Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman: ‘Voor ons maakt het niet zoveel uit of hij meedoet of niet’

Laatste update:

Ajax hervat de competitie aanstaande zondag met de kraker tegen Feyenoord. In de Johan Cruijff ArenA lijkt Klaas-Jan Huntelaar door een blessure van Kasper Dolberg zeker van een basisplaats. Bij Feyenoord wacht men op de komst van Robin van Persie, die al akkoord is met de regerend landskampioen, maar nog tot een akkoord moet komen met Fenerbahçe over de afwikkeling van zijn contract. Joël Veltman is van mening dat het goed voor de competitei is dat spitsen als Huntelaar en Van Persie terugkeren in de Eredivisie.

“Hij is voor hun natuurlijk de verloren zoon, dus voor Feyenoord is het mooi”, reageert Veltman in gesprek met Metro op de aanstaande rentree van Van Persie. “Maar voor ons maakt het niet zoveel uit of hij meedoet of niet. Voor het Nederlandse voetbal vind ik het wel top dat jongens als Huntelaar en Van Persie terugkeren naar de Eredivisie. Er is veel kritiek op de Nederlandse competitie, dan is het heel goed als zulke grote spelers terugkomen. Jonge jongens kijken tegen ze op en kunnen heel veel van ze leren.”

De kans dat Van Persie zondag bij de wedstrijdselectie zit nu hij nog altijd niet is gepresenteerd door Feyenoord, is klein. Wel of geen Van Persie, het maakt Veltman niet veel uit. “Voor mij zou het niet extra spannend zijn om tegen hem te spelen. Ik heb bij Oranje met hem hem gespeeld en met Ajax tegen hem gespeeld toen hij bij Fenerbahçe zat. Toch denk ik dat zijn komst voor Feyenoord heel kan belangrijk zijn, hij kan ze het geloof in eigen kunnen teruggeven.”

Hoe eindigt Ajax - Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vrees dat Veltman gelijk heeft, met of zonder RvP, het moet wel een hele bijzondere dag zijn mocht Feyenoord daar winnen zondag.
Kan me overigens niet voorstellen dat hij zondag al bij de selectie zit.

18 januari 2018 om 16:36

Ik weet het niet zo goed, Ajax heeft met vlagen laten zien beter te zijn. Maar Feyenoord heeft echt ontzettend onder het gebruikelijke niveau gespeeld de eerste seizoenshelft. Eigenlijk vind ik als je de selecties tegen elkaar afzet ze eigenlijk gelijkwaardig.

In de kuip hebben wij de slechtste klassieker in de afgelopen 20 jaar gezien. Dat het 1-4 werd was echt een godswonder voor Ajax. Het feit dat het tot de gemiste strafschop van Jorgensen gelijk opging was ook een godswonder. Want Diks stond centraal achterin. Zo goed is Ajax nou ook weer niet. Ze verloren voor de winterstop ook nog roemloos van FC Twente. Een zeer pover elftal. Tel daar nog eens een trainerswissel bij op, van een perfectionistische trainer die gewoon tijd nodig heeft om alles in te slijpen. Het zou mij niks verbazen als Feyenoord met 0-2 uit de Arena vertrekt. Dit is wel afhankelijk van het feit dat Kuipers een echte wedstrijd toe zou laten.

18 januari 2018 om 16:43

Persie centraal zal een groot verschil maken voor Feyenoord. Balvast, rust, creativiteit, dat wil ik dan nog wel even zien tegen Ziyech, van de Beek, Schone of de Jong. Persie is natuurlijk nog een heel ander niveau dan deze jongens. Het zal allemaal van van persie afhangen. Zonder hem schat ik kansen voor Feyenoord 30/70 met hem als hij tenminste centrale middenvelder/10 staat, dan 50/50. Maar het zal veel druk geven en ik weet niet of Gio dat aandurft. Persie zou wel direct op scherp staan en klaar zijn voor de volgende wedstrijden als hij meedoet. Invallen zie ik niet zo zitten voor hem, dat kun je ook eigenlijk niet maken met hem.

18 januari 2018 om 16:47

Niveauverschil is niet heel groot maar ik vind iedere linie van Ajax wel sterker dan die van Feyenoord.

Onana >> Jones
Veltman >> Nieuwkoop
De Ligt >> V Beek
De Jong >> Tapia
Tagliafico beter dan de backs van Feyenoord
Schone = KAE (schone pure voetballer, KAE pure afjager en onderschepper)
Ziyech >> Toornstra
vd Beek = Vilhena (vd Beek de betere voetballer Vilhena meer agressie en beter in onderscheppingen)
Kluivert >> Jp/larsson
Jorgensen >> huntelaar
Neres >> Berghuis

Het zijn maar kleine verschillen op de meeste posities, maar overall vind ik die van Ajax beter. Natuurlijk zal een Feyenoord fan hier weer anders tegenaan kijken en heb ik ook mijn voorkeur richting Ajax, maar ik denk dat de meeste scouts en neutrale kenners het wel eens is met het bovenstaande.

18 januari 2018 om 16:50

Je hebt gelijk Joris. Maar mijn totale gebrek aan vertrouwen is niet zo zeer gebaseerd op kwaliteitsverschil, maar vooral op de ervaring dat de druk van die wedstrijd in de Arena verlammend lijkt te werken op spelers van Feyenoord.

18 januari 2018 om 16:50

Jorgensen/huntelaar en Neres/berghuis vind ik wel discutabel maar winnen van Ajax wordt zeker lastig

18 januari 2018 om 16:50

Kluivert is echt niet beter als Larsson en El Ahmadi is beter dan Schone. Verder ben ik het er wel mee eens.

18 januari 2018 om 16:56

@ Asroma, Sinds Kluivert linksbuiten staat is die haast iedere wedstrijd dreigend en heeft die hele goede goals/assists statistieken. Larsson vind ik tot op heden nog niet heel erg overtuigen.

KAE is zeker een goede voetballer en snap ook dat je hem beter kan vinden. Alleen hou ik persoonlijk meer van een creatieve voetballer op 6 dan een afjager. Tevens is Schone dit seizoen bepalender geweest voor Ajax dan KAE voor Feyenoord.

18 januari 2018 om 16:58

Het grote verschil is dat Ajax een erg goed voetballend middenveld heeft. Feyenoord heeft dat niet en mede daardoor zijn er tegen veel kleinere ploegen punten verspild, omdat er een gebrek was aan voetballend vermogen en creativiteit. Echter is het middenveld van Feyenoord wel geschikt voor een wedstrijd als tegen Ajax waar de ruimtes groter zijn en de linies verder uit elkaar liggen, dan zijn spelers als El Ahmadi en Vilhena op hun best.

18 januari 2018 om 16:59

@finalvoetbal:
Als ik je schema volg vind je dus iedereen bij Ajax beter dan Feyenoord op Vilenha en Karim na?

Jij vind een Hunter beter dan Jorgensen en de Ligt en vooral de Jong als centrale verdediger beter dan van Beek en Tapia?

En een back die je nog nooit hebt zien spelen beter dan alle back van Feyenoord? Vraag me af op wat dat is gebaseerd.

Maar neem de lijst dan al helemaal niet serieus als hij echt zo bedoeld is dat bijna iedereen beter is bij Ajax.

18 januari 2018 om 17:01

En zoiezo posities tegen elkaar afzetten is leuk aan het begin van het seizoen. Echter moet je in een onderlinge confrontatie eerder kijken naar de duels die uitgevochten gaan worden. Ik vind je vergelijkingen ook wel erg kort door de bocht. Tagliafico heeft nog niet eens zijn debuut gemaakt voor Ajax, maar nu is hij al beter dan welke Feyenoord back?

Feit is het blijft koffiedik kijken. Wat is de vorm van de dag. Kluivert en Neres zijn in mijn ogen grillig als de pest. Idem voor van de Beek en Ziyech. Hebben die hun dag dan weten wij allemaal hoe lekker Ajax kan voetballen. Maar ik heb dit seizoen zat potjes gezien waar het echt bedroevend was.

Feyenoord kan wellicht wedstrijden hebben waar ze de bal niet 3x naar elkaar over kunnen spelen. Maar wat er bij hun altijd in blijft is die power. Precies wat Ajax mist als het even niet loopt.

18 januari 2018 om 17:04

Ik heb van Persie al jaren niet meer fit gezien. Waarom zou hij dat nu wel zijn?

18 januari 2018 om 17:07

@ Capis,

Als je mijn schema goed bekijkt zeg ik duidelijk dat Jorgensen beter is dan Huntelaar ;-)

De Ligt vind ik een betere verdediger dan v Beek inderdaad. Al scheelt echt heel weinig op dit moment.

De Jong is puur verdedigend wel de mindere als Tapia. Voetballend, opbouwend, dribbel, passing etc is de Jong veel beter.

Nog al een aanname of niet dat ik Tagliafico nooit heb zien spelen? Ik heb daar meerdere volledige wedstrijden van gezien en in die wedstrijden heeft die mij wel overtuigd. Nelom en Haps hebben mij niet kunnen overtuigen. Die nieuwe jongen van Feyenoord heeft te weinig gespeeld om daar een goed oordeel over te kunnen geven.

18 januari 2018 om 17:13

Joris, Kuivert en Nres zijn grillig maar Boetius en Berghuis en Toornstra niet? jij roemt de power van Feyenoord, maar Ajax heeft veel wedstijden die ze slecht speelde juist op individuele kwaliteit gewonnen die daar dan de doorslag gaf.

Het is maar vanaf welke kant je er naar wilt kijken. Over het algemeen is Ajax stabieler gebleken in de 1e seizoens helft t.o.v. Feyenoord.
Alleen blijft dit een wedstrijd op zich, we zullen het zien.

18 januari 2018 om 17:20

@Jorisdijk, Ajax won dik verdient in de Kuip, ook voor de penalty had Feyenoord niet veel te vertellen, al was het veldspel niet altijd even goed. Dus ik denk dat je in de war bent over die laatste wedstrijd in de Arena, daar was het inderdaad een godswonder dat het slechts 2-1 was gebleven. We gaan het zien zondag, maar ik denk dat het over en uit is voor Feyenoord.

18 januari 2018 om 17:22

Ach houden jullie op. Mentaal is Ajax 9vd10 keer sterker in de klassieker en dat maakt al die jaren het verschil. Feyenoord toont te vaak te veel ontzag voor ajax. Ajax verliest echt niet in de arena maakt niet uit wie er speelt.

18 januari 2018 om 17:25

En dan nog te bedenken dat het eerste doelpunt tegen dat B elftal van Feyenoord zelfs uit een onterechte vrije trap moest komen!
Feyenoord lijkt de laatste jaren thuis nooit te krijgen wat ze verdienen, uit is vaak kansloos. Maar zelfs dat is niet altijd terecht de laatste jaren.

18 januari 2018 om 17:26

Daarnaast heeft Ajax naar mijn mening wel de betere selectie en daarom staan ze ook boven Feyenoord. Is geen verassing. Denk dat de Feyenoord verdediging wordt weggespeeld door de snelle en technische ajacieden.

18 januari 2018 om 17:28

Feyenoord was het in de laatste 10 minuten echt he-le-maal kwijt. Kijk even hoe er verdedigd wordt bij de de laatste 2 goals, zo'n godswonder was die eindstand niet. Ballen naar voren peren, ze daarbij verkeerd raken, iedereen stilstaand en uit positie.. Als het al een godswonder was is het omdat de score niet nog hoger uitviel.

Desalniettemin denk ik dat het zondag toch spannender wordt dan veel mensen denken of hopen. De algemene verwachting is dat Ajax wint, dat lijkt me ook logisch, maar zo gemakkelijk zal het niet gaan. Feyenoord zal zich hard opstellen en Ajax heeft wat te bewijzen onder een nieuwe coach. Beide ploegen moeten winnen en hebben aan een punt niet zoveel, om maar eens een paar open deuren in te trappen.

Alles zal afhangen van de scherpte die Ten Hag overbrengt op het team en of het team zich rustig kan houden. Weet hij de juiste snaar te raken en als de spelers beheerst zijn, dan kon het wel eens fors worden.

Edit @ K. Van Linnen

Never mind. Ik wilde op je reactie ingaan, maar ik bedenk me nu hoe zinloos dat eigenlijk is met zulke teksten.

18 januari 2018 om 18:04

hoe kun je nou zeggen dat taglia dinges beter is als de backs van Feyenoord? Heb je m al gezien of van horen zeggen. Ik moet het nog zien een back van 25 die niet langer als 2 jaar bij een club heeft gezeten en niet altijd naar een betere club ging.wat denk je hoeveel kaarten hij pakt? Toen bij zn oude club bekend werd dat hij niet langer zou blijven omdat ajax m wilde hebben ze m aanvoerder gemaakt. Komt zo lekker over. Ik zou zeggen ga een googelen hoeveel kaarten hij heeft gepakt bij de clubs waar hij eerst speelde. Met de nederlandse scheidsrechters hou ik mn hart vast

18 januari 2018 om 18:06

@kvanlinnen, en dan te bedenken dat de eindstand makkelijk met 6-1 had kunnen eindigen! Feyenoord werd ook toen van het kastje naar de muur getikt. Dat jij die vrije trap (in de eerste minuut) er dan bij moet halen om je te kunnen verdedigen zegt eigenlijk al genoeg, man wat zat die bal er heerlijk in!

18 januari 2018 om 18:28

@ braveman

1) Ja ik heb hem meerdere wedstrijden zien spelen;
2) Journalisten van het Zuid Amerikaanse voetbal zijn lovend over hem;
3) Speler van het jaar in Argentiniã«;
4) Nederlandse kenners die het ZA voetbal volgen gaven aan dat die met afstand de beste linksback zou zijn in Nl;
5) Heeft ook de hoogste Sciskill van de linksbacks in Nederland

Denk dat dit wel voldoende is om een mening te kunnen vormen toch?

En nu tegenwoordig iedereen Nijhuis lijkt te volgen zal het wel meevallen met de gele kaarten. Hebben wij ook iemand die los kan gaan zonder bestraft te worden.

18 januari 2018 om 18:29

De club heeft hem vast ook beste speler gemaakt @ braveman.... Alsof kaarten bepalen hoe goed je bent.

18 januari 2018 om 20:06

Feyenoord was in de laatste 10 klassiekers vaker de betere partij, mentaal zat het wel goed. Echter werden de kansen niet afgemaakt en dat heeft gewoon met kwaliteit te maken.

En ja, op dit moment heeft Ajax een betere selectie.

19 januari 2018 om 01:15

Laatste 10 klassiekers vaak de betere partij? Ik kan zo uit mijn hoofd alleen 2 partijen noemen waar Feye beter was. De 1-1 vorig jaar en de 0-1 die van Rhijn binnenschoot. In de Arena speelt Feye al jaren slecht en thuis gaat het vaker gelijk op. Dus ik kan echt niet inzien hoe jij vindt dat Feye vaker de betere partij is.

19 januari 2018 om 13:28

Is Neres na een handvol goede wedstrijden in 1.5 jaar nu al beter dan Berghuis? Daar zet ik een vraagteken bij. Verder is El Ahmadi veel beter dan Schã¶ne en is Frenkie de Jong toch geen betere cv dan Tapia? Die jongen heeft er net drie potjes gespeeld. Tagliafico vind ik lastig zeggen, al heb je honderd wedstrijden van hem in Argentiniã« gezien, dit is Europa. Weet je wie ook heel goed was in Zuid Amerika? Kerlon, wie? Ja precies.

Met de rest ben ik het eens, al zou ik Joã«l Veltman voor nog geen hondermiljoenmiljard in wat voor selectie dan ook zetten.

Als Van Persie zondag meedoet gaat de centrale verdediging van Ajax een groot probleem tegemoet. Een tandem van Nicolai en Robin, daar zullen Veltman en vooral De Ligt absoluut geen antwoord op hebben.

18 januari 2018 om 16:40

Want jij verwacht dat Veltman in het centrum staat en RvP al meedoet?

18 januari 2018 om 16:46

Grappig dat je spreekt over een tandem. De mannen hebben nog niet eens samen getraind toch? Dus van een tandem zal van je leven geen sprake zijn. Hopelijk ontstaat dit in de loop van de tweede seizoenshelft.

Kan niet wachten om die magier weer terug te zien in de Eredivisie. Die techniek en zijn trap, geweldig.

18 januari 2018 om 16:48

Stuur mij even een linkje van de wedstrijd waarin ze samen als 'tandem' speelde. Ben erg benieuwd!

18 januari 2018 om 16:56

Klopt! Nog daargelaten dat Van Persie de afgelopen jaren continu fit en scherp is geweest, is gebleken dat hij en Jorgensen elkaar perfect aanvoelen. Daarnaast heeft De Ligt nog niet eerder tegen gelouterde spitsen gespeeld en staat Veltman altijd centraal opgesteld. Als Van Persie meegaat kan Ajax dus beter in de kleedkamer blijven!

18 januari 2018 om 17:03

Zeker! Als van Persie z'n niveau haalt van de afgelopen maanden dan is het inderdaad bij voorbaat al verloren voor Ajax

Heb ook niet het idee dat hij komende zondag al bij de selectie zit. Lijkt me dat hij minstens een keer of twee meegetraind moet hebben.

18 januari 2018 om 16:44

Dat ligt denk ik bij Persie zelf, tenminste, zo zou ik erin staan als ik Gio was.

18 januari 2018 om 21:45

Laat eerst Fenerbache eerst van Persie maar vrijgeven,daarna praten we verder.

Zou wel mooi zijn , al denk ik dat RvP niet fit is , sinds die in Turkije speelt is t alleen maar ellende vanuit de media. Erg jammer want hij schoot Arsenal zowat naar de titel , ongekend

Ach, Van Persie die geen bal meer raakt de laatste 2 jaar, mooie staat van dienst voor Nederlands elftal, Arsenal, en 1 jaar Man united. Ik word er niet warm of koud van.

Ik verwacht gewoon een duidelijke en terechte overwinning voor Ajax.
Eigenlijk zijn wij altijd de baas tegen Feyenoord de laaste 10 jaar.

18 januari 2018 om 17:01

Huntelaar heeft jarenlang ook geen pepernoot geraakt voor Schalke maar is wel een aanwinst voor Ajax. Kuyt was op zijn retour bij Fener, maar was nog wel een aanwinst voor Feyenoord. Ik zie met bij Van Persie ook gebeuren.

18 januari 2018 om 17:31

Alleen het laatste jaar van Huntelaar bij Schalke heeft hij weinig gespeeld / gescoord. Jaar daarvoor gewoon 30+ wedstrijden en ook qua goals dubbele cijfers. Zelfde geldt voor Kuyt bij Fenerbahçe. Van Persie daarentegen heeft de laatste 2 seizoenen amper een volledige wedstrijd gespeeld, laat staan veel gescoord.


18 januari 2018 om 17:36

Kuyt vind ik meer een ander verhaal, die man vecht voor alles, en was zo ongelofelijk fit voor zijn leeftijd, dat heeft van Persie niet.

Huntelaar was altijd nog gevaarlijk voor Schalke en was fit, viel ook erg goed in tegen Ajax in de Europa League,

Mooi dat zo'n speler terug komt, helemaal voor het Nederlands voetbal, maar Van Persie vind ik meer op z'n retour dan Kuyt en Huntelaar.
Maar ik gun het hem van harte om te slagen. Beter Feyenoord, maakt de competitie alleen maar sterker.

18 januari 2018 om 20:04

Huntelaar scoorde in zijn laatste twee seizoenen 14 doelpunten in de competitie. Van Persie scoorde in de laatste twee jaar 25 doelpunten.

18 januari 2018 om 21:47

Bij deze cijfers reken je ruim een half jaar 2017 niet mee. Je gaat dus uit van drie jaar geleden. Dan moet je dat ook voor Huntelaar doen.

Ik denk dat hij gelijk heeft. Weet bijna wel zeker. Geluk of geen geluk, ajax wint haast bijna altijd wel thuis op de een of andere manier. Tuurlijk, trainerswissel, de heenwedstrijd was heel raar kortgezegd, een wedstrijd op zich, feyenoord goede serie neergezet enz.. maar toch..

Feyenoord moet winnen, anders is het seizoen in de eredivisie over. Dan kunnen ze de resterende potjes gebruiken om Van Persie in te passen richting komend seizoen. En de beker proberen te winnen.

Het begint op te vallen evenals vorig seizoen begint de slechtste speler weer dom om zich heen te schreeuwen. En let maar op als hij zenuwachtig wordt hoor je elke wedstrijd het gekrijs en steeds helpt het geen moer. Hij is niet de enigste ook mister hopeloos Viergever maakt zich op deze manier echt belachelijk.

18 januari 2018 om 18:16

Het begint meer op te vallen dat er mensen zoals jij proberen duimpjes te scoren door onzinnige reacties te plaatsen, en niet eens de tekst te lezen. Begin eerst eens te onderbouwen wat Veltman hier werkelijk verkeerd zegt? Hij is zelfs positief voor Rvp en Feyenoord.

Veltman de meest overschatte voetballer van de eredivisie. Praatjes heeft ie daar in tegen wel. Geeft precies weer hoe wij er in Nederland voor staan. Deze jongen was bij het Ajax van 95 al lang de deur gewezen. Zeer beperkte voetballer. Een echt goede voetballer houd zich niet bezig met randzaken. Al is de media anno 2018 allemaal telegraaf niveau.

18 januari 2018 om 18:27

Noem je dit praatjes van Veltman? Als hij nou aangeeft dat wij meestal wel de bovenliggende partij zijn, zou ik je kunnen begrijpen. En dan nog zou hij gelijk hebben whaha

Met of zonder Van Persie zal geen verschil maken. Overwinning is het enige wat telt. En statistisch gezien heb ik er ook zeker vertrouwen in. De enige manier hoe mij zondag verpest kan worden is al door een gelijkspel.

Met Kluivert, Neres, Huntelaar, De Jong, Ziyech en De Ligt heeft Ajax wat meer spelers die iets extra's kunnen brengen. Feyenoord moet het meer hebben van de scherpte van Jorgensen en de brille van Berghuis, en hopelijk Van Persie. Niettemin vind ik nergens in de top 3 de verdediging van een werkelijk topwaardig niveau, dus een verrassing zit in een klein hoekje. Ik gok op een 1-1.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren