Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech koos bewust voor Ajax: ‘Ik wil naar een topclub’

Laatste update:

Hakim Ziyech werd in de zomer in verband gebracht met talloze clubs uit Europese topcompetities, maar prefereerde een verblijf in de Eredivisie en koos voor Ajax. De aanvallende middenvelder zegt dat hij heel bewust voor die transfer koos.

/

De negenvoudig international van Marokko wil naar ‘een topclub in een topcompetitie’, zo vertelt hij in een interview met de Volkskrant: “Daarom koos ik voor Ajax. Dan kom ik daar makkelijker binnen. Als ik mijn vijfjarige contract uitdien bij Ajax, heb ik het niet goed gedaan.”

Ziyech, die tot medio 2021 vastligt, hoopt uiteindelijk het niveau van iemand als Mesut Özil te bereiken. “Hij is mijn voorbeeld (…) Hij is van een heel andere kwaliteit dan ik. In 2017 zal ik een veel grotere stap moeten zetten dan ik in 2016 heb gedaan.” Ziyech was in Amsterdam tot dusverre goed voor zes doelpunten en acht assists.

Denk jij dat Ajax het plafond is voor Hakim Ziyech?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij speelt nog net geen half seizoen bij ons en doet best goed werk, maar hij zal zich zeker meer moeten laten gelden in de Nederlandse topwedstrijden en in de Europa League. Ik weet niet of hij de echte top gaat halen, maar ik waardeer zijn eerlijkheid. We zullen zien of hij in de komende maanden Ajax kan gaan dragen.

31 december 2016 om 08:57

Zolang hij geen echte binding heeft, zal hij nooit de echte "top" halen... Spelen doe je met motivatie en eerbiedschap, niet met "het kan me niks schelen ga wel ergens anders heen"...

31 december 2016 om 09:25

Maar hij heeft wel echte binding. Met zichzelf en met het spelletje voetbal.

Nu nog vaker laten zien. Ik vindt hem nog een beetje tegen vallen. Wie weet in de 2e helft van het seizoen.

31 december 2016 om 09:31

Op basis waarvan vind je hem dan tegevallen? Hij heeft net een transfer gemaakt en speelt op een andere positie in een ander systeem. Niet alles is meer op hem afgestemd zoals bij fc twente. Hij moet nu ook veel meer mee verdedigen, wat ik hem ook heel goed zie doen(wat ik overigens niet had verwacht). Sinds hij erbij is speelt ajax veel frivoler en met 6 doelpunten en 8 assists heeft hij toch een behoorlijk aandeel gehad. Eindelijk eens iemand die een beslissende splijtende pass kan geven maar ook zelf zijn doelpuntjes meepikt. Ik ben in ieder geval blij dat ie bij ajax speelt en niet psv of een andere club in de eredivisie

31 december 2016 om 09:57

Hij werd gehaald als de verlosser. Dat is hij nog lang niet.in geen enkele wedstrijd kan hij zijn stempel drukken. Als verlosser stelt hij teleur,maar het blijft een goede voetballer.

31 december 2016 om 10:06

Hoeft hij ook niet te zijn. Hij kwam binnen toen het zeer matig liep bij Ajax. De eerste wedstrijden was hij overduidelijk de missende link en nu loopt het weer. Het is voor Ajax alleen maar beter als het collectief sterker is dan de individu.

31 december 2016 om 10:15

Tegenvallen is een kwestie van verwachtingen.
Hij heeft nog niet zijn niveau gehaald van Twente, maar is desalniettemin een van de belangrijkste spelers van Ajax

31 december 2016 om 11:30

@myvision: precies wat je zegt. Het verschil tussen Ajax voor het kopen van Ziyech en na het kopen van Ziyech is enorm. Lijkt erop dat andere jongens ook beter zijn gaan voetballen.

Eerste keer in jaren dat ik Ajax een paar wedstrijden echt leuk zie voetballen. Bij vlagen prachtig combinatiespel. Hoop dat ze het doorzetten en daarin constanter worden.

31 december 2016 om 13:18

Dan mag jij me zeggen wie heeft gezegd dat hij de verlosser is. Johan cruijff was de verlosser. Ziyech is een veel mindere voetballer maar ook nu bij ajax nog steeds een van de beste van de competitie.

31 december 2016 om 15:19

Die splijtende passes heb ik anders nog nauwelijks gezien... Kan je voorbeelden noemen waar hij een pass gaf waar hij de verdediging mee openbrak? En dan dus niet uit een counter oid toen er al ruimte lag, maar echt uit het niets vanuit een omsingeling. Helaas nog niet echt voorgekomen.

Het is vooral dankzij die 2 grote thuisoverwinningen (pec en bekerwedstrijd Willem II) dat hij zo wordt bejubeld.
5 van de 7 assists (jij noemt er 8, ik kan er maar 7 vinden, maar misschien mis ik er 1) kwamen ook enkel uit die 2 wedstrijden. En 4 van die 5 waren uit standaardsituaties. Niks mis mee overigens, maar dat zegt niks over zijn veldspel.
Punt is dat pas toen Ajax op rozen zat tegen die 2 teams (dankzij standaardsituaties, dus niet door uitstekend spel oid), toen pas werd het frivool voetbal omdat de tegenstander ruimte moest laten. Dan is het een stuk makkelijker voetballen.

Want ik snap ook niet dat iedereen nu doet alsof Ajax zo frivool en goed voetbal speelt. Dat is slechts bij een paar wedstrijden voorgekomen, maar veel andere wedstrijden, (zelfs diegenen die werden gewonnen) waren gewoon erg slecht. Denk aan Excelsior,heerenveen, Groningen en Utrecht.
Ik heb het idee dat dat opportunistische beeld dat we zo goed spelen vooral komt door die 2 potten tegen PEC en Willem II, en ook de 5-0 tegen NEC (maar dat was meer de Dolberg show). Afgezien van die 3 wedstrijden, en de laatste tegen Psv, hebben we helemaal niet zo goed gespeeld. In de competitie althans, in de Europa League was het wel ok.

En zelfs al was dat allemaal fantastisch, beetje simpel om dat alleen aan Ziyech toe te eigenen. Dat we het voor zijn komst zo 'slecht' deden gold ook slechts voor twee potten: namelijk Rostov uit en Willem II thuis.
En bij absentie van Ziyech werd er ook niet noemenswaardig minder gespeeld.

Wat betreft zijn goals. 6 goals is prima natuurlijk. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de omstandigheden van de goals. Het betekent namelijk niet automatisch dat ie ook goed speelde of dat de goals belangrijk waren. Veel van die goals vielen toen er al ruimte lag.

Hij scoorde de 3-0 tegen Willem II toen de wedstrijd al beslist was.
De 3-1 tegen Utrecht, maar dat was bij 2-1 in de 87ste minuut, toen moest Utrecht dus alles of niets spelen. Bovendien was het een cadeautje van een verdediger. Hij speelde verder een matige pot.
De 0-1 tegen Celta, dat was een prima goal. Echter, dit was wel uit een counter waar er ruimte lag. Niks mis mee, maar hij is toch een speler die ruimte nodig heeft over het algemeen.
De 1-0 tegen Excelsior uit een zondagsschot, prima. Echter gingen daar zat mislukte pogingen aan vooraf, In de rust hoorde je ook: ''stop nou met schieten Ziyech'', en de keeper had deze ook moeten hebben.
Een intikker (2-0) tegen Celta.
En als laatste een penalty tegen Groningen.

In wedstrijden die nog open moeten worden gebroken/ waar weinig ruimte ligt, en in de grote wedstrijden valt ie toch erg tegen.
Je je kan zeggen, hij gaf de assist op Dolberg tegen Feyenoord dus dat klopt niet, maar kom op, dat was een simpel passje die elke gemiddelde voetballer geeft, het was Dolberg die het meeste deed.
Je hebt wel gelijk dat hij bereid is om te werken en mee te verdedigen.
En bij standaardsituaties is ie uiteraard goed (al viel dat de afgelopen wedstrijden ook wat tegen).

Maar waarom iedereen hem nou zo ophemelt en hem de beste van Ajax noemen snap ik helemaal niks van. Gaan alleen maar kortzichtig op statistieken af denk ik.

31 december 2016 om 15:23

@soccer81

Dat valt echt reuze mee. Wanneer je al vroeg op rozen zit thuis tegen relatief zwakke tegenstanders als Willem II en Zwolle, dan wordt het automatisch een stuk makkelijker voetballen ja, omdat zij geforceerd zijn om de verdedigende stellingen te verlaten.
Die tik je dan een stuk makkelijker weg, ongeacht of Ziyech meedoet of niet.

Veel andere goede en frivole wedstrijden hebben we echt nog niet gespeeld.

31 december 2016 om 13:24

Ik vind het lastig oordelen. Hij is al met al toch erg belangrijk qua assists geweest. Daarbij gezegd was dat wel vooral in z'n 1e paar wedstrijden, het is daarna wel minder geworden. En bijna alles uit dode spelmomenten, niet dat daar wat mis mee is, maar je verwacht ook wat meer van 'm qua veldspel.

Wat hij mist vooralsnog is dat het geen dirigent is. Hij loopt er toch nog een beetje verloren bij, staat ook lang niet altijd op de goede positie en zet het spel niet echt naar z'n hand. Als hij aan de bal komt is het te vaak balverlies, maar tegelijkertijd ook vaak dreiging. Hij kan toch altijd wat onverwachts doen, dat is z'n kracht. Als die z'n draai vind bij Ajax is die vast goed genoeg, maar of dat voor Europese top ook geld. Dan zal die zich toch echt meer moeten laten gelden. En met z'n houding en mentaliteit heb ik zeer m'n twijfels of het genoeg is. Hij is wel ambitieus, maar lijkt toch heel weinig feeling te hebben met z'n medespelers en club. Hij is echt vooral met zichzelf bezig. En dat gaat tegen je keren vanaf het moment dat het wat minder gaat. Wat dat aangaat zal Klaassen veel meer krediet hebben, zoals we hebben gezien. Die had ook lange tijd een mindere periode (al scoorde die wel veel, dat scheelt).

Maargoed, voor een 1e half jaar speelt die naar behoren en is hij al vaak belangrijk geweest. Tegelijkertijd zijn er ook zat momenten waarin hij dan weer de zwakste schakel is. Dus hoe je die balans moet opmaken is soms wel lastig. Ik zie 'm nog wel groeien en belangrijker worden. Al denk ik wel dat hij 't zichzelf veel makkelijker kan maken als dat die 't nu doet. De charme prijs zal die niet winnen in ieder geval.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de Ajax fans dit soort uitspraken beu raken. Nu is het nog leuk dat hij zo eerlijk is, maar als hij telkens blijft zeggen hoe graag hij verder wil kan ik me voorstellen dat het vervelend wordt.

Ik heb hem tot nu toe nog niet het verschil zien maken bij Ajax. Een beetje bescheidenheid is dus wel op zijn plaats, lijkt me.

Ietsje teveel in de media de laatste tijd..... dat is niet okay!

Beter je voeten laten spreken, gewoon geen woorden maar daden...

Word gek van deze "man" iedere dag wel iets. Sorry maar zijn gedrag toont steeds meer zijn ware aard!

31 december 2016 om 12:26

@eldert: Je begrijpt dat de media bepalen wat er geschreven wordt en dat Ziyech door geen invloed op heeft? Waarschijnlijk is hem gewoon gevraagd naar zijn toekomstplannen en daar zegt hij dit over. Prima. Je weet dat dit voor bijna elke Ajax speler geldt.

Het probleem bij dit soort spelers is hun ego. Die gaat boven alles, terwijl juist het voetbal boven het ego gesteld moet worden. Dan pas wordt je een topper. Of dat voor hem is weggelegd betwijfel ik. Blijft voor NL begrip natuurlijk een aardige speler. Iedere keer als ik dit manneke bij een TV interview zie, heeft hij iets irritant en doet afstandelijk. Wel vind je iedere dag in wat voor een voetbalforum of -blad dan ook een uitgebreid zwetsverhaal terug! Gek toch, veel zeer talentvolle Marokkanen, maar zelden een topper!

Wat dacht iedereen dan? Dat hij dolgraag de rest van zijn carrière bij Ajax wilde blijven? Niets ten nadele natuurlijk, maar ik hoop dat iedereen snapt dat hij binnen een jaar of 2 (hooguit 3) naar een grote club in een grote competitie wil. Die ambitie spreekt hij uit, daar is niks mis mee.

Ja allemaal leuk wat je zegt Ziyech...

Maar is het niet zo dat je na Twente al de Europese top in wou? kan me nog herinneren dat hij niet naar Ajax of PSV ging..
Helaas voor hem kwam er niets dus heeft ie geluk gehad dat Ajax uiteindelijk concreet werd omdat ze z.s.m versterking zochten.

Volgens mij moet die jongen juist blij zijn dat ie bij Ajax speelt en hopen dat er ooit een Europese top club voorbij komt. Ziyech is zeker niet slecht maar vooralsnog zie ik hem alleen als eventuele versterking voor de subtop van Europa. Er komt meer bij kijken dan leuk tegen een bal aan trappen als je naar de top wil.

Ik heb nu al tien artikelen voorbij zien komen over hoe Ziyech alles als een tussenstation ziet en naar de absolute top wilt. Prima hoor, maar hij zal dalijk de eerste zijn die staat te huilen als hij wat kritiek krijgt. Laat hem zich eerst eens goed bij Ajax bewijzen voor een jaar of drie. Voorlopig zit hij niet eens bij de Marokkaanse selectie. Onterecht of niet, als hij echt absoluut top was, zat ie er gewoon bij.

31 december 2016 om 11:31

Dat ligt niet aan ziyech maar aan het feit dat voetbalzone van 1 interview 10 artikels maakt.

Achja, dit wisten we allemaal al wel. Ziyech wil graag naar een grote buitenlandse competitie, zag dat er als speler van Twente te weinig kansen kwamen en als dan Ajax komt waar hij zichzelf nog beter kan laten zien en een betere vervolg stap kan maken is dat voor iedereen winst. Zelfs als hij maar een jaar bij Ajax blijft. Ajax krijgt een goede speler en een hoge uitgaande transfer, Ziyech kan zich in de kijker spelen bij een mooie club en Twente heeft een mooi bedrag voor hem gehad. Ik vind dat hij het erg goed doet tot nu toe, heeft veel toegevoegd aan het spel van Ajax en stond er direct, die jongen gaat zeker wel naar de subtop in Engeland of Duitsland, over een half jaar of een jaar.

Wat me opvalt bij Ziyech is dat hij nooit thuis geeft in de grotere wedstrijden. Dat valt me nog tegen van hem. Voor de rest ben ik zeer tevreden met hem.

Al denk ik niet dat Ajax zijn plafond is, denk ik niet dat hij de absolute top gaat halen. Ik had meer van hem verwacht bij Ajax, maar geeft toch regelmatig niet thuis. Vooral in grote wedstrijden laat hij het afweten. Verder is het een speler die alleen met zichzelf bezig is en daardoor vaak zijn medespelers vergeet. Schiet uit onmogelijke hoeken en schuwt zijn verdedigende taken als het even niet loopt. Ook moge het duidelijk zijn dat zijn karakter hem soms ook in de weg zit.

Ziyech heeft ook een keer ergens een interview gegeven zeg, zoveel dezelfde artikelen met een of twee aangepaste zinnetjes, nou weten we het onderhand wel.

Ik heb deze uitspraken nu al 10 keer gelezen de afgelopen 2 maanden. Zegt Ziyech dit nou zo vaak of heeft voetbalzone gewoon geen noemenswaardigheden te posten 👎

Als je de overgrote meerderheid hier mocht geloven, was hij afgelopen transferperiode al klaar voor een topclub. Subtop, op zijn minst.
Dat viel toch even tegen qua interesse. Misschien zien die scouts daar het toch beter dan de gemiddelde voetbalzone gebruiker die hem de hemel in prees.

Denk dat Ziyech ook wel wat meer verwachtte, maar toen er weinig interessants langs kwam (concreet, althans) nam hij maar genoegen met Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren