Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk imponeert: ‘De beste centrumverdediger in de Premier League’

Laatste update:

Liverpool speelde zaterdagavond gelijk tegen Arsenal en wist niet ‘de nul’ te houden, want Alexandre Lacazette scoorde in de slotfase de gelijkmaker: 1-1. Desondanks is Danny Murphy onder de indruk van het optreden van Virgil van Dijk. De international van Oranje stond samen met Joe Gomez in het centrum van de verdediging van the Reds.

Murphy analyseerde de wedstrijd voor de BBC en noemt Van Dijk ‘een fenomenale voetballer’: “Hij ontwikkelt zich tot een erg goede leider. Kijk naar de verdediging van Liverpool. Die was bijna de hele wedstrijd vrijwel perfect en Van Dijk speelde daarin een belangrijke rol. Hij leidt ze, coachte ze en was goed voor een paar rockets (ingrepen, red.). Erg belangrijk. Je hebt iemand nodig die het beste uit iedereen haalt.”

“Hij lijkt geen zwaktes te hebben. Je hebt bij hem alles wat je wil zien in een centrale verdediger. Hij geeft de bal ook erg weinig weg. Het lijkt er soms op dat hij in een lagere versnelling speelt, maar niemand rent hem eruit. Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang kunnen erg lastig zijn, maar Van Dijk moet een nachtmerrie zijn om tegen te spelen. Gomez was naast hem trouwens ook heel goed.”

Door de komst van Van Dijk is Liverpool verdedigend stabiel geworden en zou men volgens Murphy ook eens een wedstrijd op de defensie kunnen leunen. “Als ze niet goed spelen, dan kunnen ze zich ingraven en verdedigen. Van Dijk lijkt zóveel vertrouwen te hebben. Hij is iedere penny waard die hij gekost heeft. Hij lijkt op dit moment de beste centrumverdediger in de Premier League te zijn.” Met Liverpool staat Van Dijk momenteel eerste met 27 punten.

Jürgen Klopp
De manager van Liverpool, Jürgen Klopp, kon na afloop leven met een punt. Hij werd door de BBC nog bevraagd over Van Dijk, die een aantal kansen miste. “Ik zag hem na de wedstrijd en hij zei dat hij een hattrick had moeten maken. Ik was zelf geen goede voetballer, maar was wel goed in koppen en ik had er vandaag drie gemaakt”, grapte Klopp. Liverpool kan de koppositie overigens kwijtraken wanneer Manchester City zondag een nederlaag voorkomt tegen Southampton.

Is Virgil van Dijk de beste centrumverdediger van de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was het f. De Boer die liever van der hoorn zag komen van van dijk? Ondanks het schutterende optreeden van vd Hoorn tijdens jeugd ek.
Anyway van dijk echt topper naast de ligt een blok de komende 8 6 jaar

4 november 2018 om 08:18

Dat zou goed eens kunnen ja maar toen was Van Dijk echt nog geen schim van wat ie nu is natuurlijk. Heeft zichzelf in de Schotse PL en bij Southampthon wel echt geweldig ontwikkeld, absoluut een CV van wereldklasse momenteel!

4 november 2018 om 09:01

Ajax fans moeten stoppen met De Ligt wereldtop te noemen. Pas nadat die het 2 jaar in een sterke competitie week in week uit bewijst mag die zich zo noemen. Vooralsnog is t een talent. En daar zijn er enkele tientallen van op de Europese velden.

4 november 2018 om 10:01

@Warabe

Beetje raar hè? Je komt zelf met het stempel wereldtop.... misschien moet jij stoppen met roepen, dat Ajax-fans daar mee komen.

Ik hoor geen Ajacieden er hier over beginnen dat De Ligt al tot de wereldtop behoort, noch is het iets wat door de meeste Ajax-fans geregeld wordt beweert, dat hij al zover is.

De Ligt is in potentie een speler voor de wereldtop, maar is pas een echte wereldtopper te noemen als hij zich ook daadwerkelijk bewezen heeft op wereldniveau. Denk je dat Ajax-fans in het algemeen zich daar ook niet zelf bewust van zijn?

Iedereen, van hoog tot laag in Europa, ziet de grote potentie van het talent De Ligt, zoals ook wij al de meeste Ajacieden dat zien. Hij is ook niet voor niets genomineerd voor de Golden Boy Award.

Hij is niet voor niets enkel door Ajax-supporters nog enkel pas gekozen tot Ajax-talent van het jaar en nog niet tot de Ajax-speler van het jaar. Is dat genoeg bewijs voor je hoe ook Ajax-fans hem nu nog inschatten?

4 november 2018 om 10:19

Het wordt hier wel vaker geroepen. Dat ontkennen is een beetje vreemd. Vooral in topics waarin het over een veronderstelde transfersom van De ligt gaa, gaat men nog wel eens los.

Of dat typerend is voor de gemiddelde Ajacied of dat dat een stelletje enthousiaste pubers zijn, is mij niet bekend.

4 november 2018 om 10:34

Daarom ook is de keuze van de gemiddelde Ajax-supporter om De Ligt enkel nog tot Ajax-talent van het jaar 2018 te verkiezen, een betere indicator voor mening van de doorsnee, gemiddelde Ajacied, dan een verdwaalde reactie van een individuele ‘puber’, of niet?

Daarnaast reageert Warabe niet op reactie #3 hieronder, maar op reactie #1, net zoals ik dat doe. #3 Had ik nog niet gelezen en staat naar mijn idee nagenoeg niet model voor de gemiddelde Ajacied lijkt mij.

Maar goed, je zegt zelf ook al niet te weten of een mening als die in #3 wellicht van een enthousiaste puber is of niet. Het is in ieder geval een mening op zich, waarbij niet eens duidelijk is of Adidas2006 een Ajacied is.

4 november 2018 om 10:44

@buitenspelval
De Ligt is een talent meer niet. Potentie om een wereldtopper te zijn is gewoon speculeren en heb je helemaal niets aan. Dat is enkel en alleen bedoeld om op te hemelen voor iets wat hij niet is.
Mensen moeten daar mee kappen.

4 november 2018 om 10:52

Lees dat wat ik schrijf bombenera66. Ik zeg toch ook dat hij nog slechts een talent is? Waar individuen een andere mening hebben, moeten ze zelf weten.

4 november 2018 om 11:21

Nee gewoon niet! Wij van Ajax hebben ervaring met dit soort spelers! Zlatan, Suarez, Eriksen,etc dat is gewoon wereldtop

4 november 2018 om 11:27

Zeg ik dat dan Warabe? Of reageer je alleen maar hier om bovenaan te staan omdat 1 verdwalde reactie ergens verder naar onder claimt dat De Ligt wereldtop is terwijl dit topic niet eens over hem gaat. Je reactie moet gewoon verwijderd worden eigenlijk, dit is een topic over Van Dijk voor het geval je het niet wist..

4 november 2018 om 11:29

Je zegt potentie voor de top. Dat is toch behoorlijk speculeren. Kijk eens hoeveel spelers die titel op zich geplakt krijgen en het niet halen. Hadden ze dan uiteindelijk potentie voor de top of hebben we met zijn allen een verkeerde inschatting gemaakt? Dus wanneer heb je potentie voor de top?

Dat toevallig een Ajacied het bij #3 pas zon reactie zet maakt natuurlijk niet uit voor de bewering van jouw dat geen Ajacied zegt dat de de Ligt wereldtop is. Sowieso vind ik dat naïef om te zeggen omdat er genoeg artikelen op voetbalzone zijn geweest die dat bijna letterlijk in de titel hadden.

Echter laten we hier over VvD praten. Vind ik relevanter hier. Al die veren in de reten van de Ligt en Jong worden me een beetje te veel. Alle kippen zijn straks kaalgeplukt en alle veren bruin.

4 november 2018 om 11:53

@warabe. Kijk eens naar interviews met niet-Ajax-gerelateerde voetbalkenners. Lees eens wat de media over hem schrijven. Daar begint het ophemelen van de Ligt. Ik kan me voorstellen dat je liever Ajax-supporters pijn wilt doen, want zij zijn degene die jou pijn doen door positief over hun club te praten. Dus daar wil je ze terugpakken omdat zoiets nu eenmaal niet mogelijk is bij een journalist. Maar praat niet in algemeenheden zoals 'ajax fans moeten stoppen'.....

4 november 2018 om 12:35

@metaalverf

Waar lees jij dat ik ergens de bewering geschreven heb, dat ‘geen Ajacied zegt dat De Ligt wereldtop is’? Geen idee hoe je daar op komt.

Ik schreef: “Ik hoor geen Ajacieden ER HIER over beginnen dat De Ligt al tot de wereldtop behoort”

Hier dus, in dit specifieke lijntje reacties. Dat is wezenlijk anders dan jij eruit denkt te halen.

Volgens mij heb ik het juist over de gemiddelde of meeste Ajacieden. Uitzonderingen dus nagelaten.

Daarnaast zou het raar zijn, om niet te kunnen stellen, dat een grote talent geen potentenie heeft om de top te bereiken. Potentie op basis van talent en kwaliteiten inschatten, is dat in de regel speculeren. Het is geen vaststaand feit voor het bereiken van het uiteindelijke eindstation.

Dat maakt potentie inschatten/speculeren voor elke scout en TD het leidende handvat om een talent al dan niet te contracteren.

Wat is daar naar aan als een talent over alle nodige eigenschappen beschikt voor de top. Je kent toch ook wel de uitdrukking ‘ongeslepen talent’?

Of talenten uiteindelijk de potentie voor de top hadden of er verkeerde inschattingen zijn gemaakt, is bij elk individu anders.
Daar komen zoveel onvoorziene
aspecten bij kijken.

Mentaliteit, blessures, plafond dat al jong is bereikt, fysieke groei dat stagneert, enz. Waar het vooraf om draait is dat er bij een talent alle potentie aanwezig is voor de top om hem zo te kunnen benoemen. Wat er achteraf is gekomen, is vooraf minder relevant om het zo te bestempelen.

4 november 2018 om 09:43

@madrid99

De koe in de kont kijken, altijd makkelijk. Van der Hoorn en Van Dijk waren destijds allebei nog slechts jonge talenten met potentie. Allebei bij een middenmoter.

In het seizoen voor de transfers naar respectievelijk Ajax en Celtic, maakte Van der Hoorn het meeste indruk en grote sprongen bij Utrecht en stond Van Dijk op dat moment nog tamelijk stil in zijn ontwikkeling, greep vaak nog te halfslachtig en laconiek in.

Pas bij Celic groeide hij naar volwassemheid en viel het kwartje bij hem. Het fysieke Schotse spel was hem op hem bovendien op het lijk geschreven om zich verder te ontwikkelen.

Van der Hoorn had veel concurrentie bij Ajax en een achterstand op de Ajax-jongens die doorbraken. Die strijd verloor hij. Niemand kan ons zeggen of Van Dijk destijds wèl genoeg technische en tactische bagage zou hebben gehad on gelijk bij Ajax aan te haken.

Vrijwel iedereen in Nederland begreep destijds het halen van Van der Hoorn door Ajax. Ook Van Gaal nam hem mee oo trainingsstage in Brazilië. Er waren ook nog genoeg andere kapers op de kust voor hem. Uit binnen en buitenland. Ik meen me bijvoorbeeld te herinneren dat ook PSV sluimerende interesse had.

Voor Van Dijk daarintegen was er geen serieuze interesse vanuit de (sub)top van Nederland, Engeland, Duitsland, enz. Dat zegt iets over het feit, dat weinigen de uiteindelijke potentie van Van Dijk zagen.

Überhaupt is het een slap argument om het jeugd WK in Israël er bij te slepen, waar het hele elftal schutterde en die generatie talenten toch niet zo geweldig bleek als iedereen dacht dat ze waren. Praktisch die hele generatie is stil blijven staan in hin ontwikkeling. Met de magere jaren van doorstroom naar het grote Oranje sls gevolg.

Ik zou als ik jou was gaan in jezelf van investeren als tslentenscout of makelaar. Je glazen bol zal daarbij een handig instrument zijn.

4 november 2018 om 10:32

Dit is dus onzin. Ik had toen een seizoenskaart bij FC Groningen. Het was toen al duidelijk dat hij een mega talent was en hij was toen al de beste verdediger van Nederland en absoluut verder dan Van der Hoorn. Dat hij zich bij Celtic en Southampton zich verder heeft ontwikkeld klopt, maar dat hij ooit zou aankloppen bij de wereldtop was voor mij en vele anderen toen al bekend. Ik weet ook zeker dat als Veldmate eerder naar Ajax was gegaan Van Dijk daar had gespeeld en 20 interlands meer gas gespeeld.

4 november 2018 om 10:36

@buitenspelval

omdat Louis Van Gaal meer zag in Vd Hoorn en hem selecteerde voor Oranje dacht Ajax volgens mij opeens dat Vd Hoorn de betere verdediger was maar ik vond Van Dijk destijds bij Groningen al een klasse beter als Vd Hoorn. hij was veel atletischer, veel slimmer in de duels, had veel meer uitstraling en was ook veel sneller. ik heb die keuze destijds nooit begrepen van Ajax

4 november 2018 om 10:49

@Japie Krekel

Nee, lijkt me niet alleen, omdat Van Gaal hem selecteerde, koos de scouting, technische staf en technisch directeur voor Van de Hoorn. Dat zou wel een erg simpel criterium zijn geweest om enkel op basis daarvan te halen.

Ik was destijds zelf ook een fan van Van Dijk bij Groningen. Met zijn imposante gestalte en uitstraling vond ik hem een geweldige verschijning en groot talent, maar zag ik ook nog tekortkomingen bij hem, hij was een dromer, nog een ‘draufgänger’, zoals we hem nu kennen.

Maar goed, het is een feit dat de hele international (sub)top zich destijds verkeek op Van Dijk. Dat kan gebeuren. Ook de ontwikkeling van Van der Hoorn is verkeerd ingeschat. Maar bij Utrecht was het echt een opvallend, ongeslepen talent, waar veel potentie in leek te zitten.

Ik snapte de keuze destijds van Ajax, maar had Van Dijk net zo lief zien komen.

4 november 2018 om 10:58

@joey66

Van Dijk was ook een groot talent, net als Van der Hoorn dat was. Op het niveau van Groningen en Utrecht waren ze top, maar inschatten van ontwikkeling is soms lastig,

Het kan dat jij hem al inschatte al als een potentiële wereldtopper, maar feit is dat de wereldtop niet voor hem op de stoep stond. Hij was nog een beetje een jongen in een mannenlichaam op dat moment en nog niet kordaat in zijn acties als nu.

Ik schreef het ook al aan Japie Krekel: ik was al fan van de Van Dijk bij Groningen, maar had ook nooit kunnen bevroeden, dat hij ooit 80 miljoen waard zou zijn.

4 november 2018 om 11:02

@buitenspelval

zou kunnen. potentie is iets wat lastig in te schatten is soms maar zelf was ik nooit zo een fan van Vd Hoorn. Ajax had ook nog de pech dat hij net na zijn overstap 2 cruciale blunders maakte in Jong Oranje op een jeugd WK en eigenlijk flink door de mand viel op dat toernooi

Van Dijk was idd nog niet de Van Dijk van nu maar je zag wel dat hij iets speciaals had. PSV heeft hem toen ook laten lopen dus misschien zagen ze idd te weinig in hem. die Schotse competitie is uiteindelijk wel goed geweest voor hem want het fysieke voetbal daar heeft er wel voor gezorgd dat hij zich moeiteloos kon aanpassen in de Engelse competitie

4 november 2018 om 11:39

Ik heb in ieder geval samen met een paar andere Groningen fans Ajax wel gelijk uitgelachen toen het nieuws binnen kwam van dat Ajax VdH had gekocht. Iedereen hier was het er over eens dat VvD de betere van de twee was. Maar ik was ook blij voor VvD zelf dat ie niet naar Ajax ging. Ajax zou waarschijnlijk niet leiden tot het succes dat hij nu heeft. Zijn uitstraling is wat laconiek en daarmee had hij bij Ajax onder een behoorlijk vergrootglas gelegen.

Ik denk dat VdH ook beter was geworden door niet voor Ajax te kiezen. Ajax heeft in die tijd sowieso niet zo heel veel spelers laten doorstromen naar een beetje redelijke (sub)top clubs.

4 november 2018 om 13:13

@Japie_Krekel

Nee PSV heeft hem niet laten lopen, want destijds hadden ze Rekik en Bruma als verdedigend duo, dus vandaar dat ze hem niet hadden gehaald. En Feyenoord had BMI, De Vrij en daarachter de opkomende Kongolo en Van Beek. Dus die waren ook wel voorzien van sterke verdedigende spelers. Ajax daarentegen had versterking nodig, want ze hadden toen alleen Moisander, Veltman en Denswil, want Alderweireld ging toen weg. Dus die moesten toen een keuze maken.

Maar met alle respect naar Van der Hoorn, naast dat hij door het ijs zakte bij Jong Oranje, herinnerde ik nog die belachelijke eigen doelpunt die hij maakte bij Utrecht. Ik heb Van Dijk bij Groningen echt niet zulke belachelijke dingen zien doen. En Van der Hoorn had het ook verpest voor Ajax toen hij Balotelli in de Champions League wedstrijd tegen AC Milan naar beneden trok in de enkele minuten dat hij binnenkwam, waaruit een doelpunt voortkwam. Hierdoor had Ajax 2 punten weggegeven en sowieso geen kans gemaakt op knockout fase, toen het nog best goed eruitzag dat ze dat konden halen. Wel jammer eigenlijk, want het was wel een redelijke verdediger. Maar gewoon belachelijk dat men hem beter vond dat Van Dijk, die overduidelijk een mindere verdedigingslinie had dan Van der Hoorn bij Utrecht.

4 november 2018 om 11:16

Volgens mij had ajax hem toen al gekocht. Kan me herinneren dat ik nog hoopte dat die wedstrijd gewoon een incident was.

Vind het duo Van Dijk en Gomez inderdaad vrij indrukwekkend. Van Dijk is de leider en bij Gomez heb ik het gevoel dat ik naar een jonge van Dijk zit te kijken. Gomez is ook zo sterk en zo ongelofelijk snel voor zijn lengte. Hij maakt nog weleens foutjes maar net talent om een topper te worden heeft hij zeker. Hij heeft net als Van Dijk eigenlijk alles. Benieuwd hoe de verdediging Liverpool zichzelf gaat ontwikkelen. Als je Van Dijk weghaalt is het allemaal wel redelijk jong namelijk. Zou heel knap zijn als dat legertje talenten het een heel seizoen vol kan houden op dit niveau.

4 november 2018 om 09:14

Ook bij joe gomez heb ik zo het gevoel dat hij uit een of andere hoed is getoverd. Doet het idd plots zeer goed

4 november 2018 om 12:48

Is door Rodgers al gehaald. En was op zijn 18e al prima achterin. Toen stond die overigens linksback. Wel was toen al duidelijk dat hij een echte centrumverdediger was. Jammer dat ie een flinke blessure heeft gehad, maar heel wijs van Klopp om geen CB te halen deze zomer maar het vertrouwen te houden in Gomez. Hulde!

4 november 2018 om 12:13

Ik vind Gomez in het meevoetballen zelfs nog sterker dan van Dijk. Die jongen heeft zoveel rust aan de bal. Goudmijntje voor Liverpool

Je zou bijna zeggen: bouw het nationale elftal maar helemaal om van Dijk en de Ligt heen. Unieke generatie van centrale wereldtop verdediging hebben we, heerlijk.

4 november 2018 om 09:06

Toch wel fijn dat de toekomst van het NL elftal er weer rooskleurig uitziet!! Gewoon een slechte generatie gehad kan gebeuren. We zijn een echt voetbal land en we zullen altijd talenten voort blijven brengen.

4 november 2018 om 09:15

Waarom zou je dat in vredensnaam zeggen? Wat is het nu van een team bouwen rond verdedigers?
Als je als Land zwak wil presteren moet je dat doen ja xD

4 november 2018 om 09:15

Waar vroeger de verdediging bij oranje net het zwakke punt was is het nu duidelijk waat ze de meeste potentie hebben

4 november 2018 om 09:58

Dat hangt er maar net vanaf hoe ver je terug wilt gaan. Door de jaren heen heeft oranje altijd verdedigers van wereldklasse gehad. Heitinga en Matthijssen en de afgelopen jaren waren wat minder, maar als ik vroeger hoor denk ik aan mijn jeugd en toen liepen er met mannen als Koeman, de Boer, Stam echt wereldklasse verdedigers

4 november 2018 om 10:47

Adri van Tiggelen van de generatie '88 was ook een topverdediger in die tijd!

4 november 2018 om 09:23

Hoe kan je nou een elftal rond centrale verdedigers bouwen...

4 november 2018 om 11:40

Door ze op het middenveld te zetten

4 november 2018 om 13:01

Het is ook bedoeld als ‘bij wijze van’. Omdat het we daar nu absurd veel kwaliteit hebben op die positie

Wat was hij gisteren weer ongelofelijk goed. De man is absolute wereldtop!

Speelde inderdaad ontzettend sterk. Hij had alleen wel twee goal kunnen maken.

4 november 2018 om 12:46

Waarom moet een topic over van Dijk weer ontaarden in een discussie over de Ligt en Ajax?

PS per ongeluk onder je gezet. Is algemeen en niet op jouw gericht.

4 november 2018 om 12:48

3 zelfs. Had eigenhandig wedstrijd kunnen beslissen. Neem het hem overigens niet kwalijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren