Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

VVV-Venlo biedt Rick Kruys definitief nieuwe kans als hoofdtrainer

Laatste update:

Rick Kruys wordt definitief de nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo, zo bevestigt de club via de offici√ęle kanalen. De interim-trainer van FC Utrecht heeft met zijn aanpak indruk gemaakt op de nieuwe technische manager van de club, Willem Janssen. Janssen was in zijn tijd bij Utrecht jarenlang aanvoerder, waarvan het laatste seizoen gedeeltelijk onder Kruys. Voor zijn functie als interim-trainer van de Domstedelingen, was Kruys vanaf 2018 assistent van meerdere hoofdcoaches bij de club.

"Dit is voor mij een mooie stap naar een hele mooie club", reageert Kruys op de website van zijn nieuwe werkgever, waar hij voor twee seizoenen tekent. De Koel geeft me een nostalgisch gevoel met de bekende trap en het publiek dat dicht op het veld zit, dus ik kan niet wachten om straks in een volle Koel te staan. Er liggen mooie uitdagingen bij VVV en ik hoop dat we het team in de voorbereiding goed neer kunnen zetten en de supporters enthousiast kunnen maken." Ook Janssen prijst zich gelukkig: "Rick heeft een duidelijke voetbalvisie en is in staat om die over te brengen op de spelersgroep. We zijn dan ook enorm blij dat Rick de komende twee seizoenen bij ons voor de groep staat."

Kruys nam eind maart bij Utrecht het stokje over van de ontslagen René Hake. Laatstgenoemde werd na tegenvallende resultaten ontslagen in de Galgenwaard. Daarvoor was Kruys assistent van John van de Brom, Dick Advocaat en Jean-Paul de Jong. Kruys, voormalig middenvelder van Utrecht, zou komend seizoen sowieso niet als hoofdtrainer aan het roer staan bij zijn huidige werkgever. Henk Fraser kwam over van Sparta Rotterdam en tekende een contract tot 2025.

Als de deal met VVV geen doorgang zou vinden, zou Kruys het seizoen waarschijnlijk beginnen als assistent van Fraser. Nu Kruys vertrekt, kan Fraser Aleksandar Rankovic meenemen als assistent. De nieuwe hoofdtrainer van Utrecht vertrok afgelopen seizoen voortijdig bij Sparta Rotterdam uit solidariteit met Rankovic, die werd ontslagen vanwege 'negatief gedrag richting de spelersgroep'. Beiden werkten voorheen ook al samen bij Vitesse.

VVV-Venlo was op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Jos Luhukay. De club werd afgelopen seizoen tiende in de Keuken Kampioen Divisie en maakte geen enkel moment aanspraak op promotie. Ondanks dat Luhukays contract in januari nog met een extra seizoen werd verlengd, besloten de Limburger en VVV de samenwerking met wederzijds goedvinden vroegtijdig stop te zetten. Luhukay zou onder meer onder vuur liggen in de spelersgroep en in de clinch liggen met hoofd jeugdopleiding Roger Bongaerts.

Daarmee kwam er een vroegtijdig einde aan Luhukays eerste Nederlandse dienstverband. Tijdens zijn spelerscarri√®re debuteerde de oud-middenvelder ook al voor VVV, in wiens shirt hij tot 95 duels kwam. Na omzwervingen bij (het voormalige) SVV en RKC Waalwijk streek Luhukay neer in Duitsland, waar hij ook zijn spelerscarri√®re be√ęindigde. Zijn grootste successen als trainer beleefde hij bij Gladbach en Hertha, waar hij kampioen werd in de 2. Bundesliga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft geen fantastische indruk gemaakt op me, maar heeft al veel ervaring voor zijn jonge leeftijd en lijkt me ook goed de taal van zijn spelers spreken. Een verbetering op een boomer als Luhukay.

2 juni 2022 om 10:15

De duitser en vvv…Luhukay is toch écht geen Duitser…

2 juni 2022 om 10:51

Dat wist ik. Heb je het over het artikel?

Luhukay zit ook wel al best lang aan te modderen weer he? Zeven jaar terug was ie nog coach van Hertha. Is acht jaar lang coach in de Bundesliga geweest. Nu gaat het al een tijdje nergens meer over en als Kruys wordt gezien als een positieve verbetering ten opzichte van jou dan is het wel echt goed mis.

Waarschijnlijk de best haalbare coach voor VVV, nodigt deze tijd niet echt uit om daar in te stappen. Toch jammer, een club die genoeg spraakmakende momenten, spelers en wedstrijden gevoetbald heeft voor het NL voetbal. Buiten de Koel om. Al heb ik het idee dat het ook niet meer echt leeft daar, iemand uit de regio die dit kan ontkennen?

2 juni 2022 om 11:07

Ik ga al 25 jaar naar de Koel. Het afgelopen jaar was qua prestaties het slechtste jaar in de laatste 20 jaar van VVV. Echter heb ik al jarenlang niet zo'n goede sfeer gezien in het stadion als afgelopen jaar. Beter als in de jaren jn de eredivisie. Sinds er een nieuw supportershome is leeft het veel meer in het stadion. Dus het leeft, er is sfeer, maar er is ook onvrede. Vanmorgen hingen er spandoeken bij het stadion. Er is vooral veel kritiek op Marco Bogers. Communicatie van VVV naar fans loopt erg stroef, hier gaat het mis. Hopen op betere tijden (sportief gezien).

2 juni 2022 om 11:31

Oke, bedankt voor je uitgebreide reactie! Dat is de sfeer terug is in deze sportief zware tijd is een zege. Er is veel werk aan de winkel dus benieuwd hoe ze het gaan aanpakken. We gaan het zien, succes met je cluppie!

2 juni 2022 om 11:43

Dit jaar voor het eerst geweest tijdens een uitwedstrijd...

Apart gevoel had ik.
Dat bedoel ik positief.
Het had voor mij totaal geen doorsnee stadion gevoel.
Zijde naast het uitvak en de hoofd gedeelte gaf voor mijn gevoel een bijzondere indeling ofzo. Kan het niet goed omschrijven.

Maar wat ik zeg, positief, het had wel wat!

2 juni 2022 om 12:16

Ik ben met Groningen ook een aantal keer naar VVV-uit geweest. Bijzonder stadion met het uitvak ook op een bijzondere plek, op een redelijk hoge plek vergeleken met alle andere tribunes. Het had zoals je zegt wel iets leuks, altijd goed vermaakt tijdens die wedstrijden!

Welkom in de wondere voetbalwereld.
Competenties amper gevraagd, lig je elkaar goed, was je vroeger tof in de kleedkamer, gezellig op trainingskamp. Dan schuiven ze je overal baantjes toe op niet de minste posities. En Janssen start er direct mee ūüėĀ

2 juni 2022 om 11:02

Willem Janssen heeft Kruys vier jaar meegemaakt als assistent-trainer. In deze periode is Kruys twee keer interim hoofdtrainer geweest, een keer samen met Marinus Dijkhuizen en een keer zelfstandig met Dick Advocaat als klankbord.
Het lijkt me dat Janssen dus prima kan beoordelen of Kruys de juiste competenties heeft.

2 juni 2022 om 12:50

Vraag mij eerder af of Janssen de competenties heeft, die komt rechtstreeks van het voetbalveld, nooit vlieguren op kantoor gemaakt.

Krijg hier eerder het gevoel dat ze elkaar mogen, en elkaar zo een vriendendienst bewijzen. Aangezien Fraser de nieuwe man gaat worden bij Utrecht. De hele wereld draait om connecties en gunnen, maar in het voetbal nog net wat meer dan in de gewone wereld.

Ps: Kruys heeft het allesbehalve goed gedaan bij de fc. Die kreeg steeds allerlei functies omdat die goed was met van Seumeren en een Utrechtse jongen is.

Janssen begint gelijk met het ouwe jongens krentenbrood netwerk. Geen goede start wat mij betreft. Of je moet echt zoveel vertrouwen hebben in Kruys, maar echt indruk met Utrecht heeft die nou ook weer niet gemaakt.

2 juni 2022 om 11:18

Is toch logisch dat Janssen dat doet. Heeft toch een vrij beperkt netwerk en moet het wel hebben van dat netwerk. Een top trainer gaat VVV natuurlijk niet trainen.

14 juni 2022 om 07:45

Denk dat er genoeg ervaren en betere trainers interesse hadden om VVV te coachen. Daar heb je geen netwerk voor nodig om een betere trainer aan te stellen. Misschien heeft Kruys veel talent maar aan het spel van FC Utrecht kon ik in ieder geval niet opmaken dat hij een goede trainers is.

14 juni 2022 om 09:24

Welke ervaren en betere trainers stel je dan voor? Heb je het dan over en Andries Jonker oid? Want ik ken er weinig die staan te trappelen voor Vvv...

14 juni 2022 om 11:13

Nee, maar het is wel zaak dat je een profiel klaar hebt liggen en bij Kruys kun je nauwelijks in kaart brengen wat z'n sterke- en zwakke punten zijn.

14 juni 2022 om 12:00

Jongens uit de Fc Utrecht jeugd halen. Dat zie ik hem wel doen.

14 juni 2022 om 13:00

Ik wens Rick succes in Venlo maar vraag me dan wel af welke spelers hij eventueel van FcU mee zou willen nemen?

Ik denk dat hij dan in de categorie komt van Bernadina, Maddy, Houweling, Nijhuis, Ruperti ( veel al transfervrij ). Want de andere spelers zie ik niet snel hem volgen en liever in de Eredivisie zien spelen.

Misschien Bagus Kahfi nog een leuke stunt kan zijn net zoals Honda dat ooit was?
Al heeft Bagus Kahfi dit seizoen ook niks weten te presteren bij Jong Fcu.
Mokono een jaartje op huurbasis zie ik dan nog wel tot de mogelijkheden behoren.

14 juni 2022 om 23:20

Bob Peeters en Adri Koster waren de andere genoemde namen in Venlo

Dan gaan ze in ieder geval goed trainen, dat je wedstrijden daarna kut zijn doet er niet toe.

Zo is hij jouw baas, week later ben jij zijn baas....
Bijzonder hoe dat in het voetbal kan gaan.
Hoop dat er weer een beetje leven in VVV komt qua prestaties.
Leuk clubje vindt ik het

Hoe kan het toch elke keer dat wanneer voetballers stoppen met betaald voetbal zij direct een topfunctie bij een voetbalcub kunnen en mogen bekleden? Ik bedoel Jordens Peeters na Willem II gelijk algemeen Directeur bij Roda JC, Willem Jansen nu na FC Utrecht gelijk technisch manager bij VVV-Venlo,
Joost Broerse die bij PEC meteen commercieel manager werd en Sander Fischer bij Excelsior ook meteen commercieel hoofdverantwoordelijk. Dit zijn functies waar de normale burger jaren voor moet gesturdeerd hebben en tig jaar ervaring voor hebben.

2 juni 2022 om 15:59

@weszol vergeet niet dat er veel voetballers tijdens hun actieve carriere gewoon studeren tbv een carriere na het voetbal.

2 juni 2022 om 16:23

Ik snap dat er genoeg voetballers zijn die een studie naast het voetbal volgen voor de hun eigen voetbalcarriere. Maar dan alsnog na je carriere zonder enige ervaring of uberhaupt weten hoe een kantoor eruitziet gelijk zulke topfuncties?

2 juni 2022 om 16:28

Tja, je hebt geen flauw idee wat ze allemaal uitspoken. Voor het zelfde geld lopen ze elke dag het kantoorgedeelte van de BV plat om mee te lopen als stage etc.

Dat is voor de meeste van die opleidingen in ieder geval wel nodig.

Kruys is nog beginnend trainer, maar heeft het met Utrecht wel prima gedaan verder vind ik.
Ik denk dat hij het bij VVV dan ook wel prima gaat doen, daar wordt toch wat minder verwacht en is VVV, met alle respect, toch van een wat minder niveau dan Utrecht.

Ik mag hopen dat Kruys niet te hard tegen de spelertjes van VVV gaat roepen of ze zelfs maar corrigeren. Iedereen weet inmiddels dat die daar niet tegen kunnen. Het is en blijft nog steeds een schande dat Luhukay is ontslagen omdat hij wél keihard wilde werken. De spelers van VVV moeten zich eens realiseren dat ze geen van Dijk, Messi of Foden zijn, maar matige tot middelmatige spelers die alleen maar door veel harder te werken dan een speler met echte kwaliteiten, iets kunnen bereiken. Kwestie van het hebben van karakter en de drang en wil om beter te worden in plaats van dat gejankt over de trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren