Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal legt uit: ‘Twee spelers wilden niet, helaas scoorde Vlaar niet’

Laatste update:
/

Het Nederlands elftal heeft een fantastisch toernooi achter de rug. Zo noemde Louis van Gaal het WK in Brazilië, al min of meer afscheid nemend. De bondscoach wilde na de nederlaag van het Nederlands elftal na strafschoppen tegen Argentinië nog niet aan de troostfinale van komende zaterdag denken.

“Niemand had verwacht dat we de eerste ronde zouden overleven. En uiteindelijk hebben we halve finale ook niet verloren. We namen alleen de strafschoppen minder”, benadrukte Van Gaal in gesprek met de NOS. “Dat heeft ook met geluk te maken.” Ron Vlaar miste de eerste elftmetertrap en ook de derde strafschop, van Wesley Sneijder, ging niet tegen de touwen.

“Tegen Costa Rica namen we de strafschoppen geweldig. Dat zou vertrouwen moeten geven. Het is heel belangrijk dat je de eerste strafschop benut.” Van Gaal koos verrassenderwijs voor Vlaar. “Voor Vlaar heb ik twee spelers gevraagd om de eerste penalty te nemen. Zij wilden niet. Vlaar was in mijn ogen onze beste speler. Helaas scoorde hij niet.”

Er had veel meer ingezeten tegen Argentinië

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom moet ook die Romero precies vandaag er 2 pakken pff....

10 juli 2014 om 01:55

Nog geen wedstrijd goed gekeept in zn leven, 3e keeper van een Monaco en dan opeens lucky 2 penaltys pakken...

10 juli 2014 om 02:04

Het maakt niet uit jongens, ze hebben gevochten als Oranje leeuwen!!!! Die argentijnse luizenploeg gaat vernedert worden door onze andere grote vijand de duitsers.


Ik ben trots op onze jongens het zijn alle 23 helden en ook Louis is een held inclusief de hele staf.

Ik zit hier met tranen in mij ogen na het nummer van die belg bij de nos, And i wooooont back down....

10 juli 2014 om 02:05

Die van Vlaar was slecht ingeschoten hoor!die van Sneijder had ie verwacht omdat Wesley hem tegen Costa Rica ook in die hoek schoot.

10 juli 2014 om 03:44

Oh ja want als je dat de vorige wedstrijd deed doe je dat nu ook...

10 juli 2014 om 07:02

Duitsland is niet echt een grote vijand hoor.Integendeel zelfs, veel Duitsers juichen voor NL en andersom ook.

10 juli 2014 om 08:16

Dat ligt volledig aan jouw leeftijd. Jij hebt totaal geen historisch besef en juicht vrolijk mee met de Duitsers. Mensen die iets ouder dan jij zijn, die hebben helemaal niks met de Duitsers en zien ze liever vandaag dan morgen verliezen.

10 juli 2014 om 08:41

@Woel: precies, zo is dat. Ik kan gewoon uit principe nooit en te nimmer juichen voor "Die Mannschaft". Ik hoop dan ook vurig dat de Argentijnen als underdog dit duel ingaan winnen. Messi, snoer alle critici de mond!

10 juli 2014 om 08:44

2de keeper van Monaco en bij AZ en Sampdoria gewoon fantastisch gekeept. Het is gewoon een goede keeper.

10 juli 2014 om 09:04

Haha dus als je een historie hebt juich niet voor duitsland? Ik juich voor elke ploeg die goed aanvallend voetbal speelt. Ik denk ook dat oranje in de 2de helft wel aanvallender mocht gaan spelen. Ik snap de intentie wel, maar nu zie je dat het op strafschoppen aankomt en het anyone"s game is.

10 juli 2014 om 11:46

Lucky hoort bij het voetbal net zoals nederland dat had tegen mexico.

10 juli 2014 om 13:40

Dat heeft niks met leeftijd te maken. Mee lopers zoals jij gaan al gauw mee met de haat van andere mensen.

Maar dat is niet erg, maar ik merk om me heen dat veel mensen Duitsland de overwinning gunnen en het leuk vinden dat ze in de finale staan.

10 juli 2014 om 01:56

En cillesense* niks

10 juli 2014 om 01:58

Waarom heeft nederland maar 1 keer op doel geschoten in 120 minuten. Waarom bracht vangaal clasie er in. Waarom wisselde vangaal tijdens de verlenging vanpersie. Waarom keepte krul niet. Waarom waarom waarom?

10 juli 2014 om 02:09

Depay in plaats van clasie en van persie omdat ie op 2 wk's 1 redelijke westrijd (spanje) heeft gespeeld en toch iedere keer er instaat terwijl depay voor dreiging zorgt en huntelaar beter rendement heeft. Van persie moet het bij zijn club houden!

10 juli 2014 om 03:24

Helemaal gelijk betreffende Depay ipv Clasie en Huntelaar ipv van Persie, Jantjuhh!
En hij had nooit, echt nooit, Vlaar de eerste penalty moeten laten nemen! Van Gaal kan mij veel vertellen, maar ik weet zeker dat Huntelaar en?of Robben best de eerste had willen nemen.
Al met al heeft van Gaal Oranje ver boven verwachting laten presteren op dit WK, daarvoor alle lof! Helaas heeft hij ook verschillende keren fouten gemaakt, door misschien een vorm van zelfoverschatting. Maakt verder niet uit, zonder hem was Nederland na drie wedstrijden al thuis geweest. Maar wel jammer dat hij zo aan van Persie is blijven vasthouden en Vlaar de eerste penalty laat nemen..

10 juli 2014 om 08:17

Grapjas. Zonder Van Persie zaten we 2 weken geleden al naar een Oranjeloos WK te gluren.

10 juli 2014 om 08:36

Met de inbreng van Clasie ging het voetballend beter dus die wissel pakte goed uit. Van Persie zal wel op zijn geweest na de darmklachten van de dagen ervoor.
Huntelaar viel wel erg slecht in.

10 juli 2014 om 02:00

Van Gaal heeft hem dat geleerd in zijn AZ tijd.

10 juli 2014 om 02:14

Dat was een grapje, zei Van Gaal daarna.

...Iedereen zoekt een smoesje dus ik ook. Daarom is mijn vraag: waarom was die ajacied Jasper Cilissen boos toen hij gewisseld werd vorige wedstrijd? Nog nooit een penalty gestopt in zijn carrière. Trainen ze nooit penaltys in Amsterdam ofzow-_-'

10 juli 2014 om 02:49

Nou. Dat is heel simpel. Cillessen denkt dat hij de onbetwiste nr. 1 van NL is. Maar de beste knul is een voetballende keeper. Daarin is hij duidelijk beter dan Vorm en Krul. Iets wat Van Gaal en De Boer zoeken. Prima, maar je levert zwaar in aan échte keepers kwaliteiten. Duiken, doet jij niet. Als hij het doet kiest hij vaak voor de verkeerde hoek. Dat zag je gisteren aan die rare sprongetjes voordat er überhaupt was geschoten. Hij doet maar wat. Zijn verre bal levert hij ALTIJD in!
Daarom zal Guus voor een andere optie kiezen.

10 juli 2014 om 03:18

Enorm zielig figuur, Cillessen heeft vandaag prima gekeept, een van de betere spelers. Ga je frustratie lekker ergens anders uiten! Gewoon de beste keeper en dat zal die blijven! Ga lekker ergens anders zielig doen!Braziliaans forum ofzo hebben ze ook reacties van 2-jarige

10 juli 2014 om 03:47

Zo zo jij bent wel echt een binkie. Cilessen is ook gewoon slecht in penaltys. Dat heeft hij zelf toegegeven dat hij daar niet goed in is. En dat kappen van hem, pfff laat dat ook achterwege. Voor de rest prima keeper en hij heeft het goed gedaan voor zijn eerste grote eindtoernooi.

10 juli 2014 om 08:19

Van Gaal heeft die woorden niet eens in de mond genomen. Dat was Jack van Gelder. Voetbalzone heeft dat gesprek totaal verdraait, dus geloof aub niet dat Van Gaal dit heeft gezegd.

10 juli 2014 om 03:03

Goed gedaan goed wk gespeeld nu maar 3worden en met opgeheven terug naar nl trots op nl

Huntelaar die waarschijnlijk weer perse als 5e wou, vorige strafschoppenreeks ook weer, kan totaal niet in het teambelang denken, wil gewoon alleen the credits.

10 juli 2014 om 01:54

Lachwekkende onzin. Waar was je held vandaag trouwens?

10 juli 2014 om 01:56

Wat is dit nou weer voor onzin zeg... Van Gaal heeft geen namen genoemd dus waarom zou je Huntelaar de schuld gaan geven?? Daarbij denk ik dat het juist iemand was die niet bij de eerste vijf nemers was tegen Costa Rica. Aangezien Huntelaar als vijfde zou gaan nemen tegen Costa Rica denk ik dat het nietr over hem gaat.

10 juli 2014 om 02:00

Sneue aannames weer, verwijder je account met je gebral.

10 juli 2014 om 02:06

En daar heb jij welk bewijs voor ?

Een aanname die je niet kan onderbouwen, waarschijnlijk uit rancune richting Huntelaar.

10 juli 2014 om 02:25

Really denk je nou echt dat jij daaraan denkt op dat moment? Grow up.
Huntelaar was gwn nerveus, heel begrijpelijk en wie zegt dat hij als laatste wou? je mag Hem niet maar wel objectief Blijven

"voor Vlaar heb ik twee spelers gevraagd om de eerste penalty te nemen."

Serieus? Dat kunnen ze even goed stoppen met voetballen. Wat is dat nu voor laffe shit!

10 juli 2014 om 01:57

Waarschijnlijk Wijnaldum en Blind. Wijnaldum lijkt mij namelijk altijd een zekerheidje voor penaltys.

10 juli 2014 om 01:59

Dank eerder aan Clasie. Gini staat niet bekend om zijn traptechniek. Denk Blind en Clasie

10 juli 2014 om 02:01

Echt raar, ze moeten zich professioneel gedragen. Je doet je best en als het niet lukt, dan lukt het niet. Er moest vandaag wel een verliezer zijn.

Vlaar heeft een penalty genomen en gemist, maar zijn reactie achteraf vond ik geweldig.

“Nu moet ik ook een kerel zijn en niet gaan zitten janken”

10 juli 2014 om 02:01

Wijnaldum nam bij Psv ook altijd de penaltys. Clasie nooit. Ik denk dat Janmaat nog boven Clasie in de pikorde stond.

10 juli 2014 om 03:16

het gaat over de eerste pingel!! wel lezen voordat je iets roept.

10 juli 2014 om 02:00

Je bent het niet verplicht om te nemen behalve als de rest van de team is geweest. Als je eerlijk bent en zegt zovan " hee louie, ik heb er een echt heel slecht gevoel bij. Dan gaatie natuurlijk niet nog meer druk op je zetten.

10 juli 2014 om 02:04

Ik begrijp het, maar als prof voetballer moet je de zenuwen in bedwang kunnen houden.

In mijn ogen heb je geen reden om een penalty te weigeren, tenzij je natuurlijk een beetje geblesseerd bent.

Van Gaal kiest natuurlijk niet zomaar spelers om een penalty te nemen, hij kiest de 5 waarvan hij denkt dat ze zullen scoren.

10 juli 2014 om 02:28

Er komt meer bij kijken, een vol stadion, halve finale, druk, heel Nederland kijkt. Neem jij dan koel de penalty? Nee ik ook niet. Alleen mensen die veel strafschoppen nemen kunnen dat.

10 juli 2014 om 02:40

Maar als je minder goed tegen de druk kan om een eerste penalty te nemen is het toch ook juist in het teambelang om dat te melden.

Persoonlijk vind ik dat eigenlijk Robben de eerste had moeten nemen (en Van Persie als die er nog in stond). Kan je meteen het goede voorbeeld geven door hem goed in te schieten. Geeft de rest van het team ook weer wat meer vertrouwen lijkt me.

Vind het wel te prijzen dat Vlaar de eerste nam, en zijn reactie van wat ik heb gehoord.

10 juli 2014 om 08:24

In mijn ogen is het juist ontzettend professioneel om te weigeren een strafschop te nemen als je er geen vertrouwen in hebt. Dit gaat om het teambelang, niet om je eigen angstoverwinning.

10 juli 2014 om 02:01

Je verantwoordelijkheid nemen is belangrijk, maar die spelers zitten daar met een bepaald gevoel. Als zij niet overtuigd zijn dat ze die strafschop gaan scoren dan kunnen ze hem beter niet nemen. Achteraf is het makkelijk lullen.

10 juli 2014 om 02:06

Het gaat er niet om dat Nederland verloren heeft op penalties, maar een prof voetballer moet niet 'bang' zijn.

10 juli 2014 om 02:14

Hoezo mag een prof voetballer niet bang zijn? Het feit dat hij betaald krijgt om daar te staan haalt er geen druk van af. Ik denk dat bijna iedereen die daar zou staan en de eerste penalty moet benutten op dat moment bang is voor als het mis gaat. Het zijn nog altijd mensen.

10 juli 2014 om 04:16

Ga er maar aan staan, de eerste penalty in de halve finale van een WK. De druk.is dan zo groot, dat ik heel goed kan begrijpen dat je zo'n penalty niet wilt nemen. Ik ken genoeg jongens die nog geen penalty durven te nemen bij de amateurs.

Tsja, dit is voetbal. Beide ploegen waren vandaag even sterk en de strafshoppenserie is een loterij. Deze wedstrijd had geen winnaar verdiend.

Hoe dan ook mag NL trots zijn op de prestaties. Als iemand dit van te voren had voorspeld,dan werd je voor gek verklaard

Nu moeten we niet gaan janken omdat Vlaar die penalty nam. Tuurlijk is hij normaal gesproken niet de eerste keus maar het is gebeurd. Vlaar heeft een fantastisch toernooi achter de rug dus laten we trots zijn op wat ze hebben bereikt!

Kan Vlaar ook niets kwalijk nemen. Vaste volgorde is normaal dus Van Persie, Robben, Kuijt, Sneijder en Huntelaar. Als spelers de penalty niet willen nemen dan houdt het op en dan kun je alleen maar respect hebben voor diegene die wel verantwoordelijkheid durven nemen.

Hij mistte helaas, maar man, ik zou met liefde De Vrij en Martins Indi ruilen voor nog
twee Betonnen Ronnen.

10 juli 2014 om 02:17

Martins Indi heb ik nooit geweldig gevonden, maar de Vrij heeft echt heel goed gespeeld hoor!

Wie zouden die twee zijn, ben ik benieuwd na

10 juli 2014 om 01:56

Denk Huntelaar en Wijnaldum? Zo maar een gokje. Huntelaar wilde wss niet als eerste en Wijnaldum wilde denk ik sowieso niet.

10 juli 2014 om 01:58

Ik denk Wijnaldum en Blind. Huntelaar stond als nummer 5.

Wijnaldum denk ik omdat hij normaal gesproken een zekerheidje is en Blind ondat Van Gaal vertrouwen in hem heeft en ondat hij rustig is.

10 juli 2014 om 02:03

Toch wel een teken van zwakte als spelers niet willen schieten. Niet dat ik het zou willen maar ik ben geen voetballer die in de halve finale van een wk staat. Die spelers moeten gewoon hun verantwoordelijkheid durven nemen. Ik neem Vlaar en Sneijder dan ook weinig kwalijk. Een penal kan je nou eenmaal missen. Wel ben ik enorm teleurgesteld. Zoveel stelt Argentinie echt niet voor. En helaas zie ik ze die cup dalijk nog winnen ook...

Dan ben ik toch benieuwd wie er niet wilde schieten. Huntelaar, Kuyt?

10 juli 2014 om 01:57

Kuyt heeft geschoten.

10 juli 2014 om 01:58

Als eerste bedoeld hij

10 juli 2014 om 01:59

Hij vroeg wie er als eerste wilde schieten. Dat kan net zo goed aan spelers gevraagd zijn die al een penalty hebben genomen.

10 juli 2014 om 01:57

Kuyt heeft er toch wel eentje genomen.

10 juli 2014 om 10:08

iedereen weet toch dat je je beste schutter als eerste moet laten schieten. van Gaal heeft echter zo'n groot ego dat hij denkt dat hij elke keer iets anders moet doen. Pakte vandaag niet zo goed uit ...

Nou nou, die penalties van de Argentijnen waren nou ook niet zo bepaald goed geschoten, maarja die waren al voor de strafschoppen aan het feestvieren, wat een faalhaas is Cillisen zeg

Ben blij dat van gaal eindelijk de criticasters de mond heeft kunnen snoeren in Nederland. De azijnzeikers en de mensen met een grote mond zonder zelf ooit iets bereikt te hebben. Ja, ik heb zelden zo genoten van het Nederlands elftal, als onder van gaal. Het was geweldig.

10 juli 2014 om 02:04

Nou nou, overdrijven kan ook. Ben zelden zo verrast door het Nederlands elftal, maar genoten heb ik veel vaker. Nederland was een vervelende counterploeg, maar dat voerden ze verbazingwekkend goed uit. Meer niet.

10 juli 2014 om 02:06

Nog fantastischer is het feit dat LvG Romero heeft geleerd hoe hij een penalty moet stoppen......
Dus eigenlijk heeft van Gaal de wedstrijd gewonnen

Iig, Jullie moeten trots zijn. Die 1-5 overwinning tegen Spanje blijft ook voor altijd staan.

10 juli 2014 om 02:21

Heey heey. Frans Hoek niet onderschatten

10 juli 2014 om 02:59

Frans Hoek was niet de keepers trainer bij AZ

10 juli 2014 om 02:49

@ Ajax_ehv: Ik vind het wel mooi wat Van Gaal heeft laten zien. Ik ben nooit echt een fan van hem geweest, en kan me soms nog steeds irriteren aan hem en zijn uitspraken.

Maar wat hij dit toernooi heeft laten zien is iets wat maar weinig coaches hebben gedaan (in mijn voetbalherinneringen in elk geval). Met een goede tactiek en organisatie kan je heel veel bereiken. Ook vallen de Nederlandse spelers hier te prijzen overigens. Van Gaal heeft het er goed in gekregen dat voetbal een teamsport is, en dat was bij het Nederlands Elftal goed te zien.

Ik kan begrijpen dat het voor sommige mensen weinig aan was, zoals Andonis zegt en vindt. Maar als je zoals vandaag kan bereiken dat Argentinië in een halve finale van een WK gewoon niet aan voetballen toekomt dan doe je het gewoon goed.

En in de slotfase van de verlenging waren we gewoon de betere ploeg.

Niet gedacht het ooit te zullen zeggen, maar respect voor Van Gaal.

Vraag me af wie dat dan zijn geweest. Ik had nooit een verdediger, tenzij die vaak penals neemt, de eerste laten nemen. Het is zuur dat hij mist, maar heeft een ijzersterk toernooi gespeeld. Heeft Maradona toch gelijk gekregen over de onzichtbare Robben, te weinig gecreëerd als NL zijnde. Te veel respect voor Argentinië, jammer maar toch trots

Ik snap dat Vlaar in een flow zat deze wedstrijd, maar ik ken hem niet als een koelbloedige penalty-nemer. Had toch liever een speler gezien met een wat betere trap techniek.

Maar de gemiste penalty telt niet mee in mij MotM beoordeling : Ron "Beton" Vlaar

2 spelers wilden niet?! Kom op daar ben je voetballer voor juist op zulke momenten moet je niet onder de druk bezwijken..
Romero pakt die ballen er overigens heel prima uit.
Er had meer ingezeten maar op basis van spel is Argentinië toch net wat beter geweest vandaag al vond ik het een rot partij van beide kanten.

Argentie heeft gewoon beter gespeeld en meer kansen gecreerd. Nederland in tegen was alleen maar aan het paniekeren en proberen om de bal maar zo ver mogelijk. Naar voren in te trappen. En uit eindelijk zo als de meeste hier beweren het maakt niet uit. Of het een mooie wedstrijd is als er maar gewonnen word en dat deed de terchte gewonnen argentie.

10 juli 2014 om 02:11

Nou NL waa niet in paniek maar ze waren gewoon niet goedgenoeg. Argentinie is de eerste tegenstander met een goede verdediging een slagersmiddenveld.

Wat speelde Mascherano een geweldige wedstrijd net ala Garay.

Veel vonden het slecht maar ik heb wel genoten van de Argentijnen. Uiteraard hoop ik met me Duitse bloed dat ze 2e worden

Het had gewoon door geschoven moeten worden ten opzichte van Costa Rica, Robben - Sneijder - Kuyt - Huntelaar - Vlaar in dit geval.

Onzinnig om iemand als Vlaar, die nooit penals neemt, de eerste te laten nemen. Gewoon een grote, grote fout van van Gaal. Had nooit mogen gebeuren.

Maakt niet meer uit.het had ook goed kunnen aflopen.

Ze hebben het echt geweldig gedaan!!

opvallend dat Costa rica hetzelfde had: tegen griekenland zuivere penals, en de wedstrijd daarna tegen nederland slechte penals

10 juli 2014 om 15:48

Slechte penalty's?

Alleen die van Vlaar leek helemaal nergens op... Die van Sneijder zat snelheid in en prima in de hoek... alleen die keeper pakte hem fantastisch!

Het verschil zat hem in de keeper!

Hij had Huntelaar helemaal niet moeten brengen... Janmaat heeft geen voorzet gegeven... Robben en Kuyt stonden aan de contra kant, dus draaiden allebei terug naar het middenveld! Alle wissels waren goed... maar deze sloeg helemaal nergens op!

Jammer voor hem dat ie is flauwgevallen in kleedkamer maarja

Deze costa rica speelwijze heeft ons genekt niet de pingels.

Met wat meer kloten en durf om te verliezen had je ook dit argentinie kunnen pakken.
Zij waren het minst slecht en "verdienen " de finale .

Als ik heel eerlijk ben beide ploegen niet.

Een armetierig slechte pot waarin v persie niet eens mee had mogen doen.
Totaal niet scherp en fit en dus volledig onbruikbaar vandaag..
Ze hebben zichzelf de das om gedaan door niet genoeg lef te tonen.

Dan ben ik benieuwd wie zijn verantwoordelijk niet durfde te nemen om het over te laten aan Vlaar.

Toch niet Huntelaar? dat kan ik niet geloven

10 juli 2014 om 02:06

Die zegt echt geen nee hoor!!die is juist kwaad als ie hem niet mag nemen.

10 juli 2014 om 02:11

Maar die is wel de eerste penalty nemer als Van persie er niet is.

Twee spelers durfden niet zegt Louis , waarschijnlijk zullen we het nooit weten dan

10 juli 2014 om 02:13

Denk niet dat van Gaal dat gaat prijs geven.ach.....van mij hoeft dat ook niet.wat heb je er nog aan??

Eerste penalty móet raak zijn. Vlaar verkeerde keus. Soort roulette, alles of niks

Ik zei al na Costa Rica dat je altijd in elk toernooi hoogst waarschijnlijk 1 zo'n strafschoppen-serie zou krijgen en dat we die gepakt hadden tegen CR was gewoon uitmuntend, maar nog eentje, dan tart je het lot. Krul erin had sowieso niet meer hetzelfde effect gehad als voorheen denk ik.

NL had gewoon meer risico moeten nemen en scoren in reguliere tijd, heel leuk dat Messi niet aan de bal kwam, maar wellicht kwam dit ook wel omdat geen van de landen echt initiatief wilde nemen, echt doordrukken.

Maar kan Van Gaal en de jongens ook niets kwalijk nemen, achteraf is makkelijk. Die strafschoppenserie ging ik eigenlijk best wel chill in omdat ik vertrouwen had na de vorige, alleen, toen die eerste gemist werd, tja, dan heb je het eigenlijk al uit handen gegeven. Cillissen kan best een paar pakken, maar je moet wel een beetje in de flow komen en nu stond je gelijk achter, dan gaat het knagen.

10 juli 2014 om 02:22

Ja.. eigenlijk hadden we iets meer druk moeten zetten of met iets meer man voor de bal moeten spelen op het laatst. Maarja.. als je dan een counter om de oren krijgt, word je als 'naïef' betiteld. Dusja.. ik snap wel dat het heel lastig is voor Van Gaal om de juiste keuze te maken. Kies je voor Depay en Nigel de Jong eruit.. dan kies je voor 4-3-3, maar dan gaat Messi ook sowieso kansen creëren. Kies je voor Krul, dan gok je op de penalties.

Nouja.. het is gewoon kut.

Romero dook bij Robben, Sneijder en Kuyt de hoek in waar zij ook gescoord hadden tegen Costa Rica. Dit had voorkomen kunnen worden

10 juli 2014 om 02:16

Hoe dan? Argentinie heeft gewoon het geluk gehad dat Nederland al een penalty-ronde had gehad. Dan heb je toch meer informatie. Als er drie nu opeens de andere hoek nemen gaat het ook opvallen. Maar Vlaar nam hem natuurlijk ook gewoon erg slecht. Er twee missen is gewoon te veel helaas.

10 juli 2014 om 02:26

Robben en Kuyt waren slim genoeg om de andere hoek te kiezen dan de hoek die ze tegen Costa Rica hadden genomen. Sneijder daarentegen koos voor dezelfde hoek helaas en hij schoot hem vond ik bij Costa Rica ook al niet ver genoeg de hoek in. En Vlaar had sowieso niet mogen starten met het nemen van de penalty, zoals van Marwijk het al zei. Nu stond er veel meer druk op hem, wat waarschijnlijk de oorzaak is van de slecht genomen penalty.

10 juli 2014 om 09:27

Tja, natuurlijk had vlaar geen penalty moeten nemen, maar als er twee niet willen nemen kom je toch bij de mindere penalty-nemers uit. En Vlaar is dan wel iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt. Alleen had hij dan nooit de eerste moeten nemen, dat is denk ik de enige fout geweest. Maar om nou te zeggen dat dit zomaar even voorkomen had kunnen worden vind ik te makkelijk.

Raar.. ze hebben zo'n eenheid als groep, maar er lopen er 2 weg voor de verantwoordelijkheid... Trouwens raar dat Robben niet de 1e neemt als Chefdéquipe... messi deed het wel!

Echt zuur dit.. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt. Maarja.. je kan nooit bewijzen wat de fatale fouten waren .
Maarja.. achteraf kun je natuurlijk zeggen dat we nu niet vernederd worden door Duitsland. Iets dat Argentinië nu (hopelijk) mag ondergaan.

Niet willen ?? Ongelooflijk. Voetbal op zich was onthutsend slecht. Van Persie was gigantisch zwak. Penalties waren ook slecht genomen door Vlaar en Sneyder. Met name Frans Hoek heeft ernstig gefaald vanavond volgens Hugo Borst. Als hij zijn huiswerk beter had gedaan waren we nu misschien wel verder.

Bedankt Nederlands elftal, gevochten als leeuwen en met onervaren spelers heel hoog gereikt.

De verdediging heeft stand gehouden, maar aanvallend zat er toch te weinig voetbal in.

Je kunt niemand iets verwijten, het maximale bereikt.

Hulde voor de staf en de spelers en ik hoop dat de supporters zich niet van hun slechtste kant gaan laten zien, want dit team, en alle individuele spelers verdienen alleen maar lof. Ik had nooit verwacht dat we ons tot de laatste 4 zouden knokken. Prachtig!

Misschien wel niet!! De penalty van Sneijder was niet slecht genomen alleen ging Romero meteen naar de goede hoek. Zou Hugo het ook verteld hebben als Messi de andere kant op had geschoten.

10 juli 2014 om 02:35

Vincent, een pingel die niet achter de keeper land is gewoon slecht genomen!

10 juli 2014 om 03:23

Dus een keeper staat er per definitie voor joker ?
Ik heb 'rollertjes' binnen zien gaan en strepen gestopt zien worden.

Als een keeper vol voor de hoek gaat die jij toevallig ook in gedachten had heb je doodsimpel pech.

10 juli 2014 om 08:04

Een keeper staat er zeker niet voor joker, op het moment dat een penaltie niet goed ingeschoten wordt. Een goed ingeschoten penaltie kan volgens mij niet tegen gehouden worden door de keeper. Hard hoog in de hoek en de keeper zal vrijwel zeker kansloos zijn.

Helaas, maar het was een prachtig avontuur. Niemand gaf thuis en je kon het al aan de spelers merken. Ze waren op. Aan het eind van hun latijn. Desondanks complimenten aan Robben, Vlaar en De Vrij. Zij waren duidelijk de uitblinkers aan Nederlandse zijde. Dit toernooi zijn Cillissen en in minder mate Blind mij erg tegen gevallen (van de basis spelers). Maar het zijn allemaal jonge gasten en wie weet waar we over 2 jaar zijn.

Nederland nam twee slechte pingels, maar Argentinie ook.
Een normale keeper had vooral de laatste moeten hebben.....
Ik vind cillessen een prima knul maar totaal ongeschikt voor dit Nederlands elftal.
Een voetballende keeper is Cillessesn en daarin vele malen beter dan vorm en krul.
Maar Nederland speelt bij vlagen counter voetbal en allang geen opgebouwend verzorgd voetbal meer.
balbezit is niet heilig meer. soms heb ik zelfs het gevoel dat ze express de ballen inleveren bij de tegenstnader op een ongevaarlijke plek en hopen op een snelle tegenstoot.
En als dit het spel is dat Nederland speel,t is het van belang dat cillessen dan mooi twee argentijnen kan uitkappen of krul die ballen de tribune injaagt?
in Welke wedstrijden heeft nederland veel meer balbezit gehad dan de tegenstander?
Van gaal heeft 1 fout gemaakt in dit tournoit en dat is voor cillessen kiezen.
Hij heeft echt 1 topredding gehad waarvan je zou denken dat een andere keeper misschien niet zou kunnen maken ( tegen spanje) maar daar staan ook de fout tegen Mexico en nog een paar tegen spanje australie ( zonder gevolgen)

Romero
Wk gewonnen bij de jeugd
Olympisch goud gewonnen
Nu in wk finale
Die kan echt wel wat hoor

Waarom niet gewacht op krull

Als het belangrijk is dat de eerste erin gaat laat je die toch nemen door Robben of Huntelaar?

Ik snap dat ook niet, Vlaar, ik zei gelijk al die gaat missen, je hebt een voordeeltje omdat je mag beginnen en stuurt Vlaar.....
nummer 1 was er niet , dus gewoon doorschuiven, Robben, Sneijder, Kuyt, Huntelaar
Nja...meer bereikt dan ik voor het toernooi had kunnen dromen, alleen als je er zo dicht bij bent wil je meer. Helaas was lang niet goed genoeg gisteren, teveel spelers zakten door de ondergrens.

Lekker verhaal, zullen dan Huntelaar en Robben wel zijn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren