Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zodra je dertig jaar oud bent, word je in Nederland neergezet als versleten’

Laatste update:

Dirk Kuyt wordt in verband gebracht met een terugkeer bij Feyenoord. Mark van Bommel volgt de ontwikkelingen op de voet: ook Van Bommel keerde in de herfst van zijn carrière terug in Nederland bij zijn ex-werkgever. Van Bommel vindt dat er in Nederland te kritisch wordt gekeken naar teruggekeerde routiniers.

/

“In Nederland snapt men vaak niet hoe er in het buitenland naar voetbal en spelers wordt gekeken. Zodra je dertig jaar oud bent, word je hier al neergezet als versleten”, laat Van Bommel optekenen in het Algemeen Dagblad.

Talenten van achttien jaar oud worden in Nederland al rijp verklaard voor Oranje en het buitenland, constateert Van Bommel. “Dat maakt het tegenwoordig moeilijk, want bedenk wel: spelers die een mooie carrière in de buitenlandse top hebben gehad, komen terug uit liefde voor hun oude club. Die komen niet terug vanwege het geld.”

Zodra je dertig jaar oud bent, word je in Nederland neergezet als versleten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En daarom keren spelers als Van der vaart ook niet snel terug. Bang dat ze op hun bek gaan, bang dat het niet veel wordt, bang dat je reputatie eraan gaat.

29 januari 2015 om 09:19

Persoonlijk vind ik dat ze dat zelf doen... Ze moeten gewoon zelf kijken wat ze belangrijker vinden!

29 januari 2015 om 10:22

Wat is slecht vind van spelers als Van der Vaart en ook Kuijt is dat ze vergeten zijn waar ze groot zijn geworden, namelijk in de Nederlandse competitie. En ze denken ook totaal niet aan het Nederlands voetbal, dan hun heel veel heeft gegeven, want ik zou verwachten dat ze juist terugkomen om het niveau omhoog te helpen krikken. Maar daar voelen ze zich nog te goed voor.

Laat die gasten terugkomen om een beetje het niveau weer hier omhoog te helpen. Daarmee helpen ze het Nederlands voetbal.

29 januari 2015 om 10:44

Kuyt wilt toch ook heel graag terug? Snap niet dat je hem als voorbeeld noemt. Het is Feyenoord wat nog geen contact heeft opgenomen met Kuyt (als we de media mogen geloven), niet dat Kuyt gezegd heeft dat hij niet wil. Rondom Vd Vaart ben ik het wel met je eens, al vermoed ik dat Vd Vaart Ajax momenteel niet sterker maakt qua voetbal, alleen qua ervaring.

Als je al wilt afgeven op spelers die hun belofte niet nakomen, neem dan Van Nistelrooij als voorbeeld. Die heeft PSV beloofd terug te keren, maar is inmiddels gestopt. Daarvan weet je zeker dat die niet meer komt voetballen. VdV en Kuyt voetballen nog, dus kunnen nog terugkeren.

29 januari 2015 om 11:13

Kuijt had 2 jaar geleden al kunnen terugkeren, maar wilde not ff cashen. En dan denk ik: cashen? Zo een kerel komt terug, speelt voor Feyenoord, wordt later jeugdtrainer of hoofdtrainer en hoeft niet meer aan het geld te denken.

Kom dan hierheen om met de Nederlandse clubs te werken aan verbetering van het voetbal hier.

Kuijt wilt nu, dat is prima, maar misschien wel iets te laat. Ik zeg misschien, want ik denk dat hij zeker nog van toegevoegde waarde kan zijn, maar dan wel minder lang als ik had gewild.

29 januari 2015 om 12:00

Kuy moet je gewoon instant contracteren. Die man is gewoon fitter dan sommige 19 jarige knaapjes. En moet je eens zien wat voor ervaring die man meebrengt. Kuyt is gewoon een wereldvoetballer.

29 januari 2015 om 12:10

Ff crashen? Kuyt wilde gewoon nog topvoetbal spelen! De kans op championsleague is veel groter bij Fenerbahçe dan bij Feyenoord. Fener is een grotere club en twee jaar geleden zag de toekomst er nou niet echt rooskleurig uit. Hij voelde zich fit en Feyenoord dreigde weer ergens in de subtop te eindigen. Ik begreep hem wel. Clubliefde is mooi, maar het moet niet overdreven worden.

29 januari 2015 om 12:52

En topvoetbal zou niet kunnen met Feyenoord? Volgens mij deden ze gewoon met met de bovenste plaatsen en had hij Feyenoord kunnen helpen om nu wel de CL te halen of in ieder geval de EL te spelen.

Nu heeft hij een marginale rol gespeeld met Fener.

Oftewel: al met al meer cashen dan op topniveau voetballen. En het zal ook meegespeeld hebben dat hij misschien een ander land wilde leren kennen, maar alles afgewogen hebbende vind ik dat een dergelijke speler voor de terugkeer naar Nederland had moeten kiezen.

29 januari 2015 om 13:54

tuurlijk wil kuyt terug op zijn 34ste....maar ik snap feyenoord heel goed, ook al denk ik dat kuyt best nog 1 seizoen van waarde kan zijn...alleen prat je dan ook echt maar over 1 seizoen, en zal feyenoord liever een iets jongere speler met ervaring halen

v bommel slaat wartaal uit, ik vind 30 hoogstens 32 jaar een acceptabele leeftijd om nog een paar seizoenen mee te draaien, maar 34-35 jaar is te oud...v bommel was dat ook bij psv en bijvoorbeeld een edgar davids bij ajax ook

29 januari 2015 om 15:00

De kans op ch.l. is niet zo groot. Ze zijn al een aantal jaar geschorst voor Europees voetbal.

Wat een onzin kraamt deze man weer uit. Het is helemaal niet waar dat je in Nederland na je dertigste als versleten wordt neergezet, integendeel zelfs. De waardering voor routiniers is er altijd al geweest en neemt tegenwoordig zelfs weer toe. Alleen moeten het wel routiniers zijn die van toegevoegde waarde kunnen zijn.
Van Bommel gebruikt bijna elke gelegenheid om te laten horen dat hij " zo een gewaardeerde kracht" in het buitenland is geweest. Zelfs als dat betekent dat hij over het betreffende onderwerp zelf onzin uitkraamt..

29 januari 2015 om 09:46

Dat is ook zo. In menig slaapkamer in Barcelona en Milaan hangen nog posters van hem

Nou dat van 30 is ook heel sterk overdreven. Maar bij een terugkeer van 34/35 zit de sleet er wel vaak op.

29 januari 2015 om 10:57

Inderdaad. Dat zou dus moeten betekenen dat de routiniers niet moeten wachten tot ze 34/35 zijn en dan nog even 2 jaartjes lang een miljoen of 2 komen opstrijken in hun thuisland, maar dat ze eerder terug moeten komen (rond 31/32) als ze dat zo graag willen. En niet gaan lopen zeiken dat ze voor versleten worden uitgemaakt als ze inderdaad versleten en uitgerangeerd terug willen komen hier.
Als je als routinier terug wil komen moet je gewoon komen als je nog niet versleten bent en je van toegevoegde waarde kan zijn in Nederland. Anders kies je lekker voor het geld of wat anders. Maar dan ook niet gaan lopen zeiken..

29 januari 2015 om 10:59

Van Bommel is één van de weinigen die daadwerkelijk terug keerde in de afgelopen 5 jaar. De rest zit nog geld te tellen in het buitenland helaas.

Terwijl je toch zou denken dat ze met het terugkomen , het niveau opkrikken. Door de jonge talenten te sturen.. Evt extra kracht om een paar rondes verder te komen op Europees niveau.. Vind het jammer hoor dat het zo weinig nog maar gebeurt.

Dat ze terugkomen uit liefde dat zal zo zijn, jammer dat vaak die liefde pas naar boven komt op 33/34 jarige leeftijd en bijvoorbeeld niet op 30. Dat geouwehoer over clubliefde dat zal allemaal best, maar het komt vaak naar boven als deze voetballers kinderen hebben die naar school beginnen te gaan en ze dus graag Nederlandse willen opvoeden. En ff denken, o ja waar ligt mijn liefde? dan ga ik daar nog een laatste jaartje voetballen..

29 januari 2015 om 09:28

Daar heb je echt 100% gelijk in.
Zo komen tegenwoordig pas terug als je er niets meer aan hebt.

29 januari 2015 om 09:29

@varkennoord1988

Maar als ze mathijsen en boulahrouz halen wat is er dan miss met kuyt.
Die ren nog meer als die 2 bij elkaar.
Daarom snap ik heel die discussie niet.
Ze moeten hem gewoon halen en tegen ajax was wel te zien waarom.

Je moet gewoon eerlijk zijn, de meeste Nederlandse 30+-ers die terugkeerden naar de Eredivisie, voldeden niet aan de verwachting. Van Bommel zelf deed het nog redelijk, al werd hij twee keer finaal kapot gespeeld door een jonge Christiaan Eriksen, maar hij bracht niet de titel waar heel Eindhoven op rekende. Het gaat dus niet om leeftijd, maar om kwaliteit. Ik denk dat de spelers een verkeerde inschatting maakten en te laat terugkeerden, wellicht door het grote geld dat tegenwoordig betaald wordt in de grote competities.

29 januari 2015 om 14:21

Rare vergelijking tussen Eriksen en Van Bommel, vind jij het raar dat een voetballer van 30 jaar kapot word gespeeld door een jonge (!) Christiaan Eriksen? Een voetballer van 30 is vaak gewoon minder snel dan een voetballer van rond de 20, dat heeft niets met kwaliteit te maken.

Spelers als Makaay, Hofland, davids, kluivert en vergeet ik er een paar kwamen terug en maakte het niet waar, en dat ook nog eens met een goed salaris. Van Bronkhorst en Van Bommel toonde tenminste wel inzet en leiderschap.

29 januari 2015 om 10:05

Maar zo is kuyt ook die geef alles voor het spel.

29 januari 2015 om 10:19

Stam en Davids ook..die konden alleen in hun laatste seizoenen amper nog het tempo aan. Dat terwijl er altijd wordt gezegd dat het hier niets voorstelt..altijd een grote mond en een beetje lachen. Ik weet nog hoe Van der Vaart en Sneijder in het kampioensseizoen 2010-2011 in april even kwamen kijken bij Ajax en toen een beetje lacherig deden over het (dramatische) niveau van Ajax. Toen waren ze wel rond de 27-28, maar nu zouden ze toch echt problemen gaan krijgen met dat jonge grut die ze er wellicht uitloopt.

Ik heb altijd groot respect voor de carrière voor zulke mannen, maar als ze op een gegeven moment een beetje denigrerend gaan doen ben ik er wat minder over te spreken. Later bij Gala kreeg Wesley wel weer het gevoel dat Ajax weer eens zou kunnen gaan overwinteren in de CL. Raffie weet zelf ook dat hij momenteel bij een kwalitatief minder team speelt.

29 januari 2015 om 12:22

akaay deed het ook niet slecht. Sterker nog in het begin spatte daar de klasse van af weet ik nog.
Kan nu niet zeggen dat Been hem goed wist te gebruiken.

Als spelers zo'n grote liefde voor hun club hebben komen ze eerder terug dan 34/35 jaar maar dat doen ze bijna nooit Rijkaard was een goed voorbeeld die kwam terug op zijn 31 ste en dan heb je er nog heel veel aan , maar dat doen ze tegenwoordig niet meer dus laat ze maar lekker blijven en daar hun loopbaan afsluiten .

Ik denk dat het onzin is dat spelers van boven de dertig in Nederland per definitie als versleten gezien worden. Maar het is wel zo dat er tegenwoordig eigenlijk maar twee soorten oudere spelers in Nederland zijn: spelers die niet zo heel goed zijn, en spelers die inderdaad al versleten zijn.

Een speler van voor in de dertig die nog echt goed is, die speelt immers niet in de eredivisie omdat hij elders minstens drie keer zoveel kan verdienen. Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Nigel de Jong zijn ook al in de dertig, maar niemand zegt ooit dat die versleten zijn. Maar zulke spelers zie je dan ook niet in Nederland.

Van Bommel was een zeldzame uitzondering op de regel en ik vond hem in het jaar dat hij terug was bij PSV de beste speler van de eredivisie. Hij had alleen de pech dat hij speelde in een elftal dat niet draaide en dat hij daardoor (te) vaak zijn frustraties niet de baas was.

29 januari 2015 om 10:21

De beste speler van de eredivisie dan heb je door je psv bril gekeken iemand die 9 gele en 3 rode kaarten krijgt in een seizoen kan nooit de beste speler zijn want dan had hij al die kaarten niet nodig, v Bommel een zeldzame uitzondering ? de enige die ik kan bedenken is Frank Rijkaard die kwam toen hij 31 was terug en die won 2 kampioenschappen en de champions League dat is terugkomen .

29 januari 2015 om 10:28

@sloep01

Zoals ik al zei: hij was inderdaad te vaak zijn frustraties niet de baas, omdat het gewoon niet liep. Ik denk dat Van Bommel terug was gekomen met het idee dat hij samen met Advocaat PSV wel eventjes kampioen zou maken. Dat viel vies tegen, met veel domme kaarten tot gevolg. Maar dat doet niets af aan de voetbalkwaliteiten die hij toch echt nog steeds had.

En als jij Rijkaard de enige uitzondering vindt op de regel, dan kijk jij volgens mij teveel door een Ajax-bril. Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst deden het na hun rentrees ook uitstekend bij PSV en Feyenoord. Cocu heeft in zijn tweede periode bij PSV drie landtitels gewonnen en de halve finale van de Champions League gehaald, Van Bronckhorst speelde tijdens zijn tweede periode bij Feyenoord nog even een WK-finale...

29 januari 2015 om 10:47

Je excuus ik was inderdaad deze 2 vergeten want Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst deden het inderdaad na hun rentrees ook uitstekend, maar v Bommel komt in dat rijtje totaal niet voor want ik vond hem nou niet zo'n voorbeeld voor de ploeg en zeker als aanvoerder niet iemand die zoveel heeft meegemaakt moet zich toch wel beter in bedwang hebben , en ik heb toch al niet zo'n hoge pet op van spelers die alle kamers in hun huis kunnen behangen met gele en rode kaarten , dan zie ik liever die Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst die wel een voorbeeld zijn voor de jongere spelers en ze wel beter laten functioneren .

Kuyt naar Feyenoord, v.d. Vaart naar Ajax!

Over Feyenoord ben ik al vaak genoeg uitgelaten geweest, maar wat dachten jullie van een middenveld v.d. Vaart, Serero en Klaassen! Ik denk dat je met v.d. Vaart kort voor de verdediging, Serero naast hem en Klaassen op 10 echt een sterk middenveld hebt!

29 januari 2015 om 10:16

Haha, je hebt het echt over 2 uitersten.. Kuyt is nog superfit, maar Raffie totáál niet.. Die kan het op het middenveld echt niet meer belopen, laat maar lekker in Hamburg.. Daarnaast, Ajax speelt met een '6', niet met een '10'. Je hebt net een paar jaar geleden deze speelwijze in je hele club omgegooid, iedereen is er net aan gewend, er lopen vele talenten die het op 6 goed doen en dan gaan we voor een bejaarde vdvaart het hele systeem weer omgooien? Nee, nooit. Raffie bij Ajax is gewoon voltooid verleden tijd.

Spelers moeten ook niet pas terugkeren als het er eigenlijk al op zit maar als ze nog een jaar of twee kunnen knallen. Voor de meesten is dat bij 32 zo. Maar als ze op hun 35e terugkeren is het vaak niet veel meer. Kuyt zou nog wel kunnen omdat hij nooit zware blessures heeft gehad en nog altijd topfit is, maar dat scheelt van speler op speler. El Ahmadi komt terug op zijn 29e en is nu 30. Dat is een ideale leeftijd om tussen de jonge spelers te zetten. Die kan echt nog een aantal jaar mee.

Op hun 30ste zijn ze niet versleten. Echter komen ze niet op hun 30ste terug maar op hun 34ste of later. Ze komen pas terug als ze aan het afbouwen zijn en in rap tempo hun toegevoegde waarde verliezen.

Qua talenten van 18 geef ik hem wel gelijk al vindt het gros van de mensen dat deze ook minimaal tot hun 24 ste of 25ste moeten blijven. Echter is het grote geld te verleidelijk.

Simpelweg spelers kunnen hun stappen plannen etc. maar het moment van vertrek of terugkeer wordt in 99 van de gevallen bepaalt door een grote zak met geld of het uitblijven daarvan.

Boelharoez of Mathijssen zijn zo slecht, Als ze er niet waren had Feyenoord ook hetzelfde gepresteerd.
Het moet altijd geroutineerde middenvelders zijn, iemand zoals el Ahmadi Guardado Poulsen Galasek Cocu of Rijkaard zodat ze de tempo in de team hoog kunnen houden en ze spelen meestal om anderen makkelijker te laten voetballen. van Bommel was ook zo een speler maar dat seizoen bij PSV heeft die waarschijnlijk zijn slechtste seizoen ooit gespeeld.

Tja meestal komen ze pas terug als de klad er in zit. Stel je eens voor dat Robben ie nu 31 is, in de zomer terug zou komen naar Groningen. Denk dat er dan weinig wordt gesproken over versleten .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren