Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar krijgt de touwtjes in handen in Amsterdam

Laatste update:
/

Ajax maakt bekend dat Edwin van der Sar de leiding krijgt bij de club. Van der Sar, oud-doelman en nu al werkzaam als directeur marketing bij de club, volgt Dolf Collee op. Collee treedt terug als algemeen directeur.

Ajax maakt de benoeming van Van der Sar op 11 november, tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders, officieel. "Van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn", zegt president-commissaris Leo van Wijk. Ajax gaat naast Van der Sar ook nog een nieuwe operationeel directeur aanstellen. "Hij of zij gaat een groot deel van de taken overnemen die nu bij Collee liggen", luidt het persbericht.

Van der Sar werd in 2012 aangesteld als directeur marketing om met Jeroep Slop, Marc Overmars en Michael Kinsbergen een directieteam te vormen. Van der Sar werd klaargestoomd om algemeen directeur te worden, maar na het vertrek van Kinsbergen achtte hij zichzelf nog niet klaar voor de functie. Collee werd tussenpaus.

Edwin van der Sar is een goede directeur

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was niks nieuws, al heel lang is bekend dat vd Sar wordt klaargestoomd. Het staat ook nog eens in de laatste zin, beetje een raar artikel.

18 oktober 2016 om 13:07

Nouja, ik vind het wel nieuws. Ik wist dat Van der Sar werd klaargestoomd, maar het moment dat hij dan de touwtjes definitief in handen neemt is dan toch wel nieuwsartikel waardig?

18 oktober 2016 om 13:14

Precies, het feit op dat de definitieve datum vast staat is bovendien ook zeker nieuws.

18 oktober 2016 om 13:20

True that

18 oktober 2016 om 13:09

Is toch geen raar artikel. Natuurlijk was het bekend dat het ging gebeuren maar nu weten we ook wanneer. Is toch best relevant.

Voel heel weinig voor van der Sar als directeur, vind t maar een vent met weinig ruggengraat. Daarnaast betekend dit natuurlijk dat het huidige beleid alleen maar word doorgezet, en dat er geen serieuze verandering van beleid komt. Wat ik betreur.

18 oktober 2016 om 13:08

Van der Sar is geen man met weinig ruggengraat, iets dat je waarschijnlijk baseert op zijn enigszins slungelige overkomen (vroeger als keeper). Edwin is absoluut een kerel die hard kan zijn in de bestuurskamer en daarbuiten, ook geniet hij veel respect op het internationale vlak. Ik ben juist blij dat een kleurloze, egocentrische kerel als Dolf Collee weg is bij Ajax

Sowieso, waarom is er een serieuze verandering in beleid nodig volgens jou? Er zit altijd een zekere dynamiek in het beleid bij een club, hoe weinig of hoe vaak de bestuurskamer ook veranderd.

18 oktober 2016 om 14:14

ook @lausho, Als je vind dat er niks mis is met structureel geen enkele rol van betekenis meer te hebben op de europese velden, by all means, zit je met het huidige beleid helemaal goed. Ik zeg niet dat het makkelijk is, of dat er niet ook een beetje geluk bij nodig is, maar ik geloof zeker wel dat Ajax met het juiste beleid beter uit de voeten zou kunnen in europa. Naar m.i. is het feit dat je met zulke jonge jongens speelt een kwalijke zaak. Het Ajax uit de jaren 90' was ook een relatief jong elftal, maar had wel een mooie mix van ervaring en jong talent. Dat is nu ver te zoeken. Ik geloof er in dat met het juiste beleid echt wel een verbetering kan plaatsvinden. Om te beginnen zou je ajax van de beurs moeten halen, ''terugkopen'', en af willen van de overdreven focus op het behalen van winst. Winst is voor elke club van belang, zeker, maar je kan ook meer voor lange termijn winst gaan.

18 oktober 2016 om 14:33

@fcexclusief
Ik ben benieuwd hoe jij aan die informatie komt. Zit jij er bij in de bestuurskamer? Heb jij contacten op het internationale vlak waaruit je afleidt dat van der Sar daar veel respect geniet.? Ik geloof je graag, maar waar is die wijsheid op gebaseerd?

18 oktober 2016 om 15:15

Mijn bedrijf (waar ik werk) werkt sinds een jaar samen met Ajax op het gebied van media en marketing. Ik zeg niet dat ik alle wijsheid in pacht heb, maar men moet niet doen alsof ze bij Ajax zomaar elke oudspeler of koekenbakker op hoge posities laten plaatsnemen.

18 oktober 2016 om 15:32

Maar daarmee weet jij toch niet wat er in de bestuurskamer of op het internationale vlak gebeurt?

18 oktober 2016 om 19:38

Bonipertijuve Ajax kon dit omdat een speler als Danny Blind na de stap van Sparta naar Ajax z'n hele verdere carrière bij Ajax bleeft. Blind had in 1987 met Ajax al de ec2 gewonnen, in 88 de ec2 finale gespeeld en in 1992 nog de Uefa Cup. Kijk ter vergelijking eens voor hoeveel geld en met welke leeftijd zijn zoon werd wegggekocht bij Ajax.
Dat is realiteit van 2014 ten opzichte van 1995
Kijk naar Rijkaard die als topspeler van A-C Milan terugkwam bij Ajax. Als een Nederlandse club nu oud topspelers terug krijgt (van Bommel bij Psv, Kuyt bij Feyenoord en Heitinga bij Ajax) zijn ze te oud, te versleten kortom niet goed genoeg meer voor de top
Dat is de realiteit van 2016 ten opzichte van 1995
Ajax kan geforceerd de Europese top proberen te halen zoals PSV dat rond 2005 deed. Gevolg was een bijna failliete club die de grond onder het stadion moest verkopen.
De enige kans die Ajax heeft is om te blijven investeren in de jeugdopleiding en alleen die financiële investeringen doen die ook jaar op jaar extra rendement opleveren.
En wat mij betreft is van de Sar de juiste man hiervoor. Heeft bij United in de keuken gekeken, is intelligent (als jeugdprof z'n vwo gewoon afgemaakt) en heeft de tijd gehad om zich goed in de luwte in te kunnen werken.

19 oktober 2016 om 13:33

@bonipertijuve

Over je stukje over winst, Ajax heeft niet als doel winst te draaien maar men wilt quite draaien zonder afhankelijk te zijn van transfers en CL voetbal, maar met een begroting gebaseerd op EL voetbal. Dus het idee is dat als het een jaartje minder is, dat men gewoon kan blijven investeren in de opleiding zonder direct verlies te draaien of te moeten verkopen.

Nu heeft men zelfs een flink buffertje waar men mee kan investeren, maar dat investeren kan uiteraard niet alleen in transfers om het bovenstaande, de afschrijvingen lopen dan te hoog op waardoor de begroting dus niet meer sluitend is.

Dit jaar is een mooi voorbeeld, geen CL, weinig verkopen en een klein verlies van 0,7 miljoen euro. Oftewel eigenlijk geeft Ajax nog teveel uit maar daar wordt alweer aangewerkt.

18 oktober 2016 om 13:14

Hoe komt je daar bij, weinig ruggengraag? En wat is er in godshemelsnaam mis met het huidige beleid, een beetje meer inhoud zou geen kwaad zijn om je mening kracht bij te zetten.

Ik ben blij dat er juist eens niet grote veranderingen zijn, maar dat we continuiteit kunnen waarborgen. Dat betaald zich veel meer uit dan steeds wisselen van beleid, van der Sar aanstellen is ook werk van de lange termijn, is hij al jaren op voorbereid en hij heeft goed gepresteerd, qua sponsoring gaat het erg goed bij Ajax.

18 oktober 2016 om 14:57

Vier jaar aan het handje genomen, hbo opleiding bij het cruyff institute gepakt, 0 ervaring met besturen. Hij zit hier gwn omdat ie het goed kan vinden met leden van de RvC en overmars enzovoort. Maar hey, als jij denkt dat dit bestuur, dit beleid kan zorgen voor de ommezwaai naar een sterkere positie in europa, top. Je hebt de geschiedenis alleen wel tegen je.

18 oktober 2016 om 23:23

Hmmm 4 jaar met een van de beste bestuurders optrekken en daarin al vaak uitvoerend zijn is volgens mij gewoon ervaring op doen. Daarnaast kiest Ajax bewust voor oudvoetballers en doet hij het de laatste jaar prima. De oude bobo's uit het bedrijfsleven hebben het ook niet altijd goed gedaan. Lijkt juist wel of Overmars en vd Sar steeds beter in hun functie zitten en lijkt mij een prima ontwikkeling.

19 oktober 2016 om 13:28

Dat is dus niet meer zo, inmiddels heeft hij 4 jaar ervaring opgedaan met besturen. Hij zit er omdat hij oud voetballer is en Ajax graag een groot aandeel oud voetballers in het bestuur wilt hebben, dat is het beleid wat destijds is uitgezet vanuit de Cruijff revolutie.

Ik ben vrij realistisch en denk ik dat een definitieve aansluiting naar de top lastig is met de huidige financiele verschillen. Maar binnen NL prijzen winnen en Ajax beter laten presteren in Europa, ja dat moet kunnen.

Mensen zeggen dat dit laat is en hadden Van der Sar al afgeschreven, omdat ze het zo lang vonden duren. Ik vind dit echter nog verschrikkelijk snel. Ik zie dat die positie meestal wordt ingevuld door 55+'ers die al ongeveer 30 jaar ervaring hebben bij grote clubs. Het is niet voor niets dat daar zulke zwaargewichten zitten, het is een zeer lastige functie waar bestuurlijke ervaring nodig is. Van der Sar heeft, vergeleken bij zijn voorgangers, nagenoeg geen ervaring. Een paar jaar meelopen aan de hand van een ervaren man zullen hem veel geleerd hebben, maar of dit voldoende is? Ik betwijfel het. Ik had graag gezien dat hij langer begeleiding kreeg. Nu wordt hij al snel voor de leeuwen gegooid. Ik hoop dat er nu een relatief ervaren assistent naast komt te staan.

18 oktober 2016 om 13:07

Ik denk trouwens wel dat Van der Sar het in zich heeft. Hij straalt degelijkheid, betrouwbaarheid, stabiliteit, rust en neutraliteit uit. Eigenschappen die voor deze functie zeer belangrijk zijn.

18 oktober 2016 om 14:36

En is er niet vies van om tijdens de wedstrijd gewoon tussen de harde kern te gaan staan.

Vind dit maar raar, waarom niet kiezen voor een ervaren rot die zijn sporen al verdiend heeft. Van der Sar verdiend een eerlijke kans, maar ik had graag anders gezien.

18 oktober 2016 om 13:17

Alsof dat een verzekering is.. Dat hebben we jarenlang gehad, maar zowel voetballend als financieel was het een puinhoop, in de directie moet een groot deel mensen zitten met affiniteit voor voetbal en liefst nog ervaring in die richting. De ervaring op bestuursvlak is te leren, ervaring in het voetbal heb je, of heb je niet, dat leren heeft hij nu 4 jaar de tijd voor gehad dus perfect in mijn ogen! Nu hebben we het beste van beide werelden, al moet nog blijken hoe hij het op bestuurlijk vlak gaat doen.

Daarnaast is er niet voor niets een controlerend RVC met onder andere Leo van Wijk die oud KLM topman is.

18 oktober 2016 om 13:39

@lausho

Ben het gedeeltelijk met je eens. Maar je doet alleen hier net of sinds de komst van Edwin van der Sar het voetbal en de financiën beter is gegaan. En dat is niet zo. Een aantal andere mensen hebben hiervoor gezorgd. En van der Sar heeft misschien slechts een kleine aandeel hierin, Met nadruk op Klein.

18 oktober 2016 om 13:50

@steven West

Van der Sar was commercieel directeur, zijn taak en verantwoordelijkheid was sponsoring maar ook kaartverkoop etc. en dat heeft hij zeker verbeterd. Ten eerste door meer sponsoren te vinden, met name buiten NL en in bv. China is hij zeer succesvol geweest (sengled, Cst, Huawei, Le sports) maar hij heeft ook Aegon als sponsor behouden en Ziggo aangetrokken samen met ABN-Amro.

Qua kaartverkoop zijn er extra plaatsen bij gekomen, niet alleen qua aantal maar ook bv. field seats en nu is er weer een test met staanplaats voor nog meer capaciteit en daarmee inkomsten. Maar het voegt ook waarde toe voor een deel van de supporters net als met bv. Wifi in het stadion en de komende verbouwing voor het EK. De catering is weer in eigen handen gekomen en ook bij Jong Ajax worden nu ook flink wat kaarten verkocht op de toekomst, mede ook door die extra tribune.

Hij heeft best wat harde noten gekraakt, ook een betere prijsverdeling onder andere die nu langzaam ingaat na protesten van supporters. Goed dat hij die toch serieus neemt.

18 oktober 2016 om 14:03

Ik kom zelf uit de commerciële wereld. Het enige wat het mij zegt is dat men daar goede commerciële mensen hebben lopen bij Ajax. Van der Sar werd nog steeds aangestuurd en mocht meelopen met het succes van anderen.

Ook helpt het bij Ajax dat zij dankzij de Boer sportief succes hebben gehad. Het bedrijfsleven is dan geïnteresseerd en het publiek ook. Bij een tijd uitblijven van sportief succes is het ook moeilijker om financieel te groeien. Deze twee zaken gaan meestal samen bij een sportclub.

Nogmaals blijft afwachten...

18 oktober 2016 om 14:21

@steven West

Ik ben ook actief in de commerciele wereld, maar de resultaten zijn perfect, als hij als directeur goede mensen onder zich heeft dan is dat ook goed, schijnbaar heeft hij de goede mensen aangesteld. Hij heeft 4,5 miljoen extra sponsorinkomsten gegeneerd het afgelopen jaar.

Die sponsoring uit China kwam niet vanzelf, mede door trainingskampen en veel bezoeken afgedwongen, zoals Ajax ook in Brazilie (voor adidas) en Indonesie trips heeft gedaan. Dat Zillertal nu sponsor is na een trainingskamp daar, is dan ook geen toeval.

Daarnaast is het een geniale zet om voor het eerste en de opleiding aparte sponsoring te zoeken. ABN Amro wilt zich meer profileren richting de jeugd en Ziggo meer richting het grote publiek, daarmee was het bedrag ook beter behapbaar.

Hij heeft daarin Aegon goed behandeld die in de problemen zaten, door sneller afscheid te nemen, maar ze daarmee wel verbonden te houden aan de club.

Ook heeft Ajax uitstekende media kanalen en iemand als van der Sar komt natuurlijk ook wel binnen met zijn geschiedenis. Iedereen wil daarmee praten.

18 oktober 2016 om 15:14

@lausho

Hoe ben jij er zeker van dat van der Sar diegene is die de succesvolle deals heeft gemaakt? Ik betwijfel het aangezien hij hierin ook weinig ervaring in heeft. Het verkopen is gewoon een serieus vak en heeft niets te maken dat je toevallig een beroemdheid ben en leuk kon keepen.

En iedereen wil met je praten als je voor Ajax werkt. Je werkt namelijk voor een A merk. Daar hoef je zelf geen beroemdheid voor te zijn. Ik heb zowel voor grote als kleine merken gewerkt. En scheelt heel veel als je voor een A merk werkt.

Zet een van der Sar bijvoorbeeld neer bij FC Oss en hij zal een stuk minder serieus worden genomen dan wanneer hij bij Ajax in dienst is. De grote bedrijven zullen minder geld willen pompen. Is niks persoonlijks maar puur zakelijk!!

18 oktober 2016 om 19:19

@lausho

Dat het beter zou zijn om bij een voetbalbedrijf oud-voetballers in het bestuur op te nemen, komt uit de jaren 70 en is allang achterhaald. Daar is men in het bedrijfsleven al veertig jaar geleden vanaf gestapt omdat uit onderzoeken naar voren is gekomen dat dat tunnelvisie en bedrijfsblindheid in de hand werkt. De voornaamste taak van een Algemeen Directeur is om er voor te zorgen dat bedrijf haar zaken goed op orde heeft en daar is bijvoorbeeld iemand als Michael van Kinsbergen veel meer geschikt voor. De taak van een commercieel directeur is om potentiële sponsoren geld uit de zak te praten en daar is iemand met een vlotte babbel en aantoonbare ervaring en een goede commerciële opleiding veel meer geschikt voor dan iemand met een voetbalachtergrond. Voor de financiële man geldt exact hetzelfde. Alleen voor de Technisch Directeur is ervaring in en kennis van het voetbalvak van toegevoegde waarde. Voor de overige directeuren is het hooguit een pré bij gelijke geschiktheid, omdat deuren voor bekende voetballers vaak eerder open gaan. Maar zakeninstinct en kennis van bestuurskunde is daarbij natuurlijk van veel groter belang.

Kennelijk is men er bij Ajax nog steeds niet zeker van dat Van der Sar het in zijn vingers heeft en daarom krijgt hij nu de hulp van een ervaren Operationeel Directeur. Dat iss een dure oplossing die in feite overbodig zou zijn geweest als men gewoon het contract van Michael Kinsbergen had verlengd. Michael Kinsbergen was een voortreffelijk AD en de drijvende kracht achter de geweldige sponsorcontracten die Ajax heeft afgesloten. Van der Sar was weliswaar Commercieel Directeur maar had dat als beginnend bestuurder natuurlijk nooit in zijn eentje voor elkaar kunnen boksen. Het is een blunder van jewelste van Ajax om Kinsbergen geen contractverlenging te geven, wat de Directie onder zijn leiding heeft gepresteerd, is werkelijk fenomenaal.

Men heeft bij Ajax in het bezit van het volle verstand voor een constructie met oud-voetballers in het bestuur gekozen ook al kan niemand aannemelijk maken dat dat ook maar enige meerwaarde heeft. Men heeft daar al zoveel tijd en energie in gestoken dat het, ook vanwege het belang van continuïteit in de organisatie, niet verstandig zou zijn om daar nu ineens vanaf te stappen. Het is vanaf de zijlijn bovendien moeilijk in te schatten of Van der Sar het in de vingers heeft. Misschien wordt hij op termijn wel een uitstekend AD, dat is natuurlijk niet uit te sluiten. Dat neemt niet weg dat men er in mijn optiek nooit aan had moeten beginnen omdat bestuurskunde gewoon een vak is waar je net als keeper kennis en kunde voor nodig hebt om het goed te kunnen uitoefenen. Daar is meer voor nodig dan een cursusje bij de Johan Cruijjf University.

19 oktober 2016 om 13:10

@ Steven West

Nee maar hij is eind verantwoordelijk en dat niet alleen in tegenspoed maar ook in voorspoed en als het dus goed gaat. Alleen de naam en het gezicht van, van der Sar daar heb je al een streepje mee voor.

19 oktober 2016 om 13:24

@scepticus

Welke onderzoeken? Graag dan ook bronnen als je meld dat het uit onderzoeken naar voren komt. Bovendien zijn er praktijk voorbeelden waar dat niet waar blijkt te zijn, neem Bayern Munchen, waar de club doordrenkt is van oud voetballers in een bestuurlijke rol.

Bedrijfsleven en een betaald voetbal organisatie is niet een op een hetzelfde, een BVO heeft natuurlijk een goed bestuur nodig maar uiteindelijk gaat het vooral om het voetbal en spelletje, zo is winstgevendheid niet het belangrijkste doel. Gelukkig ziet men bij Ajax dit wel als belangrijke voorwaarde maar dan niet winst maar quite draaien.

Een directeur moet binnen een BVO heel goed weten wat er op de bedrijfsvloer afspeelt en zijn grootste kapitaal staat meestal op het veld, voor beide is het erg nuttig als je een voetbalachtergrond hebt. Zeker de AD van Ajax aangezien die ook vertegenwoordigd is in het technische hart en die moet voorzitten, wat enkel over voetbal gaat.

Ik zie de meerwaarde wel degelijk, het is gewoon extra toegevoegde ervaring als je ervaring op de bedrijfsvloer hebt zeker als die zo dichtbij de directie staat. Daarnaast heb je de naam mee en kom je toch anders binnen bij sponsors en belangenverenigen, niet als laatste heeft een oud voetballer meer krediet bij het publiek wat de continuiteit en zeggenschap beinvloed.

Van der Sar kan denk ik wel bepaalde harde noten kraken, waar een standaard bobo dat niet kan. Supporters luisteren gewoon eerder.

Ik heb deze beste man nog nooit iets zinnigs horen zeggen. Maar misschien is hij wel daarom juist geschikt voor deze functie. Een beetje een grijze muis die met alle winden mee waait. En ach bijna niemand wist wie de huidige tijdelijke directeur was dus zolang zij op de achtergrond blijven en gewoon hun werk naar behoren doen is het prima. En wij zullen zien hoe hij het doet tijdens moeilijke momenten.

18 oktober 2016 om 13:11

Overigens een lastige poll om te kunnen zeggen of hij geschikt is of niet. Hij heeft nog nergens kunnen falen en/of heeft zich bewezen. Hij is echt nog een groentje!

18 oktober 2016 om 13:13

Van der Sar en een grijze muis, dacht het niet! Hij is inderdaad geen schreeuwert of spectaculaire voorzitter die aandachtsgeil is, maar wel een voetbal en ajax liefhebber en straalt rust uit net als toen hij op goal stond, prima sluitpost

18 oktober 2016 om 13:21

@lausho

Je hoeft geen schreeuwer te zijn om iets zinnigs te melden. En ik heb hem nog nooit kunnen betrappen op iets zinnigs. Hij heeft geen duidelijke visie. Jij kennelijk wel. Dus ik ben benieuwd...

En wat de keeperskwaliteiten met een karakter te maken heeft zie ik niet. Laat staan met een bestuurlijke functie.

18 oktober 2016 om 13:26

En een voormalige topspits is gaat zeker in andere functies doelgericht te werk?

18 oktober 2016 om 13:39

@steven West

Hij opereerde natuurlijk op de achtergrond, het is ook juist niet zijn taak alles via de media te communiceren maar juist intern te houden. Kortom, dat hij jouw weinig te melden had is een goed teken in mijn ogen.

De visie van Ajax is heel duidelijk, ze volgen nog altijd het plan Cruijff al hebben ze dat anders geinterpreteerd dan een Jonk. Zo zit van der Sar het technische hart voor waarin nu Quaali, Overmars en Bergkamp zitten en beslissen, daarmee is de jeugdopleiding goed vertegenwoordigd, maar ook het eerste en de directie.

De jeugdopleiding is erg belangrijk en dat zie je overal terug, ten eerste in de kwaliteit van de jeugdspelers (kijk naar jong Ajax) maar ook naar een Dolberg die het al in Ajax 1 laat zien.

Daarnaast zie ik een hoop positieve veranderingen aan het stadion bv. financieel is het een duidelijk en goed beleid en nu sturen ze ook weer goed bij door mooier voetbal te willen met een Peter Bosz.

Ik zie gewoon vergelijkingen tussen zijn kwaliteiten op het veld als ernaast, hij straalt rust uit zoals gezegd ook als bestuurder.

18 oktober 2016 om 13:55

@lausho

Van der Sar heeft in zijn leven genoeg interviews gegeven en hier heb ik hem nog nooit kunnen betrappen dat hij iets zinnigs te melden heeft. Ben nooit onder indruk geraakt van zijn voetbalvisie.

En dat men het plan Cruijff weliswaar aangepast blijft volgen is mooi. Maar dat gebeurde ook al voor die tijd. En wie er ook was aangesteld dat had niet uitgemaakt. Er wordt van die persoon verwacht dat hij die blijft volgen. Wat mij betreft hadden zij ook een vrouw mogen aanstellen in de technisch hart. Nu is het wel heel veel van hetzelfde en teveel vriendjescultuur. Maar dat is mijn mening.

De jeugdopleiding is bij Ajax altijd al een belangrijke levensader geweest. Dat is al 100 jaar zo!!

En het vorige beleid was al voor de komst van der Sar al gestart. Dus zijn invloed is nog minimaal. Hij zal het nog allemaal moeten gaan bewijzen.

Ook is het nu bij Ajax vrij rustig. Dat heeft alles te maken dat het sportief best goed gaat. Zodra het slecht gaat dan zie je de onrust ook toenemen. Dan maakt het niet eens uit wie de directeur is. Maar op dit moment is er geen reden voor grote onrust.

En aangezien hij zich op de achtergrond houdt is het onbekend of hij voor rust zorgt of niet. Je kan hem pas afrekenen over een tijdje aangezien het nu pas echt voor hem begint. Hopelijk doet hij het goed!

18 oktober 2016 om 14:07

@steven West

Vrij weinig interviews als je het mij vraagt, hij hield zich voornamelijk op de achtergrond, wat overigens ook prima was als commercieel directeur. Daar is het ook niet zijn taak om de voetbalvisie uit te leggen, nu wellicht, maar dat kan dan nog komen. Dan heeft hij het juist goed gedaan.

Tuurlijk maar van der Sar is er al vroeg bij betrokken geweest en weet als geen ander waarom ze juist deze weg ingeslagen zijn en niet een andere. De opleiding leek steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen, vooral werd er weinig geld in gestopt, dat werd meer in dure overbodige aankopen gestopt, nu is dat wel anders en blijft men ook zonder CL of verkopen investeren in de opleiding. Ze hebben veel meer Ftes in de opleiding voor individuele begeleiding en ze investeren in een school op de toekomst. Kortom ze voeren het nu ook werkelijk uit daarvoor werd de opleiding minder en minder.

Het is helemaal niet rustig in mijn ogen om Ajax heen, er is constant kritiek op Overmars en zijn aankopen, constant vraagt men om meer en meer aankopen of wat er nou met dat geld gebeurd etc. etc. Intern houden ze inderdaad wel de rust, zeker nu de kwestie Jonk is opgelost. Daarnaast is het ook dankzij de directie dat het sportief best ok gaat.

De jarenlange investering in de opleiding betaald zich nu langzaam uit, barst van het talent bij Ajax en ook het soms gierig lijkende beleid van Overmars heeft voor financiele rust gezorgd zodat men nu ook zonder CL kan investeren in Sanchez, Casseirra en Ziyech bv.

18 oktober 2016 om 14:17

@lausho

Nogmaals de invloed van der Sar is minimaal. En volgens mij ben je het met mij eens aangezien je ergens hieronder zegt:

Dat gaan we de komende jaren zien, maar hij heeft nu al 4 jaar een opleiding gehad.

Dus hij is aan zijn handje vast gehouden en was slechts in opleiding!!!

18 oktober 2016 om 14:25

@steven West

De laatste jaren had hij verantwoording als commercieel directeur. Als algemeen directeur liep hij mee, maar hij kreeg steeds meer verantwoordelijkheden, zo heeft hij onder andere na het conflict met Jonk al het voorzitten van het TH opzich genomen, daar kwam dan de aanstelling van oa. Peter Bosz uit die tijdig werd aangesteld en een prima keuze is in mijn ogen.

je moet de zaken scheiden, je kunt hem afrekenen op de portefeuille commercieel, niet als algemeen directeur. Dat laatste heeft hij een soort van praktijk opleiding in gehad.

18 oktober 2016 om 14:33

@lausho

Jij bent duidelijk een van der Sar fan. Overal zie ik jou hem verdedigen. Ik kan niet op tegen een fan!

Maar ik vind het niet gek dat er mensen vraagtekens plaatsen bij zijn aanstelling van een dergelijke functie met zo weinig ervaring. En ook niet iedereen is niet onder de indruk van zijn persoonlijkheid naar buiten zoals jij. Maar jij vind hem duidelijk wel een sterke leider!!

En nogmaals zijn invloed was minimaal aangezien hij slechts in opleiding was. Hij was nog niet de eindverantwoordelijke. Dit schreef je zelf ook al eerder. En nu is het weer zeker niet zo??

19 oktober 2016 om 13:13

@steven West

Nee ik ben zeer positief over de manier waarop Ajax oud voetballers in het bestuur zet. Ze krijgen de tijd en ze denken op de lange termijn, dingen die mij kunnen bekoren op bestuurlijk vlak.

Verder heeft hij het tot nu toe goed gedaan op de gebieden waar hij verantwoordelijk voor was en is het afwachten hoe hij nu deze functie gaat invullen.

Hij was eindverantwoordelijk voor het commerciele gedeelte.

Wij kunnen denk geen oordeel over hem vellen nu.
Ik denk dat hij redelijk belangrijk is in het huidige directie team.

Hij traint ook nog weleens mee als keeper.
Ik denk daarbij dat hij veel meer Ajacied is dan meerderheid denkt, en denk dat het beter is dan dat er een bobo ergens anders vandaan komt, die er alleen voorzich zelf zit.

Ajax mag blij zijn met oud Ajacieden die een functie hebben, en natruurlijk maken ze fouten maar dat doet elke bestuurder.

Mooi dat het nu wel gaat gebeuren, ik vind dit een zeer goede weg om AD te worden, begeleiding voor een aantal jaar van oud topmannen en al een gedeelte verantwoordelijkheid voor de commercie, die hij overigens zeer goed heeft ingevuld want dit jaar was er weer een stijging van 4,5 miljoen aan sponsorinkomsten en eigenlijk stijgt het elk jaar weer.

Nu hebben we een oud voetballer met allure en inmiddels de nodige ervaring als AD, perfect voor onze club! Straalt net als doelman rust uit.

Hoe kan het dat oud prof voetballers directeur etc. kunnen worden? Zie dit in Turkije niet gebeuren haha. Dat Arda Turan directeur bij Galatasaray word... Maar kan iemand mij uitleg geven hoe en wat?

18 oktober 2016 om 13:32

@sikerink

Dat hoeft op zich niet verkeerd te zijn. Het is alleen afhankelijk van wie welke positie gaat invullen. Ook voetballers zijn net mensen.

Overigens is het niks nieuws. Bayern doet het al jaren en niet zonder succes! En misschien geen slecht idee voor Turkije want die staan niet bekend om goede bestuurders daar bij de topclubs.

Maar zonder gekkigheid gewoon de beste mensen aanstellen ongeacht de achtergrond. En een voetbalachtergrond is een pluspunt!

18 oktober 2016 om 13:45

Opleiden en de geschikte mensen vinden. Ik heb de indruk dat er turkije een sterkere machtstructuur is en meer op basis van bv. financieel vermogen of politieke macht wordt gekozen. In NL is dat minder het geval, men kijkt gewoon of iemand geschikt is, met een voetbal verleden ken je bepaalde aspecten binnen het voetbal beter dan menig bobo als is de vraag dan nog of je het bestuurlijk ook aan kan. Dat gaan we de komende jaren zien, maar hij heeft nu al 4 jaar een opleiding gehad.

De keepers nemen de Nederlandse voetbalwereld over

Ben toch benieuwd hoe wij vanaf hier kunnen beoordelen of hij een goede directeur is/ zal zijn, daar hebben we op dit moment toch helemaal geen zicht op.
Hij maakt op mij altijd een beetje een saaie indruk, maar daardoor lijkt hij in ieder geval ook heel degelijk.

Blijft raar dat een ex topkeeper nu als algemeen directeur moet functioneren. Totaal ander werkgebied en denk niet dat Vd.Sar er voldoende geschikt voor is. Ik had liever gehad dat hij keeperstrainer was geworden.

Ik snap niet waarom hij koste wat kost algemeen directeur bij Ajax moet worden. Een algemeen directeur moet overtuigingskracht hebben, mensenkennis hebben, doordacht zijn, weten hoe de hazen huppen (enigszins ervaring hebben), weet ik veel wat allemaal. Van der Sar is dan niet bepaald de eerste waar ik aan denk. Dat was gewoon een topkeeper, die verder vooral heel saai en suf is.

18 oktober 2016 om 14:11

Als onderdeel van het plan Cruijff moeten er ook voetbalmensen in een BVO zitten, een beetje naar Bayern voorbeeld, dat is misschien wel de best gerunde club in de wereld met oud voetballers. Als ik naar oud voetballers kijk lijkt mij van der Sar een zeer geschikte man en hij heeft jaren de tijd gehad om hier ook aan te werken.

Van der Sar is gewoon een rustige man, maar dat kan Ajax juist wel gebruiken, liever dan voorzitters die graag alle aandacht op zich vestigen zoals een Munsterman.

Daar zijn we mooi klaar mee. De beste man en fantastische oud keeper heeft totaal geen charisma, praat lastig, is niet charmant, vaak nukkig en heeft moeite om te leiden. Hij kon al niet verkopen, maakte alleen wat barterdeals, en wil niet op de voorgrond trden, dat moest na het vertrek van Frank, Marc Overmars maar doen, die daar ook weinig geschikt voor is. Hij zal best in zijn rol gaan groeien, maar had hem toch liever vele jaren in een junior positie gezien voordat hij de leiding overneemt. Had alles op alles gezet om Michael van Praag binnen te halen.

18 oktober 2016 om 14:14

Waar baseer je jouw mening op, ken je hem persoonlijk? Hij was commercieel directeur en heeft zeer goede deals afgesloten met Ziggo/abn Amro en vele andere sponsors. Commercieel doet Ajax het al jaren uitstekend en dat is onder zijn leiding gedaan.

Hij krijgt ook weer goede mensen onder zich, nog een te benoemen operational manager en een commercieel directeur. Van der Sar zal zich vooral met het Technische Hart bezig houden, het gezicht naar buiten zijn en de directie voorzitten, uitstekend gezicht naar buiten!

18 oktober 2016 om 14:54

Mening is gebaseerd op hoe hij over komt. Als publiek gezicht is dat wel een van de normen. Die deals met Ziggo en ABN heeft niet hij gesloten, dat was Kinsbergen. vd Sar heeft die barter deal met Huawei gedaan. Voor de rest zoals Cst, zijn dat bedrijven die worden aangedragen door markleting kantoren die daar commissie op vangen. Edwin heeft misschien wat winkeltjes op de hoek vastgelegd maar die inkomsten zijn echt niets in vergelijking met wat Ajax nodig heeft qua nieuwe sponsors. Zonder Kinsbergen is er ook niets meer bijgekomen en ziet de toekomst er niet rooskleurig uit onder zijn leiding. Hem kennende zullen duie manager en directeur ja-knikkers worden want hij is bang voor persoonlijkheden, en daar zal Ajax zeker niet sterker van worden.

19 oktober 2016 om 13:15

@piranha

Van der Sar was commercieel directeur die over de sponsoring ging, leuk om het allemaal op Kinsbergen te schuiven die ongetwijfeld ook een rol heeft gehad, maar er is maar een verantwoordelijk en dat was Edwin van der Sar.

Het gezicht naar buiten moest Kinsbergen zijn en niet van der Sar vanuit die functie, hij maakt mij op een goede indruk als hij in het openbaar treed maar gezien zijn functie was dat nog maar minimaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren