Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zo extreem heb ik de afkeer tegen Ajax nog niet eerder meegemaakt’

Laatste update:

Willem Janssen speelde in dienst van Roda JC Kerkrade en FC Twente al vaker tegen Ajax, maar voor de supporters in Limburg en Enschede waren de duels met de Amsterdammers niet zo beladen als ze zijn voor de aanhang van zij huidige werkgever FC Utrecht. De regerend landskampioen komt zondag op bezoek in stadion Galgenwaard en de middenvelder merkt dat de wedstrijd leeft in de stad.

/

Janssen hoopt dat de drie punten, die de nummer twaalf van de Eredivisie volgens zijn inschatting nog nodig heeft om zich definitief veilig te spelen, komend weekend gepakt worden tegen de aartsrivaal. “Het is een schitterende kans om het teleurstellende seizoen wat glans te geven”, kijkt de 28-jarige Janssen vooruit in gesprek met De Telegraaf.

Voor een groot deel van de Utrecht-fans zou een dergelijke overwinning in ieder geval heel wat meer waard zijn dan alleen drie punten. “Zo extreem heb ik de afkeer tegen Ajax bij geen van mijn eerdere clubs meegemaakt”, zegt Janssen, die onlangs te horen kreeg dat Robby Alflen bezig is aan zijn laatste maanden als hoofdcoach. “Soms zie je dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat als een trainer bekendmaakt dat hij weggaat. Dus wat dat betreft komt Ajax precies op tijd.”

Denk je dat FC Utrecht gaat winnen van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Traditionele lastige wedstrijd voor Ajax, weet alleen niet of Utrecht iets gaat doen tegen Ajax, want dit jaar zijn ze wel erg zwak. Daarentegen met het publiek er bij, zijn ze wel een stuk meer gemotiveerd lijkt mij. Ben benieuwd!

4 april 2015 om 12:37

Recente geschiedenis wijst uit dat er vaak gescoord wordt in deze potten. In Utrecht vallen dit seizoen de meeste goals. Ik ga er voor zitten hoor, hopen op een mooie knok-pot.

4 april 2015 om 12:57

Op de een of andere manier, lukt het die Duplan bijna altijd te scoren tegen Ajax. Benieuwd of het vandaag weer lukt. Utrecht is altijd bijna 2x zo goed als normaal in deze wedstrijd, dus zal zeker een leuke pot worden! En inderdaad Tukkertje, altijd veel goals, open wedstrijd. Teams die allebei willen winnen. Heerlijk!

4 april 2015 om 13:12

makkelijk he, open deuren intrappen

misschien heeft de grimmige sfeer te maken met die buitenspel goal in de bekerfinale van Ajax-Utrecht in de extra tijd of blessure tijd

4 april 2015 om 16:11

kan iemand herinneren dat ajax heeft verloren in de laatste minuut door een buitenspeldoelpunt in Nederland


4 april 2015 om 13:35

Utrecht is vooral grillig. Hebben ook prima wedstrijden gespeeld en dan niet zozeer tegen de kleintjes. Ik vind dit juist een seizoen waarin ze Ajax klop kunnen geven. Dit is hun bekerfinale. Ajax is op zich wel gedreven maar minder hongerig. Ik verwacht sowieso minimaal 4 goals in deze wedstrijd.

Treurig leven hebben toch veel voetbal "supporters". Al ga je naar de bier competitie zolang je maar een keer van Ajax wint is het seizoen goed...

4 april 2015 om 10:12

Kan het zelf ook niet begrijpen. Gecreëerde haat, om niks. Haat omdat het lekker is. Haat 'omdat het zo hoort'. Omdat iedereen het doet.. Nou veel plezier met schelden dan maar.

4 april 2015 om 10:21

Dat Willem Janssen de afkeer tegen Ajax nog nooit zo extreem heeft meegemaakt zegt niet zo heel veel, omdat hij voorheen bij Roda JC en FC Twente heeft gespeeld.
Die afkeer tegen Ajax zal vooral aanwezig zijn bij Feyenoord, ADO Den Haag en FC Utrecht.

Er is bij FC Utrecht overigens wel degelijk een reden voor die afkeer.
Ik heb daar een column over geschreven en de link naar die column heb ik zojuist op jouw persoonlijke pagina geplaatst. Als je wilt weten waar de afkeer tegen Ajax vandaan komt, moet je dat maar eens lezen.

4 april 2015 om 10:41

En Groningen...

4 april 2015 om 10:44

Wat een overtuigende column.. Dus alleen omdat Ajax in de jaren 60 en 70 jeugdspelers heeft 'weggekaapt', omdat FC Utrecht een volksclub is en omdat Ajax arrogant is, zijn de wedstrijden zo beladen? Voordat ik je link opende hoopte ik op een openbaring, een duidelijke uitleg waarom FC Utrecht zich zo overdreven belachelijk oplaadt voor een wedstrijd tegen Ajax. Niks bleek minder waar helaas.

4 april 2015 om 10:56

Afkeer die komt door dat anderen jaloers zijn op de behaalde successen

4 april 2015 om 11:03

Dat is onzin want dan zou er bij iedere club afkeer tegen Ajax moeten zijn en dat is niet zo. En waarom zouden supporters vandaag de dag jaloers moeten zijn op successen van 30-40 jaar geleden?

4 april 2015 om 11:04

Afkeer heeft voornamelijk te maken met de succesperiode van Ajax (jaren '90) en de toen populaire subculturen. Veel jongeren hebben zich toen afgezet tegen de gevestigde orde, en als gabbers met hun bomberjackies en NL vlaggetjes massaal het locale gesteund. Veel regioclubs hebben er baat bij gehad maar wel veel relschoppers eraan over gehouden.

4 april 2015 om 11:10

Daar ben ik ook wel benieuwd naar, heb je die link ook voor mij.

4 april 2015 om 11:16

Goede tekst, maar wat wil je nou eigenlijk zeggen?

4 april 2015 om 11:25

@ Orwell - Ik heb het ook niet over Willem Jansen. Ik bedoel die agressie bij supporters. Men jut elkaar op. Waarom kan je niet gewoon rustig naar voetbal kijken. Juichen bij een mooie actie/goal van een speler van jou club. En bij een tegengoal even schreeuwen/balen ofzo. Je hoeft niet als de tegenstander voor je langs loopt een hekel aan hem te hebben? Die man doet helemaal niks kwaad.. De redelijkheid is ver te zoeken..

4 april 2015 om 11:25

Supporters van Utrecht houdem graag vast aan de afkeer omdat de identiteit van de club er van afhangt. Want wat zijn ze als ze geen anti Ajax club zijn? Ik vind het maar vreemd. Kan ik ook even het idee uit de wereld halen dat dit leeft in de stad? De meeste supporters komen uit de provincie. In de stad zal het de meesten aan de kont roesten en Willem Jansen heb ik hier nog nooit zien lopen.

4 april 2015 om 11:26

In de jaren 60 bestond FC niet eens want toen had je DOS FC is pas ontstaan in 1970 .

4 april 2015 om 11:49

Klopt. Het deel van de column waar Rekik naar verwijst gaat ook over eind jaren '70 en de jaren '80.

Hij heeft de column sowieso niet zo goed gelezen, blijkt uit zijn reactie.

4 april 2015 om 11:55

Op een stijlfoutje na (waarvoor excuses), is mijn kritiek terecht. Reageer daar eens op, in plaats van een jaartal foutje!

4 april 2015 om 12:00

Komt ook omdat het allemaal grot steden zijn, en Ajax staat bekend als een arrogante club.

4 april 2015 om 12:03

Nee die afkeer komt door de stuitende houding van Ajax. De haat slaat nergens op maar snap de lol wel als ze van Ajax winnen. Dat komt gewoon omdat Ajacieden overal moeten roepen dat ze de beste jeugd hebben, een team met mega potentie en blablabla. Nogmaals haat slaat nergens op, maar snap de gespannen sfeer wel.

4 april 2015 om 12:09

@orwell, de mening die jij geeft in jouw column is voor jou een reden voor afkeer en haat, maar voor elk weldenkend mens niet. Dat spelers hogerop gaan is al zo oud als het bestaan van voetbal in competitieverband; voetballers zijn mensen en mensen hebben de keuze en vrijheid om elders te gaan spelen. Dat Utrecht geen jeugdopleiding had ligt aan Utrecht en niet aan Ajax. Die "gestolen"bekerfinale is ook zoiets; alsof Ajax iets kan doen aan een scheidsrechterlijke dwaling....

Jij lijkt mij door die column iemand die alles zo draait dat hij zijn gedrag kan verantwoorden voor zichzelf. Je doet het in ieder geval met je afkeer voor Ajax, want je redenen zijn gewoon niet legitiem. Ajax heeft niemand vermoord, Ajax heeft je hond geen trap gegeven, Ajax heeft niet dronken achter het stuur gezeten en je kind doodgereden, Ajax heeft je vriendin niet afgepakt en is niet met je moeder hertrouwt. Nou ja, je begrijpt de strekking vast

Hoe dan ook, die haat zegt wat over de hatende persoon als mens en niet over Ajax als club.

Ik ben het verder met Rekik eens. Ik had graag een 'oh ja!' momentje gehad waardoor mijn ogen geopend werden en ik die stuitende liedjes die FCU supporters scanderen tijdens Ajax - Utrech zou zijn gaan begrijpen, maar dat moment komt niet. De column is slap en nietszeggend en geeft hooguit het bewijs dat (dat kleine groeipje)hatende supporters doorgenoven idioten zijn, die het voor vaders met kinderen eigenlijk niet verantwoord maken om hun kinderen nog mee te nemen naar een wedstrijd.

Ik ben het ook met de Bieroloog eens. Blaaskaken kan je uitlachen en bespotten, maar daar moet het bij blijven.

4 april 2015 om 12:58

@ Bs31

Omdat die successen uit het verleden vandaag de dag ook gewoon nog heel belangrijk zijn, ondanks dat iedereen tegenwoordig in Nederland het alleen maar over het "heden" wilt hebben, maar laten we wel wezen dat is eigenlijk alleen maar om het minderwaardigheid complex richting de top drie te maskeren. Het verleden van een club heeft nog bijvoorbeeld nog steeds grote invloed op sponsoring, of een club een "a" of een "b" merk is etc etc.

4 april 2015 om 13:25

Ik heb geen bron meer, maar heb ooit gelezen dat de eerste keer dat de leus "Hamas, Hamas (je kunt em verder afmaken)" werd gebruikt, deze op een spandoek stond in Utrecht. Dit was ten tijde van de opkomst van de organisatie eind jaren '80. Ajax supporters reageerden hier uiteraard op en met de voorgeschiedenis van het grote Amsterdam wat nooit benaderd kon worden door Utrecht (wat altijd een soort claim meende te hebben om tot hoofdstad verkozen te worden), was de Hamas actie olie op het vuur. Sindsdien zijn van Ajax-zijde de emoties bedaard, omdat het natuurlijk de grootste club is van Nederland. Elke club zoekt uiteindelijk een rivaal uit en voor Utrecht zijn er gewoon geen alternatieven. De reden die tegenwoordig genoemd wordt vanuit Utrecht is toch de 'arrogantie' en dat ze ooit teruggestuurd zijn met de trein omdat ze kwetsende spreekkoren zongen en de trein aan het afbreken waren (compleet terecht teruggezonden dus). Ikzelf heb er geen problemen mee dat Utrecht er altijd opklapt als het grote, boze Ajax op bezoek komt. Kan er altijd wel van genieten. Maar als Utrechtsupporter moet je toch anders willen dan continu teruggrijpen op een minderwaardigheidscomplex en 1 keer in het jaar je club top te zien spelen, waarna ze gewoon tegen alle anderen teleurstellen en 12e eindigen. Voor de duidelijkheid, het Hamasverhaal kan ik niet ondersteunen met een bron, maar ik meen het ooit in een column te hebben gelezen van Edwin Struis of Menno Pot.

4 april 2015 om 14:48

@ Doncoxxx

Als tekstschrijver verwoord ik de feiten en de meningen en emoties die leven binnen de Utrechtse gemeenschap.
Dat heeft helemaal niets te maken met mijn persoonlijke mening over Ajax.

4 april 2015 om 15:34

Moeten ze wat aan doen, gaat nergens meer over en loopt uit de hand

4 april 2015 om 16:53

Waar vind ik die column? Ben wel benieuwd. Alhoewel ik het zelf ook wel een beetje kan invullen.

4 april 2015 om 17:46

Ja, ik kon em zo gauw dus niet meer vinden. Was een column op nu.nl in ieder geval. Volgens mij ten tijde van de 6-4 overwinning van Utrecht.

4 april 2015 om 18:15

Orwell,

Zou je de andere lezers van vz ook een duidelijke link willen geven of mogen wij dat niet weten?

4 april 2015 om 21:38

Er mogen hier geen links worden geplaatst, maar iedereen kan gewoon naar de persoonlijke pagina gaan van degenen bij wie ik heb aangegeven dat ik daar de link heb geplaatst.
Die link staat nu ook op jouw persoonlijke pagina.

4 april 2015 om 10:36

Maakt de eredivisie toch mooi. Beetje uitkijken naar zulke wedstrijden. En ik denk dat Ajax er alleen maar beter van wordt. Met alle respect, als je niet speelt voor prijzen is het toch mooi dat er in der loop der tijd zulke dingen zijn gecreëerd, waardoor je een seizoen geslaagd kan laten maken mits een enigzins normale klassering.

4 april 2015 om 11:25

Je bent waarschijnlijk zelf ajacied en daardoor zou je t niet snappen. ?maar heel veel clubs hebben dit met ajax omdat ze vreselijk arrogant zjjn en ook de uitrtraling naar buiten gewoon arrogant overkomt. Daarom snap ik t zelfs als psv-er wel.

4 april 2015 om 11:39

Je kunt de huidige selectie veel noemen, maar arrogant past daar zeker niet bij. Eerder verlegen. Toch is er nog steeds die haat die vooral richting de spelers wordt getoond. Arrogantie kan het dus niet zijn, wat dan wel?

Wat mij betreft is het gewoon belachelijk. Iedereen die tegen iemand supportert (in welke sport ook) is wat mij betreft belachelijk. Voor bepaalde sporters/teams zijn kan ik goed begrijpen. Maar specifiek tegen een bepaalde sporter/team? Dat gaat er bij mij echt niet in.

4 april 2015 om 11:43

Bedankt voor je toelichting. Zou je kunnen toelichten waarom je Ajax arrogant vindt? Ik hoor dat namelijk vaak en mijn optiek praat iedereen elkaar maar gewoon na met de populaire zin: Ajax is arrogant. Ik wil niet zeggen dat ze het niet zijn, maar ben benieuwd waarom jullie dat zo zien..

4 april 2015 om 12:05

De club zelf niet maar de supporters. Erger me op dit moment aan geen een speler van Ajax, is wel eens heel anders geweest hoor.

4 april 2015 om 13:36

Ajax mag misschien arrogant zijn en roepen dat ze kampioen moeten worden maar wat vind je dan van psv die maar niet wil zeggen dat ze kampioen worden terwijl ze ondertussen al zo goed als kampioen zijn. Daar irriteer ik me ook wel een beetje aan, kom er toch gewoon voor uit nu.

Uit ervaring weet ik dat deze duels, inderdaad enorm beladen zijn. Het begint al in het weekend. Lichte zenuwen komen tevoorschijn en we kijken er met plezier naar uit naar zondag. Als we eenmaal bij zondag zijn, dan hangt er een heel apart sfeertje rond de galgenwaard, een soort van akelig, gespannen sfeer. Maar als de wedstrijd eenmaal begint, dan heb je 22.000 Utrecht ers die fanatiek hun club supporten, ongeacht de leeftijd. Spelers die dit opmerken en en stijgen boven zichzelf uit. Ik verwacht een wedstrijd met veel doelpunten erin. Ik hoop weer op een 6-4, zoals in 2012.

Dat wordt voor Ajax wederom een lastig potje. Opgedweept door het publiek zullen ze er wel doldwaas opvliegen !

Tegen Ajax alles geven om vervolgens volgende week als makke schapen kopje onder te gaan tegen ADO !

4 april 2015 om 10:15

Als Utrecht lekker gaat aanvallen dan gaan ze erop.. 😄

4 april 2015 om 10:15

Waarom niet tegen alle clubs,hadden ze wat hoger gestaan

4 april 2015 om 10:15

Ajax supporters zullen precies dat wel weer als excuus aangrijpen. Laten we iig niet vergeten dat Utrecht er dit seizoen vaker opgeklapt is in thuisduels en daarmee wisselende resultaten heeft geboekt. Ajax wil graag de beste zijn, is ook vaak de beste, dan moet je niet zeuren dat je van Utreg wat tegenstand te verduren krijgt

4 april 2015 om 11:19

Ho ho! Je vergeet het belangrijkste excuus, half 1 wedstrijd. Anyway, ik heb er dit jaar wel vertrouwen in, vind het spel van Utrecht niet erg overtuigend. Ben overigens wel een beetje bang dat Duplan met Boilesen gaat spelen...

4 april 2015 om 11:20

Klopt, lwe moeten het maar laten zien. Of een club nu voor de pot gaat hangen of super fel speelt; we zullen het moeten laten zien. Ajax moet er voor zorgen dat ze ook fel en alert zijn. In dat geval zal de surplus aan klasse de doorslag geven en dus 3 punten !

4 april 2015 om 12:27

@ Generik

Weet jij wel wat het betekend om iets als een "excuus aan te grijpen" ? Waar in hemelsnaam zie jij een excuus in de reactie van " Fcbogarde" ? Dat FC Utrecht er dit seizoen een paar opgeklapt is, is leuk, maar het is algemeen bekend; dat de manier waarop ze tegen Ajax aantreden totaal niet te vergelijken is met de manier hoe ze aantreden tegen andere clubs. Meestal is het ook de enige wedstrijd in het seizoen dat ze er zo opklappen, dat dit dan wellicht een keer niet het geval is doet niets af aan het feit dat dit doorgaans wel het geval is.

Wij zeuren ook helemaal niet, maar de spelers van FC Utrecht doen hun club en supporters toch flink tekort door in principe 1x per jaar zich fatsoenlijk voor een wedstrijd op te kunnen laden. Eigenlijk geldt dit voor alle spelers in Nederland, van goed betaalde profs mag je op zijn minst een basis niveau/instelling verwachten, maar dat laat in Nederland ernstig te wensen over.

Ik vind het te idioot voor woorden hoe vaak wij in Nederland wel niet achteraf moeten horen dat de spelers weer eens niet scherp aan de aftrap verschenen, spelers steeds maar weer over "leer momenten"praten, dat dit niet mag, dat zus niet mag op dit niveau en al die andere bablablabla clicheetjes. Toch zien we elke keer weer hetzelfde domme geblunder voorbij komen, dat heeft gedeeltelijk met kwaliteit te maken, maar in mijn ogen is het voornamelijk de slechte prof/wedstrijd mentaliteit van spelers.

Die er vaak als zoutzakken bij lopen, simpele afspraken in het veld vaak niet nakomen, na drie keer dezelfde fout te hebben gemaakt zou er toch een lichtje moeten gaan branden. Het Nederlandse voetbal kan nationaal en internationaal nog stappen maken, maar dan moet het eens afgelopen zijn met de amateuristische gelanterfanter.

Sorry, maar vindt Utrecht echt een sneue club. Die voetballen 32 wedstrijden per jaar als oude vrouwen en dan moeten ze tegen ajax en dan zijn ze ineens tot op het bot gemotiveerd. Hoe groot kan als stad en als club je Calimerocomplex zijn?

4 april 2015 om 10:24

Uhm de 32 wedstrijden spelen ze gewoon normaal en tegen ajax kunnen ze zich net ietsje meer opladen door het publiek en de sfeer. Hetzelfde als nec-vitesse voor de supporters van nec en vitesse is dat ook de wedstrijd van het jaar en gaat het publiek er ook vol achterstaan.

4 april 2015 om 10:29

Doet Ajax niet precies hetzelfde? Speelt verschrikkelijke potjes tegen laagvliegers en winnen vervolgens van PSV en Feyenoord... dat hoort nou eenmaal bij voetbal. Veel clubs en haar supporters zijn de hoogmoed van ajax zat en willen graag wat doen aan die arrogantie.

Dat brengt een extra sfeer met zich mee... en als Ajax zo'n topclub is moeten de spelers daar maar mee om kunnen gaan.

4 april 2015 om 10:52

Dat ze Wonnen van Feyenoord was niet omdat ze goed speelden

4 april 2015 om 12:06

Tegen psv ook niet omdat ze goed speelde.

4 april 2015 om 13:12

Inderdaad, zoiets duidde in beide gevallen op het aloude 'lucky Ajax'.

4 april 2015 om 13:16

Haha, welke hoogmoed? Misschien van n enkele supporter, maar vanuit de staf en spelersgroep is r niemand die hoogmoedig doet vlgs mij.

Daanaast is t voetbal van Ajax dit seizoen helaas om te janken, wat tevens inhoudt dat er bij Feyenoord en PSV (en zelfs bij de 'kleintjes' met meer geluk dan wijsheid is gewonnen. In R'dam was het zelfs kastje-muur en had Feyenoord met grote overmacht moeten winnen, dus wat doet Ajax precies hetzelfde?

Ach is gewoon kwestie van indoctrinatie. Objectief gezien zijn de clubs amper concurrenten, behalve dan dat veel Ajacieden een band met Utrecht hebben omdat ze er geboren en/of getogen zijn. Denk aan Marco van Basten, Gerald Vanenburg, Wesley Sneijder, Leo van Veen, Jan Wouters, Robbie de Wit, CI Adriaanse, John van Loen en zelfs ook Robbie Alflen (winnende doelpunt in UEFA-cup wedstrijd bij Kaiserslautern ;-)).

4 april 2015 om 10:26

Amper concurrenten? Je bedoelt totaal geen concurrenten!
Dat is het sneue aan die Utrecht supporters. Als de wedstrijd nou beslissend voor ze zou zijn voor het pakken van een prijs. Ze spelen al jaren en jaren mee om des keizers baard.

4 april 2015 om 10:32

Bedoel qua afstand ligt het dicht op elkaar. Kan me voorstellen dat het voor de Utrechters (ofschoon het logisch is qua kwaliteitsverschil) frustrerend is dat de grootste talenten uit hun stad allemaal op jonge leeftijd naar Ajax gaan. Daar zal ook wel wat ressentiment zitten.

4 april 2015 om 10:37

Tja, maar zelfs dan. Die talenten worden daar nooit van het niveau dat ze bij Ajax, feyeneoord kunnen halen. Je hebt wel echte kwaliteit in je staf nodig om dat te ontwikkelen.

4 april 2015 om 11:05

En de kwaliteit in de technische staf is bij Ajax dusdanig veel beter dat vd Hoorn sinds zijn overstap van Utrecht naar Ajax veel beter is gaan spelen bedoel je?

Trieste supporters daarzo, de haat is groter dan de clubliefde

4 april 2015 om 10:37

Zo, dat is goed onderbouwde reactie.

Waarom zou de haat groter zijn dan de clubliefde... leg dat eens uit.. onderbouwt graag.

Utrecht is een decennium (periode van 10 jaar) lang bezig om weer naar de subtop te komen, dat lijkt maar niet te lukken ondanks een grote investeerder. Ondanks dat, en de wisselende resultaten zijn blijft er een harde kern aan bezoekers die de club blijven steunen.

4 april 2015 om 11:31

De statistieken van Utrecht - Ajax van de laatste jaren zeggen genoeg. Toch vreemd dat ze zich alleen maar voor 'de wedstrijd van het jaar', zoals ze daar zeggen, kunnen opladen. En de rest van de competitie bagger spelen. Dan mag jij me weleens vertellen wat de reden hiervoor is.

4 april 2015 om 10:49

Man, jullie lopen al uit het stadion als jullie achter staan, of fluiten jullie eigen spelers uit. Laat staan dat jullie nergens te bekennen zijn als jullie geen wedstrijd winnen. Dit heeft niks met "haat" te maken, ook jou denk vermogen vergelijkbaar als een pinda.

4 april 2015 om 11:36

Tsja, het zegt genoeg over jouw denkvermogen dat je alle supporters over één kam scheert. Bovendien is het met deze instelling en dit spel van Ajax de laatste jaren niet vreemd dat de supporters eens wat van zich laten horen. Want jouw club heeft dit soort dingen natuurlijk nog nooit gedaan...

4 april 2015 om 11:45

Je doet zelf precies hetzelfde met je 'iedereen over een kam scheren'.

4 april 2015 om 11:54

@ Kevinst

Wat zit je nou te ijlen man:

- Alsof het in de Galgenwaard altijd vol zit.

- Daar lopen mensen ook tien minuten voor het einde weg.

- Lopen supporters ook weg wanneer de spelers er met de pet ernaar gooien, hetzelfde geld voor fluit concerten.

- Is de sfeer daar doorgaans net zo rustig zoals in de meeste andere stadions in Nederland etc etc. <

Kijk eerst even naar je eigen publiek voordat je jouw selectieve verontwaardiging op Ajax botviert, maar goed dat meten met twee maten zijn we wel gewend.

4 april 2015 om 12:38

Je scheert eerst zelf alle utrecht supporters over een kam en gaat dan zeuren om zijn mening over het ajax publiek..

4 april 2015 om 13:28

@ De Bieroloog

Waar zie jij mij schrijven dat ik het over "generaliseren" heb ? Ik zeg alleen dat het meten met twee maten nergens op slaat. Alles wat volgens velen typische Ajax trekjes zijn, gebeurt elders net zo goed. Zeker ook bij de clubs die er prat op gaan "volksclubs" te zijn, waar zoiets nooit gebeurd, yeah right.

Zo ie zo vind ik het een raar begrip, volgens mij komt de originele betekenis voort uit het feit dat sommige clubs door overheden, politie korpsen, leger of bedrijven zijn opgericht. In de loop der tijd hebben sommige clubs hun eigen draai gegeven aan het "begrip" om zo enig sinds een minderwaardigheid complex te verbergen voor anders clubs.

4 april 2015 om 14:02

Sorry maar wat zit jij nou te ijlen... Volgens mij hadden we het over de club uit Amsterdam, en niet over Utrecht. Maar goed, als je het graag over de FC wilt hebben, prima. Als eerst, kan je het Utrechtse publiek niet vergelijken met het Amsterdamse publiek. Hier zijn ze gewoon te verschillend in en heeft ieder zijn eigen trekjes, dat mensen vroegtijdig weglopen is algemeen, maar je spelers uifluiten, omdat ze niet "presteren"? Sorry maar dan moet je schamen. Voornamelijk als je team altijd in de top 4 eindigt. Het stadion zit meestal wel 3/4de vol, maar goed, dat is zo de laatste jaren, geeft niet weg dat ik je hierin gelijk in geef dat het zeker elke wedstrijd uitverkocht mag worden. Maar degene die een wedstrijd bezichtigen in de Galgenwaard, zijn 8/10 Echte Utrecht supporters, nu jij weer...

Vandaar dan de afkeer tegen Ajax? Al zo veel artikelen over hoe de wedstrijd "leeft" en het "de wedstrijd van het jaar is" maar nergens een echte duidelijke ( objectieve) reden van wat er in het verleden is gebeurd waardoor de afkeer is gekomen.
Alleen een paar onderbuik meningen maar wat is er nou echt gebeurd????

4 april 2015 om 10:35

Vanwaar** ipv vandaar

4 april 2015 om 11:31

Waarom zou er 1 specifieke reden voor iedere Utrechtsupporter moeten zijn? Amsterdam ligt natuurlijk dicht bij Utrecht, dus is gewoon onze derby. De voorkeursbehandeling die Ajax constant in de media krijgt (helemaal in de jaren 90) wekt natuurlijk ook afkeer op. Zeker de NOS en De Telegraaf zijn nogal pro-Ajax. Veel van onze beste, Utrechtse spelers hebben nooit bij FC Utrecht gespeeld, omdat ze door Ajax ingenomen zijn. De club met het meeste geld, die onuitstaanbare arrogantie (wij zijn de beste...blehh) en degenen die zichzelf belangrijker vinden dan de rest (bijv. tijdens verdeling tv-gelden). Maar een paar redenen waarom de gemiddelde Utrechtsupporter dolgraag ziet dat de omhooggevallen Amsterdammers op hun plaat gaan in een kolkende Galgewaard.

4 april 2015 om 14:59

Media pro-Ajax, de term Godenzonen, WZAWZDB, arrogante houding, ik snap wel dat dat 'iets' oproept.

Maar dat 'Utrechtse spelers ingenomen zijn', kun je Ajax moeilijk kwalijk nemen. Die scouten talent toch? Net zoals elke club. En in die tijd was Ajax n grote (internationale) naam. Het is niet dat die spelers gedwongen zijn om in A'dam te spelen... Of ziet de harde kern deze (oud-)spelers dan ook als verraders ofzo?

4 april 2015 om 16:30

Ik ben de eerste om toe te geven dat mijn club zelden tot nooit een goed bestuur heeft gehad. En ook qua scouting zijn vele missers begaan, maar het doet toch 'pijn' om Utrechtse jongens een paar kilometer verderop bij de rivaal te zien schitteren. We zien het liefst jongens uit de regio bij de FC spelen. Daarnaast hadden zij voor Utreg ook de broodnodige inkomsten kunnen opleveren waar FCU weer door had kunnen groeien.

Triest om te zien dat Utrecht ieder seizoen maar 1 wedstrijd 100% geeft en dat is tegen Ajax thuis. De rest vd thuiswedstrijden komen ze als een stel zoutzakken het veld op en verliezen ze van clubs als Heracles.

4 april 2015 om 10:53

Helemaal mee eens. Diep triest die haat ten opzichte van je tegenstander. Doe toch eens normaal met zijn allen en doe wat je moet doen. Je eigen club aanmoedigen.

4 april 2015 om 10:54

Wedstrijd tegen az gemist? Utrecht speelt leuke wedstrijden dit seizoen. Het resultaat is alleen belabberd

4 april 2015 om 13:10

@ feye88

Dat FC Utrecht het een keer een seizoen kan opbrengen om tegen meer clubs strijd te leveren is mooi, dat zou de standaard moeten zijn. Feit is gewoon dat ze doorgaans alleen tegen Ajax zich zo kunnen opladen, voor zogenaamde professionals vind ik dat echt te weinig. Toch geloof ik niet dat de strijd tegen AZ hetzelfde is als de strijd die ze tegen Ajax kunnen leveren.

4 april 2015 om 10:59

Als je geen verstand van zaken heb tot betrekking tot de voetbal club FC Utrecht, hou je dan lekker bezig met je eigen club. Dit is precies het standaard commentaar wat de gemiddelde Ajaxcied zegt, waarschijnlijk zeggen jullie dit uit angst zodat jullie je arrogantie weer kunnen voldoen met dit soort teksten, mochten jullie zondag verliezen of gelijk spelen.

Tegen Heracles was Utrecht gewoon ongelukkig... En als de trainer dan "tactisch" gaat wisselen, en 2 verdedigers erin laat komen, voor sleutel spelers, ja dan verlies je de wedstrijd.

4 april 2015 om 13:25

Het niveau van FC Utrecht is dit seizoen gewoon een drama daar kun je niets anders van maken. Wel jammer. Zo'n mooie club.

4 april 2015 om 15:43

Daar ben ik het mee eens. Dit seizoen is een slecht seizoen voor Utrecht. Hopen op het volgende seizoen dat het dan wel wat beter draait

4 april 2015 om 11:07

Wat ook best triest is, is om Ajax tegen Barcelona te zien spelen en om ze tegen bv Dordrecht te zien spelen. Bij Ajax geldt hetzelfde, in de CL laden ze zich wel op en in de eredivisie spelen ze als oude wijven.

4 april 2015 om 13:41

@ Kohaku

Klopt, dat vind ik al jaren een probleem in Nederland, spelers hier noemen zich professionals, maar daar is vaak weinig van te merken. Goed, ondanks dat Ajax hier ook last van hebt is het niet zo extreem als clubs zoals FC Utrecht.

Persoonlijk vind ik al jaren dat Nederlandse clubs eens meer moeten eisen van spelers, het is te gek voor woorden hoe vaak we wel niet moeten horen dat ze:

- Achteraf weer eens niet scherp aan de aftrap verschenen.

- Dat het het zoveelste leer moment is, dat dit niet mag, dat zus niet mag. Toch zien we jaar in jaar, week in week uit dezelfde domme fouten een miljoen keer voorbij komen. Na drie keer dezelfde fout te maken zou er toch een lichtje moeten gaan branden.

- Dat ze het niet graag genoeg wilde (ook in belangrijke wedstrijden).

- Simpele afspraken niet na kunnen komen.

- Dat ze niet voor elkaar willen werken.

Tot op zekere hoogte heeft het natuurlijk met de kwaliteit te maken, maar een heel groot deel is ook gewoon de beroerde wedstrijd mentaliteit van spelers. Het is lachwekkend om te zien dat zogenaamde professionals die daarvoor prima gecompenseerd worden als een stel verveelde zoutzakken over het veld zwerven. Voor het salaris wat zij opstrijken mag je op zijn minst verwachten dat ze in staat om een fatsoenlijk "inzet" niveau te leveren.

Denk toch dat ajax deze pot gaat winnen. Utrecht zal er vol voor gaan,maar denk niet dat ze het gaan redden.

Ajax heeft de laatste 5 x niet gewonnen in de Galgenwaard. Het zou wel eens een definitief einde van de titelkansen kunnen zijn, ( als die er nog waren)....

En die haat is natuurlijk een beetje opgeklopt. Maar dat heb je in ieder land. En nog veel erger ook

4 april 2015 om 11:04

Ze hebben een keer voor de beker gewonnen in Utrecht. Volgens mij twee seizoenen geleden.

4 april 2015 om 11:35

Klopt, 3-0. Vervelende avond was dat. Hopelijk houden we onze goede lijn tegen ze in de competitie wel in stand.

Elke club wilt thuis gewoon graag winnen wanneer de beste club van het land op bezoek komt. Wanneer ajax op bezoek komt bij gruntje dan kijkt iedereen er naar uit. Afkeer is in mijn ogen vaak frustratie, omdat ajax bij gruntje wel eens goed is weggekomen.

Iedereen laat zich weer opnaaien door de media de haat valt 100% mee wedstrijden tegen ajax leven hier gewoon net zoals je elk jaar richting carnaval leeft daar kijk je na uit.

En precies zijn dat de wedstrijden waar het publiek meer gaat leven een soort derby en gezien de afstand is dat het ook.

De laatste jaren gebeurt er buiten het stadion vrijwel niets meer dat was vroeger anders ik vind de haat overdreven die zit er echt niet, merendeel van de utrecht fans gunnen ajax ook hun successen

Zelf hoop ik op een leuke mooie doelpuntrijke wedstrijd zowel in als buiten het veld en natuurlijk als utrecht fan hoop ik op een overwinning voor utrecht.

Denk dat elke club wel een tegenstander heeft die iets meer leeft als een ander . Hieronder een link van de training van vandaag hoe de wedstrijd tegen ajax hier beleefd word.

http://www.fcutrecht.net/fotoalbum/164

Die zogenaamde haat tegen Ajax is een kunstmatig gecreëerd en word op dezelfde manier in stand gehouden, alle argumenten die aangedragen worden kun je ook op andere clubs loslaten. Zelfs het "ze zijn arrogant" zou je ook op Feyenoord of PSV kunnen toepassen omdat er altijd met twee maten gemeten word. Wanneer een Ajacied iets zegt dan is het "arrogantie", wanneer een Feyenoorder of een Psv'er hetzelfde zeggen is het zelfvertrouwen. Dat er tussen de harde kernen van beide clubs een hoop oud zeer zit klopt, maar die zogenaamde haat van de rest van het stadion is kunstmatig gecreëerd en behoorlijk eenzijdig. Dat men van de "aartsrivaal" spreekt vind ik altijd wel lachwekkend, omdat je voor echte rivaliteit twee partijen nodig hebt die er hetzelfde erover denken. Wat ik ook lachwekkend vind, is dat die supporters claimen zo´n hekel aan Ajax te hebben, maar zelden het uit vak in de Arena vol krijgen.

Desalniettemin vond ik dat opgefokte sfeertje in Utrecht (Den-Haag) toen ik nog naar uitwedstrijden ging wel lekker, zeker wanneer Ajax in de slotminuten de winnende of de gelijkmaker maakte. Of die fameuze bekerwedstrijd waarin ze zich de week daarvoor zichzelf in Utrecht weer helemaal ophitste, vuurwerk show geregeld hadden, een dj op het veld, waarna FC Utrecht in de eerste tien minuten al uitgespeeld was hehehe.

Net zoals zo vaak bij Feyenoord, waar de voorpret vaker groter is dan het resultaat. Wedstrijden tegen Den-Haag, Feyenoord en Utrecht hoeven van mij ook niet perse met goed voetbal gewonnen te wonnen, het liefst wel natuurlijk, maar het is prachtig om te zien hoe gefrustreerd die aanhang is wanneer Ajax onterecht wint, met geluk wint, wanneer Ajax bagger speelt maar toch wint of in de slot minuten/seconden de winnende of de gelijkmaker maakt. Priceless.......................en nee dit is geen provocatie aangezien de meeste van hun supporters er andersom net zo ervan genieten wanneer zij op zo´n manier van Ajax winnen.

Voor morgen durf ik geen uitslag te voorspellen, alles hangt ervan of onze spelers er zin in hebben, van clubs zoals FC Utrecht weten we al jaren hoe ze zullen gaan spelen. Toch laten de Ajacieden zich vaak toch nog verassen door het fysieke en opportunistische spel van Ado Den-Haag en FC Utrecht. Wat ik wel serieus belachelijk vind, dat geld voor zo´n beetje alle clubs in Nederland, dat de spelers zich in principe alleen maar echt kunnen opladen voor bepaalde duels. Het zijn zogenaamd profs, maar daar is vaak in Nederland weinig van te merken, want alle spelers doen hun eigen club en supporters flink tekort.

als al die haters nou eens hun ( negatieve) energie stoppen in het aanmoedigen van hun eigen cluppie dan zou het voor de haters ook een keer goed gaan komen voor hun eigen club maar ze zijn meer bezig met en tegen ajax zijn dan het aanmoedigen van hun positieve inbreng , eigenlijk heft ajax zowel een 12e als een 13e man erbij want dit geeft je als ajax speler juist een boost , bedankt haters !!

Het wordt een hele zwaar belanden wedstrijd niet alleen voor de spelers maar ook voor de beide partijen van de supporters. Ik hoop nog altijd op een mooi scenario dat Twente wint van PSV en dat wij dan winnen van Utrecht. Ik geloof niet meer in de titel hoor maar het zou wat zijn als die Eindhovenaren het nu nog uit handen zouden geven. Het zijn nog maar 8 puntjes. Maar dat zijn 4 wedstrijden zeg maar dan moeten dus 4x verliezen van Twente, Pec, Heerenveen, Excelsior, Heracles of Ado. Nou dat zou wel heel slecht zijn als 4x zouden verliezen. PSV is gewoon kampioen dus er staat niks meer op het spel. Dus eigenlijk wordt Utrecht - Ajax gewoon een leuke partij tussen twee aartsrivalen. Tenminste ik hoop op een leuke partij. Niet zoals altijd dat saaie bagger voetbal wat we spelen dit seizoen.

Die club wordt het meest gehaat. Komt ook door sommige media als Telegraaf en Studio sport/voetbal.

Waarom die afkeer tegen ajax? Een poging, gebaseerd op ruim 35 jaar ervaring.
Spelers en trainers hebben decennia lang die arrogante uitstraling opzichtig getoond voor elke camera. Zij waren altijd dominant en beter, het lag nooit aan het goede spel van de tegenstander als ze punten verspeelden. (dat is dit seizoen moet ik eerlijk zeggen inderdaad iets minder).
De media heeft altijd ajax op handen gedragen. Als een soort modetrent moest iedereen in Hilversum en omstreken wel voor ajax zijn, zeker na 3 x de EC1 gewonnen te hebben. De 'meute' volgde gedwee. De 'successupporters' dus.
Die aandacht en daarbij de niet geheel onpartijdige scheidsrechters waardoor ajax menige wedstrijd in blessuretijd nog wist te winnen door een buitenspel goal (inderdaad o.a. tegen Utrecht, de bekerfiinale in de Kuip), of een onterecht gegeven penalty of vrije trap.
Ook vaak lucky, zoals het polletje tegen Go Ahead dit seizoen, de 2 wedstrijden tegen Feyenoord die ze 4 punten opleveren maar waar ze eigenlijk recht op 0 punten hadden, en dan altijd roepen: "wij zijn de beste" , de term "godenzonen" enz enz, dat laat overduidelijk zien dat zij zichzelf graag verheffen boven ' de rest van Nederland'. Deze rest vind dit dan op zijn beurt, logischer wijs, niet prettig, wat wisselende gevoelens oproept, van lichte irritatie tot grote afkeer.
Dat dus...................

Ajax tegen Utrecht is een strijd tegen het, normaliter, mooie ajax voetbal tegen het Utregse vechtvoetbal.


2 steden die vlak bij elkaar liggen, allebei sinds het begin van de eredivisie op het hoogste niveau spelen.


De underdog tegen de gedoodverfde favoriet.


Dat de Ajax supporters nu huilie-huilie doen heeft vooral te maken met het feit dat Utrecht de laatste jaren veel punten afsnoept van Ajax, dat is tegen het zere been.


Misschien moeten de Ajax supporters zich gewoon drukker maken om de vraag waarom Ajax veel punten verliest tegen een kwalitatief mindere tegenstander wat slechts de mouwen opstroopt en een stapje extra doet.


Ik hoop op een spannend potje en hopelijk lukt het Utrecht zich definitief veilig te spelen.

Zolang je overal roept wzawzdb en met een 1 op je stropdas overal binnen wandelt heeft elke club een hekel aan je. Toch raar dat iedereen van een andere club een hekel asn ajax heeft en niet aan feyenoord!!!

De term ''haat'' wordt te pas en te onpas gebruikt bij het voetbal.
Ik vraag me wel eens af of mensen de daadwerkelijke betekenis van het woord begrijpen.
Iets of iemand oprecht verafschuwen, dood wensen, willen zien lijden.
Als je de betekenis van dat woord echt tot je laat doordringen, is het toch krankzinnig, dat de ene Nederlandse groepering een andere Nederlandse groepering haat.
Kindermoordenaars en verkrachters moeten gehaat worden, landverraders die zich bij IS aansluiten om tegen Nederlandse waarden te vechten, mag je haten, dat gekke Oostenrijkse mannetje uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, die miljoenen mensen heeft laten vermoorden, komt in aanmerking om verafschuwd te worden.
Maar hier is allemaal geen sprake van, het gaat hier om twee voetbalclubs, ik zeg het nog maar eens: voetbalclubs!!!!
Het geeft aan hoe verontrustend primitief en ernstig gestoord vele van deze kansloze randdebielen zijn.
Ajax haten is voor deze zwakzinnige onnozele kuddedieren een manier van leven, haast een soort anti religie, nogmaals dit is ziek maar vooral zielig!!
God verhoedde dat ooit een van hun kinderen door een dronken gek wordt aangereden, dan weten ze pas wat haat echt inhoud!!!

Supporters van FC Utrecht moeten niet zo janken over Ajax, is toch lachwekkend eigenlijk ?

Dat arrogante past nou eenmaal bij Ajax en bij Amsterdam en wat maakt dat uit. ? Die arrogantie is niet eens misplaatst, maar laten we het dan maar liever een groot zelfvertrouwen noemen en relaltiveer het een beetje.

Een Ajacied vindt het alleen maar prachtig al dat Calimero gejammer en dat bijbehorende absurde gesnavel van vaak volwassen gezinsmannen (en vrouwen)..

Het zou pas zorgelijk zijn als men zich niet meer zo belachelijk opwind over Ajax. Dan zou er pas echt iets goed fout.zijn met Ajax.

Dus nog even het refrein: Piep piep hallo, piep piep hallo.....calimero! Piep piep hoi, piep piep hoi......calimero !

Iedereen wil winnen van de beste en heel veel succes ermee.

Het was weer een prachtig seizoen voor FC Utrecht met een verdienstelijke 12e/13e plek, dat scheelt gelukkig.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren