Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vervanger Frenkie de Jong bezorgt FC Barcelona de winst in thriller tegen PSG

Laatste update:

FC Barcelona heeft woensdagavond in een enerverend duel in de kwartfinale van de Champions League met 2-3 gewonnen van Paris Saint-Germain. Raphinha tekende voor twee treffers van de Catalaanse grootmacht en Frenkie de Jong keerde na ruim een maand afwezigheid terug in de basisopstelling. Zijn vervanger Andreas Christensen groeide uit tot matchwinner. De returnwedstrijd in het Olympisch Stadion Lluís Companys is op dinsdag 16 april.

Op doel bij PSG stond Gianluigi Donnarumma, die net als Kylian Mbappé rust kreeg in de competitiewedstrijd tegen Clermont Foot (1-1). Voor hem stonden Marquinhos, Lucas Hernández, Lucas Beraldo en Nuno Mendes opgesteld. Het middenveld bestond uit Lee Kang-in, Vitinha en Fabián Ruiz. Mbappé speelde als linksbuiten en stond naast spits Marco Asensio. Ousmane Dembélé bekleedde de rechtsbuitenpositie.

Marc-André ter Stegen verdedigde zoals gebruikelijk het Catalaanse doel. Voor de Duitse doelman stond een viermansverdediging. Jules Koundé was de rechtsback van dienst, terwijl João Cancelo de linkerflank bestreek. Het hart van de defensie werd gevormd door Ronald Araújo en Pau Cubarsí. Centraal op het middenveld stond Ilkay Gündogan, die aan de rechterkant vergezeld werd door aanvoerder Sergi Roberto. De Jong keerde na ruim vijf weken afwezigheid terug in de basis en speelde links op het middenveld.

In de voorhoede van Barcelona voerde Xavi geen wijzigingen door ten opzichte van het gewonnen LaLiga-duel met Las Palmas (1-0) van 30 maart. Doelpuntenmaker Raphinha bezette wederom de linksbuitenpositie; aan de overzijde stond toptalent Lamine Yamal. De ervaren Robert Lewandowski was de spits van dienst.

Barcelona kon in de eerste twintig minuten in Parijs geen vuist maken in aanvallend opzicht. Toch kwamen de bezoekers bijna op voorsprong, ware het niet dat Mendes een kopbal van Lewandowski op acrobatische wijze van de lijn haalde. Raphinha kwam op links steeds beter in de wedstrijd en diens bewaker Marquinhos had het steeds lastiger tegen de Braziliaan.

Het was ook Raphinha die na 37 minuten spelen de score opende. Yamal gaf de bal vanaf rechts met buitenkantje rechts voor richting Lewandowski, die echter de uitkomende Donnarumma op zijn weg vond. De redding bleek niet voldoende te zijn, want de bal kwam terecht bij Raphinha, die van binnen de zestien raak kon schieten namens Barcelona en voor het eerst scoorde in de Champions League. Er leek overigens sprake te zijn van miscommunicatie tussen de verdediging van PSG en Donnarumma bij de voorzet van Yamal.

Een tegenvaller voor PSG, dat echter als herboren uit de kleedkamer kwam na rust. Dembélé, met een verleden bij de Catalanen, ramde kort na rust keihard de 1-1 tegen de touwen, nadat hij De Jong had uitgekapt. Slechts twee minuten later bracht Vitinha PSG zelfs op een 2-1 voorsprong, na een slim bekeken pass van Ruiz. De vreugde was enorm bij de doelpuntenmaker en de fans in het Parc des Princes.

PSG rook bloed en de 3-1 hing in de lucht in Parijs. Xavi zag Barcelona worstelen en greep na een uur spelen in. Sergi Roberto, die door een gele kaart geschorst is voor de return, en Yamal werden afgelost door João Félix en Pedri. Het bleek een gouden greep van Xavi. Pedri lepelde de bal kort na zijn entree over de verdediging van PSG heen en het was Raphinha die de bal in een keer op zijn schoen nam en daarmee de verre hoek vond: 2-2.

In de slotfase gingen beide grootmachten vol voor de winst. Invaller Bradley Barcola leek te gaan scoren, maar werd op het laatste moment gedwarsboomd door Araújo. Dembélé had daarna pech dat zijn schot tegen de paal kwam. Xavi wisselde kort nadien wederom tweemaal. De trefzekere Raphinha maakte plaats voor Ferran Torres, terwijl Christensen de moegestreden De Jong afloste bij de bezoekers.

Het bleek wederom een zeer goede zet van Xavi. Christensen kopte twee minuten na zijn entree ongedekt en uit een hoekschop de 2-3 tegen de touwen. Een knappe comeback van Barcelona, dat de minieme voorsprong over de streep trok en met de beste papieren begint aan de returnwedstrijd tegen PSG volgende week dinsdag. Matchwinner Christensen kreeg in de slotfase overigens nog geel, waardoor hij geschorst is voor de ontmoeting in Barcelona.

Welke club bereikt de halve finale in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Araujo haalt zometeen zijn sleutels, telefoon en Mbappe uit zijn broekzak wat een geweldige pot speelde hij zeg. Mijn MOTM. Pedri viel ook absoluut geweldig in, assist op Raphinha voor de 2-2 was echt magistraal. Lang dramatisch gepresteerd in Europa maar de weg naar de finale ligt volledig open dit seizoen.

Geniet er van Culers!!!

10 april 2024 om 23:03

Araujo had Mbappe inderdaad in de tas. Raphina overigens ook uitstekend gespeeld. Pedri goed ingevallen, machtige pass en brengt rust. Lewa ongelukkig, maar nuttigEn onze Frenkie niet dwingend, maar na een maand eruit eigenlijk een prima pot. Steady, altijd aanspeelbaar, paar goede openingen. Niks mis mee

10 april 2024 om 23:06

Frenkie inderdaad met de bal niks op aan te merken, maar zag er bij de twee tegengoals toch lullig uit.

10 april 2024 om 23:08

Lewandowski ongelukkig? Ik vond hem buitengewoon goed eerlijk gezegd, en dat komt van iemand die op zijn zachtst gezegd geen fan van hem is normaliter.

Elk duel met een verdediger was voor hem, elk kopduel won hij en hij zorgde door als kapstok te spelen voor vrijwel iedere aanval van Barcelona in de eerste helft.

11 april 2024 om 12:31

Ja maar ongelukkig op sommige momenten van afronding.

10 april 2024 om 23:05

Kounde speelde toch gewoon rechtsback en speelde veelal tegen Mbappe? Of heb ik een hele andere wedstrijd gezien?

10 april 2024 om 23:08

@FCVoetbal23

Kounde speelde idd gewoon rechtsback en kreeg veel steun van Araujo ook.

10 april 2024 om 23:10

Ja precies, het was toch vooral Kounde die op Mbappe verdedigde met vaak een dubbele dekking.

Lekker potje voetbal gezien. Enrique zal vast een goede peptalk hebben want PSG begon steeds goed als ze uit de kleedkamer kwamen maar daarna werd het minder. Barcelona vond ik wat afwachtend maar dat heeft gewerkt.

Van mij mogen ze die MotM prijs geven aan Pedri. Alleen voor die pass op Raphinha. Hoop echt dat hij vanaf nu blessurevrij blijft. Want in vorm staat hij gewoon in het rijtje Wirtz, Musiala, Bellingham en Foden.

En bij de tegenstander stond er een keeper op het veld dat ooit een talent van wereldklasse was. Maar nu staat de keepen alsof hij ergens bij een middenmotor speelt. Zo zonde.

10 april 2024 om 23:13

Donnaruma was echt een drama. Alleen bij de 1e 1 op 1 met Raphinha goed. Maar erg onzeker. Die 3e goal is 2 meter van zijn doellijn dan moet je gewoon uitkomen met je 2 meter 5..

10 april 2024 om 23:34

Dit was ook mijn eerste gedachte! Hoe kan een keeper met zijn postuur zulke ballen niet hebben, zeker met een bal op die hoogte. Je weet dat als op die plek iemand zijn hoofd tegenaan zet, dat je als keeper kansloos bent. Ook eerste goal inderdaad heel ongelukkig.
Destijds bij Milan dacht ik dat hij ergens in de komende jaren zou uitgroeien tot absolute wereldkeeper. Op basis van deze wedstrijd is hij dat (nog) niet. Ik kijk niet altijd PSG, dus was het een offday van Donnarumma of is het structureel?

11 april 2024 om 08:27

Denk dat ze momenteel in Milan heel blij zijn met Maignan...

Zeer verdiende overwinning van Barca, al maakten ze het zichzelf onnodig heel moeilijk.
Nu hopen dat ze het thuis gaan afmaken, maar het is zeker nog niet gespeeld

10 april 2024 om 23:41

Gezien jouw logo, ga ik ervan uit dat je een Barca-fan bent. Wat ik me toch afvraag is het volgende. Ooit was Barca geroemd om het Tiki-Taka voetbal met spelers als Iniesta, Busquets, Xavi enz. Dat was toch magisch om te kijken? Hoe kijk je dan nu terug naar zo'n wedstrijd als vanavond? Ik zag vooral reactievoetbal. Staat mijlenver af van het voetbal dat ze willen spelen, ook vanuit La Masia. Ik snap wel dat winst het belangrijkste is, maar toch. Hoop je dan niet stiekem dat ze zo'n team als PSG helemaal van de mat aftikken, net zoals vroeger?

10 april 2024 om 23:56

Je kan geen Guardiola tijdperk verwachten van deze spelers, je enkeling zou het kunnen maar vandaag met Raphina zag je toch dat hij met deze speelstijl beter tot zijn recht komt. Ondanks dat hij een goede wedstrijd speelde is hij gewoon niet goed genoeg.
Hij heeft gister avond zijn maatjes Vinicius en Rodrygo bezig gezien en met Ronaldinho in het stadion wilde hij zichzelf eens laten zien.

Barca heeft dringend versterking op 6 nodig en ook een linksbuiten. Felix is niet voor niets bankzitter, in het Tiki Taka systeem heb je of een technicus nodig met weinig balverlies of iemand die aanvallend veel toevoegt. Felix zal nooit in een seizoen op linksbuiten 20 goals of assisten benaderen en dat is al heel veel minder dan wat Messi of Neymar hebben laten zien. Ansu Fati gaat helaas zijn potentie ook niet meer waarmaken.

Ondanks dat Lewandoski een prima pot leverde je moet toch echt na dit seizoen eens gaan doorselecteren.

10 april 2024 om 23:59

Met Busquets, Xavi, Iniesta & Messi kun je zulke ploegen inderdaad helemaal scheel tikken met aanvallend voetbal. Maar die tijden zijn voorbij je wint zulke wedstrijden niet als je niet gaat spelen met een pragmatische realistische speelwijze.

11 april 2024 om 00:00

Tikkie takka was 10 - 15 jaar geleden leuk en effectief. Maar het werkt niet meer in het hedendaagse voetbal. Het is inmiddels door meerdere clubs en coaches compleet ontmanteld.

Verder werd tikkie takka gespeeld door een groep spelers die stuk voor stuk de beste of 1 van de beste op aarde waren op hun posities. Dat soort kwaliteit heeft Barca niet meer. Dat ze hun stijl vervolgens een beetje hebben aangepast om mee te kunnen mee draaien in de top lijkt me hartstikke normaal.

11 april 2024 om 00:07

Barca speelde vandaag met een half fitte Frenkie, een Pedri die na 2 maand is mag invallen, en Gavi die out is door een lange blessure.
Dit zijn de drie beste middenvelders van Barca.
Als die ni fitnzijn, dan moet je zeker geen tikkie takka voetbal gaan verwachten.

11 april 2024 om 00:11

Het werkt zeker nog wel. Kijk maar naar City. Pep heeft er qua formatie een nieuwe variant van gemaakt qua veldbezetting (3-2-4-1), maar het principe is nog steeds kort combinatiespel en de tegenstanders lokken. En zodra er ruimte is gaat die versnelling erin met 1/2 korte steekpasses en je splijt defensies open. En uiteraard gaat dit gepaard met het hoog drukzetten.Dit Barca heeft er in potentie de spelers voor. Gavi, Pedri, Frenkie, Gundogan en Yamal zouden het Moeten kunnen mits ze alleen fit en blessurevrij zijn. Is helaas niet het geval. Ook een Cancelo en Kounde en Cubarsi zouden het kunnen gezien hun kwaliteiten aan de bal. Maar voor nu is het voor dit Barcelona niet haalbaar. Ik vind deze speelstijl prima. Heb me vermaakt vandaag.

11 april 2024 om 00:18

Je kunt echt nog wel op die manier spelen in het hedendaagse voetbal maar idd iets aangepast en met spelers die ook iets anders zouden kunnen indien nodig. En zoals gezegd kan het sowieso niet als je niet op letterlijk elke positie de beste of een van de beste hebt

11 april 2024 om 00:25

Goat10, dat is niet waar. De beste middenvelder van Barcelona is Gündogan. Met afstand zelfs. Wat een wereldspeler is dat.

11 april 2024 om 00:53

@pedri16

Zeg je eerlijk zelfs met Pedri-Frenkie-Gavi kunnen we geen tiki-taka spelen want Frenkie als enige 6 lukt al niet…

11 april 2024 om 01:24

Tiki taka kan sowieso niet echt met deze selectie. Frenkie houdt de bal altijd te lang bij zich, een defensieve middenvelder hebben we niet en een speler die a la Xavi het tempo bepaald ook niet. Je hebt een selectie die beter past bij hoog tempo omschakelvoetbal.

Het Ajax dat zo magistraal speelde in de CL speelde ook geen tiki taka, die speelden hoge druk met direct voetbal naar voren. In die speelstijl is Frenkie veel beter.

11 april 2024 om 01:33

Gundogan is de laatste tijd wat beter bezig, maar is helemaal niet de beste middenvelder.
Gundogan kan aanvallend zeker veel brengen, maar is verdedigend en zonder bal de minste middenvelder van dit Barca.

11 april 2024 om 01:34

Nou @AFCA0123
Ten eerste barca kom Tiki-Taka spelen door de spelers die er toen waren. Mensen moeten ermee ophouden want het gaat gewoon never meer gebeuren. Zelfs Pep zegt het en die speelt al jaren ander soort voetbal.

Ten tweede Xavi heeft al vaker aangegeven dat hij geen Tiki-Taka speelt.

Hij speelt het liefst postioneel met veel balbezit maar hij heeft ook zat wedstrijden anders gespeeld omdat het moest. Hij speelt thuis bij PSG en die willen graag in eigen huis bepalen hoe de spel verloopt okay goed dan spelen wij dan gwn een keer direct en op de counter waarom niet.

Ik erger me enorm aan dat mensen van alles willen vragen en zeggen en voor eeuwig ontwetend willen zijn als je effe paar seconde google gebruikt of op social media paar acounts volgt dan ben je al gayw up to date. Als Voetbal je enige bron is vind ik het best wel sneu.

Tiki-Taka kom op man laat me niet lachen. Denk je nou echt dat spelers ooit op zo’n niveau komen? Voetbal is ook gewoon anders nu waarom denk jendat Pep ermee gestopt is? Zelfs Enrique speelde geen Tiki-Taka en pakte een treble. Het is gwn outdated en wat nu trainers doen is wel met de zelfde principes spelen maar gewoon in een ander jasje.

Knappe overwinning van Barcelona. Zeker toen ze veerkracht toonde na een 2-1 achterstand. Vooral Raphinha was uitstekend vandaag. Mbappe vandaag de slechtste aanvaller vandaag. Kwam heel weinig uit en kon niet echt wat tegen Kounde en Araujo. Maar ja slechtste was toch wel Donnarumma. Wat was die slecht zeg. Aan de voet was die sowieso al matig maar vandaag ook in het keepen zelf. Eerste goal heel zwak weggewerkt, tweede goal geeft die de bal weg met een zwakke uittrap en bij die 3e komt hij niet eens zijn doel uit in zijn eigen 5 meter gebied. Kom op zeg je bent 2 meter lang en bent bang om uit te komen.

Heerlijke pot weer gezien.

Die Cubarsi gaat een grote worden. Verdedigend af en toe nog een klein snippertje. Maar zijn inspeelpass door de linie is echt werelds.

Sinds de winterstop een totaal ander Barcelona. Voetballen niet werelds, of heel goed maar staan wel mentaal sterker en geven niet op, slaan ook altijd toe op het juiste moment.

Mbappe was trouwens spoorloos

10 april 2024 om 23:01

Wat ik opvallend vond: hij stond vaak 10 meter buitenspel, en hij kon zich er niet eens toe zetten om terug te rennen om weer binnenspel te staan. Echt ongelofelijk dat gesjok.

10 april 2024 om 23:17

Niet sinds winterstop. Sinds Xavi zn vertrek heeft aangekondigd.

Barca gewoon de betere! Dit psg is echt heel zwak naar mijn mening. Ik vond mbappe ook heel zwak spelen vandaag, maar ja. Psg is gewoon niet goed genoeg op dit niveau.

10 april 2024 om 22:59

Ik vraag mij af of het bij PSG toch komt omdat ze in de competitie zo weinig weerstand hebben, ze spelen te weinig grote wedstrijden om écht aan te sluiten bij de grootmachten.

10 april 2024 om 23:04

Selectie is toch ook gwn niet zo goed? Andere jaren zeker wel, maar toen was het tactisch gezien los zand. Nu missen ze ook gwn kwaliteit.

10 april 2024 om 23:08

Dat zou best kunnen ja. Psg is in Frankrijk gewoon heer en meester, maar zodra ze de cl spelen lijken het net jeugdspelers. Individueel is alleen mbappe echt wereldtop, maar ook die is soms tijdens dit soort wedstrijden heel slecht. Herinner ook nog bayern - psg vorig jaar waar hij er echt niet aan te pas kwam, maar gelukkig vertrekt hij volgend seizoen en gaat hij spelen met betere medespelers.

10 april 2024 om 23:01

Mbappe was onzichtbaar inderdaad. Zijn snelheid werd ook niet gebruikt ofzo, ze waren te veel aan het breien rond de 16 en dan is hij volgens mij niet op zijn sterkst. Als hij dan eens in de duels kwam, was Araujo beter. Die speelde heel goed.

10 april 2024 om 23:12

Araujo is ook een hele irritante verdediger om tegen te spelen. Ik herinner zijn duels tegen vini natuurlijk. Waar hij vini echt vaak de baas was, maar ook vini die hem vaak genoeg voor bij komt. Laatste keer had hij nog een hattrick gemaakt natuurlijk tegen Barca.

Zwaarbevochten overwinning waarbij een beetje hulp van de paal en lat nodig was, maar dit maakt de return wel super spannend - PSG zou in staat moeten zijn om die ene goal achterstand goed te maken, maar Barca thuis met het publiek erachter…het kan gewoon.

Araujo en Raphina zeer sterk ook Vitinha was erg goed. Mooie avond voetbal weer gezien. Mbappe is er niet aan te pas gekomen die mag zich in Camp Nou laten zien.

10 april 2024 om 23:21

Camp Nou volgend jaar in een Real tenue wellicht ja. Volgende week ieder geval geen Camp Nou

10 april 2024 om 23:22

Camp nou wordt verbouwd.

Uiteindelijk wel verdiend vind ik. Allebei ongeveer evenveel kansen maar Barca voelde wel wat gevaarlijker aan.

Leuke uitslagen bij alle wedstrijden! Kan nog alle kanten op! PSG was matig vond ik. Had ik meer van verwacht.

Jammer van het begin van de tweede helft, maar weer was de verdediging goed bezig. Mbappe kapot gespeeld en dat is toch heel wat. Araujo paar uitstekende momenten. En lewa, wat speelde hij nu echt op en top. Was de hele wedstrijd aanspeelbaar. Nee, heerlijk resultaat want vooraf was ik al happy geweest met een gelijkspel in Parijs.

Hoewel ik de laatste maanden aan t zeiken ben over waarom Lewa nog erin blijft met 30 verkeerde bal aannames.
Heeft Xavi vandaag wederom goed gewisseld. Is de 2e x dat ik Xavi hierop betrap in dit voetbalseizoen.
Verder vond ik dat Pedri meer dan goed inviel en De jong ook goed speelde vandaag. Raphina lijkt net een goedkopere versie van Dembele. 10 wedstrijden niks aan en 3 wedstrijden goed.

Wat een downgrade van Ronaldo en Messi naar Haaland en Mbappe.

10 april 2024 om 23:07

Niet te vergelijken natuurlijk. Messi had op de leeftijd van Mbappe al 4 goude ballen en al 3x een CL gewonnen? Ronaldo ook 1 of 2 gouden ballen en ook CL gewonnen. Mbappe en Haaland gaan nooit dat niveau aan tikken.

11 april 2024 om 05:48

barcalover123, wel objectief blijven hè. Hoe oud was Messi toen hij zijn eerste ( naar mijn mening zeer dubieuze) wk titel won? En hoe oud was Mbappé toen hij zijn eerste wk titel won. Messi en Ronaldo waren echt fantastisch maar zaten ook beiden in betere teams. Naar mijn mening is Mbappé al een paar jaar de beste en bij hem komt dat er PSG niet altijd uit, maar bij de Franse nationale ploeg veel meer ook omdat ook hij daar betere spelers om zich heen heeft wat het voor hem makkelijker maakt.

11 april 2024 om 06:29

Dus 1 wk in die 7 jaar die hij actief is staat gelijk aan wat CR7 en Messi hebben gedaan tot hun 25ste? Messi werd op z’n 25ste al gezien als de beste ooit of werd vergeleken met Maradona en Pele. Ronaldo had de sterkste competitie kapot gespeeld en daar alles gewonnen wat er te winnen viel en besloot vervolgens naar Spanje te vertrekken. Mbappe had al lang weg kunnen gaan maar blijft toch zelf in Parijs zitten?

10 april 2024 om 23:08

Maar ja Ronaldo en Messi zijn toch wel buitencategorie hoor. Die twee gaat niemand evenaren en zeker niet de rivaliteit. Ook omdat Real en Barcelona beschikten over uitstekende teams ook met Xavi, Iniesta, Modric, Kroos, Ramos, Pique en noem maar op.

10 april 2024 om 23:13

Ja daar hebben jullie gelijk. Het is een blessings en een curse als je die twee intensief hebt meegemaakt. Je hebt het beste van het beste gezien, maar alles wat daarna komt is gewoon minder haha

10 april 2024 om 23:24

Mbappe hoorde toch ook volgens velen in die categorie?

10 april 2024 om 23:34

Niemand zegt dat Mbappe in de categorie Ronaldo en Messi hoort.

10 april 2024 om 23:38

Volgens mij bestaat de categorie "Ronaldo en Messi" alleen in het hoofd van Ronaldo fans..

10 april 2024 om 23:50

Nee hoor Martijn. Ik vind Messi ook de betere speler, maar het was toch echt Messi en Ronaldo die Ballon d’ors afwisselenden. Ze tilden elkaar naar ongekende hoogten en je kan moeilijk ontkennen dat Ronaldo een bizarre speler was.

Ik heb het idee dat hij vooral wordt herinnerd als de Ronaldo die ballen afwachtte, maar Ronaldo kon echt prima dribbelen en heeft zat assist gegeven. In die zin is hij qua profiel totaal niet vergelijkbaar met Haaland. Ronaldo was voetballend véél beter dan Haaland. Ja, Messi was voetballend sterker, maar als we die meetlat gaan gebruiken is het natuurlijk ook niet helemaal eerlijk.

10 april 2024 om 23:59

Weet je het zeker? Mbappe is of was vrij hoog gewaardeerd door velen volgens mij. Was toch jonge speler die Frankrijk naar wk beker had geloodst? Wat zelfs messi(toen nog niet) en ronaldo niet konden blablabla

De hype rond hem was groot hoor. Volgens mij is die wat afgekoeld nu.

11 april 2024 om 00:07

@martijn R, Je kan wel zo denigrerend over Ronaldo doen maar zonder hem was Messi nooit de speler die hij was geworden. En idem dito met Ronaldo. Een rivaal die je pusht tot het uiterste. Net zoals Djokovic dat zei over Nadal. Maar goed we weten dat je alleen maar denigrerend over Ronaldo kan praten.



11 april 2024 om 00:13

Ik doe niet denigrerend over ronaldo lol. Ik probeer alleen het geheugen op te frissen over wat de perceptie was van mbappe een tijd geleden. Omdat nu opeens ronaldo en messi heel duidelijk voor mensen een paar maatjes groter waren. En terecht. Voor mij ook.

Maar tijdje geleden zou hij de statistieken van messi en ronaldo in cl ver voorbij gaan, net als haaland. Alle ballon dors winnen etc.

11 april 2024 om 00:44

@origami, Was ook niet op jouw opmerking bedoeld maar voor iemand anders.

11 april 2024 om 00:52

Ah oeps. Mijn excuus dan. Fijne avond verder maat.

10 april 2024 om 23:25

Tja Messi en Ronaldo waren toch ook beduidend van een hoger niveau. Maar ook het tijdperk voor Ronaldo en Messi was beter qua niveau.

Il Fenomeno, Zidane, Ronaldinho, Henry, in hun prime…rest my case.

10 april 2024 om 23:44

Het wordt ook wel overgeromantiseerd hoor. Al snap en voel ik de nostalgische gevoelens ook

11 april 2024 om 00:00

Is ook zo joga, maar heb het gevoel dat sommigen vergeten hoe erg mbappe werd opgehypt op momenten. Dat is wat afgevlakt dit seizoen. Zou frankrijk naar Wk beker hebben geloodst wat messi en ronaldo niet hadden gedaan blablabla

11 april 2024 om 00:07

Die spelers die jij noemt waren geweldig maar over 15 jaar kijken we op de zelfde manier terug naar de prime van spelers als Salah, de Bruyne, Hazard, Modric en zelfs Mbappe.

11 april 2024 om 00:20

Linley,Sorry ben ik niet met je eens. Die prime van de spelers die ik opnoem, daar kunnen Salah, de Bruyne, Hazard(wtf? Dan nog eerder Neymar imo), Modric en zelfs Mbappe niet aan tippen.Il Fenomeno, Zidane en Ronaldinho zijn sowieso van een hele andere orde. Niemand uit jouw rijtje die ook maar in de buurt komt. Zelfs Modric komt als middenvelder niet in de buurt van Zidane als je het mij vraagt.Henry en Mbappe is wat dichter bij elkaar maar en ik heb dat altijd al geroepen: tot nu toe vind ik Henry de betere van de 2. Qua stats niet maar aan de bal zeker wel. Henry was net zo snel, maar qua techniek en elegantie echt nog wel een tikkeltje beter imo.Even een oprechte vraag: wie zouden jullie prefereren: prime de Bruyne of prime Kaka?

11 april 2024 om 01:06

Kaka 100%. Vind trouwens dat je Modric best in het rijtje Zidane mag plaatsen, sowieso is zijn consistentie en duur van zijn top echt ongelofelijk, ook al haalde hij misschien niet Zidane zijn piek.

11 april 2024 om 06:32

Joga helemaal eens met je verhaal maar vind Modric toch wel in rijtje passen hoor. Modric, Zidane en Iniesta voor mij toch de beste middenvelders van de afgelopen 20 jaar.

11 april 2024 om 08:36

Modric, Zidane, Iniesta zitten aan de zelfde tafel. Maar als ik ze op orde moet schatten eindigt Modric wel op plek 3 tussen die 3. Zidane en Iniesta is mij om het even. Persoonlijke voorkeur gaat naar Iniesta, maar kan het heel goed snappen als een ander Zidane prefereert.

Poatan,
Voor mij ook Kaka hoor. Kaka van Milan was absurd tussen 2003 en 2007..

11 april 2024 om 10:02



@joga_bonito10

Kaka en de Bruyne vind ik niet echt een juiste vergelijking. De Bruyne heeft het meer van zijn fabelachtige passes en traptechniek, terwijl Kaka meer all round was dan De Bruyne.

Als ik iemand met Kaka moet vergelijken, dan is het Bellingham wat mij betreft. Die heeft ook die bepaalde speelstijl, lopen met de bal aan de voet, veel meters afleggen, op het juiste moment in de ruimte duiken en een neus voor doelpunten. Iets wat Kaka ook had.

11 april 2024 om 11:18



Kaka was een klassieke 10. Tegenwoordig heb je dat soort spelers amper meer. Maar de Bruyne is imo ook de creatieve en meest aanvallende middenvelder als hij speelt. Hij is vooral degene die Haaland en de rest in stelling moet brengen. Dus in dat opzicht wel vergelijkbaar met Kaka, ze hadden immers dezelfde core business op het veld.

Kaka geniet mede vanwege wat jij aangeeft (allround) ook mijn voorkeur boven de Bruyne. Ook veel sneller aan de bal, een betere dribbelaar en sterker in de kleine ruimte. Wat passes en traptechniek zijn ze beiden buitenaards.

Bellingham wil ik later pas echt vergelijken met Kaka eigenlijk. Maar of hij zo goed word weet ik niet. Kaka was op een gegeven moment de beste speler ter wereld by far. Die nam het stokje even over van Ronaldinho alvorens Cristiano en Messi de regie overnamen.

Manmanman wat ben ik blij en trots! Eindelijk laat Barcelona zich eens niet voor schut zetten als het erom gaat!

Ik heb lopen janken als een baby in het live meepraten. Dat Barcelona mentaal keizwak is, dat ze nooit eens verrassen. Dat ze altijd verslappen en alles weggeven. En dan doen ze dit.. echt nooit verwacht. Petje af! Wat ben ik blij dat ze mijn gejammer hebben beantwoord met een comeback.

Pedri is een koning. Anderhalve maand out, eerste balcontact: wereldassist op Raphinha. Man wat een ventje, bracht direct zoveel rust in de ploeg. Bidden dat hij blessurevrij blijft. Araujo MOTM. Die sprong overal tussen alsof zijn leven ervan afhing. Wat een monsterlijke verdediger. Raphinha, Lewandowski, Cubarsi en Gündogan wil ik ook even benoemen. Speelden allen uitstekend. Koundé ook vrijwel foutloos.

Man wat voelt dit lekker! We zijn er nog niet, maar er is een stap in de goede richting gezet.

10 april 2024 om 23:06

@pedri16

Volledig met je eens. ook echt een gouden wissel van Xavi om Frenkie te wisselen voor Christensen die de wedstrijd besliste wat heb ik genoten zeg wat een moment!!

Bidden dat we de finale kunnen halen heb er goed vertrouwen in!

Visca Barca💙❤️

10 april 2024 om 23:11

Ik moet je gelijk geven kerel! Jij zei hier dat Koundé wereldklasse is op rechtsback. Ik zei dat hij niet geweldig was als rechtsback.

Maar het niveau wat hij de afgelopen 2 maanden aantikt.. foutloos gewoon. Technisch zó sterk, voetbalt zich overal onderuit en staat defensief zo stabiel. Hij is in huidige vorm inderdaad wereldtop!

Gefeliciteerd met de overwinning Amigo! Hopelijk spelen we weer zo volgende week.

10 april 2024 om 23:18

@pedri16

Haha thanks en geen probleem hoor man. er waren meerdere Barca fans het met mij oneens dat Kounde niet wereldklasse is op rechtsback maar dat is hij toch echt wel. met hem spelen we veel stabieler als die rechtsback speelt het is geen Dani Alves die continu opstoomt en aanvallend enorm veel toevoegt maar dat hoeft voor mij ook niet want we kunnen regelmatig ook Cancelo rechtsback zetten tegen mindere tegenstanders.

En verder volledig met je eens man geniet ervan broski, man wat een vreugde toch heerlijk ook op de dag van Suikerfeest dat ik dit meemaak en in Marokko ook nog :D

10 april 2024 om 23:18

Araujo deed me denken aan Puyol in z'n prime. Overal je lichaam ervoor gooien alsof je leven er van af hangt. Geweldig! Mbappe heeft niks te vertellen gehad vandaag.

10 april 2024 om 23:53

Araujo in vorm is dan ook echt verschrikkelijk goed. Is een van de spelers met de meeste passie voor de club, en dat kan ik toch altijd wel heel erg waarderen. Dat is de volgende Capitàn van Barcelona verwacht ik!

11 april 2024 om 07:37

@Pedri

Dat Araujo captain wordt, dat duurt nog wel even. Want volgens mij is bij Barca de speler die het langste speelt voor de club aanvoerder. Dus zolang Sergi, Frenkie, ter Stegen, pedri? daar rondlopen, wordt Araujo geen captain.

11 april 2024 om 08:55

Nee hoor Nora, dat is het geval bij Real Madrid. Bij Barca kiezen de spelers (en staf?) samen wie de captain wordt. Nu is Araujo ook al 4e captain, terwijl Gavi bijvoorbeeld langer op de club rondloopt.

Beetje een ongelukkige titel voor zo'n knappe overwinning uit bij PSG. Op 5 minuten de hele wedstrijd gecontroleerd, heel jammer dat je er dan gelijk 2 om de oren krijgt, waarvan een nog van Dembele. Dolblij met dit resultaat en hopen dat we volgende week weer zo voor de dag komen, minus het concentratieverlies.

Wat Mbappe betreft, is dit werkweigering of had Araujo hem gewoon in zijn zak? Voor deze wedstrijd is hij de afgelopen weken gespaard en weet ik het niet allemaal. Hij was werkelijk helemaal nergens. Hopelijk is dit volgende week weer het geval.

10 april 2024 om 23:02

Tsja, je kan de wedstrijd wel controleren maar daar koopt PSG niks voor, Barcelona maakt alsnog 3 goals en gaat met de winst naar huis.

10 april 2024 om 23:04

Ik ben echt niet van Barcelona gewend dat ze zo secuur verdedigen. Ik wist niet wat ik zag joh. Op een gegeven moment zie je Pedri door de lucht vliegen om een afstandschot rand 16 te blokkeren.

11 april 2024 om 00:08

Nou, nou, nou. Barca was goed maar als je secuur verdedigt krijg je geen twee tegen goals om de oren. Voor de rest waren Kounde en Aurojo inderdaad erg sterk vandaag, daar niet van.

11 april 2024 om 00:28

Die goals vielen echt in 5 minuten waar Barcelona verslapte. Verder stond het defensief hartstikke prima.

Je staat met een 17-jarige in het centrum van je defensie tegen een van de snelste aanvallen ter wereld. Tuurlijk gaat er wel eens wat fout, maar het stond hartstikke goed hoor.

10 april 2024 om 23:07

Eerste 15/20 minuten was het toch wel billen knijpen vond ik, daar zat veel dreiging in vanuit PSG. Dus zeg zeker 65 minuten gedomineerd in een uitwedstrijd in Parijs, ik ben dik tevreden. Hou volgende week wel m’n hart vast zonder Roberto en Christensen, dan zit je straks met Romeu als verdedigende wissel mocht het gelijk staan. Dat geldt ook voor Mbappe, ik weet ook niet of het Araujo was of z’n dramatische wedstrijd. Is ie volgende week weer scherp… heb er zin in!

10 april 2024 om 23:12

Araujo heeft geen geel gepakt, dat was het aller belangrijkste. Wat een dominante verdediger is dat zeg. Zijn er veel betere te vinden in de wereld?

10 april 2024 om 23:34

Rudiger op dit moment/seizoen in ieder geval nog beter. Maar Araujo heeft potentie om nog beter te worden. Saliba ook echt werelds dit seizoen.

10 april 2024 om 23:35

Rudiger en Van Dijk inderdaad, maar verder?

11 april 2024 om 00:29

MacGuire en Sutalo natuurlijk 😋

Die Donnarumma is zo een matige overschatte keeper. Wat is dat een drama. Waarom kom je niet op zo een bal bij de 2-3…

Vamoooooosss!!! Heerlijk als je 3 doelpunten kan maken tegen PSG en de heenwedstrijd in Parijs wint. Nu de klus afwerken in Montjuic en dan kunnen we hopelijk beginnen dromen over een mogelijke finale?

Vond PSG allerminst overtuigend wat mij betreft, alleen de kwaliteit voorin is echt wel monsterlijk. Die Barcola heeft Barcelona in de tweede helft enorm veel pijn gedaan met zijn versnellingen en dribbels. Dembele, tja daar weten we dat als hij een goede dag heeft dat ie iedereen kan dollen. Mbappé werd vakkundig uitgeschakeld door Araujo, wereldpot van hem!

Xavi krijgt van mij ook lof! Greep echt op het juiste moment in met de juiste wissels. Na de wissels hadden we terug controle over de wedstrijd want de eerste 15 min van de tweede helft waren we het volledig kwijt. Teveel en te snel balverlies, PSG die elk duel onderling won en veel meer intensiteit bracht.

MOTM: Araujo en Raphinha wat mij betreft. Vond Sergi Roberto ook niet slecht spelen, helaas geschorst samen met Christensen. Wordt dus Frenkie - Pedri - Gundogan op het middenveld.

10 april 2024 om 23:06

Je benoemt Koundé niet, maar heeft hij ook maar één fout gemaakt? Elke aanname van hem is goed, elke pass is zuiver. Het is een beetje een dromer, maar als hij zoals vanavond speelt is het een wereldklasse rechtsback. Speelt ook wekelijkst de volle 90 minuten, en verzaakt zelden. (Als hij rechtsback speelt dan)

10 april 2024 om 23:24

@Pedri16

Kan hem inderdaad ook benoemen en ook Lewandowski was uitstekend vandaag. Gündogan ook zijn gewoonlijk niveau sinds begin 2024, scoort altijd een 8/10. Koundé is gewoon een uitstekende rechtsback en geen CV wat mij betreft. Niet voor niets dat Deschamps hem altijd daar zet.

10 april 2024 om 23:37

Zou het per wedstrijd bekijken alvorens we aan een finaleplek gaan denken. Atletico in de CL is heel lastig en daar weten wij alles van. Die zullen spelen en verdedigen alsof hun leven ervan afhangt. Die 0-3 laatst zegt me ook wat dat betreft weinig. Dortmund van oudsher ook een cupfighter. Los daarvan 2-3 zonder uitdoelpunten regel is ook minimaal. Volgende week wordt rete spannend! Wel een erg spannende en aantrekkelijk CL seizoen tot nu toe. Ben blij dat we nog meedoen en vooral vandaag sterk voor de dag zijn gekomen. Dat is de laatste jaren heel anders geweest.

10 april 2024 om 23:48

@Joga_Bonito10Uiteraard, daarom zeg ik ook dromen. Omdat het dichtbij lijkt, maar toch nog zover af is. Sowiso als we doorgaan is het een geslaagd CL seizoen, wat het vervolg ook is. Alleen, we kunnen in de halve finale al een “finale” spelen. Daar we 6 punten moeten inhalen op Atleti in het Uefa-klassement wat ons zou kunnen kwalificeren voor de Fifa World Cup 2.0 . Een reden te meer om Atleti uit te schakelen in de halve finale. Daarnaast, als je zover bent wil je toch echt doorstromen en Xavi heeft 5 op 5 tegen Simeone tot nu toe. Maar zeker, in deze fase moet je wedstrijd per wedstrijd uitgaan. Dortmund kan btw ook de schade inhalen in eigen huis en Mbappe kan het ineens in zijn heupen krijgen in Barcelona.

11 april 2024 om 00:02

Gundo beste middenvelder van Barca. Frenkie plekkie verloren.

Een sterk Barcelona gezien vandaag! Erg leuk! Hopelijk kunnen ze volgende week doorpakken. Bij PSG dezelfde problemen als die we kennen van voorgaande jaren, veel zelf en aan het einde van de wedstrijd een clubje van 4 spelers voorin die weigeren mee terug te komen en lekker wachten tot het balletje naar ze toe komt. Hoe kan het toch dat ze ieder jaar weer vervallen in dat diva gedrag?

Wat een top resultaat! Echt gestreden. Maar ze speelde bij vlagen veel te zenuwachtig. Cubarsi speelde verdedigend goed, maar gaf onnodig veel ballen weg. Daaraan zie je dat hij nog maar 17 is. Zelfde geldt voor Lamine die niet z'n sterkste wedstrijd speelde. Dat is niet erg en begrijpelijk op die leeftijd. Raphinha speelde met afstand z'n beste wedstrijd voor Barca. Echt fantastisch. Maar motm is toch wel Araujo! Weliswaar een doelpunt weggegeven. Maar ook een stuk of 4/5 tegengehouden. Wat een beest! Volgende week thuis en hopelijk kunnen ze het over de streep trekken.

Dat PSG is echt een grap van een club zeg. Beginnen met Marquinhos op rechtsback en Asensio als valse 9? Een middenveld die geen eens beter is dan de subtop van Engeland, Italie en Spanje. Een keeper die 7 vd 10 keer aan het stuntelen is. Ze halen daar twee spitsen die bijna samen 200 miljoen hebben gekost, maar Enrique wilt ten koste van alles steeds met een vleugelspeler als valse 9 spelen. Die El Khelaifi strooit iedere keer met miljoenen in de zomer, maar toch staat er altijd een matige elftal. Mbappe, oh broeder toch, wat was hij ontiegelijk slecht. Geen 1 keer in de wedstrijd opgestaan.

Knappe overwinning van Barca, eerlijk is eerlijk. Hebben het echt goed gedaan. Stonden compact vaak heel goed. Mbappe uit de wedstrijd gespeeld etc, heel knap.

10 april 2024 om 23:17

Helemaal eens. Dit is dan één van de rijkste clubs ter wereld en dan heb je zo een opstelling/elftal.
Wat een overbetaald zooitje zeg.
Middenveld is echt om te janken. Als die een city tegenkomen gaan ze er met 7-0 vanaf.
Marquinhos wel een klasbak maar hoe durf je die rechtsback te zetten….

10 april 2024 om 23:36

Echt het slechtste middenveld van alle deelnemers die nog in de CL zitten. Vooruit, misschien iets beter dan die van Dortmund.

Marquinhos op rechtsback was echt te pijnlijk om naar te kijken. Hakimi was geschorst, maar dan verzin je toch wat anders? Nuno Mendes op rechtsback, Hernandez op linksback en Marquinhos gewoon centraal achterin ofzo.

PSG mag wel wat anders voor de dag komen volgende week. Anders gaan ze er simpel eraf.

10 april 2024 om 23:26

Bij PSG bepaalt de TD wie er komt aangezien de trainer er na max 2 jaar uitvliegt. Geen idee of dat Leonardo nogsteeds is maar na 10 jaar hebben ze nogsteeds niet door dat je een goed middenveld nodig hebt in de CL. Misschien maar is die TD vervangen ipv de trainer.

10 april 2024 om 23:27

Leonardo is er allang niet meer. Luis Campo zit daar nu.

Open wedstrijd en amusumentswaarde net zoals gisteren. Uiteraard voetballend van een veel lager niveau vandaag. Maar hulde voor de defensie vandaag: wat een organisatie zeg. Zo goed dat zelfs ene Mbappe totaal niet in het stuk voor is gekomen. Raphinha speelde vandaag enorm sterk. Super gedreven en belangrijk met zijn doelpunten. Pijlsnel ook kennelijk. Heb hem echt hele lange rushes zien maken, wist niet dat hij dat zodanig in zich had.Lewandowski echt na maanden en waarschijnlijk langer geleden, weer ontzettend goed voetballend gezien. Won veel duels, draaide makkelijk en vaak goed weg en voetballend heel sterk vandaag. Pedri viel heel vanouds in zeg. Techniek en rust aan de bal. En die assist bij de 2-2 verraad zijn potentie die we uiteraard allemaal al kennen. Mits blessurevrij en in vorm een speler van de categorie Musiala/Wirtz. Wil even een lans breken voor Cubarsi. Wellicht krijgt Yamal meer aandacht omdat het een aanvaller is, maar die Cubarsi loopt te spelen als routinier Puyol. Zo achteloos en rustig. Zijn insteekpass is fraude. Wat een inzicht en ook in duels vaak ijzersterk met hier en daar soms een mispeer, maar de man is pas 17.Het is zeker nog niet gespeeld. Maar 1 ding weet ik wel: beide teams gaan de CL niet winnen gok ik. Een Arsenal, City of Real zijn te sterk. Maar ja een finale over 1 wedstrijd is altijd wel meer mogelijk natuurlijk. Kijk maar naar Inter vorig jaar, hadden hem ook zomaar kunnen winnen.En de halve finale wordt ook pittig. Atletico of Dortmund: beide echte cupfighters.

10 april 2024 om 23:26

Joh, hoe die Cubarsi vertrouwt wordt door zijn teamgenoten verraad zijn klasse. Ze twijfelen geen seconde als ze hem onder druk moeten aanspelen. Elke keer leveren ze de bal bij hem in. Wat een klasse speler. Ik durf zelfs zo ver te gaan om te zeggen dat ik nog meer onder de indruk ben van hem dan van Yamal. (Ik zeg niet dat Yamal geen groter talent is) wat je toch vaak ziet is dat verdedigen een ervaringsvak is, maar Pau staat daar, en die doet amper iets fout.

Elke wedstrijd ga ik in met de gedachte: dat kan niet goed gaan met zo’n jong ventje. Dat dacht ik tegen Larin/Muriqi van Mallorca, daarna tegen Osimhen, en nu tegen Dembele en Mbappe. Elke keer weer, verbaasd het me hoe volwassen hij is. Echt een bizar goede speler nu al.

Ik denk ook dat elke ploeg in de finale te sterk is voor dit Barcelona, maar dit “nieuwe” Barcelona bevalt me echt uitstekend. Het directere spel valt me echt op. Barcelona heeft nu al een aantal wedstrijden waar ze met één keer raken zo aan de overkant zijn. Iets wat ik niet gewend ben van Barcelona. Barcelona oogt conditioneel sterker, en staat defensief als een huis. Op deze manier ben je moeilijker te verslaan dan dat je gaat proberen mee te voetballen.

Heerlijke pot, echt genoten. Gefeliceerd amigo! Laten we het volgende week afmaken.

(Ik was trouwens al voorstander van Xavi langer behouden, maar nu nog meer. Zo zonde dat het zo gelopen is)

10 april 2024 om 23:53

Het directere spel en intensiteit vallen inderdaad op. Als we op die voet verder gaan is Flick al helemaal de ideale kandidaat evenals Amorim. Laatstgenoemde zal waarschijnlijk naar Liverpool verkassen en die past daar goed denk ik.Wat die directere speelstijl betreft ontbreekt er wel 1 ding: een vleugelspeler met diepgang en snelheid. Nico Williams zou wat dat betreft de meest ideale versterking zijn of een Leao. Yamal dan als verkapte spelmaker vanaf rechts. Raphinha in de vorm van vandaag zou ik zeker behouden. Leek echt op de Raphinha die bij Brazilie enorm sterk speelde vanaf zijn debuut in 2021 tot en met het WK.Zou Ferran dan toch wel verkopen om de kas te spekken. Ik blijf het een net niet speler vinden voor Barcelona. Zijn pieken zijn niet zo hoog als die van Raphinha. Raphinha werkt zich daarnaast ook altijd ter pletter. Eerlijk is eerlijk.Leggo Hermano! Hopelijk plaatsen we ons voor de halve finale.

10 april 2024 om 23:59

Raphinha ben ik persoonlijk bij Barcelona geen hele grote fan van, en dat had er mee te maken dat hij teveel moest hebben van zijn hatde werken. Echter is hij cijfermatig helemaal niet zo slecht, en qua meeverdedigen zijn er haast geen beteren te vinden.

Wat me opviel vandaag, en jij volgt brazilië meer dan ik, was dat hij daadwerkelijk snel leek. Hoe kan dit ineens? Zie je dit bij Brazilië vaker? Die sprint met Hernandez (helemaal geen trage jongen) was echt imponerend. Wat een motor zette hij ineens aan tijdens die rush.

Een onderschat element van Raphinha: zijn diepgang. Hij heeft echt al meermaals gescoord door een hoge bal achter de defensie. (Tegen Las Palmas; assist Felix, vanavond tegen PSG; assist Pedri, Seizoen geleden tegen Osasuna met 10 man in minuut 90; assist Frenkie.)

11 april 2024 om 00:07

Hij is op een lange afstand heel snel, maar op de eerste meters valt dat ontzettend mee. Barcelona speelt vaak in kleine ruimtes dus dan zie je er weinig van. Maar hoe snel hij vandaag was verbaasde mij zelfs..Diepgang heeft hij zeker maar wederom: Barca speelt van oudsher kort combinatiespel. Deze directere speelstijl en wat meer naar achter toe zodat er ruimte voorin vrij komt: dan heb je veel meer aan een speler als Raphinha.Deze speelstijl werd ook meer gespeeld onder het Barca van Rijkaard: minder dominant dan zoals onder Pep, minder balbezit, en de tegenstander die ook vaker in jouw 16 is, maar mits je organisatie goed staat en je zelf effectief voorin bent een geschikte en attractieve speelstijl. Wat dat betreft zou ik zoals ik eerder aan gaf en Leao of Nico Williams graag erbij zien evenals een klassieke nummer 6. Dat zijn de enige 2 posities die ik zou versterken.

11 april 2024 om 01:35

In een ideaal scenario haal je twee buitenspelers met snelheid, Maargoed dat is niet realistisch. Barcelona heeft inderdaad hele erge nood aan een 6, en een type Seydou Keita op de bank als wissel zou ook helemaal niet misstaan.

Leao is te duur verwacht ik (120miljoen?) Nico gaf aan tevreden te zijn Bilbao, en verder weet ik niet zo 1,2,3 een optie. Luis Diaz is Barcelona fan, en ik vind hem zelf ook geweldig, maar die is ook te duur.

Wat zou zo’n Adeyemi moeten kosten? Of Diaby? Ik vermoed ook een vermogen. Ook te duur ben ik bang.

Dan out of the box zou ik nog Nicolas Gonzales van Fiorentina kunnen bedenken, of Matiás Soulé van Juventus. Juventus heeft geld nodig, al speelt Soulé het liefst op de plek van Yamal dus hmmm geen idee of dat een slimme optie is. Als laatste weet ik niet hoe tevreden Saint Maximin is in Saudi Arabie, maar dat is wel een hele goede dribbelaar. Die mist echter scorendvermogen en overzicht ben ik toch bang.

11 april 2024 om 12:15

Als ik even hardop met je mee mag denken: Federico Chiesa, Kubo en Pedro Goncalves.

Koundé is in de 2e seizoenshelft echt een geweldige rechtsback, zo secuur in balbezit doet geen gekke dingen en defensief uitstekend. De combinatie met Araujo aan de rechterkant is zo ijzersterk. Pau Cubarsi 17(!) jaar en voetbalt zo makkelijk onder druk met hele goeie passes tussen de linies. Lewandowski ook eindelijk weer is een sterke partij, ookal geen goal gemaakt vandaag. PSG zal komen volgende week en dus ligt er nog meer ruimte dan vandaag. Klinkt als muziek in de oren

10 april 2024 om 23:28

Koundé in deze vorm is echt top. In deze vorm zou ik absoluut geen andere back willen. Wel zou ik graag een back met eenzelfde profiel zien komen als back up, want als hij gebleseerd is heb je direct een totaal andere invulling van je systeem. Arnau Martinez lijkt er een beetje op, verder? Misschien kan Fort het wel op eenzelfde manier invullen nu ik er over nadenk. Dan is er niemand nodig.

10 april 2024 om 23:38

Fort is meer een aanvallende back en staat positioneel vaak verkeerd in verdedigende opzichte. Wel merkwaardig dat hij in het eerste tot nu toe zich goed staande houd in de verdediging. Ik denk dat Julian Aruajo een vergelijkbare type is. Verdedigend heel solide en bliksemsnel.

10 april 2024 om 23:47

Vind J. Araujo toch wel minder rustig aan de bal dan Koundé. Koundé kan in principe zelfs de stones-rol bij City vervullen denk ik, zo goed is hij aan de bal. Araujo is toch meer van de overlap dan Koundé

Fort is opvallend lang (1.85, ik dacht dat hij 1.78 zou zijn oid) dus in die zin zie ik hem qua fysiek prima als defensieve voetballende back een 3-mans defensie vormen. Of hij het tactisch en qua verdedigend inzicht aankan is een groot vraagteken natuurlijk.

11 april 2024 om 00:00

Fort is comfortabel aan de bal en bloedsnel. Kan goed 1 op 1 de duels aangaan. Positionering is echter een aandachtspunt. Maar daar kan uiteraard aan gewerkt worden. Kan overigens ook als linksback uit de voeten, heeft hij dit seizoen het 1e al eens bewezen.

Cancelo(nog een jaar huren of voor een schappelijke prijs overnemen), Balde, Kounde en Fort: wat mij betreft een prima dubbele bezetting voor de back posities.

Araujo, Cubarsi en Christensen centraal achterin. Inigo voor de ervaring(schijnt weg te mogen, die zou ik dan vervangen voor Chadi Riad die zich goed ontwikkeld).

Goh, weer een PSG-Barcelona, was het leuk? Weer dezelfde namen bij de laatste acht, ik ben afgehaakt, het gaat alleen maar om geld, bah.

11 april 2024 om 08:14

Die neeneesticker, heb jij die op je tv zitten als er een goede pot te zien is op tv? Ja, dit was een mooie pot, net zoals gister 2 mooie potjes waren.

Haak je ook af in de eredivisie, of elke competitie eigenlijk, want ja, daar staan ook altijd dezelfde namen bovenaan. City 5 vd 6jaar kampioen, Bayern al 25 jaar ofzo kampioen. Madrid/Barca altijd kampioen, aja, ow wacht even.... die nu even niet PSG al 15 jaar kampioen. Juve heeft een streak van 10 jaar gehad.

Mijn punt is, je haakt af omdat het weer dezelfde namen zijn, maar dat is toch altijd en overal zo?

11 april 2024 om 12:52

Ja, wel steeds meer vrees ik....
Interlandvoetbal vind ik dan nog wel aardig maar daar zijn grote landen ook altijd behoorlijk in het voordeel, net als rijke clubs. Misschien moet ik maar een andere hobby zoeken.

11 april 2024 om 08:38

Hoe was Atletico-Dortmund? Heb de wedstrijd niet kunnen volgen…

Wel ziek dat de lotingen van de CL gewoon twee keer de 4 beste ploegen aan één kant van het schema zet.. PSG is ook maar zwak hoor.. is toch geen Europese top met deze selectie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren