Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk krijgt de volle lading in Engelse media na zeperd in Londen

Laatste update:

Brentford oogstte maandagavond lof door de eerste zege op Liverpool te boeken in 84 jaar. De mannen van Thomas Frank gaven the Reds met 3-1 klop, en met name Virgil van Dijk moet het achteraf ontgelden in de Engelse media. Het oordeel is dat de Nederlander fysiek aftakelt, en meerdere kranten schrijven dat hij niet meer over het gewenste niveau beschikt.

Na een kleine twintig minuten spelen sprintte Bryan Mbeumo moeiteloos langs Van Dijk, waarmee hij de corner inleidde waaruit de openingstreffer zou worden gemaakt. "Niet voor de eerste keer dit seizoen speelde de gedachte op dat Van Dijk fysiek niet meer is wat het geweest is", schrijft The Guardian over het moment. "Van Dijk oogde traag toen Bryan Mbeumo langs hem racete voor een gouden kans in de eerste helft", pent The Telegraph op soortgelijke wijze.

De Liverpool Echo beoordeelt het optreden van de 31-jarige stopper met een 4, en geeft als uitleg dat hij 'allesbehalve comfortabel leek'. Alleen linksback Kostas Tsimikas – die een 3 kreeg – deed het volgens de lokale krant van Liverpool slechter. Joël Matip, die Van Dijk in de rust verving, verdiende een 6, 'omdat hij iets meer kalmte in de verdediging terugbracht'.

Carragher beschermt Van Dijk
Alleen bij Sky Sports kreeg Van Dijk nog enigszins rugdekking. Analist en Liverpool-icoon Jamie Carragher oordeelde dat niet de defensie, maar het middenveld van the Reds het grote pijnpunt was en 'ze een type als Georginio Wijnaldum missen die de achterste vier kan beschermen'. "We zeggen dat Virgil van Dijk een van de besten ter wereld is geweest voor vijf jaar en nu niet meer op zijn best is. Maar ik denk niet dat hij een compleet andere speler is. Hoe goed je ook bent als verdediger: als je niet beschermd wordt heb je geen kans", aldus de oud-verdediger.

Kan Virgil van Dijk het gewenste niveau voor Liverpool nog aan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Verschrikkelijk die Engelse media, nog erger dan de Telegraaf…. Speel je 1 wedstrijd goed: beste verdediger die de pl ooit heeft gehad.Speel je 1 wedstrijd slecht: kan het niveau niet meer aan, terug naar Celtic sturen.Misschien Ajax volgend jaar een poging wagen als we Timber verkopen!

3 januari 2023 om 07:59

Punt is een beetje dat Virgil van Dijk niet één wedstrijd niet meer goed speelt, maar al sinds zijn blessure het nergens meer op lijkt. Daarnaast begint het nu op te vallen dat zijn schijnverdedigen (meelopen maar niet ingrijpen) niet meer werkt al je geen snelheid hebt.

3 januari 2023 om 08:06

Ben ik ook wel met je eens. Maar ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand zoveel klasse inlevert in korte tijd.

3 januari 2023 om 08:09

Van Dijk heeft zeker niet meer het topniveau wat hij had. Die blessure lijkt hem wel een flink eind terug te hebben geworpen. Afgelopen weekend was Van Dijk echter wel weer "gewoon" de beste verdediger. Gisteren was niets inderdaad. Of zoals een wijs man zonet zei "het lijkt nergens meer op". Er is natuurlijk geen gulden middenweg

3 januari 2023 om 08:12

Mee eens. Vergeet ook niet dat het allemaal minder gaat sinds dat Mané is vertrokken, dat kan geen toeval zijn. Misschien dat een Gakpo/Luiz Diaz straks weer ervoor kunnen zorgen dat het team weer in een betere flow terechtkomt.

3 januari 2023 om 08:14

@Pieter: Ik vind, op Thiago na, vooral het middenveld ook niet top. Zo wild ben ik helemaal niet van deze selectie. Nunez voorin heb ik nog wel vertrouwen in. Dat gaat nog wel lopen.

3 januari 2023 om 08:35

Dat iedereen verdedigend uit vorm is op Robertson na en dat het hele middenveld matig is heeft weinig te maken met Mane.

3 januari 2023 om 08:40

De impact van Mané was anders behoorlijk kijk maar naar hoe Bayern nu draait. Ook is het gewoon belangrijk om 2 fatsoenlijke flankspelers te hebben in het het hedendaagse voetbal. Robbery was daar wel een mooi voorbeeld van.

3 januari 2023 om 08:45

Impact zo groot dat bijna alle verdedigers uit vorm zijn en het middenveld ook uit vorm of te matig? Dat heeft echt 0.0 te maken met Mane. Dat geloof je toch zelf ook niet mag ik hopen?

3 januari 2023 om 08:53

Lol Mane voegt helemaal geen reet toe bij Bayern. Wekelijks de zwakke schakel met Muller en Pavard.

3 januari 2023 om 09:09

Toch 24 wedstrijden 15 goals en 4 assists, als dat al geen reet is. Arsenal 890 voetbal is een complex geheel. Als je een aanval van niks hebt kan dat invloed hebben op de rest van het team/de verdediging.

3 januari 2023 om 09:18

Wat is de impact van Manã© bij Bayern dan? Een wisselvallig team gebleken in de eerste seizoenshelft. Zelfs Choupo-Moting kwam erin omdat het met Manã© in de spits niet lukte. Van alle koplopers in Europa doet Bayern het vrijwel het slechtst qua punten.

3 januari 2023 om 09:38

Ja tuurlijk joh. Mane is er niet en dan is het complete elftal uit vorm en bakken er opeens niks van. Met Diaz hebben ze een prima vervanger gebleken voor zijn blessure. Het grote probleem is dat de individuele spelers gewoon uit vorm zijn en het middenveld niet is door geselecteerd. Dat is het echte probleem. Niet voor niets dat Mane als valse 9 speelde omdat Diaz het goed deed op links.

Liverpool heeft gewoon echt een prima aanval maar als je maar 2 van de 5 kan opstellen wordt het vrij lastig.

3 januari 2023 om 09:50

Hij heeft vorig seizoen gewoon een ijzersterk seizoen gespeeld, dus hoe komt iedereen er toch bij dat sinds hij terug is van zijn blessure het nergens meer op lijkt? Dit seizoen lijkt het inderdaad nergens op bij Van Dijk, maar dat geldt voor wel iets meer spelers dan Van Dijk bij Liverpool.

3 januari 2023 om 11:09

@robinvv_ajax Mee eens, maar het is wel waar dat van Dijk echt in een enorme dip zit. Dat zag je ook op het WK. Waar Nederland achterin een hele sterke linie had, was het op dit WK elke keer een gatenkaas.

3 januari 2023 om 12:06

@arsenal890 Het is gewoon een feit dat het minder loopt sinds name weg is. Je hebt voorin een counterspits in Nunez. Iedereen had het altijd over Salah maar bijna alle aanvallen begonnen bij Mane, hield ballen vast en had een individuele actie. Als je voorin geen ballen vast kan houden dan komt de verdediging aardig onder druk te staan ja.

Daarnaast is Diaz helemaal geen vervanger, Diaz speelde vanaf links en Mane centraal dus is Nunez zijn directe vervanger. Diaz speelde voor zijn blessure trouwens ook niet heel erg goed en Salah hoor je ook niks meer over. Probleem ligt daarnaast in mijn ogen bij van Dijk die niet kordaat ingrijpt en bij Trent die totaal niet kan verdedigen. Daarnaast is dit elftal zo lang bij elkaar dat Klopp gewoon goed moet gaan verfrissen.

3 januari 2023 om 12:04

Dat zij we wel gewend van de Engelse media. Ook voor haast elk EK en WK wordt het nationale elftal omhoog geschreven 'football's coming home'.

En dan na 1 tegenvallende wedstrijd wordt er weer om de kop van de coach geschreeuwd.

Van Dijk wordt nu makkelijk geslachtofferd, maar al had ik niet beter geweten dan had ik gedacht dat Konatã© spits was bij Brentford. Mijn hemel, was speelde hij een draak van een wedstrijd zeg. En dan ook nog zo'n spits die niet eens weet of er lucht of zand in de bal zit. Zie het somber in voor Liverpool wel.


Van Dijk is 1 van de meest overschatte spelers die er zijn. Is een goede kopsterke verdediger komt voetballend zwaar te kort. Van Basten constateerde ook terecht dat hij alleen tikjes breed kan geven en geen leider is in het veld. Voetballend dan. Kan alleen functioneren met goede spelers om zich heen die zijn zwaktes verbloemen.

3 januari 2023 om 08:27

100% met je eens!

3 januari 2023 om 08:31

Ik kan uit je opmerking opmaken dat niet of nauwelijks wedstrijden van Liverpool live kijkt, waarschijnlijk net als van Basten.

3 januari 2023 om 08:48

Ik zie zelf alleen de internationale wedstrijden van Liverpool. Dan zie ik hem geregeld een paar stappen met de bal naar voren zetten en dan de bal weer schuin naar achteren naar de man naast hem geven. Zelden zie ik hem een bal voorwaarts geven.

3 januari 2023 om 09:38

Dan zou ik me inderdaad nogal afzijdig houden van een mening over Van Dijk zijn voetballende bijdrage aan Liverpool. De kritiek op zijn afwachtende houding of zijn gebrek aan snelheid (zeker op dit moment) kan ik inkomen. Beweren dat hij alleen maar tikjes breed geeft en voetballend geen leider is, zijn echt complete onzin.

Hij was in de CL bovendien zeer sterk dit seizoen (en ook afgelopen seizoen), ook voetballend, dus geen idee hoe je tot dit oordeel komt op basis van zijn internationale wedstrijden.

3 januari 2023 om 09:52

Ja maar daar hebben veel spelers van Ned elftal last van, zie bijv Frenkie. Lijkt wel een Nedse ziekte om zoveel mogelijk risicoloze passen te geven want dat staat goed in de statestieken.

3 januari 2023 om 09:54

Als ik het heb over een leider in het veld dan bedoel in niet iemand die zich verbaal laat gelden of de pers te woord staat maat iemand die voetballend de boel op sleeptouw neemt in het veld. Beste voorbeeld in de huidige tijd is Modric en bijvoorbeeld een Tadic. In het verleden hadden we Cruijff, Gullit en Basten zelf etc.

3 januari 2023 om 10:45

Als ik het heb over een pannenkoek bedoel ik zo'n rond ding aan de boom met een stukje en een pit.
Je kan niet een woord gebruiken en dan vervolgens doen alsof je iets anders bedoelt.

3 januari 2023 om 11:04

IkWeetAlles11...

Hij heeft gewoon gelijk. Van Dijk is ook voetballend zwaar beperkt. In de PL met die kick&rush stijl en aanvallers zonder enige actie enkan hij zich reden. Maar op de CL en bij Oranje vallen zijn beperkingen goed op. Zijn manier van verdedigen is wijzen naar z'n medespelers en tegenstanders weg duwen.

3 januari 2023 om 11:36

Speelt dit seizoen en vorig seizoen ijzersterk in de CL, ook in voetballend opzicht. Het is echt lachwekkend dat mensen nu gaan beweren dat hij voetballend zwaar beperkt is. Zijn voetballende kwaliteiten werden juist geroemd in al zijn jaren bij Liverpool. Daar doet een zeer matig halfjaar niets aan af.

3 januari 2023 om 11:56

Vandaar die 3 CL behaalde CL finales met Liverpool zeker?

3 januari 2023 om 08:39

Met alleen goede voetballer om zich heen?... geen leider?? Oke ik vind van Dijk bloedirritant worden de laatste maanden, door zijn interviews en houding.

Maar tot vorig seizoen was hij echt ongekend goed en droeg de verdediging bijna in zijn eentje. Toen Virgil kwam naar Liverpool was die verdediging niks; hij bracht totale rust en stabiliteit en was de reden dat Liverpool de weg omhoog vond.

3 januari 2023 om 11:07

Ongekend goed? Wauw.

3 januari 2023 om 08:46

Ik heb het ook nooit in van Dijk gezien en snap de hype ook niet. Heeft (zoals jij ook zegt) koppend echt wel kwaliteiten en kan misschien ook nog wel sturing geven, maar is zie ook totaal geen voetbal in hem.

3 januari 2023 om 09:07



De man heeft meer dan 200 wedstrijden voor Liverpool achter zijn naam. Dat is wel veel, voor enkel een "hype"....

VZ leden zijn nog erger dan de media: speelt een speler een keer een matige wedstrijd, dan komen ze eroverheen dat ze het nog nooit in een speler hebben gezien. Laat me raden, dit is de eerste keer dat je je mond opendoet na een wedstrijd van Liverpool?

Ohja, hij is trouwens ook Europees speler vh seizoen 2018/2019 geworden en voetballer vh jaar in Engeland in 2019. Deze individuele prijzen kan je nooit winnen wanneer je een hype bent.

3 januari 2023 om 09:21

Er was toch een periode dat er geroepen werd dat hij misschien wel de beste voetballer was. Dat vind ik toch wel een hype voor een speler waar ik toch heel weinig voetbal in zie.

3 januari 2023 om 09:28



Dat was 4 jaar geleden ja. En sterker nog, toen was hij ook de beste voetballer (in engeland en europa). Niet volgens de media, niet volgens de VZ leden, maar op basis van stemmen onder voetballers/trainers.

De man is nu 4 jaar ouder, en ook teruggekomen van een zware blessure. Lijkt mij logisch dat hij niet meer zijn niveau heeft van 4 jaar geleden. Maar om nu te roepen dat het een hype is geweest, en je het nooit in hem hebt gezien is lachwekkend.

3 januari 2023 om 11:45

Genieter...

Zulke prijzen komen juist door de hype. De Engelse media heeft hem overhyped en de rest van de wereld deed mee. Was Mané European (vooral Engelse) zou niemand over Van Dijk hebben in dat seizoen.

3 januari 2023 om 12:24

Wat een onzin. 4 jaar geleden was die prijs meer dan verdient. En jij komt ook weer met media blablabla, die prijs is op basis van een stemming onder voetballers. Ohnee de media heeft die voetballers natuurlijk beinvloed. Dat is jou conclusie 4 jaar later, na een matige wedstrijd?

3 januari 2023 om 08:48

Als je denkt dat hij alleen tikjes breed kan geven heb je dus echt nog nooit een wedstrijd van hem gezien. Heeft gewoon een hele goede lang pass in de benen. Geeft ook altijd leiding bij Liverpool achterin. Nu is die gewoon uit vorm sinds zijn zware blessure. Net zoals bijna alle Liverpool spelers die uit vorm zijn.

3 januari 2023 om 09:02

Dat leiding geven is nou juist exact het probleem! Hij moet wat gaan doen.

Hij is al tijden een niet mee werkende manager. Op het WK ook, De Ligt, Ake en Timber mochten het vuile werk opknappen.

En wanneer manager van Dijk mee moet gaan werken krijg je tegengoals zoals Sancho (de 1-0 van United tegen Liverpool) en de goal in de Champions League finale tegen Real Madrid. Of lekker makkelijk, Blind krijgt weer op zijn flikker na een steekbal van Messi. Ake was doorgedekt op Messi, dus waar was de rugdekking van van Dijk notabene aan de binnenkant?

3 januari 2023 om 09:28

Het een neemt het ander niet weg toch of is dat ineens wel zo? Zijn leiding is crap omdat zijn voetbal even niet perfect is?

De Ligt, Ake en Timber hun taak is om in te stappen en V Dijk bewaakt te laatste lijn, zo is de verdeling in grote lijnen altijd geweest. Als het goed gaat zie je niks, als de ingrijpende verdediger mis zit, er loop iemand mee van het middenveld en v Dijk komt in een 1 tegen 2 situatie, dan is de situatie sowieso al in je nadeel. Dan ziet zo'n situatie er altijd knullig uit. De fouten zitten alleen vaak net daarvoor, de pass had eruit gehaald moeten worden door de aanvallers/middenvelders, de ingreep van de verdediger had goed moeten zijn, de middenvelder had met de middenvelder mee moeten lopen....

3 januari 2023 om 09:08

Aha en als Liverpool de sterren van de hemel speelt dan krijgt ook Van Dijk weer alle lof.
Maar nu draait het niet en kan logischerwijs Van Dijk er opeens weer niks van.

3 januari 2023 om 09:17

Van Basten erbij halen doet je argument niet veel goeds, die gast kon goed voetballen, maar analyses zijn echt bagger. Je kunt niet alles goed, dat is niet erg

Vdijk staat bekend om zijn prachtige passing naar voren en de beste verdedigers a la v Dijk - leiders - stonden altijd redelijk rustig op het veld. Denk aan Terry, Hyppia, Ferdinand. Allemaal spelers die weer een ander type speler naast zich hadden.

Grootste misopvatting bij verdedigers vind ik dat de echte leiders vaak niet de populaire ingrijpende verdedigers zijn. Zoals Maguire/evans bij Leicester iedereen dacht dat Maguire verdedigend leider zou zijn bij United, terwijl super duidelijk was dat Evans de leider was waardoor Maguire lekker de duels aan kon gaan. Devrij en Skriniar idem dito.

Dus je reactie raakt niet echt iets van wat er nu mis is bij Liverpool of vdijk op dit moment.

3 januari 2023 om 09:33

Wat hebben mensen een korte tunnel visie.

Weet er iemand nog hoe zwak de verdediging was voordat van Dijk er kwam? Plotseling met hem erbij waren ze zoveel sterker dan voorheen? De missing link? United wilde hem ook binnenhalen, alleen koos hij voor Liverpool. En United ging later aan de haal met Harry.

Deze man heeft meer dan 5 jaar heel hoog en goed gepresteerd en plotseling kan hij er niks meer van en heb je je gelijk gehaald na 1 wedstrijd over zoveel wedstrijden heen?

Volgens mij heeft hij de meeste minuten gemaakt bij Liverpool tot nu toe. Dat zegt al genoeg. Elke club heeft zijn ups and downs. Het is nu kijken hoe ze eruit gaan komen.

3 januari 2023 om 09:40

Waan van de dag dit. Hij zit inderdaad in een dip, maar was voor zijn blessure écht de onomstreden leider van Liverpool.

3 januari 2023 om 09:45

Komt voetballend zwaar tekort... Van de tig terechte redenen om kritiek op hem te hebben, is dit er nog steeds geen. Behalve voor mensen die een argument denken te hebben, omdat Van Basten hetzelfde zegt.

3 januari 2023 om 09:52

Bij Nederland heeft hij waarschijnlijk deze opdracht gekregen bij van Gaal want bij Liverpool strooit hij regelmatig met passen op Salah

3 januari 2023 om 10:00

Hij heeft een paar goede jaren gehad toen hij achterin de dertig was maar is voetballend idd nooit een topper geweest. Aan de andere kant was hij destijds verdedigend wel echt wereldtop.

3 januari 2023 om 10:03

Wat een opportunistisch gelul. Sinds de komst van vDijk heeft Liverpool geëxcelleerd. Als aanvoerder de ploeg naar CL winst en het eerste kampioenschap in 30 jaar geleid. Iedereen was het erover eens dat hij de missing link was en absolute leider van de ploeg. En nu heeft hij een slecht seizoen en is het gelijk de meest overschatte speler ooit. Sommige mensen hier....

3 januari 2023 om 10:54

Denk dat je toch wat meer wedstrijden van van Dijk moet kijken.

Hij is DE leider achterin, maar een defensie bestaat meer dan uit 1 persoon.

Wat betreft voetballend te kort komen; het is in eerste instantie een verdediger met als primaire taak, zorgen dat de tegenstander niet scoort. Zeker in de premier league is "goed kunnen voetballen" niet het belangrijkste aspect in een centrale verdediger. Daar heb je middenvelders en backs voor. Oftwel, bal afpakken en inleveren bij een teamgenoot. Daarnaast staat van Dijk bekend om zijn crosspass van meer dan 60 meter en heeft dat geregeld laten zien.

Dat hij beter kan dan de laatste wedstrijden, dat zeker, maar hem neerzetten als overschatte verdediger terwijl hij gewoon tot een van de beste verdedigers in de wereld behoort, dan slaat nergens op. Puur enkel omdat hij tikjes breed geeft ? Voor een CV is dat meer dan prima. Als hij als laatste man achterin DE beslissende pass moet geven, dan klopt er iets niet in je elftal.

Het is "de volle laag krijgen", niet 'de volle lading'.

Wat een waardeloze en respectloze zooitje in Engeland. Die jongen is altijd top geweest één keer een slecht wedstrijd en wordt tot de grond afgebrand zeg. Zouden die lui ook eens een slechte dag hebben.

3 januari 2023 om 09:23

Hij wordt met de dag slechter terwijl je zou denken hoe ouder hoe beter als verdediger zijnde. Die jongen is niet meer top, als je Liverpool volgt zou je hetzelfde zeggen.

3 januari 2023 om 09:49

Mensen die Liverpool volgen, zien dat het probleem niet aan een enkele speler ligt. Van Dijk is echter een makkelijk slachtoffer. Fabinho speelt misschien wel zijn slechtste seizoen ooit, nog slechter dan Van Dijk, maar krijgt veel minder kritiek. Vreemd, aangezien hij toch ook een ervaren kracht is en een belangrijke schakel in defensief opzicht als verdedigende middenvelder.

3 januari 2023 om 11:13

Klopt er zijn meerdere spelers die niet in vorm zijn. Echter is Fabinho nooit bestempeld als de beste op zijn positie en Virgil wel. Dat is de reden dat hij te maken heeft met meer kritiek.

3 januari 2023 om 11:38

Fabinho werd niet gezien als dé beste, maar wel als één van de beste Dm's. Dat hij zo gevrijwaard is van kritiek is kenmerkend voor de selectieve kritiek op bepaalde spelers.

3 januari 2023 om 12:04

Ik ben het volledig met je eens. Helaas praat grotendeels van de mensen op deze forum mee met elkaar en wat de media ons voorschiet. Dit hele elftal is belabberd dit seizoen. Wat je dan vaak ziet is dat de hoofdtrainer eruit wordt gegooid en een nieuwe trainer komt met bizar veel en dure aankopen. Ik hoop dan ook niet dat Liverpool dit van plan is. Klopp heeft iets bijzonders neergezet en veel te maken met blessures dit seizoen waardoor het niet loopt.

3 januari 2023 om 12:11

Tja, das de Engelse pers, daar staan ze al decennia bekend om. Of je bent geweldig, of je kan er niets van.

Daarnaast hangt het er ook een beetje vanaf welk medium je leest. Bij bijv. The Guardian of de BBC lees je meer genuanceerde berichtgeving over voetbal.

Zelf heb ik het idee dat de spelers met een te groot plan op het veld staan, wat je vaak krijgt als de staff er al een tijd zit. Ze weten tot in de kleinste detail uit analyse wat er moet gebeuren en vergeten dat voetbal ook draait om creatief zijn. De gehele opbouw en aanval is constant hetzelfde en vanzelf komt er druk op je verdediging.

De tegengoals van deze teams krijgen Arsenal en City ook gewoon te verwerken, want alle teams in de PL zijn erg goed. Het aanvallen en de opbouw moet vooral gewoon veel beter vind ik.

3 januari 2023 om 10:02

Iets te makkelijke conclusie dat City en Arsenal dezelfde doelpunten incasseren. Arsenal krijgt bijna nooit een doelpunt tegen bij vrije trappen en corners. Daarnaast spelen City en Arsenal veel compacter en zetten meer druk. Dat zie je ook terug in het aantal tegendoelpunten dat ze krijgen.

Liverpool mist naar mijn mening de juiste spelers die het kar trekken. Een CVM en een CM erbij waardoor Liverpool weer goed gebruik kan maken van gegenpressing.

3 januari 2023 om 11:04

Net een andere interpretatie doet een hoop, ik wilde zeggen Arsenal en City evengoed goals incasseren van laagvliegers, want alle teams in de PL zijn erg goed. Niet het type goals, gewoon de kans op goals tegen.

Waarom missen we die spelers? Alleen Wijnaldum is weg gegaan? Loopvermogen is er genoeg. Tegenstanders voetbalde in onze goede seizoenen ook in slechte wedstrijden onder de gegenpressing uit daarin is niets veranderd. Het ligt er dus vooral aan wat dezelfde spelers nu anders doen waardoor het zo gemakkelijk gaat.

3 januari 2023 om 11:25

Ah zo op die manier. Dat klopt wel enigszins.
Het is niet zozeer dat je spelers mist maar dat je ze moet vervangen. Milner was nog weleens belangrijk voor Liverpool en hetzelfde geldt voor Fabinho en Henderson. Vind die drie spelers een stuk minder dan de afgelopen jaren. En de vervangers Jones en Elliot hebben meer tijd nodig.

Het zou best kunnen dat Liverpool tactisch hetzelfde is gebleven en dat je daardoor steeds minder bent geworden. Maar de spelers zijn ook minder..

3 januari 2023 om 15:02

Milner was vorig jaar al backup, Henderson en Fabinho zijn dit jaar niet minder fit, dus het ligt echt aan de vorm vind ik. Vorm die volgens mij vaak tussen de oren zit en ook daar zie je dat ze enorm gemotiveerd zijn en dezelfde meters maken. Enige waar ik dan op uit kom is dat het tactisch gewoon niet verbeterd is. Zelf denk ik dat er tactisch teveel gedaan word, waardoor het er niet beter op word.

Ook hier had Arsenal onder wenger nog wel eens last van. Hun technisch uitspelen van wedstrijden was op een moment van het hoogste niveau en daar probeerde ze steeds meer en meer aan vast te houden en het werd alleen maar minder en minder over de jaren. Niet om Arsenal te bashen, maar meer een trend waar ik bang voor ben bij Liverpool.

Hier wordt vergeten te vermelden dat hij gewisseld werd omdat hij met een lichte hamstringblessure speelde.

Terecht dat Virgil kritiek krijgt als hij minder speelt, maar het hele elftal speelt natuurlijk al een tijdje dramatisch. Ik hoop echt dat ze het om kunnen keren met zn allen, Virgil is wat mij betreft nog zeker niet over the hill.

Dit seizoen brengt hij een stuk minder bij Liverpool en bij Oranje. Ik kreeg soms het idee dat hij de tegenstander uitnodigde om op doel te schieten , als je hem zo achteruit zag lopen met de handjes op de rug.

Nou hoop ik dat Liverpool deze vorm blijft vasthouden ook innde Champions League

Er is genoeg terechte kritiek te geven op Van Dijk, maar wat wordt er hier toch weer ontzettend goedkoop gescoord door leden, maar ook de media. Verdedigend was Van Dijk misschien nog wel de minst slechte in de eerste helft. Wijzen naar een grote kans van Mbeumo, maar Tsimikas (al krijgt die inderdaad nog een lager cijfer, geheel terecht) stond ook bij die kans te slapen, zoals ongeveer de hele eerste helft. Konaté speelde dramatisch en ook TAA was in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven en grotendeels verantwoordelijk voor de 2-0.

Verder natuurlijk geen woord over het dramatische middenveld, waar de defensie op geen enkele manier geholpen wordt op het moment.

3 januari 2023 om 12:16

Dat is zowel het grappige, maar ook ergerlijke van zo'n voetbal forum als dit. Tegenvallende wedstrijd en je kunt de klok er op gelijk zetten dat de 'overgehyped' en 'tikkie breed' roepers weer te voorschijn komen.

Ik ben het trouwens met je eens dat dit een collectief falen is. Natuurlijk speelde Van Dijk niet goed, anders wordt je ook niet gewisseld (buiten blessures). Maar Liverpool staat echt geen 6e door hem alleen.

Het hele team speelt gewoon niet goed dit seizoen. Het is waarschijnlijk ook een enorme mentale domper geweest om weer op het einde de champions league te verliezen en de Premier League vs Man City. Trent Alexander Arnold heeft tot nu toe maar 1 goal en 1 assist in de PL terwijl hij voorheen de assist koning was. Daarnaast loopt het middenveld niet lekker en is er vernieuwing nodig met spelers die ouder worden (Henderson, Milner). Tenslotte in de voorhoede is Mané er natuurlijk niet meer en missen we Jota en Luis Diaz voor een langere tijd met blessures. Darwin Nunez die heeft tijd nodig; is gevaarlijk en direct maar mist erg veel kansen. Ik hoop dat Klopp blijft en nu + volgend seizoen kan vernieuwen.

Tja. Virgil van Dijk. Dé grote Virgil van Liverpool en voorheen Celtic.

Waar is het misgegaan? Zijn wij er zelf schuldige aan? Bedoel, wij zijn nogal een kei in spelers ophemelen of beter maken dan ze daadwerkelijk zijn. Van Dijk is een prima verkeersregelaar. Althans, dat doet hij overkomen in het veld. Telkens schuift hij de schuld of een fout bij andere in de voeten. Ook gisteren bij de 1 en 2-0. Virgil is geen leider. Virgil mag de veters nog niet strikken van Jaap Stam, André Ooijer of Joris Mathijsen. Laat staan een Stefan de Vrij. Die jongen wordt overigens zwaar ondergesneeuwd door een overhypte en overschatte Virgil van Dijk.

Gisteren werd nog maar eens duidelijk dat hij voetballend zwaar tekort komt en zich verschuilt achter de spits van de tegenstander. Zowel in de opbouw als wanneer een tweede bal gewonnen wordt. Wijzen kan-ie als de beste. Een Nesta, Cannavaro, Terry, Vidic of een Carvalho wezen nooit naar een ander. Die stonden er. Maar hij niet. Het wordt tijd dat dit soort gasten gezegd wordt hoe ze daadwerkelijk slenteren over het veld.

Daarom was de uitbarsting van Marco van Basten adembenemend. Virgil direct op zijn plek zetten. En o wat vond die grote Virgil het vervelend dat dat gebeurde en Marco altijd negatief was. Nee, Don Marco is realistisch en hard. Zou Virgil ook richting zichzelf moeten zijn. Maar Virgil wijst liever naar iemand anders zodat hij er zelf beter van wordt. Hoe noem je zo'n persoon ook alweer? Een narcist toch...? ;-)

3 januari 2023 om 11:00

Zelden zo'n bizarre reactie gelezen, respectloos tot op het bod richting de beste voetballer van 2019. Ik ga er inhoudelijk ook niet eens verder op in, de vooringenomenheid spat er dusdanig van af dat discussie totaal geen zin heeft.

3 januari 2023 om 13:41

De beste voetballer van 2019? Omdat? Volgens mij is Messi sinds 2012 onafgebroken de nummer 1 van de wereld als we het hebben over de beste. En de vooringenomenheid is iet wat jou wellicht parten speelt, want ook jij kan het niet hebben dat 'onze' Virgil een keer (en terecht) met de grond gelijk wordt gemaakt.

3 januari 2023 om 11:14

Bij narcisme komt veel meer kijken, dus nee zo noem je dat niet. Zelf zou je alleen wel omschreven kunnen worden als fantast, want je schrijft een hele hoop met veel conclusies en vergelijkingen, maar het strook niet met de realiteit.

Ik zie interviews waarin hij nuchter reageert dat het beter moet, ik zie cross passes precies op maat de afgelopen jaren, ik zie 9/10x Nederlanders Nederlandse spelers negatief beoordelen.

Marco van Basten is een doetje, die gast kan niet voor de groep staan omdat hij geen natuurlijk overwicht heeft. Die mannetjes zijn wel vaker naar en negatief en worden daarom wat vaker analist en geen trainer.

3 januari 2023 om 13:38

Ik denk dat je geen fan bent van Virgil van Dijk maar dat is natuurlijk alleen een aanname

En wij in dit afkraak en afzeik land menen maar dat van dijk zo goed is.
Nou dat valt echt wel mee.

Na zijn blessure heeft hij nog niet zijn oude niveau behaald. Maar dat komt heus wel weer. Een half wedstrijdje banken wordt niemand slechter van.

Hij wordt ouder dus hij zal wat vaker een slechte dag kennen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren