Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax nadert persoonlijk akkoord met toptarget Jordan Henderson

Laatste update:

Ajax is een stap dichter bij de komst van Jordan Henderson gekomen, zo meldt Voetbal International. De Amsterdammers naderen een persoonlijk akkoord. Voor Henderson, die momenteel onder contract staat bij Al-Ettifaq, ligt een contract klaar voor anderhalf jaar in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax zet in op een permanente overstap van Henderson. Juventus wil de middenvelder ook graag hebben, maar kan hem alleen huren. De Italiaanse topclub zou in dat geval het volledige salaris moeten overnemen en dat is onmogelijk. Ajax is bereid ver te gaan, zo klinkt het.

John van 't Schip reageerde zondagmiddag voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op de interesse van Ajax in Henderson. De ervaren Engelsman van Al-Ettifaq is een belangrijk doelwit in Amsterdam.

"Ik val maar meteen met de deur in huis", begint verslaggever Cristian Willaert het interview bij ESPN. "Dit is wel echt een grote naam. Onze redactie heeft contact gehad met het kamp-Henderson en zij bevestigen dat er serieus gesproken wordt. Hij is geïnteresseerd, maar het wordt niet makkelijk."

Van 't Schip bevestigt de woorden van Willaert. "Ze zijn aan het praten. Hij moet nog wel wat dingen regelen in Saudi-Arabië, maar heel veel meer kan ik er ook niet over zeggen."

Vervolgens gaat de Ajax-trainer er toch dieper op in. "Het is geen geheim. Gezien het aantal mensen op die positie die geblesseerd zijn bij ons... Als je één of twee van dat soort jongens kan toevoegen kan het ook een lift geven aan andere jongens. Dat kan het proces hopelijk versnellen."

Zodra Ajax persoonlijk rond is met Henderson moet de club eruit zien te komen met Al-Ettifaq. De Saudi's namen de tachtigvoudig international van Engeland afgelopen zomer voor veertien miljoen euro over van Liverpool.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij moet nog wat dingen regelen. Een vertrek forceren(?), dat ze hem ook willen laten gaan. Als dat het enige is, is dat wel positief. Maar dan nog kan het erg lastig worden. Ben benieuwd.

14 januari 2024 om 14:30

Misschien gelijk Benzema ook oppikken. Is buiten de selectie gelaten en wil ook weg.

14 januari 2024 om 14:32

Waar gaat hij spelen dan? Bij Liverpool was het een 8. Fabinho de 6. Denk dat ajax een 6 nodig heeft.

14 januari 2024 om 14:34

Henderson heeft ook meer dan 200 potten als meest verdedigende middenvelder gespeeld bij Liverpool en Engeland (hoewel ie vaker op 8 stond inderdaad). Kan die rol natuurlijk prima invullen bij een club als Ajax met zijn ervaring.

14 januari 2024 om 14:36

Hij gaat op 6 spelen.

14 januari 2024 om 14:36

Is vaak als verdedigende middenvelder gebruikt bij Liverpool tot de komst van Fabinho, al is het niet zijn natuurlijke positie, maar wel veel ervaring op die positie.

14 januari 2024 om 15:07

Ajax heeft sowieso goede middenvelders nodig. Of het nou een 6, een 8 of een 10 is. Liefst alledrie.

14 januari 2024 om 15:19

Op 8 zal al een enorme verbetering zijn. Ik vind Taylor daar helemaal niks.

14 januari 2024 om 15:28

@MessiBazoer, als hij daadwerkelijk komt lijkt het me handig om hem op 8 te zetten en die Hlysson eruit. Die speelt echt al een aantal wedstrijden helemaal ruk. Tahirovic speelt nu tegen Go Ahead ook wel goed, Taylor en Hlysson spelen onder het vereiste niveau. Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar Tahirovic op 6, Henderson 8 en Berghuis 10. Als je ook nog eens een een volwaardige rechtsbuiten weet aan te trekken dan kan je plek 2,3 echt gaan aanvallen.

14 januari 2024 om 15:38

Ik mis de meerwaarde vooral. Bij Liverpool leverde hij al in aan het eind. En nu een half jaar niets. Het lijkt me geweldig om de oude Henderson weer te zien, maar ik vind het een immense gok van Ajax

14 januari 2024 om 17:22

Plek 2 lijkt me enkel mogelijk als Feyenoord een flinke terugval krijgt, na vanmiddag staat Feyenoord gewoon 13 punten los van Ajax. Zelfs al mocht Feyenoord een terugval krijgen dan moet Ajax de tweede seizoenshelft min of meer foutloos presteren om mogelijk nog aanspraak te maken op de tweede plaats. Ik heb zojuist Ajax bij de Eagles bezig gezien en denk niet dat Ajax verder vrijwel zonder puntverlies blijft eerlijk gezegd. Het gat naar Twente op plek 3 is 9 punten en wordt al moeilijk genoeg te overbruggen, ook met Henderson in de gelederen.

14 januari 2024 om 15:40

Wat een beleid daar in Amsterdam dit kost alleen maar geld wat moet je met een 33 jarige speler die het niet meer kan belopen en geen waarde meer bezit

14 januari 2024 om 16:43

Heb je gezien hoe hij er afgelopen zomer fysiek uit zag? Ik denk dat hij in de eredivisie nog wel de nodige gaten kan dichtlopen zodadelijk met zo'n atletisch lichaam.

14 januari 2024 om 17:19

Gaten dichtlopen voor een paar miljoen aan salaris. Effe afwachten of hij dit nog wel kan. Geld krijg je voor hem niet meer terug. Beter een jeugdspelers dan een oudje van 33 jaar

14 januari 2024 om 22:28

Nee, helemaal niet beter (nog) een jeugdspeler. Ajax heeft juist zeer veel behoefte aan een ervaren leider op het middenveld. Echt een hele bijzondere kijk heb je er op. Al kan je jou omtrend Ajax nieuws niet bepaald heel serieus nemen natuurlijk, mocht Feyenoord een speler als Henderson aan willen trekken zou je reactie er compleet anders uitzien.

14 januari 2024 om 23:27

Nee hoor . Ajax kan geen kampioen meer worden en gaat miljoenen betalen voor deze speler van nogmaals 33 jaar oud wat moet je er dan mee. haal je die om te gaan strijden voor plek 3 of 4? Je kan beter wachten en v d zomer een goedkopere versie van hem gaan halen die ook bij verkoop nog wat opleverd

Volgens VI nadert Ajax een persoonlijk akkoord en schijnt de interesse van Juventus niet concreet te zijn. Ben benieuwd.

Henderson is toch zo’n beetje het totale omgekeerde van een Ajax speler? Hoe past zo’n speler nou in het systeem?

14 januari 2024 om 14:32

Serieus? Zeg je dit nou serieus?

14 januari 2024 om 14:33

Zou in een klap de beste 6 en de beste 8 in de selectie zijn en heeft een enorme berg aan ervaring. Hoe zou dat niet passen vraag ik me eerder af. Bovendien heeft Henderson wel prima voetballend vermogen voor die positie, past dus juist goed bij de stijl die Ajax wil spelen lijkt me.

14 januari 2024 om 14:35

Met dit elftal kun je nooit het Ajax spel spelen! Dus dat maakt niet uit, wel zal Henderson ervaring meenemen en ook leidinggevende kwaliteiten. Is tenslotte vaak aanvoerder geweest bij Liverpool

14 januari 2024 om 14:41

Sowieso een gekke opmerking want Henderson kan beter voetballen dan alle andere middenvelders die in aanmerking komen voor 6/8 bij Ajax in de selectie bij elkaar. Benieuwd wat Hangover96 nou precies bedoelt eerlijk gezegd.

14 januari 2024 om 14:42

Ja misschien is dat tijdelijk wle het doel, maar dit verbaast me toch wel - Henderson is nou niet bepaald het ideale type middenvelder als je combinatievoetbal op het middenveld wil spelen, gaan ze dan over op Klopp-ball met lange ballen vanuit achterin richting Brobbey?

14 januari 2024 om 14:44

Beetje zoals Alvarez bedoel je? Die was ook totaal niet nuttig voor Ajax…

14 januari 2024 om 17:51

Kijk je weleens voetbal?
Wat mist Ajax nu het meest? Een speler die voor de verdediging speelt veel ballen afpakt waardoor de centrale verdedigers minder onder druk komen te staan. Daarnaast een leider die de lijnen uit gaat zetten… turf je mee met de vinkjes? Daarnaast is het een jong team kunnen ze ervaring gebruiken…

14 januari 2024 om 14:36

Haha wat zeg jij nou? Henderson is een topspeler

14 januari 2024 om 14:37

Vertel, wat voor type speler is Henderson, wat voor type zoekt Ajax en wat mist hij wat Ajax nodig heeft.

14 januari 2024 om 14:53

Henderson heeft ijzeren longen, een geweldige mentaliteit en veel ervaring, en past perfect in de Klopp tactiek waar de middenvelders niet hoeven te voetballen en de opbouw met lange passes van de verdedigers komt.

Maar het systeem waar hij de afgelopen acht jaar heeft gespeeld gaat lijnrecht in tegen de Ajax filosofie met opbouwen met verzorgd combinatievoetbal via het middenveld, dus dan is mijn vraag, hoe komen ze dan bij een profiel als Henderson uit?

Is het idee om de boel tactisch om te gooien naar dat typische Duitse counter-turbo-pressie-voetbal, of is de hoop dat Henderson een niveau lager in de Eredivisie wel qua voetballend vermogen in het combinatievoetbal mee kan?

Begrijp me niet verkeerd, het kan best werken, er zijn gekkere dingen gebeurd en ik zal de eerste zijn die zijn ongelijk toegeeft als hij een succes wordt (en het is super mooi voor de status van de Eredivisie natuurlijk), maar een logische match lijkt het me toch niet.

14 januari 2024 om 15:02

Henderson heeft een geweldige trap en pass. Hoe je er bij komt dat hij gewoon een draver zou zijn die niet kan opbouwen of dat we nu ineens gegenpress zouden moeten spelen is me totaal bijster.

14 januari 2024 om 15:04

Ah, dus Henderson is een type Alvarez maar dan wat ouder? Dan heb ik nieuws voor je.

Ajax is de afgelopen jaren niet zo groot geworden omdat er alleen maar sierlijke, jonge, talentvolle spelers speelde maar omdat er een goede mix was tussen talent/ervaring en harde werkers/sierlijke voetballers. En laat Ajax nou net een ervaren, harde werker missen. Een beetje een type Henderson.

14 januari 2024 om 15:08

@hannover96, ik heb m ook best vaak zien spelen, en volgens mij heeft hij uitstekende technische basis en ook prima pass in huis.

Net even zijn data opgezocht, misschien was ik abuis, maar ook alle data sites geven terug wat ik zeg. Nu is dat alleen niet zaligmakend, maar ik combinatie wat ik en anderen hebben gezien, klopt dat wel denk ik. Denk dat je nog eens wat moet terug kijken.

14 januari 2024 om 15:20

Nou ja, ik zie toch wel een patroon waar de spelers die precies pasten binnen het Klopp systeem toch behoorlijk moeite hebben bij andere ploegen die tactisch anders spelen, met meer aandacht voor de passing en combinaties - zie bv Wijnaldum bij PSG en Roma, Mane bij Bayern, Firmino en Fabinho bij Brazilie, Henderson bij Engeland, Keita bij Bremen, Origi bij Milan, etc.

Maar goed, als iedereen zegt dat ik het fout heb dan zullen we wel zien. Ik ben toch wat sceptisch, buiten natuurlijk de promo waarde voor Ajax en de voor de Eredivisie. En misschien is het ook niet zozeer de voetballende kwaliteiten waar hij voor gehaald wordt, maar zijn leiderschap in en buiten het veld.

Laten we wel zijn, altijd beter dan uit het zicht in Saoedi-Arabie, de MLS of Japan.

14 januari 2024 om 16:17

Sorry hoor maar om het spel van Liverpool zo te beschrijven is echt wel heel simpel. 3 champions league finales en vaak aan het strijden met City boven in de Premier league.

Denk jij oprecht dat dit komt door het "typische Duitse counter turbo pressie voetbal?" Denk jij dat veel clubs Liverpool überhaupt die ruimte geven om te counteren en op die manier te spelen. Ja de counter en pressie zijn al jaren onderdeel van de manier van spelen maar tegen de meeste tegenstanders moet het spel gemaakt worden omdat de bus geparkeerd wordt en tegenstanders veel in hun eigen 16 staan.

14 januari 2024 om 14:38

Is dit een grapje? Is gewoon een hartstikke goede middenvelder, die zonder en aan de bal prima is. Kunnen we goed gebruiken.

14 januari 2024 om 14:38

Hangover96. Zou wel handig zijn als je uitleg zou geven waarom je dat vindt. Volgens mij is Henderson voetballend toch een zeer goede 6? En is dat toch vaak wat Ajax zoekt?

14 januari 2024 om 14:43

Ik zou me eerder afvragen hoe hij in het salarisgebouw past aangezien Mislintat juist de opdracht kreeg om te bezuinigen

14 januari 2024 om 14:45

Beste Hangover96,

Ik begrijp uw punt dat een typische Ajax middenvelder een bepaalde flair heeft die Henderson niet heeft. Echter denk ik dat Henderson een geweldige aanwinst zal zijn voor Ajax, niet alleen om zijn voetballende kwaliteiten, maar voornamelijk om zijn leiderschapskwaliteiten. Ajax mist op dit moment iemand die het voortouw neemt. Ze hebben niet echt iemand met leiderschap kwaliteiten in de selectie zitten. Ik denk dat er weinig spelers op de wereld zijn die meer een geboren leider zijn in het voetbal dan Joran Henderson.

14 januari 2024 om 15:08

Heb je gezien wat er vandaag ook weer op het middenveld staat bij Ajax? Al zou Henderson 1 been missen, dan is het nog een versterking voor dit ajaxmiddenveld.

14 januari 2024 om 15:17

Na het vertrek van Alvarez mist Ajax juist lengte en fysiek, iets wat een speler die de BPL gewend is kan brengen op 6.

14 januari 2024 om 15:31

Zo lang en fysiek is Henderson in die zin ook niet perse.

14 januari 2024 om 19:10

Je haalt wel een uithangbord binnen, zo’n jongen kan een positieve boost geven. Als zo’n jongen komt kan het ook andere spelers over de streep trekken, talentvolle maar ook ervaren spelers. Dit seizoen kan nog alle kanten op en stel dat je derde wordt ben je ineens interessant voor een hoop spelers en heb je die miljoenen die je in hem investeert er ook zo weer uit.

Dit truckje hebben ze in het verleden met Rijkaard en Stam ook gedaan.

Was toch onmogelijk volgens velen hier?

14 januari 2024 om 14:36

Als Ajax zijn volledige salaris moet overnemen wil ik het nog wel een zien hoe de selectie daarmee om gaat.. en het is ook (nog) niet rond he Verrie slimmerik

14 januari 2024 om 14:38

Ik denk dat Ajax inzet op koop en niet op huur. In dat geval zou het salaris geen struikelblok moeten zijn. Maar dan is de vraag wat de verlangde transfersom gaat zijn.

14 januari 2024 om 14:41

Als je de berichten goed gelezen hebt, weet je dat hier totaal geen sprake van is. Dat zou alleen bij huur zijn. En daar komt bij dat de eerste de beste middenvelder die nu bij Ajax speelt op z’n teentjes getrapt is dat Henderson 4-5 keer zoveel verdiend dat hun, mag meteen vertrekken. Zoiets heet hiërarchie en gebeurt al jaren bij elke club, ook in Nederland.

14 januari 2024 om 14:41

Zijn club wil hem dus niet kwijt en dat gaat nog een ding worden

14 januari 2024 om 14:44

@Eindtovenaar,

Ajax heeft hem een salaris van 3,5 miljoen euro aangeboden, hetzelfde salaris dat hij bij Liverpool ontving. Daarmee is hij nog niet eens de top verdiener in de selectie.

14 januari 2024 om 14:53

@D-Bergkamp,

En je was nog zo blij met je vriend Mislintat want die had al die salarissen zo lekker naar beneden gebracht. Wel in ruil voor 10 langjarige contracten maar een kniesoor die daar op let.

En nu vind je een salaris van 3,5 miljoen voor een 33 jarige prima? Of maakt het je allemaal niets uit en verdedig je alles wat Ajax doet?

14 januari 2024 om 14:57

Wat maakt leeftijd uit bij salaris?

14 januari 2024 om 15:26

Op zich niet zoveel echter hij is vast wel iets minder geworden nu hij wat ouder is. En als hij echt 3,5 miljoen aan salaris krijgt vind ik dat best veel voor een speler die bij Ajax gaat afbouwen en geen restwaarde meer heeft.

14 januari 2024 om 15:31

Wellicht nemen ze maar een deel van salaris over, met optie tot koop. Maar Ajax is voor Henderson wel een stap voorwaarts met het oog op het EK. Iedereen wilt in de kijker blijven spelen. Spelers in Saudi Arabie zijn niet allemaal zeker van hun EK deelname. Behalve een Ronaldo natuurlijk.

14 januari 2024 om 15:45

@BurdyM,

Wat is er mis met een technisch directeur die na een verlies van -30 miljoen euro de salarissen naar beneden brengt? Dat vraag ik mij oprecht af..?

Je post ontbreekt weer eens een hoop logica en argumentatie. Zal wel aan mij liggen dus neem je niets kwalijk.

En verder, het is geen probleem om sommige spelers met een duidelijk meerwaarde een goed salaris te geven, alleen wel binnen proporties en niet allemaal.

Henderson met 509 wedstrijden ervaring Liverpool in de top van de premier league waarvan 70+ champions league en dan ook nog eens op de posities die essentieel zijn in het elftal en het meest onder bezet zijn bij Ajax.

Tja, waarom zou een supporter problemen hebben als de ruimte er is?

14 januari 2024 om 15:50

@BurdyM

Mij aanvallen omtrent het salaris huis, waar in een 33 jarige Tadic 6,5 miljoen kreeg. Om vervolgens een salaris van 3,5 miljoen veel te vinden voor iemand die 3 seizoenen geleden voetballer van het jaar Engeland was, Champions league winnaar, 500 wedstrijden op absoluut top niveau heeft gespeeld. 3 WK, 3 EK, 81 interlands..

Waar klopt jou logica niet?

14 januari 2024 om 17:04

Het is prima dat een TD bezuinigd als dat nodig is. Het is niet prima als hij dat doet met 11 spelers aantrekken die allemaal 5 jarige contracten krijgen die samen met de transfersommen duurder zijn dan de spelers die er waren.

Het is ook niet prima als je er als TD financieel beter van wordt of mensen in je directe omgeving.

Het is ook niet prima dat je de net gestarte nieuwe trainer opzadelt met 7 of 8 spelers die er niets van kunnen

Het is ook niet prima als je die nieuwe trainer geen voorbereiding gunt met zijn nieuwe team en dat je de enige goede speler zo ongeveer op deadline dat verkoopt.

En ik ben het helemaal met je eens dat het niet verkeerd is om wat meer te betalen voor een ervaren speler die meer brengt. Maar had dan Tadic gehouden was goedkoper geweest want daar hoef je geen transfersom voor te betalen. En aangezien het belangrijk is dat Ajax zijn salarishuis op orde moet krijgen vind ik het opmerkelijk dat dit nu blijkbaar weer losgelaten wordt.

14 januari 2024 om 17:24

@BurdyM

Er is bijna 20 miljoen aan salaris bespaart. Ondanks de vijf jarige contracten.

Het verrijken van zichzelf of mensen om zich heen, typisch iemand die inhoudelijk niet weet waar het over gaat. Er is sprake van potentiële belangen verstrengeling wat een hele andere facto is dan zelf verrijking. Daarnaast is er een onderzoek gestart welke tot op heden nog niet is terug gekomen. Als er duidelijk sprake van was had dat allang naar buiten gekomen. Zou daarmee oppassen met beschuldigingen..

Geen voorbereidingstijd komt omdat de voorgangers a la Overmars en Hanstra/Huntelaar er een potje van gemaakt hebben. Er moest verkocht worden en bezuinigd worden voordat er uitgegeven kon worden..

En het salaris huis op orde is belangrijk, en er is in dat salaris huis genoeg ruimte voor zulke mogelijkheden vanwege de bezuinigingen die gedaan zijn.

Je post staat vol van aannames, meningen, beschuldigingen en verwijten die feitelijk stuk voor stuk onjuist zijn..

14 januari 2024 om 14:49

Eto’o was ook bijna rond. Moet het eerst nog even zien. Als het wel lukt zou het een knappe prestatie zijn van Ajax aangezien hij wel een dure jongen zal zijn. En ook opmerkelijk aangezien ik overal lees dat Ajax geen geld heeft voor dit soort aankopen.

14 januari 2024 om 15:06

Wat bedoel je met dit soort aankopen? Knap ook dat je het financiële plaatje al kent. Help me even wat dat precies is en hoe jij vondst dat dit al dan niet past?

14 januari 2024 om 15:23

Een speler van 33 waar een transfersom voor betaald moet worden en een stevig salaris. Deze man zal vast niet voor veel minder dan 5 miljoen per jaar komen te voetballen. En in de media wordt geschreven dat Ajax financieel eerst moet verkopen om ruimte te maken voor dit soort aankopen. Daarnaast was de opdracht om het salarishuis te verlagen. Dan vind het dus knap dat deze man in dat plaatje past.

En antwoord op je tweede vraag: nee ik ken niet het financiële plaatje net zo min als dat jij die kent. Maar ik baseer me op eerdere uitspraken in de media.

Ben je hiermee goed geholpen?

14 januari 2024 om 15:48

@Burdy
Je hebt wel gelijk hoor. Maar er mag best wat nuance in het verhaal dat Ajax naar buiten brengt. Due belachelijke salarissen op CL niveau moest in gesneden worden. Zeker als je kijkt naar vorig seizoen waar al die dio betaalde vedettes het flink lieten afweten en andere minder dikbetaalde spelers het verschil maakte. Dus zeer zeker goed en nodig dat daar in gesneden werd, helemaal als de CL miljoenen er niet zijn. Echter is het minder een probleem als een echte vedette wat meer salaris vangt helemaal als het een speler is waar de rest van je selectie zich aan kan optrekken. Muslintat heeft een hele grove inschattingsfout gemaakt. Berghuis en Bergwijn zijn wel dik betaald, maar zijn niet vedettes waar de rest van het elftal zich aan kan optrekken. Je had beter Tadic kunnen houden en Berghuis transfervrij weggedaan. Mogelijk was dat ook gebeurd als daar echte intersse voor was geweest. Net Tadic hadden zoveel jonkies mogelijk wel gekund, zeker die Balkan jongens die hiërarchie gewend zijn.

14 januari 2024 om 15:52

Ha ok, je weet dus niet of en wat de transfersom is. En je hebt geen flauw benul van zijn salaris, maar je weet wel al dat het niet past. Als het rondkomt dan zal het wel passen denk ik dan. Of het verstandig is, is een ander verhaal. Ik zou het wel begrijpen. Als hij sturing kan geven aan Ajax en er is ook maar 1 speler die zich hieraan optrekt dan kan hij zijn geld zo maar waard zijn.

14 januari 2024 om 16:57

Rochus,

Lees mijn verhaal nog eens en wijs mij eens aan waar ik zeg dat het niet past? Ik zet alleen wat vraagtekens die ik baseer op uitspraken die ik lees in de media. En net als jij ken ik de transfersom niet en ook niet het salaris. Net als jij speculeer ik ook.

Maar goed misschien ben ik als buitenstaander wat kritischer dan jij als supporter. Geen probleem hoor. We mogen het hier best met elkaar oneens zijn.

14 januari 2024 om 15:09

Niets is onmogelijk maar de berichten waren dat ajax moest besparen op salaris en deze man verdient een vermogen. Dan heb je ook nog de club die aangeeft dat ze niet mee wil werken. Als ajax dit rond krijgt zou wel een enorme stunt zijn!

Ze zijn aan het praten...... is dat tegenwoordig al een akkoord naderen?
Ik wacht nog steeds af voordat ik ga juichen.

14 januari 2024 om 14:35

Nee, alleen praten is niet een (persoonlijk) akkoord naderen. De gesprekken zijn klaarblijkelijk dus wel wat verder gevorderd.

14 januari 2024 om 14:47

@Soccerfan,

Geduld is een schone zaak, maar zijn wel een aantal voorwaarden die beginnen te vallen richting Ajax kant.

Engeland is een No-Go ivm de 47% belasting a 4 miljoen die Henderson even af moet tikken. Juventus kan geen transfersom betalen en het salaris van 15 miljoen niet betalen.

Vrouw en kinderen wonen nog in Liverpool wat vanaf Amsterdam minder dan een uur vliegen is.

Ajax heeft hem 3,5 miljoen aangeboden als salaris, hetzelfde wat hij bij Liverpool verdiende.

14 januari 2024 om 15:55

Een persoonlijk akkoord betekent dat op het gebied van elkaars ambitie elkaar hebben gevonden. Los van het salariseis. Maar dat is vaak geven en nemen. Als de Arabieren het gunnen en Henderson alles op alles wilt meedoen aan het EK 2024. Dan komen ze er prima uit. Kijk naar Donny van de Beek zijn salaris was ook denk iets van in de miljoenen. Eintracht kan dat nooit betalen en toch komen ze eruit. Alles is mogelijk, als de spelers het echt willen. Net als dat jij je salaris bereid bent in te leveren om voor een ander werkgever te werken. Heb je geen persoonlijk akkoord dan was sws al klaar.

Wauw dit zou echt een fantastische transfer zijn voor Ajax! Echt iets wat zij nu nodig hebben. Leiderschap, ervaring, maar ook voetballend vermogen.

Zijn er oprecht Ajax fans die hier blij mee zijn? Is toch niet echt zo'n geweldige speler voor het bedrag wat je kwijt bent aan loon e.d?

14 januari 2024 om 14:38

Voor Ajax begrippen zou het gewoon een goede aanwinst zijn, jarenlang een vaste waarde bij liverpool en Ajax zit niet eens bij de top 25 meer dus ja een aanwinst

14 januari 2024 om 14:38

Tuurlijk zijn ze daar blij mee. Dit Ajax mist ervaring en Henderson is gewoon een goede voetballer

14 januari 2024 om 14:39

Ik zou hier heel blij mee zijn. Ja het is een hele dure speler, zal zijn geld niet op het veld terugverdienen, maar de bak aan ervaring die hij meebrengt voor de jeugd die er nu op het veld staat kan Ajax wel eens veel meer opleveren. Het blijft een hele grote gok, en als het mislukt sta je heel ver achter op de concurrentie, maar als het slaagt kan je dat gat wel eens gedicht hebben in het nieuwe seizoen.

14 januari 2024 om 14:42

Madmarcel. Jaaajaa..nu weten we het wel. Op het moment dat Henderson naar Juve lijkt te gaan is het allemaal logisch want een speler als Henderson zal nooit naar dit Ajax gaan. En op moment dat Henderson naar Ajax lijkt te gaan dan is het ineens weer een niet zo'n geweldige speler en moeten Ajacieden hier helemaal niet blij mee zijn.

14 januari 2024 om 14:45

Henderson was jarenlang de dirigent bij Liverpool. Toen er in de Coronaperiode zonder publiek werd gespeeld, was het ook mooi om te zien en horen hoe hij zijn medespelers neerzette. Deed hij niet mee, dan zag je gelijk dat de ploeg zoekende was. Voetballend is het geen spectaculaire speler, maar wel iemand die vaak goed positie kiest en het tempo in de aanval houdt. Ik heb het idee dat hij door velen nogal onderschat wordt.

14 januari 2024 om 15:27

Hoe kan je nou niet blij zijn als je van Tahirovic naar Henderson kan gaan?

14 januari 2024 om 17:04

De beste man is 33 en heeft een halfjaar niet meer gevoetbald (ja op amateurnivo). Om dan zoveel geld uit te geven (qua loon) voor gewoon een ok speler die niks beslissende brengt vind ik nogal wat

Zoals ik het nu begrijp is Ajax nog niet afgeschrokken door Juventus en blijft het voor hun een reele optie, waarbij Henderson zelf ook actief bezig is de mogelijkheid te bekijken: "hij moet nog wel wat dingen regelen in Saudi-Arabië".
Jammer genoeg bespeur ik mezelf nog steeds op een flinke vleug ongeloof dat dit echt door zal gaan, Juventus is imo een betere optie voor Henderson mocht hij dit ook doen om weer in beeld te komen voor het EK. Maar je weet het nooit, misschien is hij wel een fervent voetbal-romanticus en voelt hij de drang om Ajax verder uit het slop te trekken, of heeft hij contact gehad met Aaron Ramsey over zijn tijd bij Juventus.

Mocht het allemaal doorgaan dan hoop ik wel voor Henderson dat hij weet in welke positie Ajax zich nu bevind. Dat in feite hij het hele elftal moet dragen.

14 januari 2024 om 14:47

Dat is voor zo'n speler toch juist mooi? Gaat alles spelen. Is meteen de grote man. Kan Ajax helpen op te krabbelen. Veel eer te behalen.

14 januari 2024 om 17:02

Precies. Vergeet ook niet dat Ajax een hele grote naam heeft in Engeland en ze veel respect genieten.

14 januari 2024 om 17:36

Het Ajax uit het verleden heeft een grote naam inderdaad; Maar dit Ajax van de afgelopen 2 jaar is daar geen schim van .
Ik hoop dus niet dat hij denkt dat dit Ajax nog dominant en aanvaalend voetbal speelt.

14 januari 2024 om 17:39

@leidsehood
Hopelijk is hij zich er van bewust dat dit Ajax middelmaat is en dat voor Eredivisie begrippen. Het is natuurlijk niet het Ajax van 3-4 jaar geleden dat dominant en aanvallend voetbal speelt.
Hopelijk maken ze bij Ajax de juiste beslissingen op en naast het veld en kan hij mede helpen om alles weer op de goede weg te helpen

14 januari 2024 om 19:05

Jij denkt dat er een kans is dat hij gewoon blind instapt zonder even te googlen? Natuurlijk is hij zich er vooraf van bewust.

Wow ik hoop voor ajax dat het gaat lukken. Zou wel een stunt zijn zeg.

Ik zie het niet gebeuren, typisch uitstellen tot het laatste moment en met lege handen achter blijven.

Henderson en Ziyech en je bent klaar.

14 januari 2024 om 14:49

Tagliafico en eventueel een rechtsback zijn ook meer dan welkom. Ik begrijp dat mensen de verdediging van Ajax over het hoofd zien omdat Ajax nauwelijks een verdediging heeft maar daar mag ook wel wat bij (en weg).

En wie gaat de Saudi’s betalen? Denken jullie nu echt dat die hem gratis laten gaan? Die hebben 14 miljoen betaald afgelopen zomer….

14 januari 2024 om 15:09

Die zullen hem voor een stuk minder laten gaan gok ik als ze weten dat ze die tientallen miljoenen salaris besparen op een speler die duidelijk weg wilt.

Mooie aankoop voor Ajax en de Eredivisie in zijn geheel zou dit zeker zijn! Meer Nederlandse clubs zouden eigenlijk slim rond moeten kijken in SA voor topspelers die daar misschien ongelukkig zijn en terug willen naar Europa!

Ik heb echt geen idee waarom Jordan Henderson nou moet komen. Voor de ervaring en als VM? We hebben al 20 middenvelders. Die gozer kan toch veel beter terugkeren bij Sunderland ofzo.

14 januari 2024 om 15:18

Of je leest wat beter en begrijpt dat als hij voor mei naar Engeland terug keert hij 4 miljoen belasting moet betalen. Kan hij beter voor een half jaar elders ballen als hij per se weg wilt uit arabie.

Maakt je aub niet blij met een dode mus. Dit gaat absoluut niet gebeuren.

14 januari 2024 om 15:30

Waar baseer je dat op? Of is dat ook gewoon (valse) hoop dat je uitspreekt?

14 januari 2024 om 15:37

Na zijn verblijf in SA het Hendo naar het schijnt met name veel interesse in de Wallen. Ajax en de Eredivisie kunnen hem eigenlijk weinig schelen.

Daarnaast weet ik gewoon niet zo goed wat ik moet vinden van deze transfer. Wat heeft Henderson nou met Ajax of met het type voetbal dat ze idealiter willen spelen? Deze transfer doet me een beetje denken aan wanneer oud Premier League spelers uiteindelijk nog ergens in tweederangs competitie in Europa terecht komen, puur en alleen om hun naam. Uiteraard voor veel te veel salaris, leveren ze niet meer wat ze kunnen en uiteindelijk is iedereen alleen maar teleurgesteld.

Zal nog wel wat moeten kosten ook qua transfersom

3,5 miljoen salaris, een flinke afkoopsom, geen restwaarde...dit klinkt als een complete paniekaankoop. Los van het feit dat hij misschien nog wat toegevoegde waarde zal kunnen hebben lijkt mij dit niet verstandig. Maar ik ben niet de TD van Ajax, daar zitten capabele mensen die er verstand van hebben toch....

14 januari 2024 om 19:08

Een zo goed als zekerheidje en brengt ontzettend veel van wat je op dit moment mist. Het is duur, maar we mogen in onze handjes knijpen als iemand van dit kaliber, met deze ervaring in dit Ajax durft te stappen.

We hebben deze zomer al genoeg aankopen met zogenaamde restwaarde gehaald. Feit is wel dat je er geen hol mee opschiet als er totaal geen ontwikkeling bij die spelers te zien is.

Henderson moet gewoon bij Ajax komen want de club heeft versterking
nodig.

Volledig over zijn top heen,zonde van je geld

Doet me denken aan de Ajax-transfers van medio 2004-2008, waarin ze een hoop hele grote namen haalden die wel over de hill waren, maar ze hadden een enorme reputatie en kwamen van grote clubs, dus ze konden vast wel wat toevoegen in de Eredivisie voor Ajax. En dat pakte nooit goed uit. Het ding met Henderson is dat het bij Liverpool al een tijd duidelijk was dat hij rijp was voor vervanging. Klopp is echter gewoon een top trainer die weet hoe hij spelers moet neerzetten zodat hun zwakheden niet worden blootgelegd. Zulke spelers moet je dan vooral niet in een niet draaiend elftal gooien waar alles en iedereen acteert op pure chaos, hopende dat zij het stuur recht weten te trekken. Die gaan dan juist helemaal worden exposed op het veld. Dus ja, veel succes ermee met Henderson.

Ik weet niet of Henderson de speler is die Ajax bij de hand kan nemen. Ja hij was aanvoerder bij Liverpool, maar dat was wel een team waar veel meer kwaliteit zat en waar volgens velen 1 van de beste verdedigers van de wereld achter hem stond. De toekomst zal ons misschien leren of hij de missende link was of dat hij ook afhankelijk is van de spelers om hem heen.

Dat hij te duur is en geen meerwaarde heeft vind ik onzin. Het bedrag van 3,5 miljoen valt opzich best mee (het is wel de vraag of dit klopt), en je hebt ook met Tadic en Blind gezien dat niet elke speler zichzelf terug verdient met een eigen transfer maar ook met prijzengeld en door jonge spelers te laten ontwikkelen.

Het zou voor Ajax en het Nederlands voetbal goed zijn dat hij komt en een meerwaarde heeft. Eerst maar eens afwachten of hij echt komt en daarna wat zijn meerwaarde is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren