Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal legt uit waarom hij geen 26, maar 24 man opneemt in zijn selectie

Laatste update:

Louis van Gaal gaat geen vervanger voor de geblesseerde Bruno Martins Indi oproepen. De verdediger van AZ viel in de wedstrijd tegen Ajax (2-1 overwinning) uit met een spierblessure en ziet daarmee de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België aan zich voorbijgaan. Van Gaal gaat door het wegvallen van Martins Indi aan de slag met een 24-koppige selectie.

De oefenmeester deelde op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijden in de Nations League mee dat hij niet meer op de komst van Martins Indi rekent. "Hij is gisteren geblesseerd geraakt en zal zich waarschijnlijk niet meer gaan melden. Er wordt vandaag nog een MRI-scan gemaakt, maar dat ziet er somber uit." Journalist Jeroen Stekelenburg van de NOS vroeg vervolgens of er een vervanger voor komt, waar Van Gaal met 'nee' op antwoordde. De bondscoach heeft centraal achterin de keuze uit onder meer Nathan Aké, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Jurriën Timber.

Stekelenburg vraagt vervolgens waarom Van Gaal voor een 24-koppige selectie kiest, terwijl hij op het WK mag beschikken over 26 spelers. "We hebben heel veel geblesseerde spelers of geblesseerde spelers die net één wedstrijd in de benen hebben", reageert Van Gaal. "Wij zijn geen revalidatieoord. Dus daar heeft het mee te maken. Plus het feit dat je als speler je kwaliteiten in alle teamfuncties moet kunnen etaleren. Dan ga je vergelijken met de spelers die je al geselecteerd hebt en dan blijkt deze selectie daaruit te bestaan."

Ondanks dat Van Gaal vasthoudt aan zijn 24-koppige selectie, heeft hij wel speciale uitnodigingen gestuurd naar Justin Bijlow en Kjell Scherpen. Van Gaal wil de twee in actie zien voor een speciaal penaltyproject. Scherpen, die bij Jong Oranje zit, wordt daarvoor tijdelijk bij 'het grote Oranje' geroepen. Van Gaal ziet bekwaamheid in penalty's als 'doorslaggevend voor eindtoernooien', zo liet hij weten op de persconferentie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had Obispo dan opgeroepen zodat die jongen ook kan mee maken hoe het is. Die speelt vrijwel alles bij PSV.

19 september 2022 om 17:56

Obispo is een vrij beperkte verdediger. Komt best wel wat te kort.

19 september 2022 om 17:57

Speelt wel basis bij de koploper. Vind jij Bruno Martins Indo wel oranje materiaal? Het gaat erom dat er een plekje vrij is gekomen dus waarom zou je zo een jongen niet erbij halen?

19 september 2022 om 17:59

Ik vind martins indi nog slechter. Maar ben vind obispo niks bijzonders bij psv. Psv heeft gewoon geen goed centraal duo.

19 september 2022 om 18:00

Sinds wanneer is spelen bij de koploper de norm?

19 september 2022 om 18:01

@jwtw030 Het is geen revalidatieoord, en ook geen snuffelstage.

19 september 2022 om 18:02

De koploper die de ene na de andere goal om de oren krijgt.

19 september 2022 om 18:09

In het teken van snuffelstage had hij wel opgeroepen kunnen worden maar blijkbaar werkt het niet zo.

19 september 2022 om 18:11

Jwtw030, je ziet het duidelijk verkeerd. Om geselecteerd te willen worden moet je niet bij de koploper spelen, maar bij Ajax spelen. Ongeacht of die nou koploper zijn of niet 😜

19 september 2022 om 18:17

Eens nog tekort voor het Nederlands elftal en staat iedere wedstrijd wel een keer te slapen, of maakt een fout. Maar buiten dat schrik ervan dat Martins Indi überhaupt geselecteerd is, die is namelijk nog slechter. Buiten dat begrijp ik niet dat er geen vervanger opgeroepen wordt.

19 september 2022 om 19:01

Ik ben fan van Obispo, maar het is niet te vergelijken met BMI. Obispo is een genadeloze verdediger. Obispo echt een beer. Dan was Pascal Struijk nog wel een logische vervanger geweest. Dat is beter te vergelijken

19 september 2022 om 19:54

Obispo had, gezien zijn spel, al weinig hersencellen en dat zijn er gisteren na die botsing nog minder geworden

19 september 2022 om 19:55

En toch een beter doelsaldo heeft.

20 september 2022 om 15:10

En Ajax 5 minder tegengoals, dat is toch wel het belangrijkste als verdediger @rudeboy

19 september 2022 om 18:04

Obispo vind ik een goede verdediger voor eredivisie begrippen, hij moet nog wel een paar stappen maken vind ik. Ik zie hem uiteindelijk nog wel doorgroeien naar Nederlands elftal

19 september 2022 om 18:10

Obispo is nog te onbetrouwbaar als cv. En dat zeg ik als PSV’er

19 september 2022 om 18:13

Obispo? Sorry, maar dat is gewoon matig. Ik vind overigens van nog meer spelers dat ze er niet in thuis horen, maar oké. Maar nog meer middelmaat in de selectie gaat ons echt geen goed doen hoor. We hebben niet de beste spelers, maar Van Gaal kan er wellicht wel een goed team van smeden.

19 september 2022 om 18:13

haha Obispo heb ik gisteren en tijdens de CL en EL volledig afgekraakt.
Een waardeloze voetballer, die net als Ramalho voorin een goal kan maken uit een kopbal
Nistelrooy haalde juist Ramalho er toen uit, omdat hij of was het toch de keeper? die hem aanspeelde geblunderd had. Hij staat daar alsof hij gepoept heeft in zijn broek schreef ik toen, maar dat was bij een voorzet van rechts en hij stond te kijken.

19 september 2022 om 18:16

Obispo is echt geen oranje materiaal. Heeft 1 geweldige wedstrijd gespeeld thuis tegen Monaco en kan goed koppen. In alle andere wedstrijden was hij slecht. Teze is beter dan hem. Pascal Struijk hoort in Oranje.

19 september 2022 om 18:30

Obispo is beter dan Teze, maar nog niet klaar voor Oranje. Zie hem saar wel naar toegroeien.

19 september 2022 om 18:39

Obispo beter dan Teze? Op basis van wat

19 september 2022 om 19:02

Obispo is een hele andere verdediger dan Teze. Teze kan veel en veel beter voetballen. Obispo kan heel goed tegenhouden, maar is met een bal vrij matig. Ik zou, zeker in een 5-mans-achterhoede, liever Teze zien

19 september 2022 om 19:06

Obispo? Haha wat is dit nou? Waarom wordt er blind gestaart op de top van de Eredivisie? In Newcastle loopt er iemand rond die 100 keer beter is als Obispo, Sven Botman.

19 september 2022 om 19:58

En 100 keer minder goed kan voetballen en alleen goed is bij een bepaald type voetbal dat het Nederlands elftal niet speelt.

Tamelijk bizar, konden er dus 2 extra mee. Had dan op z'n minst Frimpong meegenomen. But LvG being LvG, we moeten er maar mee (leren) dealen.



Deze man komt overal mee weg. Stel je eens voor dat F de Boer alles deed wat deze man nu aan het doen is. Hij kan niet eens uitleggen waarom de 1 wel mee mag en de ander niet. Ook die keepers oorlog die hij nu persoonlijk aanwakkert gaat nog heel lang duren voordat er weer duidelijk is in het doel van oranje.

19 september 2022 om 18:08

Het is ook wel grote van Gaal show. De selectie is de laatste 2 keer zo matig, sommige keuzes kunnen gewoon echt niet. Wanneer hij ook terecht word gewezen om zijn keuze dan komt er alleen maar poep uit of meneer wordt geïrriteerd. Maar hey het is de grote van Gaal show he dus dan mag het.

19 september 2022 om 18:24

Iemand die bijna alles gewonnen heeft wat er te winnen is als trainer heeft natuurlijk wel iets meer krediet dan mr uhuhuh frank de boer die oprecht de slechtste trainer ooit uit de premier league is.

19 september 2022 om 20:38

Seven matches, seven defeats, zero goals

19 september 2022 om 19:42

Van Gaal kan je toch niet vergelijken met een nitwit als Frank de Boer?

19 september 2022 om 20:27

Je kan beter zeggen, stel je eens voor dat van Gaal er dadelijk snel uit ligt op het wk... Want het selectiebeleid is bij beide onbegrijpelijk, alleen de uitslagen bij van Gaal zijn tot nu nog stukken beter...

19 september 2022 om 23:21

Elke bondscoach wordt afgerekend op zijn prestatie. Dat is het enige criterium dat uiteindelijk telt

Neem bijlow dan 'gewoon' mee?

Waarom dan niet ook penaltykiller Krul oproepen? Die is echt niet slechter dan Noppert, Flekken of Scherpen.

Ik heb niks met Oranje, maar vind het vreemd dat Veltman nooit meer de kans krijgt. Haalt al ruim 2 jaar een heel sterk niveau en speelt ook in hetzelfde systeem bij z'n club. Misschien wel de best presterende Nederlandse verdediger momenteel. Joel verdient een WK.

19 september 2022 om 20:31

Helemaal mee eens. Vorig jaar bijna alles gespeeld in de PL en zowel centraal als rechts te gebruiken, mag zeker boven Rensch wel de voorkeur krijgen.

Waarom zou je 26 spelers meenemen? Dan heb je nog meer spelers bij die waarschijnlijk niet aan spelen toekomen. Voor het WK kan ik me dat nog indenken, daar ben je misschien langer dan een maand weg, kunnen er blessures zijn en wil je toch altijd genoeg man op de bank kunnen hebben. Maar voor deze 2 wedstrijden en met de optie dat je tussendoor nog spelers kan oproepen? Nee, onnodig om er 26 mee te nemen.

Ik heb nu al 300 bondscoaches voorbij zien komen. Laat hem zijn ding doen. Gaat het fout dan mogen jullie zeuren…..echt niks anders te doen in het leven? Dit is zijn beroep,zijn taak dus laten we afwachten. Hij probeert tenminste iets uit TEAMBELANG!! Niet iets wat jij vind! Net zoals dat hij op deze manier zo ver kwam op het vorige toernooi.. schijnbaar is iedereen dat vergeten maar ondertussen juichend voor de tv…..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren