk met heel veel geld gezocht naar de andere spelers die daar verder bij passen en het zijn ook vaker spelers die al gearriveerd waren op het juiste niveau in hun carriere. Bij United zijn de laatste 3 jaar maar een paar gearriveerde spelers gehaald en daarnaast veel potentie.

Als je dat zo bekijkt, kan je concluderen dat United bij voorbaat al geen schijn van kans had dit seizoen, gezien wat een top club nodig heeft om te presteren. Gelijktijdig is het bizar dat Man City in al die tijd nog niet heeft gepresteerd in de Champions League.

19 februari 2016 om 03:13

Sirius lol, Martial miskoop noemen lachwekkend!

19 februari 2016 om 14:40

Ik zei: "miskoop gezien zijn transfersom".

We hebben het hier niet over een club waar de talenten langzaam kunnen wennen aan het niveau. Als je bij United niet goed (genoeg) presteert, krijg je gewoon veel kritiek te verduren. Als ze niet meedoen voor de eerste 2 plekken, is het seizoen al verknald. Het is een absolute topclub met een matige selectie. Dan heb je niet de tijd om te wachten tot een speler van 19 jaar zijn potentie van 50-60 miljoen waarmaakt.

Een spits die 7 goals scoort uit 21 wedstrijden, noem ik voor dit seizoen een miskoop net zo lang tot zijn stats bewijzen dat hij 50-60 miljoen waard is.

20 februari 2016 om 20:08

Als je Martial een miskoop noemt, die met zijn spel toch een van de beste is bij United. Wat moeten we Schneiderlin, Depay en Darmian gaan noemen?

18 februari 2016 om 21:03

Ze nemen de Europa League gewoon niet serieus. Net zoals bij alle andere engelse clubs. PL is bij Man U veel belangrijker dan EL.

18 februari 2016 om 21:07

Dan nemen ze heel dit seizoen niks serieus, want het niveau is al maanden slecht.

18 februari 2016 om 21:07

Louis zei dat hij de Europa League serieus gaat nemen omdat hij via deze weg ook kan kwalificeren voor de champions league. Louis is gewoon slecht en kan dit team niet op rails krijgen.

18 februari 2016 om 21:12

Dan namen ze de CL ook niet serieus

18 februari 2016 om 21:16

Daar zit bij United geen enkele logica achter. Het doel is Champions League halen en de top 4 in de Premier League is onhaalbaar. Dan is de Europa League winnen de enige manier om je alsnog te plaatsen, dus dan neem je juist de Europa League veel serieuzer dan de Premier League.

18 februari 2016 om 22:52

Hoe lang mag die gek nog blijven zitten ? Een ander was allang ontslagen .

18 februari 2016 om 23:49

Blijven ontslaan heeft echt geen zin. Ben echter wel van mening dat lvg deze groep niet meer kan sturen, hij moet de eer aan zichzelf houden.

19 februari 2016 om 10:13

Diegolugano

van Gaal is misschien niet geschikt voor de PL. Of hij is op het verkeerde moment ingestapt bij Manu. Het draait in ieder geval niet.

Maar om van Gaal slecht slaat nergens op. Heeft bij Barca, Bayern, Ajax en AZ heel erg goed gepresteerd. Vervolgens ook nog eens als bondscoach.
Er zijn niet zo heel veel trainers die overal slagen. Iedereen heeft wel eens een mislukking. Van Gaal heeft deze in zijn eerste periode bij het NL gehad en nu ook weer. Verder is het gewoon een top trainer, wereldwijd.

18 februari 2016 om 21:05

Gewoon een matige pot voetbal Ach al die commentaren kunnen ze beter weg laten , omdat het van Gaal is wordt alles onder het grootglas gelegd. Veel geblesseerde spelers, en dat heb je niet in de hand, dus realistisch moet je zijn op dit moment Het mag niet als excuus gelden maar het is niet anders . De terug wedstrijd winnen ze gewoon

18 februari 2016 om 21:11

Het leukste is nog wel de excuses die die telkens weer opnoemt of met ze statistiekjes weer komt.. Als hij echt is naar de realiteit kijkt ja moet ie stoppen precies. Het is sinds hij er is vorig jaar alleen maar saaier geworden krijgen ze daar in manchester nog minder voor hun geld. Vraag me alleen af wie van Gaal wil opvolgen want t zal een wereldklus worden om hier weer een draaiend elftal van te maken.

18 februari 2016 om 22:46

Nou als iedereen fit is en met 2 a 3 gerichten aankopen zal het team weer draaien denk ik hoor. Ik denk dat het nu vooral aan de trainer ligt. Ik heb van gaal lang gesteund, maar ik denk dat de spelers niet meer 100% geven voor de trainer. Ik denk dat we met een nieuwe trainer die er een stabiele elftal van kan maken we al veel verder zijn. Een centrale verdediger, Centrale middenvelder een een buitenspeler zijn op dit moment zeker nodig. Ik zelf zou graag Stones, Gundogan en Reus/Mahrez willen zien. Je bent dan ongeveer wel 160 miljoen kwijt, maar met een nieuwe trainer zie ik het dan weer goed komen volgend seizoen.

18 februari 2016 om 21:25

Wat vooral jammer is, is dat hij hem zelf lek heeft geprikt...

18 februari 2016 om 22:05

Precies. Je kan een deel van de schuld bij de spelers leggen, maar het is uiteindelijk de taak van de manager om zijn spelers te doen renderen. Blijkbaar doet hij iets ongelooflijks fout als hij er niet in slaagt om spelers op hun normale niveau te doen presteren. Zowel op tactisch vlak, psychologisch vlak en transfervlak faalt Van Gaal blijkbaar gewoon gigantisch.

Ik denk dat dit wel de druppel is. van Gaal zal wel hierna of ontslagen worden of ontslag nemen denk ik.

Wanneer gaan ze Van Gaal ontslagen? En de helft van die matige selectie, van de huidige selectie zouden in de gouden jaren van United niemand in het team staan, niemand.

18 februari 2016 om 20:56

De helft? Zeg gerust heel het team.

18 februari 2016 om 20:58

De Gea wel

18 februari 2016 om 20:59

De Gea of Van Der Sar/schmeichel, ik zou het wel weten.

18 februari 2016 om 21:30

Schmeichel is de beste keeper die ikzelf bewust heb meegemaakt, en ik volg het voetbal al sinds 1994. Wat een prachtige keeper was dat zeg.

18 februari 2016 om 23:38

Zijn zoon kan er anders ook wat van!

19 februari 2016 om 00:38

De Gea is een leuke keeper, maar laten we niet gaan overdrijven. Hij komt in geen lichtjaren in de buurt van Schmeichel. Hij heeft wel nog heel wat jaren om zich te bewijzen. Schmeichel haalt de ploeg met 2 vingers in de neus.

18 februari 2016 om 20:58

Wat mij vooral stoort is dat er geen verbetering is in het spel. Van Gaal is al bijna 2 jaar trainer en je ziet geen verbetering

18 februari 2016 om 22:47

Het lijkt zelfs slechter te gaan... Hij had Di maria nooit weg moeten doen, we missen voorin gewoon te veel kwaliteiten om iemand pijn te doen.

Van Gaal mag geen krediet meer hebben nu. Ingelovelijk wat slecht. 2e helft tot 55 min waren ze gevaarlijk. Voor de rest weggetikt door dit middelmatige, hard werkende felle, Deense team. Terecht verloren. Had nog 3-1 kunnen worden als ze scherper waren

Toch weer dieptriest, zoveel geld uitgeven en dan dit op de mat brengen....

Wat een kansloze vertoning van United. Ik snap ook niet waarom ervoor gekozen is man united uit te zenden... Ze spelen het hele seizoen al slap, laks en inspiratieloos. Geen lust voor het oog

Wat is dit United toch erg erg matig zeg.. Ongelooflijk . Zouden nog moeite hebben tegen onze middenmoot. Ontzettend teleurstellend .

Ongelofelijk hoe laks united voetbalt. Zit geen inzet in. Slecht gepositioneerd. Geen tempo en enorm kwetsbaar voor counters. Dit gaat niet meer goed komen.

18 februari 2016 om 21:18

lijkt Heerenveen wel

Ik had altijd grote verwachtingen rond van gaal en de geruchten dat hij niet goed is voor dit club negeerde ik maar na deze wedstrijd ga ik tog me twijfels trekken voor een man voor wie ik altijd respect had

18 februari 2016 om 20:57

Ik vind dat je dan wel ook moet kijken naar de blessures die die man dit jaar heeft gehad. Ik weet dat als niet telt maar met een Rooney/de Gea/schweinsteiger/young/fellaini/darmian was het naar alle waarschijnlijkheid wel anders gelopen.

18 februari 2016 om 21:00

Het zou kunnen. Maar je moet ook wel nageven dat er niet een verbetering is in het spel. In bepaalde wedstrijden kan men het maar over het algemeen lukt het gewoon niet.

18 februari 2016 om 21:50

Klopt ook zeker. Ik vraag me echt af waar het dan aanligt. Zal het dan toch van Gaal zijn? Ik kan me niet voorstellen dat ie de opdracht geeft aan heel het middenveld om zo vaak een verkeerde pass te geven.

18 februari 2016 om 22:13

Ik weet niet hoe hij het qua tactiek en spel deed bij Bayern toen hij daar coach was . Maar wat hij wilt inbrengen bij United namelijk op balbezit spelen lukt gewoon niet. Je hebt er de spelers niet echt voor en de spelers die dit het best zou kunnen (schweinsteiger, Herrera) zijn dan of wel geblesseerd of zitten dan in een mindere vorm.

18 februari 2016 om 22:50

Inderdaad, ik heb Herrera nog nooit zo slecht zien spelen als vandaag, speelde ook echt zonder enthousiasme.

18 februari 2016 om 23:06

Bij Herrera is dit al een tijdje aan de gang. Wat zou jij doen met hem ? Hem verkopen en Gundogan halen of hem toch nog een kans geven?

Absoluut geen passie en vechtlust in dit team. Ontbrak ook echt een leider. Rooney werd zwaar gemist vandaag. Louis van Gaal kan hier niks aan doen want de spelers dienen uiteindelijk te scoren op het veld, er stond ook wel echt een bizar jong elftal op het veld zeg.

Verdiende nederlaag, Midtjylland speelde goed en zagen er fit uit. Gelukkig is er nog wel een uitgoal gemaakt en kunnen ze nog gewoon doorbekeren.

Ik ben echt beniuewd wie United gaat halen en hoeveel ze volgend seizoen gaan uitgeven!

18 februari 2016 om 21:01

De vraag is wie wilt er nog naar united gaan volgend jaar? De echte toppers ( ik lees vaak Neymar) gaan Niet willen komen als ze geen Europees spelen

18 februari 2016 om 21:14

Helaas is met geld alles te koop! Spelers liggen er echt niet wakker van een jaartje geen Champions Leauge te spelen! Kom je met een extreem hoog salaris aan komen ze wel!

Ervan uitgaande dat ze toch wel de Europa Leauge plaats zullen halen , zelfs dat word nog moeilijk Southampthon, Liverpool, Westham United, staan heel dicht achter United en zie ik United nog wel inhalen!

18 februari 2016 om 21:21

Zegt Sepp Blatter haha

18 februari 2016 om 22:13

De spelers die je kan halen wordt voornamelijk bepaald door het salaris, dus ze zullen altijd toppers kunnen halen. Dat team omsmeden tot een goed draaiende voetbalmachine, tsja dat is toch wat anders.

18 februari 2016 om 23:34

Salaris en status van de club, die twee voorwaarden. Als je kan kiezen tussen Bayern voor 100.000 per week of pakweg Lokomotiv Moskou voor 110.000 per week kiezen de meeste spelers toch wel voor Bayern denk ik.

Die grote spits kon er geen houtjetouwtje van maar niemand durfde die kleerkast aan te pakken waardoor hij zelfs de winnende kon maken ze moeten zich schamen

Lijkt me definitief einde van gaal nu.

18 februari 2016 om 21:17

Dat horen we nu elke week al en toch zit ie nog!

Memphis speelde eens goed voor de verandering

18 februari 2016 om 21:25

Dit is ook gewoon zijn niveau. Net zoals deze tegenstander en Club Brugge. zo'n beetje Eredivisie niveau. Dat kan hij aan. Maar hoger faalt hij, dat zien we week in en week uit in de Premier League.

18 februari 2016 om 21:37

Goed????!!!! Hij is zo voorspelbaar als maar kan. Altijd naar binnen draaiend om maar met rechts te kunnen schieten. Geen 1 actie buiten om of geen 1 degelijk voorzet. En nee ik ben geen hater want wil juist dat Depay slaagt in Engeland. Wat deed ie goed dan in jouw ogen?

Echt zielig dit. Maar van Gaal gaat echt niet zelf opstappen. Hij wil gewoon nog een zak geld mee krijgen. Maar ja geef hem ongelijk.

Ik krijg gewoon medelijden met van Gaal.
Ze spelen allemaal zo slecht dat je gaat denken dat ze het moedwillig doen of het is een geval van misplaatste arrogantie.
Laat Mourinho maar eens laten zien wat voor geweldige coach die wel niet is.

Mooi hoe die Onuachu eerst zichzelf uitdolt waarna Mata een volledige flater slaat met z'n misser en Onuachu toch nog keihard afrondt.

Wat was United slecht zeg,respect voor Midtylland dat met goed voetbal de baas was.
Hoeveel aan prijzengeld heeft Midtjylland nu eigenlijk verdient ze kunnen nu weer een half miljoen bijschrijven.

Vamos mi Sevilla, Vamos Campeon! Volgende ronde alweer bereikt, en dat met weer een B team net zoals de afgelopen 2 seizoenen. Zullen vanaf ongeveer de kwartfinale met een serieus elftal gaan spelen. Heerlijk de 3-0. Favoriet zijn we zeker weer!!

18 februari 2016 om 21:13

Proficiat, ook al omdat ik het Spaanse voetbal heel erg kan smaken. Maar Molde, uiteindelijk toch niks minder maar vooral niks meer dan de nummer 6 van Noorwegen, is nu ook wel allerzwakste team dat Europawijd nog actief is. Daarnaast heeft Sevilla me eerlijk gezegd toch wel behoorlijk ontgoocheld in de CL, en ik neem aan dat ze daar toch met het A-team hebben gespeeld........

19 februari 2016 om 09:50

Wanneer er een team van formaat in de volgende ronde klaar staat zullen ze toch al wel hun A-team nodig hebben. En als ik dat lijstje zo bekijk, zijn er genoeg clubs die niks voor Sevilla onder doen.

19 februari 2016 om 13:23

Ja ja dat was afgelopen jaren ook zo met teams als Zenit, Benfica, Valencia etc. Ook met een B team van gewonnen.

Dit kan echt niet. Verkoop heel die shit blind, smalling allemaal enige die kunnen blijven is martial,de gea,darmian,shaw en united opleiding. echt united schaam je, ontsla van gaal haal een top coach en top spelers niet deze slome drama. haal allegri,koeman,mourinho alles beter dan dit. en haal toppers en echte talenten

Je zal maar €90 hebben betaald om hier bij te zijn.

United zou toch even tussen de soep en de patatten door de Europa League winnen.......? Zo lieten ze althans zelf naar Engelse wij-zijn-toch-de-beste-competitie-ter-wereld-gewoonte aan al wie het horen wilde weten. En dan struikelen ze al meteen over de eerste de beste horde, hoe extreem laag die ook mocht zijn.

18 februari 2016 om 21:20

Het voorspel in de media gevolgd door een koude douche op het veld deed denken aan de situatie rond dit soort wedstrijden bij Ajax de laatste jaren.

Prima uitgangspositie voor United. 1-0 is thuis voldoende. Maar of Louis er dan nog bij is?

18 februari 2016 om 21:36

Ooit van sarcasme gehoord?

Wat een lachwekkende vertoning zeg.

Bij de 2-1 schiet die gast eerst de bal tegen zijn eigen been en krijgt daarna nog ruimte om te schieten...

Van Persie lijkt dus op zijn 31e nog een stap omhoog te hebben gemaakt.

Gelijk Ontslaan van gaal hij verliest van ploeg van nieveu fc Utrecht

United is hard op weg naar de subtop. De echte topspelers willen niet meer komen. Tenzij er opeens een wereldcoach wordt aangesteld misschien. Maar als deze trend wordt doorgezet kan United structureel gezien doorglijden naar onder. Overigens is het PL seizoen van Chelsea ook bizar.

18 februari 2016 om 21:43

Nee dat denk ik niet, United heeft geld en dan zak je niet af om daar structureel te blijven hangen, daarvoor is United te vermogend. Ze zullen altijd goede spelers kunnen halen, combinatie van geld en de aantrekkelijke PL waarin ze spelen. Toppers weten ook dat ze kunnen helpen United naar de CL te schieten, daar heb je in principe maar één goed seizoen voor nodig. Milan is bv afgezakt en sukkelt momenteel, maar dat is omdat die financieel erg krap zitten nu. Om maar een tegengestelde te geven.

18 februari 2016 om 23:39

Goede spelers wel, maar de echte top niet meer. En als United nog even doorgaat dan gaat het Liverpool achterna. Spurs staat klaar om de plek over te nemen.

Voor zowel Chelsea, Liverpool als United is volgend seizoen belangrijk, met name die laatste twee. Als die twee volgend seizoen niet serieus voor de competitie mee gaan doen dan gaan het nog zware jaren worden. Voor Spurs is het juist andersom: Als die hun team bij elkaar kunnen houden kunnen ze de komende jaren mee blijven doen om de titel. Leicester zie ik het geen jaren volhouden, bij City is het afwachten wat het gaat worden met Guardiola, ik denk dat hij tegen gaat vallen. Bij Arsenal ligt het aan wat Wenger deze zomer gaat doen. Er zijn nog een paar posities voor verbetering vatbaar en er zijn wat spelers die gaan vertrekken.

En waar zijn nu al die mensen die zeggen dat het geen prestatie is van Arsenal om 20 jaar op rij bij de beste 4 te horen in de PL?

19 februari 2016 om 13:56

@alexdelpiero10
Het verhaal kent natuurlijk meerdere oogpunten. In de waan van het moment heb ik het ene punt meer focus gegeven. Ik weet natuurlijk ook dat United een mega organisatie is. Milan en Liverpool zijn grote clubs, maar die zijn daadwerkelijk afgehaakt, omdat hun financiele situatie ook veel minder is geworden om te kunnen concurreren met de top. United heeft wel wat jaren nodig om een vergelijkbare neergang eventueel mee te maken op financieel gebied.

United zal nog altijd betere spelers kunnen aantrekken dan een Milan of Liverpool. Zelfs betere spelers waarschijnlijk dan een Spurs, ook al zou Spurs kampioen worden. Ik weet nog wel dat een aantal jaar geleden City het bijvoorbeeld makkelijker had met het aantrekken van topspelers, omdat er weinig clubs waren die echt veel geld voor spelers wilde neerleggen. Met Psg, Atleti, Barca, Real, Bayern, United, Arsenal, Chelsea, Dortmund en Juve als concurrenten, is het een ander verhaal geworden. Ze halen allemaal dure topspelers. Maar vooral United zal daar last van gaan krijgen. Want door de prestaties van Moyes en Van Gaal faalt United flink in deze lijst. Van 1 van de meeste aantrekkelijkste clubs, naar een van de minst aantrekkelijke clubs van het rijtje.

Ze spelen waarschijnlijk geen CL en het imago loopt een breuk op. De afgelopen prestaties hebben serieuze gevolgen voor de toekomst.

Denk dat de aanpak van van gaal niet goed aansluit bij de Britse mentaliteit. Ze willen daar meer voetballen vanuit het hart en minder vanuit het verstand.

Dit Manu was zooo slecht! Ik ben bang dat dit niet meer valt te redden! Jammer voor Martial... verkeerde club gekozen!

Haha en die Utd fans moesten hier ook nog 91 piek voor ophoesten..

Man. United was zo slecht dat zelfs een slecht spelende Memphis één van de betere spelers was.
Sisto liet zien waarom Ajax hem had moeten kopen.

Niet om aan te zien dit. Bah

"Geef Louis gewoon even de tijd jongens" - Voetbalzone-lid

Frank de Boer naar United.

19 februari 2016 om 08:44

V.Gaal naar Ajax

Wat had je gekregen bij 10tje inzet als je dit had voorspeld vraag ik me af..
En nee.. niet om aan te zien dit..

Ik support fc united of Manchester sinds 2 jaar....raad iedereen aan....

Hoewel v Gaal het over zichzelf afroept, heb ik toch wel een beetje medelijden met hem als ik hem zo zie zitten. Ik had er wel vertrouwen in dat het van Gaal zou lukken om de boel aan het lopen te krijgen.
Na afgelopen weekend en vandaag, zie ik dit niet meer gebeuren. Ik denk dat het goed is dat hij het seizoen afmaakt, zodat de volgende trainer niet gelijk in deze ellende komt. Daarna word het tijd voor een welverdiend pensioen. (Of Truus blij maken en Feyenoord nog ff een jaartje helpen)

Ik snap het hele beleid van Manchester niet
Ik zit naar martial te kijken dan denk k waarom is welbeck weg gestuurd op basis van wat
Dan zit ik naar lingard te kijken dan denk k waarom moest di Maria weg want het is niet beter geworden
Javier Hernández precies hetzelfde
Nani idemdito
Ik heb nu het gevoel dat van gaal heeft dit man Unided naar de klote geholpen want als hij nou een beetje geduld had met de bovengenoemde sterren zou dit in een van de gevaarlijkste teams zijn van Europa
Falcao Rooney di Maria welbeck Javier Hernández Mata en blind

Van Gaal moet de eer aan zichzelf houden en zelf opstappen. Mourinho meteen al aanstellen en in de zomer een flinke bezem door de selectie. Ik ben misschien wat te onrealistisch, maar ik hoop toch op een cavani die niet helemaal goed zit bij PSG, Felipe Anderson die al bijna rond was toen, James die misschien los te wrikken is bij Real. Hummels misschien toch bereid is om over te gaan? Anders nog een andere cv en misschien toch nog proberen voor Ronaldo of Bale..

Tuurlijk gaan ze wel door, 1-0 thuis winnen is genoeg, met alle respect voor myttjedland of hoe je het ook schrijft, maar dit zielige united kan heus wel 1x scoren en de pot dicht houden.

Hoe lang nog voordat er eindelijk ingegrepen wordt? Iedereen ziet nu toch wel dat V Gaal het nooit aan de praat gaat krijgen?

Ik wist dat na een half jaar ploeteren al. Maar blijkbaar zijn ze erg hardleers in de bestuurskamer. De resultaten worden met de week slechter.

Met een beetje mazzel wint ie zijn volgende wedstrijd.( beker). Dan mag ie weer een weekje langer blijven.

Echt onbegrijpelijk waar dan vertrouwen op gebaseerd is. Nu weer net als vorig seizoen een karrevracht aan geblesserde. Ook dat is geen pech of toeval...

De man heeft met miljoenen mogen smijten, en doet het gewoon slechter dan Moyes. Wat wel een prestatie op zich is....

V Gaal out!!!!!

Wat een wedstrijd niet om aan te zien...veel geven van gaal de schuld mar diegene die de wed gezien hebben hebben ok kunnen zien dat je hier weinig invloed op hebt als trainer...paas die nie aankomt kansen nie afmaken...slechte communicatie achterin want ze stonden te frotten...en jah de aankopen zijn mss nie alles maar zelfs deze spelers moeten kunnen winnen van zoon elftal...nie ten nadele van de tegenstander want die speelde ok goed...kwa inzet was man u niks en d aan zeggen sommige ze willen nie voor de trainer...maar volgens mij doe je het ook voor jezelf...je wilt als prof toch altijd hogerop...? Van gaal.heeft natuurlijk zijn visie maar je kunt als prof toch ook wel je intelect laten zien op het. Veld...je acties maken en zien of je kunt pasen naar je medespeler of niet...

Dit is niet Van Gaal die geen verstand heeft van voetbal maar de 11 spelers met een waarde van 500+ miljoen die de trainer een mes in de rug steken. Je kan tegen een ploeg van dit kaliber niet op zo een manier verliezen. Inspiratieloos.

FC Midtjylland is ook niet niks, dat is die club die werkt met statistieken, een erg veelbelovend project trouwens tot op heden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper240
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper80
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

809 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 32 16 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Nederlandse profs volgen Oranje-spelers en voeren actie tegen Qatar

In navolging van de internationals van Oranje vragen de profvoetballers in Nederland aandacht voor de arbeidsomstandigheden tijdens de bouw van de WK-stadions in Qatar. Spelersvakbond VVCS meldt woensdag dat er een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren