Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vlap krijgt eerste goal in half jaar niet op zijn naam, maar FC Twente wint wél

Laatste update:

FC Twente is een stap dichter bij de derde plaats in de Eredivisie gekomen. De Tukkers wonnen zaterdagavond met 2-0 van Fortuna Sittard en staan hierdoor maar liefst acht punten boven AZ, dat met 5-1 werd geklopt door PSV. Michel Vlap leek de matchwinner te worden met zijn eerste doelpunt in competitieverband sinds 30 september vorig jaar, maar het bleek toch een eigen doelpunt te zijn. In de slotfase verdubbelde Ricky van Wolfswinkel de voorsprong van de nummer drie van Nederland.

Twente, dat woensdag tegen sc Heerenveen (3-3) een 1-3 voorsprong verspeelde, kon weinig afdwingen in de beginfase in de Grolsch Veste. De eerste doelpoging kwam op naam van Ricky van Wolfswinkel na 20 minuten spelen. Fortuna hield relatief eenvoudig stand, al moesten de Limburgers na 35 minuten wel verder met 10 spelers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Rodrigo Guth, die al geel op zak had, liep van Wolfswinkel omver en kon met rood vertrekken. De check bij de VAR veranderde daar niets aan. De Braziliaanse verdediger was zichtbaar aangeslagen en wilde het veld eigenlijk niet verlaten, maar moest toch inrukken. Trainer Danny Buijs greep direct in en bracht verdediger Sadik Fofana binnen de lijnen voor Alen Halilovic.

Twente was niet tevreden met de 0-0 stand halverwege en schroefde het tempo kort na rust op. Sem Steijn verschalkte Michael Verrips, waarna de bal hoog opstuiterde. De kopbal van de middenvelder uit een moeilijke hoek ging voorlangs. Slechts twee minuten later was het alsnog raak, tot grote vreugde van de aanhang van Twente.

Vlap schoot de bal in de verre hoek en liep juichend weg. De eerste competitietreffer sinds 30 september leek een feit, ware het niet dat Fofana de bal die door zijn benen ging nog had aangeraakt. Na een check van de VAR werd besloten dat het een eigen doelpunt van de Fortuna-verdediger betrof.

Een opsteker voor Twente, dat de wedstrijd na de bevrijdende 1-0 steeds meer in handen kreeg. Het tiental van Fortuna moest voornamelijk tegenhouden, waardoor de aanvallen steeds schaarser werden. Het overwicht resulteerde in eerste instantie niet in meer doelpunten van Twente, dat tot de zestien aardig combineerde maar niet echt de ruimte wist te vinden. Daan Rots raakte zes minuten voor het einde nog wel de paal.

De 2-0 verscheen alsnog op het scorebord. Carel Eiting gaf vanaf rechts voor op Van Wolfswinkel, die de bal beheerst in de verre hoek kopte. Twente staat dankzij de thuiszege nog maar zes punten achter nummer twee Feyenoord, al komen de Rotterdammers zondag nog in actie in De Klassieker tegen Ajax. Fortuna blijft op plaats tien steken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat de scheids de wedstrijd beslist. 11 tegen 11 had ik wel willen zien, ook al had Twente overwicht met balbezit tot de rode kaart, maar creëerde weinig.

6 april 2024 om 23:09

Ben ik met je eens, de 1e gele kaart gaf Dieperink omdat hij hem even daarvoor niet gaf waar hij dat wel had moeten doen.
Die 2e was wel een overtreding maar niet zodanig dat het geel moest zijn, volgens mij ook geen sprake van een vrije doortocht naar het doel na de overtreding.

6 april 2024 om 23:14

Ik vond de 2e ook niks. Maar de eerste overtreding was 100% geel, licht rood zelfs. Dus hij had er eigenlijk al eerder vanaf gemoeten.

6 april 2024 om 23:25

De allereerste overtreding inderdaad, de 2e terecht geel, maar had ie niet gekregen als ie de 1e al had gehad. De 2e geel die die nu kreeg kan echt niet. Een scheidsrechter die op 20 km van de Grolsch veste woont en dan zo fluit…

6 april 2024 om 23:58

Die Guth had denk ik dan later nog wel een rode kaart gepakt. Ik had na zijn eerste gele kaart al niet het idee dat hij het einde van de wedstrijd zou halen. Of hij kon er niet zo strak opzitten zoals Danny Buijs wilde, waardoor Ricky van Wolfswinkel meer de ruimte zou krijgen.

7 april 2024 om 09:53

Die rode kaart veranderde niets. Met 11 man lag Fortuna met 10 man in eigen strafschopgebied en met 10 man ook.

CUT wedstrijd.
Fortuna geen enkele kans, voor en na de belachelijk rode kaart.
Twente op 10% heel langzaam.

6 april 2024 om 23:08

Lachertje. 11 tegen 11 brachten jullie helemaal niks. Maar goed 11 tegen 10 prima uitgebuit.

6 april 2024 om 23:12

11 tegen 11 stonden we ook gewoon de hele tijd op de helft van Fortuna.
De hele eerste helft kwam er geen enkele uitgespeelde kans.

Dit was met 11 tegen 11 in de tweede helft ook wel veranderd.

6 april 2024 om 23:24

@OnsideJe kon al snel zien, dat Fortuna niet wilde voetballen en loerde op een fout van Twente en dan heb ik het voor de periode van de rode kaart. Twente miste op dat moment de creativiteit om een doelpunt te forceren. Dus die sneer van "lachertje" gaat natuurlijk niet op, maar dat weet je vast zelf ook wel.

6 april 2024 om 23:31

Eens met jou, Fortuna kwam duidelijk voor een punt met een counter hopen op meer. Maar goed, zo’n rode kaart helpt niet mee voor Fortuna

6 april 2024 om 23:31

Maar Twente op 10% is geen sneer. Goed zelfbeeld.

6 april 2024 om 23:36

Ook misplaatste arrogantie, Fortuna speelde zeer behoorlijk naar hun kunnen, maar in Nederland moeten de ploegen altijd naast elkaar gelegd worden, ipv kijken wat mogelijkheden Fortuna en mogelijkheden Twente zijn

6 april 2024 om 23:42

Als je dit zeer behoorlijk spelen vond, heb ik echt medelijden met je. Ze hebben aanvallend echt niets gedaan, toch wel een groot onderdeel van het spel. En ga nou alsjeblieft niet doen dat dit komt door de rode kaart, want dat was daarvoor ook al. Met 11, en later 10 enkel voor de eigen goal gehangen en wachten tot er gescoord word. Tijd rekken bij een achterstand, in de 85ste minuut, maar wel behoorlijk gespeeld.

6 april 2024 om 23:42

1. Hij typte dat niet, dat was ik.
2. Twente op 10% is niet bedoeld als sneer naar Fortuna, maar om duidelijk te maken hoe slecht Twente was.

Als het een sneer zou zijn, dan stond er wel iets zoals "makkelijke wedstrijd 10% was meer dan genoeg". Maar ik volg het op met iets negatief over Twente...

Maar ja, ik kan niet helpen dat jij het als een aanval ziet.
Dat het zelfs zo ver moet gaan dat je 2 mensen door elkaar haalt...

6 april 2024 om 23:53

Hoeft geen medelijden met mij te hebben, eerder met jezelf. Het is toch volkomen logisch dat een ploeg met de mogelijkheden en begroting van Fortuna, zich gaat ingraven tegen Twente in de hoop op een resultaat. Balbezit was zeker in het voordeel van Twente, maar daar win je de wedstrijd niet mee. Een ploeg met de mogelijkheden van een Twente, wint normaal altijd van een Fortuna en ik vind het dus ook netjes hoe Fortuna zich, binnen hun mogelijkheden presenteert. Want Twente is op werkelijk alle onderdelen sterker

7 april 2024 om 01:14

Ik als inwoner van twente die niet een supporter van fct is maar ze wel succes gun ben het wel grotendeels met jou eens. De manier van spelen en de tactiek die fortuna tot uitvoering brengt zorgt ervoor dat het spelbeeld doet vermoeden dat de tegenstander die, die een aanvallende speelwijze heeft, het betere van het spel heeft, maar dat hoeft niet zo te zijn. Dat kan wel zo lijken maar het is ook wel gebleken dat het lijkt dat de ploeg die veel balbezit heeft en grotendeels op de helft van de tegenstander is, beter speelt dan de tegenstander, terwijl de ploeg die verdedigend speelt gevaarlijker is en grotere kansen krijgt. Barcelona verloor zo wel eens in hun glorie jaren, bijvoorbeeld van chelsea in de CL. Ondanks het vele balbezit en ontzettend veel passes kon de tegenstander toch gevaarlijker zijn dan hun.

Heb wel medelijden met hem. Lekker 8 punten voorsprong. De 3e plek gaan we niet meer verspelen.

6 april 2024 om 23:59

De top 4 is bekend. De degradanten ook. Strijd om de 5e plaats is geloof ik het enige wat er nog toe doet, mits Feyenoord de beker wint.

7 april 2024 om 05:32

Ben nog niet zo zeker dat AZ die vierde plaats houd. NEC is echt aan een goede periode bezig en AZ heeft een heel zwaar programma nog. Mocht NEC winnen van Vitesse, dan is het 6 punten.

7 april 2024 om 01:22

Ik hoor veel aanhang van fct wel zeggen dat de 4e plek eigenlijk gunstiger zou zijn voor fct. In de cl hebben ze nog niet genoeg kwaliteit als selectie dus de kans is heel groot dat ze toch in de el komen en dus moeten ze weer voorrondes spelen, waardoor ze minder vakantie hebben en weer meer wedstrijden spelen. 4e worden en feyenoord die de beker wint geeft recht op directe plaatsing in de el wat eigenlijk gunstiger is

7 april 2024 om 02:08

Als Twente de vcl verliest komen ze ook in de groepsfase el terecht. Dus maakt niet zoveel uit. Nu krijg je met de 2 wedstrijden vcl extra inkomsten en je hebt natuurlijk een kans om door te stoten.

7 april 2024 om 10:00

Tja, de aanhang heeft natuurlijk een beperkt budget en wil ook graag op vakantie. Maar de penningmeester van Twente, ga je niet overtuigen...

Eigenlijk wel apart, Vlap was vroeger een enorm doelgerichte en trefzekere speler en sinds een paar jaar scoort hij zo goed als nooit meer

6 april 2024 om 23:10

Deed hij daar voor ook niet.
Had echt even een periode waar hij ze links en rechts er in schoot.
Maar dat was wel vanuit het middenveld. En volgens mij vooral buiten de 16. Zodra hij in de 16 schiet is het echt niks meer.

6 april 2024 om 23:54

Ik vind hem ook niet zo goed aan de bal. Lijkt me een goede gast maar ik denk dat het beter is als Twente hem deze zomer kan verkopen. Hij heeft nu nog transferwaarde en daarnaaast is hij de absolute topverdiener bij Twente met meer dan 5 ton per jaar waar het gemiddelde bij Twente ongeveer 2 ton is.
Bijna 3 jaar bij Twente en speelt zowat alles maar heeft nooit echt indruk gemaakt en zeker niet voor een langere periode.

Even ter vergelijking:
Vlap 530000 euro
Steijn en Wolfswinkel 220000 euro
Daan Rots 140000 euro
Robin Propper 100000 euro ( zo weinig??)

7 april 2024 om 00:20



Aldus de grootste duimzuiger,

ze verdienen bij Twente allemaal boven de 3 ton, dus waar jij die bedragen vandaan haalt, hahahahaha bovendien zijn die bedragen nergens openbaar dus puur speculatief

7 april 2024 om 00:32

Rustig maar fctexpert!! Duimzuiger nog wel?

Ik heb ze niet uit mijn duim gezogen maar via internet opgezocht en bij de eerste site overgenomen. Dacht dat dit gewoon algemene informatie was.
En als ik kijk, zijn de meeste bedragen op verschillende sites redelijk gelijk. Behalve die van Propper (wat ik al raar vond).

En als de bedragen niet kloppen is dat niet mijn fout.

7 april 2024 om 11:58

Niet jouw fout, maar je last perfect zien dat iets klakkeloos aannemen als "waar" op een willekeurige internet site nogal naïef is.

7 april 2024 om 01:25

Komt denk ik door steijn die op de positie speelt waar vlap het beste tot zn recht komt

7 april 2024 om 05:23

Nee, daar komt het niet door. Want toen Vlap op 10 speelde waren zijn statistieken net zo slecht. Hij is gewoon vreselijk overrated. Helaas zal er geen club voor hem komen dus we moeten nog een jaar met hem.

7 april 2024 om 09:57

Steijn is er al 2 jaar, dus Vlap heeft er maar 1 jaar op die positie gespeeld.

Lullig voor Vlap. Dat ie al zolang niet scoort, toch best goeie speler.

De welbekende 12e man. Daar valt in een lastige uitwedstrijd natuurlijk niet tegenop te voetballen. Jammer voor de 2e helft, dan weet je dat het 45min lang verdedigen wordt zonder gevaarlijk te kunnen worden in de counter. Jammer maar helaas. Eens kijken of we tegen onze favoriete tegenstander van de top 3, Feyenoord, komende week weer wat punten kunnen ontfutselen 😉

Heel knap hoe Twente presteert met een elftal met vooral transfervrij gekomen spelers en jeugdspelers die zich uitstekend ontwikkelen. Plek 3 met in ieder geval groepsfase EL zal de club een enorme boost geven. Financieel gaat het steeds beter. We zijn al onderweg maar Twente komt eraan!

6 april 2024 om 23:15

Ligt natuurlijk ook aan de mega chaos bij Ajax en Az dat slechtste selectie in afgelopen decenia heeft na alle verkopen en geen aankopen.

Desalniettemin knap wat Twente dit jaar neerzet met een mooie 3de plek.

6 april 2024 om 23:18

Zonder geluk vaart niemand wel, tuurlijk is dat voor ons heel mooi meegenomen.
Maar je dwingt het zelf af door stabiel te presteren het hele seizoen door.

7 april 2024 om 08:11

Ajax en AZ hebben ook jaren geprofiteerd van de chaos bij Twente

6 april 2024 om 23:17

Belangrijkste misschien wel, dat Twente eindelijk eens punten kan gaan pakken en zo eerder een betere positie te krijgen bij lotingen.

Want... een Fenerbache en Fiorentina loten is wel dikke pech. Waar Fiorentina de finale haalt en waarschijnlijk ook Fenerbache dit zal doen. En tegen beiden, gewoon goed gespeeld zeker niet de mindere. Ondanks dat de score anders zegt xD

Na de rode kaart was het geen wedstrijd meer. Drie punten in de pocket en de derde plek mag eigenlijk niet meer misgaan. Maar we mogen ons nog niet rijk rekenen. Op naar Amsterdam volgende week.

Nog 5 wedstrijden met 8 punten voorsprong, 2 lastige uitwedstrijden waaronder 1 tegen de directe concurrent.Het kan bijna niet mis gaan maar toch mogen we pas echt juichen als het officieel is.Wat een beloning zou het zijn voor alle mannen/vrouwen die aan het puinruimen zijn geweest na alle ellende, uiteraard de supporters, maar ook zeker de selectie waar veel jongens bewust voor Twente hebben gekozen omdat ze hier heel graag wilden spelen terwijl ze ook naar grotere of beter betalende clubs hadden gekund.

7 april 2024 om 10:00

3 wedstrijden meer verliezen dan AZ in 5 wedstrijden lijkt mij onwaarschijnlijk

Twente moet het contract van Daan Rots openbreken, verbeteren en met een paar jaar verlengen. Die jongen wordt steeds beter. Ik denk dat volgend seizoen z’n grote doorbraak gaat worden. Mocht dat gebeuren en je gaat als Twente zijnde dan pas met hem praten, sta je al een stuk minder sterk. Deze jongen komt er wel en zal nog zeker wel een stap omhoog kunnen.

6 april 2024 om 23:54



Het zou me niks verbazen als een Ajax of Feyenoord op het vinkentouw zit voor Dean Rock.

7 april 2024 om 00:25

Ja die zien zijn voetballend vermogen ook met de maand beter worden. Daarnaast nog jong ook nog en doet het gewoon prima.
Heeft nog een 1 jarig contract volgend seizoen met optie tot nog een jaar. Daarnaast een loon van 140000 euro per jaar. Dat zijn punten waar je je zorgen om moet maken als Twente directie zijnde.

7 april 2024 om 00:38

@protukker,

Nogmaals die lonen op het net zijn fictief, en speculatief, je kan echt alleen zien wat twente in de begroting aan salarissen heeft staan, nooit per individu,

dus nogmaals dit is uit de duim gezogen

7 april 2024 om 10:46

Die heeft mij, en ik denk meerdere v ons, zo onmeunig de mond gesnoerd de laatste maanden. Heerlijke ontwikkeling, weinig domme keuzes, werkt als een paard en gewoon enorm doelgericht en daar bovenop eigen jeugd. Inderdaad openbreken dat contract.

7 april 2024 om 11:43

Behalve tegen Heerenveen (of was het daarvoor al?), maar dat ziet die dan zelf ook in. Dus ook kritisch naar zichzelf.
Komt uit de buurt dus ga er vanuit dat die verlenging er wel komt zonder al te veel gezeur

Met een zakelijke overwinning doet Twente wat het moet doen.

Hebben we eindelijk 3 championsleague plekken en dan gaat Twente er een pakken. Twente dat normaal al struikelt in de voorrondes van de confrenceleague gaat nu ook de chapionsleague niet in want selectie nog niet op orde in die periode … Echt serieus zonde.

7 april 2024 om 10:34

Flauwe reactie. Twente staat respectievelijk 8 en 15 punten voor op de huidige nummer 4 en 5 AZ en Ajax. Je doet Twente tekort. Volgend jaar zal er een beter elftal staan nu het financieel steeds beter gaat en wie garandeert dat Ajax en AZ het beter gaan doen dan Twente? Wij zijn in de voorrondes conference League uitgeschakeld door Fiorentina en Fenerbache. Geen kleine clubs lijkt mij.

7 april 2024 om 11:32

Ja laten ze het championsleague ticket snel aan Ajax geven die doen er vast iets goeds mee.. Voor gasten als jou hoop ik echt dat Ajax nog de play-offs moet gaan spelen. Kijken wat jullie daarin te zoeken hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren