Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi lovend: ‘Hij zou perfect zijn voor Barça, hij kan moeiteloos mee’

Laatste update:

Xavi Hernandez is onder de indruk van Joshua Kimmich. De 23-jarige vleugelverdediger heeft zich sinds zijn komst naar Bayern München in de zomer van 2015 heel goed aangepast aan het niveau bij der Rekordmeister, zo constateert de middenvelder van Al Sadd. Xavi zou de Duitser graag in het shirt van Barcelona zien voetballen.

Kimmich maakte in 2015 voor ongeveer 8,5 miljoen euro de overstap naar Bayern en sindsdien speelde hij 149 wedstrijden voor de Duitse topclub, met 16 doelpunten en 31 assists als resultaat. De 38-voudig Duits international, die nog tot medio 2023 vastligt in Beieren, zou volgens Xavi niet misstaan bij Barcelona, voormalig werkgever van de Spanjaard.

“Ik sprak op een dag met Josep Guardiola (ex-trainer van Bayern, red.), mijn voormalig trainer bij Barcelona, over Kimmich”, zegt Xavi in gesprek met BILD. “Ik had daarvoor nog nooit van hem gehoord. Maar sindsdien ben ik hem gaan volgen. Joshua is het heden en de toekomst van Bayern en de nationale ploeg van Duitsland.”

“Hij zou een perfecte speler zijn voor Barcelona. Gedurende mijn loopbaan heb ik altijd mijn ogen en oren opgehouden wat betreft spelers die goed zouden passen bij Barcelona. Zoals Philipp Lahm bijvoorbeeld goed had gepast, zou ook Joshua Kimmich moeiteloos kunnen meespelen bij Barcelona. Hij zou goed in de ploeg passen”, besluit de 38-jarige spelmaker.

Ben jij het eens met Xavi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk kan Kimmich moeiteloos mee bij Barca. Iedereen die bij de besten behoort bij Bayern kan ook moeiteloos meespelen met Barca.

Kimmich bij Barca, dat zou toch een verademing zijn ten opzichten van Roberto.

Ik ben het hier volledig met Xavi eens. Kimmich kan uitstekend voetballen en is voor iedere ploeg een toegevoegde waarde, ook is hij op meerdere plekken inzetbaar. Daarnaast ben ik niet echt onder de indruk van Sergi Roberto, dus ze zouden zich zeker op de rechtsbackpositie kunnen versterken bij Barcelona. Deze plek zou Kimmich fantastisch in kunnen vullen, dan heb je een zeer goede back voor de komende tien jaar.

16 januari 2019 om 15:46

Hij kan ook Spaans, wat altijd een plus is.

Verder is het wel grappig dat er om de zoveel tijd een artikel verschijnt met als titel: Xavi vindt... passen bij Barca.

Xavi altijd met zijn mening over wie bij Barcelona past. Allemaal prima. Hij doet echter wel altijd of Barcelona het hoogst haalbare is voor voetballers en dat die voetballers het geluk hebben om uitverkorene te zijn vanwege unieke gaven.

1. Barcelona staat niet meer alleen aan de top.
2. Xavi heeft nog Barcelona uit zijn tijd voor ogen. De spelers die hij noemt waren vooral toen geschikt

16 januari 2019 om 15:56

In zijn optiek is Barcelona ook het hoogst haalbare voor een voetballer, lijkt mij vrij logisch

16 januari 2019 om 16:08

Voetbalzone heeft er een twist aangegeven met wat Xavi zei. Xavi zei "bij Bayern kan hij het ook doen zij zitten op hetzelfde niveau"

16 januari 2019 om 16:19

Barcelona is ook het hoogst haalbare voor een speler. Kijkend nasr de prijzen die ze afgelopen jaren gewonnen hebben kan je dit moeilijk ontkennen. Beste team tot nu toe van deze eeuw. Als barcelona kwam was er zoveel angst bij elke topclub.

16 januari 2019 om 16:27

Kijkend vanaf de 21ste eeuw valt te betwisten of Barca de grootste club van de wereld is. Bekijk je het vanaf het begin van het betaalde voetbal zijn Real en Man U toch echt groter.

17 januari 2019 om 09:16

manu?😂 bayern,barcelona,real madrid en ac milan hebben veel meer prijzen gewonnen als manu.. snap niet waarom mensen steeds zeggen dat manu zo een grotr club is

Hoewel ik zelf ook wel moe wordt van de constante uitlatingen van Xavi en zijn nood om over elke speler te zeggen of hij al dan niet bij Barcelona past, vind ik dat hij in dit interview wel enkele mooie dingen over Kimmich zegt. Eén van zijn uitspraken, waarvan ik het vreemd vind dat die in het artikel is weggelaten, was het volgende:

"hij kan één van de beste spelers ter wereld zijn op verschillende posities. Misschien is hij dat al. (...) Dat is het verschil tussen ons, ik kan enkel op één positie spelen, hij is flexibel."

Prachtig toch om zulke waardering te krijgen van één van de grootste spelers van dit decennium.

Eens. Grootste Duitse talent (inmiddels niet meer). Kan werkelijk alles.

16 januari 2019 om 19:11

Havertz en Mokoko en Maier

Het blijft natuurlijk enigszins ongemakkelijk als een voormalig speler aanbevelingen blijft doen op de transfermarkt. Zeker als die voormalig speler hoogstwaarschijnlijk op relatief korte termijn aangesteld zal worden als oefenmeester bij de club. Maar goed, tot op dat moment kan hij natuurlijk vrijuit zijn mening geven en moet zeggen dat het wel interessant is om eens in het hoofd van zo'n visionair te kijken.

Van hoeveel spelers hebben we nou al gehoord dat ze volgens Xavi Hernández ideaal zijn voor Barcelona of zelfs het Barça DNA hebben? Santi Cazorla, David Silva, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Cesc Fábregas, Rodri, Arthur...

16 januari 2019 om 16:22

Opzicht heeft Xavi daar ook geen verkeerd lijstje toch? Santi Cazorla, David Silva, Frenkie de Jong, De Ligt en Arthur (Wilshere heeft hij ook altijd genoemd, was ik het in het verleden ook mee eens trouwens) vind ik allen ook spelers die goed bij Barcelona zouden passen. Dus opzich heeft hij er dan geen heel verkeerde kijk op .

16 januari 2019 om 16:36

Oh, dat staat wat mij betreft ook buiten kijf. Het lijkt me alleen wat vreemd tegenover andere clubs als Xavi straks aan het roer bij Barcelona staat. Kan me goed voorstellen dat dit soort uitspraken bijvoorbeeld bij Bayern Mã¼nchen niet al te hartelijk worden ontvangen.

Denk dat je trouwens wel een aardig elftal neer kan zetten met spelers waarvan Xavi denkt dat ze bij Barcelona passen.

Onana; Kimmich, De Ligt, Alaba, Grimaldo; Thiago, De Jong, Fã bregas; Cazorla, De Bruyne (als valse spits voor het gemak nu maar even), David Silva

Tja dit is een stap opzij geen stap omhoog. Kimmich zal bij elke club eeen basisplaats hebben. Meest complete rechtsback van dit moment.

16 januari 2019 om 16:06

Vanuit Bayern is het ook vrij moeilijk om nog een stap omhoog te maken 😉

Mensen zeuren wel eens om het kapsel van Neymar of Ryan Babel, maar als ik iemand nou zou opsluiten in de kleedkamer met een scheermes...

Verder lijkt hij me een prima versterking voor Barcelona, maar hopelijk blijft-ie lekker bij Bayern.

16 januari 2019 om 16:20

Pornosnorretjes lijken weer hip te worden idd.

Dit begint vervelend te worden dit hengelen naar spelers door oud spelers en spelers van Barcelona. Ook al ben ik wel een Barca fan.
Heeft Barcelona dit wel echt nodig om spelers binnen te kunnen halen? Over meer spelers was Xavi namelijk lovend, ook over Frenkie. Zo brengen ze een speler het hoofd op hol terwijl een transfer echt nog niet zeker is.

Off: Dortmund heeft een maatregel genomen door voortaan geen spelers meer aan Bayern te verkopen. Dat zal de Bundesliga interessanter maken op de lange termijn.

16 januari 2019 om 16:17

Dat van Dortmund, hebben ze dat officieel aangegeven via de media? Het grote probleem van BVB was vooral ook dat spelers transfervrij zijn overgestapt of dreigden over te stappen. En dat is lastig tegen te houden, dus moet je daar dan koppig in blijven volhouden als een speler bijvoorbeeld een half jaar later toch gratis zal gaan?! Edit: toevoeging op stukje

16 januari 2019 om 16:19

Nou zoveel spelers koopt Bayern niet van Dortmund. En koopt Dortmund dan ook geen spelers meer van bijvoorbeeld BMG, dat maakt de competitie nog interessanter natuurlijk 😉

16 januari 2019 om 16:25

En die kopen weer de beste spelers van Freiburg. En zo gaat dat maar door. Mensen moeten ook niet zo raar daar over doen. Van Dortmund na Bayern blijft immers een stap omhoog.

16 januari 2019 om 17:09

Dat kan wel een domino effect hebben inderdaad. Dat bepaalde clubs dan ook niet meer aan Dortmund verkopen.

Een speler die geweldig bij Barca zou passen! Verdedigd goed, en aanvallend zeer sterk. Waar Barca links Alba heeft komt toch van rechts te weinig dreiging. Sergio Roberto is in mijn ogen toch meer een middenvelder en Semedo is gewoon niet goed genoeg.

Met kimmich eroverheen op rechts geeft ook alleen maar meer ruimte voor Messi.
Als het aan mij ligt wordt dit prio nummer 1.

Behalve dat Kimmich geen snelheid heeft en het een ontzettend irritante en smerige speler is die zichzelf en het team in de steek laat als hij aan de verliezende kant is. Maar dat laatste kan nog veranderen met de jaren

Er bestaan natuurlijk altijd uitzonderingen zoals Netzer, Schuster of Kroos maar Duitsers buiten de Bundesliga is niet altijd overal een succes gebleken. Ze hechten in de regel erg aan hun eigen omgeving en de Bundesliga. Buiten dit aspect bestaat de noodzaak voor een vertrek niet zo snel wanneer je voor Bayern speelt.

16 januari 2019 om 17:22

Michael Ballack, Mesut Ozil, Jurgen Klinsmann, Oliver Bierhoff, Lothar Matthaus, Andreas Brehme, Karl-Heinz Rumenigge, Emre Can, Per Mertesacker. Volgens mij doen de meeste Duitsers het buiten de Bundesliga wel vrij aardig.

16 januari 2019 om 17:33

Klose, Podolski, Gomez, Lehman. Toch ook allemaal niet onaardig over de grens. Ben eigenlijk meer benieuwd naar “alle mislukkingen”..

16 januari 2019 om 17:46

Ook nog ja. Ik zit even te denken. Cristoph Metzelder, Robert Enke, Serge Gnabry, Andre Schurrle, Sebastian Schweinsteiger, Marko Marin en Ron-Robert Zielder zijn de eerste namen die in me opkomen.

Spelers als Rudiger, Draxler, Mustafi en Hamann zijn trouwens ook wel aardig geslaagd.

Wat een misselijk mannetje vind ik dat. (Mening) Elke generatie heeft er helaas een paar. Telkens wanneer er een (bijna) met pensioen gaat dan is er wel weer een nieuwe. Wat dat betreft ook een afspiegeling van de maatschappij. Voetballen kan ie wel maar vind het geen speler voor Barcelona.

Ik begrijp het best hoor, Xavi krijgt die vraag natuurlijk, maar gaan we bij elke gozer kijken en in de media roepen dat ze bij Barca passen?

Ligt er vooral aan waar Barcelona hem wil. Als back is hij uiteraard voor elke topclub een aanwinst, maar als middenvelder vind ik hem lang niet altijd goed, laat staan geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren