Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Donkere wolken boven Venlo: directiekamer schittert plots door afwezigheid

Donderdag, 8 juni 2023 om 11:13 • Laatste update: 11:15

Het is onrustig in de directiekamer bij VVV-Venlo. Algemeen directeur Marco Bogers heeft zich omwille de penibele financiële situatie ziek gemeld bij de club, terwijl technisch directeur Willem Janssen op het punt staat om de club na een jaar alweer te verlaten. De voormalig middenvelder heeft bij FC Utrecht de mogelijkheid om aan de slag te gaan als assistent-trainer van Michael Silberbauer.

De financiële situatie van VVV zou Bogers dusdanig hoog zitten, dat hij heeft besloten om al zijn afspraken voor onbepaalde tijd uit de agenda te halen en zich ziek te melden bij de club, schrijft De Limburger. De regionale krant baseert zich op bronnen rond de club. VVV zou slechts met beperkte middelen de markt op kunnen deze zomer, wat Rick Kruys voor een serieus dilemma stelt. De hoofdtrainer ziet met Sven Braken en Kees de Boer twee belangrijke basiskrachten vertrekken.

Precies een jaar geleden liet de harde kern van VVV al zijn ongenoegen blijken over het beleid binnen de club. De Yellow Black Fanatics wees daarbij voornamelijk Bogers aan als schuldige voor de ontstane ‘onrust’. Directe aanleiding was destijds het vertrek van Jos Luhukay. Bogers werd verantwoordelijk gehouden voor de 'gebrekkige toelichting zonder enige zelfreflectie' en besloot meteen op vakantie te gaan. VVV distantieerde zich middels een statement van de actie van de supporters.

Bogers is niet de enige die de schijnwerpers op zich gericht krijgt, want ook Willem Janssen deelt mee in de malaise. De technisch directeur, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Limburg, is kandidaat om terug te keren bij FC Utrecht als assistent van Silberbauer. Janssen moet als opvolger dienen van Aleksander Rankovic, die deze week te horen kreeg dat er voor hem geen toekomst was bij de club. Janssen zou al gesprekken hebben gevoerd met Utrecht.

Dat Janssen terugkeert in een andere rol bij Utrecht komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het Eredivisie-icoon had direct na zijn actieve loopbaan al de mogelijkheid om bij de Domstedelingen te blijven. Een rol als assistent van directeur voetbalzaken Jordy Zuidam zag hij destijds echter niet zitten. Janssen besloot daarop voor het avontuur bij VVV te gaan, de club waarmee hij de play-offs voor promotie naar de Eredivisie haalde. Daarin was de ploeg te sterk voor Willem II, maar moest het zijn meerdere erkennen in finalist Almere City.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door toetertje)

Wat zijn de kwalificaties van Janssen dat ie meteen na zn voetbalcarriere aan de slag mocht als technisch directeur?

8 juni 2023 om 11:28

Ik heb wel eens gelezen dat het vooral om het juiste club DNA moet gaan. De rest maakt meestal niet zo heel veel uit.

8 juni 2023 om 11:28

Geen idee maar op basis van afgelopen seizoen heeft hij goede keuzes gemaakt. Zowel de spelers als trainer.

8 juni 2023 om 11:48

Kwalificaties maken tegenwoordig toch niets uit? Kijk eens hoeveel mensen een oud voetballer puur vanwege de naam op zo’n functie willen zetten. Blijkbaar hoef je alleen maar tegen een bal aan geschopt te hebben om goed genoeg te zijn voor zo’n baan.

8 juni 2023 om 13:15

Nee maar dacht wellicht heeft ie tijdens zn carriere de papieren gehaald.
Blijkbaar niet.
Gaat het aannemen van een technisch directeur niet langs de board? Hoe kan je als board hier achter staan, onbegrijpelijk.

9 juni 2023 om 00:32

Met van Hintum had Willem een ervaren man naast zich. En zou prima in zijn rol kunnen groeien, zelfde als bij Huntelaar dat werd geprobeert.
Het risico voor VVV zou eerder zijn dat hem de rol helemaal niet zou gaan liggen. En daar lijkt het op uit te gaan draaien, als hij als assistent bij uitrecht weer op het veld terecht gaat komen.

Tja, zo zie je hoe snel het kan gaan. Je verliest een penalty reeks voor door te gaan naar de promotie/degradatie finale en een paar dagen later zit je zonder bestuur en is het chaos. VVV zou op deze manier nog lang in de KKD blijven. Met de clubs die volgend jaar me doen voor promotie zie ik ze ook geen rol van betekenis spelen.

Hoe is het mogelijk dat er paniek is? De doelstelling was vrij duidelijk: promotie binnen 3 jaar. Zou dus gek zijn dat de financiële redenen een oorzaak zijn op dit moment. En waar zijn de tonnen van Giakoumakis naartoe? Lijkt me dat Bogers geen risico’s genomen heeft.

8 juni 2023 om 11:27

Aan de selectie te zien zijn er weinig risico’s genomen inderdaad. Vond het beleid juist veilig, goed en slim overkomen met jonge spelers op de play offs mikken

Dus je stopt als voetballer waarbij je eigenlijk meteen aan de slag mag als technisch directeur/manager zonder enige kennis en doen van zaken en ervaring. Dan stop je binnen en jaar ermee om verder te gaan als assistent trainer.
Ben ik de enige die dit een rare move vind?

8 juni 2023 om 11:53

Misschien ligt het vak hem toch niet helemaal en wil hij het nu als trainer proberen

8 juni 2023 om 12:16

Eens en oneens. Toen ik het artikel las dacht hetzelfde als jij.
Daarna besefte ik me dat het niet gek is. Na een jaar kan prima inschatten of het iets voor jou is of niet.

8 juni 2023 om 12:22

In een jaar weet je inderdaad wel of het iets is voor je of niet. Echter als ik bij een willekeurig bedrijf langsga om te vragen of ik een jaar algemeen directeur of een andere management functie mag krijgen om te kijken of ik het leuk vind, dan beginnen ze wel te lachen vermoed ik.

8 juni 2023 om 13:11

@grasnaaier, inderdaad, je kan prima in een jaar tijd inschatten of kantoorwerk iets voor jou is en of dat voor je is weggelegd na een voetbalcarriere. Echter wat ik vertelde in m'n 1e comment om dan maar direct aan de slag te gaan als technisch directeur/manager vin dik een beetje vreemd eerlijk gezegd. Had dan op kantoor daar bij VVV of tenslotte bij Zuidam meegelopen als 2e man of rechterhand zodat je het echt daadwerkeljk kan inschatten.

8 juni 2023 om 12:55

Willem en zijn vrouw hebben heinwee naar Utrecht en gaan ook weer terug verhuizen naar Utrecht ik denk dat dat ook een rol speelt. Hij kan lekker dichtbij huis aan de slag ipv elke dag van Houten naar Venlo rijden.

8 juni 2023 om 15:59

Dat vind ik ook vreemd inderdaad. Maar vind het nog vreemder dat je als club zijnde je hele technische beleid in de handen legt van iemand die 0 ervaring heeft. En nu de pleuris uitbreekt verlaten de ratten als eerste het schip.

8 juni 2023 om 23:54

Voetbalclubs werken super amateuristisch! Belachelijke processen of juist geen. Valt nog heel wat te verbeteren en jansen werd natuurlijk begeleid door zijn zaakwaarnemer.

Dat hij werd vond ik opzich niet heel gek. TD is een vak dat je moet ervaren niemand kan het je leren met begeleiding van een goeie AD natuurlijk.
Ik heb de tekst niet helemaal gelezen, maar kan me voorstellen dat je na een jaar TD ziet dit is niks voor mij ik wil trainer worden dat is niet gek.
Willem Jansen was wel een modelprof had veel pit ging door het vuur wel een zuurpiet.
Hoe dat Jordan Peterse het trouwens bij Willem II als AD. Zonder ervaring met alleen de juiste opleiding?

9 juni 2023 om 00:37

Peters zit bij Roda niet WillemII, daar is het ook nooit rustig. Er worden daar in ieder geval beslissingen genomen en hij is niet ziek thuis.

VVV ook naar de verdoemenis? Het was jaren geleden toch het idee FC Limburg?

4 profclubs zo dictbij elkaar was moeilijk te handhaven. Ik hoop dat VVV blijft! Stadion de Koel (betekent de Kuil, het ligt diep. Is echt een iconisch stadion.

Succes mensen daar!

8 juni 2023 om 11:46

VVV was daar geen onderdeel van.
Maastricht, Kerkrade en Sittard liggen dicht bij elkaar. Venlo heeft op papier best een ruime mogelijke achterban.
De club die het dichtst in de buurt ligt is Helmond.

8 juni 2023 om 11:49

@scummyman.
Mijn excuses, wellicht een beetje een domme opmerking van mij.
Ik had de indruk dat het echt dicht bij elkaar lag in Limburg, maar Venlo ligt iets meer richting het midden.

8 juni 2023 om 11:57

Ligt ongeveer even ver van elkaar vandaan als Rotterdam - Amsterdam. Wellicht dat Ajax en Feyenoord anders ook kunnen fuseren :D

8 juni 2023 om 12:22

Nee, Venlo ligt iets meer richting het noorden.

8 juni 2023 om 13:06

En Alkmaar ligt ook op een soortgelijke afstand van Amsterdam dus we kunnen AZ gewoon mee fuseren.
Als ik Bosz was zou ik niet naar PSV gaan. Ajazenoord gaat er volgend jaar met de titel vandoor.

Maar geen probleem Prem. Ben al 12 jaar weg uit Limburg dus doet geen pijn.

8 juni 2023 om 13:50

Daarnaast hebben Venlonaren ook niet zoveel gemeen met Zuid-Limburg en vice versa.

8 juni 2023 om 15:38

Vlaai en Vastelaovend hebben ze gemeen.

8 juni 2023 om 16:03

@scummyman: Ik zou eerder voor FC Zuird Holland kiezen als naam voor de 3 fusieclubs.

Je gaat meteen op vakantie als je kritiek krijgt op het ontslaan van een trainer en je meldt je ziek vanwege financiele problemen? Dan ben je echt ongeschikt als directeur en kun je beter gewoon ontslag nemen.

Er zijn wat probleempjes en de algemeen directeur is ziek of gaat op vakantie?
Aaaah, werkt dat zo tegenwoordig...

Zo zie je maar dat de voetballerij ook veel
Uit gebakken lucht bestaat, van voetballer naar TD en dan nu assistent trainer, het kan allemaal gewoon

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Jong AZ240
10.VVV-Venlo23-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. SierraMiddenvelder160
L. SmansMiddenvelder164
S. AllouchAanvaller153
J. de BoerKeeper160
M. BerdenAanvaller153
M. KaastrupAanvaller133
M. KosidisAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

19 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren