Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermeulen: ‘Koeman gaat hem zeker laten starten bij het Nederlands elftal’

Laatste update:

De tafelheren bij Studio Voetbal zijn het eens over de mogelijke bijdrage van Georginio Wijnaldum bij het Nederlands elftal. Zowel Arno Vermeulen als Pierre van Hooijdonk denkt dat de middenvelder van Al-Ettifaq van waarde kan zijn voor Oranje. Vermeulen gaat er zelfs vanuit dat Wijnaldum in de aankomende interlandperiode in ieder geval een keer in de basis zal staan.

De ex-speler van onder meer Liverpool en Paris Saint-Germain zat al geruime tijd niet meer bij de selectie van het Nederlands elftal, maar na een bezoekje in Saudi-Arabië heeft bondscoach Ronald Koeman besloten om Wijnaldum weer een kans te geven.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de negentigvoudig international uitverkozen was voor de voorlopige selectie van Oranje. De uitverkiezing kwam voor velen als een verrassing, maar de analisten bij Studio Voetbal zien wel heil in een nieuwe kans voor Wijnaldum.

"Ik zou hem er wel bij halen", begint Van Hooijdonk over de 33-jarige middenvelder. "Koeman heeft natuurlijk met Wijnaldum en Memphis Depay gewerkt toentertijd, dat was een geweldig tandem voor de bondscoach."

"En op dit moment zijn er niet zoveel echte nummers tien", merkt de oud-spits op. "Je kan iedereen daar neerzetten, maar je probeert wel specialisten te hebben. We hebben ontzettend veel middenvelders in de voorselectie, maar dat zijn toch wel min of meer een beetje dezelfde types."

Vermeulen vermoedt dat Koeman in de aanstaande oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) een basisplek gaat geven aan Wijnaldum. "Wij weten niet op wat voor niveau hij speelt en dat weet Koeman ook niet. Hij is er wel één keer gaan kijken, maar de beste manier om het te testen is om Wijnaldum te laten spelen."

"Hij gaat natuurlijk zeker gewoon starten in een van deze twee wedstrijden, omdat je dat beeld wil hebben", aldus Vermeulen. "Als hij gewoon topfit is, is hij een speler van het Nederlands elftal en gaat hij mee naar het EK en moet je hem laten voetballen. Ik zie eigenlijk niks onlogisch in dit hele proces. Waarom zou je hem niet uitnodigen?", besluit de NOS-commentator.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mensen zijn snel vergeten hoe ongelooflijk veel interlands Gini slecht heeft gespeeld. Dat was dieper dan de ondergrond. Tegen Tsjeche op het ek is waarschijnlijk de slechtste interland ooit door iemand gespeeld. Hij was in alle facetten toen bizar. Soortgelijke duels heeft hij meer gespeeld dan goed. Zelfs onder Koeman toen was het vaak niets met dan wel een goal. We zijn doorgegroeid en het word tijd dat nieuwe mensen de kans krijgen die ook beter zijn. We spelen niet eens met een 10 in dit systeem en als controleur kan hij al helemaal niet mee

4 maart 2024 om 00:15

Naja, mensen vergeten dat niet zo snel. We hebben alleen een incapabele bondscoach die niet weet wat vernieuwen is. En bij Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk wist ik al van te voren dat ze gingen zeggen dat Gini een prima keuze is.

4 maart 2024 om 00:20

Echt he. Koeman en z'n keuzes... die man heeft gewoon nul vernuft. Altijd maar vertrouwen op het oude bekende. Net als Van Marwijk destijds. Gini is echt zo vaak slecht geweest voor oranje. Zowel verdedigend als aanvallend is hij overwegend onzichtbaar geweest. Echt zo'n overschatte voetballer. Was vroeger bij Feyenoord een leuke speler, maar daar is al jaren niks van over.

4 maart 2024 om 08:10

Overschatte voetballer maar jarenlang basis bij de absolute top. Gini heeft meer bereikt dan Frenkie, De Ligt, Timber en Blind bij elkaar.

4 maart 2024 om 09:47

@myvision: kun je uitleggen wat je bedoelt met vernieuwen? Heb je het dan over spelsystemen of over het selectiebeleid? Of beiden? Of iets anders?

4 maart 2024 om 10:23

@grovertje: Het is zo'n dooddoener om te insinueren dat Koeman alleen maar oude bekenden selecteert en geen vers bloed laat debuteren. Ik zou zeggen, kijk naar de cijfers en die zullen je iets anders vertellen.
Advocaat en van Marwijk, dat waren coaches die relatief weinig internationals lieten debuteren.

4 maart 2024 om 10:27

Jarenlang? Heeft het een tijdje leuk gedaan bij Liverpool als waterdrager. Meer was hij niet hoor. Werd er op een gegeven moment lachend uitgespeeld door Keita. Verder heeft hij niet zo bar veel gepresteerd, en met name in Oranje is hij gewoon zo vaak slecht geweest, met als absoluut dieptepunt de EK uitschakeling tegen Tsjechië. Man wat was hij toen dramatisch. Dat je hem vergelijkt met Frenkie en Blind is echt schandalig. Blind heeft veel beperkingen, maar toch lange tijd een klasbak geweest voor zowel Ajax in de toptijd en Oranje.

4 maart 2024 om 13:31

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst... Gini heeft waanzinnige carierre gehad maar hij is zo bejaard als de pest en kan echt gewoon niet meer mee op het niveau van het Nederlands elftal, is geen ramp maar dan moet hij ook gewoon tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Gini denkt nu mooi dat ik nog een feestje heb komende zomer!

4 maart 2024 om 01:18

Ik snap ook niet hoe zo'n Vermeulen erbij komt, zo'n "ongelofelijk goede tandem" van Depay en Wijnaldum. Wanneer was die tandem dan zo goed? Depay en Wijnaldum symboliseren één van de meest matige eras van het Nederlandse voetbal. In 2014 met betonvoetbal 3e geworden en sindsdien is het zo, zo slecht. Enige aanwas is er ook niet. Verdedigers en controlerende middenvelders. Geen buitenspelers van het hoogste niveau of spitsen. De oplossing is niet: laten we Wijnaldum er weer bij trekken.

4 maart 2024 om 05:45

Wat een negativiteit over Wijnaldum. De beste man is 33 geen 63 en heeft als middenvelder 27 interlandgoals gemaakt en prikt er vaak als eerste 1 binnen wanneer het team goed begint te spelen. Dat hij laatst wat minder speelde in Oranje was ook, omdat hij terugkwam van een blessure. Een tijdje terug was van Dijk ook te oud en die draagt inmiddels weer Liverpool.

4 maart 2024 om 07:39

Wijnaldum heeft helemaal niks te zoeken in NL elftal. Een zwaktebod van Koeman.

4 maart 2024 om 07:51

Tja als je Tsjechië als maatstaf neemt moet hij De Ligt ook thuis laten. Die was hoogstpersoonlijk schuldig aan de uitschakeling.

4 maart 2024 om 08:04

Nemen we Tsjechië niet als maatstaf @BurdyM. Ook dan moet je hem bedanken voor zijn diensten en hem thuis laten

4 maart 2024 om 14:22

Nou nou, als of we het over Snijder hebben. Het zijn natuurlijk ook groten deels wedstrijden om te vergeten met Gini in Oranje. Zijn hele generatie heeft niets gepresteerd en heeft zelden een wedstrijd gespeld die het herinneren waard is.

Alsjeblieft niet zeg. Onzichtbare postbode voetballer die het liefst alleen overspeelt naar z'n vriendje Depay. Werkt ontzettend vertragend met hem en is ook veels te vaak onzichtbaar. We hebben nu echt veel betere middenvelders. Laat hem alsjeblieft thuis Koeman...

4 maart 2024 om 05:01

Laat Koeman ook maar thuis, kom op we hebben zoveel jong talent op het moment we hebben een coach nodig die gewoon een nieuw team met jonge gasten en een paar belangrijke routine spelers zoals vdijk, de Jong, de ligt, dumfries.

4 maart 2024 om 05:32

Het liefst zie ik ook een andere coach. Peter Bosch zou wat mij betreft ideaal zijn. Dan hebben we na Van Basten eindelijk weer eens een coach die aanvallend en aantrekkelijk voetbal wil spelen. Ik ben die Koeman spuugzat met zijn conservatieve instelling.

Ik was hier dus al bang voor, Gini is Matties met Koeman. Maar is zelf voor geld naar de zandbak.
Dan ben je Oranje International af want; niveau likmevestje.

Als je hem wilt gebruiken op het EK in de basis, oke!
Maar je moet hem niet meenemen voor op de bank,
want dan gaat ie zich precies zoals Edgar Davids in 1996 gedragen.

Volgende generatie is aanzet, en niet komen janken met 532.

Het lijkt me duidelijk dat Koeman gewoon wil zien wat zijn huidige niveau is. Vind daar niks mis mee. Daarom zitten ook spelers als Timber en Zirkzee erbij, want die heeft hij ook nog nooit van dichtbij aan het werk gezien en hij zal willen zien hoe die zich staande houden.

Mijn verwachting is dat ze allemaal bij de selectie zullen zitten voor deze interlandperiode en we uiteindelijk gewoon met Weghorst, Blind en De Roon naar het EK gaan.

4 maart 2024 om 08:10

is dat nodig dan, alsof we te weinig middenvelders hebben

4 maart 2024 om 09:00

Hoeveel aanvallende middenvelders hebben we dan? Xavi speelt niet als middenvelder en Koopmeiners heeft nog nooit een goede pot gespeeld in Oranje.

Niet gek dat je Wijnaldum even wil zien dan.

En het zou mij niet verbazen ook. Dit is de reden dat ik Koeman een waardeloze bondscoach vind. Vanaf het moment dat Wijnaldum weg is gegaan bij Liverpool heeft hij niks meer gepresteerd. Psg en roma was niks en daarna kiezen voor het geld(goed recht) en voetballen in de zandbak.

De bondscoach moet de beste spelers van het moment kiezen en niet iemand waar hij ooit in het verleden goed mee heeft gewerkt. Wijnaldum heeft zijn waarde gehad, maar is in mij ogen niet meer Nederlands elftal waardig.

Los van je geheel staat dat ik het een hypocriete vent vind en dat ik sowieso niet hoop dat dergelijke types oranje vertegenwoordigen.

Bizar, met zoveel te kiezen als middenvelders. Wijnaldum heeft echt z’n tijd wel gehad. de Jong, Veerman, Schouten, Timber, Wieffer, Gravenberch, Koopmeiners, Reijnders verdienen die plek eigenlijk allemaal wel en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog wel een paar die ik liever als middenvelder in Oranje zie dan Gini. Daar kun je niet meer mee aankomen.

Ik zal wel de enige zijn, maar ik ben het eigenlijk wel eens met Vermeulen en Pierre. Wijnaldum moet het maar laten zien. Is het niks dan is het prima, is het wel goed dan is dat toch mooi mee genomen. Hier zijn die oefenwedstrijden toch voor. En als we eerlijk zijn, hoeveel middenvelders hebben echt goed gespeeld/gerendeerd op die plek sinds hij weg is, misschien Simons of Reijnders. Maar dat zegt ja mijn inziens als genoeg

Zullen we dan Strootman en Wesley Sneijder vragen om hem op het middenveld te vergezellen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren