Winnend Sporting Portugal laat na finalekansen Athletic te verkleinen

Donderdag, 19 april 2012 om 22:58Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:23

Sporting Portugal is donderdagavond niet verdergekomen dan een nipte zege op Athletic Bilbao. Het team van Ricardo Sá Pinto was beduidend sterker dan de bezoekers uit Baskenland, maar was zeer onzorgvuldig in de afwerking: 2-1. Athletic nam in Lissabon geheel onverwachts de leiding, was zelfs nog dicht bij een tweede doelpunt, maar incasseerde in het laatste kwartier twee tegentreffers. Sá Pinto keek lijdzaam toe hoe Ricky van Wolfswinkel en consorten daarna niet voor een ruimere zege konden zorgen. De return is volgende week in San Mamés.

/

Athletic werkte zeker geen goede eerste helft af. Het team van Marcelo Bielsa speelde zeer onnauwkeurig en beschikte over weinig creativiteit. Sporting daarentegen had de beste kansen in het eerste bedrijf, maar haalde een onvoldoende in de afronding. Een schot van Emiliano Insúa in de vierde minuut was voorbode van de goede kans voor Van Wolfswinkel enkele minuten later. De voorzet van Joao Pereira was goed, maar de Nederlander kreeg de bal niet achter Gorka Iraizoz. Het antwoord van Athletic volgde drie minuten later: een kopbal van Fernando Llorente ging over.

In het laatste kwartier voor rust hing een doelpunt in de lucht. Een inzet van Markel Susaeta was te diagonaal, terwijl het schot van Pereira tegen de buitenkant van de paal ging. Rui Patricio had enkele minuten later een antwoord op een poging van Ander Herrera. Vlak voor rust leek Van Wolfswinkel zijn zesde treffer in de Europa League te maken, maar zijn poeier ging een halve meter naast. Athletic sloeg in de 53e minuut toe. Insúa werkte de bal na een vrije trap vanaf de zijkant ongelukkig door naar achteren en Jon Aurtenetxe schoot de bal achter Rui Patricio: 0-1.

/

Athletic was na een uur spelen dicht bij de 0-2. Een schot van Fernando Amorebieta spatte uiteen op de paal. Sporting werd sterker en had pech dat Van Wolfswinkel twintig minuten voor tijd een goede kans liet liggen. In de laatste kwartier zorgde Sporting alsnog voor de ommekeer. Na een voorzet van Diego Capel zorgde Insúa met een rake kopbal voor de gelijkmaker: 1-1. Vier minuten later was Iraizoz kansloos op een geplaatst schot van Capel: 2-1. Athletic mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen met een nipte nederlaag, daar onder anderen Van Wolfswinkel en invaller André Carrillo beiden uitzicht op de derde treffer van Sporting hadden.

Bekijk hier de samenvatting van Sporting Portugal - Athletic Bilbao:


Poll

Bereikt Sporting Portugal de Europa League-finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door eusebio4fr)

Woooaaaah! Wat een heerlijk team is Sporting! Sorry liefhebbers van het Portugese voetbal, dat ik het voetbal uit Portugal niet eerder gewaardeerd heb. Wat een techniek, wat een inzicht! Ik kom bijna klaar op die acties van Martins in de eerste helft en Izmailov in de tweede helft.
Wat draaien die voetballertjes makkelijk om hun as zeg! En dan die balbehandeling.. fabelachtig!

20 april 2012 om 00:49

De wedstrijs ging pas echt leuk worden bij de 1-0 want toen moest sporting komen en dat deden ze ook in en no time twee doelpunten gemaakt en het konden er zelfs meer zijn.
Ik hoop op een finale tussen Sporting en Atletico madrid.

20 april 2012 om 00:50

Iedereen heeft ook ze mening al klaar liggen voordat ze een wedstrijd van Sporting zien. Heb het niet over jou perse.

Sporting ! geweldig gespeeld !!

20 april 2012 om 03:08

Overdrijven is ook een vak apart dat maar voor weinig is weggelegd !!!

Ik kijk heel af en toe een wedstrijdje van sporting en ik wist dat ze aardig konden ballen, Maar vandaag hebben ze puur gewoon op mentaliteit blijven gaan en blijven strijden, Stuk voor stuk motoren die blijven gaan blijven lopen.

Jammer dat ricky van wolfswinkel zijn kansen niet afmaakte vooral die kopbal moest erin zou ook leuk voor hem geweest zijn.

Stijn schaars speelde ook een zeer goede wedstrijd, Niet heel opvallend maar o zo belangrijk in het opjagen & veroveren van ballen.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de nederlanders het zo goed zouden doen in portugal, In de eredivisie boekte ze allebei al een tijdje geen progressie meer namelijk.

Die Diego Capel is ook een heerlijke speler zeg, Die is echt tot aan zijn wissel maar blijven gaan en gaan dan zag je hem op links dan op rechts dan in de as van het veld. Die heeft echt zijn longen uit ze lijf gelopen en had ook nog een paar aardige aktie's in huis & ook een doelpunt, SCP Verdiend gewonnen.

Johan Derksen kraamt af en toe wel onzin uit over zijn fantastische bilbao, Natuurlijk is het een mooi team dat heerlijk kan voetballen maar hij overdrijft wel een beetje met opmerkingen als het maakt voor hun niet uit of ze UIT of Thuis spelen, Derksen is typisch zo een mannetje die athletic bilbao 3x heeft zien spelen en gelijk van alles roept waar hij niks van af weet.

Ze staan niiet voor niks zo laag in La-liga....

Koekoek

20 april 2012 om 04:26

@ afca_1995

Ik weet niet of je t tegen mij hebt, Maar Sporting is veel meer dan alleen maar harde lopers. Zijn stuk voor stuk technische voetballers. En dat ze op mentaliteit blijven gaan is alleen maar positief. Valt wat te zegen over de eredivisie ploegen dit jaar.

Stijn Schaard speelde een redelijke wedstrijd. Misschien dat je extra veel op m let, maar hij heroverde wel een paar ballen maar speelde geen wereld wedstrijd.

Diego Capel speelde een goede wedstrijd. Maar hij speelt niet altijd zo. Izmailov is duidelijk de regisseur van t elftal. Samen met Matias Fernandez die vandaag geblesseerd was.

20 april 2012 om 07:57

Ik had het niet tegen jou ik had het tegen Azet die echt aan het overdrijven was, Waarom voel je je gelijk aangevallen ?:S Wanneer heb ik gezegd dat sporting alleen maar harde lopers zijn, Ik vind ze gewoon niet het beste voetbal spelen, Als ze de bal terug op de keeper spelen is het gelijk de lange bal die 2 centrale verdedigers zijn ook angsthazen die hanteren ook alleen maar de lange bal.

Ze hebben puur op wilskracht gewonnen of vond jij het technisch van een hoogstaand niveau?

& Die izmailov vind ik niet zo bijzonder, Fernandez die geblesseert was die is wel haast onminsbaar, Alhoewel onmisbaar ze hebben gister gewoon goed gepresteert & een goede stap naar de finale gezet, Ik hoop mede door de nederlanders bij sportingg dat ze door gaan.

Probeer een keer objectiev te kijken ook als het over jou cluppie gaat.

20 april 2012 om 09:50

Verdiend gewonnen maar uitslag is onterecht. ik geloof erin dat we de finale halen. Acredita Sporting!

20 april 2012 om 13:18

Ik voel me niet aangevallen. Ik ga gewoon een discussie met je aan.

Jij zegt Sporting kan aardig voetballen maar hebben vandaag puur op mentaliteit gewonnen. En daar ben ik het gewoon niet mee eens.
Technisch/voetballend gezien waren wij gewoon de betere ploeg. Vooral in de 2e helft. Die Spanjaarden konden de tempo van de wedstrijd niet bij houden op een gegeven moment.

Izmailov is ver uit onze beste voetballer, Fernandez een goede 2e. Izmailov was gisteren geen eens zo fantastisch, maar normaal gesproken onze beste voetballer.

Over de 2 centrale verdedigers, ze speelde vaak de lange bal ja. Was er ook niet altijd blij mee. Maar in Portugal horen verdedigers op safe te spelen, tydens zo een belangrijke wedstrijd. Wij (portugezen) denken er gewoon anders over. ''vrouw en kinderen-eerst mentaliteit'' hebben wij meer als Nederlanders dat kan toch? Mede door die instelling hebben wij maar 1 keer 3 goals tegen gekregen dit seizoen (tegen City).

Ik probeer zo objectief mogelijk te kijken, maar ik kan er niks aan doen dat jij t een wedstrijd vond puur op mentaliteit. Ik vond dat ze deels zeker goed hebben gevoetbald. Joao Pereira de rechtsback heb ik 20 man zien kappen. Diego Capel zorgde ook voor de nodige spektakel.

Hele leuke wedstrijd! Word nog spannend in Bilbao. Heb trouwens echt genoten van die Capel, is die altijd zo goed?

20 april 2012 om 00:11

Capel is inderdaad een erg goede speler.. En ja elke wedstrijd laat hij zich van zijn goede kant zien.. Zo nu en dan heeft ie zijn dag niet, maar dit is echt een prachtspeler..

Wat was dit een heerlijke wedstrijd met een hoog bal tempo!
2-1 is een terechte uitslag, want sporting verdiende vandaag om te winnen

Wat een prachtige wedstrijd (heb alleen de 2de helft gezien, maar op basis van de 2de helft prachtig)! Niks vergeleken met de Champions League wedstrijden die ik deze week heb gezien.. Pfff wat een moordend tempo, wat een voetbal. Ik heb echt genoten! Capel is helemaal opgebloeid daar in Portugal wat een heerlijke voetballer is het toch ook.

Respect voor Sporting, nu begrijp ik waarom Labyad weg wil. Dat word wel hard werken voor een basisplek poepoe.

20 april 2012 om 06:44

lol ik ging juist niet meer kijken omdat de eerste helft erg matig was, maar blijkbaar had ik dat dus niet moeten doen! 2-1 voor Sporting, dat wordt dan nog heel spannend in Bilbao!

Echt een mooie pot waarin Sporting domineerde.. Hoop dat Sporting sterk de uitwedstrijd in gaat met veel vertrouwen, want er zijn vandaag veel kansen gemist.. Bilbao maakt je borst maar nat!

Prachtige match, beter dan die saaie CL wedstrijden. Hier werd gevochten, supporters stonden geen seconde stil en ondanks het hoge tempo was het allemaal fair. Sporting verdiende meer dan de 2-1 en het zat er ook in. Volgende week meer.

19 april 2012 om 23:42

huh... saaie CL wedstrijden? Ik heb 2 leuke wedstrijden gekeken hoor...

20 april 2012 om 00:01

leuke CL wedstrijden?
eergisteren real die weer onozel moest doen en de scheids die de boel maar de wip heeft geholpen en gisteren mmm eenrichtingsverkeer van barca richting Cech en eindeloze tik tak voetbal.

nee vanvaond heb ik echte voetbal gezien.
2 ploegen die willen winnen, willen voetballen en ervoor gaan en nog eens mooi voetbal brengen.

20 april 2012 om 00:18

Ik heb de wedstrijd vanavond niet gezien, daar ga ik dus niet over oordelen. Ik reageer alleen op de "saaie" Cl wedstrijden, wat absoluut niet zo was. Ik heb van beiden genoten. Het kan zo zijn dat deze wedstrijd beter was, dat betekent nog niet dat die van de CL niet leuk waren?

Heerlijke wedstrijd. Sporting had echt kansen om Atlethic veel pijn te kunnen doen, maar van Wolfswinkel en Carillio hadden echt hun kansen moeten benutten. De 2-1 is een vrij gunstig resultaat voor Bilbao, maar ik hoop toch op een stunt van Sporting.

Waarom zijn mensen zo enthousiast? Het geld maakt de CL kapot. Ik zag vanavond misschien twee ploegen die minder talentvol zijn, maar deze spelers hebben meer hart voor het spel. Geef mij maar elke week zulke wedstrijden in de EL dan die rijke clubs in de CL. Voetbal is passie, niet geld...

Wat heb ik genoten van Sporting..
Eerste helft speelde ze goed en gave niet heel veel weg.
2de helft komen ze wat ongelukkig achter maar de laatste 20 min speelde ze Echt fantastisch.
Ben geen Sporting fan maar hoop dat ze naar finale gaan

100 eu gepakt met toto:

Bayern-real 1
Chelsea-barca 1
Atletico-valencia 1
Sporting-bilbao 1

19 april 2012 om 23:18

Lekkervoorje

20 april 2012 om 09:34

Ja en als je een euro inzet zeker.

Trots om een supporter van Sporting te zijn. Geweldige tweede helft, ontzettend veel kansen, geweldige sfeer in het stadion.. Jammer dat RVW er niet meer eentje extra scoorde maar goed, met dit resultaat kun je aan één uitdoelpuntje genoeg hebben.

Wat een energie gaf Sporting zeg. Prima overwinning, al vraag ik me af of het genoeg zal zijn zijn. Nog nooit zo genoten van een Portugese club.

Sporting heeft echt gevochten als leeuwen. Heel erg knap! Het leek vrij uitzichtloos na de 0-1 maar ze bleven gaan en met 2 goede goals winnen ze toch nog. Daarna nog een grote kans op de 3-1 die net naast ging... jammer maar een mooie prestatie. Ben benieuwd wat er volgende week gaat gebeuren.

Heerlijke wedstrijd gezien!
Sporting verdiend gewonnen, veel kansen en Sporting had nog die derde moeten maken. Toch denk ik dat Bilbao met het uitdoelpuntje die zie hebben gemaakt meer kans heeft op het bereiken van de finale.

Sensationele wedstrijd, waarin Sporting duidelijk de bovenliggende partij was.
Had toch eigenlijk gehoopt dat ze hun doelpogingen wat meer zouden benutten,
zoals bijvoorbeeld de kans van A Carrillo. Dat zou het in ieder geval wat makkelijker maken in
Baskenland. Maar goed, ze hebben gestreden als stieren, en gewonnen.

Gefeliciteerd Sporting Fans.

Overigens kwamen ze daar ook goed weg hoor, bij de kans van Athletic Bilbao op de linker paal.

Sporting heeft goede voetballers. Maar wat mij vooral opviel was hun tempo. Ze bleven 90 minuten lang lopen als een bende gekken. De laatste 10 minuten kwamen de spelers van Bilbao geen meter meer vooruit. Maar bij Sporting bleven ze maar komen. Ik zet toch mijn vraagtekens als ik zulke fysieke prestaties zie.

2-1 is weliswaar winst, maar niet echt een stevige uitgangspositie. Mocht het alsnog misgaan voor Sporting, dan waren die vele gemiste kansen wel erg duur. Ik hoop dat ze het redden in de return, want ik heb liever een finale tussen 2 clubs uit verschillende landen.

Sporting Lissabon heeft een antal zeer snelle spelers en het hele team heeft een ongelofelijk loopvermogen. Als Sporting de bal kwijt raakt zitten ze er met z'n allen fel bovenop wat elke keer resulteerde in een snelle balverovering. Sporting Verdiend gewonnen. Alleen vergeten een grotere uitslag neer te zetten.

Sporting, gefeliciteerd met de terechte overwinning. Maar maak je borst maar nat, het gaat hier volgende week in San Mamés spoken! De cup is dit jaar voor Athletic!

Terechte overwinning van Sporting natuurlijk. Als ik kritisch ben, dan hadden Carrillo en RvW nog moeten scoren. Maar dat weten ze zelf ook wel. En in principe deden ze weinig verkeerd. Ze mikten net een beetje te ver richting de hoek. Nu maar hopen dat ze het in Bilbao kunnen afmaken. Zo'n ploeg moet een prijs winnen.

Mooie wedstrijd ! Had niet verwacht dat sporting nog in een korte tijd 2 doelpunten zou maken !
Al kon de 3-1 ook nog vallen . Sporting liet een '' No retreat , No Surrendur '' attitude zien !

Bilbao dacht dat het bij 0-1 zou blijven en liet zich zakken waardoor sporting aangewakkerd werd om toch de verdiende overwinning te boeken . Wordt spannend in bilbao !

Wel toevallig. Barca, Bilbao en Valencia. Speelde allemaal in het zwarte tenue en verloren alle!
Dus zwart heeft wél iets negatiefs over zich!

19 april 2012 om 23:25

Real Speelde gewoon in het wit hoor!

19 april 2012 om 23:27

Sorry, goed opgemerkt.

Ik heb met verbazing zitten kijken naar deze wedstrijd, de Europa League trok mij dit seizoen nog maar weinig (grote ploegen zagen het als vermoeiend en onbelangrijk) en dit zorgde voor matige potjes voetbal. Maar vanavond, de strijd en passie die geleverd werd was fenomenaal. Okee, je merkt toch dat je Europa League kijkt (van Wolfswinkel 2 maal en ook Carillo). Maar dat doet er niet toe, als het maar een energiek potje voetbal is.
Bilbao is thuis ijzersterk dus ik het is nog lang niet klaar, en een 2-1 is de perfecte uitslag. Nu moet Bilbao echt gaan voetballen thuis, en dat kunnen ze!

20 april 2012 om 00:04

Ik kijk al een paar maanden naar deze Europa league en de wedstrijden ijn hier veel intenser en spannender dan de Cl
Hier zzie je ploegen meer aan elkaar gewaagd, die vechten, strijden willen winnen.
In de CL zie je een paar eenzame grote topploegen die meer zitten te rekenen dan te voetballen.

Wat een leuke wedstrijd zeg!
Passie, strijd, en mooi voetbal, geweldige voetbal avond als je het mij vraagt.

1e helft vond ik ook al prachtig ondanks dat er niet gescoord werd, Sporting bleef maar gaan. Het leek wel of al die gasten daar 10 longen hebben zeg.

2e helft was ook zeer mooi, Bilbao kwam wat onverdiend op voorsprong maar daarna had Sporting natuurlijk geluk met die bal op de paal. Daarna was het een wervelwind van aanvallen voor Sporting, ze hadden er zelfs nog wel meer verdiend dan 2 goals. Verder hebben Ricky en Schaars zich goed ontwikkeld als ik ze zo zie spelen. Die coach van Sporting was idd een driftkikker, maar dan wel op een leuke manier vond ik, hij leefde echt mee met zijn team!

Heerlijke pot voetbal. Vooral de 2e helft. Wat een tempo, die gasten moeten bijna omvallen. Na de 1-0 voor Bilbao had Sporting het moeilijk. Na de 2-1 voor Sporting wankelde Bilbao en had het gemakkelijk 4-1 kunnen worden. Sporting liep er overheen maar benutte de kansen niet. Op basis van de hele wedstrijd een verdiende zege voor Sporting. Arbitrage was goed vanavond alhoewel er wel 2 gele kaarten waren met een rood randje. Al met al een boeiende pot die volgende week hopelijk een passend vervolg krijgt.

Een en al trots vanavond!

Trots op mijn club. Jammer genoeg teveel kansen gemist. 2-1 voor, Bilboa moet komen wanneer ze thuis spelen maar als wij spelen zoals vanavond heb ik hoop. Forca Sporting

Wat een verassing van Sporting om de doodgeverfde favoriet Athletic Bilbao te kloppen had het zelf niet verwacht, toch leuk voor Schaars en RvW om in hun eerste jaar al met een been in de finale te staan.

Is dat voormalig Sevilla speler Diego Capel of....??

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien, maar leuk dat Sporting gewonnen heeft. Ik hoop dat Sporting ook de finale haalt. Alhoewel, ik het wel jammer vind dat ze Bilbao geloot hebben. Had liever dat ze Valencia geloot hadden en dan in de finale tegen Bilbao gespeeld hadden. Althans, dat die optie er geweest zou zijn was al leuk geweest.

20 april 2012 om 00:29

ja ex speler van sevilla

Ben ik de enige die de goal van Insua echt prachtig vond, zeer moeilijk omhem zo vlot op goal te krijgen!

Wat mij opviel aan Sporting en dat verbaasde me echt (ik volg die portugese competitie echt niet) is dat ze zo rustig bleven in de kleine ruimtes! Echt groots hoe ze moeilijke duels oplosten! Soms gevaarlijk terug naar de keeper, maar dan weer heel beheerst uitverdedigen! Een ros naar voren en dan toch proberen niet meteen een ros terug te geven, maar subtiel je medespeler willen bereiken! Llorente is ook echt een fenomeen, geweldige spits, maar had ook eigenlijk iets meer gehoopt van v. Wolfswinkel, toch net niet op dit moment met het oog op het EK! Mr Babyface zal het altijd wel blijven! ;

Geweldige wedstrijd. en erg verdiende overwining van Sporting, had ruimer mogen en moeten zijn de 0-1 kwam uit de lucht valle, en dat schot op de paal waarbij bilbao op 0-2 zou staan helemaal. zou heel erg onverdiend zijn geweest. maar sporting speelde egt met alles wat ze in zich hadden. Passie vuur Geilheid voor de bal~ wel een apparte 1-1 . maar die 2-1 zat er toch lekker in Bilbao mag blij zijn met een uitslag als 2-1. 1 uitgoal en niet al te veel tegen want het had hier gewoon moete eindige met 4 of 5 -1 Dus kansen vol op nu voor bilbao thuis.

Al met al een verdiende overwinning voor Sporting, alleen het is wel riskant met dat uit doelpunt van Bilbao. Het zal nog een spannende return worden, gok ik zo..

Geweldig team Sporting ! Alleen jammer dat ze ongelooflijk veel kansen misten . Van Wolfswinkel vond ik ook niet zo goed spelen . Gelukkig wel een overwinning voor één van de mooiste clubs van Europa . Ik hoop ook dat deze club de EL wint !

Sporting heeft (weer) laten zien dat ze geweldig kunnen voetballen en dit toernooi kunnen winnen. Ontzettend trots op mijn club! :D

De 12de man was perminent aanwezig!
Jammer dat Matias Fernandez niet speelde en RVW weer verzuimde om goals te maken. het had al beslist kunnen zijn.

Dit was een wedstrijd die je je lang blijft herinneren, Sporting werd niet moe, integendeel, na de 0-1 schakelden ze nog een tandje bij zelfs en wonnen dik verdiend, score had hoger kunnen en moeten zijn (rvw), anderszijds kwamen ze goed weg bij die bal binnenkant paal, zo dicht ligt pech en geluk bij elkaar.
Sporting en Bilbao zijn de smaakmakers van deze Europaleague, gooien de beide Manchesters eruit, wie had dat gedacht.
Ik zie Sporting de finale halen op karakter, als ze weer zo spelen, en waarom zouden ze dat niet kunnen ?

Sportinguistas gefeliciteerd, ook ik ben trots op jullie club !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.FC Porto9164
3.Benfica7448
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Matheus NunesMiddenvelder333
Pablo SarabiaMiddenvelder2915
AdánKeeper330
PaulinhoAanvaller2911
PoteMiddenvelder278
Daniel BragançaMiddenvelder262
M. UgarteMiddenvelder250
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

60 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren