Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart kan weinig met sneer Cillessen: ‘Ik heb een spiegel thuis, jij?'

Laatste update:

Rafael van der Vaart is zich van geen kwaad bewust in de 'kwestie-Jasper Cillessen'. Nu Cillessen niet tot de definitieve WK-selectie van Oranje behoort, doet het gerucht steeds meer de ronde dat de kritische woorden van de analist van een paar weken terug daar een rol in gespeeld hebben. Van der Vaart spreekt daarover bij Studio Voetbal echter zijn ongeloof uit, en betoogt dat de goalie van NEC zowel bij club als land al wel vaker niet onomstreden was.

Van der Vaart noemde Cillessen begin oktober een 'naar mannetje'. Het kickstartte een flinke mediastorm rond de 33-jarige doelman, waarin onder meer ook Wesley Sneijder zijn zegje had. Cillessen kon daar weinig mee, zo zei hij zondag na afloop van het duel met RKC Waalwijk (6-1 winst). "Natuurlijk doet dat iets met je. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar goed, zo lang er geen argumenten gebruikt worden... Heb jij argumenten gehoord? Ik wacht ook nog steeds op de beargumentatie", sprak de Groesbeker tegenover de NOS.

Bij het zien van het interview onderstreept Van der Vaart zijn eerdere woorden nogmaals. "Ik zei: het is een naar mannetje. Als jij dit ziet nu", stelt hij tegenover zijn tafelgenoten, "wat gevoel heb jij daarbij? Als mens zijnde. Hij is heel oncollegiaal. Dat kun je niet over jezelf zeggen. Van Gaal heeft dat waarschijnlijk tegen hem gezegd. Er is toch niemand die denkt dat omdat Wesley en ik wat gezegd hebben, dat Van Gaal heeft gedacht: ik neem hem niet mee?", aldus Van der Vaart.

Tafelgenoot Jeroen Stekelenburg is daar minder zeker van. "Er is daarna wel wat gebeurd", verwijst hij naar de mediastorm en daaropvolgende mediaboycot van Cillessen. "Dat alles bij elkaar kan best een rol gespeeld hebben." Van der Vaart brengt in: "Was hij bij Barcelona eerste keeper? Was hij bij Valencia eerste keeper? En dan gaat hij naar NEC om bij het Nederlands elftal te komen. Hij is daar toch ook nooit onomstreden geweest? Voor mij is dat wel de reden. Uiteindelijk gaat het om presteren. We hebben het toch niet over Van der Sar die niet geselecteerd wordt?"

De tafel bediscussieert tot slot of Cillessen misschien niet weet dat hij geen teamplayer is, zoals oud-bondscoach Frank de Boer afgelopen weekend beaamde op Viaplay. "Ik heb dat nog nooit van iemand gehoord. Zelfs van Frank de Boer niet. Die heeft mij dat ook nooit verteld", zei de goalie daar zondag zelf over. Een dergelijke onwetendheid mag Cillessen best kwalijk genomen mogen worden, vindt Van der Vaart. "Ik heb een spiegel thuis, jij?", klinkt het.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou weet niet waar die van hem hangt dan, in de kelder misschien. Had ook echt slechte argumenten over Cillessen eigenlijk geen. Slap gedoe.

14 november 2022 om 08:52

Das gelul. Gister gaf hij over de inzet van Ajax-spelers aan dat in zijn periode voor hem en zijn eer onacceptabel was. Je voetbalt voor jezelf, team en de supporters. Hij geeft letterlijk aan dat hij desondanks klote voetbalde.

VdV is eigenwijs over het nut van de gym en spiermassa. Verder vind ik hem prima te billijken. En in het dagelijks leven een vriendelijke sociale gast.

14 november 2022 om 09:01

Maar hij heeft totaal niet het maximale uit zijn voetbalkwaliteiten gehaald. Wat lult ie dan over dat ie een spiegel heeft? Nu wellicht, maar tijdens zijn voetbalcarrière toch niet?!

14 november 2022 om 09:19

Van der Vaart heeft nog steeds geen spiegel want hij praat op een toon alsof hij dé zeldzame edelsteen uit de schatkamer van het Nederlandse voetbal is. Terwijl het in werkelijkheid 2 van de 3 wedstrijden matig of slecht was als hij voor oranje uit kwam. Maar wel altijd lacherig doen over huidige internationals. 'In onze tijd dit in onze tijd dat'

14 november 2022 om 09:32

Dat heeft meer te maken met zijn fysiek en zijn denkwijze daarover. En met Sneijder had hij een niet misverstane concurrent en trainers durfde het niet aan om beide op te stellen.

Maar ik kan je niet ongelijk geven. In de spiegel kijken doe je vaak pas achteraf (als het te laat is).

Toch heb ik liever een carrière als VdV of Theo Janssen, dan bijvoorbeeld een Robben of van Persie. Genieten van het leven naast het voetbal of genieten van het leven na het voetbal.

14 november 2022 om 09:34

Van der Vaart oogde tijdens zijn actieve carriere als voetballer veel socialer. Ik krijg nu vooral de indruk van een man die moeilijk kijkt en je voor rechtsbenige leek wegzet als je het niet met hem eens bent. Cillessen mag dan een naar mannetje zijn, maar hoe Van der Vaart en Sneijder hun ex-collega voor de bus gooien heeft ook geen kijk. Bovendien beschuldigen ze Cillessen ervan geen karakter te hebben, onder meer omdat hij zich niet uitspreekt. Nee, iemand nadrukkelijk wegzetten als een 'naar mannetje' dat niet lekker meedoet in de teameffort, maar weigeren met concrete voorbeelden te komen: dat is lekker recht door zee. Als Van der Vaart en Sneijder toch niet vies zijn van het karaktermoorden, ga dan ook all the way. Schiet hem dan ook helemaal af en niet alleen in het been om er dan bij weg te lopen...

14 november 2022 om 09:44

Misschien kunnen ze dat niet vertellen omdat er nog een boek moet worden uitgebracht ;-).

Er zal vast iets zijn voorgevallen tijdens het WK in Brazilië. Zelf heb ik het vermoeden dat Cillessen het lulletje van de groep was, gebaseerd omdat zijn ouders overal bijzijn. Als ik dan zijn grijns gister zie tijdens de interviews en zijn onrustige houding, dan verstrekt dat alleen maar mijn speculatie.

Ik vermoed ook dat hij daarom is gepasseerd.

14 november 2022 om 10:04

Leuk artikel, maar dat stukje over het ontbreken van argumenten ging over het gesprek met Frans Hoek.. nu lijkt het net of het op het verhaal van vd Vaart slaat...

14 november 2022 om 10:21

4frdondo heb je wel eens villa oranje gekeken ? Kijk de afl eens terug dat mark van Bommel over zijn ouders praat die vader heeft alle krantenknipsels uitgeknipt en opgeplakt in verzamelboeken . Alle ouders zijn trots en zijn er bij alleen bij de ene vinden ze het gek en bij de andere totaal niet . Pure willekeur!

14 november 2022 om 15:33

De ene ouder is er misschien bij op de achtergrond de ander op de voorgrond. Je kan met je ouders je vrije tijd doorbrengen of met je teamgenoten. Je ouders kunnen in hetzelfde hotel (etage lager) bivakkeren of een hotel elders. Je snapt mijn punt hoop ik.

14 november 2022 om 19:36

VdV is dat niet die handbalman van die superster in Oranje? Wat heeft die nou te vertellen over keepers, daar hebben zij toch helemaal geen verstand van. Cilllessen zou zich daar iig niet druk over moeten maken, maar ja in Nederland zit alleen ene Waterreus als kenner nog wel eens aan tafel ergens dacht ik. Hij had er gewoon bij moeten zijn in Qatar, maar zonder hem kunnen ze nog steeds goed uitgeschakeld worden daar.

14 november 2022 om 08:52

Vdv doet gewoon aan karaktermoord. De vraag van cillessen over argumenten was terecht. En vdv levert die niet.

Rafael is typisch zo'n mannetje die het ok vond om iemand te pesten op school omdat ie anders was. Nou kun je dat van een basisscholier verwachten. Maar Vdv doet het ook gewoon terwijl hij tegen de 40 is.

Gefeliciteerd Rafael. Je hebt het niveau van een basisschool pestkop. Net als sneijder. Lekker voorbeeld ben je dan.

14 november 2022 om 09:02

Argumenten zijn er gegeven. Ze hebben toch met dat nare mannetje gevoetbald en weten hoe hij is in de kleedkamer. Daarnaast werd de situatie aangehaald toen hij gewisseld werd voor Krul op het WK en hoe hij daar achter de schermen mee omging. Slap gedoe over pestkop etc.

14 november 2022 om 10:26

En toch heeft Cillessen tussen het WK 2014 en nu nog bijna 50 interlands gespeeld. Als het zo’n nare vent was, dan ga je mij niet vertellen dat grote jongens bij een coach niet aangeven dat ze hem niet erbij willen hebben.

14 november 2022 om 11:14

Dan moete ze niet iets zeggen maar gewoon met fieten komen, laat ze maar voorbeelde noemen. Omdat eimand ze ouders meeneemt? Als dat zo is dan ben je als vdv wel in triest figuur

14 november 2022 om 11:14

Weet jij nog hoe vd Vaart zat te miepen bij Oranje en Spurs omdat hij standaard iedere wedstrijd halverwege de 2e helft werd gewisseld omdat hij simpelweg het fysiek en de conditie niet had de wedstrijd volledig uit te spelen (op niveau dan). Hoeveel voetballers reageren wel eens niet als ze gewisseld worden, het zijn gewoon ook mensen, ja het is niet goed, maar vd Vaart moet niet doen alsof hij de ideale schoonzoon was. En dan heeft die gozer het over dat hij een spiegel thuis heeft, wtf wordt eens tijd dat hij er eens in gaat kijken, hij is zelf een engnek. Zelfs als het zo zou zijn zoals vd Vaart het zegt, is het onnodig en laf iemand zo publiek neer te zetten op TV. Maarja egotje van vd Vaart gaat voor he. Laat hem dat maar eens zeggen over Zlatan, is een wat minder makkelijk doelwit.

14 november 2022 om 11:50

Luisteren is ook een kunst. Sneijder heeft nooit gezegd dat hij Cillissen pestte omdat hij zijn ouders meenam. Hij zei er waren teamgenoten die daar de draak mee staken

14 november 2022 om 13:14

Erg zielig om cillissen aan te vallen erg makkelijk ook. Heeft altijd goed gespeeld bij Nederland. Veel beter dan pasveer en noppert. Flikken had ook meegemoeten

14 november 2022 om 13:38

De keeper van de Nijmegen Eendracht Combinatie stoot straks Frenkie van de troon qua hoeveelheid artikelen

14 november 2022 om 18:19

Laten we hopen van niet, ik heb t wel gehad met de cillese aandacht. Man is gewoon een beperkte keeper en is terecht niet geselecteerd voor het wk. Hopelijk laat de media het rusten en kunnen we het hebben over andere zaken

Buiten het hele gezeur over teamplayer, naar mannetje en andere meningen van de heer van de Vaart, heeft hij het over presteren. We hebben Noppert, Pasveer en Bijlow geselecteerd op basis van wat dan precies?.. Alle drie de keepers zijn in mijn ogen niet vrij uit gegaan dit seizoen waar Bijlow nu langszaam weer de weg omhoog aan het vinden is. Op basis van presteren had Flekken gewoon onder de lat moeten staan dit WK..

14 november 2022 om 08:45

Flekken die dit seizoen ook al heeft gebrabbeld? Noem dan eens de blunders van Bijlow op?

14 november 2022 om 08:51

Ik kan je nu geen directe blunder van Bijlow geven en ik geef ook aan dat ik Bijlow de laatste wedstrijden goed vind spelen. Ik vond hem alleen begin van dit seizoen niet fantastisch ogen. Waar het mij om gaat is dat er in dit artikel wordt gezegd dat Cillessen op presteren niet is geselecteerd, maar dat een betere keeper met betere statistieken dan bijvoorbeeld Pasveer ook niet geselecteerd is, wat ik raar vind.

Ben hier niet om Keepers af te vallen, want met de keepers die geselecteerd zijn, staat Bijlow gewoon onder de lat in mijn optiek.

14 november 2022 om 09:21

Dat Bijlow erbij zit lijkt mij geen discussie. Daar is iedereen het over eens gezien zijn huidige vorm. Net zo goed dat hij de vorige interlandperiode terecht werd gepasseerd.

Noppert kan je over discussiëren. Maar misschien is hij idd de penaltykiller en daarom geselecteerd.

Het grote vraagteken is de selectie van Pasveer. Dat hij de vorige keer de kans kreeg, ongeacht zijn leeftijd, was te billijken. Dat hij nu mee mag, terwijl hij overduidelijk niet in vorm is. Bijlow was weifelend en werd gepasseerd. Pasveer keept momenteel slechter dan Bijlow in zijn mindere periode, en die mindere periode was nog was te verdedigen met constant nieuwe jonge spelers om zich heen.

Afijn, toen Cillessen werd gepasseerd met excuus een coronavirusje was er nauwelijks ophef. Waarom nu wel? Omdat er geen keeper bij is met toernooi ervaring?

De ophef hoort mijn inziens niet om Cillessen te gaan, maar om Flekken. Die jongen is er van het begin al bij. Staat uitstekend te keepen in Duitsland. En wordt nu puntje bij paaltje gepasseerd, terwijl gezien de huidige vorm icm zijn restwaarde voor Oranje Pasveer nooit geselecteerd had mogen worden.
Sterker nog, ik verwacht dat Ajax de komende 2 maanden een andere keeper gaat aantrekken omdat Pasveer vervangen moet worden.

14 november 2022 om 10:30

Het probleem dat gecreã«erd is, is dat je Pasveer twee wedstrijden de kans geeft bij Oranje en dat hij het die twee wedstrijden gewoon prima deed. Natuurlijk had hij het niet super lastig die wedstrijden, maar scoorde gewoon ruime voldoendes. Flekken daarentegen heeft het bij Oranje toen hij de kans kreeg matig gedaan. Is meevoetballend niet sterk en qua coaching naar zijn verdediging zag het er ook zwak uit. Is natuurlijk ook lastig als je nog nooit samen gespeeld hebt. Bij Pasveer is dat coachen wel een kracht en Bijlow kan dat ondanks zijn jonge leeftijd van nature ook goed.

14 november 2022 om 11:02

Ahmed. Als ik pasveer de laatste paar maanden bezig zie is die ook alles behalve goed met coachen

14 november 2022 om 09:38

Statistieken spreken zelfs in het voordeel van Flekken en Cillessen volgens NOS Science. Bijlow is pas in de afgelopen drie weken beter gaan keepen en Pasveer toont sinds zijn debuut toch wel de ultieme plankenkoorts. Flekken daarentegen houdt zijn doel schoon bij de nummer 3 van Duitsland en Cillessen heeft in 63 interlands toch zeer zelden teleurgesteld. Ik vind dat beide betere argumenten dan je bijeen moet vegen voor met name Pasveer, waarvan ik vermoed dat hij helemaal niet in beeld zou zijn geweest al hij bij NEC zou hebben gekeept en Cillessen bij Ajax. Wat kwalitatief gezien niemand gek zou vinden en Cillessen linea recta een selectie in Oranje zou hebben opgeleverd.

Tja, vind het toch wel een beetje sneu voor die jongen. Opeens allemaal berichten over je dat je een naar mannetje bent. Er zal best iets kloppen maar het wordt nu wel erg overdreven, alsof het een verschrikkelijke gast is. Kwalitatief gezien vind ik hem niet minder dan onze Pasveer, en op basis van het verleden verdient Cillessen het meer dan Pasveer. Al is het natuurlijk ook geen liefdadigheidsinstelling.

14 november 2022 om 08:46

Laten we dan Clasie, Indi en Guzman meenemen. Waren erbij in 2014!

14 november 2022 om 08:57

Rare reactie, dat is wel een hele aparte vergelijking. Hoe zou dat nou kunnen, dat Clasie er niet bij zit? Misschien omdat er een Koopmeiners en Frenkie de Jong rondlopen die gewoon beter zijn. Bij de keepers kan je dat niet zeggen, daar heeft nog niemand bewezen om een heel seizoen lang constant te zijn.

14 november 2022 om 09:16

Maar je zegt op basis van het verleden? En mbt de andere keepers, hii steekt er echt niet bovenuit hoor. En het verleden, welk verleden? Op een degelijk WK14 na heeft hij niks gedaan voor Oranje, echt helemaal niks. Afgelopen jaren al helemaal niks betekend. Dus als je zegt verleden, denk ik dat je doelt op WK14. Clasie, Indi en Guzje waren toen ook prima hoor.

14 november 2022 om 09:49

Ik weet niet wat deze namen te maken hebben met de discussie. Cillessen is nog steeds de beste die we hebben en pasveer levert op dit moment totaal niet. Bijna elke goal ziet hij er niet goed uit. Daarnaast speelt hij bijna alleen de lange bal.

14 november 2022 om 10:35

Cillessen is niet de beste die we hebben. Dat is allang duidelijk. Op basis van kwaliteiten is hij 3de doelman. Op basis van nare maniertjes wordt hij niet opgeroepen.

14 november 2022 om 12:26

Dat zei ik ja, maar ik zei ook dat het ook geen liefdadigheidsinstelling is. Welke keeper na Van der Sar en eventjes Stekelenburg heeft wel wat voor Nederland betekent? Bijlow is tot nu toe geen zekerheid gebleken. Veel leuke potjes gekeept maar ook een tijdje matig geweest. Pasveer zit er momenteel niet echt lekker in en heeft weinig ervaring in Oranje. Noppert doet het tot nu toe eventjes leuk in de, met alle respect, Eredivisie. Nog nooit een wedstrijd op hoog niveau gekeept.

14 november 2022 om 18:09

@ajaxnl! Heb jij liever een keeper van Ajax of Feyenoord erbij of eentje van NEC. Heb je liever iemand die voor een goede sfeer zorgt of eentje die bij wissel elke keer gaat mekkeren? Stel Cillessen maakt een blunder dan roept iedereen om Bijlow. Stel Noppert stopt een penalty in de finale, dan roept iedereen Van Gaal is een held. Voordeel van nu is dat je 5 spelers mag wisselen, vroeger was dat 3. Dan ben je snel door je wissels heen. Nu kan je 3 wisselen en dan aankijken en dan nog een wisselen en daarna een keeper. Erg slim, want de bank van Oranje is sterker dan in 2014. Met een Luuk de Jong, Vincent Jansen, Noa Lang, Xavi Simons, Frimpong, Malacia, De Ligt, De Vrij, Gakpo/berghuis heb je gewoon meerdere wapens. Weghorst die in 15 minuten ballen kan doorkoppen. Ook een Noppert is een wapen, want die kan penalties stoppen. In 2014 was eigenlijk Kenneth Vermeer de ideale keeper, maar Cillissen speelde hem uit de basis. Die had penalties kunnen stoppen tegen Argentinie. Zo zie je maar dat het allemaal net zo gaat zoals het was. Dan had niemand meer nu over Cillessen geklaagd.

14 november 2022 om 09:09

Mua, er zijn natuurlijk wel meerdere mensen die dit aangeven en die hebben hem van dichtbij meegemaakt. Ik kan dat wel geloven, al was de mediajacht schrijnend. Toch is het natuurlijk grote onzin dat Van Gaal zich heeft laten leiden door twee oud-profs en de media. De man is zo eigenzinnig als maar kan.

14 november 2022 om 11:17

Zeker hebben rafeal en sneijder dit veroorzaakt en voora rafeL

14 november 2022 om 12:18

Dit soort nieuws is ook veel populairder dan het bericht dat op nu.nl verscheen al weer 2 uur gelden, waarin Cillisen gewoon sportief de felicitaties naar Bijlow doet.

"ik heb contact met hem gehad. Hij stuurde me een berichtje en dat is superaardig en sportief van hem", zei Bijlow zondag na Feyenoord-Excelsior (5-1) tegen de NOS. "in de tijd dat ik met hem bij het Nederlands elftal zat, konden we het goed met elkaar vinden."

Gewoon over ophouden. Cillessen kan niet accepteren dat hij is afgevallen. Daar gaat het al fout. Hij heeft inderdaad geen zelfreflectie.

14 november 2022 om 08:49

Wat dacht jij dan. Hij gaat naar NEC om in beeld te komen. Op basis van kwaliteit hoort die duidelijk bij de beste 3. Dan gaat dat hele "naar mannetje" een heel eigen leven leiden. Laten we duidelijk zijn, op basis van alles lijkt het me ook geen sympathieke kerel. Maar op basis van kwaliteit slaat de hele selectie nergens op, met name bij de keepers. Dan is het meer dan terecht dat je als Cilessen dat niet wilt accepteren

14 november 2022 om 08:53

Maar daar gaat het toch al mis? Op geen enkele positie kom je in beeld bij Oranje als je bij NEC speelt. En dan als keeper wel? Natuurlijk houd je dezelfde bal tegen en sta je in een even groot doel. Maar als je er 3 tegen krijgt bij Ajax, PSV of Feyenoord sta je een week lang met je kop op de voorpagina. Bij NEC staat er misschien een heel klein zinnetje over de 13e nederlaag van het seizoen.

14 november 2022 om 08:56

Hij is naar nec gegaan in samenspraak met van gaal. Toen heeft hij bij nec eigenlijk precies geleverd wat je kunt verwachten. En toch blijft hij thuis terwijl pasveer in een vormcrisis meegaat.

14 november 2022 om 10:08

@migi dus als je bij NEC speelt maak je bij voorbaat geen kans op Oranje? Wat een onzin. Noppert speelt bij Heerenveen, daar zou dan toch hetzelfde voor gelden? Cillessen heeft jarenlang bij grote ploegen gespeeld waar hij met zn kop op de voorpagina's stond, die hoeft zichzelf in dat opzicht niet meer te bewijzen. Het gaat erom dat hij laat zien dat hij de betere is van zijn concurrenten en dat is hij statistisch gezien duidelijk. In Oranje ook altijd solide gekeept, zelfs toen hij bij Barça op de bank zat.

14 november 2022 om 10:42

Pasveer begrijp ik ook niet helemaal. Maar blijkbaar wilde van Gaal een oudere (meer ervaren) keeper erbij hebben. Met Bijlow en Noppert heb je gewoon te weinig ervaring. Als Cillessen het op kon brengen om 2e of 3e keuze te zijn, had van Gaal hem waarschijnlijk wel geselecteerd.aar Cillessen heeft met zijn maniertjes ervoor gezorgd dat van Gaal hem alleen als eerste keeper wilt selecteren, of helemaal niet. Blijkbaar is de keuze als eerste keeper op Bijlow (of Noppert?) gevallen en neemt hij daarom Cillessen niet mee. Logische verklaring

14 november 2022 om 12:50

Onzin! Enige reden ook voor iedereen, hij speelt bij NEC haha. Jaloezie... Volgensmij heeft nec maar paar x verloren dit seizoen wijsneus,. En Cillessen beste reddingspercentage. Stop met uit je NEK lu.....

14 november 2022 om 13:17

Idd hij keept prima!

14 november 2022 om 14:53

Je komt niet in aanmerking voor Oranje als je bij NEC speelt, dus gaat de doelman van Heerenveen mee. Als je bij Ajax, PSV of Feyenoord sta je een week lang met je kop op de voorpagina als je er drie tegen krijgt, maar toch hebben we het al weken over de keeper van NEC. Terwijl de keeper van o, zo grote Ajax al weken niet presteert en de keeper van PSV ook heel veel moeite heeft om de nul te houden. Nee, klinkt logisch.

14 november 2022 om 09:08

En nu zonder geel/zwarte bril

Waar gaat allemaal over joh. Cillissen heeft de laatste jaren amper gekeept voor Oranje en als hij keepte was het nooit hoger dan een 7.

14 november 2022 om 08:50

Wie heeft er wel hoger dan een 7 gescoord dan? Het is toch duidelijk dat we geen keeper hebben die het verschil gaat maken. We moeten blij zijn dat ze degelijk keepen, meer hoeven we er niet van te verwachten.

14 november 2022 om 09:18

Dan waarom nog de vraag stellen als je toch vind dat niemand anders hoger dan een 7 heeft gescoord? Waarom dan de verbazing en gehele hetze rond Cillissen.

14 november 2022 om 11:19

De hetze is door rafeal van der vaart

Ik heb ook niet echt een goed gevoel bij die Cillessen. Maar het is wat anders dan een oud-collega als VdV in de media gaat zeggen dat het een naar mannetje is. Die jongen is wel degelijk kapotgemaakt.

Ik vind het heel zwak van van der Vaart en Sneijder. Zij hebben dit helemaal niet nodig dat popie jopie gedoe. Je moet een gentleman zijn tov je oud-collega's en geen roddelwijf.

Van der Vaart en Sneijder willen op de verkeerde manier nog té graag het mannetje zijn nu ze niet meer op het veld staan. Openlijk schamper doen over oud-collega's. Sneijder moest laatst ook 2 keer denigrerend doen over 'Siemetje' de Jong, die een paar keer boven hem verkozen was bij oranje. Hebben van der Vaart en Sneijder dat nodig? Mijn respect verliezen ze steeds meer. Altijd op de zwakkeren. Ik zou wel eens willen zien dat VdV een keer Zlatan Ibrahimovic aan durft te pakken in een tirade van een minuut. Dan is hij een kerel.

14 november 2022 om 09:20

Dat hebben ze nodig, omdat het hen aan karakter ontbreekt. Dit zijn twee sneuhazen die het moeten hebben van anderen neersabelen. Ze hebben een compleet gebrek aan inhoud.

14 november 2022 om 11:46

Van der Vaart en Sneijder durven het zelfs niet aan om dit soort tirades te houden over spelers als Klaassen en Berghuis na hun wangedrag tijdens de topper tegen PSV. Ze komen op mij over als twee oud-voetballers die er alles aan doen om relevant te blijven

Ongeacht of het een naar mannetje is of niet, zoals van Gaal altijd roept ik kies de beste drie dat doet hij dus duidelijk niet, en eerlijk is eerlijk die van de Vaart begint ook een naar mannetje te worden

Gelukkig is Pasveer een enorme teamplayer gebleken nadat hij Onana een schop na gaf. En zo fake collegiaal naar Gorter toe was na afloop van de wedstrijd tegen PSV.

14 november 2022 om 09:01

Pasveer was bij PSV zelf trouwens ook al zo’n onruststoker. Absoluut niet iemand die voor een goede sfeer in de groep zorgt in ieder geval.

14 november 2022 om 10:58

Precies. Ik zat gewoon te wachten tot dat iemand dit ging zeggen. Iedereen lijkt te vergeten hoe Pasveer die Zoet helemaal onzeker maakte bij PSV en plotseling moet hij de speler zijn die teambelang plaatst boven het feit dat hij in de basis moet? Lachwekkend.

14 november 2022 om 09:07

@senegal2022!

Dat was toch een totaal andere situatie, Onana heeft zijn reputatie zelf helemaal verprutst bij Ajax. Hoezo was het 'fake collegiaal' naar Gorter toe? Hij steekt hem een hart onder de riem na een slechte pot, Pasveer heeft paar pijnlijke blunders gekend in zijn lange carrière, die zal goed weten hoe vervelend is om daar te staan na een slechte pot.

ON: Ik had zowel Cillissen als Flekken eerder verwacht bij de selectie dan Pasveer, zeker na de start van dit seizoen.

Wat ik zelf echt vreemd vind, en dat lijkt iedereen vergeten te zijn:

De eerste keer dat Sneijder over Cillessen werd gevraagd bij Onside, direct na de uitspraken van van der Vaart, was hij nog heel tam. Zei hij "persoonlijk heb nooit problemen met Cillessen ondervonden. Maar misschien dat Raphael dat anders heeft beleefd." In afleveringen daarna is hij opeens helemaal meegegaan in de karaktermoord.

14 november 2022 om 09:15

Origami. 'persoonlijk heb ik nooit'. Wat staat hier en wat voor voorbeeld heeft Sneijder genoemd? Toch niet een persoonlijke ervaring?

14 november 2022 om 09:22

De fragmenten staan op het YT kanaal van Onside/vi. Het gaat om de uitzending van 2/3 weken geleden dat Sneijder het er eerst over had. Z'n houding was toen erg zo van dat hij het beeld dat Raphael schettste niet herkende. Hij zei alleen dat z'n ouders mee gingen naar WK en daar wel eens lollig over werd gedaan. Maar geleidelijk aan is hij zich steeds meer gaan aansluiten bij Raphael.

Sneu van Wesley. Kwam er later misschien achter dat hij makkelijker op die manier zou scoren.

Er zou nooit discussie over Cillessen zijn geweest als hij keeper van ajax, az, feyenoord of psv zou zijn geweest en bovenin mee hebben gedraaid. Die had dan gewoon mee gegaan, dan ben ik van overtuigd.

14 november 2022 om 09:30

Precies, veel mensen reageerden dat hij niet meekan omdat hij maar bij NEC speelt, maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit voor een keeper met zijn ervaring bij Ajax, Barca en Oranje.

14 november 2022 om 09:52

NECLent, ook niet helemaal waar. Noppert speelt bij mijn provincie clubje en niemand die het heel vreemd vind dat hij mee gaat. Al is het alleen voor de penalties. Noppert komt alleen ook wel iets minder irritatie opwekkend over.

14 november 2022 om 11:41

Noppert heeft de gun-factor wel. Het is een mooi verhaal. Van eigenlijk een uitzichtloze carriere naar je kans pakken, met je trainer mee naar een nieuwe club en daar een wereldpartij keepen tegen Feyenoord en vervolgens gewoon je ding doen iedere week. Daarnaast heeft Noppert ook weer het voordeel dat hij vrij onbekend is en dus minder gezocht wordt door de media.

Van de vaart is zelf een naar mannetje

Raphael heeft een spiegel thuis? Wat bedoelt hij daarmee?

Zelfs als Cillessen moeilijk is in de omgang, als ik moet kiezen wie mij het valstst oogt van de twee dan weet ik het wel.

En daarom stuurde hij bijlow ook netjes een berichtje. Wesley en raf hebben een persoonlijk issue met hem en hebben hem daarom kapot gemaakt. Zeer vies spelletje van beide heren. Ze moeten zich schamen.

Open vragen: oranje boycot Derksen en co. Waar is Virgil als aanvoerder nu, die het kan opnemen voor Cillisen? Waar zijn de Depays met een social media skills die het voor hun keeper opnemen? Wat zegt dat over Cillisen zijn positie tussen zijn collega's? Wat zegt dit over dit Oranje team?

Hahahaah wat sneu zeg van onze vd vaart. Dit is gewoon pesten eigenlijk wat hij doet. Als je iemand een klootzak vind, hoef je dat toch niet telkens te herhalen op tv? Overigens wel komisch dat uitgerekend vd vaart, de man die bijna moest huilen toen maxim hartman hem in zijn gezicht een krokketenvreter noemde met deze teksten komt.

De spelersgroep wordt naar het WK gestuurd om daar zo goed mogelijk te presteren. Om dat doel te bereiken heb je de beste spelers nodig om het beste team te formeren. Je moet er elke wedstrijd staan en het beste presteren en er is geen enkele ruimte voor mensen die de sfeer binnen de ploeg verzieken. Je kunt nog zulke goede spelers hebben, maar een slechte sfeer zal de prestaties negatief beinvloeden. Van Gaal heeft persoonlijke ervaring met Cillessen op het WK in Brazilie en de eigenwijze van Gaal heeft zoals we onderhand wel weten lak aan wat anderen denken. Dit is waarschijnlijk de laatste klus van de ervaren Van Gaal die graag in stijl af wilt sluiten. Als Cillessen volgens Van Gaal niet in het team past, dan moet hij gewoon niet mee, sorry!

Ongeacht wie er keept, ik
Zou als analist of scout van de teams die tegen Nederland spelen het volgende in het rapport zetten.
Nederland geen geweldige keeper ✅. Cillisen moest natuurlijk 1ste keeper zijn

Persoonlijk vind ik Cilessen geen goede keeper. Niet bijzoner op de lijn, niet goed tegen penaltys en kijkt te veel om zich heen na het incasseren van doelpunten.

De hetze om hem heen was vervelend voor hem en ook niet verdient. Wat Cilessen had moeten doen is wel reageren en terug slaan. Hij heeft zich laten kleineren en verstopt. Stom van hem geweest.

Volgens mij spreekt het spiegelbeeld van Van der Vaart hem hier tegen. Cillessen is geen goede tweede keeper, stelt hij en toch heeft hij zich bij Ajax, Barcelona en Valencia in die rol geschikt en ook geregeld bij Oranje. Daarnaast is Cillessen zo oncollegiaal dat ‘ie Bijlow een berichtje stuurt en diezelfde Bijlow zegt dat ‘ie het goed kon vinden met ‘m. Is Cillessen een keer in Denemarken op visite geweest dat Van der Vaart zich zo negatief focust op (volgens hem) een doelman die nooit omstreden is geweest. En verder zijn alle punten die hij benoemt omtrent Cillessen ook relevant zijn voor Pasveer. Pasveer was alleen onomstreden in zijn tijd bij Heracles en Vitesse, dacht ik. En heeft nu geprofiteerd van de blunderende Gorter in de JC Schaal. Cillessen heeft bij NEC, met een verdediging dat misschien een waarde van 10 miljoen vertegenwoordigd, zestien goals tegen. Pasveer heeft in dezelfde competitie met een verdediging dat (als we sommigen moeten geloven) misschien wel 100 miljoen waard is, 17 goals moeten incasseren. Maar goed, Van der Vaart is Ajacied, dus zijn voorkeur gaat uit naar de keeper van zijn cluppie. Net als dat mijn voorkeur eerder uit zal gaan naar de keeper van mijn club.

Hij was bij Barcelona invaller, hij was bij Valencia invaller. Heeft hij daar stampij gemaakt omwille van die rol? Niet echt.
Ongelooflijk, ze zeggen het zelf, dus is dit toch geen argument om aan te halen dat hij bij het NL elftal wél de boel zou verzieken? Wel integendeel.
Wat is VdV toch een naar mannetje. Argument? Zie hierboven.

van Gaal: Nou Frans, welke keepers gaan we meenemen? Jij bent de keeper professor en autoriteit op dit gebied dus zeg het maar. Hoek: Ik wilde eigenlijk onze beste keeper Cillissen meenemen maar Raf en Wes zeggen dat het een naar mannetje is...van Gaal: Ja, ik ken hem verder niet maar als Wes en Raf dat zeggen dan moeten we hem maar niet meenemen denk ik. Hoek: Als jij het zegt ben ik het er natuurlijk ook mee eens, billemaatjes voor het leven,nietwaar..zullen we dan nu even het nieuws doornemen wie er nog meer niet mee gaat?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren