Achahbar met twee heerlijke doelpunten held van De Kuip

Zondag, 22 maart 2015 om

De kraker tussen Feyenoord en PSV is zondag gewonnen door de thuisploeg. Anass Achahbar, die bij Feyenoord de voorkeur kreeg boven Mitchell te Vrede, werd de held van De Kuip. Met twee heerlijke doelpunten kreeg PSV de vierde nederlaag van het seizoen aangesmeerd door de jonge spits. Memphis Depay deed nog wat tegen: 2-1.

/

Feyenoord knalde in een kolkende Kuip uit de startblokken en had na tien seconden spelen al op voorsprong moeten staan. Lex Immers werd door Elvis Manu vrij voor keeper Jeroen Zoet gezet, maar de aanvallende middenvelder raakte de bal helemaal verkeerd. In een daaropvolgende vrije trap was het opnieuw bijna raak; dit keer belandde de bal via Jens Toornstra in de handen van Zoet. Koploper PSV, dat speelde met Karim Rekik en Adam Maher in de basis, wist zich niet onder de druk van Feyenoord uit te voetballen en kwam in het eerste kwartier nauwelijks over de middenlijn.

PSV hield de rijen gesloten en kwam er na een minuut of twintig voor het eerst goed uit. Depay nam het doel van Kenneth Vermeer onder vuur; de doelman bracht redding op het schot van de topscorer van de Eredivisie. Feyenoord kreeg daarna nog een behoorlijke kans via Achahbar, die dus de voorkeur kreeg boven Mitchell te Vrede, maar de grootste kans van de eerste helft was voor Maher. De PSV’er nam de bal bij een afgeslagen vrije trap heerlijk op zijn slof en geselde op die manier de lat boven Vermeer.

/

Hoogstaand was het in ieder geval niet in De Kuip. Als Immers in de openingsfase had gescoord had het er anders uitgezien, maar nu kwam de wedstrijd lange tijd niet tot ontbranding. Richting de uurmarkering draaide Feyenoord de duimschroeven aan en kreeg PSV de tegentreffer waar het op kon wachten. Het team van Phillip Cocu kwam nog goed weg toen er een strafschop werd gegeven, maar scheidsrechter Pol van Boekel van de zijlijn doorkreeg dat er buitenspel aan zijn fluitsignaal vooraf ging. Met een fantastische halve omhaal opende Achahbar vervolgens alsnog de score.

Memphis Depay kreeg direct na die goal dé kans op de gelijkmaker, maar faalde oog in oog met Vermeer. Dat kwam hem duur te staan, want het zou daarna al helemaal de wedstrijd van Achahbar worden. Na een uitstekende combinatie door het centrum volleerde hij de bal op heerlijke wijze in de verre hoek voor de 2-0. Een nederlaag leek onafwendbaar voor PSV, maar de Eindhovenaren kwamen uit het niets terug in de wedstrijd. Vermeer stond op het verkeerde been bij een schot van afstand van Depay (2-1). Feyenoord opereerde plots angstig. Depay scoorde uit buitenspelpositie en de tot dan toe onzichtbare Luuk de Jong kopte over, waardoor het 2-1 bleef.Gerelateerd

218 reacties (laatste reactie door t0mmy_psv)

Keurig gefloten scheidsrechter! Eindelijk een topper die goed gefloten wordt. En wat een goals van Anass.

22 maart 2015 om 16:36

Slecht gefloten. El Amadi. Had rood moeten hebben voor een smerige overtreding op Willems. De bal was al lang weg. Voor de rest alles in het voordeel van Feyenoord.

22 maart 2015 om 16:40

Je hebt gelijk hoor met el ahmadi, maar Willems had ook tweede geel moeten hebben voor overtreding op Boetius. Noem dat dan ook ipv alleen te benoemen waar Feyenoord voordeel had. Dit komt gewoon zuur over

22 maart 2015 om 16:42

Die Feyenoorders lagen bij elk licht contact op de grond? Daar hoef je geen geel voor te geven hoor, eerder geel voor spelbederf. Maarja de jongetjes van Feyenoord waren duidelijk niet opgewassen tegen de mannen van Psv.

22 maart 2015 om 16:42

Ja en hij gaf Clasie geel voor een schwalbe van Maher. Die lag meer op de grond te rollen na struikelen over lucht dan dat ie aan het voetballen was. Dat mensen hem goed vonden snap ik niet. Totaal onzichtbaar op zn schwalbes na.

22 maart 2015 om 16:42

Gaa toch weg man. Die jankerd van een depay en Wijnaldum gingen bij elk wissewasje liggen en kregen ook meteen een vrije trap mee. Bovendien had het wel gewoon een penalty moeten wezen want Manu raakte de bal helemaal niet, en ging het duel niet eens aan. Dus daar kwam PSV gewoon hartstikke goed weg

22 maart 2015 om 16:44

@TommyHp Hou op man. Feyenoord heeft terecht gewonnen en scheidsrechter heeft goed gefloten.

22 maart 2015 om 16:44

Onzin hij heeft goed gefloten en zeker geen belangrijke fouten gemaakt

22 maart 2015 om 16:44

Jij kent duidelijk de regels niet

22 maart 2015 om 16:49

@johnnn Nee ze waren niet opgewassen tegen de mannen van PSV, daarom hebben ze ook gewonnen

22 maart 2015 om 16:50

@Johnnn, de jongetjes hebben anders wel even van de mannen gewonnen

22 maart 2015 om 17:02

Stond op zijn voet, gebeurt 100 keer in een wedstrijd. Bruma had ook een pingel tegen moeten krijgen toen hij Toornstra naar beneden trok. PSV werd alleen gevaarlijk via vrije trappen na schwalbes van Maher en Depay.

22 maart 2015 om 17:23

@johnnn Niet zo zuur doen knul. Of vind jij dat de winnaar meestal niet is opgewassen tegen de verliezer? want het is geen midgetgolf waarbij de minste punten winnen...

22 maart 2015 om 17:39

Manu speelt die bal inderdaad niet maar hij neemt wel deel aan het spel door druk bezig te zijn met de verdediger. Goed gefloten door de scheidsrechter en terecht voor buitenspel geflote

22 maart 2015 om 17:51

Alles in het voordeel van Feyenoord? Lmfao. Die gele kaart voor Clasie dan?

PSV durfde niet, Feyenoord was feller en ging er vol overtuiging in...

Wat betreft die overtreding: in iedere wedstrijd komen overtredingen voor. Wat te denken van de thuiswedstrijd in Eindhoven? Daar trekt De Jong verdediger Kongolo onderuit en scoort vervolgens. 't Was een overtreding en de goal had afgekeurd moeten worden.

En wat te denken van de elleboogstoot die Kazim in het strafschopgebied kreeg thuis tegen AS Roma? Da's een penalty en rood. Tegen 10 man verder.

PSV durft gewoon niet in De Kuip. Wanneer was de laatste overwinning? 20 september 2009....

22 maart 2015 om 16:37

Zeker de rode kaart vergeten, die El Ahmadi had moeten krijgen in de eerste helft? Dan was de wedstrijd heel anders gelopen, zeer vervelend om weer benadeeld te worden door de scheids in de kuip.

22 maart 2015 om 16:41

Buiten het niet geven van een gele kaart (was genoeg geweest) is er een goede wedstrijd gefloten.

Achja, PSV is hier benadeeld (volgens jou tenminste), Feyenoord is benadeeld in Eindhoven.

22 maart 2015 om 17:20

PSV heeft volgens mij geen enkel moment aanspraak gehad op de overwinning. Daarnaast floot de scheids vandaag heel goed. De tackle van El Ahmadi was echt dieprood en die gele kaart van Clasie was flink overdreven. Gewoon terechte uitslag, niet zeuren. Volgende week gewoon dubbel en dwars over Twente heen denderen.

22 maart 2015 om 17:53

Scheids floot een prima wedstrijd ondanks 2 fouten: El Ahmadi en de gele kaart voor Clasie die volkomen onterecht was. Naaistreek van Maher.

PSV durfde niet, Feyenoord was feller en ging er vol overtuiging in...

Wat betreft die overtreding: in iedere wedstrijd komen overtredingen voor. Wat te denken van de thuiswedstrijd in Eindhoven? Daar trekt De Jong verdediger Kongolo onderuit en scoort vervolgens. 't Was een overtreding en de goal had afgekeurd moeten worden.

PSV durft gewoon niet in De Kuip. Wanneer was de laatste overwinning? 20 september 2009.

Niet janken als het ff tegenzit, in Eindhoven had je geluk met de scheids gozer. Karma is a bitch.

22 maart 2015 om 18:04

Kunnen ze wel over de laatste winst in competitie verband tegen Feyenoord uit over 2009 beginnen... Feyenoord won sinds 2005 ook maar 1x in Eindhoven (competitieverband)

22 maart 2015 om 18:36

@blondknowledge

Niet alle psv supporters over een kam scheren. Echt jammer dit. PSV denkt van binnen al kampioen te zijn maar durft dat niet uit te spreken. Wel spelen ze op 80, zie de slappe instelling op het veld. Feyenoord heeft verdiend gewonnen op basis van inzet. Met deze instelling gaat PSV nooit kampioen worden en dat zeg ik als psv supporter en velen met mij.

22 maart 2015 om 16:37

Was wel rood voor El Ahmadi. Maar goed, verder inderdaad prima gefloten.

22 maart 2015 om 16:38

Terechte overwinning maar Feyenoord had de 1e helft gewoon direct rood moeten hebben en dan had ik het nog eens willen zien.

22 maart 2015 om 16:43

Ach kom op zeg. Dat was toch geen rood. Een gele kaart was voldoende. Psv was gewoon det mindere vandaag

22 maart 2015 om 16:44

Scheidrechter heeft gewoon onwijs goed gefloten, werd een echte wedstrijd daardoor met veel spanning. Van beide kanten veel toegelaten, psv fans hadden vast liever een kuipers weer gehad! Haha terechte winner uit eindelijk... Gerechtigheid van de gestolen wedstrijd! En ook van de arrogantie van sommige psv fans... (Niet iedereen) maar vele een paar weken terug maar keihard volhouden dat ze wel kampioen zouden worden in de Kuip! Haha te grappig, ik zei al dat gaat nooit gebeuren aangezien er nog genoeg wedstrijden waren. Maar goed voor de andere psv fans die wel realistisch zijn en wel objectief oordelen... Die wens ik veel plezier met het kampioenschap, die gun ik het zeker en dat gaat psv ook niet mee weggeven! Al met al heerlijke wedstrijd

22 maart 2015 om 16:45

Nee vol op de enkels, niks anders dan rood

22 maart 2015 om 16:48

De enkels? Ik weet niet waar jouw enkels zitten, maar niet bij je tenen in iedergeval.

22 maart 2015 om 17:00

Als het vol op de enkels was zou hij een breuk oplopen. Jij kan er gewoon niet tegen dat Psv weer onderuit gaat in de Kuip.

22 maart 2015 om 17:04

Ik geef toch aan dat het terecht is of niet?

Lezen is blijkbaar erg moeilijk voortaan volgens mij.
En niet elke schop op de enkels is een breuk hoor.

Best triest om iets toe te geven.

22 maart 2015 om 17:54

Wat te denken van de thuiswedstrijd in Eindhoven? Daar trekt De Jong verdediger Kongolo onderuit en scoort vervolgens. 't Was een overtreding en de goal had afgekeurd moeten worden. Dan had ik het nog wel eens willen zien..

22 maart 2015 om 18:05

Inderdaad, op inzet verloren. Maar ze ( vooral ajaxieden) moeten niet doen alsof feyenoord zo goed was.

22 maart 2015 om 23:32

@Marky, deze sneer naar Ajacieden is toch nergens voor nodig in een topic over een wedstrijd Feyenoord - PSV?

22 maart 2015 om 16:48

Ik irriteerde me matelaas aan het niveau van de commentator, enkele voorbeelden:

- Achabar die zijn debuut maakt onder rutten, feitelijk onjuist
- Karsdorp de 3e rechtsback dit seizoen na boela, dat klopt niet. Na wilkshire is karsdorp in beeld gekomen, waarna karsdorp geblesseerd raakte en boela in beeld kwam
- Brenet die een puike wedstrijd zou spelen tegen Elvis Manu. Ik weet niet welke wedstrijd de commentator aan het bekijken was, maar manu liep 3 x langs hem waardoor die 2 x 1 op 1 tegen zoet kwam.

Verder ben ik onwijs trots op Clasie. Wijnaldum zou psv ontgroeid zijn, en jordi Clasie is maar Jordi Clasie. Clasie was vandaag in bijna alle duels de baas over Wijnaldum. Qua slimheid, agressie, spelhervattingen passing en duelkracht. Dat bewijst hij nu al 2 seizoenen lang. Jordi word zwaar onderschat.

Mooi ook dat Anas de kans nu krijgt, laat hem maar staan. Nu immers nog uitzwaaien dan kan Toornstra op 10 en boeitius naar rechts.

Ben trots om Feyenoorder te zijn.

22 maart 2015 om 16:52

Clasie inderdaad weer fenomenaal! Maar wat heb ik ook genoten van Sven van Beek. Die jongen is nooit het grootste talent geweest in de jeugd, maar heeft zich ontpopt tot een centrale verdediger die de absolute top zou kunnen bereiken, wat een speler zeg+

22 maart 2015 om 16:56

Immers heeft geweldig werk geleverd als loper, was overal bij. Veroverde veel ballen en zette veel druk. Dat het dan wel eens technisch niet lukt dat neem is dan maar zo. ik ben blij met immers in ieder geval.

22 maart 2015 om 17:00

Ik begrijp waarom je Immers er graag bij ziet, want dat is ook de enige reden die ik me kan bedenken, maar dan kan die beter gaan hardlopen. Het is Feyenoord onwaardig om op de 10 positie een loper en een werker te hebben. Daar hoort een rasvoetbbaler te staan die beschikt over een steekpass, kan schieten met zowel links als rechts.

Werkers horen op andere posities te staan, niet op de 10

22 maart 2015 om 17:00

Ik weet niet waar jij hebt gelezen dat Clasie nog niet goed genoeg is voor buitenland oid maar ik lees overal, vooral voorafgaand aan deze wedstrijd, dat Clasie Feyenoord ook ontgroeid en volgend seizoen waarschijnlijk weg zal zijn, net zoals Wijnaldum. Iedereen weet hoe goed Clasie is en ik zie hem nergens onderschat worden.

22 maart 2015 om 17:38

Wat de commentator bedoelde was dat Achabar, na een rumoerige jeugdcarriere, toch de kans van Rutten heeft gekregen. Debuut als in 'een vaste basisplaats'. Maar ik snap je irritatie. Toch zonde voor Feyenoord dat Rutten vertrekt na dit seizoen, en ik benieuwd wie van de spelers zullen volgen. Clasie speelt ontzettend scherp en ik heb constant het idee dat hij elk moment over de schreef kan gaan, zowel fysiek als verbaal, maar hij weet het altijd net binnen de grenzen te houden. Heel knap!

22 maart 2015 om 17:40

Over de positie ben ik het inderdaad met je eens. Zijn kwaliteiten zijn niet geschikt voor die positie

22 maart 2015 om 17:45

Clasie overklaste Wijnaldum telkens. Het verschil was groot tussen die 2 in deze wedstrijd.
Voor de rest hebben we heel erg goed gespeeld en heerste wij op het middenveld.
Die Guardado kon Karim ook totaal niet bijhouden.
Heerlijke middag!

22 maart 2015 om 18:43

Gloryunited, en ga nu eens tellen hoevaak immers (rond de 16) bal verlies had waardoor het hele team weer naar achteren kon sprinten... Immers veroverd veel ballen ja en loopt veel, maar een nr 10 hoort niet ingesteld te zijn om zoveel verdedigend werk te verichten! Je nr 10 moet balvast zijn, snel kunnen handelen, open draaien, steekpasjes kunnen geven enz, voor aanvallende impulsen zorgen voor je medespelers! Enigste gevaar wat immers meebrengt is dat hij door zijn werklust vaak in het 16 verschijnt waardoor er dreiging is... Maja het is immers... die heeft 15 grote kansen nodig om er 1/2 te maken (zie vandaag weer). Een goede nr 10 scoort van de 15 grote kansen er 5/7 minimaal. En zou ook andere meer andere in staat stellen te scoren, volgend haar aub aub immers verkopen

22 maart 2015 om 16:54

Het is klote dat we weer verliezen maar net als tegen ajax treft de scheidsrechter geen blaam.

22 maart 2015 om 17:49

Waardeloze scheidsrechter. Was donker donker donker rood.

22 maart 2015 om 17:56

Ja, jammer dat je Kuipers niet had vandaag.

Wat te denken van de thuiswedstrijd in Eindhoven? Daar trekt De Jong verdediger Kongolo onderuit en scoort vervolgens. 't Was een overtreding en de goal had afgekeurd moeten worden.

22 maart 2015 om 18:23

Kan jij serieus niet gewoon stoppen met reageren? Elke keer je reactie kopieren en plakken. Je hebt gelijk over de wedstrijd in Eindhoven, maar dat veranderd niets aan zijn mening.

22 maart 2015 om 17:49

Waardeloze scheidsrechter. Was donker donker donker rood.

Heerlijke wedstrijd! Je kan zeggen wat je wil van onze eredivisie. Maar ik heb wel kunnen genieten dit weekend.

Geweldige scheids en een heerlijke wedstrijd. Wereldgoals van Achahbar en een spookdoelpunt van Depay. Terechte winnaar als je het mij vraagt, ook mooi om Kazim weer terug te zien!

22 maart 2015 om 17:03

Eerste helft was de scheids anders niet zo geweldig. Tweede helft floot ie wel perfect.

22 maart 2015 om 18:23

Wat was er fout aan de eerste helft dan? Behalve dat El Ahmadi rood had moeten krijgen

Annasssssssss !!! Jongen van de Club heerlijk!

Opportunistisch gedacht, contract maar verlengen en dan kiezen tussen Guidetti en Kazim als andere spits. Ongelooflijk dat Rutten m zo lang op de bank heeft gehouden de 2e helft vh seizoen.

22 maart 2015 om 16:38

Guidetti moet je niet meer willen, het wil wel wat zeggen als je er in de Schotse competitie niets van bakt.

22 maart 2015 om 16:43

Alle Feyenoorders wat bijleggen om K2 terug te halen.

22 maart 2015 om 17:20

Ze betalen al de hoofdprijs aan seizoenskaarten en dan nog bijleggen haha gekkenhuis, lekker opzouten met k2 kuyt een jarig contract geven voor 5 ton meer niet dan per jaar bekijken, anders gaan we weer de fout in met oude lullen.

22 maart 2015 om 18:35

Gisteren nog gescoord he..

22 maart 2015 om 17:07

goeie goals daar niet van , maar ik ben bang dat er problemen mee komen , en nee , niks te maken met achtergrond , kleur of iets anders wat te verzinnen valt .

Anas van harte gegund, zat vaak naast maar bleef maar knokken en nu pakt hij zn kans met beide handen, altijd een heerlijk voetballertje gevonden.

Feyenoord terecht gewonnen. Eerste helf was slecht maar tweede helft kwam het los. 2 prachtige volleys van Achabar. Jammer dat hij geblesseerd raakte, had hem graag een hattrick zien maken. Al met al verdiend gewonnen!

22 maart 2015 om 16:42

Hij had meer kramp dan dat hij geblesseerd raakte

22 maart 2015 om 16:54

Zou ook kunnen ja, het werd niet helemaal duidelijk aangegeven wat er precies aan de hhand was.

22 maart 2015 om 18:22

Het was kramp. Vertelde de commentator en hijzelf ook na afloop.

pffsh wijnaldum laat het echt nooit zien tegen Feyenoord .. Oke leuk en aardig dat je uit rotterdam komt en het je club was maar nu betaalt PSV je dus doe gewoon je best. Bruma is zo als altijd drama ik miste ISI vandaag. Depay speelde wel goed en Maher ook.

22 maart 2015 om 16:41

Vergeet Guardado niet. Wat een beest. Ook Willems was weer sterk.

22 maart 2015 om 16:45

Guardado een beest? Heb hem niet gezien. Clasie en El Ahmadi waren hem de baas.

22 maart 2015 om 16:54

Vond Guardado niet opvallend sterk ofzo. Voor PSV vond ik vooral Willems erg sterk spelen.

22 maart 2015 om 17:13

Nou Guardado zat er weer heel vaak goed tussen, dirigeerde, steeds aanspeelbaar, technisch goed. Was gewoon heel belangrijk.

22 maart 2015 om 17:19

Guardado was echt geweldig. Je zag em misschien nit op dat middenveld, maar dat komt vooral omdat hij die wankele verdediging overeind heeft gehouden. Hij heeft daar meer weggehaald dan Bruma en Rekik samen.

22 maart 2015 om 18:00

El ahmadi? Wat een ongelofelijke smeer pijp is dat joh. Verder feyenoord terecht gewonnen.

22 maart 2015 om 16:54

Ik mis Arias in de basis. Die brenet moet gewoon stoppen met voetballen dat is 1 groot drama met die vent. Ik vond depay eigenlijk helemaal niet zo goed spelen buiten zijn (mooie) doelpunt, hij houdt te vaak en te lang de bal vast waar hij hem af zou moeten geven. Maar ik vond eigenlijk alle spelers van PSV slecht spelen, Guardado, Willems, De jong, Wijnaldum, Narsingh etc. etc. Ik vond PSV ook de uitstraling van een zak aardappels hebben maargoed dat kan aan mij liggen.

22 maart 2015 om 16:58

Arias hij werd echt gemist vandaag ik kan er gewoon niet tegen als brenet speelt. Brenet doet niks maar dan ook niks goed by far de slechste back ooit in de geschiedenis van psv , wat zeg ik de slechste back van de eredivisie.

22 maart 2015 om 19:51

Dan is het waarschijnlijk een gescheurde zak, want Manu kwam er vaak gewoon makkelijk langs.

Verdiende overwinning, maar El Ahmadi, wat een vieze schopper. De scheids had t weer niet gezien, dus schorsen die vent

22 maart 2015 om 17:05

Heb je gelijk in. In de eerste herhaling zag ik dat El Ahmadi de andere kant op keek dus gaf ik hem nog het voordeel van de twijfel dat ie het per ongeluk deed. Uit de andere hoek werd echter duidelijk dat het wel degelijk bewust was.

22 maart 2015 om 21:52

Maher verdiende ook een rode kaart na zijn bewuste stomp.

Depay's buitenspel goal ging langs geloof ik, of heb ik iets gemist?

22 maart 2015 om 18:27

Nee, ging inderdaad voorlangs..

Verdiende overwinning. Heerlijk gefloten door de scheids. Mag ook wel gezegd worden.

22 maart 2015 om 16:43

Onzin, heerlijk gefloten. El Ahmadi had eraf gemoeten. In de extra tijd floot ie alles in t voordeel van feyenoord en Guardado werd volgens mij 6 keer onder de zoden gestampt en kreeg niks mee. Het was een verdiende overwinning op basis van t spel, maar als VAn Boekel goed had gefloten was t een hele andere wedstrijd geworden. Liet veel te veel gaan aan feyenoord kan t dan

22 maart 2015 om 16:46

Jij raaskalt man, je doet je naam eer aan. Lagen bij Psv voor elk wissewasje op de grond, gelukkig trapte de scheids er niet in

22 maart 2015 om 16:54

Ga huilen man , bij elke comment zie ik je zeggen rood. De tackel van rekik niet gezien op Kazim. En zijn wij niet benadeelt in Eindhoven . Buiten dat heerlijke goals van achabar.

Correctie: in buitenspelpositie scoorde Depay niet, die bal ging naast.

Messiaanse doelpunten van Achabar. Heerlijk afgerond.

22 maart 2015 om 17:04

Gelukkig is achabar geen speler van Ajax anders stond er morgen overal dat hij al klaar is voor de europese top haha.

Cocu verliest in korte tijd weer een topwedstrijd. Dit zegt meer over de kwaliteiten van Cocu dan het elftal. Als Psv kampioen wordt dan heeft dit meer te maken dat de concurrenten punten heeft laten liggen. Vraag me af wat Depay in het buitenland te zoeken heeft. Cocu heeft geen ballen om.hem op de bank te houden en hem te corrigeren. Los van zijn doelpunt leed hij vaak balverlies en wederom begon hij met zijn Fc Depay show.

22 maart 2015 om 16:40

depay speelde inderdaad niet sterk, maar wie moet hem vervangen? Als er iemand vervangen moet worden is het Narsingh wel. Je zag zoals vandaag dat Depay met 1 schot of actie een wedstrijd kan beslissen of de spanning terug kan brengen. Wat je eventueel kan doen is Maher linksbuiten en dan een middenveld met Gini, Guardado en Hendrikx, maar dan haal je wel het hele aanvalsspel weg uit PSV en het gevaar van de counter.

22 maart 2015 om 17:46

Narsingh is nog niet helemaal fit, gister gaf hij nog een intervieuw over zijn fitheid en de klassieker.

22 maart 2015 om 18:08

Trouwens, Feyenoord wel terecht gewonnen vandaag. Mijn felicitaties aan de Feyenoord-fans. Groeten van een PSV-er

22 maart 2015 om 16:42

Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien of gewoon weer Depay wilt neer halen maar depay was by far de gevaarlijkste man bij PSV. Memphis was de enige die wat wilde doen bij psv , Gini was veruit de minste man speelt altijd super zwak tegen Feyenoord.

22 maart 2015 om 16:46

Heb jij wel gezien hoeveel duels Depay verloor? Hoe vaak hij verkeerde passes hij gaf? Hoe vaak hij op solo tour ging? Ik zou niet rouwig zijn als hij bij Psv vertrekt.

22 maart 2015 om 16:54

Ik zou er wel rouwig om zijn zonder depay dit seizoen zouden we niet eens in de top 3 staan man. Altijd word er slecht gepraat over Depay terwijl die man zo hard werkt voor psv zoveel goeds doet voor PSV. Luciano , Bruma , Zoet die jongtjes mogen pas weg. Ik zou altijd altijd voor Isimat hebben gekozen , hij was in vorm is hard en rustig beter dan die 2 koekenbakkers in de centrum van psv. Ps ; Gefeliciteerd Feyenoord.

22 maart 2015 om 16:58

Ik vond depay eerlijk gezegd nogal tegenvallen als je hoort met welke clubs hij allemaal achter Zich aan moet hebben, dan moet je met alle respect geen kind hebben aan kasdorp. En hij had het moeilijk tegen iemand die op een andere positie speelt dit jaar en zelfs nog geen 20 wedstrijden basis heeft gestaan ofzo... Zal goed voor nl voetbal zijn als depay volgend jaar nor een jaartje erbij pakt bij psv en proberen zich verder te ontwikkelen en in Champions league zich bewijzen. Misschien dan dat hij klaar is voor een man united Arsenal liverpool enz. Als die echt volgend jaar wilt gaan en hij gaat zich komende maanden niet verbeteren, dan ben ik bang dat hij haat sneuvelen bij zulke clubs! En dit is toch wel een talentje hoor dus hoop voor nl voetbal dat het goed komt met hem

22 maart 2015 om 16:50

In principe word je altijd kampioen doordat de concurrentie punten laat liggen. Zo is Ajax al een aantal jaar op rij kampioen geworden. Niks geks aan dus.

Complimenten voor Brenet, die had Manu gewoon in de pocket, ook genoten van Van Beek en Maher die speelde allebei een dijk van een wedstrijd. Verder zou ik Feyenoord aanraden om Immers per direct te verkopen aan een tweede divisieclub uit Engeland, wat een matige speler zeg; die voegt totaal niets toe. Ook complimenten voor de arbitrage!

22 maart 2015 om 16:44

Hou op joh. Manu kwam er in de 2e helft en 1 keer 1e helft constant voorbij brenet. Beetje objectied blijven.

22 maart 2015 om 16:48

Ik denk dat jij een beetje objectief moet zijn want brenet speelde best redelijk vooral verdedigend

22 maart 2015 om 17:10

iedereen om kegelen heeft niks met verdedigen te maken. Dekken wel. #2etegen.goal.brenet.gasprietjes.tellen

22 maart 2015 om 22:34

Sorry hoor maar als je manu niet gezien heb wie ging er dan tot 3 4 keer toe zo gemakkelijk langs brenet en kwam twee keer oog in oog met zoet? Niet zomaar onzin reageren verder doet dat niks af aan het feit dat Feyenoord verdiend heeft gewonnen. En el ahmadi kun je rood voor geven maar geel had ook genoeg geweest.

22 maart 2015 om 16:48

Complimenten voor Brenet?!? Die gast liep constant lucht te dekken. Man man man 2e doelpunt stond hij op het middenveld. Ik mag hopen dat je dat met sarcasme zegt. Die vent had nooit een prof contract mogen hebben. Maher heeft nu voor het eerst een beetje fatsoenlijk gespeeld maar dijk van een wedstrijd? Welke wedstrijd heb je gekeken, dat vraag ik me af. De Jong weer zwak plus Depay.

Ik blijf het zeggen, De jong is geen spits voor Psv. Kan geen enkele kaats aan gaan. Mee voetballend, hopeloos. Depay was weer vanouds bezig zeg.. Bij een 2-1 gaan pingelen. Nee nee na de ene goal geen zak gepresteerd. En die maniertjes wordt er moe van. Misschien is Psv beter af met dat geld wat ze voor hem gaan vangen. Sowieso had die eerste kan moeten afspelen op de Jong.

Psv de 2e topper weer verloren. Het blijft een zwak hoopje. Zeker als ze duels moeten aangaan in de duels. Dan wordt er constant overtredingen gemaakt. Psv moet echt nog een stappen gaan zetten hoor. Tsjonge jonge. Zenith, Ajax en nu Feyenoord. Feyenoord ging er hard in en met die power hebben ze de overwinning over de streep getrokken. Maar dat blijkt dus een zeer goed middel gebleken om tegen Psv te gebruiken.

22 maart 2015 om 17:02

2e topper verloren ? en in de eerste seizoenshelft ? werden er daar niet 2 toppers gewonnen ?

22 maart 2015 om 16:56

Grappenmaker, Manu is er in de tweede helft alleen 3 keer langs gegaan.

22 maart 2015 om 17:03

Manu had wel 4 keer kunnen scoren vanmiddag..

22 maart 2015 om 17:04

Even serieus, Brenet had Elvis Manu in de pocket? Dat kan je toch niet menen met droge ogen?! Die brenet is er 3 x uitgelopen waardoor Elvis 2 maal 1op1 op zoet kwam. Noem jij dat goed spelen. Ik mag hopen dat je de lat toch wat hoger legt

22 maart 2015 om 17:07

@ Varkenoord

Bij FOX zeiden ze dat na afloop dat Brenet Manu in de pocket had. Zelf ervaarde ik dat niet zo maar dat kan komen doordat ik voor PSV ben en alles wat Brenet doet er levensgevaarlijk uit ziet

Opzich deed hij het voor zijn doen nog redelijk, maar dat zegt dan ook alles. Hij liet Manu af en toe wel erg makkelijk passeren, leed zoals gewoonlijk continu balverlies en veroorzaakte eigenlijk gewoon een penalty.

22 maart 2015 om 18:14

Immers is prima voor ons. De feiten liegen niet, hij is een van de meest scorende middenvelders van de eredivisie. Je hebt als Feyenoord ook spelers nodig die gewoon een bal erin kunnen schieten of koppen, en dat doet hij.

Immers had de laatste twee seizoenen elk 12 doelpunten, en dit jaar ook alweer 7. Wijnaldum doet dat echt niet veel beter hoor.

Terecht verloren van een veel beter feyenoord! Gewoon afgetroefd op inzet en dat mag niet in een topwedstrijd als deze! Voetballend waren geen van beiden super goed, maar feyenoord had veel meer inzet, waardoor ze meer duels wonnen en meer kansen hebben gecreëerd, vooral in de tweede helft. Pas na de gelukkige goal van Depay begon er meer motivatie te komen, maar dat was al veels te laat. Daarna nog wel kansjes gehad om 2-2 te maken, maar aan de andere kant waren er ook mogelijkheden. Bij PSV was Maher de beste man, Brenet viel echt heel erg mee, Willems was ok, Zoet was ok en Guardado was ook niet slecht en het centrale duo was ook wel goed. Maar de rest was echt bagger. Wat had wijnaldum vandaag? Niet goed geslapen ofzo want die was echt de allerslechtste. Hopen dat ajax nu punten verspeelt en zo niet dan acht punten voorsprong. Kan me niet voorstellen dat psv nog 3x gaat verliezen, zeker niet gezien de tegenstanders die er komen. Ik verwacht daarom dat PSV nog wel kampioen wordt, maar die nederlagen tegen Ajax en Feyenoord zijn dan toch een smetje.

22 maart 2015 om 16:43

Ik hou me hart vast zoals eerder gezegd, dadelijk verliezen we bij twente uit en dan us t 5 punten en slaan de zenuwen toe ... Verdorie.

22 maart 2015 om 17:42

maar kijk naar het schema, nog 6 wedstrijden, 8 punten verschil, dat is dus 3 verliezen. Stel we verliezen tegen twente dan hebben we daarna nog 3 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje. Dat is dus niet een al te zwaar programma...

22 maart 2015 om 17:50

Haha nee Renaldinho, je bent wel sympathiek maar je moet niet overdrijven PSV wordt kampioen, klaar. Die 5 punten verschil gaan er niet komen.

22 maart 2015 om 16:44

Het zou wat zijn als PSV dit nog weg geeft. Ajax moet eerst nog weten te winnen vandaag.

Als (!!!) Ajax van Willem 2 had gewonnen was het verschil (met winst vandaag) nog maar 6 punten geweest en dan als AZ niet had gewonnen was het nog minder geweest.

Uiteindelijk zie ik het niet meer gebeuren hoor. Zou wel gestoord zijn. En PSV verdient het dit seizoen ook.

22 maart 2015 om 16:49

Je zegt het zelf ALS

22 maart 2015 om 16:52

Ja en als PSV gewoon thuis had gewonnen was t ook klaar. Willem 2 had gewoon moeten winnen thuis van Ajax, zelfde geld voor de Eagles.

22 maart 2015 om 17:09

Je en als psv Messi had gescout toen hij 12 was en later ook Ronaldo werd gekocht van Sporting dan hadden wij nu de 2 beste spelers ter wereld.

22 maart 2015 om 17:20

Het zou niet de eerste keer zijn dat we het weer weggeven.... De afgelopen jaren is dat al meer gebeurd.... Ik wil het eerst nog wel zien voordat ik ga roepen dat we kampioen worden...

22 maart 2015 om 16:54

Je hebt ook tegen ze gewonnen, dus de balans daarin is gelijk.
Ajax en met name Feyenoord zijn nog niet constant genoeg.
Daar win je een kampioenschap op.

Helaas stond Kazim er niet gewoon in want die goals zaten er wel erg lekker in...

Wat heerlijk dat het talent van Anass Achahbar er eindelijk uit lijkt te gaan komen. Wat een geweldige goals. Hopelijk krijgt hij volgend seizoen meer kansen. Feyenoord verdient gewonnen. Scheids uitstekend op twee momenten na. De gele kaart van Clasie was belachelijk. Eerder geel voor Maher voor een schwalbe. El Ahmadi had echter rood moeten hebben. En dat in de 1e helft bij een 0-0 stand...... Ik ben blij met mn cluppie maar PSV mag zich beklagen.

Wat heb ik genoten van de passie en strijd in deze geweldige wedstrijd, al was het qua niveau natuurlijk niet hoogstaand.

En Vermeer wat zag jij er slecht uit, man man! Het mag trouwens een keer gezegd worden, dat de gehele arbitrage een uitstekende wedstrijd heeft geleid. Depay wordt erg vaak arrogant genoemd, maar ik vond hem mooi om te zien hoe hij Kongolo 'verzorgde' bij zijn blessure..

En kan een Feyenoorder mij uitleggen, waarom Immers heilig verklaard is? Is in mijn opinie, nooit het niveau van Ado ontstegen..

Wat een verwennerij dit weekend, Foxsports, Tablet alle middelen heb ik nodig en dan komt ook nog El Clasico later..

22 maart 2015 om 16:50

Immers is een simpele werker, toont veel vechtlust en daar houd het publiek van (ik ook) maar hij voegt voetballend niets toe.

22 maart 2015 om 16:57

bootsjungen

Helemaal mee eens, die jongen is niet genoeg voor Feyenoord. Net als die dissonant van een Niki Zimling.

22 maart 2015 om 17:01

Die strijd moet komen en Immers is een aanjager

22 maart 2015 om 17:23

Wij moeten strijden omdat Immers in de ploeg staat. Ik ben voorstander van Vilhena volgende week achter Achahbar en je zult zien dat er veel meer gevoetbald wordt. Veel meer acties zoals Manu - Achahbar in de 1e helft en Boëtius - Achahbar in de 2e helft.

Kenneth Perez liet bij Fox Sports goed zien hoe matig Immers is.

22 maart 2015 om 20:20

rbn_

Waarom speelt Vilhena dan niet vraag ik mij af, en Immers is inderdaad erg matig nooit die aankoop begrepen. Het trio Boetius, Achanar en Manu lijkt me vreselijk om tegen te spelen..

22 maart 2015 om 21:12

Lang niet alle Feyenoord supporters zijn fan van Immers hoor. Ja, hij was belangrijk de afgelopen jaren. Qua scorend vermogen zullen we hem dan ook missen denk ik, dat kan een argument zijn om hem te laten staan.

Voetballend echter zou het beter moeten gaan als Toornstra daar staat en Boetius gewoon op de flank. Ik verwacht ook dat dat volgend jaar gaat gebeuren als zowel Clasie als Immers verkocht worden.

22 maart 2015 om 16:59

Vermeer zag er slecht uit? Waar? Wanneer? De goal van Depay? Was gewoon een mooie goal die niet houdbaar was.

22 maart 2015 om 17:19

Fcda

Meen je dat nou serieus? Van die afstand moet de bal hebben, en hij stond aan de grond genageld.

22 maart 2015 om 17:19

Die was zeker houdbaar, maar buiten dat puntje zag Vermeer er zeker niet slecht uit.

22 maart 2015 om 17:32

Elke middelmatige keeper had die bal van Depay geklemd. De bal was niet ver in de hoek en bovendien redelijk zacht ingeschoten van 30 meter. Ik noem dit een regelrechte blunder. Verder een solide wedstrijd van Vermeer.

22 maart 2015 om 18:29

Bal niet ver in de hoek? Belande bijna in het zijnet? Het was inderdaad ver maar het schot draaide toch echt mooi hard van Vermeer weg. Gewoon kansloos.

22 maart 2015 om 19:34

Fcda

Ik begrijp wat je zegt, maar als de bal beter had ingeschat had hij die bal kunnen hebben. Al keepte hij voor de rest van de wedstrijd, uitstekend moet ik zeggen.

22 maart 2015 om 19:54

Moah, het niveau was hoger dan bij Ajax - ADO

Ik had hier graag getypt dat ik verrast was met het resultaat en vooral het spel van Psv. Helaas mocht het niet zo zijn en werd het weer dat zelfde steeds terugkerende liedje. Ook vandaag weer enorm matig gespeeld in de Kuip en weer onderuit. What's new?

PSV zakte vandaag volledig door de ondergrens, was zeer slecht wat psv vandaag heeft laten zien.
Nu 2 weken rust hopelijk kunnen ze hun oude niveau oppakken want vorige week tegen gron was het ook al niet veel.

22 maart 2015 om 17:22

Het is de laatste weken al niet heel best wederom... Maar wellicht dat het dit jaar niet minder gevolgen heeft...

Eindelijk! Wat we verwachtten!

Heerlijke overwinning! Achahbar baas!!

Gelukkigste heeft gewonnen. Grappig om te zien dat het publiek niet vaak iets te vieren heeft.

22 maart 2015 om 16:55

Tjoepcola

Ongelovelijk dat jij nog kan reageren, ik zie je hier niks anders doen dan provoceren in Feyenoord en Ajax topics. Bespottelijk..

22 maart 2015 om 17:31

Ookal word feyenoord nooit kampioen ik blijf altijd voor feyenoord houden en altijd steunen

22 maart 2015 om 18:16

Zo hoort het ook, altijd achter je cluppie staan..

Heerlijke wedstrijd met heerlijke duels en eindelijk wins na onterechte verloren top wedstrijden en een gelijk spel

22 maart 2015 om 16:48

Onterecht? Vond jij het verlies van Feyenoord in Eindhoven onterecht? Als Feyenoord in de 90e minuut met 5 minuten op de klok niet zo'n belabberde hoekschop neemt had PSV niet meer kunnen scoren.

22 maart 2015 om 16:53

uhh nee dat vond ik zeker niet terecht een gelijk spel zou een beter beeld gegeven hebben. Het zelfde als de wedstrijden tegen Ajax, je krijgt gewoon te weinig en ja dat doe je zelf maar daarom is het zo lekker dat ze nu wel weten te winnen, het dubbeltje valt eindelijk de goede kant op voor Feyenoord

22 maart 2015 om 16:53

Iedereen vond de overwinning van PSV onterech. Natuurlijk werd het stom uitgespeeld door Feyenoord maar daarvoor werd PSV wel in het zadel geholpen door de arbitrage.

22 maart 2015 om 16:56

De wedstrijd tegen Ajax had Feyenoord inderdaad moeten winnen, maar tegen PSV gaf Feyenoord het gewoon zelf weg.

22 maart 2015 om 17:04

ja tegen ajax ook, maar het gaat erom dat je die wedstrijd dus niet had hoeven te verliezen en onterecht omdat het dat gevoel dan oproept, het was helemaal niet nodig het punt was binnen, daarbij komt natuurlijk ook het zure gevoel van de onterechte goal van De Jong.

22 maart 2015 om 17:20

DIe wedstrijd tegen PSV had Kuipers 2 doelpunten af moeten keuren, dus daar is PSV door de arbitrage geholpen. Niet dat het gewoon dom was met die corner, maar die overwinning van PSV was onterecht.

Kazim lekkere actie nog op Boetius die eigenlijk 3-1 moet binnen tikken. Wel een heerlijke wedstrijd weer en goed gefloten.

Van Beek zeer goed verdedigd.

Terechte overwinning voor Feyenoord. PSV heeft vandaag in de Kuip totaal geen indruk weten te maken.

Wat 14 punten waren zijn over twee uur waarschijnlijk nog maar 8 punten. Het verval bij PSV heeft zich definitief ingezet en Amsterdam kan zich op gaan maken voor hun 5e titel op rij.

22 maart 2015 om 16:56

Zie jij het nou niet een beetje te zwaar in? Dat kan ook nog wel is het probleem zijn bij psv, ze zien het allemaal te zwaar in.

22 maart 2015 om 17:09

Ik hoop dat ik het te zwaar in zie. Maar als ik vandaag naar dat makke PSV zit te kijken tegen een zeker geen groots Feyenoord, dan schiet je de wanhoop in de schoenen. En zeker als ik daar ook nog eens het resterende speelschema van PSV langs leg.

22 maart 2015 om 17:22

Patpsv

Maak je geen zorgen, Ajax speelt weer heerlijk slecht. Onmogelijk dat wij kampioen worden, 100 procent zeker jullie in Eindhoven zijn voor niks zo bang.

Zeer verdiende overwinning van de Rotterdammers op een toch wel wat zwak Psv.

Feyenoord had makkelijk met 2 doelpunten meer kunnen winnen...en buiten het doelpunt wat ze door een blunder van Vermeer kregen hebben ze niet echt veel laten zien.

Jammer dat Ajax het zo eerder heeft laten liggen...anders hadden we nog kampioen kunnen worden.

Hoe komt het toch dat PSV er elke keer weer intrapt in de kuip? en tegen Ajax verliest Feyenoord bijna altijd, best opmerkelijk al tientallen jaren lang

22 maart 2015 om 21:46

Volgens de statistieken van alle klassiekers in De Kuip heeft Feyenoord nu net zo vaak gewonnen als Ajax.

Heerlijk dat we weer verloren hebben in de Kuip jongens! Als ik de laatste x wil vinden dat we gewonnen hebben daar moet ik een spinnenveger meenemen naar dat deel van mijn hersenen. Maar dat is wel fijn eigk, elke x als je naar de Kuip gaat weten dat je gaat verliezen. Het milieu is slecht toch?en we gaan met de bus naar Rotterdam toch? Nah, laten we dan maar niet gaan! Verliezen doen we toch, die 3-0 uitslag boeit dan helemaal niks joh! Het is dan ook nog eens goed voor het milieu! De Kuip, de plek waar PSV weer lekker traditioneel finaal door de ondergrens zakt.

Btw, Isimat voor Bruma miss Philip? Ben je blind? Oja en Marcel, zet Narsingh bij het vuilnis en koop een normale rechtsbuiten, weer geen speler voorbijgekomen. Z'n gebruikelijke niveau dus, ik denk dat Nelom meer tegenstand heeft van een zak aardappelen. Lekker verdedigd bij beide goals van Feyenoord moet ik er nog even aan toevoegen.

Dat je tegen Ajax verliest is pure pech, maar dit is gwn gebrek aan de totale durf en het lef om deze wedstrijd op te vreten en met de 3p naar huis te gaan.

22 maart 2015 om 16:54

Ik hoo echt dat we bij twente winnen, maak me zorgen na de verlies partij tegen Ajax thuis. Feyenoord verlies je, hoop niet dat twente nu volgt.

22 maart 2015 om 17:06

Dadelijk is die lucky winstpartij v Ajax in Eindhoven ook nog beslissend... Ik moet er niet aan denken zeg, als Ajax vandaag wint is het gat 8p ipv 14p... Dat zou echt zo debiel van ons zijn

Een geweldige wedstrijd van Feyenoord. Classie zei dat hij wil uitblinken in topwedstrijden, nou dat heeft hij weer gedaan. Hij was Wijnaldum(directe tegenstander) de baas op het middenveld. Hij zat er kort op en pakte ballen af. Achahbar was geweldig met 2 mooie goals en JP viel heel goed in voor Toornstra. Wat Lex Immers betreft: Hij mag op de bank. Gewoon toornstra op zijn positie en JP van rechts.

Onderhoudende wedstrijd. El ahmadi had waarschijnlijk rood moeten krijgen. Maher misschien ook na verschillende schwalbes. Psv nog gered door de oortjes, geen penalty. Dat was overigens terecht. Heerlijk om deze wedstrijd te winnen na de gestolen overwinning in Eindhoven.

Hopelijk heeft Guus ook ingezien vandaag dat één Sven beter is als een Jeffrey en een Karim samen.

22 maart 2015 om 16:55

Gestolen?

22 maart 2015 om 17:00

Over het spelbeeld gezien was het gestolen Feyenoord vergooit een gelijkspel in extra tijd maar PSV was wel erg in het zadel geholpen door de arbitrage.

22 maart 2015 om 17:16

gestolen ? kan psv er wat aan doen dat feyenoord zo slechte corner neemt ?

22 maart 2015 om 17:22

Jah, die 2 doelpunten die Kuipers niet had afgekeurd waar het wel had moeten gebeuren was inderdaad gestolen.

Was die commentator dronken? Feyenoord - Psv klassieker noemen...

22 maart 2015 om 18:25

Een klassieker. Niet dé klassieker

22 maart 2015 om 18:30

Dit was de 70e ontmoeting in de Kuip. Dat mag je wel een klassieker noemen.

Zo wordt het wel een kampioenschap zonder glans. Kampioen van de armoede werd Ajax wel genoemd afgelopen jaren, psv verschilt daarin niet.

22 maart 2015 om 17:25

Zeik toch niet zo. Als je 23 van de 28 wedstrijden wint is er glans genoeg. Feyenoord-uit kun je gewoon verliezen hoor, zeker met een scheudsrechter die weer eens geen rood durft te geven in de Kuip.

22 maart 2015 om 17:27

Het is een armoedige competitie aan het worden, dat zie je in de Europese wedstrijden wel.... En ook armoede heeft een kampioen nodig
Zolang we ons alleen met onze competitie bezighouden en de CL en EL als leuke tussendoortjes beschouwen hebben we het toch elk seizoen wel weer spannend hoor

Achahbar wat een geweldig talent.
Heel snel zijn contract verlengen daar gaan we de komende jaren heel veel plezier van hebben.
En dat hij 2 keer zou scoren had ik al voorspeld in het topic van Hugo Borst.

Gefeliciteerd Feijenoord. De beste heeft vandaag gewonnen. Leuke pot om te zien.

Echt een heerlijke wedstrijd, veel in zet, hard maar redelijk respectvolle duels, goede scheids.
Feyenoord helaas terecht gewonnen, vind ik na PSV de sterkste ploeg in de ere div. dit seizoen, maar wat begonnen ze lekker fel, opjagen en een opening proberen te zoeken, eigenlijk in alle linies waren ze net wat feller.
Na de 2 - 0 had ik echt zoiets van opletten voor een walk over, toch knap dat PSV het niet zover liet komen en bleef aandringen op een gelijkspel.
En tja een rode kaart niet gegeven, zo heeft iedere ploeg wel eens nadeel, toch gun ik dit Feyenoord op deze manier wel de overwinning, wel hopen dat Ajax verliest vandaag, dan is dit weekend zo slecht nog niet geweest.

Feyenoord verdiend gewonnen. Slecht PSV gezien vandaag, indien men bij Twente punten verspeelt dan gaat de titel wankelen, let op mijn woorden.

Zucht, weer kan PSV het niet opbrengen om in een topwedstrijd uit een fatsoenlijke pot op de mat te leggen. Als PSV al CL haalt, zal er veel moeten veranderen als ze geen absolute blamage in de groepsfase willen bewerkstelligen.

Ondanks het hoge aantal punten is dit PSV nog steeds bepaald niet goed in resultaten binnenslepen als het om tegenstanders gaat die van min of meer gelijkwaardig (ajax, Feyenoord) of beter (zenit) niveau zijn.
En dan vandaag op felheid geklopt worden net als zo vaak het liedje is in De Kuip, dat gaat gewoon nergens over. Lamlendigheid en knulligheid, het altijd weer terugkerende PSV-probleem van de laatste jaren.

De arrogante jongetjes denken al dat ze kampioen zijn, maar geven Ajax nu gewoon weer reden tot hoop. Ik moet het nog maar zien uit bij Twente volgende week, en dan zul je zien dat ze na opnieuw een slechte beurt daar weer knikkende knietjes gaan krijgen en domme dingen gaan doen in de wedstrijden erna, die je gewoon stuk voor stuk allemaal moet winnen vanaf dan. Vandaag bewijst maar dat er nog helemaal niks beslist is, en dat dit PSV nog steeds allesbehalve een echte kampioen is. Armoe troef.

22 maart 2015 om 17:32

Er is ook nog niks beslist. Dat hebben de afgelopen jaren ons wel bewezen. Je noemt Twente al en als daar niet van gewonnen wordt en Ajax wint ze wel, dan is bij ons de neerwaardse spiraal weer ingezet en krijgen de Godenzonen vleugels....

22 maart 2015 om 17:39

Tja, en als een ploeg knullig genoeg is om een favorietenrol keihard weg te geven zoals we jaar na jaar gewend zijn geworden, is dat PSV wel, en een andere ploeg geluk genoeg heeft om telkens vanuit een kansloze achterstand terug te kunnen komen en ook wedstrijden te winnen waarin ze de mindere zijn, dan is dat Ajax wel.

Ik zie het bij dit scenario "gewoon" gebeuren dat het weer spannend wordt. Hopen dat Utrecht en PEC wel hun best gaan doen tegen Ajax, en dat PSV eindelijk eens van die loserziekte af komt en gewoon vanaf nu weer scherp is. Helaas hoop ik dat al tijden, maar komt er keer op keer maar niks van terecht...

En natuurlijk kun je Feyenoord-uit verliezen, maar als ook Feyenoord niet fantastisch speelt maar wel op wilskracht wint, dan moet je je zwaar schamen PSV zijnde. Maar goed, ze zitten waarschijnlijk weer lekker met hun dikke koptelefoontjes ieder voor zich uitstarend in de bus terug...

Als de Jong gewoon 1 van z'n kansen maakt (lees: kopbal en die bal uit de vrije trap die hij alleen maar hoeft aan te raken) dan was er niks aan de hand. Feyenoord heeft toch maar weinig kansen gecreëerd hoor. En nog iets. Het is niet normaal hoe je in dat uitvak behandeld wordt. Trein rijdt gvd nu pas terug. Wat een zooitje ongeregeld zeg!

22 maart 2015 om 19:47

Ik ben regelmatig in Eindhoven geweest daar is het net zo'n drama. Als uitsupporter wordt je in Nederland als een paria behandeld.

Achahbar!!!!! Goud waard vandaag deze jongen! Wow!

Die narsingh komt nog geen wei paal voorbij. Grote strik eromheen en weg ermee !

22 maart 2015 om 18:09

Doe maar naar feyenoord dan, ik zie hem graag komen. Heeft een vorm dip maar is al vaker belangrijk geweest, ook bij oranje.

Knap van Feyenoord dat ze hebben gewonnen had ik niet verwacht.

22 maart 2015 om 18:10

ik had het wel voorspeld en de 2 doelpunten van Achahbar had ik ook voorspeld.

Zeg al wekenlang dat annass erin moet staan. Eindelijk doet rutten het en wat een wedstrijd van hem! Een echte voetballer, hoop dat ze hem sbel verlengen.

22 maart 2015 om 18:09

ik hoop het ook en hij wil zelf ook graag verlengen dus waar wacht van Geel nog op.

Ik heb het al vaker gezegt: geef die achahbar een basisplek, eindelijk wordt hij beloond voor zijn goede spel. Hij is technisch zoooo vaardig, elke bal over de grond houd hij vast, maak niet uit of er 1, 2 of 3 man in zijn nek hangen, hij raakt de bal niet kwijt. Jammer dat hij zo klein is anders had je een wereldspits gehad, nu opper ik voor achahbar op 10 en kazim in de spits (volgend jaar guidetti?). Immers lekker met het 6e mee laten doen, zelfs daar zal hij moeite hebben, werkt altijd hard maar technisch is het helemaal niks. Hard werken wil ik ook wel voor die 5 ton per jaar. Achahbar kan met zijn techniek gewoon doelpunten maken en iemand voor het doel zetten, ja immers weg en achahbar lekker op 10.
Tevens kan toornstra ook wel een paar wedstrijden banken, die speelt al weken matig en is natuurlijk geen rechtsbuiten.
Van beek was weer geweldig, onbegrijpelijk dat die bruma de voorkeur gekregen heeft.
Clasie weer voorop in de strijd, speelde weer goed.
Manu vond ik na toornstra de minste van feyenoord.
El ahmadi moet een beetje op gaan passen, komt steeds vaker met zulke gekke momenten.

Een ding: Die assist van Boetsius, dat heb ik die Depay nooit zien doen wanneer Depay ook het overzicht krijgt van een natuurlijke voetballer dan kan hij de top halen.

Je kan wel zien dat de bondscoach een Psvhart heeft want wat Narsingh, Bruma, De Jong in de selectie doen van het Nederlands Elftal is mij een raadsel. Bruma: dramatisch. Narsingh: zie je al weken niet. De Jong: waarom de Jong als je Huntelaar en Dost al hebt? Bovendien is De Jong voor de top gewoon middelmatig.

Sven van Beek en Virgil van Dijk zijn allebei veel en veel beter dan Bruma. Die gast blundert alleen maar echt ongelofelijk

Hopelijk verlengen Feyenoord het contract van Achahbar en krijgt hij d ekans op tien want ben echt helemaal klaar met Immers. Want mist die gozer een kansen en wat leidt hij veel balverlies

Jemig, net de samenvatting gezien, en Brenet kan echt niet in de Eredivisie zeg. Wat een blunders. Bij de 2-0 is het zijn loopfout waardoor Achahbar zo vrij kan intrappen, wat hij ook met verve doet. de 1-0 lijkt ook nergens op, hoe kan de meest centrale speler helemaal vrijstaan? Kinderlijke F-jes dekkingsfout, en dat voor een zogenaamde topploeg Eredivisie... Isimat zal zich wel helemaal opgevreten hebben op de bank.

Rekik en Brenet waren achterin werkelijkwaar verschrikkelijk. Wat een fouten, en Brenet kreeg alle hoeken van het veld te zien van Manu.
Voorin werd voor de verandering wel eens aardig wat afgedwongen in een lastige uitwedstrijd, maar net als in veel andere wedstrijden weer veel te veel domme keuzes voor de goal en gemiste kansen.

22 maart 2015 om 21:43

Heb jij dan alleen de samenvatting gezien? Brenet had bijna wel de hele wedstrijd Manu in z'n pocket. Dat Achahbar twee maal scoort heeft meer te maken met de centrale duo van Psv.

23 maart 2015 om 15:52

Ja, ik had graag de hele wedstrijd gezien, maar vanwege werk kon ik niet live kijken! Ik zag Brenet in de samenvatting van het kastje naar de muur gespeeld worden, misschien gaf dat een ietwat vertekend beeld.

Maar nog steeds vind ik het nergens op lijken dat de 1-0 precies door het midden valt. Dat gebeurt normaal gesproken alleen als een (met alle respect) NAC of Dordrecht met 10% van de begroting van PSV een slechte dag heeft. Bij de 1-0 kon ik niet zien wie er liet lopen, maar overduidelijk werden daar afspraken niet nagekomen. Bij de 2-0 loopt Brenet naar de speler die al door Bruma of Rekik werd opgepakt, waardoor Achahbar alweer helemaal vrij stond. Typisch gevalletje alleen op de bal letten (omdat die voor de heel goed gespeelde kaats ook die kant op ging), terwijl je op PSV-niveau toch beter moet weten en moet anticiperen op een kaats, zeker op zo'n gevaarlijke positie in de 16.

En over 90 minuten was PSV geeneens echt heel slecht, maar sta je wel vrolijk met 0 punten door die domme fouten achterin, en het gebrek aan klinische afronding voorin (wat al het hele seizoen een probleem is). En verder blijf ik het moeilijk verteerbaar vinden dat je tot aan de 2-0 op wilskracht afgetroefd wordt. Dat mag een titelkandidaat zich niet laten gebeuren.

Van Boekel heeft prima gefloten, Feyenoord terechte winnaar. Matige eerste helft van beide kanten Feyenoord meer de wil om te winnen in de tweede helft. Twee pracht goals van Achahbar.

PSV afgetroefd op alle fronten. PSV heeft mazzel gehad dat het maar 2-1 is geworden. Proficiat Feyenoord.

PSV afgetroefd op alle fronten. PSV heeft mazzel gehad dat het maar 2-1 is geworden. Proficiat Feyenoord.

Alleen jammer dat El Ahmadi weer eens een akelige ontoelaatbare dubbel rood overtreding moest maken wat regelmatig voorkomt bij deze gast.

22 maart 2015 om 23:57

Zielig hoor alle psv'ers die het alleen maar hebben over el ahmadi en alle duels waarin feyenoord is geholpen. Zet je psv bril af, psv wordt al het hele seizoen de hand boven het hoofd gehouden. Kan me ook nog psv-feyenoord herinneren. Psv is als zo'n hele scheinheilige student die altijd naar een ander wijst wanneer de leraar kijkt. En Zelf de perfectie speelt.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
5.Vitesse266
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 NEC 20 7 2 0
2017/2018 NEC 25 15 3 0
2016/2017 PEC Zwolle 19 0 0 0
2015/2016 Feyenoord 7 2 0 0
2014/2015 Feyenoord 14 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

NEC zet Achahbar en Darri terug naar de beloften na woordenwisseling

Brahim Darri en Anass Achahbar zijn voorlopig teruggezet naar Jong NEC, zo communiceert de club uit Nijmegen via de officiële kanalen. Het betekent dat het duo voorlopig zal meetrainen en meespelen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren