Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze noemen Mourinho ‘the Special One’, maar ik zeg ‘the Perfect One’

Laatste update:

De eerste periode van trainer José Mourinho zat er al op toen Branislav Ivanovic in 2008 van Lokomotiv Moskou naar Chelsea verkaste, maar sinds vorig seizoen werkt de verdediger alsnog met de Portugese oefenmeester. Ivanovic zou zich geen betere coach dan Mourinho kunnen voorstellen.

/

“Ze noemen hem the Special One, maar als ik het over hem heb zeg ik liever the Perfect One. Zijn resultaten spreken voor zich”, laat de rechtsback weten in de Servische media. “Ik denk dat hij de intelligentste trainer is die er bestaat: hij weet wat hij wil. Hij weet wanneer een strakke aanpak vereist is, maar ook wanneer hij de teugels kan laten vieren”, vervolgt Ivanovic.

“Hij weet ook wat hij kan verlangen, zowel van ons als team als van spelers individueel. Bovendien kan hij omgaan met stressvolle situaties en slaagt hij erin om voor een relaxte sfeer te zorgen. Het is een genot en een voorrecht om met hem te werken”, vindt de Servisch international. Onder leiding van Mourinho gaat Chelsea dit seizoen onbedreigd en ongeslagen aan de leiding in de Premier League. Woensdag staat het thuisduel met Tottenham Hotspur op het programma.

Vind je José Mourinho de beste trainer van dit moment?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mourinho is een held, nagenoeg alle spelers (behalve enkele bankzitters) uiten niets meer dan lof over hem. Beste coach die er is samen met LVG en Ancelotti

2 december 2014 om 12:37

Ancelotti is echt wel van een ander kaliber hoor.

2 december 2014 om 12:51

Waarruit concludeer jij dat Ancelotti van andere kaliber is? lekker onderbouwend, Ancelotti werkt met spelers die allemaal 50+ miljoen kosten.

2 december 2014 om 12:59

Mourinho & LvG niet dan? Als je alleen maar kijkt naar de transformatie die de selectie van Real heeft ondergaan in ong. anderhalf jaar onder Ancelotti. De beste man heeft een puur wespennest veranderd in een oase van rust. In combinatie met het huidige spel van Real, zie ik Ancelotti momenteel als de beste coach ter wereld

2 december 2014 om 13:02

Zie reactie Joshuak_

2 december 2014 om 13:41

@arsenaladdict

Waarom zou Mourinho minder zijn da Ancelotti. Mourinho doet steeds mee op drie fronten. Ancelotti niet in het verleden

2 december 2014 om 13:46

Ancelottie mag dan beter bij Real passen dan Mourinho. Maar Mourinho past weer beter bij Chelsea en Inter.

Totaal andere manier van werken, maar de resultaten van Mourinho en Ancelotti liggen te dicht bij elkaar om een van hen als van een ander kaliber te zien.

2 december 2014 om 14:16

Over transformaties gesproken, kan Bielsa niet ontbreken! Vorig jaar zesde en behaalde Marseille 1,58 punten per wedstrijd. Dit jaar onder Bielsa staan ze eerste en halen ze 2,27 punten per wedstrijd, en dit met nagenoeg hetzelfde team _0_

2 december 2014 om 14:36

Dat zie ik anders, want een brenger van een oase aan rust maakt hem dus 1 van de beste people managers.....

Je hebt imo dus drie verschillende soorten trainers:

- people managers; nodig in teams zoals City, Psg, Real en Chelsea (iets minderer mate) waar alleen maar sterren spelen voor gigantisch veel geld.

- Trainers die tactisch de boel perfectioneren en voetbal ademen, denk aan Guardiola en Mourinho. Succesvol bij bijna elke club omdat ze altijd iets verbeteren.

- Trainers die een team van de grond af aan op kunnen bouwen: Louis Van Gaal is daar het grootste voorbeeld van....zie Ajax, Barca, Bayern en nu ook United. Laat altijd homegrown spelers achter die het met of na hem helemaal maken.

Dus zo staan Louis, Mourinho en Ancelotti dus allemaal op de eerste plaats vind ik, maar dan wel in hun eigen klasse. Want vind Ancelotti met Louis vergelijken hetzelfde als Neuer met Ronaldo vergelijken om de Ballon d'or.

2 december 2014 om 18:02

Haha heerlijk! Arsenal-fans zijn zoo ontzettend butthurt door hem, het druipt er gewoon van af in elk topic.

Hoewel je eigenlijk wel gelijk hebt.

Ancelotti is idd net onder Mouirnho en zal dat ook wel blijven.

Goeie coach hoor, maar iemand die maar 1x kampioen is geworden in Italie (en dat bij een Milan dat op dat moment het team van de wereld had), kun je natuurlijk niet vergelijken met Mourinho.

En doe aub niet alsof er wonderen zijn verricht bij Real. Sterker nog: er werd geen flikker veranderd. Zelfs de keeperswissel bleef hij handhaven. Alleen de sfeer werd beter.

Vergelijk dat met toen Mourinho kwam: Al 4 jaar lang geen kampioen geworden. Al een eeuwigheid niet verder dan achtste finale CL geworden.

En dan is Ancelotti degene die een wonder heeft verricht... tuurlijk....

2 december 2014 om 12:44

Was bij zijn vorige clubs niet anders. Bijna altijd waren de spelers lyrisch over hem. Op een uitzondering na.

Eén van de beste coaches ooit.

2 december 2014 om 15:40

Alleen bij de voetballiefhebbers niet. Voetbal moet persé mooi ziin en naïve. Anders gaan ze huilen.

2 december 2014 om 16:18

Dat vind ik een beetje veralgemenen.

Verdedigen kan immers ook mooi zijn. Ik kan er echt wel van genieten wanneer een verdediging goed staat en voetballend op een intelligente manier naar oplossingen zoekt.

Mourinho is trouwens meestal niet verdedigend. Dat doet ie wel wanneer zijn ploeg minder is dan de tegenstander. Dat gaat ie wel eens voor een ultra verdedigende aanpak. In de CL komt hij wel eens een betere tegenstander tegen en daar kiest ie dan voor zo'n aanpak. En vermits het gros van de mensen alleen maar die wedstrijden zien, heeft hij onterecht dat etiket.

Vraag maar eens aan de Chelsea fans of ze dit seizoen al veel verdedigend voetbal hebben gezien op Stamford Bridge...

Ja hij is goed bezig, blijft toch altijd knap hoe zijn verdediging altijd staat als een huis, ik vind dat er op papier namelijk helemaal niet zo denderend uit zien. Chelsea is ijzersterk dit seizoen, een van de topkandidaten om de CL te winnen lijkt me.

2 december 2014 om 12:40

Als je het op papier niet sterk vind zegt dat waarschijnlijk genoeg over je kennis van de Bpl.

Hoe zou je iemand met zijn gedrag perfect kunnen noemen ?

2 december 2014 om 12:51

Denk je nou echt dat ie dat ie zich tegen onze spelers het zelfde gedraagt als in de Media?

2 december 2014 om 13:30

Zoals tegen Eto'o vorig seizoen ? Geweldige trainer hoor, maar perfect ? Nehh.

2 december 2014 om 12:52

Los van zijn gedrag is dit natuurlijk een wereldklasse trainer, dus perfect is hij wel. Bovendien lijkt het me dat hij zich anders gedraagt voor de groep dan tegenover de media.

2 december 2014 om 15:42

Hoe zou je iemand op basis van spaarzame media beelden van niet langer dan hooguit een aantal minuten per keer van de 24 uur in een dag op zijn gedrag kunnen beoordelen?

Echt wij mannen doen alsof we zo mannelijk zijn maar we zijn net vrouwen. Vrouwen roddelen alleen over media beroemdheden, wij over sporters.

Het komt uiteindelijk neer op hetzelfde gejank.

Het is een top trainer die zeker veel lof verdient. Maar de special one vind ik wel beter passen dan de perfect one. Dan had hij ook al zijn fratsen achter wegen moeten laten.

Beste trainer van de afgelopen jaren!

tactisch ijzersterk!
Goed met talenten en ligt altijd goed in de groep!

Durft aanpassingen te doen tijdens de wedstrijd!

2 december 2014 om 14:38

Laat dat talenten maar weg. Op een enkeling na zijn er maar weinig doorgebroken onder Mourinho in de laatste jaren.

2 december 2014 om 14:48

Dat er niet zoveel zijn doorgebroken zijn, betekent niet dat hij niet goed is met talenten.

2 december 2014 om 16:50

Sorry, maar dat is een beetje flauw om te zeggen. Niet goed met talenten, globaal gezien, betekent normaliter dus: hij gunt ze geen echte kans en er breekt haast niemand door.

Ik zeg toch niet dat hij ook het goed in de groep liggen weg moet laten? Niet alles letterlijk nemen en tussen de lijnen kunnen lezen is ook een kunst.....

2 december 2014 om 18:27

Deco, Carvalho, Maniche, Derley, Carlos Alberto, Alaynishev, Costinha. Zelfs Benny Mccartney heeft nergens zo goed gespeeld.
Vervolgens heeft hij oude spelers niet alleen beter gemaakt maar ook nog aansprekende prijzen laten winnen: Heel de ploeg van Inter inclusief Wesley Sneyder (nergens zo succesvol geweest).
Bij Chelsea, Real en opnieuw Chelsea hoeft hij geen ombekende spelers door te laten breken. Daar kan hij kopen wie hij nodig heeft/kan krijgen. En zelfs dan zijn het niet de duurste aankopen van deze wereld. Mensen vergeten dat Mourinho zijn teams heeft weten te versterken met niet direct de meest voor de hand liggende namen:
Etoo voor Zlatan? En Milito.
Matic voor Mata? (bijna hetzelfde maar dan veeel meer toegevoegde waarde)

2 december 2014 om 18:36

Sorry, maar dat bevestigd mijn punt dus alleen maar. Niet genoodzaakt zijn is voor jou dus het tegenargument? Dat is dus waarom jij dus fan bent van de huidige markt ?

Jouw mening: als je iemand kan kopen waarom zou je dan iemand uit de jeugd halen? Matic verkopen en daarna terugkopen
Mijn mening: waarom zou je kopen als je talenten kunt halen. Het is ook wat het publiek het liefste ziet.

Overduidelijk lijkt me als we het over het punt talenten hebben.

Goede aankopen is weer een ander verhaal, maar dat terzijde.

en ik noem hem ''the arrogant one''. tactisch gezien is hij ook niet zo bijzonder.
door hem werd chelsea vorig jaar in de cl eruit geflikkerd.
toen besloot hij ook met 11 man in de 16 te spelen uit. terwijl de tegenstander helemaal niet sterker was.
mou wilde alles van de thuis wedstrijd laten hangen en besloot maar uit de 0 te houden met 11 man in de 16. nou dat was hem gelukt maar de feit dat dan alles van wedstrijd zou hangen zag hij over het hoofd. Dit terwijl chelsea ook gewoon een veel betere elftal had en gewoon 2 wedstrijden vol in de aanval kon om de volgende ronde zeker te halen.
zeker een goede coach maar hij wilt teveel aandacht en z'n eigen stempel op de wedstrijd drukken.
dat heeft chelsea de kop gekost vorige cl.

2 december 2014 om 13:21

ben ik het niet mee eens, real zou vorig jaar sowieso ook van chelsea winnen. dat terzijde als je vol op de aanval gaat tegen atletico verlies je sowieso. tactisch was het gewoon goed

2 december 2014 om 13:42

Hij besefte wel dat alles van de thuiswedstrijd zou afhangen, maar daar had hij juist vertrouwen in. Op zich was die 0-0 een prima resultaat voor Chelsea.

Ik vind the perfect one nou net even wat te ver gaan. Special one past beter, is namelijk een geweldige coach, spelers die onder hem werken zijn er lovend over, maar hij blijft toch een beetje apart, dus special is beter ;-)

Want je kan zeggen wat je wil het is een enorm goede coach, gaat soms wat ver in uitspraken of momenten tijdens de wedstrijd, vind het soms irritant, maar ach ik kan er soms ook enorm om lachen.
Er gebeurd altijd wel wat met deze man, het is nooit saai haha.

Die benamingen altijd. Mourinho is Mourinho. Een uitstekende coach en een van de beste ooit. Hij draagt een sterke naam die bekend is bij iedereen dus waarom benamingen alsof hij god is? Geen enkel mens is 'perfect'.

Niemand noemt hem "the special one"die bijnaam heeft hij zichzelf gegeven...

2 december 2014 om 18:52

Die bijnaam die hij zichzelf heeft gegeven was een reactie op de cynische, "hostile" vragen van Engelse journalisten bij zijn aankomst in Engeland toen hij voor het eerst voor Chelsea ging werken(zomer 2004). De sfeer was erg negatief en Mourinho was de neerbuigende houding van de aanwezige voornamelijk Engelse pers snel zat. Toen volgde een beroemde vraag:
"question: You have only experience in a small European league.what makes you special to lead Chelsea to the successes others failed to achieve?
Answer: What makes me special? Well yes I come from a small European country. So I won with Porto twice a minor league in your opinion. But for your information, I won the EC3 last season, and only less than 2 months ago the CL. Maybe that means nothing to you but it means a lot to me. To me that is special. Maybe I am special.

The Special One is hem door de Engelse pers opgeplakt. En hoe zou de Special One het gaan doen, was de vraag voor het begin van het seizoen.
Maar de sfeer zou spoedig veranderen en al snel werd The Special One in positieve zin gebruikt
De rest is History:
Chelsea won the Premier League title (their first league title in 50 years) and the League Cup. The season was also notable for the number of records set during the season: Fewest goals against in a Premier League season (15), most clean sheets kept in a season (25), most wins in a season (29), most consecutive away wins (9), and the most points in a season (95).

En of hij Special is.
Hij is toch echt verantwoordelijk voor het doorbreken van de hegemonie van Barcelona is Spanje.
En was dat niet de beste ploeg aller tijden?

De enige echt succesvolle manager die zelf nooit professioneel heeft gevoetbald. Een charlatan, een parvenu en een narcist. In ieder opzicht dus een uitstekend boegbeeld van het moderne voetbal.

2 december 2014 om 14:52

Hij heeft toch wel professioneel gevoetbald? Bij Rio Ave in ieder geval.

2 december 2014 om 17:46

Niet professioneel hoor, zijn vader was daar trainer maar moest zelf al snel concluderen dat zoonlief cruciale talenten miste.

Ik zie hem wel uitgroeien tot de Ferguson van Chelsea. Echt de ideale club voor hem. Heeft nu ook meer oog voor de jeugd dus ik denk dat de komende jaren meer en meer jeugdspelers van Chelsea onder zijn bewind in het eerste gaan spelen.

Het staat buiten kijf dat hij een geweldige trainer is met een geweldig tactisch inzicht. Perfect is hij alleen niet. Respect tegenover mede-managers en media is soms ver te zoeken en een 'perfect' iemand zou dat niet nodig hebben. Daarom lijkt het me maar goed om het gewoon bij de special one te houden.

2 december 2014 om 19:01

Dat valt ook wel mee hoor. Heeft toch een goede band weten op te bouwen met Ferguson. En van Gaal. En de coach van Bastia. En van Galatasaray. En zelfs met de coach van Gijon die hem ooit de huid vol schold. En Maradona.
Je zou versteld staan hoe hij werkelijk is.

Tactisch ver uit de beste vind ik, maar op andere punten vind ik andere trainers toch wel beter. Louis van Gaal kan een team opbouwen van de grond, dat wil ik de 'perfect one' nog wel eens zien doen.

2 december 2014 om 14:56

Ligt eraan wat je 'de grond' noemt, maar Mourinho heeft bij Uniao Leiria en FC Porto toch wel wat gepresteerd en opgebouwd.

En wat hij nu bij Chelsea doet, dat is toch ook een soort opbouwen?

2 december 2014 om 16:47

Nee en nee, want je zegt het precies goed. 'wel wat' en 'soort van'.

Opbouwen is iets voor de toekomst neerzetten met eigen jeugd, waar Mourinho gebruik maakt van de miljoenen van Abramovic in plaats van talenten de kans te geven. Nee dat kan niet bij Mourinho omdat hij elk jaar met de prijzen mee moet doen.

Je hebt een zeer onrealistische kijk, want dan kun je ook zeggen dat Rutte het redelijk goed doet met de ouderen in Nederland door de kwaliteit te verhogen alleen wel te beperken en op mantelzorg over proberen te gaan

2 december 2014 om 17:09

Moet dat per se met eigen jeugd, iets opbouwen? Waarom is eigen jeugd 'van de grond' en spelers die er daarvoor niet waren niet? Volgens mij is van de grond opbouwen een team opbouwen dat er nog niet was.

Je laatste alinea lijkt me wat onnodig. Misschien vind jij dat ik een onrealistische kijk heb, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Rutte hoef je er ook niet bij te halen.

En je reageert alleen maar op mijn Chelsea-gebeuren. Want hoe zit het met die twee Portugese clubs?

Volgens mij heeft hij toch echt zichzelf deze naam gegeven, over eigendunk gesproken!

Heb altijd veel kritiek op zijn benadering van top wedstrijden en hoe hij speelt met al die sterren, maar de man is een tactisch fenomeen en weet zijn spelers optimaal te motiveren en het is een winnaar. En dat uitdagen en gedrag hoort er gewoon bij who cares gewoon op de persconferentie reageren als Big Sam verleden jaar, dat heet een koekie van eigen deeg.

Hij behoort tot de beste trainers, maar ik vind hem niet de beste trainer op dit moment. Ik Schat Ancelotti op dit moment hoger in. Daarna komt een groep met Guardiola, Lvg, Simieone en nog een aantal, waar hij bij zit.

absolute toptrainer,maar heeft ook veel geld nodig. Daar wint van Gaal dik van hem.

jammer is de reflex van Mourinho om in finales terug te vallen op de portugese stijl ipv te voetballen

Is zeker een topcoach, tactisch geweldig misschien wel de beste, maar er zijn ook wel heel veel andere topcoaches ik zal zeggen de beste coaches zijn: Mourinho , guardiola, LVG en Ancelotti en daaronder heb je nog meer goede coaches zoals: Klopp ,simeone en Conte

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren