Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht haalt Willem Janssen en andere oude bekende definitief terug

Laatste update:

Willem Janssen ruilt VVV-Venlo in voor FC Utrecht. Dat meldt de club uit de Domstad op de eigen website. De 36-jarige oud-verdediger werkte afgelopen seizoen als technisch manager bij VVV, maar gaat nu bij Utrecht aan de slag als individueel trainer. Janssen is niet de enige oude bekende die de Domstedelingen terughalen: ook Jacob Mulenga gaat aan de slag als individueel trainer.

Vorig jaar zette Janssen een punt achter zijn spelerscarrière, na onder meer negen seizoenen voor Utrecht te hebben gespeeld. Hij ging vervolgens aan de slag als technisch manager bij VVV, waar hij nog tot medio 2025 onder contract stond. Hij vertrekt echter dus nu al. Bij Utrecht gaat hij aan de slag als individueel trainer, waar hij de focus zal hebben op de ontwikkeling van de spelers van het eerste elftal én de talenten van Jong FC Utrecht.

“Afgelopen seizoen was een enorm leerzaam seizoen voor mij, zowel als mens als op zakelijk vlak”, aldus Janssen op de clubwebsite van Utrecht. “Ik heb het seizoen geëvalueerd en ben tot de conclusie gekomen dat mijn passie om dagelijks met spelers en met het spelletje bezig te zijn onverminderd groot is gebleven. Het trainersbloed, wat ik altijd gehad heb, kruipt dan waar het niet gaan kan. Eerder ben ik al bij diverse teams in de jeugdopleiding van FC Utrecht betrokken geweest, waar de ontwikkeling van spelers centraal staat. Dat gaat het ook staan in mijn nieuwe uitdaging bij FC Utrecht.”

Ook Mulenga wordt individueel trainer bij de club. De Zambiaan speelde tussen 2009 en 2014 al voor Utrecht, en keerde in 2020 terug in Nederland om voor Go Ahead Eagles in actie te komen. In 2022 hing de voormalig aanvaller zijn schoenen aan de wilgen. Eind maart sloot hij vervolgens aan bij de technische staf van FC Utrecht om zich te oriënteren op zijn toekomst. “FC Utrecht heeft me afgelopen half jaar in het dagelijkse reilen en zeilen binnen de technische staf meegenomen en alle ruimte gegeven om me bekijken wat bij me past. Daar is de rol als individueel trainer uitgekomen, omdat ik energie krijg van het ontwikkelen van het individu. Vooral de aanvallers zal ik begeleiden met mijn ervaring, kennis en kunde”, aldus Mulenga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide geweldige persoonlijkheden. Dit soort karakters aan je club binden is een goede zaak.
Enige risico of Zuidam met zoveel bekende goed de leiding kan nemen en indien nodig harde keuzes kan maken.

1 juli 2023 om 14:30

Ja leuk die persoonlijkheid maar vraag me af wat Mulenga de spitsen wil leren. Pakte zijn goals maar aan de bal en technisch was het niet best.

1 juli 2023 om 15:56

Mourinho was ook maar een beperkte prof. LvG, Co Adriaanse ook.

Daartegen was een Marco v Basten qua technische vaardigheden wereldtop, in rijtje beste spitsen ooit. Ruud Gullit was ook wereldspeler.

Cocu ook technisch geweldig. Mislukt als trainer voor top.

En zo kunnen wij verder gaan

Dus snap niet waarom je Mulenga nu al afwijst

4 juli 2023 om 17:01

Je kan een middelmatige speler zijn maar wel de techniek beheersen. Dat was bij Mulenga niet het geval.

Ik vind het toch vreemd dat je met 0 ervaring aan de slag gaat als TD bij een club en na een jaar naar een andere club gaat om daar assistent trainer te worden. En ook bijzonder dat VVV hem aangesteld heeft als TD. Had hem eerst met een ervaren iemand mee laten lopen, dan was Janssen er ook achter gekomen dat hij toch andere ambities heeft.

1 juli 2023 om 21:29

Volgens mij had het niet te maken dat die de baan niet leuk vond, maar dat ze gezin niet kon settelen in Limburg en terug naar Utrecht wilde

1 juli 2023 om 21:49

Ze woonde niet in Limburg, maar in Brabant. Dat weet ik toevallig. En dat ze het daar niet naar hun zin hadden dat heb ik ook gehoord. Maar er zijn meer woningen in de regio toch?

Goede zaak denk ik, zijn echt jongens die wat voor Fc Utrecht betekent hebben als speler! Het is nu nog een tweede en afwachten, of ze dat in hun nieuwe functies ook voor elkaar krijgen.

Vond het heel vreemd dat die TD werd bij VVV Zonder ook maar enige ervaring.
Denk dat die gewoon even een andere omgeving nodig had na een moeilijk seizoen bij de fc waarbij die voornamelijk op de bank zat. Heel fijn hem terug te hebben en Mulenga ook trouwens. Deze jongens hebben meer uitstraling en Utrechtse identiteit in hun teen als Silberbauer in ze geheel.

1 juli 2023 om 23:49

Ik vind dat je hiermee Silberbauer te kort doet.
Kwam tussentijds met een team wat totaal niet in balans was, waar er nog geeneens een (fitte) linksback was. had te weinig tijd om een team naar zijn hand te zetten.
Als hij het na een halve competitie(en voorbereiding) nog niet goed doet dan mogen we klagen maar nu is mij te snel.

ontopic: goed dat een man als Janssen terug komt, brengt vaak net dat gif.
Maar goed dat is mijn mening

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren