Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft fileert twee Ajacieden: ‘Davy Klaassen was dramatisch slecht’

Laatste update:

Wim Kieft is niet te spreken over het optreden van onder meer Daley Blind en Davy Klaassen in de interland tussen Polen en Nederland (1-2) van woensdagavond. In een interview met Veronica stelt de analist dat Blind verkeerd handelde voorafgaand aan de 1-0 van Polen en dat Klaassen een 'dramatische' eerste helft kende. Over het optreden van Memphis Depay is Kieft positiever.

Toen Kamil Jozwiak na vijf minuten het zestienmetergebied van Oranje betrad in de aanloop naar de 1-0, probeerde Blind de linksbuiten van de bal te zetten. Maar in plaats van Jozwiak buitenom te dwingen, sneed hij binnendoor en liet hij zich foppen. "Als je Blind toch ziet bij die tegengoal", verzucht Kieft. "Wat doet hij daar nou? Oké, hij kan niet verdedigen. Frank de Boer was ook geen goede verdediger en Ronald Koeman was ook geen optimale verdediger. Zij hadden net als Daley Blind voetballende kwaliteiten. Maar Blind is nu dertig jaar. Dwing die jongen nou gewoon naar de zijkant. Hij stapt in als een pupil."

OnsOranje staat achter, nadat Hans Hateboer de bal zomaar weggeeft, en Davy Klaassen het niet meer kan herstellen...

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 18 november 2020

Door het verdedigende optreden van Blind werd zijn partner in de achterhoede, Stefan de Vrij, volgens Kieft ook kwetsbaarder. "Als je De Vrij naast iemand als Matthijs de Ligt of Virgil van Dijk zet, dan zal hij ook veel stabieler spelen." In defensief opzicht kwamen de grootste fouten niet van De Vrij, maar hij was op enkele momenten te passief en verleende te weinig steun aan zijn ploeggenoten. Zo verleende de stopper van Internazionale geen dekking bij de 1-0 en greep hij niet in toen Przemyslaw Placheta na een kwartier naar binnen stak en de paal trof, ondanks dat hij daar wel de gelegenheid toe had.

Nadat Hans Hateboer voorafgaand aan de 1-0 van de bal werd gezet door Jozwiak, was de hoop gevestigd op Klaassen om de aanvaller af te stoppen. Hij kwam echter duidelijk snelheid tekort. "Ik vond Klaassen niet goed, hoor. Hij was in de eerste helft dramatisch slecht. Hij mag zich daar nooit zo laten wegzetten in dat duel. Klaassen moet de bewaker van het huis zijn", doelt Kieft op een uitspraak van bondscoach Frank de Boer, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (3-1) van zondag, dat Klaassen een speler is die 'het huis bewaakt'. "Ik geloof ook wel dat hij dat is. Maar gisteren. Nee, hij leverde elke bal in. In de tweede helft werd hij wel wat beter."

De beste drie spelers van Oranje waren ook helemaal niet zo goed

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de basisspelers van Oranje. Lees artikel

De wedstrijd tegen Polen bevestigt verder 'wat we eigenlijk al wisten', vervolgt Kieft. "Dat Depay echt enorm goed is. Als je ziet hoeveel hij creëert, in welke wedstrijd dan ook, met individuele acties in de kleine ruimte of met zijn snelheid...", klinkt het lyrisch. Depay schoot een strafschop overtuigend binnen en schoot Oranje daarmee op gelijke hoogte in Polen. "In de afwerking vond ik hem niet altijd even sterk, want er waren wat kansen waar hij met zijn kwaliteiten wat meer mee had kunnen doen. Het is ook geen echte topscorer als Mohamed Salah of Robert Lewandowski, maar hij creëert wel enorm veel."

Welk cijfer verdient Davy Klaassen voor zijn optreden tegen Polen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je een heel artikel schrijft over wat er fout ging, en er niks over Hateboer wordt gezegd... Dan gaat er ook wel iets fout

19 november 2020 om 21:24

Vraag me ook waar De Vrij is in dit verhaal. Hateboer staat rechtsbuiten, dan mag je toch op zijn mint verwachten dat iemand met de ervaring van De Vrij gewoon naast Blind blijft staan. Nu moet Blind kiezen en maakt hij de keuze veel te laat, waardoor die speler niet meer naar de buitenkant kan worden gedreven.

19 november 2020 om 21:49

Waar De Vrij was? Die bood zich aan voor de ingooi, maar die werd vernaaid. En dat Blind moest kiezen is ook onzin, de enige goede keuze was om richting de speler te snijden.

19 november 2020 om 21:57

Kijk het filmpje maar even. De Vrij stapt in op de man die de dieptepas geeft. Biedt zich helemaal niet aan bij de ingooi.

En wat ik bedoel met moet kiezen. Als je daar met twee centrale verdedigers staat, kan eentje de man aan de bal opvangen (als rugdekking van Hateboer) en de ander centraal blijven voor de opkomende man. Dan hoeft Blind dus geen keuze te maken. Nu maak hij de keuze, maar veel te laat.

19 november 2020 om 22:04

Klopt, zie het nu ook, maar zie ook dat er genoeg mensen meelopen met de opkomende mannen en dat Blind toch echt de weg naar de goal moet afsnijden.Wat ik nu overigens ook zie is dat Hateboer wel in de problemen wordt gebracht door Klaassen. Niet dat Hateboer verder veel goed deed, maar toch. Klaassen had de andere kant op moeten draaien.

20 november 2020 om 12:41

Ja, De Vrij dekt niet goed door en komt te laat waardoor de dieptepass gegeven kan worden en als je goed kijkt wacht Blind met instappen totdat Frenkie de Jong terug is om de spits te bewaken. Verder nog steeds heel zwak ingegrepen door beiden.

20 november 2020 om 09:33

Maar daarvan wordt niets verwacht... hateboer slecht vinden is open deuren intrappen

Hateboer nooit meer uitnodigen , elke willekeurige rechtsback uit de Eredivisie zal het niet minder doen, wat n wanvertoning die gozer, blind paard , moet lekker op duindigt gaan voetballen

19 november 2020 om 21:24

Hatenboer was inderdaad slecht maar Kieft heeft wel gelijk dat de in Engeland mislukte Claesen tegen mindere landen bevlogen zal spelen maar tegen toplanden komt hij te kort. Dit is natuurlijk ook van toepassing voor Daley Blind ook mislukt in het buitenland en komt tekort in de top wedstrijden. Voor beide geldt respectievelijk Van Dijk/De Ligt en De Roon gelukkig straks weer terug . Uiteraard zullen de meeste mensen het niet eens zijn met De Roon echter hij staat er in tegenstelling tot Claesen wel in de moeilijke wedstrijden

19 november 2020 om 21:34

Maar dat geldt toch voor veel meer spelers? Of verwachte jij dat Wijndal, Dumfries, Berghuis, Stengs, Klaassen en Malen zo ff mee konden tegen de toplanden? Zo goed zijn we echt niet hoor. Verder is Blind toch niet mislukt bij United? Het was geen top aankoop, maar mislukt vind ik spelers als Marin, Magallan, Bruma en Baumgartl bijvoorbeeld.

19 november 2020 om 21:44

Met alle respect voor de mens Blind komt hij helaas te kort in de topwedstrijden met name op het fysieke en snelheid. Tegen mindere landen is hij op zeker bruikbaar maar voor de echte top komt hij tekort. En was hij niet mislukt speelde hij nog bij Man. United.

19 november 2020 om 22:01

Hij komt sowieso snelheid te kort, ook tegen snelle aanvallers van Heerenveen. Maar in topwedstrijden was hij meestal ook gewoon goed, alleen tegen Atalanta laatst niet. Maar in de voorgaande jaren in de CL heb ik hem zelden slecht zien spelen of er uitgesprint zien worden. Verder lost hij dat meestal op door goed positie te kiezen. Hij valt bij Oranje net buiten de boot, op zijn positie als centrale verdediger zijn er gewoon beteren. En het is geen linksback, als Wijndal zich sterk blijft ontwikkelen zal die daar hopelijk staan.

19 november 2020 om 22:06

Niks van gemerkt op wk en in CL dat jij te kort komt voor de top. Hij moet het niet hebben van zijn snelheid natuurlijk dus een back die niet naar voren gaat bii een ingooi en dan als een oma op de grond gaat lighten is well fijn.

19 november 2020 om 23:14

in dat succesjaar niet maar vorig jaar en dit jaar vond ik hem in de CL niet overtuigen, alleen als Blind lucht staat te dekken dan krijgt Schuurs steeds de schuld. omdat hij niet zo geliefd is als Blind is hij natuurlijk een makkelijk slachtoffer. ook toen Blind achterin stond met Veltman zag je zijn tekortkomingen. tegen Lille werden die echt aan alle kanten voorbij gelopen maar gelukkig schoten die gasten van Lille alles huizenhoog over. tegen AZ en FC Utrecht vorig jaar ging hij ook gruwelijk de fout in bij tegengoals. sinds De Ligt weg is is Blind eigenlijk toch wel een stuk minder goed gaan presteren

20 november 2020 om 05:37

Zogenaamd tekort komt? Edwin van de Sar, onze beste keeper ooit was mislukt in Italië en vervolgens toch nog een van de beste keepers ooit geworden! Dus wat een zwaktebod, de ene speler aard nou op een andere plek net zoals dat voor ons ook is in het 'normale' leven. En dan dat je met De Roon durft te komen, die net zo smakeloos is als Hateboer en niks toevoegend. Klaassen zoals hij heet, kan nog combineren en voegt voetballend nog veel meer toe daar doet een mindere pot niks aan af! Blind is geen sterkhouder geweest, maar hij heeft meer dan genoeg gespeeld doe toch je research voor je blaat. De Roon in hetzelfde rijtje scharen van de belangrijkheid van onze beste verdedigers Van Dijk en De Ligt zegt eigenlijk al alles.🤭😉

20 november 2020 om 07:09

MessiBazour, Malen scoorde de winnende tegen Duitsland (topland) en raakte zwaar geblesseerd. Was dat laatste niet gebeurd was ie onbetwist de spits van oranje. Ik zou sowieso 442 of 532/352 spelen, Malen en Memphis voorop. Verder zou ik Klaassen naast Frenkie laten staan, had z'n dag niet, kan gebeuren.

20 november 2020 om 12:50

Wanneer heeft Klaassen tegen toplanden gespeeld dan? Tegen Polen was hij slecht, maar hij kan ook een mindere dag hebben. Hij leek ook erg veel last te hebben van het veld, maargoed hij was oprecht slecht. Verder presteert Klaassen erg solide tegen topploegen als Liverpool en Atalanta, dus ik zou oprecht niet weten waar jij de veronderstelling op baseert dat hij tekort komt tegen toplanden.

20 november 2020 om 17:51

Met alle respect denk ik dat enige feiten kennis bij mij aanwezig is. Een voorbeeld Daley Blind had on Engeland het hoogste percentage balveroveringen op de helft van de tegenstander. Doet niks aan het feit af dat hij verdedigend snelheid en fysiek te kort komt. Overigens vergelijk ik De Roon niet met Van Dijk en De Ligt hij is namelijk een middenvelder en geen verdediger. Waarbij ik hoop dat Frank de Boer begrepen waarom en hoe Koeman hem gebruikte en dat in de Top wedstrijden hij niet zal verzuipen ala Klaasen. Geblaat ik denk het niet wellicht een overweging om eerst je eigen feiten op een rijtje te zetten

Hateboer mag ook in dat rijtje, want ze speelden alledrie dramatisch.

Helemaal eens met Kieft. Hoor nu van verschillenden kanten dat De Vrij niet zo goed is als De Ligt, maar dat is gewoon onzin. De Vrij kan het daar achterin niet in zijn eentje en dat is in feite wel wat hij moet doen als Hateboer en Blind naast hem staan. Ook wat betreft Depay. Je ziet wel dat die jongen kan ballen, maar in de afronding schiet die de laatste tijd als een 10-jarige. Behalve de penalty dan natuurlijk...

19 november 2020 om 21:39

De Vtij maakt echter zeker het verschil niet in positieve zin. Je moet gewoon eerlijk zijn dat hij dit seizoen zwak speelt. Natuurlijk heb je me vertrouwen als er een betere speler naar je staat. Dat kun je echter ook van Blind zeggen. Als hij een betere speler naast zich had, zou hij heter spelen. Sterker nog, als Blind spelers van normaal niveau in de verdediging had was hij helemaal niet in de situatie van het tegendoelpunt gekomen.

19 november 2020 om 21:58

Maar als ie dan in de situatie komt mag je verwachten dat de ervaren verdediger het beter oplost dan dat hij deed. Is dat moeilijk toe te geven?

19 november 2020 om 22:01

Klopt, heb ik ook al eerder gezegd hoor. De Vrij is niet de De Vrij van vorig seizoen. In de Serie A is die matig begonnen. Maar ik heb nog steeds niet het gevoel dat De Vrij minder dan De Ligt is op het moment. In de toekomst vast wel, maar naar mijn idee niet nu. Ik bedoel meer te zeggen dat het niet eerlijk is om De Vrij te beoordelen op wedstrijden, waarin die met zo’n matige verdediging speelt, terwijl een Van Dijk bijvoorbeeld wel gewoon goeie namen naast zich had staan. Over Blind ga ik naar niet beginnen, want daar kan ik eigenlijk geen objectieve menig meer over vormen

20 november 2020 om 10:54

Ik vind de Vrij ook beter dan Blind hoor
Maar Van Dijk en De Ligt zijn imo gewoon het beste duo. Je kunt nu moeilijk zeggen hoe goed De Ligt nu is omdat hij een aardige tijd niet heeft gespeeld. Echter speelt De Vrij op dit moment gewoon niet goed. Ook niet bij zijn club waar wel betere spelers naast hem staan.

20 november 2020 om 13:29

In het verdedigen is de Vrij zeker veel beter dan Blind, voetballend is Blind onze beste CV. Als je daar een de Ligt naast zet kom je niet zo snel in de problemen en voetbal je altijd vooruit. Dat is het grote nadeel van Blind, die heeft een snelle en sterke verdediger naast zich nodig.

19 november 2020 om 22:08

Als De Vrij zijn kansen krijgt is hij of geblesseerd of laat geen echte indruk

19 november 2020 om 22:08

Wat betreft Depay, dat viel mij ook heel erg op inderdaad! Die jongen schiet zo verschrikkelijk zwak op goal de laatste tijd, terwijl hij zo'n penalty dan snoeihard in de bovenhoek schiet.. Dat snap ik dan niet. Want hij produceert echt alleen maar rollertjes of "passes" op goal uit open veldspel. Als hij de bal harder zou schieten, dan heeft hij ook meer kans om te scoren.

19 november 2020 om 22:15

De corners en vrije trappen van Depay deden ook pijn in m'n ziel terwijl hij verder eigenlijk best wel goed voetbalde gisteren. Zal dat nog met z'n blessure te maken kunnen hebben? Gewoon even lekker laten voetballen en de standaardsituaties aan iemand anders over laten.

19 november 2020 om 23:36

@Jackieboy, ik denk dat Depay veel nadenkt bij elk actie die hij uitvoert. Dat gaat natuurlijk ten koste snelheid. Depay denkt (moet in split second): Als me standbeen zo neerlegt naast de bal en mijn swing (schietbeen) voldoende snelheid meekrijgt moet ik met me binnenkant wreef de bal net iets onder de helft raken....ohja ik moet hem ook nog in de boven hoek plaatsen. Ik moet mijn been nog meer naar rechts.. Ach laat maar. Te laat. In splitsecond doet Depay alles met groene checklist. Intuïtie is ver te zoeken bij hem. Gisteren een goed voorbeeld bij een counter van Depay. Links stond Frenkie en rechts Berghuis. Hij koos voor Berghuis. Een simpele bal van 5 meter in de loop meegeven waar de verdediger niet bij kan. Dat kan elk amateur speler van de 4de klasse lijkt me toch?. Toch vertikt Depay de bal in de voeten van de verdediger te plaatsen. Weg kans. Het klinkt best negatief maar het is het niet doet natuurlijk ook veel goed. Het is me gewoon opgevallen al paar jaar.

19 november 2020 om 22:25

Heeft De Ligt ook niet een tijdje naast Blind gestaan? . Tien was De Ligt kennelijk wel in staat uit te blinken.

20 november 2020 om 08:31

Heb je het nu over bij Ajax of Oranje? (Oprechte vraag)

20 november 2020 om 15:38

Bij Ajax uiteraard, maar dat is onbelangrijk. Het gaat erom dat iemand zegt dat De vrij naast Blind niet goed kan spelen. De ligt kon dat heel aardig

19 november 2020 om 22:30

Heb je Bosnie gezien, was die goal ook de fout van Blind? Of is dat een verdediger van Inter die dood leuk in slaap valt en geen idee heeft waar zijn directe man staat. De Vrij is een van de betere veredigers ter wereld, maar hij speelt op moment relatief slecht, dat mag je dan best benoemen.
Ook kan ik mij helemaal niet zien in het naar buiten drijven van die jongen, dat was helemaal niet mogelijk man. Verder wel gelijk Klaassen, Blind, van Aanholt, De Vrij waren slecht, Hateboer viel helemaal door de ondergrens.

20 november 2020 om 08:29

@binny, klopt zeg ik hier ook in een reactie hierboven. De Vrij is niet de De Vrij van vorig seizoen. Echter vind ik dat de andere verdedigers nou ook niet zo bijzonder presteren in Oranje. Het gaat me niet zozeer om Blind, maar ik vind dat De Vrij het altijd met een zooitje ongeregeld moet doen achterin. Ik zie Van Dijk het dan ook niet redden.

19 november 2020 om 23:16

@acmilan2019 klopt. toen tegen de Spurs lieten Blind en De Ligt elkaar ook zwemmen met uitschakeling CL als gevolg en laten we ook niet doen of De Ligt in Oranje nou altijd zo goed speelt. de enige verdediger die bij Oranje echt overtuigd is eigenlijk Van Dijk. die staat er altijd maar de rest is superwisselvallig

19 november 2020 om 23:23

Ook van Dijk heeft bij NL z’n slippertjes hoor. Zeker in de laatste wedstrijden waarin hij meedeed. En dan boos worden op alles en iedereen behalve zichzelf.

19 november 2020 om 23:31

klopt, toen zat hij in een iets mindere periode maar hij is wel veruit de meest constante verdediger van Oranje

Dat is ook meteen het probleem bij ajax wanneer je het over Europese ambities gaat hebben.. spelers als davy daly en quincy zorgen ervoor dat je in Nederland over 90% van de andere clubs heen walst maar in Europa zijn het modale spelers.. wanneer ajax spelers in de selectie heeft die een stap naar minimaal de Europese top kunnen maken dan kun je verrassen in de eu. Zie frankie, matta, donny

19 november 2020 om 22:10

Blind doet het toch vrij aardig in de CL. Spelers als Frenkie kan ajax helaas niet lang houden.

19 november 2020 om 23:17

Blind doet het zogenaamd geweldig omdat Schuurs overal de schuld van krijgt maar Blind staat steeds te schijnverdedigen in de CL en dan moet Schuurs zijn fouten zien op te lossen heel vaak, wat niet altijd goed afloopt

19 november 2020 om 23:25

Ga je dat nu echt overal verkondigen? We zijn inmiddels bekend met je mening. Je vindt Blind niks. Dat mag, maar je argumentatie slaat vaak nergens op. Maar jij ziet het beter dan De Boer, Koeman, Van Gaal en Ten Hag ja.

19 november 2020 om 23:30

zeg je dat ook tegen al die mensen die met weet ik veel hoeveel posts een fout van Blind tot in den treure verdedigen dat je inmiddels bekend bent met hun mening?

19 november 2020 om 23:51

En het jaar daarvoor Japie, toen ajax bijna de finale haalde...was Blind zeker ook Maar matigjes?

20 november 2020 om 00:01

nee dat zeg ik niet maar voetbal is de actualiteit en het gaat om wat je in het heden presteert niet om wat je hebt gepresteerd in het verleden want daar win je geen wedstrijden mee. het is natuurlijk niet zo dat omdat hij twee jaar geleden uitstekend was mensen hem nu niet meer mogen bekritiseren als hij een fout maakt. na het vertrek van De Ligt is hij gewoon veel minder gaan presteren

20 november 2020 om 00:09

Dat mag best en na zijn hartgedoe vind ik hem ook well minder. Maar elke tegengoal san bepaalde spelers toewijzen is well jouw ding. Los van dat de eerste foutloze verdediger nog geboren moet worden, Maar van sommige vergeet jij de fouten super snel en van anderen blijf je het extreem hardnekkig herinneren

20 november 2020 om 01:00

nee hoor dat is niet zo maar je hebt verschillende soorten fouten. van sommige fouten denk je dat kan gebeuren in zo een situatie en van sommige fouten snap je echt niet wat een verdediger nou eigenlijk aan het doen is. die laatste fouten die blijf je je idd herinneren, die eerste fouten iets minder

Probleem is dat we gewoon niet genoeg (fitte) toppers hebben. Als iedereen die we niet goed genoeg vinden nooit meer geselecteerd wordt spelen we straks met 8 man.

Klaassen, Hateboer en Blind vond ik het slechtst aan Nederlandse zijde. Ondanks de goal van Wijnaldum vond ik hem ook niet best. Vond de gehele aanval wel goed spelen, Malen Memphis en Stengs was leuk om te zien heel dynamisch en kunnen alle drie van posities wisselen. Alleen zie ik liever Berghuis ipv Stengs.

Als de vrij slecht lijkt naast blind en goed lijkt naast van dijk, is de vrij dan zo goed of blind zo slecht? Je kant het natuurlijk ook omdraaien. En bovendien vergeet hij hier Hansje Hateboer

19 november 2020 om 22:13

De Vrij moet gewoon zijn man uitschakelen. Of nou van Dijk, de Ligt of Jordens Peeters naast hem staat.

19 november 2020 om 23:19

mooi! laat mensen dan ook nooit meer naar Hateboer wijzen als Veltman of Blind weer eens gruwelijk de fout ingaan want hun moeten natuurlijk gewoon hun man uitschakelen

19 november 2020 om 23:54

Weet je het verschil tussen een voorstopper en een laatste man niet Japie?

20 november 2020 om 00:02

het enige wat ik belangrijk vind is dat het centrum goals moet zien te voorkomen want daar staan verdedigers voor in het veld. de rest is bijzaak

20 november 2020 om 00:14

Een voorstopper moet zijn man uitschakelen. Een laatste man moet op de juiste plek staan voor rugdekking en tussenvallende ballen en de opbouw verzorgen Het verschil is enorm. Net als je een spits niet gaat verwijten dat hoi geen voorzetten vanaf de zijkant geeft, ondanks dat een spits en een buitenspeler beide aanvallers zijn.

20 november 2020 om 01:01

maar het probleem is juist dat Blind gisteren geen rugdekking gaf bij die tegengoal

20 november 2020 om 02:02

Dat klopt. De man is zeker niet foutloos. Verschil tussen jou en mij is dat jij alleen Maar en ook alleen van bepaalde spelers de fouten ziet en hier tot ain't juttemis over doorgaat. Ik zie Blind ook veel goede dingen doen, ook op het allerhoogste niveau (wk, CL).

20 november 2020 om 02:34

ik bekritiseer van elke spelers gewoon de fouten maar jij wil er volgens mij weer een Ajax twist aan gaan geven. vorige wedstrijd ging De Vrij zwaar in de fout en daar was ik toen erg kritisch op en afgelopen wedstrijd was dat Blind

20 november 2020 om 06:58

Pieterprins.....allemaal leuk en aardig, maar bij de amateurs spelen ze misschien met voorstopper en laatste man. Bij de profs gewoon met zonedekking.

Ik vind oprecht dat Klaassen daar niet zo heel veel fout doet. Hij blokt daar Zielinski (?) al uit omdat hij ziet dat het een gevaarlijke situatie wordt. Vervolgens komt Jozwiak daar overheen, terwijl Klaassen dus uit een blok komt. Blind stapt veel te laat uit. Die moet die situatie heel veel beter inschatten; van Aanholt komt al bij de man in het centrum en Frenkie heeft er een lekker tempo in zitten, zodat het daar gewoon 2 tegen 2 wordt. Als Blind dan eindelijk komt, dan lijkt het echt helemaal nergens op. Jozwiak legt die bal al naar zijn rechterbeen en Blind loopt door op zijn linkerbeen.

19 november 2020 om 22:16

Positioneel doet Klassen niet zo veel fout. De back moet gewoon of blijven staan of niet als een oud wijf op de grond gaan liggen. De laatste man had rugdekking moeten geven en de voorstopper dichter op zijn man moeten staan zodat de laatste man dit makkelijker kind doen. Maar er zo uitgesprint worden door man met bal was ook well pijnlijk.

19 november 2020 om 23:27

Klaassen heeft hetzelfde probleem als Blind. zijn topsnelheid is die van een rollator

20 november 2020 om 18:59

Als controleur heb je ook geen extreme snelheid nodig. Hebben Pirlo en Busquets ook niet. Echt een non-argument.

Altijd leuk. Een week geleden werd klaasen door iemand as de ontbrekende schakel in het nederlandse elftal en nu is hij waardeloos. Dan zie je maar weer hoe we in voetbal met de waan van de dag leven

19 november 2020 om 23:20

je bent zo goed als je laatste wedstrijd

Wees blij dat Kieft de zwakke punten aanstipt. Ajax en het Nederlands elftal varen hier wel bij. Als Derkzen en of Driessen dit zeggen heb ik altijd het idee dat het niet bedoeld is zodat spelers en clubs hiervan wat opsteken. Bij hen krijg ik het gevoel dat het praten en schrijven is om zelf populair te zijn of om hun blad te verkopen. Blind maakt hele domme en simpele fouten. Te weinig inzicht voor een laatste man en hij hapt te gemakkelijk Maar in Nederland is hij wel de beste op die positie. Voor de competitie moet je hem zeker houden., maar internationaal schiet hij te kort

Het duo blind ,de ligt heeft internationaal bewezen tegen de beste spitsen stand te houden, duo blind , de vrij is alles behalve n goed huwelijk dus de vrij kan banken als de ligt terug is en blind weer lb als Virgil op tijd terug is

19 november 2020 om 21:52

dan worden we wederom op links aan alle kanten voorbij gelopen

19 november 2020 om 22:08

Wie wil je anders links centraal achterin zetten die n goede linkerpoot heeft zoals blind

19 november 2020 om 22:26

@dreetje888

Eigenlijk zeg jij dus dat je altijd met blind zou spelen als er geen plek centraal is dan maar linksback ?
Komop blind is gewoon op leeftijd en is niet meer zo goed als dat hij paar jaar geleden was.. het is gewoon tijd voor nieuwe frisse jongens ... als iedereen fit is .. hoor je gewoon met wijndal vdijk de ligt dumfries te spelen , al hoewel ik hoop dat er in de toekomst nog een betere rechtsback gaat opstaan

20 november 2020 om 09:43

over de lb plek kun je nog discussiëren want wijndal doet het idd ook heel goed maar mijn opmerking ging meer over wie er beter is als centrale verdediger die links georiënteerd is en een goede linkerpoot heeft en zo'n inspeelpass heeft en de mensen tussen de linies kan inspelen en zo 4/5 man vd tegenstander overslaat , noem er maar één die dat beter kan ? Ik kan niemand anders bedenken.

20 november 2020 om 15:24

In Nederland spelen wij KNVB model Balbezit dus in dit moment is er in principe met Daley Blind niks mis. In de meeste andere landen denken in Balbezit Tegenparij of te wel verdedigen of te wel het voorkomen van Doelpunten en daar is Daley Blind nou eenmaal niet van het niveau wat hem wordt toegedicht

19 november 2020 om 21:56

Blind van anderhalf jaar geleden wel ja, Blind van nu is wel wat minder geworden. Gisteren was het echt amateuristisch verdedigen, je leert in de D al dat je de weg naar de goal moet afsnijden.
Als de Ligt moet ook eerst maar eens fit worden en terug op niveau komen. Benieuwd hoe de concurrentiestrijd zich voort zal zetten.

19 november 2020 om 22:33

Alsjeblieft niet, zeg! Blind als linksback is vragen om tegendoelpunten. Blind is inmiddels een gepasseerd station aan het worden in Oranje. Als linksback niet goed genoeg, terwijl er centraal die zijn die beduidend beter zijn. Dat ga je toch niet serieus wijten aan De Vrij omdat hij even wat minder speelt? Blind is gewoon veel te traag en moet daarom leunen op z'n partners centraal achterin. Ik denk dat Blind z'n houdbaarheidsdatum in Oranje heeft bereikt en alleen nog gaat spelen als er blessures zijn.

19 november 2020 om 23:21

nou, Lucas Moira scoort zelden tot nooit en prikte er 3 in 1 wedstrijd in toen hij werd verdedigd door Blind en De Ligt

19 november 2020 om 23:26

Lag inderdaad alleen aan die twee. Lachwekkend. Schöne en Magallan waren verantwoordelijk voor doelpunten 2 en 3 van Moura.

19 november 2020 om 23:34

De Ligt zag er anders ook niet lekker uit bij die derde tegengoal van Moura in de laatste minuut en die liet Blind met zijn 1.80 meter steeds zwemmen tegen de 1.95 meter lange Llorente waardoor Ajax niet meer onder de druk uit kwam omdat Llorente letterlijk elk kopduel won voorin

19 november 2020 om 23:59

Japie toch. De eerste goal was omdat ajax bij 3 doelpunten voorsprong met 9 man voor de bal stond, bij de tweede goal werd Moura gedekt door Magnallan en bij de derde door Tagliafico. Moura stond dan ook niet in de spits, Maar op het middenveld

20 november 2020 om 00:05

waar hij ook stond, de Ajax verdediging had iig totaal geen grip op Moura en op Llorente. dan kan je je ook nog afvragen waar je voetbalintelligentie is gebleven op het moment dat je met 3-0 voorstaat in de 45e minuut en je als centrale verdedigers allebei mee naar voren gaat

20 november 2020 om 00:20

Die 2-1 was wat min betreft inderdaad de fout van de Ligt die ook nog via de kluts met schone en onana voor zijn voetem valt . Bij de 2-2 en 2-3 kun je toch echt onmogelijk blind of de Ligt de schuld geven, hoe graag jij ook wilt, aangezien hij gewoon gedekt werd door spelers die staan te slapen, resp. Magnallan en Tagliafico.

20 november 2020 om 06:23

Japie Japie , nog steeds met die ene wedstrijd bezig om je gelijk te halen . Hoeveel wedstrijden heeft Ajax geen probleem gehad met lange spitsen . Zelfs toen ze Blind en Veltman als CV's opstelden kwamen ze door de lucht zelden in problemen.

20 november 2020 om 08:55

Ja omdat ze toen toevallig geen lange kopsterke speler troffen. Ik had die twee wel willen zien tegen een Llorente, Luuk De Jong of Van Dijk in de lucht duels

Busquets is ook traag maar zulke situatie zie ik Pique dit vaak doen. Dus waar was de Vrij? En nog is ook een tactisch foutje van de Boer door backs te diep te gaan met het oog op traagheid van Klaasen "Busquets". Het gaat erom om goede afspraken te maken, positioneel kiezen wanneer wel of niet.Zulke situaties mag je nooit Klaassen doen. Blind moet keuze maken, misschien was hij verbaasd waar de Vrij en Hateboer was.. de belangrijkste positie is weg: Rechtsback en RCV. Klaassen stond er wel, hij is middenvelder en traag...RB en RCV te diep... Dat kan niet.... Daar ligt er aan.In een topwedstrijd zie je nooit rb en rcv allebei uit hun positie weggaan.

19 november 2020 om 22:43

Maar uiteindelijk gaat het om de verantwoordelijkheden die een positie bij zich draagt. Dan kun je wel naar andere spelers wijzen, maar het is Klaassen die zichzelf in de situatie brengt waarin hij kwetsbaar is en z'n gebreken daardoor tentoon moet stellen. Verder is Busquets wel even van een ander kaliber dan Klaassen met alle respect. Verder ga je het takenpakket van spelers niet nog verder aanvullen om de gebreken van Blind te verdoezelen. Blind is ook niet goed genoeg om dat van de ploeg te vragen. Dan kun je 'm beter laten banken en dat gaat denk ik ook gebeuren mits er genoeg spelers fit zijn.

20 november 2020 om 10:36

Ben ik niet echt mee eens. De Vrij jaagt door, dat had hij niet moeten doen, gebrek aan slimheid en tactisch. Hateboer ging slap en valt veel te makkelijk. Klaassen deed het goed door zijn mannetje een zetje te geven. Vervolgens neemt hij andere mannetje over omdat de Vrij en Hateboer stonden te stuttelen. Klaassen kon er niet meer bij. Blind ziet het al aankomen en loopt terug en draait snel even om en ziet dat achter hem nog een mannentje aan loopt. Blind moet tussenbeide terugrennen. Hij verwacht dat Klaassen misschien toch iets kon doen maar nee dan moet hij kiezen.

Frank de Boer, Hateboer en de Vrij waren gewoon de grotendeels dramatisch, op dit moment en van zulke moment mogem Hateboer en de Vrij nooit maken.

19 november 2020 om 23:23

ik denk eerder dat die anderen zich afvroegen waar Blind was. die gozer staat de laatste tijd altijd te schijnverdedigen en heeft van rugdekking geven volgens mij nog nooit gehoord

20 november 2020 om 10:39

Vond je het niet verbazingwekkend waarom de Vrij en Hateboer weinig worden genoemd. De Vrij heb ik totaal niets gezien en Blind al genoeg. Daarnaast was de Vrij dramatisch de duels in, totaal onnodig. Gewoon laten gaan en op zijn positie blijven staan. Hateboer valt heel makkelijk op de grond. Achter Blind stond nog een mannetje... De Vrij en Hateboer waren gewoon de grotendeels fout.Hier op de tooic heeft IEDEREEN het alleen maar over Blind en Klaassen.

Het heeft er geen hout mee te maken of he buurman slecht speelt. Dat vindt ik een excuus van niks. Messi speelt toch ook niet slechts met Griezman naast hem

19 november 2020 om 23:26

nou, als Messi slecht presteert in het Argentijnse elftal ligt het altijd aan zijn ploeggenoten en raakt hij een wedstrijd geen knikker in de CL ligt het ook altijd aan zijn ploeggenoten bij Barca. winnen zijn teams wel ligt het natuurlijk enkel en alleen aan Messi

Zonder De Ligt en van Dijk wordt onze defensie een gatenkaas. De Vrij kan het niet alleen, Blind kun je alleen nemen als je iemand met een goede pass achterin wilt hebben, maar het niet kunnen verdedigen op de koop toe neemt. Hateboer gewoon nooit meer selecteren en voor van Aanholt geldt eigenlijk hetzelfde. Klaassen was niet best, maar niet de hoofdoorzaak van de tegengoal. Hateboer en Blind mogen zich veel meer kwalijk nemen. In zijn algemeenheid komen we gewoon kwaliteit te kort als een paar sterkhouders wegvallen. Positief is wel dat Oranje in veel wedstrijden genoeg kansen creã«ert. En dat redelijke tegenstanders als Polen toch niet kunnen winnen van een gehandicapt Nederland. Maar voor de top van Europa komen we te kort.

Blind en Klaassen worden op een moment, veroorzaakt door Hateboer afgerekend. Klaassen was aan de bal ook vaak heel sterk evanals Blind, dat Oranje zo domineerde aan de bal en qua kansen kwam onder andere door hun kwaliteiten aan de bal.

20 november 2020 om 00:05

dus nu gaan we alleen Hateboer op zijn fouten afrekenen en als de rest daarna ook de fout ingaat moeten we die fouten vooral niet benoemen?

20 november 2020 om 00:25

Dat mag best Maar de grootste fout in deze was natuurlijk van Hateboer. Maar Blind had hier zeker ook kordater kunnen optreden en Klaassem is in zo'n situation te traag. Grote verschil is dat Blind en Klaassen ook een hoop dingen goed deden en Hateboer werkelijk alles fout deed wat een back fout kan doen, verdedigende en aanvallend. En eigenlijk nog nooit een bal fatsoenlijke heeft geraakt bii Oranje.

20 november 2020 om 01:02

Hateboer is idd helemaal een drama. die maakt letterlijk elke wedstrijd een cruciale fout. dat heb ik zelfs bij Veltman niet eens gezien

20 november 2020 om 01:57

Zijn we het toch nog ergens over eens Japie

20 november 2020 om 06:20

Ik denk dat het vooral komt door hey systeem dat er bij Oranje wordt gespeeld. De Vrij nog niet zo lang geleden een van de beste verdedigers in de serie A. Blind doet het in het systeem van Ajax goed. Je gaat me toch niet vertellen dat die twee opeens zo waardeloos zijn .

20 november 2020 om 09:34

Nee, dat was inderdaad geen sterk moment, vooral Blind had het beter kunnen kunnen doen. Klaassen werd geconfronteerd met twee man, waarvan een snelle buitenspeler, Klaassen kan veel maar zo snel is hij niet.

Ach Japie_krekel krijgt hier vaak kritiek voor zijn reacties op Blind en Veltman maar hij heeft toch gelijk? Inderdaad, Blind was tijdens het succesvolle CL seizoen een zeer goede factor waarvoor chapeau. Maar in Oranje heeft hij behoudens een goede pass op Van Persie nooit wat toegevoegd. En het takelt nu wel heel gauw af. Op linksback is het schokkend slecht en centraal achterin is het vragen om problemen met die snelheid van hem. Ik vind Blind ook passé maar hij wordt op dit forum ondanks alles verdedigd. Schuurs krijgt bij Ajax alle kritiek maar Blind doet werkelijk niks en ook nu zie ik De Vrij worden afgebrand terwijl die misschien een pot iets minder speelt waar Blind al 30 duels op rij niks klaarspeelt. Ik vind het huidige Oranje er prima uitzien maar Blind moet zo gauw mogelijk uit de ploeg verdwijnen (evenals Promes, Veltman, Babel en Hateboer maar dat terzijde).

In dit systeem verzuipt Blind, terwijl hij in het systeem van Ajax het wel goed doet.
De Vrij is toch ook al een tijdje CV in Italië, daar mag je dan toch ook meer van verwachten. Maar misschien net zo als bij Blind is verzuipt hij ook vanwege het systeem dat er bij Oranje wordt gespeeld

@ bossie

Ze spelen hetzelfde systeem , in de Nederlandse competitie kom je minder vaak in problemen .

Qua Hatenboer kan je eigenlijk alleen kritisch zijn als je meer verwacht, zelfde heb ik met Veltman , enige waar ik kritisch op ben is Frank de Boer als die ze straks bij de volgende selectie erbij houdt .

Klaassen speelde tegen Bosnië heel goed , tegen Polen lag die voortdurend op de grond en Blind is verdedigend gewoon kwetsbaar , wel je beste opbouwer , maar als iedereen fit is , is die geen garandeerde basisspeler meer en als bepaalde spelers zich blijven ontwikkelen is die ook niet zeker meer van zijn plaats in de selectie .

20 november 2020 om 09:40

Klaassen was weer overal, had zelfs een paar mooie passes vooruit en kwam als verdedigende middenvelder zelfs twee keer gevaarlijk in de 16.

Wat je vooral ziet is dat zowel Frenkie als Wijnaldum beter worden in combinatie met Klaassen. Qua passing zit Klaassen op hun niveau dat zie je aan dat hij ze onder druk strak durft aan te spelen, vooral Frenkie komt dat echt in zijn kracht en Wijnaldum is die strakke passing bij Liverpool ook gewend.

Blind zie ik er alleen uitgaan als iemand echt flink beter is, ik zie dat nu nog niet. Een alrounder met ervaring is voor een EK dan altijd prettig. Ik denk trouwens dat zijn sterkste positie in dit NL elftal de LB positie is in een 3-5-2, dus een beetje tussen het middenveld en de verdediging in. Waar hij bij van Gaal ook stond, wie is de pas op Van Persie vergeten?

Dan kan hij aan de bal zijn kwaliteiten laten zien en heb je minder last van zijn gebrek aan snelheid.

Oneens met Kieft. Die wedstrijd duurt 90 minuten en hij kijkt alleen naar dat tegendoelpunt. Ja, we weten van Blind dat het geen pure verdediger is en snelheid nou juist niet zijn ding is, maar de 2e helft was Blind zelfs een van de beteren, omdat hij toen in zijn kracht kwam. Opbouwen, inspelen, aansluiten, druk houden. Voor Klaassen geldt hetzelfde, die jongen zet zoveel druk, loopt zoveel gaten dicht en onderschept zoveel, die grossierde helemaal niet alleen maar in balverlies. De Nederlandse journaille is wel weer aan het azijnzeiken. Of ze zijn in de veronderstelling dat wij een land als Polen met minimaal 4 doelpunten verschil moeten oprollen. Newsflash: zo ver zijn we nog lang niet! We hebben ons eindelijk weer eens gekwalificeerd!

20 november 2020 om 08:59

Maar wordt het dan geen tijd om een pure verdediger op te stellen? Leuk dat een verdediger goed kan opbouwen maar straks heet je tegenstander Portugal of Frankrijk misschien ipv Polen of Bosnië en dan betekend zo een fout opeens exit EK

20 november 2020 om 09:43

Nee, want het is leuk dat je goed verdedigd maar het is vooral belangrijk dat je de bal vervolgens niet te makkelijk in levert zodat je wederom hoeft te verdedigen.

Juist tegen toplanden moet je denk ik van je eigen kracht uit gaan en die ligt bij Oranje aan de bal. Ik zou tegen de absolute toplanden zeker als van Dijk fit is, maar anders met Ake met 3 CVs gaan spelen. Blind zou een goede kandidaat zijn voor de aanvallende LB positie.

20 november 2020 om 10:11

Jawel, zeker tegen landen met spitsen die 1 tegen 1 wel dodelijk zijn. Probleem is echter: we hebben ze niet. VVD en De Ligt zijn geblesseerd, daarachter is het gat groot. Tuurlijk kun je Botman de kans geven, wellicht zou ik dat ook doen wanneer je tegen een groter land speelt, maar je moet een keuze maken, want stel je Botman op, dan weet je ook dat je opbouwend zwakker wordt en moeilijker druk op je tegenstander kan houden, zeker op de manier zoals Blind dit de 2e helft invulde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren