Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst denkt aan Bundesliga: ‘Mijn progressie mag niet stoppen’

Laatste update:

Wout Weghorst lijkt bezig aan zijn laatste weken in het shirt van Alkmaar. De 25-jarige spits heeft een sterk seizoen achter de rug en lijkt klaar voor de volgende stap in zijn carrière. De aanvoerder van AZ heeft zijn route voor zichzelf al helemaal uitgestippeld. Weghorst denkt aan een tussenstap in de Bundesliga, om uiteindelijk uit te komen in de Premier League.

Weghorst bracht reeds al een bezoekje aan Duitsland. "We zullen zien wat de toekomst gaat brengen. Onlangs ben ik met Simon Cziommer bij mijn Duitse zaakwaarnemer op bezoek geweest, Gunther Neuhaus. Het was leuk daar eens rond te kijken, maar we hebben vooral over mijn carrièretraject gesproken”, zegt de spits in gesprek met Voetbal International. “De Bundesliga vind ik een mooie competitie.”

Weghorst is bezig aan zijn tweede seizoen bij AZ. De spits, die onlangs zijn debuut in het Nederlands elftal maakte, aast op een transfer naar de Bundesliga. “Als je kijkt naar mijn ontwikkelingsproces, lijkt me dat een goede stap. Ook de Premier League is een doel van mij, maar carrière-technisch lijkt een tussenstap in Duitsland mij het beste. Mijn progressie mag niet stoppen. In Engeland, met de moordende concurrentie daar, moet je op de top van je kunnen zijn.”

Wout Weghorst is klaar voor de stap naar de Bundesliga

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet eigelijk al, dat hij te beperk is om het te redden. Prima speler veder voor de eredivisie. Az is zijn top misschien red hij Feyenoord nog.

18 april 2018 om 13:10

Net alsof wij hem willen.. laat dan gewoon lekker Vente spelen, anders vergooi je gewoon je geld.

18 april 2018 om 13:15

Als Jörgensen vertrekt zou hij zeer welkom zijn (mits de prijs oke was) neem ik aan? Weghorst is gewoon een goede spits hoor. Van Persie kan lang niet alles spelen en Vente is nog niet klaar om een heel jaar te presteren naar behoren bij Feyenoord (denk ik).

18 april 2018 om 13:40

Als Feyenoord per se iemand uit de Eredivisie wilt halen dan zie ik liever Sol komen.

18 april 2018 om 14:24

Ik heb nergens gezegd, dat Feyenoord hem moest kopen, meer dat Feyenoord zijn top is waarschijnlijk

18 april 2018 om 14:06

Nog 3 jaar contract (incl optie) en een goed seizoen moyenne, “international” en AZ is kern gezond... ik zie Feyenoord geen 10+ miljoen betalen. En laatste 4 seizoenen eindige AZ 2x boven Feyenoord. De druk, met name van supporters is natuurlijk groter bij Feyenoord.. maar beide spelen ook EL voorronde volgend jaar. Haps ging oa naar Feyenoord voor de CL

18 april 2018 om 14:16

Hoe je het ook wendt of keert, bij Feyenoord is het veel lastiger spelen en slagen dan bij AZ. Ranglijst maakt dan niet uit.

18 april 2018 om 14:44

Je komt hier al zo lang, ik had eigenlijk gedacht dat je nu wel kon filteren in de reacties van sommige die hier ook al lang reageren, sommige zijn gewoon teveel supporter, dat is zeker te waarderen alleen maakt het de reacties wat minder objectief, nu ben ik ook supporter dus probeer ik niet te reageren als het over Twente of Cádiz gaat. Moet eerlijk zeggen dat ik ook niet verwacht had dat Weghorst goed genoeg voor AZ zou zijn en lijkt het mij als er iemand onverstoorbaar is en dus met de druk om kan gaan, dit Weghorst wel is.

Lijkt mij een slimme progressie. Ik denk dat Wout het prima kan doen bij een Duitse middenmotor if subtopper, zoals eerdere Eredivisie spitsen als Haller en Uth ook laten zien. Als zich een mooie club presenteert lijkt me dat een goede kans.

18 april 2018 om 13:19

Haller presteerde leuk in het begin, maar raakt nu ook geen pepernoot meer. Weghorst zie ik het eerder redden in de BL, dat is echt een strijder die voor elke meter vecht en een goed groot aanspeelpunt is, en kan goed koppen.

18 april 2018 om 15:24

met alle respect voor Weghorst maar Haller is natuurlijk voetballend gezien veel beter en datzelfde geld denk ik voor Uth ook

Denk dat ie prima kan gedijen bij een middenmoter in de Bundesliga. Veel mensen vinden hem te beperkt voor de top (ik ook), maar met een flinke dosis wilskracht en werklust kan je een eind komen. En daar ontbreekt het zeker niet aan bij Woutje.

Dat is een mooie stap voor hem maar ik betwijfel echt of er nog zoveel meer rek in hem zit.
Voor AZ is dit echter niet zo gunstig omdat ze 1 een goede spits en super motivator kwijt raken en 2 bundeliga clubs wie zo mogelijk geintetesseerd zijn betalen geen hoge transfersommen.

18 april 2018 om 14:08

3 jarig contract (incl optie) dus AZ krijgt of een mooie prijs of woir blijft. Misschien salarisverhoging geven dan maar AZ hoeft absoluut niet te verkopen. Gun wout wel veel, positieve instelling al 2 jaar (winnaar) en heeft sinds bij AZ geen nare trekjes zoals hij soms bij Heracles had

Ja, ik denk ook wel is aan de Champions League Wout.

Zonder gekkigheid, ben benieuwd wat zijn top is. Heb een hoop bewondering voor de voetballers en mens Weghorst, ondanks dat die af en toe rare strekken vertoond binnen het veld. Daarbuiten heb ik een hoop bewondering voor hem!

Hele slimme stap zou dit zijn, je ziet toch meerdere Eredivisie spitsen van de subtop het daar goed doen! Uth en Finbogason bijvoorbeeld. Ik denk dat Weghorst daar ook goed bij past.

18 april 2018 om 13:28

Uth is inderdaad verrassend al is het helemaal niet zo indrukwekkend wat hij laat zien, maar Finnbogason scoorde ook gewoon 24 en 29 doelpunten in een sterkere Eredivisie dan nu het geval is. Ik denk nog steeds dat Weghorst niet meer is dan een hele normale subtop-spits voor Eredivisie begrippen. Het zegt eigenlijk al genoeg dat een Huntelaar die flink op z'n retour is redelijk vergelijkbare cijfers kan weerleggen en bovendien aanzienlijk minder minuten heeft gespeeld dan Weghorst dit seizoen.

18 april 2018 om 15:53

Vraagje, hoezo is de eredivisie toen sterker? Toen deed Heerenveen wat Utrecht laatste 2 jaar deed (4,5,6)

18 april 2018 om 17:08

Toen bestond het merendeel van de selecties niet uit tieners en hadden we simpelweg betere spelers lopen dan nu. Het is een talenten-competitie geworden en dat is de afgelopen 3 jaar in een sneltrein gegaan.

Die jongen zit nu wel op zijn top. Zijn cijfers zijn sowieso niet indrukwekkend in een toch zeer matige competitie en is zichzelf nogal aan het overschatten als hij denkt dat hij het geweldig doet. Het zegt al genoeg dat geen enkele spits uberhaupt de 20 doelpunten aantikt dit seizoen. Als je in deze competitie al niet heel veel gaat scoren, kun je dat in de goede competities helemaal vergeten.

Het is namelijk niet zo dat een speler als Weghorst bij clubs als Leverkusen, Dortmund, Schalke of Leipzig terecht gaat komen. Die gaat dan bij een club in het rechterrijtje spelen en dan is scoren sowieso al lastiger dan bij dominante(re) ploegen, om nog maar te zwijgen over de weerstand. Ik vind Weghorst een slechtere versie van Vincent Janssen en die slaagt ook absoluut niet in het buitenland.

18 april 2018 om 13:29

Vind ik ook enigzins opmerkelijk. AZ presteert fantastisch, Weghorst heeft een geweldige collega rechts naast hem staan die telkens assist aflevert maar zelf staat hij nog maar op 15 doelpunten.

18 april 2018 om 13:30

Je hebt gelijk Weghorst is een slechte versie van Janssen. Maar Janssen had precies een Eredivisie seizoen, Weghorst heeft 2 bij AZ en 2-3 bij Heracles. Tweedens heeft Janssen vertrouwen nodig. Je ziet het aan hem dat hij te snel opgeeft als het niet lukt. Weghorst blijft vechten. Daarom geloof ik dat hij een kk

18 april 2018 om 13:41

@azalien

Daar heb je inderdaad een goed punt, maar het verschil is natuurlijk wel dat Janssen er ook direct 27 in schoot en daar heeft Weghorst twee seizoenen voor nodig. Dat gaat niet ineens veranderen in een aanzienlijk betere competitie bij clubs die in veel wedstrijden de mindere ploeg zijn.

18 april 2018 om 13:32

Kwa ervaring en mentaliteit is Weghorst veel verder dan Janssen was ook als Janssen een betere voetbaler is.

Goede stap voor een jonge met zelfoverschatting. Na een jaartje te hebben moeten banken bij een BL club kan die op hangende pootjes weer terug naar de ED.

18 april 2018 om 14:33

Het is maar net hoe je het bekijkt, je kan wel je hele voetbalcarrière in NL blijven maar goed daar wordt je uiteindelijk niet super rijk van in vergelijking met een stap naar het buitenland. OF je gaat natuurlijk bij een ajax psv of feyenoord voetballen

De Cristiano Ronaldo van de nederlandse velden ( nee niet met zijn kwaliteiten maar meer met het bezig zijn voor de sport, wilt er het maximale uithalen en gaat altijd 100%).

Hoewel ik denk dat AZ wel een beetje zijn top is en dat is zeker niet erg want alles daar boven is ajax psv feyenoord.

Ik denk hetzelfde kaliber als Jansen. Jarenlang middelmatig gevoetbald in een kleinere club en na één aardig seizoen aan clubs denken die totaal onhaalbaar zijn. AZ snel verkopen want als hij volgend jaar minder is ( wat ik geloof) beur je de helft. Hard werken en regelmatig scoren soms mooi en soms met veel geluk. Wat horen we nog van Jansen? Ik denk dat hij dezelfde weg gaat. Dus blijf met beide benen op de grond en wees blij wat je hebt.

18 april 2018 om 14:24

Janssen is beter dan Weghorst. Scoorde veel meer bij AZ en heeft ookmeer in de Nederlandse jeugdelftallen gespeeld, Alleen een te grote stap gemaakt, maar ja hij was te duur geworden voor de top 3.

Het valt te waarderen dat hij het wil gaan proberen. In Duitsland houden we ze wel van die bikkelaars en als spits zie je daar veelal eindstations in de onderste regionen. Anders kan hij altijd nog naar het Championship, waar het ook heerlijk spelen is. Als spits kan je daar heerlijk oorlog voeren en daar is hij toch wel een geknipte vent voor.

Ondanks dat ik het met regelmaat een kwal vind, heb ik wel respect voor z'n mentaliteit. Haalt er tot nu toe werkelijk alles uit wat erin zit en is een echte winnaar.

18 april 2018 om 15:26

ik weet niet welke Bundesliga jij kijkt maar bijna elke club heeft daar een technische speler in de spits lopen. wat betreft het Championship ben ik het wel met je eens. mij lijkt het een ideale spits voor Celtic, naast zo een Dembele als aanspeelpunt. een beetje in de rol die Vennegoor daar vroeger had

18 april 2018 om 15:42

Nja, met name onderin de Bundesliga natuurlijk. Bovenin of net eronder kom je niet weg met enkel aanspeelpunt zijn.

Bij elk serieus bod meteen verkopen en Sol halen. Weghorst heeft een geweldige mentaliteit maar is een ontzettend slechte voetballer. Gemiddeld 1 goal per 5 kansen. Het is alleen de vraag wat een serieus bod is. Nog maar 25, international, nog 3,jaar contract en wellicht topscorer van de Eredivisie: dan is 10+ miljoen heel gewoon tegenwoordig.

18 april 2018 om 16:35

Inderdaad, ijzer smeden nu het heet is, Weghorst is leuk als drijvende kracht in de selectie, maar qua kansen missen is het een topper. Zou heel graag Sol in zijn plaats zien komen.

Als ik hem was zou ik eerst nog een jaartje AZ eraan vast plakken. Ook dit jaar zal hij niet boven de 20 eredivisie goals uitkomen en dat lijkt me eigenlijk wel een mooie doelstelling om te halen vóórdat je naar een zwaardere competitie verkast. Bovendien zou de EL een mooie testcase en ervaring voor hem zijn om zijn kansen in het buitenland in te kunnen schatten.

18 april 2018 om 17:11

Dat gaat Weghorst ook niet halen, dat aantal. Ik denk sowieso dat AZ aankomend seizoen een minder seizoen gaat krijgen en bovendien is Weghorst niets beter dan Castaignos was in zijn tijd bij FC Twente. Nu kun je er waarschijnlijk een leuke prijs voor krijgen en de kans is groter dat zijn waarde daalt na dit seizoen dan dat zijn waarde gaat stijgen.

19 april 2018 om 10:35

Vanuit AZ oogpunt snap ik dat het een kwestie is van ijzer smeden nu het heet is. Maar vanuit het oogpunt van sportieve ontwikkeling van Weghorst zelf denk ik dat hij niet per se klaar is bij AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren