Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vragen van Kraay junior en Maalderink aan Götze wekken ergernis

Laatste update:

Mario Götze heeft donderdagmiddag kennisgemaakt met de Nederlandse pers. De nieuwe ster van PSV kreeg tijdens zijn presentatie een aparte vraag voorgelegd van Hans Kraay junior: de verslaggever van FOX Sports wilde van Götze weten of zijn vrouw Ann-Kathrin Brömmel bij iedere thuiswedstrijd aanwezig zal zijn. Op sociale media klinkt afkeuring voor de vraag, terwijl ook Bert Maalderink het moet ontgelden.

“Laatste ding: mijn gerespecteerde collega van FOX Sports, Jan Joost van Gangelen, is zeer onder de indruk van het uiterlijk van je vrouw, Ann-Kathrin, en hij wil weten of ze naar iedere thuiswedstrijd zal komen”, legde Kraay junior tijdens de persconferentie voor aan Götze. “Anders wil hij haar ook wel iedere veertien dagen oppikken, geen probleem.” De transfervrij overgekomen middenvelder liet weten dat zijn vrouw ‘zeker’ in Nederland komt wonen, maar vanwege de coronaregels nog niet in de stadions kan zijn. “En daarna? Ja, dan zit ze in het stadion”, verzekerde Götze.

Hij kreeg vervolgens van Kraay junior te horen krijgt dat hij ‘ook beschikbaar’ is om de vrouw van de middenvelder op te pikken. De aanwinst leek een beetje als een boer met kiespijn te lachen. “Dat is goed. Mijn zoon is er ook bij, als je het wilt weten.” Op Twitter wordt door meerdere voetbalvolgers afkeurend gereageerd. “Ik ben groot voorstander van persvrijheid, maar als PSV interviews met Hans Kraay jr. zou gaan verbieden dan zou ik daar helemaal achterstaan”, schrijft een twitteraar. “Echt ongekend en plaatsvervangende schaamte.. die vragen over de vrouw van Götze”, reageert een ander.

Hans Kraay junior pakt zijn moment bij de presentatie van Mario Götze en biedt in zijn beste Engels zijn hulp aan de vrouw van de PSV-versterking aan... ??

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 8 oktober 2020

"Jammer van sommige journalisten die de meest stompzinnige vragen stelden met Hans Kraay jr. voorop, die op een hijgerige manier over zijn vrouw begint", vult een andere twitteraar aan. "Hoe oud is de vriendin van Gotze? 27-28 jaar? (30 jaar, red.) Ongemakkelijk, op zijn minst." Op de persconferentie kreeg Götze ook een spervuur aan vragen van Bert Maalderink van de NOS over zijn fitheid en gebrek aan speeltijd in het afgelopen jaar. De journalist stelde daarna soortgelijke vragen aan technisch manager John de Jong. De interviews wekten ergernis bij enkele kijkers van het NOS Sportjournaal.

Maalderink vroeg Götze of zijn transfer ‘ook niet een beetje een vlucht uit Duitsland’ is. “Nee, ik heb tien jaar in Duitsland gespeeld. Veel spelers gaan naar het buitenland. Waarom zou ik vluchten?”, vroeg de international, die na vorig seizoen vertrok bij Borussia Dortmund, zich hardop af. “Ik heb er tien jaar gespeeld.” Toen Maalderink aanstipte dat hij de afgelopen jaren weinig heeft gespeeld, herhaalde Götze: “Dat klopt, maar ik heb er toch tien jaar gespeeld.” Ook in gesprek met De Jong benoemde Maalderink het gebrek aan speeltijd. Götze speelde vorig seizoen maar vijftien duels in de Bundesliga.

“Je kunt er ook sceptisch tegenaan kijken: die man heeft zo weinig gespeeld, wat moeten jullie daarmee?”, wierp de journalist op. “Vind je dat?”, reageerde De Jong verrast. “Zo kijk ik er niet naar. Ik denk dat wij een grote ster uit Duitsland binnenhalen. Hij heeft inderdaad minder gespeeld het laatste jaar, maar hij is fit en medisch was alles goed.” Maalderink vroeg zich af of het problematisch is dat er zoveel spelers op voorspraak van trainer Roger Schmidt naar Eindhoven komen. “PSV heeft toch ook een eigen beleid?”, voegde hij eraan toe.

Wie worden het slachtoffer van het overvolle middenveld bij PSV?

“Zijn aanwezigheid heeft ontzettend geholpen. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken”, gaf De Jong toe. “Eigenlijk is het voor mij geen thema. Hij helpt met het aantrekken van spelers; zijn aanwezigheid helpt om bepaalde spelers, niet alleen uit de Bundesliga, binnen te halen. Ik zie daar het probleem niet zo van in.” Op Twitter wordt Maalderink op de vingers getikt door meerdere gebruikers. “Heeft Bert Maalderink ook nog een beetje een leuke vraag gesteld, of alleen maar de risico’s van de transfer Götze benoemd en twijfels gezaaid over de rol van De Jong?”, vraagt iemand specifiek aan de NOS.

"Ik denk dat Götze na zijn kennismaking met Bert Maalderink acuut weer retour naar Duitsland gaat”, tweet een ander. “Mario Götze voelde zich meteen thuis bij PSV. Na te zijn verlost van vernietigende commentaren van BILD in Duitsland beantwoordde hij bij de persconferentie de irritante vragen van de Nederlands bekendste zuiger Bert Maalderink.” Ene Michiel schrijft in het Engels: “Beste Mario Götze, namens de Nederlandse bevolking wil ik mijn excuses aanbieden voor de domme vragen die je tijdens je presentatie kreeg.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen schaamte gewoon meer tegenwoordig. Gotze heeft een kind met die vrouw. Ken je grenzen joh. Niet normaal meer dit soort dingen echt waar. Alle soorten vragen die je kunt stellen aan deze speler en dan kom je met dit? Vraag iets over de WK's, de CL ervaring, de keuze, zijn conditie etc..

8 oktober 2020 om 21:25

Schandalig en respectloos. Het is tekenend voor waar Nederland steeds meer heen gaat. Steeds vaker vooral de negativiteit benadrukken. Heel jammer dat het zo’n zeikcultuur ontstaat. Misschien ook tijd voor jonge frisse gezichten ipv de verzuurde oudere garde.

8 oktober 2020 om 21:31

Of je had de avond ervoor de nabespreking van het NL elftal bij Fox gezien en je wist dat het een soort uitdaging van Van Gangelen richting Kraaij was of hij die vraag durfde te stellen. Zoek toch niet altijd meteen de negativiteit op met dit soort dingen.

8 oktober 2020 om 21:34

Waarom niet? Dit is compleet respectloos richting zowel Gotze als zijn vrouw. Stel iemand zegt dit over je zusje, moeder of vrouw/vriendin? Dan zou je echt heel anders reageren dan je nu doet.

8 oktober 2020 om 21:41

Of je ziet het als compliment dat je een hele mooie vrouw hebt toch? Ik praat het niet goed, ik zeg alleen dat er een reden was dat hij de vraag stelde. Zoals het hier nu staat is het alsof hij inderdaad een seksistisch figuur is. Maar er zat dus meer achter. En ik weet ook vrijwel zeker dat Kraay echt nog wel aan Gotze uitlegt dat het een soort weddenschapje was om die vraag te stellen.

8 oktober 2020 om 21:51

Zeggen dat hij een knappe vrouw heeft is toch genoeg? Je hoeft toch niet verder te gaan dan dat?

8 oktober 2020 om 22:26

Ben ik wel met je eens. Maar je had dat stukje de avond ervoor dus moeten zien, dan wist je waarom hij het zo vroeg. Geboren uit een grap, maar niet erg handig nee.

8 oktober 2020 om 22:27

@ArsenalFanehv, die niet zo kinderachtig. Slim is het niet en het kan je smaak niet zijn, maar dit is totaal niet serieus bedoeld. Dit is gewoon een grap. Je kan erom lachen of het kan niet jouw humor zijn, maar hier kritiek op hebben vind ik echt te ver gaan.

8 oktober 2020 om 22:39

Jan Joost mag vader Dick bedanken dat ie uberhaupt op TV mag komen..

8 oktober 2020 om 22:43

Dus het feit dat je tot zoiets uit gedaagd wordt maakt het minder erg?hij had ook de keuze om het niet te vragen en de uitdaging dus niet aan te gaan..

9 oktober 2020 om 07:00

Hans Kraaij jr. Wil alleen proberen om goedkoop te scoren. Omdat hij zelf nooit echt een voetbalcarrière heeft gehad. Zo bijna iedere wedstrijd kreeg hij wel geel of rood. Volgens mij bij SVV zelfs binnen 14 seconden. Dus zijn zogenoemde kennis van voetbal neem ik ook met een korreltje.

Bert Maalderink is ook een ttpe journalist die Ajax supporter is. Dus alles buiten Ajax is niet goed of goed genoeg.

Bij Huntelaar die terugkeerde bij Ajax heeft hij toch ook niet zo'n spervuur aan vragen gesteld.

Hij is vooral een journalist die probeert onrust te zaaien bij alle andere verenigingen behalve Ajax.

Volgen mij mag een journalist kritisch zijn. Maar een journalist mag ook niet partijdig zijn maar moet objectief zijn.

9 oktober 2020 om 08:38

Dit is gewoon voetbalhumor. Maar dat snapt de jeugd van tegenwoordig niet meer, schijnbaar.

9 oktober 2020 om 10:57

Voetbalhumor is voor in de kantine, niet voor in de persruimte. Bij een journalist mag men toch verwachten dat je normale vragen stelt die over het voetbal gaan, met respect voor de speler. Verder is het ook niet echt grappig, eerder enorm sneu en tenenkrommend.

9 oktober 2020 om 17:45

Humor is grappig. Wanneer een volwassen vent van 60 jaar als afgevaardigde van dé voetbalzender van Nederland tijdens een drukbezochte persconferentie even aanstipt dat hij de vriendin van een jongen die nog niet half zijn leeftijd is wel lekker vindt, is dat niet alleen niet grappig, maar zelfs enigszins pervers en sowieso onprofessioneel. Kraay had evengoed een poep-en-pies-grap kunnen maken voor het effect in de zaal, want er zal niemand zijn die het een leuke toevoeging vond. Dat Gotze even benadrukte dat zijn vriendin met hun zoontje zou komen onderstreepte wel aan hoe ongepast en ongemakkelijk het was.

8 oktober 2020 om 21:30

Bizar en zo seksistisch. Maar dat is een probleem in de maatschappij waar men niet bewust van is. En echt vreemd dat ze zoiets vragen, zoals je ook al zegt, het is een moeder en vrouw van, bedoel waar is het respect gebleven zeg. Triest.

8 oktober 2020 om 21:37

Als je er iets van zegt dan ben je bezig met 'cancelcultuur' en 'vertroeteling' aldus een 'voetbalanalist' die niet met de tijd meegaat waar nog steeds gigantisch veel mensen helaas naar luisteren. Dit is waarschijnlijk, samen met Blind, de grootste binnenkomende transfer van de afgelopen tien (afgaande op leeftijd, klasse etc.) en dan ga je zo'n absurde vraag stellen. Verschrikkelijk.

8 oktober 2020 om 21:45

@sociofan1 wat heb jij een fijn leven zeg, ik zie je iedere keer opmerkingen over racisme, seksisme maken. Nu deze mannen met een foute grap wegzetten als seksistisch, waar is jouw respect gebleven? Gewoon een misplaatste grap, klaar.

8 oktober 2020 om 21:46

Het is verschrikkelijk slecht, onvolwassen en dan vind Kraaij zichzelf nog grappig ook. Ik schaam me echt kapot voor dit soort lui die ten koste van een speler de grapjas uit wilt hangen. Als dit je vragen zijn stop dan gewoon met het vak en ga je onzin bij Veronica inside verspreiden.

8 oktober 2020 om 21:56

@Goalski Tuurlijk alles maar wegwuiven als grap jaja. Ze kenne Gotze natuurlijk persoonlijk al jarenlang, hey is maar een grap joh. En daarbij grappen hebben ook zijn grenzen en dat is nou net het probleem. Maar goed jouw levensvisie is niet de mijne, zoals jouw normen en waarden niet dezelfde zijn. Maar hey vind je het normaal dan dat iemand een persoon die hij niet kent zo aanspreekt over zijn vrouw die tevens moeder is van hun kind? Zo ja, dan is jouw normaal niet mijn normaal. Dit is gewoon zeer disrespectvol. En ik zou zeggen let een beetje op jezelf ipv op mij want blijkbaar hou je me aardig in de gaten. -_-

8 oktober 2020 om 22:52

Helemaal mee eens. Schaamteloos. Nou ik schaam me wel kapot als mede Nederlander. Hans gedraagt zich dierlijk. Bah

8 oktober 2020 om 23:34

Het is een idiote vraag, maar om het nu een probleem in de maatschappij te noemen, dat gaat me te ver. Je mag best zeggen dat je iemand een mooie vrouw vindt, daar is echt niets mis mee. De manier waarop dit wordt gedaan, dat is gewoon triest. En dan moet het beestje ook bij de naam genoemd worden en dat is triest. Zeker als je weet dat de vrouw van Mario al jaren bij hem is en Mario ook echt een leuke gast is, dan ga je niet jezelf in het eerste interview zo kansloos opstellen. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je anders echt hele leuke interviews uit die gast had gekregen, want het is een heel spontane gast. Maar dat gaat Hans nu nooit meer merken.

9 oktober 2020 om 08:52

Hoe is het seksistisch? Dat het ongepast is snapt iedereen, maar om nou gelijk seksisme kaart te spelen slaat nergens op.

9 oktober 2020 om 09:07

@Goalski: Dit is niet hetzelfde als een ongepaste grap in een praatprogramma. Dit had een serieus interview moeten zijn met de nieuwe, spectaculaire aanwinst van PSV. En dan kom je met een schaamteloze, en ja seksistische, vraag over zijn vrouw. De ongemakkelijkheid droop er vanaf. Kraay zat daar om een interview af te nemen en niet om moppen te tappen ten koste van degene die hij interviewt.

9 oktober 2020 om 09:11

@davidherres: Jij vindt het niet seksistisch om aan een voetballer te vragen of zijn lekkere wijf ook komt kijken? Lijkt me een schoolvoorbeeld van het objectiveren van vrouwen, maar ik kan er naast zitten.

9 oktober 2020 om 09:33

@weef *vindt Het is natuurlijk ongepast, maar laten we het niet groter maken dan het is. Ik zie niet in hoe dit discriminatie/seksisme is. Er bestaat zoiets als terminologie.... Probeer maar naar een rechter te gaan met: "hij vindt mijn vrouw lekker, geef hem straf!".... Hahaha Een vrouw lekker vinden is geen seksisme boys....

9 oktober 2020 om 11:05

Ik vind jou nogal Respectloos naar de Nederlandse taal.

9 oktober 2020 om 12:00

@thebigshow: Seksisme is natuurlijk ook lang niet altijd strafbaar. Ik snap ook niet dat er zo spastisch wordt gedaan over de term seksisme. De definitie van seksisme is dat vrouwen anders worden behandeld dan mannen. En ik denk niet dat er snel aan een vrouwelijke sporter zal worden gevraagd of haar lekkere ding van een man naar de wedstrijden komt.

9 oktober 2020 om 13:51

Hoe wordt een vrouw hier anders behandeld dan? Er wordt alleen geïmpliceerd dat ze een mooi is. Ze gaan haar niet echt ophalen... Aan een mannelijke sporter wordt dit ook niet snel gevraagd hoor... Of heb je meer voorbeelden? Het is inderdaad ongepast, maar dat gezeik over seksisme weer...

9 oktober 2020 om 18:10

@weef, ben het verder met je eens hoor maar de definitie van seksisme is 'beoordelen/anders behandelen op basis van sekse' en niet alleen op basis van de vrouwelijke sekse. Een man kan ook seksistisch benaderd worden (al gebeurt dat minder vaak).

8 oktober 2020 om 22:09

Heb het filmpje vanmiddag gezien en wat was het gênant om naar te kijken zeg. Ik snap niet dat die Hans Kraaij zich niet geneert om zo iets te vragen, ik schaamde me kapot terwijl ik achter een schermpje aan het kijken was. Respectloos, schaamteloos en heel ordinair. Vind het nog knap dat Gotze zo rustig antwoord gaf, had wel wat harder gemogen wat mij betreft.

8 oktober 2020 om 22:46

Dat dacht ik dus echt ook, heel bizar. Gotze is er misschien wat bescheiden voor maar zou hem wel even op zijn plek willen zetten. Zo van hey ze is de moeder van mijn kind, heb een beetje respect voor haar en mij. Zo kan je toch niet reageren, ook als grap niet want we kennen elkaar persoonlijk niet. Jammer. Maar ik vind dit wel echt vreemd en onprofessioneel.

Dat je zoiets denkt prima want ze is ook gewoon bloedmooi maar je kunt het echt niet daadwerkelijk zeggen tegen zo'n voetballer een beetje meer respect voor Gotze zou wel op zijn plaats zijn

9 oktober 2020 om 09:28

Ja volgens mij is het voor die gasten (journalisten) niet meer mogelijk om in te realiseren dat iemand als Gotze helemaal niet weet wie Hans Kraay is. Hans geniet natuurlijk in Nederland nogal bekendheid. Andersom weten heel veel mensen van alles over die voetballers. Dan ontstaat er bijna een soort misplaatst idee dat het vrienden zijn die elkaar al jaren kennen. Dat is natuurlijk onzin... Maar kan me voorstellen dat het zo werkt. Of het is gewoon schofterig gedrag om een reactie uit te lokken en populair naar de achterban (vi) te laten zien hoe amicaal we wel niet zijn.

8 oktober 2020 om 22:49

(*) correctie : vieze mannetjes heb je overal.

Ach ja. Die Kraay wil alvast even zijn territorium afbakenen nu er een grote naam in de Eredivisie komt voetballen, die nog nooit van ene Hans Kraay had gehoord.

8 oktober 2020 om 21:20

Heeft hij überhaupt iets om zijn territorium mee af te bakenen?
Beetje denigrerend richting de vrouw van Gotze imo.

8 oktober 2020 om 21:27

Tuurlijk niet, daarom is het zo gênant.

9 oktober 2020 om 17:48

Precies. En juist omdat het zo'n nobody én een narcistisch paljas is, zijn die interviews zo genant om naar te kijken. Als kijker zit je met plaatsvervangende schaamte toe te zien hoe hij in steenkolenduits Yvon Mvogo de les leest na zijn blunder. Om daarna het vreselijke ongemak te herkennen in de ogen van de verbouwereerde Zwitser...

Die kraay erger ik me al jaren aan. Irritant mannetje.

Ik begin die Kraaij een beetje erg irritant te vinden. Tegen Max en Schmidt ook al 2 weken terug. Wil vooral zelf de show stelen onze Ivo Niehe wannabe. Heel jammer, is net als de heren van VI iets te veel in zichtzelf gaan geloven.

Is echt totaal aandachtsgeil geworden, helemaal afgegleden naar het VI niveau.het jasje-incident was natuurlijk niet het toonbeeld van hoog niveau, maar dat was ten minste nog authentiek.nu wil hij gewoon de clown uithangen en eventjes goedkoop scoren bij de heren aan tafel, want ho ho ho het zal wel weer giga grappig zijn...

9 oktober 2020 om 08:38

Deze man is al heel zijn leven aandachtsgeil... dat is niets nieuws meer hoor. Ik heb nog nooit een interview van hem gehoord waarin ik me niet aan hem erger. Dat toontje, de vraagstelling, .. verschrikkelijk.. irritatie begon bij hem met een interview met toenmalig bondscoach ofzo.. daarin bleef kraay gewoon 5 minuten lang volhouden dat hij met de tactiek was gekomen die de coach gebruikte die wedstrijd. Is imo echt de meer irritatie opwekkende verschijning op televie.

9 oktober 2020 om 08:52

Dat jasje incident was ook niet authentiek. Hans doet alles om hans meer tijd op tv te geven. Ongelooflijke druiloor.

9 oktober 2020 om 12:50

Het erge is, die mannen aan tafel vinden dat ook helemaal niet grappig. Maar ze gaan 'm daar nu wel weer belachelijk mee maken natuurlijk, en terecht. En dan voelt Hans zich weer voor lul gezet. Het is gewoon een onzekere vent die veel te hard probeert grappig te zijn en in de smaak te vallen, en dat lukt 'm al 30 jaar niet.

Kraay is gewoon een grote boerenl..,die zichzelf grappig vind. En die maalderink heeft nog nooit een goed interview gedaan. Wordt Bv bij Nederlands elftal ook uit gekotst

8 oktober 2020 om 22:54

Zijn vader zal zich wel weer een keer omdraaien.....

Ze zijn bij FOX Sports wel erg. Eerst Koert met zijn opmerkingen over de voormalige verzorgster van jong PSV en nu Hans over de vrouw van Götze.Ik zou ze gelijk hebben ontslagen

9 oktober 2020 om 09:29

seks verkoopt blijkbaar. Ik houd mn hart vast, want van dit soort ongein gaan we ooit de overtreffende trap krijgen.

velen vallen over het feit dat hij weinig heeft gespeeld, 21 wedstrijden afgelopen seizoen is zeker niet veel maar de gemiddelde Psv''er heeft er niet veel meer gespeeld afgelopen seizoen.

Eerlijk gezegd vind ik de vragen van Bert Maalderink niks mis mee. Gewoon terechte kritische vragen daar moet hij maar tegen kunnen. Die van Hans Kraay zijn ordinair, inhouds- en niveauloos. Plaatsvervangende schaamte.

8 oktober 2020 om 21:39

Nou die Bert Maalderink is gewoon jaloers op PSV. Ik durf te wedden als Ajax hem gehaald had dat hij zulke vragen niet gesteld had

8 oktober 2020 om 21:47

Dat maakt toch niet uit, dan had iemand anders die vraag misschien gesteld. Je hebt immers meer kans op een ajax fan in Nederland dan een PSV fan, die zie je enkel in de regio Eindhoven

9 oktober 2020 om 09:41

Wat een rare opmerking. Maaldrink heeft helemaal niets met voetval. Dat heeft hij vaak genoeg gezegd. Echter is hij wel goed in kritische vragen stellen. Het is toch ook gewoon zo dat sinds het Wk 2014 Götze gemiddeld 20 potjes per jaar speelt. Dat is niet heel veel he. Daar mag je best vragen over stellen. Hij is ook sinds dat WK gewoon achteruit gegaan met zn prestaties. Ook daar mag je best kritisch op zijn. Ik snap de euforie in Eindhoven maar daar hoeft een journalist toch niet in mee te gaan?

9 oktober 2020 om 10:52

Ik kom niet uit Eindhoven en ik ben voor PSV

9 oktober 2020 om 10:55

Nee maar hij stelde vragen alsof Götze een amateur is. Hij leek Perez wel, ook gelijk negatief doen

Dat je zo'n opmerking maakt, oké, ik vind het stijlloos maar een mislukt grapje of dolletje kan gebeuren. Maar als je dan ziet dat Götze er niet van gediend is ga je er toch niet over door? Zeker die opmerking dat zijn zoon dan ook in de auto zit illustreert dat Götze echt het gevoel had dat Hans aan zijn familie kwam. Excuses, al dan niet onder vier ogen, lijken me op zijn plaats. Hans is geen kwaaie kerel maar hier zit hij helemaal fout.

9 oktober 2020 om 01:40

Het is gewoon onprofessioneel. Feitelijk zeg je gewoon - grappig bedoeld, maar het is geen moment grappig - dat hij zijn vrouw een lekker wijf vind en daar wel wat mee uit wil halen. Ik heb ze niet heel hoog zitten, onze sportjournalisten, maar Hans Kraay is werkelijk de enige die zich tot dit platte niveau verlaagt. Zelfs de stagevraagjes van Joep Schreuder raken niet zo in de goot...

Ach ja,deze vrouw verdient haar centen met foto's waar in zij met weinig vodden om haar mooie lijf menig mannenhoofd op hol weet te brengen, dan zal ze vast wel een brede rug hebben voor dit soort praatjes en Mario zal in de kleedkamer wel ergere grappen hebben gehoord over zijn vrouw.is het een vraag of opmerking die ik zou maken als je iemand kan interviewen? nee niet echt, maar die twitter en facebook maffia die echt elke gelegenheid aangrijpen om te klagen zijn veel erger dan zo een flauw grap van Hans.

8 oktober 2020 om 22:23

De vragen zijn lomp en hebben geen enkele link met voetbal, terwijl het een voetbaljournalist is. Maar de verontwaardiging hierboven is een beetje overkill als zijn echtgenoot regelmatig pics post zoals hierboven in de afbeelding. Net als vroeger bij ajax was er veel meer ophef over de vrouw van vd vaart dan over de (eerste!) vrouw van Schneider. En ook toen bij ajax gingen fans over de schreef,alleen vangen hoge bomen op sociale media ook veel wind.

9 oktober 2020 om 08:01

Nogal een verschil of je teamgenoten een opmerking maken over je vrouw of een man die je niet kent bij jou presentatie bij een nieuwe club.

Ach die Kraay die wil altijd de popi Jopie uithangen en denk dan leuk te zijn hij moet een gewoon inhoudelijke vragen leren stellen maar dat is te moeilijk voor hem daar is zijn IQ te laag voor , en die maalderink is een zuiger eerste klas die benadrukt altijd eerst het negatieve je hebt het over een wereldkampioen en dan ga je zulke vragen stellen , wees blij dat er zulke speler in de eredivisie komen spelen .

8 oktober 2020 om 22:56

Maalderink doet in mijn ogen niets verkeerd. Hij stelt kritische vragen over een speler die al jaren niets meer heeft gepresteerd. Laat hem eerst maar een wat laten zien voordat het allemaal positief moet zijn.

9 oktober 2020 om 17:56

Wat Maalderink doet is niet vragen om te duiden, maar om te impliceren. Hij had kunnen vragen: denk je, nadat je vorig jaar niet veel gespeeld hebt, dat je gemakkelijk weer in het spelritme kunt komen straks? In plaats daarvan lag er veel oordeel in zijn gesprek met Gotze, waardoor er bijna een discussie met de speler ontstond. Even vervelend waren zijn vragen over fitheid, waar ook een hoop mee werd geimpliceerd. Terwijl hij met wat meer respect had kunnen opmerken: 'je ziet er fit uit. Voel je je ook zo en wat heb je daarvoor gedaan?' Maar goed, dat doen ze niet graag bij de sportmedia hier, wie de NOS voetbalpodcast wel eens luistert komt vanzelf tot die conclusie als de rayonhoofden daar elke week een vat zuur lostrekken om alles te bekritiseren of in twijfel te trekken. Vergeleken met Gotze is het des te opmerkelijker dat - na eveneens veel gezeik over diens beslissing terug te keren - Arjen Robben in de aanloop naar zijn rentree als Michiel de Ruyter werd binnengehaald. Als het aan FOX lag zou na Robbens blessure tegen PSV drie dagen nationale rouw moeten worden afgekondigd. Zo extreem kan het dus gaan; met de huidige sportjournalistiek is voor nuance geen ruimte.

Hans Kraay moeten ze echt van de tv weten. Die gast is nog te dom om te schijten. Fox Sports moet zich echt kapot schamen voor zo’n kneus.

Dan haal je zo'n speler naar de Eredivisie en weten mensen wiens vak het is om goede vragen te stellen toch met dergelijke opmerkingen op de proppen te komen. Vermoeiend.

Er zijn mensen voor minder ontslagen.
Fox moet hier ook ingrijpen.

Hans is een goede analist, maar een waardeloze interviewer. Maakt er altijd de Hans show van.

Dat serieuze Nederlandse media dit soort mensen afvaardigen is triest. Wanneer Kraaij voor Story of Privé zou werken is het wat anders, maar niet voor het officiële voetbalkanaal van Nederland.

8 oktober 2020 om 22:47

Falcao, je hebt helemaal gelijk, maar het blijft voetbal-journalistiek. Zonder iemand te schaden maar voetbal en roddelbladen staan voor mij gelijk. Hersenloos vermaak en daar hoef je dus blijkbaar ook geen afgestudeerde journalisten voor. De zoon van een of andere voetballer die een klap van een molenwiek heeft gehad is nog wel beschikbaar.

Enkel in de tak van de voetbalsport vind je zulke debielen in de vorm van verslaggevers. Al jaren heb ik het idee dat Hans Kraay jr is aangeboden onder het mom van kansarmen een functie geven tegen een leuke subsidie. Ergens vond ik hem wel lief, iemand die zo de weg kwijt lijkt maar wel helemaal in de ban van voetbal en dan heel dicht bij voetballers kunnen komen, fantastisch voor zo'n vent natuurlijk. Maar goed, het is voor ons kijkers altijd tenenkrommend, plaatsvervangende schaamte. Nu weer, wat een engerd!

Die grappen maak je maar bij vi... maar niet tijdens een professioneel moment..

Als fox directeur mocht hij morgen zich even bij mij melden..

Bert Maalderink stelt wel kritische vragen, alleen niet leuk... tja dat hoort erbij..

Ach als je nog een keer een 'grappige' opmerking maakt tijdens Veronica Inside dan zeg ik prima, maar dit soort dingen ga je toch niet serieus vragen op een persconferentie.

Of je het grappig vindt, is aan jezelf, maar ik vond de vragen vooral echt slecht, weinig diepgang. Is er eindelijk een speler met die status, dan kom je met zulke vragen van laag niveau. Gold voor de meesten die er zaten.

Je kan t nooit goed doen hé bij sommigen. Wat een vragen weer van maalderink. Niemand neemt die man serieus behalve zichzelf volgens mij. In elk ander land zouden journalisten de loftrompet blazen dat ze Gotze hebben weten te strikken. Maar nee niet bij de zuurpruim Maalderink.

Die jongen gaat Bild nog missen, nadat hij een paar weken achter elkaar door Kraaij wordt geïnterviewd.

De sportmedia zijn een afspiegeling van onze dichtgetikte voetbalcultuur. Eigenwijs, betweterig, gesloten en arrogant. In Nederland doen we alsof wij het voetbal hebben uitgevonden, spreken we van 'een Hollandse School' die helemaal niet bestaat - bij toeval is Feyenoord begin jaren 70 een totaalvoetbal gaan spelen dat door Ajax is geperfectioneerd voordat dat als logisch gevolg bij Oranje in '74 effect heeft gehad en door een Britse journalist Totaalvoetbal genoemd werd - en met een onzalig wantrouwen wordt elke andere stijl begroet met weinig geduld en veel kritiek. Het afgelopen decennium hebben we tegen een PSV aangekeken dat ongebalanceerd was dankzij Marcel Brands, saai en afwachtend was onder Cocu, een teloorgang kende dankzij De Jong en door gebrek aan visie en kunde en een overschot aan arrogantie onder Van Bommel zijn laatste glans wel verloor. Met een onnederlands veel ambitie en visie is een bewezen vakman aan het roer gekomen die door zijn invloed, netwerk en aanwezigheid onze competitie verrijkt met een paar klasbakken die anders nooit naar PSV waren gekomen waarschijnljk en wat gebeurt er? Een afgetrainde voetbalprof uit Israel vragen of hij fysiek wel in orde is, superster Mario Gotze voor een Joegoslavietribunaal slepen waarom hij de afgelopen jaren een dip kende en impliceren dat hij toch wel gaat mislukken, PSV denigreren omdat ze Schmidt invloed geven in technische beleidskeuzes. Kritiek, kritek, kritiek. Om over die kotslollige geilneef van een Hans Kraay maar te zwijgen! Die vent moeten ze echt eens zijn perspas afpakken en in elke mixed zone boycotten, wandelende parodie op een journalist dat het er is. Ben wel helemaal klaar met de Joep Schreuders, Maarten Wijffels, Valentijn Driessens en Arno Vermeulens van deze wereld; laat zulke zelfingenomen opportunisten lekker voor de Story gaan werken met hun ongefundeerde aannames en voorbarige conclusies.

9 oktober 2020 om 01:05

Het is allemaal dieptriest. Van mij mag je alle heren van Veronica Inside er ook bij stoppen. Met voetbal verstand vanuit de jaren 70 zitten die drie ook altijd moderne wedstrijden te analyseren. Kennen bepaalde buitenlandse clubs niet en zeggen dat ze niet kunnen ''voetballen'' vervolgens geeft zo'n team een Nederlandse club 4-0 pak slaag. Daarna noemen ze het ''geflateerd'', ''we speelden bij vlagen goed'' en ''we stonden goed''. Ja joh, daar heb je alleen niets aan. Ik herinner me zelfs bepaalde Nederlandse ''top analisten'' tijdens CL wedstrijden die de rechtsback van Chelsea niet eens kunnen benoemen. Kijken veelal naar de Eredivisie en hebben geen idee hoe het voetbal zich heeft doorontwikkeld in de laatste jaren. Gewend aan een Eredivisie niveau dat nog gebaseerd is op voetbal uit de jaren 90 en 2000.

9 oktober 2020 om 09:32

Mooi betoog Gomes. Vond Kraay ook vervelend tegen Max. Juist nu progressieve ontwikkelingen zijn is iedereen overdreven kritisch. Zie ook Ihattaren. Hij 's 18. Die zaak wordt ook op de spits gedreven, doen ze dat ook bij Lang of Ekkelenkamp? Ik zal wel een calimero zijn.

9 oktober 2020 om 15:14

Nee hoor, spot on Sir Paul. Hoewel Ihattaren goedbeschouwd het grootste talent van Nederland is en ik de grotere belangstelling voor zijn geval wel begrijp is het natuurlijk de wereld op zijn kop dat een bewezen trainer als Schmidt er in de media van langs krijgt als hij Ihattaren wegstuurt van de training en laat banken omdat hij te zwaar is en slecht traint. De man wil gewoon presteren, successen neerzetten en doet niet mee aan gepamper van verwende talenten. En als zelfs aanvoerder Dumfries hem tijdens het trainingskamp al door elkaar rammelt dat ie meer moet brengen zal Schmidt dat kennelijk wel goed hebben ingeschat. Niet dat dat andersom tot forse kritiek op Ihattaren hoeft te leiden - laat een 18-jarig joch gewoon lekker met rust om zich in de luwte te ontwikkelen - maar schei even uit Schmidt steeds het vuur aan de schenen te leggen hierover.

Grapje? Bedankt? Wel een hele slechte grap of uitdaging. Hoe oud ben je nou? Dit doen pubers onder elkaar. Maar deze man ja niet serieus te noemen...

Maalderink sowieso nog nooit op een zinnige vraag betrapt, die man snapt er gewoon helemaal niks van.

Hans hoeven we het niet over te hebben, gênant

9 oktober 2020 om 02:05

Dus kritisch vragen zijn vanaf nu verboden?

9 oktober 2020 om 06:26

Kritisch is goed maar bij Bert hoor ik ook ongeloof en minachting in zijn vragende toon. Wellicht is hij voor Ajax en vind hij Psv een boerenlullenclub want dit zou verklaren waarom hij op deze toon zijn vragen stelt. Hij stond Gotze nig net niet uit te lachen, dat gevoel riep het bij mij op.... Ik zal vast niet de enige zijn.Over de niveauloze 9 jarige hans wil ik niets meer kwijt. Ik schaam me nog te veel.

9 oktober 2020 om 09:26

Ach, dat is het natuurlijk ja, dat ik dat zelf niet heb bedacht, iedereen is voor Ajax en tegen Psv. En verder heb je het over de niveauloze 9 jarige Hans. Maar m.i. heeft jouw reactie net zo weinig niveau.

9 oktober 2020 om 09:32

@paulr_1982 kritische vragen zijn geweldig, maar kansloze vragen en er over door zeuren gaan nergens over. Dat heeft niks met kritisch en journalistiek te maken.bij elke wedstrijd van Oranje, zelfs bij de toernooien stelt ie 2 dagen van tevoren 25x de vraag over de opstelling. En in al die 26 jaar dat hij het nu doet, heeft nog geen 1 bondscoach 2 dagen van tevoren de opstelling aan hem vertelt. Logisch natuurlijk, hou dan op met dat gezeur.in 2008 heeft hij zelf zn ontslag ingediend met 1 of ander jank verhaal dat hij geen complimenten kreeg van collega's en het Nederlandse volk hem helemaal zat was. Helaas heeft de NOS hem toen over gehaald om te blijven.

9 oktober 2020 om 09:36

Paul, ik zie bij Hans Kraaij wel verschil hoe hij een Ajaxspeler benaderd of 1 van PSV.. Zie gisteren, zie Max, zie Schmidt . Daarbij praat ie iedereen die kan voetballen naar Ajax. Is z'n vader niet met een hoop heibel bij PSV weggegaan? Verder is 't onbeschofte gedoe grotendeels gevolg van 20 jaar Derksen op tv imo.

9 oktober 2020 om 09:39

Denk je echt dat Bert Maalderink de enige journalist is die 2 dagen van te voren wil weten wat de opstelling van een elftal is? Het is niet voor niks dat landen/clubs soms besloten trainen. Omdat er journalisten zijn die aan de hand van de hesjes verdeling de opstelling al (denken te) weten en deze ook bekend maken. Je helpt hierbij alleen maar de tegenstander die zich hier op in kan stellen.

9 oktober 2020 om 09:45

@sir Paul: Maar Bert Maalderink was toch een Ajacied? En nu Hans Kraay ook al? En misschien ligt het er ook aan hoe je met Hans Kraaij omgaat. Je kunt heel erg op je teentjes getrapt zijn door zijn vragen, maar dat verbeterd de relatie niet. En het komt nu ook door hoe zijn vader weg is gegaan bij Psv, toen daar heel andere mensen werkten? Zou Hans Kraaij misschien dan ook gewoon een hekel hebben aan Duitsers omdat er in 1940-'45 een aantal hele slechte Duitsers waren? En Johan Derksen heeft er ook al mee te maken? Phoe phoe, het begint op een heel groot complot te lijken. Allemaal voor Ajax en tegen de rest. Nou, lekker blijven hangen in deze onzin, dan kom je er wel.

9 oktober 2020 om 11:29

Paul ik vraag me af waar het gedrag van Kraaij vandaan komt. Echt professional is ie niet, veel op emotie. Dus ik vroeg me af of oud zeer misschien in de weg zit. Verder geen complottheorieën aanpraten, duidelijk is dat het grootste deel van voetbalminnend Nederland voor Ajax is. Is het niet als eerste, is het wel 2e club(heel veel mensen bij clubs als Pec, Heerenveen of Nac hebben vaak Ajax als 2e club. Hilversum is nog net geen Amsterdam Oost. Tis vrij logisch te verklaren.

9 oktober 2020 om 11:42

Want Hans Kraaij stelt alleen bijzondere vragen aan PSV-ers? Dat is natuurlijk ook niet zo.. Ik praat niemand welke complottheorie aan, maar de mensen komen zelf met rare beweringen. Tot slot denk ik dat de supportersschare van Feyenoord zeker niet veel kleiner is dan die van Ajax. Maar je kunt journalisten niet vergelijken met de doorsnee supporter van een club.

9 oktober 2020 om 13:00

Hahaha maar Hans Kraaij ook niet met doorsnee journalisten 😜. Punt gemaakt, fijn weekend!!

Ik vraag me af waarom zou moeten hebben over iemands vrouw terwijl je gepresenteerd wordt bij een nieuwe club ?!

Vraag me echt af waarom Foxsports Hans Kraay in dienst heeft. Dit is niet de eerste keer dat hij zichzelf voor gek zet. Zouden ze bij Fox de aandacht stiekem wel leuk vinden ofzo...

Lekker man! Niks mis mee... Zal vanavond wel gespreksonderwerp zijn bij vi.

Hij heeft een mooie vrouw dat klopt. Maar waarom moet het daar weer over gaan? Het niveau van sommige journalisten is tenenkrommend laag.

Hans Kraay jr. is best een leuke vent en hij brengt iets anders. Maar zijn maatstaven zijn anders dan van de meesten. En daarom zal 'ie om de zoveel tijd eens uit de bocht vliegen. Het zij zo. Oh, en daarnaast heeft Hans als geen ander een zwak voor vrouwen. Maalderink is gewoon een strontvervelend ventje. Die heeft van tevoren bedacht: ik ga eens lekker kritisch zijn en er vol op knallen. Een beetje nuance kent die man niet. En daarnaast lijkt 'ie ook niet heel veel van het spelletje te weten. Onbegrijpelijk dat die man een microfoon mag vasthouden.

Werkelijk schandalig om zulke vragen te stellen tijdens een persco, iedereen kan zien dat Kraay een slecht functionerende contactgestoorde is. Dat is nog het erge, hij heeft het niet eens door wat hij doet.

Er is niemand die hem tot orde roept terwijl hij dat nog steeds nodig heeft op zijn zestigste. Dat zal ook niet meer veranderen. Hij denkt dat het heel erg leuk is, dat ie vrienden maakt maar helaas overschat hij zichzelf.

Was die mug van Mike Pence ook bij de persconferentie? Want dit een typisch voorbeeld 'van een mug een olifant maken'. Gewoon een (slechte) grap. Niet zo zeuren. En helemaal niet die twitteraars

9 oktober 2020 om 09:45

Zal allemaal wel, maar Hans moet gewoon even lekker normaal gaan doen. Lekker van achter z'n microfoon stoer doen over de vrouw van een ander. Je kunt ook gewoon een beetje respect hebben naar zo'n nieuwe speler (en zijn vrouw).

Nederland staat bekend om die vrijheid en de mogelijkheden om ongeveer alles te kunnen zeggen en vragen wat je wilt als journalist (en ook als sporter). Als ik kijk naar de Formule 1, dan zie ik dat het over het algemeen erg wordt gewaardeerd door de rijders uit andere landen. Je merkt dat ze zich vrij voelen. Af en toe een klein scheld of vloekwoordje kunnen ze er gewoon uitgooien. Dit zorgt vaak voor redelijk open interviews. Het kan dus ontzettend positief zijn. Echter als we een man als Kraaij bij het voetbal gaan neerzetten tijdens dit soort veel bekeken interviews, dan wordt het ineens erg ongemakkelijk. Het is te triest voor woorden dat je zonder enige reden als ouwe vent (ook als jonge vent) ineens over zijn vrouw begint. Dat zal bij VI aan tafel wel weer lekker scoren, maar als je op deze manier in de kroeg over iemand's vrouw begint zou je een probleem hebben. Waarom doe je het dan wel als je een microfoon in de hand hebt en een camera op de andere persoon gericht staat? Schandalig. Ik vind overigens dat Gotze er zeer goed op reageert.

Ze hebben Hans aangenomen voor zulke interviews, iedereen zag toch altijd wel dat hij z'n vak niet verstaat en dat hij aan werk komt door zijn rare manieren? Nou dan kan je dit ook verwachten. Huur je een clown in gedraagt ie zich als een clown.

Hans is altijd dat jochie van 16 gebleven dat zich wil bewijzen voor z'n vriendengroep.

Als je als redactie dan graag de juiste leeftijd van Götze wilt vermelden, zorg dan dat je dat goed doet.

Die vragen van Hans Kraay zijn natuurlijk gewoon ordinair. Daar ben ik het volledig mee eens dat je dat gewoon niet moet doen bij een persconferentie. Van Bert Maalderink daarentegen vind ik het gewoon terechte kritische vragen. We moeten nu ook niet gaan doen alsof we een soort god hebben binnengehaald, met die overdreven Twitter reacties zoals 'sorry namens Nederland'. Schei toch uit, het is een fantastische voetballer en zeker in vorm, maar wel een beetje normaal blijven doen zeg.

Dit is dus echt zo’n Hollandse ‘ahjoh wat maakt het uit’ rare vraag. Wat wil je daarmee zeggen uberhaupt? Als ze niet mag kijken vanaf de tribune ga jij haar elke 14 dagen wel even gezelschap houden? In veel culturen is dit echt een beledigende opmerking en weet zeker dat als je zo’n vraag aan de verkeerde stelt, je een stoot op je neus kan krijgen. Vind dit echt niet kunnen. Hans kraay die zelf niet eens een vrouwtje tevreden kan houden langer dan 3 weken.

9 oktober 2020 om 20:00

Jij bent net zo erg als Hans Kraay blijkbaar, getuige die laatste opmerking... Je vat zijn vraag ook nog eens verkeerd op...

Hans Kraay......wat een tenenkrommende ervaring. Het intellect van een mug, zijn verstand zit blijkbaar ergens onder de gordel, de platte benadering tijdens het interview hoort thuis in de categorie jongens-kroegpraat. Volstrekt respectloos.....Fox sport.... stuur die man eens op taalcursus en sluit hem ergens op voor een uitgebreide les omgangsvormen....of beter nog, haal hem van tv af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren